ne, vjerojatno je do softa. ako ti nije problem, probaj preflashati mobitel.
Printable View
ne, vjerojatno je do softa. ako ti nije problem, probaj preflashati mobitel.
Eto da se i ja prebacim sa Windows mobile podforuma na Motorola Android.
Od jučer sam ponosni vlasnik Milestonea i za sad sam zadovoljan radom, brzinom, stabilnošću i sl...
Naravno, malo me zbunjuje što nema standardnog task managera/killera što je "must have" u WinMo okruženju.
Iznenadila me reakcija Milestonea na moju futrolu na remenu koja ima magnet u sebi. Non stop se ekran palio pa sam nakon surfanja skužio da se Motorola i magneti ne vole.
Zna li netko neki dobar držač za remen a da nema magnet, odnosno da ne "budi" Motorolu?
Contacts aplikacija je također lagano razočarenje jer kod pretraživanja kontakata nema one normalne alfanumeričke tipkovnice sa "T9 like" pretraživanjem. Kao u SPB Mobile shell, npr... Ima netko neku dobru preporuku?
za pretraživanje imenika, tj cijelog android sustava, ja koristim integrirani pretraživač. moćan alat. inače, stisneš povećalo na milestoneu dolje kod interaktivnih tipaka, upišeš par prvih slova onoga što tražiš i nađe ti sve. traži kontakte također.
što se tiče task killera, skini sa marketa bilo koji. svi rade više manje istu stvar. u biti, svi task killeri imaju mogućnost šetanja po taskovima.
milestone sa stražnje strane ima 2 magneta, oni služe tome da mob detektira u kojem se docku nalazi (postoji car i multimedia dock), te prema tome i mijenja sučelje...
taj magnet u torbici vjerojatno se nalazi na nekom od ta 2 mjesta pa ti se zato mob stalno pokušava prebaciti u car, odnosno multimedia home...
@task manager
izbjegavaj ih, stvarno ti ne trebaju, ovo više nije WinMo :)
u milestoneu XT ga je moto po defaultu stavila (stvarno mi nije jasno zašto) i do sad ga ni jednom nisam koristio, jer android sam po sebi jako uspješno barata s memorijom
A onda da preformuliram pitanje. :D
Postoji li kakva android alfanumerička tipkovnica sa T9 unosom teksta i 'rvackim rječnikom?
iskreno, pojma nemam, no nadam se da ćeš pronaći ono što tražiš. baci oko ovdje.
http://94.102.49.151/viewforum.php?f=426
;)
A jel koristi netko kakvu futrolu za nošenje na remenu a da nema magneta u sebi? Gdje se to dade kupiti?
Trenutno (možda i cijeli dan) ne mogu primati SMS...
Mogu slati, pozivati, odgovarati na pozive- ali SMS ne mogu primiti...
Ima li tko isti problem?
Brat na T- mobileu može sve normalno, tako da valjda nije do njih.
I još jedno pitanje... Obećajem neću više! :D
Problem s alarmom! Kao što sam na vlasitom primjeru iskusio, alarm ne radi dobro. Odnosno, zazvoni tek kad "probudim" mobitel.
Prosurfao sam malo, ali nisam našao neko dobro rješenje. Osim, naravno, da kupi zasebnu budilicu.
Od uređaja koji toliko košta i koji je toliko razvikan, ipak, očekivao sam bar da me probudi na vrijeme...
Jel stvarno rješenje u nadolazećem Froyo-u?
ne, taj bug je u starijem softvareu...updateaj mob il preko OTA (settings-about phone-system updates)
a ako ti ne nađe OTA, onda preko motoroline aplikacije:
http://direct.motorola.com/ENG/Softw...v2.0_FINAL.pdf
OTA mi ništa ne javlja a FW mi je verzija 2.1-update1, FW configuration version je GAS_EMEA_USASHLS00RTEU_P042.
To nije najnovije?
neznam ovako, pogledaj pod S/W version, ako ti je SHOLS_U2_02.31.0, onda skini updater s onog linka i moći ćeš updateati na .36
btw, čudi me da ti ne vidi OTA update, jel ti mob rutan, il si kupovao prek oglasnika možda?
ovo što je on napisao je najnovije. alarm nije radio dobro na 2.01 ako se ne varam. ako ima 2.1 update 1, onda je to najnoviji. e sad, ima ih više vrsta, po regijama...
ali ja bi svakako to ponovno flashao, ili u krajnju ruku skinuo neki drugi app za alarm.
