Wall sam skinuo sa "ZEDGE",zove se Earth a za vrijeme je "Palmary Weather"...
Printable View
Ova aplikacija Palmary Weather je odlična! Instalirao sam ju i jako mi se sviđa. Kako je imaš na hrvatskom jeziku? Nisam našao nigdje u postavkama..
Sorry na offtopicu, hvala još jednom za weather.
Idem danas skoknut malo do šoping centra da pogledam taj S3 ako je izložen.
Skini preko snappz-a pro verziju .....
OT: Jel ko uspio upogonit iGO navigaciju na S3?
Ma radi bez problema,skineš ga direkt sa googla..i meni se SU gasio...u međuvremenu je bio neki lagani update za S3, naravno nakon toga sam izgubio root,pa sam ga opet rootao i sad sve radi kako treba...ja imam OMEGA v7 Custom Rom i ne mogu se požaliti......
Nemam IGO,ali NAVIGON radi bez beda na S3......
Ako ja imam na njemu root. Da li mogu sta zeznut ako ga idem opet rootat??
Pozdrav gospodo!
imam pitanje i unaprijed se ispričavam ako je debilana ili je već ranije obrađivano.Dakle kupujem S III i nekako mi je sumnjiva ponuda,pa me zanima valja li se okolo kakav falš i kako ga skužit ili možda bolje pitanje,kako pouzdano utvrdit da je aparat original?
Hvala unaprijed!
Osim papira koje treba imati, te samog osjecaja koji pruza u radu, instaliras neku aplikaciju poput System Info i vidis da li dobiveni info odgovara specifikacijama.
Evo...nakon svega sve 5.Čovjeku je jednostavno trebao novac i kraj priče.U odnosu na SII djeluje dosta konkretnije..Me like!
ja mogu nakon 3-4 dana rec da mi se svidja pebble blue, nije packav, kak svi svugdje vicu, cak mi se cini da se na bijelom vide bolje otisci...i djeluje mi vise plastic fantastic, ali to je subjektivno misljenje...za sad sam zadovoljan, baterija je bolja nego na hox-u definitivno, btw. nadao sam se vecoj Anker bateriji, ali nije puno veca, tako da tu jos cekam alternativu..ekran, naspram hox-a vidi se na oko pentile, mozda me cak mrvicu nerviralo ispocetka..ali ok..
imam problem sa konfiguracijom iskonovog maila...inet je u pitanju...
znaci odem na mail stavim pop3
upisem pop.iskon.hr za pop3 server
http://i48.tinypic.com/qqcrqa.png
zatim upisem SMTP server mail.vip.hr jer cu mailove slati kada cu biti na mobilnom internetu
http://i46.tinypic.com/qy6ba1.png
i kaze mi unable to connect to server! :rolleyes2:
može pomoc???
možda ti je outgoing port krivi...
kakvu zaštitu koristite za svoj S3?
Ovime slažeš iskon account, dakle ne možeš koristiti vipov mail server.
Kako ne? Pa idem preko vipove mreže...a outgoing server mora biti od onog preko kojeg idem...probao sam i sa iskonovim pa neće...
Danas je navodno krenuo još jedan update za S3. Od glavnih promjena, tu je screen brightness smješten u notification, a sami brightness je pojačan u automatskom modu (nije više onako slabašan.)...kolko vidim na twitteru od samfirmwarea, svakih pola sata do sat se pušta za razne regije, valjda smo i mi na redu do sutra ujutro :)
TomZG ti je ukazao na mogućnost krivog porta. Na tvojoj slici port je 587, što mi je čudno. Koliko znam defaultni port je 25. Probaj ga promijeniti.
Kako na SIII postaviti vremensku prognozu na lock screen te kako smanjiti velicinu accuweather widgeta? Isto onako kao na SII. Unaprijed hvala.
Hvala ti puno. Mislio sam da ima tu mogućnost jer na nekim youtube video opisima vidio sam da postoji.
