thomson je ispravno,mislim da su ameri.= Citat =:
Izvorno postao error
Printable View
thomson je ispravno,mislim da su ameri.= Citat =:
Izvorno postao error
Neznam, ali osobno, po kvaliteti plezme bi se posramili i veći proizvođači plazmi
vjerojatno zato jel je hd tv signal preko satelita bio što baš po prodajnim centrima nemaju običaj spajat pa slika izgleda loše.ako kupuješ ekran pogledaj po ozbiljnijim prodavaonicama ,susretljiviji su i pokazat če ti što te zanima= Citat =:
Izvorno postao error
naime ,dižem temu jel razmišljam o nabavci nekog flat panela
zanimaju me iskustva korisnika plazmi i burn-in efekta...dakle logotipovi programa u kutevima i slično...
također neznam kako u praksi u zatamnjenoj prostoriji izgleda crna boja na bravia lcd televizorima pa bi svaki info dobrodošao..
Uzeo sam Samsungovu plasmu,107cm, mogu reći da sam jako zadovoljan s njom..
Burn-in efekt, zasad nemogu primjetiti, ali to je još, kad tad će se pojaviti, jer stalno preštekavam nešto...
Slika, zbog velike rezolucije i nije mi baš nešto (obični zemaljski), jedino dok prebacim na digi ili satelit, onda se lijepo vidi, ali da se naviknuti..
zemaljsku televiziju gledaš preko analognog tunera?
uzmi jedan od modela sony bravie i neces pozaliti
ja je imam u dnevnom a platio sam ju 8000kn naravno rabljenu
samo trebas imati anolognu ili digitalnu satelitsku jer ti nis ne vrijedi obicna antena najbolje je da imas digitalnu
digitalna antena ne postoji,samo tuner... na bravia serijama on dolazi kao i analogni već ugrađen,što se satelitske tiće nemam je namjere previše gledat jel nemam tu naviku iako imam digitalni reciever, on me ne zanima
no mene je za braviu zanimala jednino crna boja u zamračenoj prostoriji...
ipak odlučio sam se za plazmu.
ja bih sigurno uzeo Lcd televizor jer ono što sam
ja vidio uživo je bolje nego na plazmi, a i lcd televizori
imaju veću rezoluciju. a ono što bih ja uzeo je
lcd tv samsung sa Led tehnologijom.... :five:
plazma ima kompletno bolje karakteristike osim boljke burn-ina,zanemarivo veća rezolucija na lcdu, u usporedbi sa prikazom slike sa digitalnog izvora plazma je nedvojbeno bolja.
mene je mučila samo dvojba oko burn-in efekta te sam nakon malo razgovora i tu dvojbu riješio,odluka je pala na panasonicove modele.
ja ovdje ne iznosim svoje subjektivno mišljenje nego činjenice,
dovoljno pratim tehniku da neke stvari mogu i sam zaključiti no sada je trenutak kada biram sebi ekran i jasno je da sam istražio i ono što nisam znao,pogledao ono što dosad nisam vidio....tako da nije potrebno da se udaraš u glavu.
burn in efekt je moguc samo ako si nepazljiv, odnosno ako 3-4 dana ostavis upaljen isti program.tada trajno ostaje urezan neki logo tog programa i tu spasa nema.
sto se tice kvalitete slike,jos uvijek je u prednosti plazme zbog veceg vidljivog kuta,boljeg prikaza crne boje i boljeg odziva u odnosu na LCD.
trenutno najbolje plazme rade Pioneer i Panasonic koji su prvi i izbacili modele sa full HD rezom(1920x1080).
najveci i jedini pravi konkurent plazmama iz ovog japanskog dvojca je Philips koji zaista radi vrhunske LCD televizore sa pixel plus tehnologijom i ambilightom.
malo procitaj po netu i vidjet ces da Philips nema konkurenciju sto se tice LCD-a.i za 2006 godinu su pokupili EISA nagradu za najbolji LCD.
@Chief_Wolfinjo
svoje komentare koje ne temeljiš na ničemu zadrži za sebe umjesto da smapaš thread, da se ban sa upitnikom ne pojavi u obliku bana bez upitnika,također editiraj postove koje pišeš jedan ispod drugoga.
isto kako ti te postove mogu uklonit neka ostanu da se vidi da si upozoren
@Vepar,
istina sve što kažeš, no rade na istrebljenu te pojave,..a najveći problem sa njom imaju baš Pioneerove plazme koje glase najboljima
recimo vrhunski Pioneerov model PDP-4270XD je osjetljiv na burn in i treba pripaziti,ali ponavljam,stvarno treba biti nepazljiv da se tako nesto dogodi,a pogotovo ako si svjestan tog problema.
ja kupio 106cm panasonic palsma (1024-768). nemam prigovora na baš ništa vezano za kvalitetu ili ljepotu slike i boja;; osim na idiotski 16:9 format. i već sam ga jedno 15 puta skidao sa zida da bi nekaj uštekao ili izštekao. najviše mi se sviđa space-saver. ALI,,,, da sam išao redovno kupovat novi TV, ziher ne bi to kupio. kupio bih veliki CRT 4:3 formata.
BTW--Sodome--- kad obraćaš pažnju onda u nekim situacijama i ponekad primjećuješ taj burneffekt. meni ne smeta jer je to sitna pizdarija i kratko traje. mislim nije to sad ono :suicide: jednostavno ne smiješ bit presitničav. inače također mislim da vrijedi para u odnosu na lcd samo radi kuteva gledljivosti, a kamoli ostalog...
a nije idiotski gledat film 16:9 formata na 4:3 televizoru ;)
ma je ,, u pravu si ;D . očito sam malo kockast danas. za filmove koje gledam na dvdu nema beda. mrak stvar. ee, još nešto,, do sad sam imao 5m od trosjeda do tv (70cm panasonic crt), a sad mi je 3,5m od trosjeda do TVa (106cm plas). možeš si mislit koja je to razlika:creep: :creep: !!!!!!!!
što se crnila kod mene tiče , nije crno nego ko da je kakav ambis ;D ..bote!! kužiš, nema ga, nema kraja, ne postoji!!
što se tiče razmaka između tebe i ekrana reko bi da je optimalna, nisi pogrješio ;)
evo da malo podignem temu....
totalno sam u banani oko kupovine novog tv.a :crazy:
više stvarno neznam šta kupiti lcd ili plasmu ???
kupio bih nešto do 10000kn max....
koji mi model možete preporučiti. ?
danas sam gledao kakva je razlika između plasme i lcd-a
i ispalo je da plasma daje bolju sliku. ( samsung modeli)
e sada mene brine burn in efekt ...
što je to točno i kada se to može pojaviti?
hvala