Neznam gdje će ga sve biti za kupiti u slobodnoj prodaji u hr, ali znam da je čak i na edigital.hr koji je jedan od povoljnijih dućana u nas prvih par dana stajala cijena od 5999kn, sad su spustili na 5199, naravno tek primaju predbilježbe.
Neznam gdje će ga sve biti za kupiti u slobodnoj prodaji u hr, ali znam da je čak i na edigital.hr koji je jedan od povoljnijih dućana u nas prvih par dana stajala cijena od 5999kn, sad su spustili na 5199, naravno tek primaju predbilježbe.
Najjači su mi ovi prodavači po oglasnicima s cijenama 7k+ kuna...
Kupio ga danas preko Njuškala. nov, čovjek ga je uzeo u Vipu dva sata ranije, račun, garancija, sve kako treba. I9505 model.
prvi dojmovi?!
Na pocketnowu je izasla usporedba 9500 i 9505 modela. Octa je ocekivano brza ali je i trajanje baterije bolje.
Mene zanima da li je bootloader zaključan? Naime, svi uređaji isporučeni u SAD imaju zaključan BL...
Mislim da je to do njihovih operatera.
Danas je neradni dan, pa ga nisam puno koristio, tek podešavanje, instalacija programa itd... za sad ok, stalo imam osjećaj da imam S3 :D One Air gestures ili kako se to već sve zove nisam uspio dobiti,a i ne čini mi se, barem na prvu nešto korisno u svakodnevnom radu. Baterija se solidno troši, skinuo sam ga oko 11 s punjača, sad je na 78%, par smsova, viber... Budemo vidjeli narednih dana.
ja sam ga jucer malo isprobao u t-centru...nis preposebno...za tolki mob mi je jako lagan..imam sad s3, ali i maska gore...pa imam neki feeling...
i dalje mi odaje dojam ko i svaki do sad, da ce se sav polomit :) pogotovo kad ga pogledam sa zadnje strane..bas sam u nedoumici, morat cu jos vidjet kak je HTC One, uglavnom za bateriju, meni je viber zderao bateriju, prestrasno i ne koristim ga..ali 22% za 9h vjerujem da moze i manje, ali opet i nije katastrofa..
Danas sam se igrao s njim u arena centru.. mobitel izgleda puno ljepse i elegantnije od mog s3. Obrub sa metalnim finisom ga cini puno konpaktnijim od ovog bezveznog na s3 koji ga cini prepkasticnim.. laksi je od s3 i neznam zasto ali mi djeluje da je manji.. ekran je savrsen i pixselizacija se ne vidi i boje su mi izrazenije nego na s3. Air gestures sam probao listajuci slike i radi bez greske.. crna boja mi super izgleda .. kamera isto zakon.. ma mob je mrak!! :)
Samo se nadam da je ergonomija bolja neg na s3.
Kupio ga prekjučer. Koliko je dobro da je Hrvatskoj krenula prodaja u isto vrijeme ko i većim državama svijeta, toliko je to i loše, jer recimo u Splitu su stigla u VIP 3 komada... Ej, 3 komada??? Al eto, uspio sam se izboriti za njega.
Sam mobitel je skup, al mi se čini ekstra isplativ na tarifama i opcijama (pričam o VIP-u).
Istražio sam ga još uvijek površno, skrolanje dlanom radi bolje nego skrolanje pogledom, a sve je usko vezano za osvjetljenje u prostoriji.
Nisam ga još stigao zgaziti i testirati bateriju, prvo punjenje je izdražala 18 sati, pojačanog rada.
Skrolanje rukom radi uz pomoć dva optička senzora, stoga je dobro osvjetljenje neophodno ;)
Zanimljivo je da Snapdragon SOiC ima bolji GPU od Exynosa, to nisam očekivao. A CM najavljuje dobru podršku za Snapdragon, dok će Exynos ostati po strani. To je i očekivano s obzirom da su SAD-e dobile samo I9505. Oni koji vole stock to ništa ne znači.
