meni si je jedan frend složio handmade kučište slićno stackerovom, tip je bio opsjednut temp. proca i okoline tako da mu je temp. sada nekih cca 25 stupnjeva!!!! Ali to cucla struju jakoo jakoo puno;D
Printable View
meni si je jedan frend složio handmade kučište slićno stackerovom, tip je bio opsjednut temp. proca i okoline tako da mu je temp. sada nekih cca 25 stupnjeva!!!! Ali to cucla struju jakoo jakoo puno;D
pa čime si mjerio temperaturu?= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
Nisu, nego je takva situacija sa 64 bitnim amd-ovima na socketu 939...= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
Na koliko ti se vrti zalman?= Citat =:
Izvorno postao damgol
@damgol: Everest, al sve je to isto kad je senzor na ploči netočan ili čita iz socketa pa dobiješ male brojke..
@gog: znam da su temp od 60ak C u ful loadu najčešče na zrakom hlađenim AXP.
Ovih mojih 35 C je laž em što je to premalo za AXP2400+ em što taj proc nema očitanje iz jezgre. Ovo može biti temp socketa ili velika pogreška senzora. Tješim se da je ovo prvo :D Bartoni imaju unutarnju diodu i na njima se može vidjeti prava temp AXP.
Za A64 vjerujem da je temp oko 30-40 C jer imaju tu novu tehniku smanjenja takta, jako korisna stvar kao i kod mobilaca, dok Dothani npr isključuju dijelove procesora koji se ne koriste ali rade na istom taktu.. A koliko ti onda bude ful load?
1800 rpm= Citat =:
Izvorno postao gog
znaš da još i imam onaj hdd cooler pa ga tamo mogu štelat
isto kao i još četiri venta samo što me ovi mjerači temperature
na njemu živciraju jel neznam jesu li točni ili nisu
http://img242.imageshack.us/img242/4...00215ah.th.jpg
http://img304.imageshack.us/img304/3...00224ud.th.jpg
http://img132.imageshack.us/img132/8...00239tf.th.jpg
http://img132.imageshack.us/img132/6...00243tr.th.jpg
Fakat si ljenčina, čovjek mora iz tebe izvlačiti, aj budemo se čuli prek skype-a (btw, imaš google talk?) pa ćemo dijagnosticirati, ne da mi se pisati ;D= Citat =:
Izvorno postao damgol
ja bi se samo nakratko prikljucio ovoj temi.
imam compaq p4 na 2000mhz i radi tako da katkad pomislim da uopce ne radi, nema nikakve buke, hard se jako slabo cuje. do sada sam imao jos jedan slabiji compaq, 2 ibm-a, a prije toga sam slagao sam konfiguracije, i nikad nisam bio zadovoljniji nego sad...
ja imam jedno pitanje, imam taj mali display koji mjeri temperature HDD-a, graficke i procesora. Ali nisam dobio uputstva kako to spojiti pa mi zice stoje nepricvrscene. Ajde ako netko zna kako i s cim spojiti da mi opise jer ne zelim da se nesto pokida jer sam ovaj tjedan nadogradio komp. Ako je moguce i neka slika da znam gdje trebam tocno staviti te 3 zice.
pa na kraju žica su ti senzori za mjerit temperaturu
staviš ih tamo gdje želiš mjerit;)
znam to, ali gdje TOCNO staviti na procesor, HDD i graficku?
a stavi tamo gdje misliš da ćeš najtočnije moći izmjerit
ma ne vjerujem ti ja baš tim mjeračima,ali kad ih već imam onda sam i stavio da mjere;D
pod opterećenjem i bez opterećenja je podjenaka (2-3 stupnja razlika).= Citat =:
Izvorno postao damgol
no rekoh da je nekad bila i 56 stupnjeva, pa se nisam niš opterećivao time... ;)
Kolika ti je temp nakon recimo čuku vremena igranja?
pa preko 60 stupnjeva
pa nisu tak jako skupa, ima kvalitetnih rješenja koja koštaju manje od tvog kućišta... ali to je često zajebancija za složit i često pumpe za vodu znaju biti glasne... ;)= Citat =:
Izvorno postao damgol
A to je tak, ili imaš tiho računalo ili nisku temperaturu, jedno i drugo je na žalost teško uskladiti...
Jeste onda vas dvojica došli do rješenja?= Citat =:
Izvorno postao damgol
To tvoje kućište je došlo s tri venta, ne? dva naprijed i jedan straga? E sad, ako je unutra sve posloženo kak treba (kablovinje), ne bi smjelo biti problema. Plus taj zalman...
pa buraz u tome i jest poanta da nije sve u redu pogotovo
uz sve moguće stvari koje imam za hlađenje!
nekaj me zaj.... a još nisam ustanovio kaj:mad:
Pretpostavljam da si dobio i naljepnicu za senzor..? Ako ćeš stavljat na proc, nemoj na jezgru, to bi ti trebalo biti jasno, nego zaljepi pored jezgre ali što bliže. Normalno da nećeš dobit 100% točno jer je to sporedni "put" topline..= Citat =:
Izvorno postao imatic
Za vga napravi isto tako, ili ako ti se neda možeš zaljepiti sa druge strane u ravnini proca. Na hdd nađi čip koji se najviše grije, tamo stvarno neznam šta napraviti :-/
Frendu se temp dosta spustila re-montažom cpu coolera... Valjda je nešto loše sjelo, nikad nećemo ustanoviti.= Citat =:
Izvorno postao damgol
E super, probat cu, ali nemam nikakve naljepnice. Sta da koristim umjesto njih?= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
E tako je, damgol provjeri dal je sve dobro sjelo, znam da je i čelex imao isti problem s prevelikim kulerom koji nije sjeo, pa ga je morao mjenjati...= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
I valjda ima termalne paste ispod tog kulera ;) (bitno je da je pasta razmazana u fuuul tankom sloju).
I naravno kablovinje posloži, ako već nisi, da zrak lakše struji.
Još postoji i mogućnost da sam senzor ne radi kak spada, ili čak CPU. Frend je imao takav defektan CPU pa kad su mu ga zamjenili (garancija) sve je bilo OK.
Neki jak selotejp, moraš računat da se može otopiti zbog temperature.= Citat =:
Izvorno postao imatic
Evo iskopao sam ga :D
http://public.globalnet.hr/~dgregori..._001_01_en.htm
Uživajte ;)
Nije mijenjao cooler, nego ga je samo bolje zašerafio ;D= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Probaj povećati zalmana na max pa javi kakve su temperature...
TXX :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
@imatic: još jedna stvar, pazi da je selotejp termootporan, jer znaš da npr obični selotejp nakon dužeg vremena pusti ljepilo na predmet... Eto to mi je još palo na pamet.
Nema na čemu ;)