Imaš par postova iznad, imo sam isti problem, nije mi htio instalirat aplikacije koje skine, http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=196
Printable View
Imaš par postova iznad, imo sam isti problem, nije mi htio instalirat aplikacije koje skine, http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=196
@Bee
Probat ćemo analogiju od ljepljenja reklama: Odlijepi samo vršak protectora, po cijeloj širinu i pola cm dužine. Noseći/zaštitni papir skroz presavini, naravno okreni protector naopako i možeš ga još pritisnut prstom ili noktom po cijeloj dužini da se što bolje savine.
Sad prisloni foliju na mob i to onaj dio koji je ostao zaštićen. Ovaj dio na kojem je načeta folija paziš da ostane u u zraku, ali ako ti se primi lako ćeš ga odlijepit. Pozicioniraj naljepnicu u poziciju kako treba biti i sad pustiš ovaj odlijepljen dio da nalegne na staklo i lagano od sredine prema krajevima ovaj dio koji je načet pritiskom zalijepi na mobač. Sada uzmeš drugi kraj folije i digneš u zrak i polako odljepiš zaštitu u dužini oko 1cm te nekom krpicom prelaziš po dijelu zaštite koji se netom priljepio na staklo da istjeraš možebirni zrak. Možda bi se mogao pomoći i ravnalom. Ne znam, ja svoj neću još skidati a ako skinem budem si probao sam to napravit. Jel možda znaš od kojeg su materijala ti protektori? Jel pišu kakva slova ili je neki logač na njegovoj poleđini?
I pitanje, kako ću instalirat CoPilot, jel može preko ugradjenog file managera, ili da skinem Astro file manager - Čitam da je u beti i da ima expire date pa me to odbija od instalacije.
@Harasho
Ovo glede updatea nije 100% službeno potvrđeno, ajmo bar saznat dal December update spašava stvar sa mPayom, a i sa kvalitetom zvuka, mada bi ih ja poslao u onu stvar kada bi me za to isli gnjavit :)
Eto sad sam ga pitao jesu li što čačkali glede toga.
Glede baterije, imao sam danas dosta poziva i SMSa, 10ak minuta WiFia i paljenje GPSa i baterija je na 71%. Preko noći će biti ugašen pa ćemo da vidimo jel može izdržat 3 radna dana :-)
Hvala Qwert, probat cu idući put na taj način zalijepiti protector, 3 sam vec upropastio od tih 6 :-/
Nekako jadno izgledaju, debljine su pola milimetra tako da je teško s njima rukovat jer se savijaju i lijepe na sve strane... slikat ću sutra pa ću staviti na forum. Nemaju nikakvih oznaka na sebi.
Sto se tiče navigacije, normalnim file managerom se instalira, samo trebaš aktivirati Unsafe sources ili tako nešto (ponudit će ti kad probaš instalaciju).
Nakon instalacije i prvog pokretanja kopiraš mape u save folder i program će ih sam instalirati. Trebas biti spojen na net kod pokretanja jer treba skinuti glas za navigaciju.
Inače instalirao sam Dec update i u razgovoru me druga strana sad puno bolje čuje. Ja nisam prije imao problem koji spominješ sa zvukom, tako da ne znam je li to riješeno. mPay isto tako ne koristim tako da ne znam ni to. Uglavnom greška gdje aplikacije koje koriste kameru (npr. barcode scanner) ne rade je ispravljena i to sad sve radi ok.
EDIT: evo lista trenutno dostupnih protectora na ebayu: L I N K
Sve mi se čini da to nije baš najobičnija PVC folija, no ja sam na prethodne mobove znao stavljat PVC foliju koju koristim za naljepnice za aute al sam ih ubrzo makivao jer je to izgledalo upravo tako kao što izgleda ova koju smo dobili na pulseu i nisu ostajali nikakvi tragovi od odljepljivanja.
Postoji i poliesterska folija, ona je ultra tanka i zato se teže barata sa njom pa i lakše ostaju mjehurići od nje, jedino ne znam jel se da rezat na kateru.
E sad je pitanje koja od njih dobro "prenosi" dodir. Pošto je tvoj odljepljen mogu ti poslat obe na testiranje :-)
Evo što moj kolega kaže:
Ojla.... nije meni vrag dao jucer mira..... posalo sam upit u Hardwer management da mi oni tocno odgovore po ovom pitanju.... i evo njihovog odgovora: Uglavnom gubis garanciju!!