Stigao i moj iz T-mobilea, na prvu dobar dojam, dosta lagan (što je za mene pozitivno), ekran odličan, pentile uzorak ne vidim golim okom niti potpuno izbliza. Prvi dojmovi kamere također izrazito pozitivni, jedino mrvicu smeta što nije širi kut objektiva.
Nisam ga još stigao pošteno isprobati, ali za sada ništa ne zapinje, sve je izrazito fluidno.
Meni se događa da kad stisnem home gumb da s pola palca stisnem i neku ikonu u docku ili opciju u aplikaciji... super što su iste dimnezije kao i S3 ali je ekran povećan, ali ponekad smeta... isto ponekad stisnem i back i menu tipke, maltene s dlanom, blizu ruba su, no to mi se događalo i na S3. Ostalo je OK. :)
Kakava je situacija sa memorijom..vidim da se vec zale da fon od 16GB ima slobodno nesto vise od 8GB za korisnika....jel to pojedinacni slucaj ili ih ima i kod nas...?
imao sam ga cijeli dan na korištenje od kolege,ima 9,6GB slobodne memorije,ostalo je sve zna se sistem i bloatware...ugodniji je za držanje od S3 jer je tanji,ali je aluminijski rub na bokovima deblji pa daje bolji osjećaj kod držanja.vrlo je lagan kao igračka.kad se drži u ruci ima se onaj osjećaj kao da je neki jeftinjarski kinez.....nema škripanja.
ekran je vrhunski od kuta gledanja,predivnih i zasićenih boja do čak bi se usudio reći odlične vidljivosti na suncu.na pola kontrasta dosta se dobro vidi,dok ja na Note 2 moram pojačati do kraja...
odziv odličan bez laga,kamera isprobana samo na otvorenom s puno svjetla očekivano dobra...
Da, svi imaju oko 9 gb, jbg, TouchWiz puno zauzima.
Dobio i ja jedan primjerak za test večeras, no ostao razočaran kad sam prilikom prvog paljenja vidio da je zaključan (na VIP, stvarno mi nije jasno da još uvijek nisu odustali od toga..). Isprobao ga face-to-face sa S3 i prilično sam zadovoljan sa upgradeom koji nudi. Ekran je podosta bolji (usporedio identične slike), sam uređaj mi djeluje konkretnije od S3, ponajprije zbog zadržavanja identičnih dimenzija, a povećavanja ekrana-jednostavno ti sitni rubovi od ekrana do ruba-daju drugi štih prilikom korištenja...Kameru ne mogu komentirati jer je noć,bateriju također zbog prekratkog korištenja...Android 4.2. radi odlično i bez lagova i sviđaju mi se te male novotarije...Ovako na prvu,nemam s čime biti impresioniran, a niti razočaran,uređaj pruža točno ono što sam i očekivao od njega. I da, ja se ne bi složio sa tezom da gotovo nema razlike između njega i prethodnika prilikom osjećaja, držanja u ruci...Nastavak slijedi kroz koji dan,kada nabavim sim free uređaj i počnem ga koristiti kako spada,dakle,pun gas.. :)
Moram pohvaliti Samsung zbog mogućnosti detaljnog podešavanja većine opcija - kao što ste vjerojatno čitali na većini reviewa, samsung je nakrcao S4 sa gomilom (nekima) korisnih i (nekima) bezkorisnih opcija. Osim što je omogućeno prilično brzo uključivanje/isključivanje istih, također je omogućeno i (limitirano) podešavanje u kojim se slučajevima pojedina opcija pali, a u kojima ne. Iako su mi opcije poput Air gestures i Smart scrolla/staya bile fora par minuta i nakon toga ih više uopće nisam koristio, moram priznati da sve više koristim Air view i Multi window. Kada već spominjem Air view, mogu reći da je prilično kul efekt na lockscreenu.
Baterija mi za sada drži dobro, izdržava cijeli dan normalnog korištenja bez problema (ekran uključen cca 5h, auto brightness +2 ). Nadam se još boljim rezultatima nakon još nekoliko punjenja.
Kamera je zaista za svaku pohvalu, definitivno najbolja outdoor kamera na mobu (izuzev orginalnog Pureviewa, dakako).