Sorry al zeznuo sam tebe,sebe i sve koji su pročitali prijašnji post....može se staviti vrijeme na lockscreenu..POSTAVKE-SIGURNOST-OPCIJE ZAKLJUČ.ZASLONA-PROGNOZA...i tu je sve ostalo što se lockscreena tiće...SORRY još jednom...:D
http://img.tapatalk.com/5d89a8fd-4a7d-4a07.jpg
Bas ti htjedoh napisati isto. Malo sam svrljao i otkrio to sto i ti. Jos mi ostaje kako smanjiti orginalni accuweather widget na home screenu.
Završena saga o onom zapaljenju:
http://www.bug.hr/vijesti/otkriven-u...ii/117092.aspx
btw...kupio original flip cover za S3...trenutno mi je dosta nezgrapan za korištenje, no vjerujem da ću se naviknuti kroz par dana
Di si ga kupio i koliko si ga platio?
Arena centar, Samsungova trgovina... Platio sam ga 250,00 kn (napominjem da je cijena takva jer se dobije potpuno nova zadnja strana uređaja-maska koja je neznatno deblja od tvorničke tako da su sada leća od kamere, zvučnik i blic zaštićeni-nisu više izbočeni) no sad mi je još više žao jer kad sam toliko platio masku, mogao sam navući još toliko i otići u Vip po onaj Samsungov paket http://www.vipnet.hr/privatni-pretpl...cessories/4158 gdje bi dobio isti cover + dva zaštitna,bateriju i stalak...
jel ti imas plavi ili bijeli? U vipu ima samo za kupiti plave....koliko vidim iz slike imas plavi a daj mi reci jesi vidio bijeli?
Da, moj je plavi...u Areni/Samsungu ima i za bijeloga..100% jer mi je prvo ponudio u toj boji pa sam ga nagovorio neka se još malo potrudi i potraži mi za plavog.. :)
Koliko vidim ne podrzava hrvatska slova u titlovima videa.Usput se moraju skinuti neki programi kao uredjivac videa i slika dok polaris office takodjer nije u standardnim aplikacijama. A nema ga niti za skinuti s sluzbenih stranica. Nadam se nekom kompletnijem updateu. Jos mi kaska za S ll po standardnim aplikacijama.
Skines BS player,stisnes meni i odes u preferences. U subtitle encoding odaberes Windows 1250 i imas ćč i sl...
Btw...sad sam isprobao defaultni player i meni cita sve hr znakove...
Da li i vama mob uzasno trosi bateriju u standbyu? Meni je od sinoc oko 1h do ujutro cca 9h sa 36% pao na 12% sa ukljucen wifijem. To mi je jedina zamjerka sta jako bateriju trosi dok je ekran ugasen. Da li je to nekim romom rijeseno? Vidim da je omega rom sa touchwizom i stock sa malo modifikacija. Da li ga je netko probao? Jel bolji u standbyu?
A da li su ti kerneli ukljuceni u rom ili se moraju posebno stavljat? I samo da te pitam, posto sam od nedavno na samsungu. Da li se uz rom mora flashat jos nesto, jer na htcu se radio flashao uz rom. Negdje sam procitao da se modem flasha.
Navedeni se posebno flashaju...Osim ROMa na SIII ne moraš ništa dodatno flashati.
U ovom slučaju OMEGA ima files kitchen iz koje možeš flashati kernele,modeme i svašta još toga....Uz Rom ne moraš ništa flashat ako ti odgovara onako kako je developer to složio...info o tome.... Omega Rom series for Galaxy S 3 .....
Ajd super. Dakle dovoljno mi je flashat rom. Pricekat cu omegu 8 pa cu onda probat s tim. Jer ovo gutanje baterije u standbyu me jako smeta. A htio bi da mi ostane stock launcher i sve ostalo. Nadam se da ce omega bit dobra.
