optima nema naknadu za uspostavu poziva.= Citat =:
Izvorno postao SEguy
pozdrav
Printable View
optima nema naknadu za uspostavu poziva.= Citat =:
Izvorno postao SEguy
pozdrav
ima. 6kn+pdv
Kakvih 6 kn? Valjda 6 lipa?
biti ce 6 lipa da :),ko bi inace uzeo to,nije lud :D
Prvo pitanje... Kad bi moji starci presli na optimu, to nema veze sto sam ja na XXLadsl-u...
Drugo pitanje... (malo ...OT...) Jel postoji i optima dsl za obicne korisnike, neki dan mi je domba rekao nesto da to ima samo za velike korisnike... npr. skola i tako sta...
Optima nudi uslugu ADSL-a samo u dijelovima Osijeka... Za sada, vjerovatno... I nema nikakve veze kod koga koristiš usluge fiksne telefonije, a kod koga ADSL-a...
Ajde hvala, to me zanimalo...
Optima ima svoju vlastitu uslugu OptiDSL koja je zasnovana na vlastitoj infrastrukturi. Osijek je do sada najbolje pokriven tj. cca. 70% stanovnika može ukoliko želi zatražiti kompletnu Optiminu uslugu (OptiTelefon+OptiDSL) tj. pots priključak+DSL no niti ostali gradovi neće biti i nisu zapostavljeni. Tada sve plaćaš na jednom Optiminom računu i nemaš više doticaja s T-Com-om. Dosta je interesantna ponuda za WiMAX koji je dostupan na tom području. Pogledaj si svakako ponudu za OptiWiMAX flat-net uslugu na Optiminom webu.
Meni su govorili da ce doci u vece gradove u 11. mjesecu kad sam zvao u 10. Pa kad sam zvao pocetkom 12. rekli su da ce krenuti pocetkom 2007. Samo nesto odgadaju...
Pa vidit cemo, starci mi sad mijenjaju fiksnu u optimu, pa cu vidit jel mogu i dsl preko njih... Hvala
Kako se registrirati na Optimu da provjeravam račun preko neta?
Idem na https://korisnik.optinet.hr/users/register/ i tu sve popunim ali uvijek kaže da je identifikacijski broj krivi.
Probao sam 052xxxxxx, +38552xxxxxx, bez pozivnog...
Pomoć kod registracije ne radi (https://korisnik.optinet.hr/users/register_help/) potrebno je logirati se :-/ a kolko se sjećam nisam dobio nikakav pass ni username..
Identifikacijski broj ti je prvih 8 znamenki poziva na broj kojeg možeš naći u gornjem desnom kutu telefonskog računa Optima Telekoma. Ukoliko budeš imao poteškoća s registraqcijom javi...
Uspješno se registrirah :D (eh da je 'pomoć za registraciju' radila prije..)
Ali u 'Pomoći' ne piše ćemu služi onaj PIN kojeg sam (a nije obavezan) upisao kod popunjavanja registracije..?
PIN kojeg si možeš odabrati služi i služiti će za eventualnu autorizaciju sadašnjih i budućih usluga Optima Telekoma. Koliko mi je poznato usluga Govorne pošte Optima Telekoma koristi PIN u varijanti preslušavanja poruka s nekog drugog broja telefona (npr. s nekog drugog fiksnog tel. priključka ili mobitela).
kakva je sada situacija kad i T-konj nudi obracunsku jedinicu od 1s i to najranije od sljedeceg mjeseca (sinoć su zvali i pitali da li sam za da pređem na takav obracun od veljace, i pristao),, nisam se sjetio pitati curu jel to onda vrijedi za taj halo start paket koji koristim ili se sta mijenja (promijena korisnickog paketa), kako sad stoji usporedba OT i T-koma, gotovo da je sve isto, jos si samo izaberes halo-start, mini ili plus ili super-60, 100 ili 150,, i gotovo na isti nacin si mozes optimizirati racun odnosno potrosnju..
ban me if I'm wrong..