U biti najveći prigovor mi je na nekonzistentnost kod pristupa dizajnu cjelokupne priče - uređaj dolazi u vrlo lijepoj kartonskoj kutiji sa teksturom drva (na prvi pogled zaista izgleda kao da je od drva). 100% od recikliranog papira, tiskak sa bojama na bazi soje, cijelo pakiranje šalje neku eko i organsku vibru - međutim mobitel unutar pakiranja šalje totalno drugu vibru - prilično mehanički, industrijski dizajn, imitacija metala, mrežasta tekstura na poleđini. Mislim da bi pakiranje bilo daleko prilagođenije S trojci, koja je imala zaobljenije linije i teksturu koja je asocirala na kamenje na plaži.
Logo je također nedorečen - brojka 4 izgleda jednostavno nakeljeno bez razmišljenja, još onako umanjena izgleda kao da je došla iz druge priče.
Ima tu još sitnica, ponajprije u sučelju, kao što je natpis "Life companion" na lockscreenu, koji koristi (ružni) font, simulaciju rukopisa, a odmah ispod njega sat u tehno-fontu, itd. Sva sreća, većina stvari vezanih uz sučelje se da promijeniti bez puno muke.
Sve navedeno su sitnice, ali bilo bi lijepo da iz Samsunga skrenu pažnju na takve sitnice.
Samsung se sluzbeno oglasio zbog situacije oko interne memorije. Kažu kako za 16-gigabajtni Galaxy S 4 otprilike 6,85 GB memorije otpada na sistemski dio, a to je za 1 GB više nego što je bio slučaj sa starijim modelom, Galaxyjem S III. Ipak, iz Samsunga ovo pravdaju s „više moćnih mogućnosti“, te ekranom rezolucije 1080p. Za kraj, kažu kako svojim korisnicima nude „ultimativno mobilno iskustvo kroz utor za microSD memorijske kartice“, a uređaj podržava kapacitete do 64 GB.
Galaxy S 4 službeno ne podržava instalaciju aplikacija na memorijske kartice, tako da je ovaj pristup koristan uglavnom za pohranu multimedijalnog sadržaja.
Znači nemreš aplikacije instalirati na memorijsku karticu nego moraju biti instalirane u internoj memoriji uređaja?
Da. Takvi se problemi obično rješavaju rootanjem ili custom ROM-om, ali to naravno ne odgovara svima, pogotovo korisnicima koji se ne žele petljat u to.
9 GB je dosta za aplikacije...
A za slike i video i muziku onda nabaviti SD karticu...
Makar, bilo bi lijepo da se "out of the box" mogu instalirati aplikacije na SD karticu.
Naravno da nece dozvolit instaliranje aplikacija na karticu jer ne kupe svi kvalitetnu brzu karticu pa da nebi bilo uredjaj je spor ovo ono lijepo sve na njegovu memoriju(koje je za to i previse btw) i stvar rijesena..
Custom ROM-om će se automatski osloboditi memorija jer su telefon pretrpali sa bloatwareom.
što se tiče sporosti aplikacija s SD kartice, na karticama klase 10 je to neprimjetno.
Znači Samsung kao "štiti glupe korisnike od njih samih"?
Oh, kako su pažljivi. Što bi ja bez njih. :rolleyes:
Pričate o RAM memoriji ili memoriji za pohranu aplikacija? Šta nema i novi SGS4 šemu kao i dosadašnji Galaxy modeli: npr 16GB čip - X GB rezervirano isključivo za aplikacije (npr 2 GB u slučaju SGS2) - X GB za sistem = preostali iznos memorije raspoložive za korisnika za slike, muziku itd. ali NE za aplikacije?
Ako je tako, nije li logično da bi samo reparticioniranje riješilo ovaj problem, a ne custom romovi?
S3 (a onda očito i S4) ima jednu particiju koju koristi za sve, ala iphone.
U pravilu, na microSD se nemogu staviti čak niti dodatni folderi za igre.