Da, sw mi je verzija 31. Znaci trebam updateati preko sw updatera na 36. a zasto mi na OTA javlja da nema nove verzije? zato kaj je kupljen na crno? Kaj napraviti da omogucim OTA update?
Nema to veze što je na crno, ja mislim.
Ni meni nije javljalo OTA da ima update, ali je normalno napravio preko updatera.
Uglavnom, ponovno flashao i sada normalno SMS dolazi.
I sada mi tema radi kako spada :)
ma da, nema veze što je na crno
pitao sam dal je polovan zato jer je možda neki drugi soft preflashan gore, pa onda zna ne vidjeti OTA (ista stvar je i sa rootanjem)
al eto, možda stavljaju froyo na servere pa mobovi više ne vide ove stare update fileove :)
Hvala na info, nova verzija softa (36.0) je uklonila problem sa alarmom, i sad se alarm normalno budi.
Eto, svaki dan sam sve zadovoljniji sa novom igračkom i njezinim OSom...
Još kad bih smo našao neku dobru futrolu za remen (bez magneta) to bi bilo to.
Eh da, i jedna dobra alfanumerička tipkovnica sa hrvatskim T9... To bi bilo perfektno... :)
ja T9 do sad nisam našao (a i sumnjam da postoji)
jedino što ima hrvatski su ti slideIT tipkovnica, i swype (al on nije baš prilagođen za rezu milestonea do sad)..al one ti nemaju T9 mod, već slidaš po slovima i tak upisuješ riječi..
Probao sam SlideIt i nije to to...
Najveć brzinu pisanja imao sam na Nokiji 5800 sa hrvatskim T9 rječnikom. Kako je to letilo... Ne mogu vjerovati da se još nitko nije sjetio to napraviti na Androidu.
Nikaj, moram početi učiti programiranje za Android... :D
Jel ima netko da je student i da se probao prijavit na studomat? Meni neda -.-
Kaže da nema veze, a spojen na WLAN normalno
da, i meni govori da nema konekcije, ali koliko se čini s operom mini radi ok
ocito je onda problem u browseru...probat cu...hvala
i opet ja...
na koji nacin da tokom dolaznog poziva stisam zvonjavu? dakle, da mobitel i dalje "zvoni" samo da se ne cuje ringtone? na symbianu i windows mobileu postoji opcija silent kod dolaznog poziva, dok ovdje imam samo opciju odgovora i odbijanja poziva.
Kao sto vidite dolje, ovo postam preko Tapatalka. Samo, ponekad mi se dogodi da nece submitati post. jel jos koga zeza taj tapatalko?
Sent from my Milestone using Tapatalk
Mozda je vec netko postavio ovakvo pitanje pa se unaprijed ispricavam ako ga ja ponavljam.
Zanima ma sljedece: Postoje li negdje postavke (ili mozda kakav program) kojima bi mogao odrediti defaultnim aplikacijama koje foldere da vide? Tj. nejasno sam postavio pitanje, radi se o sljedecem: Media gallery mi vidi sve slike na SD kartici (i moje slike, i slicice od covera svakog audio albuma i hrpu gluposti), a ja bih htio da ocitava samo recimo /sdcard/pictures i /sdcard/dcim. Music aplikacija mi takodjer vidi sve i pod Artists/Albums ubacuje i sve audio zvukove iz gameloft foldera (a sto ce mi u music playeru zvukovi iz igara?) sto mi takodjer smeta i htio bih da ocitava samo /sdcard/music.
Je li tako sto moguce? (jer s lijepe uredne organizacije kakvu sam imao na P1i, nikako nemogu prihvatiti ovako sve razbacano u Milestoneu)
u media gallery imaš onu opciju "my captures" tamo ti čita slike iz dcim foldera samo, il alternativno instaliraj si onu 3D galeriju (imaš na forumu negdje link) pa tamo slike možeš pregledavati po folderima baš...
media player je glupost na androidu, al imaš hrpu alternativa
probaj recimo mixzing (u njemu možeš podešavati foldere i sve ostalo) on je jako dobar..