Inace mi smo napravili update naseg Pulsa sa tim sw-om, ali sve je isto, i ne radi mPay i dalje J
Pa gle, za 2 mjeseca cemo valjda dobit upgrade na 2.0, ionako ce to valjda svi instalirat bez obzira na garanciju tako da je sve isto. Ako pak nas t-mobile izbaci svoju verziju tog ROMa, njenom instalacijom vracamo se u okvire garancije. Bar sam ja to tako shvatio.
Evo slika protectora:
http://img718.imageshack.us/img718/9956/protector.jpg
I kako izgleda kad se lose zalijepi:
http://img11.imageshack.us/img11/309...aljepljeno.jpg
Bee jesu to stare slike ili nove po ovom uputstvu. Jeli to prašina zarobljena ispod ili smao zrak? Ove balončiče zraka možeš probušit ;-)
Ma meni mob nikako nije legao, jednostavno nisam navikao ..Jednostavno mi nije po ukusu, ne da nesto ne radi ili neznam, mob je vrhunski,al nije mi to to, radije bi WM 6.5.
Prouči 1. i 5. post: http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=64701
Ako napraviš to što sam i ja trebao bi ti proraditi file transfer, meni uredno radi ;)
I da napomenem još da na laptopu koristim bluesoleil-ov software, iako mislim da je to svejedno...
uspio, thx ;)
reci mi di ti stavljas glazbu, slike, video i sl....napravio si sam folder na sd kartici ili?
recimo ubacio bi par mp3 ringtonova, al ne znam u koji folder da ih stavim
Problem :(
Jel moze netko probat ovo instalirat, meni kaze da nije moguce na taj phone:(
http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=429&t=96064
Jel treba rootat phone ili je bas do pulsea? Imate koji drugi player za preporucit sa EQ?
EDIT:
Eh sad čitam cijeli topic i izgleda da nikome ne radi :mad:
@ tonninio
Da, napravio sam music i videos foldere na memorijskoj pa u njih šikam albume ili klipove ;)
EDIT: Jel mi može netko iz jamstvenog lista počitati što piše, za koliko dana se mora popraviti uređaj. Jel piše 15 (radnih) dana ili piše u razumnom roku?
Mob mi je već duže vrijeme na servisu a zoboravio sam pogledati što piše u garanciji za koliko vremena su obavezni popraviti uređaj...
Kaj se desilo s mobom?
Imam problemčić s njim od kad sam ga kupio, ništa bitno.
Daj mi plz procitaj kaj pise u jamstvu, za koliko dana moraju popraviti mobitel...
Opcenito je rok za popravak ili dobit novi uredjaj 45 radnih dana. Toliko sam cekao monitor u HG spotu da dobijem novi.
Ja sam mislio reklamirat mob u zakonskom roku 7 dana da mi ga zamijene jer malo steka u razgovorima a ne dopustaju da radim update al mozda sam previse osjetljiv, da nisam to procitao mozda ne bih ni skuzio. Danas sam pricao s jednim tipom, mislim da je bio u kaficu, i u pozadini se prenosila buka iz gajbe a tipa pod milim bogom nista nisam mogao razumjet zadnju minutu razgovora, nema veze ionako je mljeo nesto bezveze.
EDIT:
Na garantnom listu nista ne pise o danima, osim da se u roku 14 dana od dana kupnje garantni list sa ispunjenim podacima vrati ovlastenom servisu inace je garancija nevazeca. WTF!?
da vidio sam i ja taj dio pa mi nije jasno baš al dobro, mobitel mi je već 10 radnih dana na servisu pa se nadam da ćemo uskoro doznati odgovor...
Ako budu kenjali oko toga postat ću ih u 3 Plišana Medvjedića i reći da imaju zakonsku obavezu dati mi garanciju minimalno na jednu godinu...
Ma ima da dignemo bunt, ja im odmah saljem mob na popravak, mada bi prvo Nokia trebala :)
Ja u ponedjeljak ak se sjetim zovem Agramservis bas da vidim u cemu je caka.
