Pogledaj si u garanciju, pise da ako se kvar ne moze rijesiti da se dobije novi uredaj. Ne znam nakon koliko puta, to ti vjerovatno tamo pise
Printable View
Pogledaj si u garanciju, pise da ako se kvar ne moze rijesiti da se dobije novi uredaj. Ne znam nakon koliko puta, to ti vjerovatno tamo pise
znači, zakinuli su te. trebali su ti produžiti godinu dana ako su ti mjenjali matičnu. ja sam sad u situaciji da, ako mi ne isporuče novi mobitel, da ću prijaviti inspektoratu. mislim čak i osobno.
@imatic: novi uređaj ide samo onda ako u roku 15 dana ne poprave uređaj. dok god uspjevaju u tom roku popravit mobitel, ne moraju izdati novi. no ti možeš poslat žalbu direktno proizvođaču. a oni mogu odlučiti da ti pošalju novi uređaj. samo treba imati evidentirane naloge koje su obrađivali ovi u servisu.
Ako su ti promijenili maticnu garancija treba teci ispocetka. Znaci garancija ti vrijedi 2godine (za desire) od dana kada su ti isporucili uredaj s drugom maticnom.
Kod manjih kvarova garancija se produzuje za vrijeme provedeno na servisu.
To su odredbe zakona o obveznim odnosima, to sto pricaju ovi iz servisa nema veze.
Ovako, ima vas par koji ste upoznati sa mojom situacijom. Dakle, mobitel je naručen 16.02., no dan danas ja mobitel nisam dobio sa servisa. Dakle, 16.2 je meni već trebao biti isporučen novi uređaj, jer je prošlo 15 dana kako je bio na servisu.
Znači, 1.2 je mobitel primljen. 16.2 su oni meni trebali isporučiti novi ili popravljen uređaj, nisu ni jedno od tog napravili. Tada su mi rekli da su mobitel naručili i da čekaju da stigne. Dokle je moje zakonsko strpljenje i tolerancija?
Znači, u kojem roku oni meni moraju dostaviti mobitel sukladno sa zakonom?
Sve ovisi o kojem je uređaju riječ..odnosno što ti piše u garanciji. Ako ti piše 15 dana, onda imaš pravo, a ako piše bilo što drugo to će ti biti neki zakonski rok od 45 radnih dana....Što bi značilo da ćeš dugo bez mobitela biti.
Ali zovi ih i budi uporan.....
P.S. Vidim da na skoro svakom mobitelu oni mjenjaju matičnu ploču što je teška glupost. Vidio sam slučajeve gdje ne valja zvučnik, i oni kažu da ne valja matična ploča. Svaka njihova dijagnoza je ista.
Iskreno, ovaj servis je sve gori i gori.
Pa to za zamjenu nije dobra vijest osobito ako ti je prosla garancija.
Sto se tice garancije ne znam sto cekas ako ti pise 15 dana u papirima.
Salji zalbu u drz. Insp.
Nakon mučnih 2 mjeseca čekanja, loša vijest. naime, zvao sam agramservis, te mi je službenica poručila da oni nažalost ne mogu dobiti novi mobitel pošto im je poslana matična ploča. E sve je to super, oni su dobili matičnu ploču od motorole, no oni nisu ispoštovali rok u kojem moraju meni izdati uređaj i sa time, prekršili izjavu na garantnom listu na koju su se obavezali. Nije li pravno ispravno da tada oni moraju snositi te posljedice i o svom trošku izdati meni novi uređaj koji su dužni?
Ajde malo pravne strane, planiram podići kvalitetnu prijavu tom državnom inspektoratu, da neki qurac i bude od svega toga, jer ovo je stvarno više smješno i toliko sam više lud da ne znam što da napravim od ljutosti. a hoću to smireno riješiti i posjest ih na stolicu. Što mi je sljedeće činiti? da tražim glavnog direktora i njemu prijetim sa prijavama? ili da ih jednostavno prijavim i onda pošaljem obavijest da su prijavljeni i da mogu očekivati inspekcijsku?
Ovo drugo. Dokle bi ti bio dobar prema njima?
Još uvijek jesam, s obzirom da sam čovjek, dao sam si truda i sastavio pozamašan mail, u kojem sam se pozvao na sve zakone, udrugu potrošača, državnom inspektoratu, prijavu motoroli da izgube licencu ovlaštenog servisa i na kraju, naveo sam da ću i privatnu tužbu podići. Nešto u tom stilu, no ozbiljnim tonom, vrlo diplomatski i staloženo. koga interesira, pošaljem na mail. napravio sam i kronološki tijek događaja kako se sve zbivalo, te nemaju šanse da mi nađu neku nepravilnost.
Uz sve moguće probleme i zavrzlame koje sam imao, nakon iscrpnog pisma koje sam im poslao pred tužbu i prijavi DI-u, ipak sam uspio bez intervencija izvući telefon koji mi je bio namjenjen. dakle, dobio sam novi Milestone, sa folijama i svime, garanciju 24 mjeseca od dana kad su mi ga isporučili. Naime, dao sam im rok za ispriku 24 sata i isporuku telefona u roku od 48 sati, drugi dan sam dobio mail da se ispričavaju zbog nastalih problema, kao to nije bilo do njih nego do dobavljača, ali kao da se to mene ne treba ticati i da sam ja oštećen, bla bla. Tako sam dobio taj novi milestone i ajd, srce mi je sad na mjestu nakon više od 2 mjeseca bez telefona. Ovo je krajnji bezobrazluk što su napravili i nadam se da ćete imati barem 10 puta bolja iskustva sa njima.
