šta sad mjerimo čiji je duži?!
(još par dana i 14 mjeseci:-)
Printable View
šta sad mjerimo čiji je duži?!
(još par dana i 14 mjeseci:-)
Pa ja potrošim 5 GB samo na surfanje. Ne skidam ni filmove ni igre. Jedino što redovito skidam je večernja škola i na to otpadne giga mjesečno= Citat =:
Izvorno postao zvijerka
nije mi baš jasno kako možeš potrošit toliko na surfanje, ja svakodnevno surfam 6-8 sati i mjesečno ispadne cca 2 gb, ostalo je download
A ne znam ni ja. Nakupi se :)= Citat =:
Izvorno postao sodom
Ali u godinu dana nisam skinuo niti jedan film niti igru
to nije za hvalit se ;D
...ali i preskupo je skidat filmove,ali ponekad se nemože odolit :)
Ma meni se ne isplati. Imam disk od 200 GB sa filmovima i sad planiram još jedan disk uzeti jel nemam više kud stavljati filmove. Tako da skidanje firmova od par sati mi se ne isplati. Kada sam kupio disk u roku 2 dana je bio pun= Citat =:
Izvorno postao sodom
ja također strašno puno surfam. dnevno preko 8 h. i također ne trošim više od 2 Gb. nemoguće je više potrošit samo na surfanje!
al ovako nisam opterećen. za onih dodatnih 30-40 kn koliko platim za 5 Gb mi se ne da razmišljat jesam li prešao ili nisam dozvoljenu kvotu!
ma sve u svemu, adsl je zakon i svatko tko koristi internet bi si ga trebao uzet! :thumbup: (naravno ako mu je dostupan ;D )
@cyberphere,da to je dosta filmova,ja ih uglavnom pogledam i prosljedim dalje jel moji 60gb hdd nebi podnijo takvo opterečenje ;D
@zvjerka, ali tužno je to kad se usporedi sa ostatkom europe i flatom.
E, sad pitanje za vas znalce...
Uskoro mi istječe ugovor na 12. mjeseci...što dalje?
Dal će mi nudit da ponovo potpišem ugovor, dal će mi nudit kakve pogodnosti?
E i još jedno VELIKO pitanje: Ima li tko kakve informacije o sniženju cijena\povećanju brzina (na newsima se govorka o tome).
BTW Prebacujem se za par dana na Iskon-ov XXLaDSL jer ću dobit 2 mjeseca flata, a ovaj T-com account ostaje za rezervu (neću ga koristiti).
P.S. Trenutno testiram za VM-DSL, dobio sam nekoliko dana flat-ratea kod njih kao tester networka :-)
http://www.vm-mreze.hr/
Kako bi se to reklo prica se da je papa zensko ali eto puno toga se prica !
Kad snize cjene - ahhh da sve mi se cini da to nebu tako brzo !!!!
Sto se mene tice neka cjene ostanu iste ali neka nam daju kao najnizu soluciju tj max-adsl start 1536/192 ili barem 768/128 ! Ugl t-com nas nece tako skoro prestat pljackat !!!
Kako si dosao do toga?= Citat =:
Izvorno postao Zvonimir
EDIT
Skuzio sam
http://www.vm-mreze.hr/novosti.asp?newsID=45
Da, i sto ces onda s 512 MB paketom???= Citat =:
Izvorno postao cook22
Pazi, download je 77kb\s ili cak 160 kb\s!
Treba prvenstveno smanjit cijenu flat-ratea koji je u Njemackoj oko 15€, a kod nas je bezobrazno skup.
cmon get a life :)= Citat =:
ja također strašno puno surfam. dnevno preko 8 h
...evo ja za ovih 20 dana :1,67gb.....:rolleyes:
ja od 14.9 - 6.31 GB :spin:
ti si još gorji ,ali moj naj veći download su bile 2 pjesme: jedna od 17mb a druga 6mb,ostalo sića...filmove i tak nemogu skidat.;D= Citat =:
Izvorno postao imatic
ja kupim promet od 512 mb i onda samo doplacujem kolko skinem.......
