Evo meni je stigao 4.4.3. Sve super radi i cini mi se da mozda manje trosi bateriju. Jedino mi nije jasno zasto mi za google now pise kad ga idem ukljuciti da nije dostupan u hrv kad znam da je. Tj pise da nije dostupan u mojoj zemlji.
Printable View
Evo meni je stigao 4.4.3. Sve super radi i cini mi se da mozda manje trosi bateriju. Jedino mi nije jasno zasto mi za google now pise kad ga idem ukljuciti da nije dostupan u hrv kad znam da je. Tj pise da nije dostupan u mojoj zemlji.
Stavi na engleski pa onda ukljuci.
Stiže nam 4.4.4.
4.4.4 je dostupan..
Security fix samo
= Citat =:
Most of the significant changes are centered around fixing a recently discovered vulnerability in OpenSSL. The side effect is a few tweaks to the OpenSSL, WebView, and Chromium projects. There are also a couple of small tweaks to fix some unrelated bugs in logging and security.
Vidim da je N5 pao u zaborav..
Pa da oživimo temu..
http://forum.xda-developers.com/goog...ssion-t2794623
Android L stiže
http://www.techradar.com/news/phone-...atures-1091500
Ima i na XDA već
http://forum.xda-developers.com/goog...eview-t2796003
Oprostite što upadam ovako bez veze, možda ste već pisali, kolko traje baterija na tom nexusu uz dosta surfanja i pokoju poruku, internet stalno uključen. Hvala.
Sve ovisi o korištenju. Ja u prosjeku dobijem 4-5 sati screen ona dnevno.
Hvala na odgovorima. Moram reči da sam očekivao malo više od baterije. Ali svejedno, kolko vidim, mobitel je dobar, tako da prva ozbiljnija lova ide za njega. Nadam se da će biti u prodaji još neko vrijeme.
Evo kupio ga i ja. Ok je, za sad ništa spektakularno, možda zbog toga što je i Zopo bio solidno brzo, osim povremenih gašenja i loše baterije. Nego, stigao mi je sa 4.4.2, pa se upgradao na 4.4.4, ali ne ide dalje. Kad mogu očekivat da se skine nadogradnja za 5.0? Mislim službeno. Neću ništa ja sam raditi. I užasno mi je glupo što je baterija neizmjenjiva. Znači ode baterija i moš se ...
Brkaš "službeno" i "da mi sve dođe samo i da ne moram prstom mrdnut".
Flashanje službenog imagea je isto službeno.
Ako ćeš čekat OTA mogao bi se načekat...
Ja sad imam android 4.4.4. Prijatelj ima isti takav nexus i njemu je stigao 5.0 već davno. Nije ništa on radio, sve je sam napravio. Mene samo zanima kad bi meni mogo doći 5.0?
Pitaj svog providera.
Nexus 5 OTA kod nas nema veze s providerom.
Rucno refreshaj pa vidi. Vjerojatno ce rec da ima update.
Baterija je izmjenjiva, treba ti samo dugi nokat da skines zadnju masku i poluga da odljepis bateriju. Ako ti baterija vrisne kupis novu i zamjenis je. Za punjenje umjesto baterije kupi vanjski power pack kojim mozes puniti sve zivo.
Probao sam i kaže da je softver ažuriran. Ma dobro, valjda će stići kroz neko vrijeme. Nije sad da je to tolko hitno.
Ok, nadam se da mi ovo neće trebati, ali dobro je znati da se ipak može promijeniti. Jer u specifikacijama piše da je neizmjenjiva.
Tako pise jer u praksi nije namjenjena da je vadis i mijenjas. Ali ako trebas promjeniti zbog servisa to je prilicno jednostavno (pogledaj neki od nexus 5 repair videa). Osobno sam koristio galaxy S2 sa 2 baterije (zbog dodatnog kapaciteta) i to je malo tlaka jer tu drugu bateriju treba nekako napuniti, pa mijenjaj baterije, puni... na kraju sam kupio power pack 5000mAh i kasnije jos 13000mAh tako da sada mogu puniti tablet, mobitel, curin mob i bluetooth zvucnik i uz neko normalno koristenje ona i ja bi mogli zivjeti bez uticnice 2-3 dana minimalno :)
Mozes probat "isforsirati" update na nacin da odes u setting-app-all-google services framework-clear data/catche i onda probaj ... Meni je par puta upalilo...