Nema jednu particiju. Točni nazivi particija na SIII su sljedeći:
mmcblk0p1 BOTA0 = sboot.bin = boot.bin
mmcblk0p2 BOTA1 = sboot. bin = Sbl.bin
mmcblk0p3 EFS = efs.img = efs.img
mmcblk0p4 PARAM = param.bin = param.lfs
mmcblk0p5 BOOT = boot.img = zImage
mmcblk0p6 RECOVERY = recovery.img = no
mmcblk0p7 RADIO (MODEM) = modem.bin = modem.bin
mmcblk0p8 CACHE = cache.lmg = cache.img
mmcblk0p9 SYSTEM = system.img = factoryfs.img
mmcblk0p10 HIDDEN = hidden.img = hidden.img
mmcblk0p11 OTA = data = data.img
mmcblk0p12 USERDATA = userdata.img = UMS.img
skroz desno su nazivi img datoteka na S/SII. Samsung je poznat po glomaznim FW-ima, evo i službeni 4.1.2 reparticionira internu memoriju i smanjuje dio dostupan korisniku.
Ova verzija ce biti mnogo zanimljivija, otporan na prasinu i vodu. Normalno, ako ostatak specifikacija bude isti.
http://gsmarena.com/samsung_i9295_ga...ctive-5446.php
GSMarena je odradila izravnu usporedbu I9500/I9505/HTC One. Iako sam se nebrojeno puta uvjerio kako te benchmark brojke ne znače previše u praksi, zanimljivo je da I9500 nije superioran S600 modelu koliko se to najavljivalo...
Stigao i meni prije par dana. Uzet na njuskalu za 4500. Dobio racun i garanciju na 2 god. Jos sam u fazi upoznavanja sa uredjajem. Do sad sam koristio Desire pa je ovo veliki skok ;)
Malo me razocarala baterija koja traje u prosjeku dan i koji sat preko. Ocekivao sam malo vise s obzirom koliko kosta, ali naviknut cu se... Mob su stvarno zakrcali raznim "samsung pizdarijama" koje ne znam koliko cu ih koristit?! Do sada nisam i razmisljam ozbiljno o stavljanju custom roma i da si oslobodim memoriju telefona. Malo sam kopao i naisao na Omega 3.0 Rom. Kako vam se cini spomenuti rom? ...ili mozda imate neki zanimljiviji za predlozit?
Evo, zar to nije žalosno, TOP flagship mobitel koji košta preko oglasa 4500 kn a u dućanima i puno više, je potrebno rootati da bi se dobio prihvatljivi softver koji zadovoljava korisnika?!?!
Ako dajem takvu lovu očekujem da mobitel tvornički dolazi skoro pa savršen. Ako treba rootati to su mobiteli do 2000 kn a ne zadnje tehnološko čudo iz Samsunga.
Jbg, to su malo kriva očekivanja. Nitko ustvari nikada i nigdje nije rekao da za te novce kupuješ savršenstvo. Za te novce dobiješ hrpu cool eye-candy featurea koje ćeš koristiti par puta i onda zaboraviti da postoje. Ali svejedno koštaju. Nije ovaj telefon skup zato što je toliko tehnološki odličan nego zato što je relativno dobar plus nakrcan polukorisnim stvarima tipa scrollanje očima i slične gluposti.
Savrsenstvo je relativna stvar i vrlo se razlikuje od pojedinca do pojedinca. Cinjenica je da danas svi top modeli dolaze nakrcani raznim reklamnim softwareima od strane proizvodjaca i u praksi nisu bas najkorisniji kad ima puno boljih custom alternativa. Kostao mob 2000kn ili 12000kn, uvjek ce mi biti ugodniji za koristenje uz neki modificirani rom nego sa raznim nepotrebnim glupostima koje natrpa proizvodjac. Ali to je samo moje misljenje, a fala bogu, svakakvih nas ima. Sklon sam istrazivanju i eksperimentiranju pa stoga smatram da stock rom nema razloga ostati na ovom uredjaju. Goli android + aplikacije koje ja zelim i to je uredjaj po mojoj mjeri.
Da li je netko možda naišao u Zagrebu na dodatnu opremu za mob? Zanima me S View cover ili Protective Cover + (dakle, samo originali). Hvala :biglaugh:
može bit i savršeno.root naravno ,neki dobar rom,počistit bloatware i mob se doslovno preporodi.nisam vjerovao dok nisam isprobao....