Naknadno ću poslati još jedan mail direktno motoroli, da pripomognem kako bi izgubili status ovlaštenog servisa. Jadno je to što rade. Oni mene jednog nisu mogli smuljati. Ali sljedećih 10 će sigurno.
Ajd super da si to riješio. Nažalost, ti isto kao ja i hrpa drugih koji smo imali slične slučajeve nismo uspijeli promijeniti njihov način poslovanja, pa izgleda da će na tome ostati dok god im se ne dogodi neki veći gubitak.
Žalosno je to što uvijek stradaju pojedinci potrošači što zbog ovakvog načina odnosa prema kupcima, što zbog neznanja ljudi kakva prava imaju.
evo i ja sam jedan od ''sretnih'' koji imaju problema sa htc-om hd2. naime, meni se touch jednostavno zaledi dok je mobitel zakljucan. nema sanse da ga otkljucam. mos stiskat sta hoces i pipkati po ekranu koliko god zelis ali nista od toga da on proradi. i taj problem ostane i nakon sto izvadim bateriju i opet ga upalim. proradi tek nakon jedno sat, sat i pol nikakvog tipkanja i prpanja po njemu. mobitel imam malo manje od godinu dana, cuvam ga ko oko u glavi. nemam one poznate ''newtonove kolobare'' ili naftnu mrlju na ekranu, izgleda sasvim normalno. jest da je na njemu snimljen android, ali android imam vec nekih 6 mjeseci i radio je bez premca. i onda se ovo sa touchom pocelo dogadati prije nekih 2 tjedna. btw, da li gubim garanciju ako sam promijenio software?
ako si imao android samo stavljen na karticu i startao ga s onim haret-om onda nisi radio ništa što nebi smio. ako si flashao i slične stvari radio onda to može utjecat na garanciju
flashao sam, no lako ja vratim sve na stock windowse koje sam s mobom dobio :D. bas me zanima sta ce mi ovi u agramu reci kad im donesem mob posto je mobitel kao nov i nema niti jednu ogrebotinu na screenu
nemaju ti što govoriti, imaju ga samo popraviti i to je to. spomeni im rok od 15 dana koliko ti stoji na garanciji (ako je 15 dana, to moraš provjeriti) jer ti je kao mobitel potreban zbog posla, maila, surfanja i svega. i ako si flashao, vrati na stock flash koji si imao i sve riješeno.
Obavezno vrati stock rom jer u garanciji ti piše ako je software modificiran da se garancija ne priznaje i tek onda na servis.
OT: Nisam znao da je adminu nickname joker...ovo je bila slucajnost.
evo samo da javim da sam vratio stock windowse na mob i odnio ga u t-mobile centar u pz(posto sad nisam tjedan dana bio u zg). teta fino pogledala mob, vidila da touch ne radi i uzela ga. rekla da dolazi za 15 radnih dana i jos mi dala nokiu x6 kao zamjenu. t-mobile u <3 :D
Evo ljudi,našao sam se u istom problemu sa mmagramservisom samo što ja imam iphone 4 kupljen u vipu i predan na servis 16.03.2011 zbog neke ogromne žute mrlje na ekranu.Još me nisu kontaktirali ni od strane vipa ni od strane mmagramservis,pa pošto je već skoro prošlo 45 dana pripremam žalbu.Meni na garancijskom listu stoji da:" ukoliko kvar nene bude otklonjen u za to određenom zakonskom roku uređaj će biti zamjenjen novim".Pa bi molio vi koji imate iskustva snjima da kažete kako prvo postupiti prema njima,ali prvo me zanima što to znači određeni zakonski rok da li je to 45 dana ili ?,svaki će savijet dobro doći.Hvala
Ja sam odnio HTC Desire u T-Centar jer mi je touch malo radio,većinom ne bi radio.
Imao sam CM 7 ROM na njemu i bio je rootan,ja sam samo pokrenuo official RUU i updateao preko PC-a,jel sam tim izgubio root,tj. jesam li vratio garanciju?
Koliko bi Desire mogao biti na servisu?
Sa T-Centrom sam zadovoljan,jer su ga odmah isti dan poslali na servis i dobio sam zamjenski mob. - Sony Ericsson XPeria X10
Mislim da sam negdje procitao da ako nema Super User (tako nekako se zove) aplikacije,d mob nije rootan,a te aplikcije nema.
Vise me zanima koliko bi otprilike desire trebao biti n servisu?
Pozdrav ekipa.
Ovako, imam HTC Desire, kupljen je u VIP-a prije negdje pola godine. Već neko vrijeme tipka za otključavanje/zaključavanje, odnosno paljenje/gašenje mobitela dosta šteka i slabo reagira. Nisam htio nosit na servis samo zbog toga, jer je bilo podnošljivo, no kako je vrijeme prolazilo, tipka je radila sve slabije, da bi došlo do toga da više uopće ne reagira. Nosio danas u VIP-a, ali kako imam garanciju koja praktički nije uopće popunjena, a račun nisam našao, moram odnijet točno u poslovnicu gdje sam ga kupio, jer jedino oni imaju kopiju računa. Kad je žena vidjela mobitel, rekla je da mi vjerovatno neće priznat garanciju, jer ta tipka izgleda jako izlizano, da će smatrat da sam ja kriv za to. Ne znam mogu li kako dokazat da nije moja krivica, a pošto pretpostavljam da neću moć, zna li tko koliko bi mi otprilike mogli naplatit takav popravak i imam li također pravo na traženje novog uređaja ukoliko se dogodi (znao sam imat takva iskustva) da se uređaj ne vraća sa servisa duže od mjesec dana.
nosi direktno u agramservis, nikako tamo u trgovinu. agram će ti priznati i bez računa. i objasni u servisu što se dogodilo. reci im da te tipka mučila od samog početka i da je izlizana jer si morao jako pritiskati prstom da bi reagirala. da nije izlizana jer si gurao čačkalice i gluposti.
dakle, navedi da je izlizana zbog njihove krivice. igra riječi. proći će ti. ako ne priznaju, budi bezobrazan. da su neozbiljni, da ovo da ono. da si po internetu čitao jako velike kritike na njihov servis i bla bla. uzet će ti ga.