Imam jedan problem htio sam staviti 1.7 - MoDaCo Custom ROM - Stock T-Mobile Style, no dogodilo se da mi javlja poruku:
Sorry! The process android.process. acore has stopped unexpectedly. Plese try again. Što sad raditi! I nemogu dalje. Fail je skinut sa uputa.
Može pomoć!
kad ti je javilo tu poruku? Predpostavljam nakon što si instalirao AmonRa i Quickboot? Ako ti se to pojavi u Quick boot aplikaciji, samo stisni wait umjesto froce close...
Ako ti to neće raditi, quick boot aplikaciji možeš pristupiti tako da ugasiš mob, držiš stisnute tipku MENU i tipku za prekid poziva dok pališ mobitel.
jesi napravio factory reset nakon instalacije roma?
Ma jesam, i sad imam glupost, pojavilo mi se malo vanile pa malo starog i ponavlja ono već prije napisno i neda mi dalje!
NIkad čuo za takav problem. Provjeri jesi li skinuo ispravne verzije Superboota i Vanilla ROM-a, možda si zabunom skinuo verziju za uređaje bez december updatea.
Ako tu nije greška, onda se očito dogodio nekakav problem pri instaliaciji ROM-a, probaj ponoviti cijeli postupak 6. I probaj umjesto factory reseta neposredno nakon završetka instalacije roma vratit se u početni meni od Amon-Ra i napraviti "Wipe > Wipe data/factory reset"
superboot mu opce i ne treba....
moj savjet - ponovo december update pa onda amonra recovery te novi rom
Kronološki:
Imao sam Vanilu, potom sam htio da se vratim na standardno ali sa novim romom (1.7), skinem ga sa linka gdje su upute.Pokrenem po uputama u 6. Javlja mi navedenu pogrešku. Sad sam vratio Vanilu i mislim da je ok. Samo sam primjetio da su već instalirane neke aplikacije koje sam imao. Kako to!
pregazi sve sa decenber updateom, sve brise i nanovo stavi rom
Mislim da bih prvo trebao formatirati karticu, a od početi od "Stavljane ext2 particije na memorijsku", ali kći mi je uzela sd karticu u koju umećem ovu malu. Tako da ću se morati strpiti. Mislim da sve ostaje od prije, pa postupak početi... Zapravo smeta mi u Vanili što ima samo 3 "ekrana", a na starom mislim da je bilo 2x3.
Da li je uspio netko dekodirat mob?
Meni još uvijek čita samo t-mobile karticu...
Provjerena stranica za dekodiranje: http://www.unlock-tmobilepulse.com/ ($19.99, paypal)
Kod checkouta samo treba ukucati coupon number: modaco.com
I još da napomenem da se s tim unlockom ne gubi garancija!
Iskustva i doživljaji: http://android.modaco.com/content/t-...ow-s19-99-p12/
Zanima me nekoliko stvari pa bi bio zahvalan na odgovorima:
1.Zanima me jel mob dobro sklopljen? Ne škripi nigdje? Po vašoj procjeni jel bi mogao izdržat 1,5-2 god. korištenja?
2.Koliko mob ima RAM-a? Nalazim razne informacije po netu.
3.Jel ima neki ROM vani sa Sense UI-em?
4.Touch reagira odlično, skoro na iPhonovoj razini?
ne skripi i ako ga pazis trebao bi jako dugo izdrzati....dobijes i futrolu s njim u kojoj svog uvijek drzim, odlicna zastita
ima 100 mb rama mislim, nisam 100%
to trece ne znam
touch je ok a kad skines tvornicku debelu zastitu koja po meni uopce nije screen protector, touch postaje odlican....al svejedno cu naruciti preko e-baya tanki screen protector radi same zastite ekrana
1. Poslije Motorole V3 ovo je najbolje sklopljeni mobitel koji sam imao.
2. Mislim da ima 192MB rama i 256MB roma, no nisam ni ja sto posto siguran, u svakom slučaju znam da je i jedno i drugo lošije nego na Hero-u.
3. Sense= nula bodova. Trenutno pokušavaju prilagoditi kernell (ili tako nešto) sa Hero-a za pulse, no to ne znači da će raditi i Sense UI.