Nevjerovatno da top model, mob koji kosta 5500kn onak trza..iphone 3g mi je fluidnije radio..inace mi je dizajn sjeo..lagan, cvrst, sivi donekle i lijepi..to me malo iznenadilo..
Da, to sam i ja primjetio kada sam se igrao s njim. Bilo je osjetno trzanje tj. zastajkivanje kada se prebacivalo između aplikacija i tabova. Navodno je to riješeno sa ovim zadnjim updateom koji je izašao prije par dana...
Da, trza i to poprilicno, cak i vise od s3...
Fon mi se puno vise svidja od prethodnika i cak sam razmisljao konacno ici na android, ali se ne mogu oteti dojmu da iphone radi puno fluidnije, stabilno i bez problema...
Danas napokon uzeo i ja svoj primjerak koji mogu koristiti kako spada, pun gas :)
Krenuo bi prvo od ergonomije: čini mi se da dosta bolje leži u ruci od prethodnika,također,manje mi se i stišće u džepu od traperica (danas sam baš sjeo u Mcdonalds par minuta nakon što je došao u moje vlasništvo i jednostavno nisam imao potrebu popravljati,natezati džep kao što je bio slučaj sa S3 misleći da ću ga "zgnječiti")
Ekran kao takav mi se čini dosta bolji nego na S3, kao da su boje još bogatije, nema vidljivih piksela,čak je i pri jakom suncu (danas u Zagrebu,16h) nešto bolja vidljivost. Isprobao Dark Knight u full HD-u (1920x1080 reza filma) i to izgleda famozno
Software kao takav mi se čini djelomično dorađen,ne ispeglan (no o tome ću imati jednu napomenu malo kasnije), sve radi relativno brzo, no tu i tamo se popikne i zapne.
Famozni senzori sa novim featuerima mi rade odlično i moram priznati bez obzira što imaju show off efekt u kafiću, neke stvari su jako dobro zamišljene i mislim da će mi s vremenom postati još bolji.
IR senzor u kombinaciji sa Watch on aplikacijom također radi izvrsno (za one koji možda/slučajno ne znaju, odnosi se na daljinski upravljač), sve se lako upari i danas mi je došao update koji još više pegla aplikaciju (a koliko sam čuo, to je valjda 2. ili 3.-dakle,palac gore za ažurnost i brigu). Meni osobno to ne predstavlja neku preveliku sreću, jedino u situacijama kad si pripremim za jest, napravim sok, zalegnem i vidim da je daljinski od telke koji metar od mene... :)
E sada bi se vratio na onaj dio sa softwareskim manama. Naime, moj uređaj je iz VIP-a i kako sam danas odmah poslije kupovine zapalio u birtiju pokazat frendu uređaj i pritom nabacili zafrkanciju sa daljinskim (cimali konobaricu i tak), došao je jedan stariji čovjek oduševljen s time što radim i izvadio svoj S4 koji je nedavno kupljen u Švicarskoj. Ovo spominjem iz razloga što njegov uređaj doslovno leti, malo sam se poigrao s njime i negdje di moj zapne,njegov jednostavno ubija...Dakle, vjerujem da ćemo sa budućim updateom (koji navodno samo što nije) doći na performanse koje će pokazat pravo lice ovog uređaja.
Bateriju sam ubio kroz par sati, no nije ni čudno budući da niti je telefon bio pun,a niti sam ga ja štedio...
Kameru ću isprobavat narednih dana...
Zasad što me smeta iliti koje bi ja osobno naveo kao mane:
- Ova prašina oko malo memorije je totalno opravdana,ja nisam od onih što vole imati par stotina/tisuća mp3 pjesama,slika, ali si volim staviti koji film pa se samim time memorija munjevito popuni
- Rupa,ispupčenje na stražnjoj strani je napravljeno kriminalno...ispada kao nekakvo kinesko smeće
- Gore navedeni lag i trzanje, no to bi ipak malo stavio sa strane jer sam isprobao onaj švicarski model....
