Pa nemoj cekat sony .... Kupi CaNoN :D
Printable View
Pa nemoj cekat sony .... Kupi CaNoN :D
Pa zelja ti je vec ostvarena. Ima Sony model koji prema nekima nasljedjuje H1, a prema nekim drugima nasljedjuje DSC F828. Ime modela je DSC R1!= Citat =:
Izvorno postao flOorKilla
Ja sa se skloniji prikloniti ovoj drugoj skupini koja tvrdi kako ovaj model nasljedjuje F828 a ne H1, i to po mome misljenju iz dva razloga:
1. Datumu izbacivanja H1 i R1 su preblizu a da bi R1 proglasili nasljednikom H1.
2. Po optici i sofisticiranim opcijama puno mi je i "karakterno" blize jednom punokrvnijem SLR like modelu poput F828.
Ali u svakom slucaju podsjeca na H1, a ima sve sto i Canon S2, pa i vise.
Nazalost i cijena je takva, pa mislim da ne ulazi u konkurenciju za kupnju!
Evo ti i slicica:
http://img523.imageshack.us/img523/2853/r17pt.jpg
Mrcina... ali 5x opticki zoom. mmm ima rucno fokusiranje
Trenutno sam za Canon.
Dakle.. odlucio se jos nisam, ali od Sonya sam odustao.
Minoltu ima info-gama i bratulic i nigdje vise!?
Canon ima nitel, optimum, bratulic, hgspot (ne pise cijena u hg spotu)
Pretpostavljam da je kod bratulica najskuplje.
Memorije, najjeftiniju SD 1Gb karticu sam nasao u Ve-mil za 465kn.
BTW kako da saznam sto sve dolazi od opreme u kutiji?
Mislim da cu kupit Minoltu.
Doslo je do promjene na financijskom planu, i 600kn jeftinija Minolta od Canona mi sada predstavlja najbolju kupnju. Jedino sto me kod Canona privlaci je stereo snimanje zvuka i velicina aparata.
hm, ne znam, kod minolte imaš šum na slici i kod osjetljivosti ISO100, to znači da u malo tamnijim situacijama ne možeš dobiti dobru sliku ukoliko nemaš stativ.A i generalna kvaliteta slike nije baš na nivou.
To znači da žrtvuješ puno toga zbog mogućnosti zumiranja u movie modu. Također moraš račnati da movie modovi na fotićima nisu niti blizu onih na standardnoj digitalnoj kameri.
Moja preporuka je da još dobro razmisliš. Da postoji fotić koji bi ujedno zamijenio i kameru(ili obrnuto) i da i fotke i video ispadaju super kvalitetno, ne bi više uopće bilo potrebe za kamerama na tržištu.
Uglavnom, u situaciji u kojoj možeš dati 3000kn za superzoom aparat, ja bi izabrao sony, prije svega zbog kvalitete slike, što je uostalom i glavna namjena fotoaparata.
serius g, neznam jesi li procitao sve od pocetka ili nisi, vjerojatno nisi. sony sam izbacio i dvoumim se izmedju canona i minolte. (oba imaju zoom u movie modu)
istina je da minolta ima nesto izrazeniji sum na slikama ali to nije nista pretjerano losije od canona ili sony-a.
varas se.= Citat =:
Izvorno postao SeriousG
neznam da li si pogledao koji video clip snimljen ovi aparatima (ja jesam) i jako sam iznenadjen. pogledaj, bit ces i ti ;)
svejedno, hvala sto mi pokusavas pomoc u odabiru :)
Odlucio sam se jos jucer za Minoltu.
I danas zovem Bratulica da vidim cjenu, kaze nemaju ga u ponudi. (nemaju niti Canon)
Odem na sajt infogame da provjerim cijenu, kad ono nema Minolte dimage Z5 vise u ponudi (na stranici) jos jucer je bila...zvao sam i nema i nece dolazit.
