Backup v360v s FlashBackupom
puni Backup v360v!
Uz pomoć Randoma sam saznao kako upotrijebiti novu verziju FlashBackupa v2.5 za backup Motorole v360v. FlashBackup možete skinuti na:
Trenutna je verzija v2,61
FlashBackup v2,61
Obavezno prvo napuniti bakteriju do vrha! Potom ga spojiti na kabel. Kad se digne program, na njegovoj Setup kartici isključiti kompresiju i odabrati mapu gdje će biti pohranjene datoteke backupa.
Potom, na Backups kartici odabrati Full backup, 32 mb a dolje odabrati "Additional loader for 32 MB" i potjerati. Ponavljam: dolje odabrati "Additional loader for 32 MB" jer je ovo ključ (ne)uspjeha. U verziji 2,61 prvo treba maknuti automatsku detekciju veličine memorije i staviti to na 32 MB ručno.
Backup traje skoro 3 sata (!?!) umjesto nekoliko minuta pa je fakat važno da je baterija puna. Na prvi pogled mi se čini da je backup OK.
Provjerio sam i PDS backup, sve je OK, na normalnoj je adresi, dakle, samo odaberete PDS backup gore a dolje isti onaj "Additional loader for 32 MB" i za desetak sekundi je gotovo. Napravite obavezno i Bootloader backup.
Nakon ovoga bismo morali moći vratiti v360v i iz mrtvih (u onoj mjeri u kojoj se Motorolu može ubiti).
1.2.2006. Za sada ne znam nikoga da je vratio backup natrag na telefon. Velika je vjerojatnost da će za to trebati staviti drugi bootloader (7.D0) te onesposobiti RSA zaštitu (što sve možemo obaviti s FlashBackupom). Stoga se na ovaj bakup za sada nije jako za oslanjati jer kome bude zaista trebao, morat će istraživati kako ga vratiti! posotje takve poruke za druge telefone pa proces nije nepoznat.