Jel netko dobio novi update jucer/danas?? Dsl je netko uspio pronaci na netu sta donosi update?
If anyone has any new features, fixes or improvements, please let me know if not included.
Changes*
Personalised EQ in call settings
camera voice recognition - icon changed
camera voice recognition - feedback
camera - wand - 11 new modes
swype - now works in google search box
swype - now works in address bar for searching
swype - improved accuracy
text messages - attachment icon on the left
text messages - message box width reduced
Text messages - custom background possible
camera also has updated firmware*both zd and gd which previously ends with E02 is now on F02
new widgets - splanner month, splanner task, splanner mini today, digital clock, all share cast
lock screen - camera launch quicker
sound crackling improved but not totally gone
audio application checkbox - settings accessories
email - update time
email - message body
redraw issue majorly improved*
adjust screen tone
long press power for silent/vibrate - new icons for adjusting
in call logs,favorites they removed the green phone on right side of the contacts name which was supposed to be the call button.
S planner - week view changed
Samsung More services - don't forget to check out the free Samsung apps here from the photo editor, barometer, health apps. Newly added video maker.
The issue where it couldn't connect to google apps using active sync in the email app is fixed.
Pictures - thanks to totallydubbedHD
http://www.totallydubbed.net/2012/07...date-gt-i9300/
Please Press thanks if you feel thankful.*
Ovo je kopirano sa xda foruma
još uvijek ništa od updatea....valjda bude skoro...
I ja isto cekam. Razmisljam da ga preko odina ubacim.
Fm radio nema mogucnost mono/stereo odabira. Onaj widget s mono oznako funkcionira samo s audio zapisima. Sinkronizacija kontakata s outlook-om ne prebacuje oblik broja s prefiksom + nego samo 385*****. Zanima me jedna sitnica u widgetu accuweather. Sto znaci ono malo sunce s brojem 1? Toliko za sada.
za sunce sa brojem 1 nemam pojma što znači, probao sam klikat na nj. no ne reagira, no vidim da ekipa po stranim forumima piše da se ona sa najnovijim updateom maknula i umjesto nje stoji mali satić
http://img713.imageshack.us/img713/6474/2cgc507.jpg
@Mario: zadovoljan? :)
Daj stavi još veću sliku ako možeš...
EDIT: jesam, ovako je preglednije i manji bandwitdh je ;)
I ja imam onaj mali satić umjesto sunca i neznam čemu služi....jedino što znam je ako imaš spremljeno više gradova,lagano po widgetu klizneš sa prstom od gore prema dolje i gradovi se mjenjaju.....
http://img.tapatalk.com/c31d9cb5-0593-fd0a.jpg
xode, tvoj telefon je kupljen kod naših operatera ili negdje drugdje?
TomZg hvala na odgovoru. Cekam i ja neki skorasnji update. Usput kad se vec spomijnu operateri, moj je iz vip-a. Uz tarifu 111 na 24 mjeseca 2999 kn. Usput iskoristio i Bug kupon od 500 kn tako da je telefon izasao 2499. Prodao svoj stari SII za 2500 i sve pet.
zato mi je i bilo čudno kako ga imaš a nisi ništa pisao da ti je stigao update.. :) mario30: moj je isto iz vipa, svako malo tokom dana provjerim na samfirmware twitteru da li će osvanuti za I9300BULF1 (odn. našu verziju).....
btw...ovaj flip cover je odličan, nakon 2-3 dana privikavanja (korištenja,javljanja na telefon, pisanje sms-a) u početku mi je bilo jako čudno i pomalo nezgrapno jer sam inače ljevak, no već sam se priviknuo i sad mi je zakon...
Hebes ljevake. i ka sam ljevak. Isto koristim flip cover. Mislim ipak da cu pribaviti full fotrolu za njega. I ja sam na twiteru... tek pocetnik. Daj mi @???? za provjeru sw-a.
evo ga: https://twitter.com/SamFirmware/
Koliko se cekao update prosli put u hrvatskoj?