Pomaze, ali kako kazu nije preporucljivo. Nisam probao, lakse mi je fleshati image i restorati backup.
http://www.androidpolice.com/2013/11...ramework-data/
Ma pa kad tad mora doći. Nisam baš nešto u praksi s tim svim pa se ne usudim puno dirati. Ma meni je i ovaj 4.4.4. dobar, samo što mi prijatelj ima isto nexus i hvali taj 5.0 stalno. I od brata prijatelj ima nexus, i ima problem. Ponekad mu se sam od sebe ugasi. Jel se to nekome događalo?
Kod mene još uvijek nema updejta. Znam par ljudi sa nexusima što 4 što 5 i svi već imaju 5.0 a meni nikako da se pojavi! Počinje me nervirati i ovaj mobitel.
A ako te išta tješi, vjeruj mi da ništa ne gubiš time što ga još nemaš :) Ja sam bio stavio Lollipop ROM ali sam se vrlo brzo vratio natrag na Kitkat, a vidim da je tako napravio i priličan broj drugih ljudi.
Ma znam, mada imam nekih bugova i na ovom. Mene najviše muči to dal je to sve normalno i ok ili je neki problem.
Evo danas meni iz čistog mira došo 5.0.1. U jutro u 6 sati. I onda sam ga skidao preko podatkovnog prometa tako da sam potrošio brdo toga samo na update. A nisam htio čekati dok dođem na wifi. Uglavnom, ima neke bolje stvari, baterija mi drži duže, čini mi se i tako.
Kupio sam jucer Nexus 5. I sve je super i sve je za 5 osim jedne sitnice. Hangout aplikacija za smsanje. Jucer sam zvao Tomato jer sam na Zestokoj, nisu mi znali reci, pa sam im danas slao i mail da to izvide, pa imam pitanje za vas vlasnike.
Da li se vi normalno smsate kao i prije? Tomato ne evidentira tih par smsova sto sam poslao jucer. Pa me sad zanima jel Nexusi koji dolaze na nase trziste su regulirani s nasim teleoperaterima, ili da ocekujem racun od googlea za te smsove?
Guglao sam jucer, medjutim nisam nasao odgovor onlajn, pa ako znate sta, molim vas da mi sto prije javite, dok nisam otisao u duznicko ropstvo radi par sms-ova.
Kaze se tehnika narodu - ali nije sav narod za tehniku, a ja medju njima.
Help!
Skini 8sms s play storea. U postavkama stavi da je 8sms defaultna za sms i smsaj na stari nacin.
Vec je mob na lolipopu, a 8sms na plejstoru nudi za kitkat verziju. Jel hoce to radit ili da cekam za lolipop? Jos uvijek cekam da mi se tomato javi.
Hvala na brzom odgovoru! Svaka pomoc je dobrodosla! :)
Neće ti doć račun od googla, sms je pokriven sa tvojim teleoperaterom. Ako tomato nije registrirao sms moguće da si poslao IM poruku a ako druga strana ima android ima i hangouts i ako je registrirana na hangouts poruke normalno dolaze i ti ne primjetiš što šalješ. Imaš u hangoutsu opciju da vidiš što šalješ (sms ili im) s lijeve strane a desno je pošalji.
Radit će. Skini samo 8SMS.
A što se tiče Hangoutsa. Jesi siguran da su to bile SMS poruke? Da nije tih par poruka otišlo online putem?
Nisam siguran jesu li otisle online putem. Ne znam ni jel moze SMS otici online putem. Krenulo je tako da mi je jucer frendica poslala sms poruku, odgovorio sam na nju, ona meni, ja njoj i to je to. Dakle, to je vidljivo da je SMS, i pise s lijeve strane da je SMS. i mogu birat jel hocu slat SMS ili IM.
Ono drugo je TPO na 13444 koji sam slao da vidim kretanje prometa, i tu mi te nije ni skidao, a nije skinuo ni one dvije sto sam frendici slao, a mislim da ona nema hangouts.