Budem još dopisao prilikom daljnjeg korištenja, premda me sad svrbi što će sutra i narednih dana biti predstavljeno na Google I/O :)
Uglavnom, pišemo si ;)
Si možda provjerio taj model koji je imao lik, jel to Krait ili Exynos verzija?
Nažalost,nisam,prekasno sam se to sjetio....amaterska greška.. :(
btw...original opreme za S4 nema nigdje...obišao valjda 20 trgovina danas i nigdje nema original futrola i sl. (tražio sam s view cover)
Da postavim jedno možda glupo pitanje. Zanima me da li postoje neke softverske razlike između I9505 i I9500? Da li I9500 ima hrvatski meni?
Upravo na Google I/O predstavljen Galaxy S4 Google Edition sa čistim androidom (pravilo sa redovnim ažuiranjima kao Nexus serija se podrazumijeva), fenomenalno, točno ono što sam oduvijek htio... :)
Da, ali rade li sve dodatne stvari(Air gestures i sve te slične stvari koje je Sami nabacao)?
---------- Post added at 19:17 ---------- Previous post was at 19:13 ----------
Izgleda da će sve te "smart" stvari izgubiti.
A prodavat će se samo preko Play Storea po cijeni od 649 dolara.
Nije išao u detalje,samo je izvadio mob i kratko prošao po meniju te dao informacije o cijeni, datumu izlaska i sl....
Da, vidio sam sad bio.
Samo u Play Storeu će bit dostupan što će mnogo reducirati broj eventualnih korisnika.
Ovo je stvarno odlična vijest jer znači da će čisti android biti (lakše) portan i na ostale s4 modele (pretpostavljam s600). Zapravo je ovo nexus s boljom baterijom i kamerom ali lošijim dizajnom :notooth:
ovo je prava vijest....sad S4 dolazi u obzir.nadam se da ćemo ga vidjeti u HR...
Meni se taj sistem jako sviđa, ako želiš ultimativno telefon sa čistim androidom (mogu mislit kako leti na vanilli), ovo je pun pogodak, a opet s druge strane imaš taj isti telefon sa original androidom i svi featureima touchwiza...(Ok, sve je to bilo moguće i sada, ali ne bez rootanja,flešanja i sl.)..Dakle, izbor, to je ono što je odlična stvar :)
yager, jasna stvar, možda sam se krivo izrazio,ali mislio sam da je super to što ćeš sada imati izbora: "original" S4 sa svim glupostima i drugi, sa čistim androidom...
Wow, maknu najjače adute tog telefona i još dignu cijenu, to se traži :notooth:
potvrđeno je,imat će i otključan bootloader,16GB interne memorije i utor za micro SD i kao što kaže yager prodavat će se preko Google playa....ovo je super vijest...
Isključite Power Saving, manje trza... barem meni, iako je i dalje primjetno.
Neznam , ja ga imam 15 dana i imam dojam da se Samsung žurio s izdavanjem. Imao sam S3 i S4 me baš i ne oduševljava previše. Više je trzav, natrpan s još više bloatwarea, Air nešto funkcije su meni upitne funkcionalnosti, fora na početku, sada je to sve isključeno, baterija standardno nikakva, dva puta mi se otključao na vađenju iz džepa na swipeu, sad je na patternu pa je bolje... neznam na vagi sam da ga imam još ili da ide na Njuškalo.
Dosao mi maloprije update za mob....75 mb....moram priznat da trenutno ne vidim nikakve razlike po pitanju performansi....
Evo u prodaji SGS4 i sa octa procesorom(ako nisu krivo naveli)
HaryNorman Zagreb.http://img.tapatalk.com/d/13/05/16/ajyva2an.jpg
evo uskoro će S4 imati više slobodne memorije na raspolaganju...
http://mob.hr/samsung-ce-softverskom...a-galaxyju-s4/
očigledno reagiraju na prigovore...neka,neka.sad vide kako je Apple-u :happy0196:
Nakon updatea, kao što sam i naveo, nisam vidio nekakva poboljšanja po pitanju performansi pa sam ga još jednom restartao...ipak se malo bolje/brže ponaša nego prije, stigli i novi wallpaperi
Vidim da cijene gs4 lagano padaju.. prije 2 dana je bio u prosjeku 4600 a sad je vec za 4400 pa i manje. Za koji tjedan ce bit i za 4000..