Evo samo da javim da je Desire popravljen te je danas došao u T-Centar.
Kažu da su zamjenili touch panel i screen protector te instalirali novi software.
Poslan je preko VIP-a, jer sam ja iz Splita, hebiga Upravo su me zvali da je "mehanički kvar i da je netko otvarao i lemio matičnu ploću te da bi popravak došao ko novi mobitel pa nema smisla". Ne znam, lud sam sad. Naravno da nitko nije lemio jebenu matičnu ploću.
Ne znam šta napravit.
Na uređaju postoje naljepnice na vijcima koje pokazuju da uređaj nije bio rastavljan - ako su gore. Da li je to bilo gore u času slanja? Ako nisi fotografirao uređaj prije slanja na servis, mislim da teško da ima pomoći jer nećeš moći dokazati da stvarno nije bio rastavljan.
Pokušaj dobiti fotografije "lemljenja" i napisano obrazloženje zašto su odbili garanciju.
Moje iskustvo mi je pokazalo da je bolje s njima komunicirati mailom ili na neki drugi "pisani", dokazivi način, tek toliko da se imaš na nešto pozvati (mene je spasila komunikacija preko vip-a. Agram je rekao vipu da je kučište oštećeno, a nije bilo, tako da je vip potvrdio htc-u prvotnu agramovu, netočnu, dijagnozu. Između ostalog imao sam i detaljne fotografije uređaja, prije slanja na servis, tako da su meni, nasreću, nakon dosta navlačenja priznali garanciju).
A pritiskanje odvijačem ako imaš valjanu garanciju stvarno mi nije jasno. NHF
Uskoro cu slati svoj Desire na servis radi zagrijavanja i resetiranja prilikom malo duzeg koristenja. Mobitel je malo(crtica od 2 mm) ožuljan na plastici pa me zanima hoće li u servisu zafrkavati za to. I dal da slikam mob i zapišem sve moguce brojeve s njega ako budu što kemijali ?
nebi ti smijeli zbog crtice stvarati probleme, ne reklamitraš to. A nije na odmet ga i poslikati i zapisati brojeve
Ja imam ultra negativno iskustvo i sa agramservisom (ovo servis nisu zaslužili) i sa VIP-om i sa državnom inspekcijom.
Ovako, 10.6. sam ostavio svoju X1 u vip centru radi pokvarenog flat kabela. Uređaj je bio doslovno u savršenom stanju. 21.6 nakon primljenog smsa dođem ja u vip centar a ono strava i užaš-cijeli srebni obrub izgreban šarafcigerom a gumeno-plastični dio oko poklopca potrgan, sa zazorom od 3 mm između poklopca te također izlohan od alata.
Ništa, ja poludio, rekao da ne prihvaćam takav uređaj i neka šalju nazad. Djelatnica se pravila glupa (kao ne sjeća se kakav je uređaj bio) i rekla da oni ništa ne znaju. Dobro, neka ga pošalje. Prođe dan-dva, zovem ja servis, javi mi se službenica, ja sve fino i pristojno objasnim (a tada i pri svakom razgovoru sam bio pristojan i smiren, bez vulgarnosti), ona meni kao to je tako došlo, to njima piše na papiru. Ja kipim,kažem da mi izvole to popraviti ili vratiti novce ili dati nove uređaj (dao sam im na izbor). Razgovor smo završili sa zaključkom da se slaže da ih prijavim i ok. 4.7. je, X1 ponovno i vip centru u Sisku, 5.7 odlazim i vidim da je popravljano, tj. zamijenjeni su dijelovi kučišta, Ja već pomislio, gotovo, riješeno, kad mi u oko upadne okrhnuti dio kučišta. Pa nisu ga valjda uspjeli popraviti i opet upropastiti. ti likovi u servisu su pravi mazohisti. Prijavljeni su državnoj inspekciji (servis jelte), žalio sam se vipu, sony ericssonu, slao mailove, slike, telefonirao bezbroj puta. Vip me šalje na servis, servis na sony ericsson, SE mi može samo odobriti ponovni popravak.
Prekjučer( ponedljak) me zove Milan Caren (tako nešto) iz DI i nakon razgovora koji je dugo trajao kaže mi da se mogu ili pismeno žaliti vipu ili na sud. A ti mi služiš čemu? Bio je u vipu, pregledao uređaj, kao nema oštećenja, oni mulci iz vipa mu isto rekli nema oštećenja, rekao da će me ponovno kontaktirati, a ja da ću mu na mail poslati sve mailove i slike koje sam slao vipu i SE. Mail je pogrešan i neuspjeh je u slanju.
13.7. idem prema uputi SE (nevoljko) ponovno poslati moju X1 na servis na ime nekog Marija Kolka.
Ispao mi mobitel na pod i ok nemam garanciju ali mislim idem dati u agram da mi bar ostane garancija nakon popravka bez obzira sto cu vise platiti. Predam im mobitel i kazu da za popravak treba x kuna ali da trebam dati 100 kuna da provjere da li sve radi prije nego mjenjaju ekran i digitizer. Ok, nakon 7 dana dolazim po mobitel i govore mi da je otisla maticna i da popravak dodje kao novi uredjaj...