Pa ovako... Iz usporedba cijena i obračuna postojećih operatora na tržištu, detaljnim proračunima bi se štošta moglo vidjeti no tko realno ide toliko u neke sitne detalje. Da se zainatim kod bilo kojeg operatora ću naći neku "rupu" u povoljnosti/nepovoljnosti korištenja. Smatram da obračunska jedinica nije jedino mjerilo koje možemo uzimati u obzir pri usporedbi. Gotovo svi operatori nude sekundni obračun no opet su svi ti obračuni različiti jer se razlikuju troškovi uspostave poziva, cijene poziva prema određenoj grupaciji poziva (fiksna, mobilna, inozemstvo,...) vrsti sekundnog obračuna (od prve sekunde ili nakon potrošene prve minute razgovora), postojanju ili nepostojanju on-peak i off-peak perioda (period jačeg i slabijeg prometa) itd. Konkretno jesam korisnik Optima telekoma i realno su mi se računi za telefonski promet smanjili za cca. 100-tinjak kuna (a u prosjeku su do sada bili 350-400 Kn). Ono što je činjenica je da su ljudi još uvijek dosta skeptični na bilo kakve promjene, a pogotovo na promjene tarifnih paketa i to još od vremena plasiranja Mini Halo i Halo Plus tarifnih paketa. Ljudi su se masovno povodili nižom mjesečnom naknadom u Mini Halo paketu i time doslovno "popušili foru" jer su koristili paket van njegovih zamišljenih granica, a to je rezultiralo katastrofom. Evo moja preporuka je ukoliko stvarno želiš realnu sliku je da zatražiš realnu i pravu usporedbu od svakog pojedinog operatora (ono po principu: "Koliko bi ovaj moj postojeći račun iznosio da sam koristio taj i taj tarifni paket?"). Sva ostala nagađanja mogu drastično varirati i iznos popusta će najviše ovisiti o individualnim navikama telefoniranja svakog pojedinog korisnika.
Vidim da se ovdje na veliko pise, tko je bolji, tko je jeftiniji, puno pitanja a malo tocnih odgovora.
Evo moje situacije :
Imao sam broj i maxadsl na T -comu, preselio sam u novi stan i naravno, htio sam to sve prenijeti. U t -omu mi rekose moze, platis 610.00 kuna za preseljenje broja ( toliko kosta novi broj ), i platis 250.00 kuna za preseljenje adsl-a plus pdv = 1000.00. Takav odgovor me sokirao i rekao sam si j... te i telefon i internet. Ali kako valjda ne mogu bez toga, u tom trenutku mi sine ideja da vidim sto ima taj Optima TeleKOM.
Sve sam si lijepo preracunao i dobio novi broj od Optime i Optidsl sve za jednu kunu, naravno uz ugovor na 24 mjeseca, ali valjda tako mora.
Dakle sada sam potpuno na Optmi i nemam ama bas nikakve veze s t -comom.
Placam 12.20 kuna jeftiniju pretplatu 30 % manji racuna za razgovore i imam Optidsl 1024 /Flat rate, koji je jeftiniji za 56 kuna od t - coma i sve funkcionira za 5.
Dao sam si truda pa sam napravio usporednu tablicu izmedju t -coma i Optime
T -COM
Paket Halo Start CIJENA
Naknada za priključenje 610.00
Naknada za priključenje uz ugovor 610.00
Mjesečna naknada 73.20
Besplatne minute NE
Nacionalni pozivi vrijeme 1 0.28
Nacionalni pozivi vrijeme 2 0.14
Poziv prema mobilnim mrežama 1 1.95
Poziv prema mobilnim mrežama 2 0.97
Međunarodni pozivi Europa 1 2.26
Međunarodni pozivi Europa 2 2.75
Međunarodni pozivi Svijet 1 4.27
Međunarodni pozivi Svijet 2 8.54
Međunarodni pozivi mobilna Austrija 3.29
Obračunska jedinica je 1 minuta
Detaljni ispis poziva 0.00
Prikaz broja pozivatelja 14.64
24- satni uvid u stanje tel. računa NE
Zadržavanje postojećeg broja -
Besplatni i jednostavni prelazak -
Dodatne usluge
Zabrana odlaznih poziva ISDN -108
« Ne smetaj » 14.64
Bezuvjetno prosljeđivanje poziva ISDN
Prosljeđivanje broja kod zauzeća ISDN
Prosljeđivanje broja - neodg. na poziv ISDN
Poziv na čekanju ISDN
Konferencija tri strane 14.64
Transferiranje poziva ISDN
Prikaz broja 14.64
Trajna zabrana prikaza broja 43.92
Privremena zabrana prikaza broja ISDN