Znate li jos koju trgovinu da ima ovu Minoltu?
(infogama ima dimage Z6, skuplja je za 300kn a nisam ni citao nista o njoj tak da neznam)
pročitao sam sve od početka i koliko sam shvatio na kraju si se odlučio za minoltu jer ti je canon preskup. E pa, ja ti samo kažem da sony isto košta, s njim dobiješ relativno dobru bateriju koja daje oko 300 snimaka i što je još bolje, uvijek ti pokazuje koliko točno još minuta možeš koristiti fotić. Da ne spominjem opet i prednost u kvaliteti slika, koja je totalno nevažna. Ali na kraju, to je ipak tvoj izbor, ja sam samo sugerirao da malo bolje razmisliš :)= Citat =:
Izvorno postao flOorKilla
Što se filmića tiče, apsolutno sam siguran da se niti jedan fotić trenutno ne može mjeriti sa bilo kojom digitalnom kamerom srednje klase. Ako tko tvrdi suprotno, neka slobodno dokaže :)
E da, nadam se da ćeš nabaviti dobar stativ, jer filmovi iz ruke pri zoomu od 10x znaju biti jako...zabavni ;D
Evo ti tehničke specifikacije minolte Z6, također preporučam čitanje ocjena i komentara korisnika...
http://www.dpreview.com/reviews/spec...a_dimagez6.asp
Minolta dimage Z6, procitao sam review, nista od tog. ima nesto losije slike i snima video u manjoj rezoluciji. vjeruj mi, necu to. to 100% otpada.
Kad vec kupujem takav aparat, zelim da mogu i snimat snjim tj. koristit ga kao video kameru a da pritom ima funkcije zoom-a i rezoluciju 640x480. Za ostale aparate neznam, ali Canon S2 IS i Minolta Dimage Z5 sto se tice snimanja videa su na razini neke digitalne video kamere entry klase.
Sada trenutno trazim gdje jos u zagrebu ima Z5, ako netko zna nek mi javi!!!
To je sramota. Odlucim se za aparat i onda ga nemam gdje kupit. Netko ce rec da sam ja kriv jer nisam kupio prije ove blagdanske groznice, ne, oni su krivi sta ne naruce za 12 mjesec 'malo' vise komada...
Meni nije zao jer ja cu ga naci u Sloveniji, al neka njima bude zao sto nisam 3000kn ostavio u hrvatskom ducanu
Ajde, nadam se da ćeš ga ulovit. A kad si već u Slo, daj pogledaj za Maha PowerEX punjač 4xAA, čitao sam neke review-e na netu, kažu da je najkvalitetniji. A kaj je najbolje, možeš dobiti povrat poreza :-)
ma, nekak mi punjac sada nije vazan, posto vec imam punjac doma tak da cu kupit samo baterije. osim samog fotica, najvaznija mi je memorijska kartice, ispod 1GB necu. a mozda da nadjem rabljenu sd od 2gb?
Pogledaj negdje dal se nudi koja, znaš da koliko god veliku kupiš, neće ti biti prevelika. A pošto obično imaju garanciju oko 5 godina, i rabljena je ok. I kad kupuješ, moraš uzeti onu bržu, oko 50-60x. Meni je sad malo žao što nisam uzeo 1GB umjesto 512.
evo razmisljam gdje da nadjem oglas za tu memoriju
Pogledaj na oglasnik.hr, na aukciju na HgSpot stranici, stavi oglas ovdje na oglasnik, pogledaj po raznim forumima- index.hr, forum.hr, internet oglasnik..
Evo, vec ti je Darkovsky dao ideje, iako sumjam da ces ovdje na forumu naci nekoga tko ima SD od 2 giga, ali uvijek mozes probati.
Sto se samoga aparata tice...bas smola. Zao mi je da sad kad si se konacno odlucio za Minoltu, navedeni aparat ne mozes pronaci u gradu. Istina, taj model i nije bas tako megalomanski prodavan, kao neki compacti ili ultra compacti, ali ipak doista me cudi da ga nema za pronaci u ZG!