Al svaki put kad saljem TPO prije slanja mi napise poruku: this message may subject to pay via your local carrier bla bla.. tako nesto, nisam zapamtio od rijeci do rijeci.
Jos uvijek cekam tomato da mi odgovori, al kako je nedjelja, sumnjam bas da ce se latit toga..
Ukoliko su mi te naplatne poslane preko hangoutsa naplatne na kraju, to bi trebalo stici normalno s tomato racunom, zar ne?
Sad idem skinut taj 8sms i poslat sms, pa vidjet jel njega tomato registrira ili ne..
---------- Post added at 13:58 ---------- Previous post was at 13:52 ----------
I kako sad vise pobogu znatii sto koja se aplikacija placa, koja ne? Nekad je na playstoreu to bilo jasno naznaceno sa "free" ili je bila ispisana cijena..
---------- Post added at 14:22 ---------- Previous post was at 13:58 ----------
Ovaj 8SMS izgleda kao normalan SMS nekad. Zvao sam tomato, oni nista ne mogu vidjeti odmah, niti kuda idu poruke niti nista... koji je to seks, to je nesto nevjerojatno.
Sad tomato ima i moj mail upit, i otvoren nalog za upit koji sam im sad slao, pa cemo vidjeti.
Najgluplja solucija bi bila da sam ja kupio mob koji tomato ne moze zauzdat i da ne udje slanje obicnih najobicnih smsova u njihovu tarifu, nego da se naplacuje naknadno na zestoku tarifu.
Popizditis.. izvinjavam se ako sam malo lud, ali malo sam lud od trenutka kupnje mobitela.. nekad je bilo jednostavno, ubacis sim i to je to, znao si sta koliko kosta. A ovo da ne znas hoce li te opalit negdje sastrane.. nema smisla, a jos manje da sam teleoperater ne zna odmah dati odgovor na jednostavno pitanje. Cudo jedno..
---------- Post added at 14:35 ---------- Previous post was at 14:22 ----------
I jos jedno pitanje - jel za 8sms mora wifi i internet biti iskljucen, ili se ta aplikacija normalno koristi? SMS probni je prosao sa ugasenim internetom, to bi trebalo ici preko tomata, ali ako je ukljucen internet..? Ja sam tutlek za ovo, zato toliko pitanja, oprostite ako sam dosadan, al na mukama sam bas.
Ne znam zašto se brineš zapravo :D Ako imaš Žestoku tarifu, znači da imaš 1500 minuta, smsova i megabajta.
Tih tvojih nekoliko poruka su se mogle poslati na dva načina:
a) kao sms
b) preko interneta, tj hangoutsa
Ako je opcija a), onda si pokriven s 1500 smsova koje imaš uključeno u tarifu.
Ako je opcija b), onda si pokriven s 1500 megabajta koje imaš uključeno u tarifu.
Nikakav naknadni obračun od Googlea, Tomata ili nekog trećeg nećeš dobiti :D
Ako su se poslale preko sms-a, zasto ih tomato ne vidi i otkaci kao iskoristene?
I na kojem principu radi 8sms aplikacija? Poslao sam jednu probnu poruku dok su i mobilni internet i wifi bili iskljuceni i sve je isporuceno. Dakle, preko normalnog GSM-a?
Vidim da ti imas nexus 5, kako ti saljes smsove?
Ne znam točno za 8sms, ali vidim da ona nakon trial perioda od 14 dana ima reklame pa mi se to ne sviđa :)
Moja preporuka bi bila Textra. Uz Telegram jedna od najbržih aplikacija koje sam vidio, otvara se instantno. I ne koristi internet, sve ide preko GSM, provjereno :D
Sniper, pa kaj je moguce da nemas root pa da reklame smetaju?
Skinuo sam textru, obrisao 8sms. Cini se ok, al dok mi tomato ne potvrdi sve, nemam mira :)
Ne razumijem kakvu potvrdu cekas od njih?
Koje santa barbare oko dvije poruke :) ako vec koristis hangouts na cetiri nacina mozes vidjeti kako je poruka poslana:
Ako je polje u kojem je napisana poruka zelene boje - poslana je kao HO poruka, znaci nije sms.