4. Meni je ekran super i sa folijom, a vjerujem da je bez nje još puno puno bolje.
Mene nervira jedino sto nema multitouch i kad pises poruke ak prebrzo tipkas mjenja tipkovnice, a i aplikacije ne podrzavaju multitouch.
Meni malo skripi poklopac s desne strane uredjaja uz sam rub u sredini ko da ima lufta koju desetinku milimetra, nosim mob u torbici (tzv. pederusa) pa je mozda negdje torbica opala i tako. Ups, skinuo i stavio poklopac i sve 5 :-)
Baterija: proslo punjenje mi je konacno izdrzala 2 dana, punjeno cijelu noc. Danas sam potrosio samo 11% baterije, nesto razgovora, SMSova i malo palio Wlan da vidim jel ima koja mreza u blizini kad sam nesto cekao. Preko noci gasim mob!
Danas sam ga tijekom razgovora uspio ugasit, valjda sam tokom razgovora pritisnuo gumb za paljenje i uhom upiknuo gasenje + OK? Jedino mi je taj gumb za paljenje previse osjetljiv, koliko je na Nokiji E51 bio pretvrd ovdje je cista suprotnost.
U postavkama touchpal tipkovnice se baš izričito može isključiti swipe scroll.
Inače, dobio sam natrag mobitel sa servisa!
Zamijenili su cijeli modul kamere bez prigovora, zato što mi nije radio autofocus.
Zamijenili su i prednji zvučnik zato što sam imao minimalne distorzije (iako je tehnički ispravan), bez prigovora.
Cijena popravka= 0,00kn
Garanciju NISAM IZGUBIO, iako sam imao december update.
Sve u svemu, mogu reći da sam jako zadovoljan sa servisom, jedino što je bio tamo 2 tjedna, al se tješim da je mogao biti i duže. :spin:
Ma mislim da je baš bio nekakav loš zvučnik, loše sam čuo sugovornika, kao na javnim telefonskim govornicama na primjer, kao da je sugovornik pričao kroz maramicu i cijelo vrijeme mi je tako bilo. :p
Sada je puno bolje. :)
meni nema toga samo imam:
Correct mistyping
Predict next word
Enable prediction
Select layout
Enable mixed language (disabled)
Select languages
Touchpal (disabled)
Jesi siguran da koristis stock TouchPal tipkovnicu?
Da, koristim stock Touchpal 1.1 sa Vanilla ROM-a.
Na T-mobile ROM-u je Touchpal verzija 1.0.
Tough luck.
imam mozda jedno glupo pitanje, ali stvarno bi mi trebala pomoc... kako mogu na svom Pulseu namjestiti da mi se ne spaja automatski na internet nego da me pita da li se zelim spojiti?
Jednostavno si ugasiš wireless i neće ti se više spajati.
A da ti se ne spaja i ne skida promet preko 3g mreže imaš opciju data service pod mobile networks koju moraš isključiti. Isto tako, skini si sa marketa program za praćenje prometa na mobilnim mrežama - ja koristim 3g watchdog
imam i jos jedno pitanje, ne zamjerite... primjetio sam da mi kod instalacije aplikacija sve aplikacije trpa u memoriju telefona iako sam napravio posebnu particiju na sd card-u kao sto je objasnjeno ovdje http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=65823
sad ne kuzim zasto mi ne instalira na tu particiju od nekih 400tinjak MB nego mi puni telefon koji ima jadnih 50mb... ako mi netko moze objasniti kako bi to iz memorije telefona mogao prebaciti na mem. karticu i ubudece instalirati na mem. karticu bio bi mu zahvalan do neba ;)
Moraš instalirati i custom ROM (proći cijeli tutorial), jer ovaj tvornički ROM nema mogućnost instaliranja aplikacija na memorijsku.
planiram kupit ovaj uredjaj.
jel mi moze neko napisat usporedbu stock i tog 1.7 roma? sta sve dobijem a da sock ne postoji? problemi sa stabilnoscu?
zahvaljujem,
Sa custom romom dobiješ: stabilnije, brže i optimiziranije korisničko sučelje, instaliranje aplikacija na memorijsku, Java emulator, rootan mobitel, bolji driveri za grafiku (igrice bolje i brže rade), mogućnost korištenja DroidExplorera (za pristup folderima u memoriji mobitela i upravljanje mobitelom s kompjutera itd...) i još neke manje bitne stvari...