meni trenutno pokazuje 4 677 mb,što je rezultat paketa od 5 gb i pomno izračunate potrošnje u skladu sa današnjim datumom:-)
jel da mi je flat mislim da bi ovom broju nakraju lako pripiso koju nulu :)
..Što kažete da se ja prebacim na ovaj 1gb?I kak to ide ,dali sad ili za 2mjeseca dok završi ova akcija!:wstupid:
lili,tebi je najbolje da uzmeš paket od 2gb
..ili da smanjim doživljaj.THX;D= Citat =:
Izvorno postao sodom
po onome što sam pročito na prethodnim stranicama threada čini mi se da si ti do sada platila jedan telefonski račun kolko ja godišnje ne potrošim na adslu,pa toliko o doživljaju:-)
...na koji misliš onaj od 1450 ili onaj od 860,kn?= Citat =:
Izvorno postao sodom
zamjenio sam te sa smogovcem (2500kn) što ako računaš 5gb paket X 12 mjeseci (188kn x12) = 2256 kn
no tvoja računica bi izgledala ovako: paket 2gb x 12mj (138kn x 12) = 1656 kn
Hvala na dobrom savjetu!!!= Citat =:
Izvorno postao sodom
pa sve vrlo lako promjeniš na korisničkim stranicama;)= Citat =:
Izvorno postao lili
https://user.t-com.hr/index.php
ja iskreno ni neznam koliki mi je promet,jer kako imam flat rate
uopće me ni ne zanima koliki mi je promet;D
...O.K. fala;D= Citat =:
Izvorno postao damgol
Od 15. 12. T-Com započinje sa novom akcijom oko Max ADSL-a. E sad, da li se radi o spuštanju cijena, povećanjima brzina, i jednom i drugome ili pak nećemu sasvim trećem, ne znam. Ali je rečeno da će se razlikovati od ove sadašnje akcije koja traje do 15. 11. 2005.
a odakle je ta informacija?
Bilo bi lijepo kad bi digli brzine= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
...ma oni i njihove akcije,samo me zanima račun za prošlo razdoblje.http://img411.imageshack.us/img411/4331/grr6ow.gif
Definitivno, tome se nadam sa vecim entuzijazmom od eventualnoga snizenja cijena! :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
I ja :) Jel cijena je sad prihvatljiva a brzine bi mogle bit brže uz istu cijenu :)= Citat =:
Izvorno postao Bimbi
Ne znam, meni bi bilo bolje da pakete povecaju (ove osnovne)
...a možda da omoguće i drugima da se priključe iz nekih drugih, manjih mjesta...= Citat =:
Pročitao u jednom intervuju. I planiraju zemljopisno proširiti ponudu sa sadašnjih 460 lokacija, do 600 do kraja godine te da do kraja iduće godine pokrivenost bude 85%. Trenutno ima 76.500 korisnika, pa pretpostavljam da moraju gadno zapeti da doguraju do 100.000 u manje od dva mjeseca.
to sam ja čuo najavu još odavno a očito da je bilo bolje da nisam ništa ni rekao= Citat =:
ovdje jel do sada još ništa nije ni bilo,i ja se tome nadam
Ovo nije nikakva glasina već izjava čelnog čovjeka iz T-Coma. Znači, nekakva akcija će definitivno biti.
Gdje si to procitao ? Imas mozda kakav link ?
Pozdrav
Intervju u PC Chipu.
da evo baš čitam smrada:
".......no koliko smo ove godine bili jaki na akciziciji korisnika,tako ćemo iduće
godine morati raditi na lojalnosti korisnika,jer se pojavljuju i drugi davatelji ADSL usluge,
pa korisnici imaju izbor"
e smrade jedan da smrade.......
Nažalost, moram se složiti s Eminemom :(= Citat =:
Izvorno postao Eminem
Ja se, bez obzira na obećano u tom intervjuu, više ničemu ne nadam.
Evo, i taj je dan stigao. ADSL konačno u mojem domu. :)
kaj su ti ga instalirali=? ;D
...pa čestitam - inače, kako je ušao, jel pokucao il je samo uletio :D ...= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Kod mene uleti ne pale. Sasvim sam slučajno saznao da mi ga mogu uvesti. Frend išao uzeti mob na produežetak ugovora, pa mu teta koja nas zna rekla da se zaletim do nje, jer zna koliko sam lud više da mi uvedu taj ADSL. Sve je bilo gotovo u roku od par sati. Najviše sam se nahebao sa kablovima. Točnije, 25 m istih...
ma bravo frish-ki baš sam sretan
kao da su ga i meni uveli:)
Imam filing da se sprdate samnom. :) Ne?
friški,odakle sva ta negativnost:)
ovo je velik dan,kako za nas,tako i za tebe, čestitam:)
I ja sam dijelio tvoju muku s tobom, napokon je gotovo :) Još samo da Tomu riješimo ;D
O ima još patnika na forumu. Čini mi se da i Eminem žudi za istim...