Govorim im da nema smisla da je otisla maticna kad ja uspijem upaliti mobitel nazvati se i cak se javiti i pricati preko njega. Oni i dalje NE otisla je maticna ne moze se popraviti.
Nakon toga posaljem mobitel serviseru u ZG, u jedan dan promjenio sve poslao ga kaze da sve radi i sad cekam mobitel pa javim jeli sve normalno :)
Toliko o "znanju" servisera u agramu.
Meni je HTC Desire 16.8 otišao na servis zbog pregrijavanja i zbog toga što mu WLAN nije radio kako treba.
Danas sam slučajno otišao pogledat status mobitela i vidio ovo:
http://www.slike.com/?v=UINt5.png
Dakle,dobio sam i novo jamstvo što je najvažnije od svega.
Danas dobio novi iphone 4 iz Agramservisa u vrečici sa štambiljem na garanciji. Znaći 15.09.2011. Uređaj je kupljen 17.12.2010. i oni su na taj datum produžili garanciju za 90 dana do 17.03.2011. godine. Pa kaj nebi trebali poslat novi uređaj zapakiran i sa novih godinu dana garancije od dana preuzimanja????'
Novi uredjaja, nova garancija.Ukoliko nije tako upozori ih da ces se zalitit Drzavnom inspektoratu.
Stigao mi je desire nakon tjedan dana. Mjenjali su ploču, dobio sam novu garanciju. Mob se i dalje grije(donji dio) ali se ne resetira i mogu surfat a da se instant ne resetira.
Meni je dosao htc sensation nakon ulazenja prasine u isti. Display su zamjenili s touch screenom te zamjenili zvucnik i stavili sowtver. Prasine nema jer je novi display iako im se potkrala jedna sitna gotovo nevidljiva prasina tj zrnce, ali to bas moram trazit. Kakv je bio ovo je novo. Ako bude ulazilo opet reklamiram nanovo. Nigdje nisu napravili nikakvo ostecenje, vrlo pohvalno za razliku od Mobisa koji mi nije pri izmjeni maske dobro sastavio N8 te izglodao gornji vijak. No ipak su mogli staviti na taj display original foliju a ne nekakvu polovnu koja je sluzila eto samo reda radi da se neizgrebe, puna zraka. Uglavnom u globalu zadovoljan. Teta na telefonu uvijek usluzna i spremna za objasnit sto treba.
Nako sto mi je ispalo slovo s poledjine htc desire, u agramu zamjenjena bez problema.
Odlicna usluga!
Još jedna pohvala Agramservisu. Moj HTC HD2 star godinu i pol je otkazao poslušnosti. Ekran se nije odazivao na naredbe. Mobitel je kupljen u Vip-u i tamo sam ga i odnio na reklamaciju (istočna HR). Mobitel je nakon 10 dana došao s novim ekranom, novim protektorom ekrana, novim softverom i zakrpom koja ispravlja sinkronizaciju vremena. Bio sam jako skeptičan, ali je ipak sve odlično završilo.
ja sam nosio hd2 star 1,5 g.da mi stave novu verziju WM.Čvjek mi na dolasku reče može,besplatno je,čeka se par dana.Ja ga zamolio dali može odmah i riješeno unutar 2h.Još me čovjek pohvalio kako mi hd2 nema niti jedne jedine crtice i izlizanosti.Al sam ga i pazio kao oko u glavi što je jako teško.Ruke mi od čipsa mob zvoni a ja se neću javiti da ga sol ne nagrize...prodao ga za 2t kuna,loša kamera i nema aplikacija koje mi trebaju
Hmm, kao napomenu želim istaknuti da neznam da li ovo oskustvo da pripišem Sony Ericssonu ili servisu, ali kako bilo, 4.000,00kn mi je otišlo u vjetar.
Naime, ukratko - kupim xperiu x10i preko Vipa na pretplatu, uređaj mi radi kao avionček...nakon mjesec dana (cca) uređaj ponudi mogučnost updata software-a, ja prihvatim i uređaj završi update te se sam počne paliti i gasiti konstantno. Kontaktiram servis, kažu mi da pošljem uređaj, pošaljem im ga....nakon 10 dana vraćaju mi uređaj popravljen....donesem ga doma, uređaj opet ne radi...opet isti kvar. Odnesem ga opet na servis nakon "lijepog" maila koji sam im uputila. Nakon 7 dana dobijem zamjenski uređaj jer nisu mogli riješiti problem s mojim uređajem.
Taj uređaj radi kao avionček opet 6 mjeseci te se najednom više neda puniti - blinka crvena lampica i mob mrtav (i dalje pod garancijom). Pošaljem ga ponovno u servis da bih 8 dana kasnije dobila od njih odgovor da sam ja na neki način izazvala mehanički kvar te da sam uspjela odvojiti taj dio za punjenje od matične ploče te da sam spušila garanciju.
Vip mi govori da Sony Ericsson MORA dati novi uređaj jer je riječ o kvaru koji ja nisam teoretski mogla sama uzrokovati, te da sukladno tome i dalje vrijedi garancija, Sony Ericsson kaže da sam ja sama polomila taj sustav za punjenje mobitela i u principu da "njima je žao zbog neugodnosti".
A MENI JE ŽAO MOJIH NOVACA!!!!!!
Da rezimiram - nikad više Sony Ericsson (do sad su mi bilo omiljeni mobiteli), nikad više Agram servis.