Ako je polje bijele boje - onda je sms.
Ili dugo drzis na poruku koju si poslao - detalji poruke - pise ti je li sms ili ne.
Ako je poslana kao sms onda to i pise pored poruke - via sms.
Ako ti tomato nije skinuo poruke sa mjesecnog iznosa ne trebas niti angazirati detektive - poslao si HO poruke preko neta.
Mali hangouts tutorial:
http://imgur.com/NUSKA4a
Problem je u tome sto su poruke preko HO poslane kao SMS-ovi, a Tomato ih nema ubiljezene u potrosnji. I to je ono sto me pati.
Meni bi bilo bitnije je li frendica dobila sms :) sorry, dok sam pročitao sve, promaklo mi je da si potvrdio kako su poruke poslane kao sms. A glede tomata, možeš to sagledati i s druge strane - imaš par poruka više na računu.
Uglavnom, sms na Nexusu nije ništa različit od drugih mobitela, tu nemaš frke, samo opušteno. Hangouts ima vrlo limitirane sms mogućnosti jer se primarno koristi za IM poruke. Nešto preglednije mi izgleda Messenger od Gugla:
https://play.google.com/store/apps/d...essaging&hl=en
...ali to je već pitanje za temu o savjetima i aplikacijama:
http://cafe.mobil.hr/threads/65519-A...sije?p=1080368
Cini mi se da je jucer ubrojio sms-ove poslane preko 8sms-a. Danas sam poslao dva sms-a ukupno, s textre, pa cu vidjeti hoce li njih pribrojiti.
Od tomata sam dobio odgovor na mail, bolje da se nisu ni potrudili odgovoriti, jer uopce nisu procitali moj upit.. eh eh.
Ujedno se ispricavam ako sam fulao rubriku za moje vapaje, ucinilo mi se najzgodnijim tu pod Nexus 5 jer se pitanja ticu direktno koristenja njega, a ne nuzno aplikacija kao takvih.
Zelio bih se svima zahvaliti na pomoci, sve je rijeseno, svi SMS-ovi su isli preko tomata, cak i hangouts, sve je zabiljezeno, i sad mogu s mirom u dusi nastaviti koristit mob. :)
Malo sam procitao cijelu temu, i zanima me kod vas koji Nexuse 5 vec duze imate, koji case vam se najbolji pokazao? Uzeo sam nekog no-name kineza tek toliko da je, dok ne nadjem nesto bolje, pa me zanima iz prve ruke vasa preporuka.
Spigen Slim Armor ili nesto drugo-trece? A originalni case? Enivejs, otvoren sam za sve opcije :biggrin:
U principu svaki je ok ako ti je cijena ok. Imam ringke slim case i fusion case.
Prvi za ljeto, mob nije puno deblji i dobar je materijal, ima veliki otvor oko slusalica pa mogu spojiti studijske sluske - minus sto ne stiti gornji i donji rub pa sam vec kucnuo mob par puta.
Drugi koristim na zimu, na bicikl i po kisi kada igram ingress (selotejpom zatvorim rupu od slusalice i usba :D ) - case sve stiti, ali je mob malo deblji, plus sto mi slusalice ne stanu u rupu.
Probao sam flip case - lijepo, nezgrapno jednom rukom i ne pristaje mojim navikama koristenja moba.
Probao bez casea - jebena kamera svugdje grebe i zapinje.
Probao stickers folije od dbranda - meh...
Originalni caseovi su meni osobno prelijepi, ali cijeli net je pun losih komentara - visoka cijena, materijal se isprlja za par tjedana i nema sile da se ocisti, neki kazu da im materijal pusta boju. Mislim da se samo crni isplati probati, ali ima i jeftinijih crnih maski...
Osobno ostajem na ona gore dva casea i to su mi bila prva dva koja sam kupio. Sve poslije toga je imalo neke nedostatke koje nisam mogao zanemariti.
@yager imam foliju na leći koju sam dobio sa dbrand folijom pa ostavio :) Ali lako za to! Također probao quicksand case od frenda, jako dobar grip, također odličan case za ribanje zadebljane kože na petama.