Evo novosti. Diže se brzina. Zakon.... :D :D
http://www.pcchip.hr/?cmd=20&solo_id=6883
kasniš već postoji tema za to;)
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=234116#post234116
A jebi ga. Tu se obično piše o svemu vezanom uz ADSL pa nisam skužio= Citat =:
Izvorno postao damgol
;D Ludnica. Lu-dni-ca. Prvo čitam i velim, "pa to je za mjesec dana", a tek onda skužim da veli od 12. studenog. Ovo mi zvuči kao Sci-Fi.
a jel vrijedi to i ako idem preko ISKON-a???
Pa, vjerojatno će i Iskon podići brzinu paralelno sa T-Comom.
naravno da vrijedi i za iskon :)
zasto "naravno", ipak pise da je T-com. moza i "nemora"...?
i kak se to trebamo prijaviti??ziher neće stići svima
treba zvat na besplatni info telefon 0800-nesto ili na stranici T-coma valjda ispunit neki formular. vidit cemo sutra kad budu krenuli s tom akcijom!
AAAA !! !! bravo !!!! ! ! ! ! ! !
jeee sacu jos brze surfaT!!
mnakar , da je po mom,digli bi pakete na vise , dakle ne 512 nego recimo 1512 .. to bi bilo jos onak u redu.
al ajd , bar je 4free
bez brige :kitty:= Citat =:
Izvorno postao igl
Svima će postepeno do kraja studenog automatski podići brzinu, bez ikakvih ispunjavanja formulara ili kontaktiranja Službi.= Citat =:
Izvorno postao igl
To se traži. Konačno nešto besplatno i lišeno komplikacija
Mislim da su sad pokrili dobar dio teritorija države (mada ima još jako puno gradova i mjesta za spojit na mrežu) i da imaju oko 80.000 korisnika, pa im je i zarada skočila. A, možda i sa takvim potezima pokušavaju navući do Nove godine 100.000 korisnika ADSL-a, na što su se obvezali.
...a taj Max i t-com , idem ih u ponedjeljak pitat kaj im je tu besplatno??????
I ja također, a kako stvari stoje, prije će najosnovniji paket biti 1,5Mbit/s nego dođe do mene :cry:= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
(najbliže do mene je oko 2km, ali kao ima i većih mjesta, a nema šanse da nađem drugih 15 zainteresiranih...)
Kaj ti nije jasno lili? Besplatno ti je jedino povećanje brzine po ovom defaultu. Ako ti želiš podići brzinu na višu od te, onda ćeš i plaćati toliko koliko ta brzina košta.
sorry ako sam uletila u brzinu,mene muči promet i njegova naplata.!
Znam na što misliš. Ja sam skoro pola godine čekao. Ali probaj sa, tko god je zainteresiran za ADSL, krenuti i skupljati zainteresirane. Nema veze hoće li oni na kraju uzeti ADSL, već je važno da imaš tih 15+1 potpisa, sa podacima. Ako si toliko zagrijan - probaj...= Citat =:
Izvorno postao Dark
E, to je pak neka druga priča. Ali čitam neke stranice koje piše čovjek koji se kuži u tu granu, pa je njegova pretpostavka da nakon povećanja brzine, dolaze i snižavanje cijena. Prvenstveno zbog dolaska ADSL2.= Citat =:
Izvorno postao lili
.....poludim kad vidim onu reklamu sa Zuhrom ..neograničeni promet .....a meni ga obračunaju!
A, neograničen je samo za one koji su uzeli ADSL u tom promotivnom razdoblju koje, BTW traje još samo 4 dana.
...da a počelo je 1.9. meni su ga ukopčali 6.9.neznam po kojem sistemu im to ide.?Nema veze ako sam pop***** jedan mjesec,ali gdje je drugi?= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Moram provjeriti kod Službe da li ulaziš u tu akciju ako u tom periodu potpišeš Zahtjev ili ako ti tada dođu spojiti. Javim.
.....hvala,koga sam pitala ,svi su rekli da(na t-comu)= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
NIje stvar samo u tome, nego ako dobiješ njihov službeni pismeni odgovor u tom razdoblju, ulaziš u tu akciju. Meni je osobno provjerila i reka mi je da do 31. 12. 2005. besplatno koristim ADSL.