zaboravio sam pitat, jel produlji trajanje baterije i jel postoji flash plugin za browser?
da, duže traje baterija i ne postoji još flash plugin, ali će po defaultu dolaziti s Androidom 2.0 koji će doći na Pulse negdje za 2 mjeseca.
a 2.0 verzija ce bit neki sluzbeni update ili?
ako da, oce onda taj rom opet poubijat sve funkcije custom roma?
multitouch?
ispricavam se sto sam dosadan i puno gluposti pitam, al ovo bi mi bio prvi smartphone i nezelim pogrijesit pri odabiru os-a i samog uredjaja
Da, mislio sam na službeni update, no odmah nakon što on izađe napravit će se i custom ROM na bazi tog službenog update koji će dodatno omogućiti upravo one stvari koje sam gore nabrojao. Za multitouch nemožemo znati, to ovisi o Huaweiu dal će ga omogućiti, iako mislim da sa Androidom 2.0 ili 2.1 multitouch dolazi po defaultu, tj. ako ga Huawei eventualno i onemogući, moći će se uključiti sa custom ROMom.
U svakom slučaju sa OS-om nećeš pogriješiti, a bome nećeš ni s mobitelom, probaj možda eventaulno još razmisliti o kupnji mobitela T-mobile G2/Hero (ako ti se sviđa Sense UI)
a kolko vremena moze trebat dok dodje novi custom rom? nevidim bas smisao da se ugasi multitouch, al ako kazes da nije problem ukljucit ga, onda ok.
sense je kolko sam vidio na videima stvarno korisna stvar, al buduci da sam jos srednjoskolac taj telefon mi je ipak preskup. ovo je tema za pulse tak da necu vise offtopicarit.
hvala.
Eto ja sam se svog cuda rijesio i vratio na HTC HD + SE 705. Andorid , hvala, ali ne hvala. Previse bugova, a najgori mi je kad pricam s nekim i dodje mi poruka on ne prestaje zvoniti :angry: , pa kad pojacas ton nece se maknut ono di pise koliko je mob pojacan, pa onda kad ti dodje poruka a ti negdje u frci nemozes prekinut sviranje poruke, tih na slusalice.Svaka im cast ako to sve rijese u 2.0/2.1
meni se baš jučer dogodilo da mi je dosla poruka dok sam razgovarao i on mi je punom jačinom zazvonio na uhu :mad:
Meni ton poruke odsvira u pozadini, prigušeno. Uspio izvući trajanje baterije na 3 dana, istina dva dana zahvatio vikend.
dolazi mi pre veliki racun zbog GPRS-a.. ne spajam se na internet, jedino preko WF-a.. jedino sto sam koristio GPS preko (sygic)..
Instaliraj si 3g watchdog pa si miran..
Može bit da ti je povuklo koju instalaciju igrice sa nete, kao meni prvi put(kad sam instalirao quake)
Jeli Pulse brzi kada se stavi Custom ROM - U8230 Vanilla Cupcake Style ili je sporiji, dajte malo vise informacija, pas sam se zagrijao za taj mobitel a vi nista ne pricate o njemu, kakva je kamera, jel dobar macro? kakvo je tipkanje po njemu? kvaliteta izrade?
E da, i jel ima neka razlika proca i rama izmedju Pulse-a i Hero-a/G2?
Edit: I dali se lako zumiraju slike u galeriji, i dali se mogu folderi u folderima raditi?
U galeriji je zumiranje JAKO fluidno, kao na iphonu (jedino što nema pinch zoom). U galeriji nemožeš raditi ni foldere ni subfoldere, galerija učitava i prikazuje foldere sa slikama koji se nalaze na memorijskoj odvojeno.
Sve ostale odgovore na svoja pitanja možeš pronaći u tuđim i mojim postovima pretežito na stranicama 1, 10 i 11 ove teme i u ovom detaljnom reviewu: http://mobile.engadget.com/2009/10/0...-pulse-review/
@vuxomlat
U postavkama mobitela si pod Security & Location isključi opciju Use wireles networks (ponaša se i kao A-GPS)
Ma mogu se folderi stavljati ali ne u galeriji nego file exploreru. Nije ti ovo neki blesavi LG, čovječe ovo je smartphone, moš stavljat foldere lako k'o na windowsima i radit s njim što hoćeš. :p U galeriji su folderi također odovojeni, jedino što nisu poslagani po podfolderima nego su svi izlistani jedni do drugih.
