Kad prikopcam mob na usb otvorim RepStudio, odaberem model, V3, prjavi mob OK, stisnenem Reapair, a on izbaci
Phone found
Switching to flash mode
Flash mode ok
Exec loader failed
Erasing phone, please wait...
Erase fail
U cemu moze biti problem.
Printable View
Kad prikopcam mob na usb otvorim RepStudio, odaberem model, V3, prjavi mob OK, stisnenem Reapair, a on izbaci
Phone found
Switching to flash mode
Flash mode ok
Exec loader failed
Erasing phone, please wait...
Erase fail
U cemu moze biti problem.
Phone type: P2K
Phone model: v550 ili za v525 uzimaš v500
Backup ti je po volji, zavisi koji hoćeš. ako hoćeš full, onda full, ako hoćeš 32mb, onda odabereš 32 mb itd...
probaj opet. ako ne radi, onda ti je bootloader u k..rcu...
aha oke
good answer
meni nece otvorit repstudio,samo izbaci "Smartcard init failed"?
Nece, i dalje isto. Mogu li samo bootloader da ubacim, da ga malo "osvezim".
Za E550@v620 sve prošlo iz prve.
V525@V600 neče uč u flash mod. Kad probam ručno (*+#+paljenje) na ekranu od moba nema ništ, program kaže conected, al neče ništa dalje, samo stoji.
Pokreci Loader.exe ne repstudio.exe= Citat =:
Izvorno postao sirius
Predpostavljam da je problem u 8.26 bootloader-u(u slucaju da imas taj).A za downgrade tog bootloader-a imas uputstvo u "Unlock" thread-u.= Citat =:
Izvorno postao tomican
Ili sam oslepeo zureci po ceo dan u ovo "prozorce", ja ga ne nedjoh, ali sad cu da snimim stranicu pa polako.
Jep, bootloader zafrkavao. Stavio sam 07E0 i sad radi ko zvjer.= Citat =:
Izvorno postao JA_SAM
Srečom netko stavio treath s bootloaderima pa se nisam imao puno zafrkavat;D
Procitah, nadjoh, i odoh. Izpastovao sve ono sto mi treba, i koliko sam shvatio prvo sredis bootloader, nadjem R374_BL_07.D0_image.shx, otvorim RSD ubacim boot., nista. Otvorim MFF isto to ponovim, stavim boot. R374_BL_07.D0_image.shx, opet nista. Gde je tu sad zaj..ija.
imaš sad bootloadere za skinuti pa udri...
Sve sredjeno ali sad mi ne radi GPRS, kada se "konektujem" on izvrti oko "zemlje" za cas i prijavi "stranica ne moze da se ucita". Taj Web sessions koristim jos od V300 i to nisam nikada ni dirao niti menjao parametre. Zna li neko u cemu je stos, mozda Java.
Jesu postavke ispravne??
Pogledaj jos jednom postavke
gdje da skinem bootlodere za v3, v525, v550, e550?
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=19872= Citat =:
Izvorno postao khideg
tnx, sad je pitanje kako da ih sstavim..= Citat =:
Izvorno postao JA_SAM
os .shx samo kresnem kao flesh.
ali .smf?
jel ima nekih dodtanih procedura za to stavljati ili smao flesam i radi.
.smf mozes flash-ovati sa RSD Light-om...
ok, tnx, a procedure?= Citat =:
Izvorno postao JA_SAM
samo flesam i gotovo?
Da,to je dovoljno= Citat =:
Izvorno postao khideg
E sad sam ga opravio svaka mi cast. Posle ubacivanja Boot_Loader_07D0.shx upalio RepStudio, i postavi sve kako treba, da ne duzim, posle pokazivanja #* drzao, obrisao sta je brisao i na kraju conect faild. Posle Nakon toga mob kod paljenja samo zasvetli i nista se desava, toga je bilo i kod V300, ali sad neznam koliko je baterija puna i kako sada da upalim, jer kod ubacivanja bootloadera i RepStudiu mi je prikazao lepo boot. Boot 07D0. Sta dalje, postoji li neka mogucnost punjenja baterije odnosno ponovnog paljenja u bootloaderu.
stavi ga na kabal, upali i brzo *#. pričekaj par sekundi da ti baci connected... morao bi. puniti ga možeš jedino ako je gore korektan soft, a ne mrtav mobitel...
E kog li sr...nja, kad ubacim kabli zasvetli tastatura i odmah pritisnem #,* i drzim par secundi, nista, pokusam da upalim on sam jednom zasvetli takodje @,* i posle toga nista. Onda izvadim bateiju, vratim sve isto. Imali neki drugi postupak vratiti je zivot.
Ima, al teško da češ to sam. Uglavnom, izvadi bateriju. zatim stisni i drži # +*+Paljenje, i držeči ta tri dugmeta ubaci bateriju, il još bolje nek ti je netko drugi ubaci. Naravno, mob nek bude spojen na kabal i uključen program.
Srečom nisam imao potrebu to isprobavat, al navodno to radi i kod večine mrtvih mobova.