Best regards, odoh sad po novu Nokiu.
eto da se i ja pohvalim sa svojim prvim iskustvom .... nakon jedno 2 tijedna koristenja primjetio na Htc radaru jedan sitan nedostatak (tvornicku gresku pri montazi), staklo ekrana je bilo na lijevoj strani uzdignutu od kucista jedno 1mm ... pa reko ide to na servis (ipak nije to jeftina igracka) ... e sad ono najbolje a jos nije niti servisiran:
djelatnik agram servisa: dobar dan ... u cemu je problem
ja: pojasnim problem
... on gleda pa gleda i nije mu jasno ... pozove on servisera i on vidi nedostatak i kaze djelatniku da je stvarno staklo ekrana pomaknuto i da zaprimi uređaj na servis
djelatnik: a koji je to uređaj ?
ja: ? ... pa valjda HTC Radar (to bi valjda trebali znati posto su oni ovlasteni servis)
djelatnik: .... kako on HTC dar
ja: HTC Radar
serviser: pa skeniraj uredaj pa ce ti sam pokazat oznaku
...djelatnik to napravi i pocne s menom ispunjavati dokumentaciju i istovremeno s menom razgovara o Radaru jer prvi put vidi uredaj ... a serviser umeduvremenu uzme mob ali bez poklopca donjeg
djelatnik: to je to ... sve najbolje i cujemo se iduci tjedan
serviser: pa sto se donjeli aparat sa praznom baterijom
ja: pa nisam ...???? .... trebali bi uzet poklopac donji da proradi
serviser: jedan veliki smjesak i kaze ... hvala i sve najbolje
.... nakon sto sam sjeo u automobil tad mi je sinulo : "kome sam ja ostavio da servisira uredaj a oni sami nemaju pojma"
.... samo se nadam da nece vise state napravit nego sto treba ... ali svaka cast ... to treba znat
03.01.2012 god.
evo da napišem i iskustvo nakon obavljenog servisa
-aparat predan u petak
-servis dovršen u ponedeljak u 16.00h i bio spreman za isporuku
-zamijenjen touch i screen protector
-svaka pohvala ... aparat je bio u istom stanju u kakvom sam ga ostavio sa dobro obavljenim poslom oko ekrana .... tj. vidim da su se ipak popravili što se tice usluge
-sa moje strane 5+
04.01.2012 god.
opet ga moram nosit na servis .... kad sam se ponadao da je sve ok
..... 1X dead pixel ..... sto imam srece
09.01.2012 god.
vracen sa servisa .... a tako - nije neki posao napravio, prvi put je to puno bolje napravio ... malo prasine
26.01.2012 god.
-uzet novi na preplatu HTC radar (nije bio za mene vec za brata) .... 2 mrtva pixela ..... HTC vise nikad,sad mi je zao sto je brat napravio glupost i uzeo isti uređaj, ali on od prvog dana ima probleme
-ispada to ovako :smoking_devil: : da se servis popravio a HTC opcenito pološio u samoj kvaliteti.... steta , jedno veliko -
Pozdrav... Evo, moja iskustva s Agramom su i OK i nisu OK. Gazdarica sam SE W595 na koji se zbilja ne mogu požaliti, s mobitelom sam zadovoljna općenito. Jedino što... Ima nekoliko grešaka koje svako toliko isplivaju. Idemo kronološki:
1. Tipka jedan ne radi, odnesen u T-mobile, vraćen popravljen, sve OK, radi.
2. Skupilo se kvarova, proporcionalno se i moje strpljenje s mobitelom smanjilo, pa ga opet šaljem na servis (razmak nekih 6 mjeseci) - ne radi tipka za prečace (dođe nova poruka, on samo pokaže kuverticu, bez prozorčića, gasi-pali, proradi na neko vrijeme i onda opet ne), riknula memorijska (i to dok sam bila na moru usred ničega i jedina mi je bila zabava glazba na mobitelu - baš mu hvala), tipkovnica se odlijepila (od zadnjeg servisa kako je mijenjana), pošalju uređaj, uređaj se vrati, sa strane rupa u duljini pola tipkovnice
3. Šaljem ga natrag na servis, opet se vraća, ovaj put tipkovnica odlijepljena po dužini tako da uredno mogu gledati kaj se ispod nalazi, rezignirano odustajem od slanja preko T-mobilea i osobno odlazim u Agram
4. Gospodični sve lijepo objašnjavam, strpljivo me sasluša, umiri me (za 5 je bila), preuzme uređaj, nazovu idući tjedan da je gotov, zamijenili su neke kontaktne listiće i do zadnjeg sad servisa je sve u redu
5. Ponovno se javlja greška sa prečacima, opet ne otvara iste, ponovno ga nosim, mijenjaju matičnu, međutim tu se javlja jedan problem za koji trebam savjet - gospodin me uljudno upućuje u činjenicu da je nova praksa da iako je zamijenjena matična, garancija ne teče ispočetka, nego vrijedi stara, pa me zanima koliko je to točno?
6. Avaj, mobitel nakon nekog vremena više ni pozive ne prima, svako toliko mi dođe poruka Tko-je-zvao, a mobitel uz mene sa punim signalnom usred Zagreba, ni glasa nije pustio, ide opet na servis - promijenjen software
7. 16.1. ove godine konačno pucam, nakon što mobitel opet ne prima pozive, opet ne radi tipka za prečace ovaj put odlazim u T-mobile, objašnjavam tamo što se dogodilo, predajem sve papire od svih servisa na kojima je bio, pišem prigovor i tražim zamjenu, ili istim tim modelom ili modelom koji je sad u cjenovnom rangu jer više nemam se snage šetat do servisa na Slavonsku sa drugog kraja grada. Gospodični ljubazno (kako je i meni gospodin za garanciju) objašnjavam ukoliko se isti uređaj vrati sa servisa neka si ga zadrže jer ja ga ne želim natrag.