Multikulturan covjek si ti, sve si probao :D
Case moze i za ribanje sira posluzit :D
Al najbolji case na G3 imam. Slim guars sluzbeni, minimalan (umjesta back covera), sve stiti, a evo nakon tri mjeseca niti jedna ogebotina niti ista od tragova koristenja. Materijal je stvarno vrhunski. Takav materijal bi mobovi trebali imat.
Ringke Slim.. Bez dileme ;)
Nasao sam Spigen Neo Hybrid. Cini mi se vrlo interesantan, sto se zastite i izgleda tice. Sad treba vidjet jel dobavljivo kod nas.
Pogledat cu kasnije i vase prijedloge, hvala :)
Je netko vec kupovao novu bateriju da preporuci shop s provjerenim originalom?
Kaj je otisla ti?
Sigurno ima i drugih načina kak se natjerat van. ;)
Ja mislio da je taj ingress mrtav, nitko ga više nigdje ne spominje. :belj:
Nope, scena je veca nego ikad. Samo hipsteri su prestali pricati o tome otkad je sve postalo (pre)popularno :D
pozdrav pps,
kratko samo, mob je pao, ni ogrebao se.. ali ne moze se vise spojiti na mrezu.. :(
SIM uredno cita, rade i wifi, gps, bluetooth...
E sad, di to servisirati, ocito je to gsm reciever chipa... jel to puklo, odlemilo se.. treba mijenjat.. neznam, nisam pametan..
AgramServis i njihov outsource-ani servis zapravo, Smartson, tak nes.. kaze da im treba 5-7 radnih dana samo za jebenu dijagnostiku...
Debil.. Da mogu direktno serviseru iskomunicirati sve, druga stvar.. Ovako preko debila na pultu tesko..
Any hints?
tnx
Meni pada na pamet provjeriti one kontakte oko zvucnika, prikazani su ovdje (step 8)
https://www.ifixit.com/Teardown/Nexus+5+Teardown/19016
Neznam sad napamet je li to antena za GSM ili nesto drugo, ali cisto sumnjam da se cipu nesto desilo. To je smd komponenta i ne moze tako lako mrdnuti zbog pada :/
Izasao 5.1 factory image:
https://developers.google.com/android/nexus/images
Prestala mi radit vibra na nexusu 5. Sve radi, ali ne vibrira uopce. Verzija softwarea 5.1. Jel moguce da je do verzije?
Zanima me koliko ste zadovoljni sa svim Nexusima koje ste koristili?prvenstveno me zanimaju oni koji ih duze imaju i oni koji su ih promijenili nekoliko...jer misljenja sam da Nexuse koriste ljudi koji smartphone koriste na drugaciji nacin...
Dakle zanima me sve,opcenita kvaliteta nakon duzeg koristenja,kvaliteta telefonije,da li imaju neke neispravljene musice koje se provlace kroz sve serije i sl....
Nikad nisam ima Nexus,a vec dugo se razmisljam i uvijek me nesto odvuce na neki drugi model...
Nexus 5 mi je bio najbolji mob koji sam imao (unazad posljednjih 6 godina koliko Android koristim).
Sve je na razini bilo.
Prijasnji Nexusi su okej bili, no petica je jedina koju su savrseno pogodili. Sest su malo previse otisli u dimenzijama, osim toga isto odlican mob.
Imam Nexus 5 doslovno otkad je izašao (od 12. mj. 2013.) i mogu samo potpisati yagera :) Najbolji mob koji sam imao. S tim da ja ipak ne mijenjam često mobove kao neki ovdje :D, ali baš zato ih pomno biram.
Najbolji dio: platio sam ga svega 350 eura :D Koliko vidim cijene u dućanima kod nas su i dalje veće od tog koliko sam ga ja platio prije sad već skoro godinu i pol :notooth:
Kada restartas mob, da li zavibrira kada se pojavi google logo?
---------- Post added at 06:52 ---------- Previous post was at 06:45 ----------
Nexus 7 (2012): kad je izasao bio je to odlican tablet, prakticki mi je zamijenio mob. Prvu update, drugi update, toliko se usporio da ga danas vise i ne koristim. Ne znam sta su mu uradili ali sto god pokusao, ti cudo ima laga da boli glava. Danas ga i ne koristim osim za citanje.