EDIT: btw, na android marketu imaš hrpu različitih programa koji su i bolji od te osnovne galerije, nažalost nisam ih još isprobavao.
haha, ma imam ovaj usrani Symbian S60 v5, govno od softa.;D
I nigdje ne vidim neke slike od Mp3 playera? Jeli dobar? Mi mozes mozda neku sliku staviti da vidim?
Edit: i da AKO ga kupim odmah stavim taj vanilla cupcake style rom, jel to tesko staviti? vidim da su dosta dugacka uputstva, kolko bi mi trebalo da sve to napravim?
Sa stock roma nemogu naći slike, no ovako ti izgleda music player na vanilla ROMu:
http://www.simplehelp.net/images/and..._windows16.png http://www.simplehelp.net/images/and..._windows17.png
EDIT: ma za pol dana staviš taj ROM. ;)
Puno ti hvala na slikama, sori sto te gnjavim, ali sada hocu malo vise saznati o mobu jer sam se vec nekoliko puta zahebao sa kupnjom.
Znaci AKO ga kupim da odmah stavim taj Vanilla cupcake style rom?
I dali moze biti ovakav sat na pozadini, i da vrijeme pokazuje?
http://www.imagesforme.com/upload/20f92b78.jpg
Da, preporučujem ti da si što prije staviš vanilla ROM.
I da, možeš imati taj sat, evo ti npr slika mog početnog homescreena ;) :
http://slike.hr/slike/i/index_92c8c.png
Ne vidim sliku
EDIT: Vidim, morao sam se regati na modaco.
Super ti je homescreen, znaci sve je moguce, sta se to dobije odmah ili ti jos moras upgrejdati?
Kad instaliraš vanillu početni zaslon ti izgleda otprilike ovako:
http://www.smartphonemag.com/cms/fil...s/Capture3.jpg
Sve ostalo dobiješ dodavanjem aplikacija/widgeta, naprimjer ovaj sat koji ja koristim imaš za skinuti ovdje: http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=439&t=97194
Prvenstveno, ovo na slici jest čudo od HTCa zvano Sense UI te dolazi samo na HTC mobitelima. T-mobile Pulse dolazi iz tvrtke Huawei.
Kao drugo, budi svjestan da stavljanjem drugih romova zapravo zaobilaziš garanciju na mobitel, da ne bi poslije bilo nismo znali. Procedura stavljanja novih romova je toliko jednostavna koliko i komplicirana. Osobno, mislim da bi trebao prvo utrošiti vrijeme na čitanje tih dugih uputstava, upoznavanje sa androidom i problemima istog, prije nego što se uopće odlučiš na kupnju moba. Android je mrak, ali nije za sve.
Ako mi se nekim slucajem nesto pokvari na mobitelu, dali postoji mogucnost da ja vratim stari rom?
I imam iPhone i Symbian i koristio sam Android nekoliko dana, ali nisam ga bas proucio, ali mislim da cu se brzo snaci, meni je vazno samo da je Android jednostavniji od Symbiana v5, to mi je najvaznije, jer me je ovaj symbian sa bugovima ubio... :)
Nego se bojim jer sad stizu neki jeftini Androidi pa neznam dal da pricekam ili da kupim ovaj?
@Brainbug
Slažem se da Android nije za svakoga, no ovo ostalo nije u potpunosti istina; T-mobile ROM se vrlo lako vrati, i ako malo bolje proučiš prethodne 2 stranice vidjet ćeš da je moj mobitel bio na servisu i da nisam imao nikakvih problema sa gubljenjem garancije.
Ova slika koju je postao blutut zaista jest sa nekog HTC mobitela sa SenseUI, ali po launchbaru na mom homescreenu izvježbano oko može raspoznati da on samo liči na onog sa SenseUI-a, jer je to ustvari samo još jedna od mnogobrojnih modifikacija.
Dobro, onda smo rijesili taj problem sa garancijom :D
A di se mogu naci te modifikacije?