Bolje odmah kupiti S3, bar neće trzati kao ovaj.
Garantirano su naveli krivo, ako uvoznik dobija Snapdragon proc, po kojoj logici bi oni mogli imati octu? Oni sigurno ne uvoze te uređaje sami.
Uostalom, evo ga za 4999kn u edigitalu.
Evo uzeo i ja S4 iako sam već bio odlučio da ću uzeto HTC One. Iako su sve bitne stvari za mene bile na strani HTC-a presudila je ona najbitnija stvar a to je kamera. Teško mi je bilo u glavi složiti shemu da ću na mobitelu imati kameru od "samo" 4 MP. Iako za samu kvalitetu slike pikseli nisu najbitniji odlučio sam se ipak za S4. Zadnja dva, tri dana sam na netu dosta gledao komparacije slika ta dva mobitela i fotić na S4 ipak daje više detalja na slici pogotovo kad se slika na večoj udaljenosti. HTC One pobjeđuje u uvjetima slabijeg svijetla. Bilo kako bilo S4 je sada kod mene. Mobitel izgleda solidno napravljen. Iako je plastični djeluje mi puno bolje od S3. Kameru sam odmah isprobao i jako sam zadovoljan sa slikama, ekran stvarno odličan, OS nakrcan svime i svačime, ima dosta nepotrebnih stvari koje bi želio što prije maknuti. Danas mi se mob par puta restartao kada sam prčkao po njemu. Da li se još nekome to dešavalo? Nadam se da je to samo softverski bug koji će biti brzo riješen... Toliko za sada, Nakon što ga budem malo duže koristio moći ću napisati više dojmova.
S jutrošnjim updateom je bolje, trzanje se smanjilo, čak i s Power Saving modom uključenim.
mobicom 7 na njuškalu dobavlja sg4 i9500 tj. octu :)
Jeste li isprobali WatchON? Ja pokusao ba Panasonic plazmi, ali izgleda da nisu predvidili kodove za taj model. Postoji li opcija da se nanualno dodaju kodovi?
Meni je zasad radilo na svim televizorima, uključujući Panasonic...Prilikom uparivanja ti izbaci tri opcije, mislim da je srednja da pokuša pribaviti još jedan kod...(inače se aplikacija dosta čestu nadograđuje pa vrlo vjerojatno s time i dolaze novi kodovi)
Hoće li opće doći 32gb verzija kod nas kao i S3 prošle godine?
Nema ih nigdje u ponudi...
Ja pokusao na 2 Panasonic plazme i nista. Koju drzavu bi trebalo odabrati? Ja sam stavio pod "other", pa odaberem TV i Panasonic... jedino sto mi je uspjelo sa 2. kodom je da se TV ugasi i to je to... Takodjer imam i satelitski rec Vu+ Duo koji je relativno nove proizvodne i opet bez uspjeha :(
Ipak je quad core
I uhvaćen je kod nas, u Hrvatskoj. Ko bi rekao
http://www.gsmarena.com/see_the_sams...-news-6069.php
I mnogo bi je bolji dizajn nego obični s4.
http://cdn.gsmarena.com/vv/newsimg/1...marena_002.jpg
Je, dizajn je drukčiji...odozada mu se čak vide i vijci...neobično. Ali pazi, piše da ima 480 dpi, što znači da je ekran nekakva ludnica ili je ipak manji od S4, što je daleko vjerojatnije ;)
Prema svemu do sada, informacijama, ekran je 5 inča.