Samo da odgovorim ako nekog zanima...onaj 1 u suncu znači ljetno računanje vremena a 2 zimsko
Pa kaj se moze onda updejt stavit tj flesat prek odina? Posto nemrem regularnim putem zato kaj sam rootal mob.
http://img37.imageshack.us/img37/6412/screenshotfex.jpg
Ok! Stvarno ispadam pomalo glup. Netko bi rekao nije zvaka za seljaka. Nije mi ovo prvi android i podosta kužim osim rootanja telefona i slično jer me taj dio niti ne zanima, ali vječno si postavljam pitanja oko ovog widget-a Promet (drive home ). Na svakom androidu sam ga imao. Što je njegova svrha, čemu služi? :sos:
Strpi se još malo....nema veze ako si rootan,kad ga updejtaš gubiš root al ga opet staviš....ako želiš preko Odina onda moraš flashat cijeli Rom kao npr.onaj iz UK koji je već updejtan.....
Iskreno ni ja nemam pojma čemu služi i koja mu je svrha...eto nisi jedini.....
Widget pripada google navigaciji i taj aspekat nije dostupan kod nas.
To je widget koji ti kaže kolika je gužva na prometnicama oko tebe. Pretpostavljam da radi samo u SAD i još nekim bitnijim zemljama za tehnologiju. Nešto sam čitao, ali ne sjećam se više točno, može biti da uprogramiraš u navigaciju svoju kućnu adresu, stisneš njega i onda ti prikaže rutu koja ima najmanje prometa, tj. ona koja je kvazi brža.
@Xode, Probal sam, ak je mob rootan, onda se nemre flesat mob. A neda mi se radit unroot da bi mob flesal regularnim putem.
Hvala lijepa.Sad smo rijesili jednu misteriju.
Prvi update onaj od 9mb.sam napravio sa rootanim mob-om.Naravno izgubio sam root i ponovo rootao.Nebi ti to pisao da nisam i sam napravio..i još sam ga nakon toga re-rootao CF-root 6.1 na 6.4 i sve radi kako treba..i sad imam Custom Rom koji leti.....mislim da su te (malo) krivo uputili....al tvoje je pravo da postupiš po onome što misliš da je ispravno......
Hm, cudno, e onda ne znam di bi mogel bit problem...
Sad nit nemrem vise provjerit, zato kaj sam maknul update software, nea veze, lako stavim neki custom ROM, al eto cisto me zanimalo kaj novi update donosi.
Dakle ovako...večeras sam resetirao svoj S3 na tvorničke postavke (sa opcijom kompletnog formatiranja i bez obnavljanja sa računa, znači full) i ono zašto ovo pišem, a ujedno me i najviše veseli, to što me uređaj nije tražio ponovno ukucavanje unlock koda :)
SGS3 IMENIK
Kad udjem u imenik vidim sve kontakte normalno. tj. vidim samo one koji su pohranjeni na telefonu.
A kad saljem poruku i kad iz nje udjem u imenik onda vidim sve kontakte ( neke duple sa kartice, neke mailove..... )
Kako da to maknem?? Stvarno imam ogromnu kolicinu mailova.. vise nego kontakata i to me jaako zivcira, pa ne mogu nac...
PLz HeLp
odes u imenik i onda menu skrolaj do contacts to display. i tamo odaberes koje hoces.
Jos uvijek nista od update-a?? Da li ga je tko dobio?
nažalost ništa, imam blagi osjećaj da bi ga se mogli načekati...
To je za imenik, ali KADA IZ PORUKA udjem u imenik, onda vidim sveeeee...????
Dakle ponavljam pitanje:
SGS3 IMENIK
Kad udjem u imenik vidim sve kontakte normalno. tj. vidim samo one koji su pohranjeni na telefonu.