Još samo da napomenem da sam ja predao Zahtjev još 23. 6. i nakon toga dobio pismo sa mojim podacima, ali isto tako i odgovor kod Službe da nisam još u ADSL zoni.
....hvala.....kod mene je sve išlo naopako.Neču sad ići off!:rolleyes:
Evo i službene obavijesti
http://www.t.ht.hr/press/novost.asp?id=1170
dobio mejl danas od hta .. kazu da smijem ostat sjedit u naslonjacu (ne sjedim u naslonjacu otkud im to op.a) i da ce mi oni sami ubrzat na 512/nesto.
ajd nesto besplatno i bez caka.
:thumbup:
Dojčland,Dojčland,Dojčlad uber alles !
Je, je..samo sto je to brizna iz stoljeca sedmog.Kada ponude 4096 Kbps in download e 256 Kbps in upload onda mozemo razgovarati.Ova brzina sa paketom neogranicenog prometa dodje 19,95€ u Italiji..pa ti vidi
...kaj me briga za Italiju!!
mogao sam i navesti neke druge zemlje...ovo je bio samo primjer jer tamo imam puno poznatih ljudi koji koriste Adsl
nije free, već 99KN i dalje= Citat =:
Izvorno postao Gruntovčan
Svima nam je vrlo dobro jasno koliko se ADSL usluga naplaćuje u Europi. Ali, kad smo već navikli da nas deru gdje stignu, a to je posvuda, onda nam ovo dođe kao praznik. Ja se pritajeno nadam da od iduće godine cijene odu malo dolje...
Strpi se do veljaće, MAXtv zahtijeva barem 4mbita download, tako da će ti se želja i ostvariti...= Citat =:
Izvorno postao RAUL
samo sa kojim cjenama????Sigurno nece biti jako popularne;)
Meni su povečali brzinu. Sad sam brzzzzzzzzz :D :D
Da. Koliko sam čuo ili pročitao, prvo Zagreb ubrzavaju.
lažu... neki iz splita su već dobili ubrzanje, a ja nisam, ovdje u zg>>
to što nisi dobio ne znači da lažu ,a nevidim ni razloga tome.
ljudi ja sam u samoboru i mom frendu su povečali
meni od danas ne radi ADLS uocpe :(
ak neko ima isti problem nek se javi
odem an conect , pise mi dialing ,par sekundi to pise , i onda pise eror 678 : could not estahlich connection , blabla.
sad sam an hinetu i ludim.
ak neko ima savjet..vec sam reinstaliro modem , to mi je lik u sluzbi reko.
Svjetle mi obje lampice na mdoemu.
one kucice su mi zelene u status baru il di vec.
Tebi isto mjenjaju brzinu. Ja nisam mogao dva sata na net kad su mi brzinu mjenjali
a valjda ti prespajaju grunt evo meni su sigurno povećali!:)
Lucky bastardz... :) Nisam nezahvalan, nikako, ali kad znaš da će ti dignuti brzinu, nekako ti satu duže prolaze. :) Čujem da su već i neka druga mjesta podigli, kao što je Požega.
Ma brijete vi!!!!
dizu brzinu od 21 do 7 ujutro , sad je 14 sati , i jso ne radi!!!
popizidio sam i zvao sluzbu za korisnike
reko je lik da ce doc sutra valjda .
kolko ja kontam,crko modem.
Pa to nije Pech ... to je uberpech,
nakon jebenih 13 dana!!!!!!!!!
jedino kaj ja kontam da bi mogla bit moja krivica je to kaj sam aj na netu 24h na dan ... dobro gotovo 24 saat , tu i tam mi se diskonekta ap rikonektam ili restartam komp zbog neceg..al ne gasi se komp inace , a ni DSL ...
al sumnjam da bi u 13 dana zbog tog crko modem , pa nije iz rumunjske
Nisam siguran da li vikendom dižu brzinu pošto tada ne spajaju nove korisnike. A to da bi ti riknuo zašto što si non-stop na netu, ne može biti istina. Riknuo bi zbog nekih drugih razloga. Pa, ADSL i služi tome da budeš stalno spojen.
EDIT: Svaki dan se povećava brzina, ali samo u onom terminu kako su naveli, znači od 18 do 6 sati.