Rješavanje prigovora je još u tijeku, jer su mi tek negdje u prošli petak poslali poruku da su zaprimili prigovor i da se radi na njemu.
Sad mene zanima, ukoliko to ne bude povoljno riješeno i oni budu inzistirali na povratku starog uređaja, koji ili je totalno poludio ili ima serijsku grešku (pogotovo s tom nesretnom tipkom za prečace), koje su mi mogućnosti? Da li da idem u Agram i tražim novi mobitel ili da im odmah spičim prijavu Potrošaču i ostalima? Ovo je već treći put da tražim zamjenu uređaja, mada možda prije nisam imala osnove, ali mi je bilo stvarno dosta.
Koliko sam ja upucen, nova garancija ti ide samo ako dobijes novi, zamjenski uredjaj. Sto se tice prigovora, itkako imas pravo trazit zamjnu, samo pitanje je hoce li ti uspjet, ja sam sa svojim se s500 davno imao problema sa tipkovnicom (poznata stvar sa pucanjem tipaka) i nakon 2 mjenjanja, uvjetovao sam im da ako sljedeci put pukne da ne zelim vise popravljati vec da hocu novi... tako je i bilo, tipkovnica je pukla opet, dali su mi w580. posto sam znao da i on ima iste problem, mada su oni tvrdili da nije istina, rekao sam im ako ijednom pukne na ovome, da hocu neki treci mob i na kraju sam ga i dobio, w910 koji je bio duplo skuplji u trenutku kada sam kupio s500, ali je tada imao cijenu slicnu cijeni s500 u trenutku kupovanja..
Nakon popravka, ugradnje nove matične, garancija bi trebala teći ispočetka prema čl. 425. st. 2. zoo-a.
Mislim da je matična bitan popravak mobitela i zato garancija treba teći ispočetka.Code:Produljenje jamstvenog roka
Članak 425.
(1) U slučaju manjeg popravka jamstveni rok se produljuje onoliko koliko je kupac bio lišen uporabe stvari.
(2) Međutim, kad je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina zamjena ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene, odnosno od vraćanja popravljene stvari.
Možeš tražiti popravak ili zamjenu stvari, po izboru. Inače, možeš to isto tražiti i od tmobila (uređaj je tamo kupljen ako sam dobro shvatio).
Ja bi ti preporučio da svu moguću komunikaciju ostvaruješ u pisanom ili nekom drugom dokazivom obliku. Imaš li dokumentaciju koja može potvrditi dosadašnji tijek stvari?Code:Traženje popravka ili zamjene
Članak 424.
(1) Kupac može zbog neispravnosti stvari zahtijevati od prodavatelja, odnosno od proizvođača popravak ili zamjenu stvari u tijeku jamstvenog roka, bez obzira na to kad se nedostatak pojavio.
(2) On ima pravo na naknadu štete koju je pretrpio zbog toga što je bio lišen uporabe stvari od trenutka traženja popravka ili zamjene do njihova izvršenja.
Napiši im dopis s kratkim opisom situacije i traži da ti daju drugi uređaj jer je očito da ovaj ne mogu popraviti. Pokušaj to sastaviti na pristojen, "pomirujuć" način. Daj im priliku da isprave grešku i daj im do znanja, na fin način, da si spremna obavjestiti inspektorat, zaštititi svoja prava itd.
Hvala na savjetima. Imam dokumentaciju o servisima na kojima je bio. Trenutno čekam odgovor od T-mobile po pitanju tog mobitela, pisala sam prigovor (imam kopiju) pa ćemo vidjeti što i kako. Kad mi oni odgovore, javim se. Hvala još jednom! :)
Evo mene natrag, opet trebam pomoć što i kako.
Naime, vraćen mi je odgovor na prigovor u kojem stoji očitovanje mmmAgrama da se molim da formatiram memorijsku karticu, jer je moguće da je u njoj problem, te da ni ovaj, a ni zadnji put nije poslana uz uređaj i nisu je mogli testirati. Mislim, WTF? Karticu me ni u jednom trenutku do tada nije bilotko tražio niti pitao za nju niti ju spominjao, a i sa prvim manifestiranjem kvara je crkla, te je zamijenjena za novu i kvar je i dalje tu.
Nevermind, ne dam se ja, pišem drugostupanjski prigovor, te danas dobivam odgovor da neka ja lijepo preuzmem uređaj (još uvijek je u Tcentru, jer ako odem tamo, psihički ću razvaliti nekoga) jerbo je servis testirao uređaj (vjerojatno nakon "popravka") i uređaj je u redu.
Obzirom na gore spomenuti problem sa garancijom - oni tvrde da ne važi od zamjene matične, to je njihova nova praksa, a zakon kaže nešto drugo (Hvala, ce3hel), smatram da uopće nije problem do HTa, nego do Agrama koji se pokušava na sve načine izvući od zamjene uređaja. Sporni datum je 5.3. (tada ističe originalna garancija), a to je za nepunih tjedan i pol.
Ono što mene zanima, što i kako dalje? Koja je osnova za utvrđivanje nepopravljivosti uređaja? Da ga koristim, pa kad opet bude problema, da samo uzmem inspektora za ruku, odvedem ga tamo, dam mu papire i kažem da kad se dogovore neka mi se jave? Neću si dopustiti da me šetaju tamo vamo, HT mi je prodao mob i neka se pobrinu za njega, a to što oni dopuštaju Agramu ovakve nebuloze, mene kao krajnjeg korisnika, ne zanima.