Ma na warez stranicama imaš hrpu različitih aplikacija. Ja npr najviše koristim: http://forum.ppcwarez.org/viewforum.php?f=398
Tu imaš sve od najnovijih igrica, widgeta, različitih homescreenova, programa, navigacija koji se inače plaćaju.
Veliku većinu dobrih i besplatnih aplikacija (više desetaka tisuća aplikacija/igrica) možeš skinuti direktno sa mobitela putem predinstalirane Googlove aplikacije Market ;).
ooo super, hvala ti, sada samo jos moram kupiti mobitel, ako ga uopce imaju za kupiti :D
Blutut, evo ovako par stvari koje su na nokiji E51 mozda mrvicu bolje riješeni:
Kvaliteta zvuka prilikom razgovora (nemam doduše december update), nema glasovno biranje, Nokia ima mrvicu kvalitetniji zvuk kod sviranja MP3ica no zato Pulse nema šuma kod reprodukcije, nema ekvilajzera no izlazni zvuk ima dosta basa i visokih (sa senheiser MX416 slušalicama), nema FMradio, software za spajanje sa PCom je katastrofa (srećom tu je Sprite backup), nema profila (valjda postoji neki widget ili aplikacija za to ali ja profile ionako ne koristim jer ima pametno rješen volume gumb koji mse dirktno namješta jačina zvona) i ne izgovara ime pozivatelja sintetiziranim glasom. Os svega mi najviše fali ovo zadnje:).
E i veličina je u banani, koliko ima svojih prednosti toliko ima i mana. Bacao ga u pod još nisam ;-) no E51 nije preživjela, počela je štekat mjesec dana nakon udara u pod-probat ću je uvalit u Mobis pa da vidimo :)
Vidim da imaš 5800, uz Pulse, E51 i E71 i nji sam vagao da kupim. No što sam više čitao o 5800 to sam više bježao od nje, Pulse mi se čini kao pobjednik u usporednom testu ta dva moba.
E neka si.;D
Nista od onog gore ne koristim, tako da mi je svejedno, nego za velicinu? kako mislis "velicini", sta nestane u đep? Ali to spajanje sa PC-om mi je malo sumnjivo, sta je tako lose?ah ocito moram preci preko toga...
Sada definitivno uzimam Pulse, samo neznam kolko kosta u t-mobileu kao samo uredjaj, 2000kn? 2200kn?
Problem sa garancijom i dalje ostaje. Samo zato što kolega Harasho nije imao problema sa time, ne znači da to više nije pravilo. Svakim neslužbenim firmwareom, svakom modifikacijom koji izlazi iz okvira koji je propisan proizvođačem, gubite garanciju. Plain and simple. Hoće li u servisu zažmiriti na to, to je već drugi par rukava. Nemojte me sada samo napasti sa svojim iskustvima, mislim da je na forumu , odnosno uvijek, najkorektnije pričati onako kako je službeno rečeno. Sve izvan službenoga ako super prođe,super.
Aplikacija za spajanje na pc ti ne treba, jer sa PCem u biti i nemaš što raditi. :)
Android je mrak sustav, ali napominjem, svaki korisnik mobitela ima određene zahtjeve preko kojih ne želi prijeći. Ti si razmisli koji su to zahtjevi, te se raspitaj da li ti Android to možda ne udovoljava.
Osobno, sa Androidom sam se preporodio. :)
Riskirat cu to sa garancijom.
Moji zahtjevi su da je Android manje bugovit od symbiana, da nije toliko usporen, jadan, jadan, usporen..........:coffee:
I naravno da je kamera dobra za slikati tekstove, knjige, casopise, i vecinu teksta... nadam se da nije previse mutna...
Onda Android nije za tebe. Pogotovo ne neslužbeni ROMovi. Realno je to stabilan sustav, ali ima na njemu još za raditi. Imao sam symbiana prije toga, i u dve godine nisam imao jednu jedinu zamjerku što se tiče stabilnosti. Da ne kažem da se ne sjećam kad sam ugasio mobitel sa Symbianom. :) Naravno, ovisi o kojoj se verziji radi, pa zatim model mobitela i tako to. Naravno, slična priča vrijedi i za Android. :) Kamera za po danu,odnosno dovoljnoj umjetnoj svjetlosti je mrak, auto focus radi svoj posao.