Koliko je meni poznato Optimum racunala su imala u ponudi dosta Minolti i opreme za njih, pa probaj jos tamo. Mislim da je i Poletti imao nesto slicno! Linkove imas ovdje.
Sto se tice memorijske kartice, procesljao sam dosta oglasa i nema naravno nigdje.
Minoltu nisam nasao niti u Optimum racunalima niti na onim linkovima. (nema ni poletti). Mislim, vjerojatno ce dobit u prvom mjesecu ovi kojima je ponestalo, al onda to vise nije to :) necu cekat. Ili sad ili nikad.
U srijedu idem u sloveniju pa cu tamo potrazit na odredjenim mjestima, u slucaju da ne nadjem ni tamo, kupujem Canon.
Ja planiram u četvrtak skočiti do Brežica, budem pogledao ako mi je koji dučan usput, ako nađem, odmah ti javljam. Ako već ne kupiš. Ali probaj onda pročačkati po slovenskim stranicama, tipa google.si i nadji.si. Ili generalni uvoznik za Minoltu u Slo, pa ih zvrcni ili pošalji mejl.
Ja cu u srijedu, idem do krskog pa lako svratim do brezica pogledat. idem guglat
edit: minolta u ljubljani i mariboru.
Zahvaljujuci mobilovom katalogu saznao sam da minolte ima trgovina/servis 'prizma' (zagreb, spansko)nazvao ih, imaju jos jedan jedini Z5. a imaju i neku akciju za minolte...
Medjutim ima samo u srebrnoj boji i kaze zena da na nesem trzistu u crnoj izvedbi nisu ni prodavali. ?
Hmmm ... Imah minoltu ! Prodah minoltu :D Imam canon i ne prodajem ga !
Pa si ti sad misli :D :D :D
Tih par stotina kunica vise je isplativa investicija ! Uvjek sam mrzio crvenilo na slici a tu minolta caruje narocito kod neona a i zuta im boja zna biti pre izrazena ! Slike u bricevima narocito ... cim ti je malo veci kontast boja svetlo/tamno .... moras pocet razmisljat o udaljenosti objektiva do onoga sta slikas ! (imah z5 u rukama) .... I ta boljka je dalje prisutna ! Nazalost !
Filmici isto crvenilo i dalje caruje !
Slike u mraku / po danjem svjetlu / oblacno - tj znaci sve osim neona i zadimljenih prostorija prva liga !
Pozdrav
tek sad kazes? svejedno thanks :) mislim... nisam jos kupio...
pa dobro zar je to crvenilo tako pretjerano da se nemoze oprostit?
jedino zasto mi je minolta ispred canona je cijena i lijepsi dizajn
ja sam zapravio htio izgledom slr-like fotic. minolta to bas i nije, ali canon jos manje. ?
Tek sad kazem jer sam ga jucer imao u rukama !
Dobar fotic ... sa par stvari koje i dalje zivciraju !
Crvenilo do boli ! Ma moze ali to ti je onda nesto tipa ok imam filmic pogledat cu ga jedanput i mozda jos (nikad) jednom :D
Ugl crvenilo je kod slabog svjetla i neona s tim da kod neona imas crvenilo i zutilo ! Filmici po danu skoro pa savrseni !
Ali kad gledas filmice neces bas puno raditi ! Ja sam ih mozda napravio 10-tak !
Ugl Crvenilo kod neona se da izbjeci na perfridan nacin :D Stavis fotic u c/b i slikas ! A slike po bircevima u c/b su mi bas fora ! Nekak imaju dusu .... Kak bi to rekao .... bolje vidis igru svjetla i sjene ! A to mi nekak jako docarava atmosferu ! Narocito sto se tice takvih mjesta :)
onda canon ipak, a?