Izgleda da od updatea Milestonea na 2.2 nema ništa prije početka iduće godine.
ma *ebem im sve po spisku.motoroli naravno. dođe mi da prodan milestone iz inata i priđem na htc.
nitko te nije tjerao da kupiš milestone. no ne znam čemu panika, update zadnji je ispravio sve poznate bugove. zbog čega žališ za froyom? zbog flasha? toliko ti je važno gledati direktno u pregledniku video? ili zbog JIT kompajlera? Ako je to problem, odradi root i overclockaj ga. sviđa ti se froyo više estetski? Imaš cyanov MOD na XDA za milestone, radi bez greške. da, froyo je. neslužbeni.
ne vidim čemu drama uopće oko službenog updatea. A i uostalom, najavljen je za 4. kvartal. to što su glasine kružile da će izaći krajem 9. mjeseca su mogle biti točne ili netočne... hebiga, nisu svi uvijek u pravu što se glasina tiče.
tak da, ja ti lijepo savjetujem da izložiš svoje frustracije oko dotičnog eclaira, pa se prvi nudim da ti ponudim sva eventualna riješenja tvojih nezadovoljstva. bit će mi drago, stvarno. :thumbup:
http://www-bgr-com.vimg.net/wp-conte...oneFerrari.jpg
http://www-bgr-com.vimg.net/wp-conte...neFerrari2.jpg
izdali su ograničenu seriju ovih ferrari milestoneova (samo za ferrarijeve zaposlenike)
izgleda......drugačije :)
izgleda... bezveze :D samo su prelakirali kučište i zakeljili ferrari znak :D
jel ima netko ideju kako u imeniku složit da se poveže kontakt s facebook profilom a da nisu jednako ime i prezime? rado bih stavio na neki kontakt nadimak i da mi samo prikazuje nadimak a da je svejedno povezan s facebook profilom...
Facebook Sync.
Uploadao sam apk jer više ne mogu naći (besplatan je, inače) u Marketu program...
Ali, radi to što ti treba (mislim, ja ga koristim za slike).
nije točno to šta sam tražio, ali poslužilo je za ostale kontakte :D
mislio sam više da mi piše facebook status, sliku sam sam stavio :)
još jedno pitanje, da li postoji način kako da povećam sliku kontakta kad ga stavim na desktop preko shortcuta? ili alternativno, da li ima neki picture frame koji može kad ga stisnem otvorit kontakt?
Jedno pitanje: Koliko se tocno krije razlicitih LED-ica gore desno u onom notification blinkeru? Kod prazne baterije vidim da crvena blinka, dolaskom nove poruke ili slicno zelena, a jucer sam vidio da u novom OpenRecoveryu blinka plava. Takodjer sam primjetio i neku "cudnu" boju prilikom punjenja skroz prazne baterije (moguce da je to kombinacija sve tri boje?). Ima li jos koja a da mi je promakla?
Još ljubičasta i mislim žuta.
u biti, da. radi na temelju RGB. sve u svemu, rade ove kombinacije koje je on nabrojao i još ove dvije koje sam ja. inače, ako se kombiniraju neke druge nijanse, ne izgleda dobro. u biti, ne bude vidljivo. npr, ako hoćeš narančastu, bude ili prežuta ili precrvena. ali sve u svemu, fora su te ledice.
Imam jedan mali probelmčić.
Instalirao sam najnoviji motorolin testni froyo, i sad svaki put kad spojim ili odspojim punjač, automatski mi se pokreće 3g data connection. To mi se već prije događalo na nekim custom ROM-ovim (ili Dexterov ili CM, ne sjećam se točno).
Da li se tko susreo s ovim problemom i ima li rješenja?
Hvala i pozdrav!
iskreno, ni jednom nisam štekao mobitel na punjač, pa stvarno ne znam o čemu se radi, a ovdje nemam punjač. kad ga spojim na komp usb kablom, taj problem nemam.
Ma problem se pojavljuje i kad štekam na komp, svaki put mi se pokreće data konekcija, i kad spajam i kad odspajam.
Nemam pojma zašto, mijenjao sam sve opcije ali bezuspješno.