Zadržani poziv ISDN
Govorna pošta ISDN
MAXADSL BRZINA
512 / 192 kbps NEMA
1024 / 192 kbps 79.00
2048 / 384 kbps 199.00
3072 / 512 kbps 369.00
4096 / 640 kbps NEMA
PROMET
1 GB 20.00
5 GB 59.00
FLAT 199.00
Prvi mjesec neograničen promet NEMA
OPTIMA TELEKOM
Paket OptiMIN CIJENA
Naknada za priključenje 549.00
Naknada za priključenje uz ugovor 1.00
Mjesečna naknada 61.00
50 minuta po cijeni 1 lipa 00.50
Nacionalni pozivi vrijeme 1 0.27
Nacionalni pozivi vrijeme 2 0.13
Poziv prema mobilnim mrežama 1 1.66
Poziv prema mobilnim mrežama 2 0.83
Međunarodni pozivi Europa 1 1.81
Međunarodni pozivi Europa 2 2.20
Međunarodni pozivi Svijet 1 3.42
Međunarodni pozivi Svijet 2 6.83
Međunarodni pozivi mobilna Austrija 2.96
Obračunska jedinica je 1 sekunda
Detaljni ispis poziva 0.00
Prikaz broja pozivatelja 0.00
24- satni uvid u stanje tel. računa DA
Zadržavanje postojećeg broja DA
Besplatni i jednostavni prelazak DA
Dodatne usluge
Zabrana odlaznih poziva 0.00
« Ne smetaj » 0.00
Bezuvjetno prosljeđivanje poziva 0.00
Prosljeđivanje broja kod zauzeća 0.00
Prosljeđivanje broja - neodg. na poziv 0.00
Poziv na čekanju 0.00
Konferencija tri strane 0.00
Transferiranje poziva 0.00
Prikaz broja 0.00
Trajna zabrana prikaza broja 0.00
Privremena zabrana prikaza broja 0.00
Zadržani poziv 0.00
Govorna pošta 0.00
OptimaDSL
BRZINA
512 / 192 kbps 38.00
1024 / 256 kbps 73.00
2048 / 384 kbps 160.00
3072 / 512 kbps 290.00
4096 / 640 kbps 440.00
PROMET
Osnovni paket od 2 GB 20.00
FlatMIN 70.00
FlatMAX 150.00
Prvi mjesec neograničen promet DA
- Znaci OptiDsl mozete imati samo ako ste na Optima Telekom mrezi.
- U Optima mrezu mozes prijeci ako postoji pokrivenost u tvom mjestu i ako nisi vezan ugovorom za t - comov maxadsl.
- Novi broj i adsl dobijes za 1 kunu uz ugovor na 24 mjeseca.
- Svaki telefonski broj u cijeloj Hrvatskoj moze bit na CPS -u odnosno koristiti uslugu predodabira operatera a to bi bio Optima Telekom a pristupni operater - T-COM. Time se ustedi do 30 % iznosa dosadasnjeg tel. racuna.
- Sto se tice racuna za razgovore dobijete od Optime a pretplatu od t-coma.
Prelaskom u OT mrezu dobivate jedan racun i to samo od Optime vise nemate nista s T comom, na kojemu su i razgovori i pretplata i Optidsl, dok u t comu dobivate posebno racun za pretplatu i adsl brzinu, a opet na posebnom racunu za internet promet
Evo primjera ::
T-COM
Imas telefonski racun sa iznosom od 200,00 kuna + PRETPLATA 73.20 = 273.20 KUNA
Imas Maxadsl brzinu 1024 kbps = 79.oo s pdv - om
Imas Maxadsl promet Flat Rate = 199.00 s pdv -om
Sveukupno = 551,20,00 kuna
OPTIMA TELEKOM
Na navedenom tel . racunu 30 % jeftinije iznosi 140 + pretplata 61,00 =201,00
USTEDA JE 72.20 KUNA (usteda od 30% na osnovi jeftinije cijene poziva i obracunske jedinice po sec. )
Imas Optidsl brzinu 1024 kbps = 73.00 s pdv - om Usteda je 6.00 kuna
Imas Optidsl promet Flat rate = 150.00 kuna s - pdv - om Usteda je 49.00kuna
Sveukupno = 424.00 kuna
UKUPNA mjesecna usteda = 127.20 KUNA ( mislim da nije za bacit svaki mjesec) Godisnje ste ustedili 1526.00 kuna ( 7 pun pansion u podsezoni na Hvaru )
Poziv u t -comu prema mobilnoj mrezi u trajanju od 10 minuta po cijeni od 1.95 kn po minuti = 19.5 kuna
Poziv u optimi prema mobilnoj mrezi u trajanu od 10 minuta po cijeni od 1.66 kn po minuti = 16.60 kn
Samo na tom jednom pozivu ustedili smo 3.23 kn
Zanima li vas jos sto pitajte mislim da dosta znam o tome !!!
Optiman
Novo u Optimi je OptiEasy tarifa:
sa 6lp po minuti privih 500 min. unutar nepokretnih mreza u Hr, a za to se jos placa 36,6kn pretplate (na standardnu pretplatu)
link: http://www.optima.hr/optieasy-cjenik.aspx
Mislim da ih je zabrinula ova nova akcija kod VIPa za "homebox call" pa im pokusavaju parirati.