A kad saljem poruku i kad iz nje udjem u imenik onda vidim sve kontakte ( neke duple sa kartice, neke mailove..... )
Kako da to maknem?? Stvarno imam ogromnu kolicinu mailova.. vise nego kontakata i to me jaako zivcira, pa ne mogu nac...
PLz HeLp
Morat ces se poigrati s postavkama imenika. Ne vidim drugog nacina. Imenik ima podosta postavki oko koristenja kontakata. Kod mene je kvacica samo na telef. imenik. Svi ostali kontakt racuni su deaktivirani tj. bez kvacice. Problem moze biti i sw prirode. Provjeri update. Mozda u konacnici budes morao restartat telefon. I to se dogadja. Najprije probaj napraviti izvoz postojecih kontakata na sd karticu. Nakon toga pobrisi sve kontakte u telefonu. Pokusaj nasumicno postaviti rucno nekoliko kontakata i pokusaj ponovno s porukama. Ako problem i dalje postoji, poigraj se s postavkama imenika. Ako to ne pomaze onda ti preostaje provjera zadnje verzij sw-a te odabir ponovnog postavljanja telefona. Probaj se malo igrati pa glsdaj rezultate. Svi ovdje cekamo novi update sw-a kako bi se neki bug-ovi ispravili. Telefon je tek na trzistu i ovakove stvari se dogadaju. Nadam se da sam bar malo pomogao.
Meni treba dobar .apk za sistem info (koji je chipset, cpu i slicno)???
Quick System Info Pro na Google Play.
Android system Info isto na Google Play-u besplatan.......
Decki hvala. Imam jos jedno pitanje. Ako kupujem na google store karticom, sto se dogadja kad npr postavljam nanovo telefon? Moram li ih ponovno kupovati ili se one preko google racuna prepoznaju kao vec kupljene? Ne znam kako to funkcionira.
Pozdrav, jel donosi kakva poboljšanja ovaj novi update (9mb)?
Jučer updejtal mob, jest da sam root izgubil, al to sam odmah riješil...
Koji je orginal firmware za ovaj telefon? Mogu li ga putem Odina flashat a kasnije vratiti na vip-ov firmware? Trebam li na sto pripaziti? Ne bi ga rootao.
Usput, primjetio sam danas neke tockice po ekranu na suncu. Te iste tocke su bile i a SII. Vide se samo pod odredjenim kutem ili kad je tamna podloga ekrana prikazana u mraku. Ima li tko od vas slicnih problema.
I te točkice su vjerojatno linearno raspoređene i sjaje se? To su neke točke od digitizera i nešto što svaki touch mob ima.
Ma ne takove tockice. Njih sam imao prije na N8 i jos nekim. Ovo su vise kao mrlje. Nepravilno rasporedjene. Ne vide se bas onako da se vide. Moras malo bolje pogledati. Najbolje se vide na ekranu kad je u test modu na vibri i kad sam u mraku. Onda se vide na ekranu. Nije bas da smeta. Zanimaju me iskustva drugih. Neki kazu da su to skupine pixela tamnijh od ostalih. Ne znam. Nemam iskustva.
Čekaj, mrlje pri suncu ili u mraku na crnoj podlozi? Ako je u mraku na crnoj podlozi i pri jačem brightnessu to je onda feature AMOLED ekrana. Jednostavno su neki dijelovi ekrana tamniji od drugih, a netko ima točke. Probaj guglati "amoled black spots" slike.
To je to, tkz. feature Amoled ekrana.
Tako je, i ja imam 5-6 tih točkica, promjera oko pola centimetara. Kao što su napisali prije mene to je "feature" AMOLED ekrana.
Sad sam opet provjerio, pošto nemam baš neki pojam o veličinama moram se ispraviti.
Naime, na ekranu vidim oko desetak točkica promjera možda 2-3 milimetra. Vidljive su u potpunom mraku na skroz crnoj podlozi. I samo tada.