Nexus 5: sve vec receno, odlican omjer cijene i komponenti, ukratko receno jos ne znam koji bi mob uzeo sljedeci. Najvjerojatnije cu kupiti novu bateriju kada ova odapne i bok!
Nexus 4: elegancija ispred funkcionalnosti, ali i dalje super mob. Jedina mana baterija koja ne traje nesto exstra. Barem se brzo puni (jer je mala).
Nexus 6: sigurno ga necu kupiti jer su otisli u krivom smjeru po pitanju velicine.
Ako imaš malo hrabrosti možeš skinuti zadnju masku i provjeriti kontakte vibromotora koji je "zaljepljen" na masku, a kontaktima se lovi na matičnu ploču. Nije problem skinuti zadnju masku ako si strpljiv jer ima dosta kukica koje je drže. Meni pada na pamet jedino da probaš stisnuti mako masku ispod kamere i da će to dati kontakt... Mene je na isti način zezao NFC, nije mi radio i morao sam podignuti pinove da mogu dotaknuti zadnju masku.
Ok,ocekivao sam ovakve dojmove u vezi Nexusa....slicno sam procitao i po drugim forumima...
Ja ga imam već 4 mjeseca. Ok mobitel, ali 3000kn (kolko sam ga platio) ne vrijedi. Kvaliteta izrade je tako tako, za te novce bi očekivao više, Sony M2 mi se čini puno kvalitetnije napravljen. Dok sam bio na kit katu imao sam nekih problema sa aplikacijama, ajde sad se to na 5.1 promijenilo. Baterija traje jedan dan, duže od toga samo ako se ne koristi mobitel. Dakle, sve u svemu ok, ali ništa tako spektakularno kako neki pričaju.
Platio si mobitel više nego ja kad je izašao prije godinu i pol. I ja bi bio razočaran da sam prije koji mjesec platio 3000kn za njega, samo zbog baterije.
Izrada i dizajn moba je super, a pogotovo materijal jer je idealan za korištenje bez ikakvih maski.
Jedina mana moba je baterija. Ne znam kakve si probleme imao na Kitkatu, no to se sve da riješit što si imao.
Nitko ne kaže da je spektakularn, no od svih mobova koje sam imao i koji su mi prošli kroz ruke (a prošlo je 70% dostupnih na našem tržištu u zadnjih par godina) definitivno najkompletniji mobitel.
Samo eto, ti si ga dobro debelo preplatio.
3000 kn? :eek::eek:
Puno previse... Ja sam isto bio zagrijan za njega,ali odluka je tada pala na G2,po meni bolji uredaj.
Ako pretpostavimo da sada mogu dobiti N5 i G2 po istoj cijeni, opet bi išao na N5 zbog materijala izrade i golog Androida. Meni je baterija kod njega solidna s obzirom na kapacitet. Ako ćemo raditi bezvezne usporedbe, ostvarujem skoro pa duplo bolje rezultate nego na SGS2 sa 2000mAh bat. G2 mi nikako nije sjeo završnom obradom i softverom. Za 3000 kn definitivno ne bih kupio N5.
Meni da se dokopat N5 pa da ga usporedim sa mojom Moto X,ali niko taj mob nema,samo Samsung,iPhone ili LG.sve šminkeri oko mene,a nemaju za kavu...:D
Pa N5 je LG. ;D
Pa je,nisam o tome ni razmisljao :)
Uglavnom ima ih po 1800kn,a ovih 3000kn mi izgleda strasno.toliko je kostao cini mi se prije godinu i nesto...