Još kad bi zaslon bio osjetljiv i pod vodom da se može uslikat bilo bi super
8mp kamera sa S3 je stavljena jer bi 13mp dodatno poskupila uređaj.sve je to zbog vodootpornog kućišta koje također podiže cijenu...
http://www.pohrani.com/f/1R/oE/4GpM6...0518190438.jpg
uslikano na Samsung štandu u ZG-u,zanimljivo....
http://mob.hr/samsug-galaxy-s4-active-procurile-slike/
bilo bi dobro otvoriti zasebnu temu za ovaj model....
evo i video
http://mob.hr/samsung-galaxy-s4-acti...uo-i-na-videu/
Možda netko sad ima više info, zna netko hoće li i kada dolaziti S4 32GB? Ovo sa navodnih 16gb (ubiti jedva 9GB) je presmiješno... (ne uzimam u obzir externu memoriju).
Samsung će izdati update kojim će se povećati količina raspoložive interne memorije,bar su tako obećali....
I povećat će na max 10GB...i dalje nedovoljno za takav mob...bar što se tiče interne. Mislim da su trebali nudit u startu 32 i 64GB za te novce...jer ta količina više nije luksuz kao nekad kad već sad imamo na tržištu modele sa 128GB
A čemu uopće toliko memorije? :confused:
Na svom uređaju imam 11 GB za user storage, od toga mi je popunjeno oko 2 GB, i tako to stoji već godinu dana.
Stvarno ne znam čime bi napunio storage a da je nešto što stvarno želim imati na mobu a ne gluposti čisto da se popuni.
Na gsmareni izasao test baterije za octa verziju, i izgleda da je dosta losija nego sa s600:
http://blog.gsmarena.com/battery-tes...e-the-results/
Evo odlične usporedbe dvije verzije. Cura radi odlične in depth testove. Začudo, rezultati što se tiče baterije su u korist octe. Tko bi ga znao...
Meni je na uređaju ostalo oko 8,5 GB slobodno kada sam si instalirao sve što sam želio. To mi je i više nego dovoljno. I kupio sam SD karticu od 16 GB i na njoj mi je slobodno više od 13 GB. Kada izađe novi update sa više slobodne memorije na uređaju napravi se root, makne se ono šta ti netreba i nevidim nikakvih problema sa manjkom memorije.Tim više što se sva multimedija može držati na SD-u.
baš tako,root riješava sve,a memorijske kartice su danas jako jeftine pa ako se može kupiti mob za 5000kn može se memorijska kartica od bar 16Gb za stotinjak kuna....
Ma nije problem u kartici...naravno da ima za 200kn 32gb class10 samo za multimediju, ali današnje aplikacije su sve veće i teže, staviš navigaciju sa europom i ode bar 2GB, par težih aplikacija, par igri i ostaneš na 2GB...što već daje upozorenje da moraš pazit što ćeš sljedeće stavit na mob... I općenito preferiram imat više interne jer je uvijek brža i pouzdanija memorija. Ne kažem ja da je sad S4 smeće zbog toga, i dalje je najbolji Android..samo je to mala zamjerka...a i stvarno su ga natrpali sa tim TouchWizz sranjima...možda malo to ispoliraju i olakšaju sad ili sa 4.3...
Evo nakon dva tjedna korištenja S4 mogu reći da sam zadovoljan sa mobitelom. Brz je, nema zastajkivanja, ekran jako dobar kao i kamera. Slike su stvarno dobre a to mi je bio bitan činbenik kod kupnje mobitela i zato sam odabrao S4 umjesto HTC One. Dizajn mi nije legao i to mi je minus. Trajanje baterije se u ova dva tjedna lagano produžilo. Jučer ujutro u 10 sam ga skinuo s punjača, preko noći sam ga ugasio i danas ujutro upalio i sada je na 47%. Istina da nisam puno pričao, uglavnom sam s njim na internetu , uključen je cijelo veijeme WiFi, GPS, sinkronizacija svih računa svakih sat vremena... Imam sada pitanje. Da li ima opciju da napravi screen shot? Ili moram skinuti aplikaciju za to napraviti?
Vjerojatno ima swipe sa dlanom ruke kao S3, pogledaj u accessibility...
Edit: krivo, pogledaj u Settings --> motion...
Kolko dobijete screen on time?
Pretpostavljam da ergonomski bolje leži u ruci nego S3?
Screenshot = home tipka (hardverska naprijed) + power tipka istovremeno...
zna li netko jel u zagrebu u samsungu ima za kupiti protective cover za s4?