UPDATE: Nakon dana korištenja mobitela, odnosno čak ni toliko nego popodneva korištenja, tipka opet ne radi. Sutra ujutro idem u Agram, pa ćemo vidjeti tko tu koga...
Drugi susret s agramom je prošao jako dobro.
Crko je usb port na gnexusu. Nisu radili nikakve probleme makar je bootloader bio otključan.
Mob je popravljen i dostavljen točno nakon dva tjedna.
Jedina zamjerka je da nisam dobio nikakvu specifikaciju izvršenih radova, ni vrijem otposlanja uređaja, što je vrlo bitno zbog prava u vezi garancije.
Evo ovako: 14.08.2012.g. sam dao LG optimus L7 na popravak jer se nije mogao prekinuti poziv. Mobitel je još na servisu i kažu da čeka RF. Sad, ako netko zna koliko dugo se može čekati RF (iskustveno) i koliko zakonski može trajati popravak mobitela?
Zakonski ga moraju popraviti ili zamijeniti u "primjerenom roku".
To obicno znaci 15 ili 45 dana, a taj rok je definiran u jamstvenom listu. Ako nema nista konkretno, pricekaj istek 45 dana i zatrazi novi uredjaj.
Bok ekipa!
Evo sam i ja poslao svoj HTC HD2 u Agramservis jer mi je stalno gubio signal. Poslan je prosli tjedan a danas sam htio provjeriti status. Zena je provjerila sa serviserom i veli da je u radu i da se mijenja maticna ploca (valjda otislo nesto na njoj) te da ce mi biti poslan iduci tjedan u PON.
Eto. Jedna pozitivna vijest za sada.
Mozete biti sigurni da ne radim za Agramservis jer sam naisao na temu ovdje zbog toga sto sam vec cuo i dobra i losa iskustva i zbog toga sto sam sam sebi stvarao paniku. Eto...da nekoga rijesim njegovih muka ;-)
LP
Koliko kosta zamjena maticne na hd2
Koliko kosta ne znam. Moj se radi preko garancije.
Taman pogleda bookmarkove i vidim da nisam ovdje napisao sto je bilo na kraju:
Agramservis mi je promijenio maticnu plocu i mobitel je kao novi. Sve je bilo rijeseno za tjedan i pol. Zadovoljan sam.
Pozdrav!
Lega je nedavno kupio xperia mini iz tele2 i kad je stavio sim unutra nije prepoznao karticu (probali i druge, ne čita ništa).
Poslao na servis i odbili mu zbog "fizičko oštećenje matične ploče". Sad im je poslao prigovor pa čeka.
Evo ja sam imao genitalno iskustvo s njima. Posalo sam preko bonbona uređaj na servis i naveo sam kao kvar da uređaj ne reagira na slušalice. Oni su mi vratili uređaj i naravno on i dalje ne prepoznaje slušalice. Malo sam pregledao taj radni nalog i vidim da piše "Can't power on (phone dead)" što apsolutno nije točno niti sam ja to igdje u onom njihovom upitniku naveo. Oni su odradili slijedeće:"promjena softwarea, formatiranje baterije, testiranje. Molimo da se pošalje punjač na servis u slučaju da se kvar ponovi" :tears Pa ja nevjerujem... Ja sam kao kvar naveo da uređaj neprepoznaje slušalice, nereagira na njih dok prije je... Oni to nisu ni pogledali... U pitanju je Sony Xperia U iz Bonbona. Najradje bih skenirao radni nalog da se vidi i ime servisera i ovdje okačio... Došao s bolesnim srcem, izvadili mi bubreg...
kako da putem vip.agramservis.hr provjerim stanje,izbaci mi neke sifre i nista dugo
--
Za isti telefon je imao i problem kolegao. Samo se njegov nije htio punit. Odnio ga na servis i ustanovili su da se jack odvojio od matične ploče okrivili ga da je on to napravio i poništili mu garanciju. (a telefon star 2 dana nigdje fizičkog oštećenja). Žalio se i na kraju ništa od toga.
Odnesoh zylo na servis jer je krepao flat (česta stvar kod ti uređaja) da bi mi pametnjakovići poslali nekakvu sliku na kojoj je prozor na računalo gdje piše da je software modificiran. Na pitanje što je točno modificirano u softwareu odgovaraju "software je modificiran". Kako da podignem tužbu? Mobitel je očuvan i nikada nitko nije dirao software.
Pozdrav - malo mozda suvislo pitanje, ali..
Jel Agram jos uvijek ovlasteni servis za Sony i jel ima ko iskustva s njihovim priznavanjem International garancije, di mobitel nije kupljen u Hr?
hvala
MMM Agram servis je sluzbeni Sony servis u Hrvatskoj. Ako se radi o EU garanciji,onda ti vrijedi u nas,a ako je International,poznavajuci Agram,nece ti je priznati. Ali nista te ne kosta da pokusas....
Pozdrav svima.
E, ovako:
Imao sam prije par godina problem s Agramom i HTC-om...ovdje su mi lijepo objasnili tko je i što je taj servis i tada sam preko inspektorata izvukao pravdu.
E sad...
Imam iphone 5 i štekala mi tipkica "Power". Odnio sam telefon u servis i dobio kroz par dana novi....bez kutije, ali s naljepnicama...
I stavili su novi IMEI na garanciju itd..
No nakon 2-3 dana primjetim da ne valja kamera na novom telefonu... Zatilta se...
Odmah sam napravio restore - DFU itd....
No kamera ne valja...
Vratio sam telefon u servis s opisom kvara, a oni nakon tjedan dana što se sjetili napisati na statusu da je popravljen, odem do njih i ustanovi se da je gotov servis.