Evo proučio sam pomnije problem i javlja se isključivo kad spajam mob s kompom (dakle kad spajam na AC punjač toga nema). Pada mi na pamet da ima veze možda s USB Tetheringom.
apndroid rješava problem, ali pošto koristim switchpro widget (ista stvar je i s powercontrolom) nadao sam se da će stvar možda profunkcionirati na drugi način (da ne dupliciram widgete za istu funkciju). No dobro, bitno da radi.
Official 2.2 će valjda sve riješiti.
Hvala na pomoći i lijep pozdrav!
ako skineš program widgetsoid (free na marketu), imat ćeš dostojan switcher za sve, plus na njega možeš dodati funkciju micanja apn-a. tako da, taj ti program pokriva oba problema.
Widgetsoid je rijesio sve probleme!
Zahvaljujem na pomoci.
Pozdrav!
Pozdrav!
Jako sam zadovoljan sa Milestonom i imam jedan problemcic koji ne znam dal mogu dobro pojasnit.. Doma imam speedtouchom wifi router zakljucan je sifrom i kad u milestone unesem tu sifru nece mi se connectat, a razlog je zato jer na laptopu isto jos moram i broadband konekciju obavit (jer imam Carnet Iskonov flat studentski paket), ne znam dal ima kakvih studenata pa da imaju taj paket i ovaj problem al ako ko zna rješenje molim pomoć jer su mi na iskonu tehnickoj sluzbi rekli da to nije moguce
Puno hvala!
a dal se moze kako obrnuto napravit da preko routera ima neka opcija tipa remember me da se ne moram spajat svaki put sa user i passom, nego da mi je stalno spojen? Mozda ti to nije domena al svejedno hvala
ti si spojen preko rutera na mrežu. nažalost, tvoj ruter je plastičnjak koji ne podržava autentificiranje preko samog rutera, nego to već moraš softverski odraditi preko svog hosta. točnije računala. Recimo, ciscovi ruteri podržavaju sve moguće autentifikacije, tako da bi se preko jednog takvog to moglo iskonfigurirati, ali taj ruter košta masno. Vjerujem da nećeš moći ništa napraviti po tom pitanju.
Moj savjet ti je da se obratiš carnetovoj službi, možda bi oni mogli sklepati neko riješenje za tebe, no čisto sumnjam da bi išta mjenjali oko svojih protokola samo zbog jednog klijenta. :)
mozda bi bilo moguce da si kupis neki AP, pa sa kompa na AP shareas konekciju... ali ne znam tocno ako bu to radilo...
sad si me sjetio. može napraviti Ad Hoc mrežu i shareati sa kompa na bilo kojeg drugog klijenta.
e iskreno da priznam nisam vas pohvatao, hvala svejedno ako imate volje molim vas da mi to malo pojasnite jer stvarno bez wifija tesko mi je "iscustomizirat" mob po svojoj zelji
javio mi milestone danas da mi je sms inbox pun. javio mi je to na engleskom i na hrvatskom, dao mi je opciju save i close. obrisao sam prvo oko 100-ak smsa, upalio ugasio mob, i opet isto, sms inbox pun. backupirao sam sve smse, obrisao inbox, sad je prazan i opet mi javlja isto :S sms inbox pun, obrišite par threadova...
je li imao još netko ovaj problem?
Nikad nisam imao taj problem.
sad sam probao sam sebi poslat sms i nejde :S
jedino mi pada na pamet kao problem da je neš u vezi s t-com?
očito nije t-com nego baš mobitel je sam stavio karticu u drugi mob i normalno je sve stiglo... :angry:
Vjerojatno otrkivan toplu vodu ali moram priznati da nakon 2 mjeseca intenzivnog koristenja South-east Asia SHOLS_U2_02.36.0 firmware-a i odnedavno istog samo Central Europe, postoje ocigledne razlike u kolicini slobodnog mjesta interne memorije.
U SE Asia firmwareu imao sam na dnevnoj bazi slobodno 20 do 36 MB. (Raspon je iz cisto jednostavnog razloga zvanog Browser i Skyfire koji ostavljaju cache kao i brisanje istoga).
Pri identicnoj konfiguraciji instaliranih programa, widgeta i svega svega bas svega identicnog, sada na Central Europe imam raspon od 39 do 55 MB.