Pa i sad košta preko 3100kn u trgovini. Ja sam ga tako kupio jer sam morao kupiti na rate. U oglasniku se mogo naći onda za 2400. Krajem prosle godine. Problemi: Instalirao sam si flashlight, pa onda ponekad nije radio. Reko bi mi da je flashlight upaljen a nije. Pa onda nekad nije radila kamera jer je reko da se blic već koristi. A nije se koristio. Pa ponekad ne radi rotacija zaslona. To se još uvijek događa. Sve te probleme rješava gasi/pali, ali malo nerviraju. Ovo da je goli android: play filmovi, play igre, disk, google+, ništa od toga ne koristim, jedan dio ni ne znam šta je. Ako se to može maknut, to bi bilo super. Ali ja ne znam kako. I hangouts, dosta glupa aplikacija, čak sam je bio zamijenio sa textrom, ali sam se nekako priviko sad.
Rootaj brate :) Salim se. To su sve stvari koje se lako rijese. Ipak si kupio nexusa... Ima nacina samo na kraju sve je pitanje koliko se tebi to da raditi.
Kod Nexusa jedino moze smetati full gapps koji ide uz stock rom,ali root i Titanium sve rijese...
Inace ako se mob kupi preko play storea onda je garancija pretpostavljam 1god.?
ali kak claimat tu garanciju.. Malo tricky :)
Agramservis ce te sigurno otvorenih ruku docekati :)
Ima li nešto na što moram paziti pri kupnji N5? (npr. kao kod Samsunga KNOX, LG G2 žuta mrlja itd.)
Nudi mi se za sitnu lovu pa da nebi bila nekakva podvala.
Kaj se nudi po kojoj cijeni?
Mislim da je bio onaj yellow tint..
Zveckanje sim traya.. Nista special
Provjeri onaj hw kod.. Koji je release version
Pa Nexus 5 za 1k kn:D
Moze pojašnjenje za hw kod i release version? Tj. na što tu trebam paziti?
Ne sjecam se tocno, potrazi u threadu ili google is your friend :)
Ja ne znam, ovaj zadnji update, mislim da sam na 5.1.1. je kriminal. Budala sam što sam uopće išao nadograđivat s onog prijašnjeg. Uglavnom, ili mi je baterija otišla ili tolko kraće traje na ovom updateu, uglavnom jedan dan jedva izdrži, ako ga štedim, hangouts mi se zna ugasiti. Kaže da je aplikacija prestala raditi i ugasi se, na nekim stranicamama na internetu šteka... Loše sve u svemu. Dal neko zna kolka je garancija na bateriju budući da je kakti neizmjenjiva.
Baterija se menja ja sam kupio novu i promenio bez problema ima tutorijali na youtube uopste nije tesko. Telefon radi super na 5.1.1 bez ikakvih problema. Jesi uradio factory reset posle apdejta?
Factory reset sam radio kad sam prelazio sa 4.nešto na 5.0. Nakon toga više nisam. Kolko si platio bateriju?
20 dolara samo pazi da ti ne uvale falsifikat pre nego sto kupis pricaj sa prodavcem.
Prije nego kupis bateriju napravi sve sto mozes da uopce utvrdis je li problem u njoj. Simptome lose baterije bi trebao naci na netu jer su skoro pa univerzalne... Nedavno sam kupio original bateriju, po preporuci nekih ljudi sa xda, a na kraju sam zavrsio sa 2 neispravne baterije. Ocekujem trecu, ako ne prodje, trazim refund.
Mob mi je star 22mj i bateriju nikad nisam mazio. Oni koji me znaju isto tako znaju da mob nerijetko punim po 2 puta na dan, ovisi koliko palim ingress. Moj daily usage je uvijek isti i potrosnja baterije mi se u zadnjih 12ak mj nije mjenjala. Baterija je i dalje ispravna i ok, kupio sam novu cisto da vidim ima li kakve razlike...
Update ti sigurno nije shebao bateriju. LP inace cucla malo vise od KK, jbga, ali nije drasticno.
Kad sam je ja izvadio cela je bila naduvana a telefon se preporodio posle smene inace kod mene se telefon i brzo punio i praznio. I to se desilo kad sam presao na lolipop mozda je slucajnost. Inace uradi mu jos jedan factory reset mozda se opravi.
E to su neki od simptoma, onda si dobro postupio :) Da te samo pitam, ta nova baterija koju si uzeo, je li fizicki dimenzijama apsolutno identicna tvornickoj? Na stranu sto pise na njoj... Ova sto sam je narucio je fizicki 1mm uza od tvornicke pa ima malo lufta kad je instaliram, ali po naljepnicama itd je navodno original.