Kupon ti je u dvobroju Bug-a za srpanj/kolovoz mjesec. Potrazi na kioscima.
Pomoc ekipa:)
Nikako da aktiviram push email google racun na s3..ja sam na vipu,mob je iz t-mobilea,radi na sve mreze..
Nikako ali nikako..napravim racun,nista..pa obrisem..pa opet...sve sam probao..nikako ne dolazi odmah mail:/ dugo sam na ajfonu bio,pa sam tu mozda nesto predvidio:/ help
hvala, evo nabavio sam kupon. Taman se nabrijem kak ću platiti telefon u vipu na tarifi 111 2999-500 kn= 2499 kn, kad idem sad na njihove stranice i vidim da su smradovi digli cijenu za 200 kn, odnosno na 3199 kn.
Evo dokaza: http://www.vipnet.hr/privatni-pretpl...i/-/phone/4107
Nisu podigli cijenu, 3199 je cijena 32GB modela uvijek bila!
moze mi netko tko ga ima reci da li pise za mrezu na cemu je ono g,E,3G,H gore na vrhu gdje pokazuje one stupice ?
dakle ne za mobile data vec za signal mreze
Ne pise nigdje. Samo kada se aktiviraju mobilni podaci je vidljivo
pozz, imam priliku kupiti S3 ali..... to meni nije pravi S3 izvana. ekran je 4,8. quad procesor, android 4.0.4, kamera 8 zadnja a prednja cca 2Mpx i sve lijepo piše šta je u mobu i kad se pali sve pet i ispod naljepnice baterije piše gt i9300 no jednostavno je crne boje i kao da nije dorađena vanjska maska a ne mogu iskopati o čemu se radi, navodno da je to bio testni model ili izložbeni. evo slika pa ako netko šta zna o tome
http://s10.postimage.org/hs788q291/photo_1.jpg
http://s10.postimage.org/xrpvs9yat/photo_2.jpg
Moguće da je u pitanju Live Demo Unit koji , kao što si i sam zaključio, nije retail verzija.
Ako ga misliš kupiti DOBRO pogledaj da li je sve u redu. Također jako obrati pažnju na to da li funkcionira SIM i microSD kartica i da li prima signal mreže.
pitanje za vas koji imate s3,dali ste se naviknuli na velicinu i na rukovanje s tako velikim ekranom?vidio sam ga izlozenog u ducanu ali opet nisam siguran koliko ta njegova velicina "smeta" nakon duzeg koristenja.mobitel mi savrseno odgovara po specifikacijama ali opet me ta velicina malo zabrinjava.nije da ga mogu koristit tjedan dana pa onda odlucit dali cu ga kupit ili ne.zato bi me zanimala vasa iskustva,pogotovo vas koji ste imali slicne dvojbe kao ja.nemojte mi zamjerit na ovakvom pitanju ali ipak je velika lova u pitanju.
Hvala
i ja sam prije govorio nista preko 4,3 ali nakon par sati ( minuta ) naviknut, zapravo sam odmah i zaboravio na tu brojku velicine ekrana. hipnotizira te amoled i novi android i brzina i sve :)
stvar je i dizajna cijelog mobitela
s2 je iste velicine kao S koji je zaobljen pa se cini dosta manji ,a s3 je samo 1 cm duzi od s2 ali je zaobljen pa se isto cini manji.
Imal xperiu s, i neznatno je veća, tj malo šira, al opet ergonomski je bolja neg xperia s..
Mislim da se na komfor korištenja takvog telefona jako brzo navikneš ;)
Ma naviknuo sam se u roku od odmah....imam i note pa mi je nakon njega i S3 mali... ;)
Dal je nekom stigao update? Sto se tice navikavanja...kao kad poslije jugica sjednes u mercedesa. Veci, ljepsi.bolji :) cak stane i u dzep. Samo je moj savjet stavit odmah screen protector, jer se ekran u torbi izgrebe za cas :))