Zanimljivo, s obzirom da SE Asia firmware ne sadrzi nikakve skrivene čing-čong tipkovnice i znakiće koji bi zauzimali taj dodatan prostor memorije (ili mozda ima negdje tajno čuče pa ih ja nisam ni vidio) niti neke specijalne stvari koje nema Central Europe (a detaljno sam pregledao Manage applications > Filter > All). Stovise, Central Europe cak ima i Greek Keyboard po defaultu kojeg tamo nije bilo.
2.1-update1, isti build number, isti kernel, sve isto (mora bit), osim naravno firmware configuration verzije koja je razlicita za nas i za njih.
Oba firmwarea original by Motorola s onog sbf:Milestone site-a, nikakvi modovi ili nesto, u oba slucaja rootan i vunerable recoveryem fleshan mob.
Osim te razlike u vise slobodnog mjesta, druge razlike, osim dusevnog mira da pripadam svojoj regiji, i nema.
2.1-update1 02.36.0 je 2.1-update1 02.36.0 kako god da ga okrenes. :)
Moguce da su neke skripte puno duze, a I ima tu puno stvari po cemu se njihove mreze razlikuju od nasih. Tu je recimo I wireless veza koja koristi drugaciji raspon frekvencija. Puno tu ima sitnica koje ocito utjecu na prostor. Drugog objasnjenja nema.
to ti je sve stvar u konfiguracjii particija
2 su opcije, prva je da su vrlo vjerojatno u Asia romu dodijelili nešto veću particiju za recimo storanje OTA updateova il nešto slično od EU varijante
a drugo ti je da je možda asia romu omogućen veći dalvik cache (skraćeno, on ti služi appovima koji se trenutno izvode za njihove potrebe)
obje podparticije su dio ROM-a (256MB) koji sadrži i novu particiju na koju instalirate svoje appove
dolaskom 2.2, dalvik će se drastično smanjiti (zbog uporabe JIT, odnosno kompajlacije u RT-u), pa će vrlo vjerojatno i internal storage biti dosta veći
Ima li netko tko koristi beta froyo problema sa touch screenom?
Meni je zadnjih par dana popizdio.
nekad ne radi, nekad radi djelomicno, nekad radi normalno...
Ne kuzim sto se dogadja?
Jos prije par dana je radio normalno...
Jel ima netko slicnih iskustava?
I jos par pitanja...
1. Ako nosim mob na servis (pod garancijom) koji fw moram staviti? (Moze li ostati ovaj froyo beta)
2. Gdje je uopce ovlasteni motorolin servis?
thx
Ne znam koji froyo koristiš.
Ja koristim CM i normalno radi.
2. Slavonska avenija 19, Zagreb. RAM 3 je ovlašteni servis za Motorole.
Koristi li netko onaj novi CM 6.1 RC3?
Vjerojatno je vec netko pitao, ali nemogu pronaci.
Gdje kod nas ima za kupiti multimedia station i po kojoj cijeni?
Nasao sam primjerice na stranicama od Intelkoma da imaju Motorola opremu ali samo car mount.
E da te pitam, s obzirom da ga imas, kad je mob u docku, upaljen, i puni se, proizvodi li ikakvo svjetlo (u potpuno mracnoj prostoriji, mrkli mrak)? Jer kad se milestone puni, svijetli ona bocna bijela ledica kraj microUSBa, a s obzirom da je to s one strane koja sjeda u dock, moje pitanje je dopire li ikakva svjetlost van? Pitam jer sam "alergican" na bilo kakav izvor svjetla dok spavam.
Što se tiče osvjetljenja i svega, sve imaš na youtubeu. jačina svjetla, sve sve. imaš dimmer i koji ti ga zatamni. docking ti puni. a što se tiče svjetlosti od bijele ledice, nema se kako vidjeti.
Ti možeš isključiti svjetlost skroz ako hoćeš, no to je izbor na tebi.