Pod bugovitost mislim da mi je internet ukljucen i ne mogu ga iskljuciti, doslovno, i baterija traje pola dana, mobitel se zaledi nekoliko puta na dan, touch ponekad ne reagira, vibracija ponekad ne reagira, ponekad ne mogu upaliti kameru, olovcica mi je zaljepljena na mobitel sa patafix-om :angry:.......
Ima jos jako puno bugova i to ne sitnih, poslao sam ga nekoliko puta na servis ali opet je sve po starom, ja mislim da je to previse frustrirajuce da ostanem na symbianu, jedina mogucnost mi je ili winmobile ili Android.
Android sam koristio i svidio mi se,.
Ja se nadam da Android nema ovoliko bugova, tj nitko nemoze imati tolko bugova...
I nisam informaticki neobrazovan, ako na to mislis da ce mi biti prekomplicirano koristit Android...
Hmm, skoro pa sve što si nabrojao zapravo nema veze sa operativnim sustavom nego modelom mobitela. :)
PC suite sam na Nokiji koristio za update kontakata, mogao sam izvući van čiste vcf fileke. Ovaj T-Molbileov soft radi preko sinhkronizacije s Outlookom i (O Expressom u mom slučaju). Za tu svrhu sam kreirao novog usera u WinXPu i importirao Nokijine vcfove u njegov Adressbook i onda radio sinkronizaciju. Prenesao mi je sve usere ali ne i sve brojeve telefona, tamo gdje sa imao dva mobitela za pojedinu osobu prenesao mi je samo jedan.
Ne znam cijenu, ako imas kakvu pretplatu i +bodove mogao bi proc jeftinije. Mene je izasao 600 Kn sa 12000+ bodova u flex teamu na 2 godine.
Glede velicine jest malo veci al stane u dzep bez problema :hrv:
EDIT:
NA HTC Tatoo-u mislim da ne radi iGo navigacija.
Ja imam mrak tarifu, ali nije prosla ni godina dana tako da nis od toga... Mislio sam uzeti kao samo uredjaj a neznam koliko kosta...
HTC Tattoo je uz dužno poštovanje njesra zbog: rezistivnog (lošijeg) ekrana od samo 2.8" premale QVGA rezolucije ( 320x240 piksela, ne podržava većinu aplikacija za Android)
Puna cijena Pulsea je 2098kn, imaš na oglsniku nekorištenih za ~1800kn...
Sada sam bio u T-mobileu i kao obicno nemaju niti jednog za kupiti, a jedan stoji u izlogu koji takodjer ne radi, pa sam isao pitati dali mi moze dati punjac da se puni da malo vidim kako mob radi a ona kaze da ne moze, ja pitam zasto? a ona razmislja sta da isere i kaze da se on ne moze puniti :angry:, jel ima mozda jos neki tcentar blizu pule?
Imaš u Poreču, Pazinu i Umagu.
Klikni ovdje
U Poreču ti ga imaju sigurno; tamo rijetko kad sve prodaju :D
I imam samo pozitivna iskustva s njima tamo...
Kada sam tek kupio svoj pulse, nije mi radio adapter od punjača.
Reklamirao sam i odmah su mi htjeli dati cijeli novi uređaj, al sam ja reko da mi daju samo taj adapter!
Ima do poreca dosta... :/
Pricekat cu malo, pa cu ici u Tower Centar pa cu si tamo kupiti, tamo sam ga i prvi put isprobao i odusevio me, dok u Puli ne radi... Eto, morat cu pricekat, iako sam verc sad dosta nestrpljiv :D
Procurila je prva fotka već odavno poznatog Huaweia U8230 (brat blizanac Pulesea) sa Androidom 2.1. Fotka dolazi sa MWCa.
http://slike.hr/slike/u/u8230_dd6bf.jpg
Izgleda odlično! Jedva čekam update. :bigjump:
Pretpostavljam da ovo lišće pada po ekranu kao neki animated background?
Odlicno izgleda!
Update cemo dobiti vjerojatno kad u Njemackoj izlađe T-mobile Pulse Mini koji je jučer najavljen, on ima Android 2.1 i izgleda da je to isti softver kao ovaj koji je postao Harasho!