Kompletno originalna baterija kao sto je bila u telefonu pricao sam sa dosta prodavaca pre nego sto sam narucio da mi ne uvale neko djubre.
Stigla baterija, treca sreca i evo radi. Kroz koji dan napisem neko misljenje.
Za usporedbu, ovo je stara baterija:
https://www.dropbox.com/s/efvib03ttt...50~01.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/qjb9bwmwgq...59~01.jpg?dl=0
A ovo su nove baterije (krajnja desna je ona koja radi)
https://www.dropbox.com/s/vtz6pvemes...38~01.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/ailty2kn44...52~01.jpg?dl=0
Je li to original ili ne, nemam pojma.
Nemam sta pametno napisati. Meni baterija drzi jednako kao i ova stara... to sam i ocekivao. Tako da lipo spremam novu u ladicu, a staru vracam i mrcvarim do kraja. Skoro dvije godine ingressovanja, dobro je! :D
Nemam pojma. Pa dobro, kolko vam traje baterija? I kolko traje normalno punjenje? I šta mislite o tome da ju ispraznim do kraja jednom? To nisam nikad radio. Par puta se desilo da se ispraznila do nešto malo ispod 10%, ali stvarno to izbjegavam. Prije sam punio na 15%, a sad sam počeo već na 20%. Isključujem ga obično čim se napuni na 100%, ne ostavljam preko noći.
Tesko je reci koliko traje, svakome drukcije. Ja imam 3 scenarija :D
1) traje oko 2.30h - kada igram ingress
2) traje mi 2 dana - kada odem za vikend kod cure i koristim mob tek toliko
3) traje 15-16h - normalan radni dan. U 8h skidanje s punjaca, do 11h ima 80%, do 14h ima 60%, do 17h ima 40%. Do navecer je cesto i ne potrosim do kraja nego zna ostati 10-20%...
Efektivno to je oko 4-4.30h screen on, dosta varira jer kada u 17h odem doma nekad spizdim tih 40ak % sve u sat vremena na jutub, nekad chatam, nekad ne diram mob. Nitko ti ne moze reci koliko bi ti bat trebala trajati, ali mogu ti u detalje reci koliko moja traje i tebi to ne mora nis znaciti. Meni to ne bi nis znacilo.
Bat se puni oko sat i pol od 0 do 100 sa njegovim punjacem. Slobodno koristi mob do 1%.
Na xda sam napisao mali osvrt na svoju bateriju i kako je koristim:
http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=103
Po trajanju punjenja reklo bi se da je ok. Imam osjećaj da ju nešto sisa u pozadini a ne znam šta. I to ne uvijek. Jesi siguran za korištenje do 1% baterije? Čitao sam da to drastično skraćuje vijek trajanja.
Uvijek ce se naci netko i tvrditi suprotno kao sto i ja tvrdim tebi sad. Moje prvo pitanje je "koliko drasticno", a onda svi krenu filozofirati... Moj svaki mob je koristio bateriju od 1-100%, nerijetko se i ugasio na 0%. Ako planiras imati svog Nexusa sljedecih 10 godina savjetovao bi ti i da ga ne koristis po ljeti na plazi, u vrucem autu niti dok ga punis - baterije su osjetljive i na toplinu. Naravno, ne trebas sve uzimati tako ozbiljno i mozes poceti normalno koristiti mob :)
Vezano za cuclanje u pozadini, mozes napraviti par testova:
- pustis mob preko noci da ti stoji kao sto stoji po danu (upali sto koristis od intetneta, itd). Zapamtis s koliko % si isao spavati, ujutro pogledas % i napravis matematiku.
- stavi mob u airplane mod i odi spati. Ponovi isto mjerenje.
Neke usporedbe radi, kod mene na wifiju i sa upaljenim sinkronizacijama cucla oko 0,4-0,5 %/h. Kad sam na LTE (odlican signal) onda skoci na 0,6-0,7 %/h.
Ima dana kada mi se javlja onaj googleov mobile radio active bug kad sam na LTE i tu bat curi bez nekog ocitog razloga.