Jebemse glupog, nisam gledao u intelkomu da imaju car mount, ja kupio preko ebaya. nema veze, ovako sam prošao jeftinije... 30 dolara sa poštarinom. :)
Pozdrav drugari, interesuje me jel iko uspio da na Milestonu pri ubacivanju stranih filmova zna pokrenuti i titlove za te filmove
Ja sam uspio. Moraš imati rock player, a ime titla ti mora biti u potpunosti isto kao i ime filma. Jedino se extenzija mora razlikovati. Ali ime mora biti isto. I naravno, u istom folderu gdje je i film. Pokreneš film i titlovi će se pokrenuti automatski.
ovako ovo mi je film:
Fifty Dead Men Walking (2008).avi
ovo mi je prevod:
Fifty Dead Men Walking (2008).srt
bili on sad trebao imati prevod il mu je bitno i ovo (avi i srt) da bude isto
kao što sam rekao, ekstenzija ostaje kakva je. dakle, ako je prijevod srt, srt ostaje. samo je dio do točke bitan. i on mora biti isti.
uspio sam svaka cast hvala
Pozdrav, pojavio mi se jedan problemcic na mom milestonu, znaci u contaktu/imeniku mi svaki put pojavi poduplo ime ja kad ga i obrisem poslije nekog vremena ona se opet vrate, zadnji put kad sam brisao iz telefona morao sam sve rucno obrisati komplet imenik posto nije bilo opcije da od jednom sve obrisem i kad sam ponovo sve rucno unio nakon nekog vremena otet mi sve uduplalo, sta da radim
cekaj cekaj sad sam obrisao sva imena i sad cu ponovo unositi rucno e sta da uradim prije toga da mi nebi ponovo se to pojavilo, znaci udjem u imenik pa opicija account pa mi pise background data to mi je obiljezeno i auto-sync, a kad udjem na manage accounts gmail ono pod sva tri mi je isto obiljezeno sve
background data i autosync ti trebaju biti uključeni. moj savjet, spoji se na gmail account preko kompa i tamo si editiraj imenik, pa onda samo sinkroniziraj. znači, kad editiraš, odem u account and sync settings na mobitelu, zatim odebareš svoj gmail account, uđeš u njega, stisneš tipku menu i sync now.
tada će ti sve sinkronizirati.
uspio sam, aj mi jos samo reci, skinuo sam skype medjutim kad ga prebacim na astro sa racunara i pokrenem da ga instaliram on meni javi nesto
Out of space
Skype could some space on your phone and try again.
pa onda dole da biram dvije opcije
Manage applications ili Cancel
E sta da uradim neda mi se skidati sa marketa ocu da ga instaliram na karticu posto sam skinuo verziju 1.0.0.614
Provjeri si koliko memorije još imaš na telefonu :D
u pravu si, uspio sam, ako mi je interna memorija puna, a memori kartica skoro prazna jel problem instalirati neki program il mora i interna biti slobodna
Mora bit interna slobodna, svi programi se na nju instaliraju.
Ma nisam htio sad sirit na froyo, znam da ima eclair.
Gogs znas li neki nacin da natjeram music player da mi cita pjesme sa kartice. One koje sam dodao odmah preko pca sa usbom su tu, al kad skinem video sa tubemateom i stavim save as mp3, iz astra otvorim pjesmu al u playeru se ne pojavi... na 2.1 je radilo...
redoviti update multimedije? pregledaj postavke programa da li ti ažurira novododane fileove. oni su tu, ali ih program nema u bazi jer ih nije pročitao. možda mu trebaš reći "pročitaj ponovno bazu" pa će ti on skenirati sve. koji program koristiš za slušanje muzike?
Koristim stock, probao sam i Player Pro al on je cista kopija stocka samo malo ljepsi, znaci nemogu zapovjedit da skenira karticu i slicno... A primjetio sam da mi file manageri vise ne otvaraju u /sdcard (iako stavim da im je to home), vec otvaraju u /mnt/sdcard.Mozda je to zbog formata... Jucer mi se cak pojavila jedna pjesma, al nakon 2 sec se force closea. Probat cu dodavat pjesme preko kompa, mozda ih nakon skidanja s usba skenira.
Edit: sve sam rjesio instalacijom Meridian Playera, Tubemate je iz nekog razloga pjesmu konvertirao u .aac iako je pisalo .mp3 ?! Pretpostavljam da je .aac bio razlog FC, jer sve ostale su .mp3 i nema FC.
točno. krivi format ti je bio razlog. i ubuduće koristi provjerene i dobre aplikacije. mixzing ili kako se već zove, je odličan program za muziku slušati.
Pozdrav ,vidim pisete da koristite android 2.2 ubi se cekajuci i nigde nema tacan datum izlaska. zna li neko gde mogu skinuti 2.2 i probati i ako ima neko uputstvo kako napraviti sve ?radi li flesh player u toj beta verziji ?