Vratili su mi isti telefon samo ponovo flashan.. Naravno čim sam izašao iz servis probao kameru i ona ne radi..
Odmah sam se vratio i ponovo su uzeli na servis, ali serviser je odmah tamo probao i nekako "otkočio" kameru, ali taj telefon nema softwareski kvar.
Da li je imao netko sličnu situaciju i što napraviti ako mi opet vrate neispravan uređaj ?
Probaj ispred njih i ako ne valjda nemoj ga preuzeti.
Evo bio sam jučer po telefon.
Dobio sam novi uređaj....no čovjek ispred mene je došao po telefon koji
ima još 10 dana garancije i oni ga uvjeravaju da nema kvar (baterija se ne puni ili tako nešto)...valjda odugovlače.
Mome je bilo ostalo jos 2 dana do isteka garancije,pa su mi promijenili i masku i zaslon bez problema. Rekli su mi da 10 dana gore dole ne znaci nista.
Poslao Arc S na servis. Trebali su mi zamijeniti ekran jer je puknula maska oko proximity sensora. Osmi dan otkad je poslan je tek došao na servis.
Maloprije pogledao preko neta-Zamijeniti ekran O VLASTITU TROŠKU pa ćemo sve daljnje primjedbe ukloniti u jamstvenom roku. Inače, ekran je "mehanički oštećen".
michael-dobio novi uređaj?u vakumiranoj kutiji?:)
ne dobio si drugi uređaj,ajfon 5 koji je repariran i izgleda kao novi:)
inace ajfon uredaji se naravno ne popravljaju ako se ne moze kvar softom popraviti,nego dobijete reparirani uređaj sa naljepnicama:)
Lijepi pozdrav.
Evo i ja imam problem s iPhone 5 power tipkom. Ili mi se samo čini, naime, dok nisam instalirao iOS7, koliko se sjećam, tipka je radila besprijekorno. Pa zato i nisam siguran je li kvar softverski ili hardverski... Sad, bez posebnog pravila, nekad radi a nekad malko šteka.
Garancija iz Vipa mi istječe 29.11.
Ako možeš, molim te odgovori:
- Je li bolje predati mob u Vip centar ili direktno na Žitnjak u Agram servis?
- Koliko dana je tebi prošlo od predavanja telefona u Servis do dobivanja (eventualno) novog ili popravljenog?
- Daje li Vip zamjenski telefon dok se ne riješi servis?
Kako u Vipu rješavaju situaciju s nano SIMom, jer s obzirom da većina mobitela (pa i taj eventualni zamjenski za koji pretpostavljam da ne bi bio iPhone nego vjerojatnije neki android), prima mikro ili 'obični' SIM, - daju li dakle u Vipu neki adapter nano/mikro SIM ili sam moram platiti zamjenu SIM kartice, pa onda, kad dodje petica, nanovo mijenjati istu opet na nano?
- i još: garancija se onda produžuje na još godinu dana s tim eventualnim popravkom/novim aparatom ili ne?
Uh, komplikacija na kvadrat... Kako si se ti snalazio sa svim tim? Jesi li konacno dobio ispravan telefon?
Jako bi mi pomogao s iskustvima, prijedlozima i savjetima.
Puno hvala.
:)
Srdačan pozdrav!
Novi sam na ovome forumu,te se iskreno nadam kako moja reputacija neće imati za svrhu umanjiti vjerodostojnost dotične priče,a samim time i vaše pomoći koja mi je prijeko potrebna,objektivnoga mišljenja.
Oduvijek sam bio pobornik kupovine novih predmeta pa tako i mobitela;za cijenu koju sam "plaćao"očekivao sam točnije očekujem maksimalnu uslugu,pa tako i pokrivenost sa svih strana,od kupovine najbanalnijih stvari pa tako i onih prijeko potrebnih.Svi znamo koliko je "Povjerenje"na relaciji pružatelja dotične usluge i potrošaća bitno,upravo iz razloga kako se ne bi narušilo povjerenje samoga kupca (konzumera) u određeni proizvod te se samim time njegovov povjerenje odvelo u kušnju;kupac je uvijek u pravu zar ne?
Iskreno sam mislio kako mi se ovakvo nešto nikada neće desitit jer sam kupnjom proizvoda takve klase "zaštićen";no upravo se desilo ono suprotno i najmanje očekivano.
Kako sam oduvijek bio pobornik IOS sustava i Appelovih proizvoda,nakon 5 godina drilla po istome;odlučujem se na promjenu...
Kupujem HTC ONe poradi kvalitete i završne obrade,barem kako se navodi u testovima raznoraznih portala i stranica.No privlači me atraktivan dizajn i samim time funkcionalnost,koja je sa obzirom na IOS sustav mnogo pojednostaljena;pogađate;radi se o androidu.
Oduvijek sam vjerovao i bio uvjeren kako bi telefon(mobilni)trebao biti taj(pogotovo današnji pametni) koji će mi život učiniti lagodnijim,pojednostaviti mi funkcije u poslovanju te me činiti ispunjenijim;pružati mi jednim djelom i razonodu....Nikada pa ni u onome najgoremu bunilu nisam očekivao niti mislio kako će mi predstavljati tjeskobu i probleme.
Ok;da krenem.
Vjerujem kako nisam jedini;točnije dolazi mi slabo.Onaj istinski nagon za povraćanjem iz dubine želudca,što više istražujem "druge"slučajeve po internetu i ostalim stranicama..Da li je moguće da si jedan ovlašteni servis;"ovlašteni servis"dopusti takvo nešto?
Telefon početkom 8 mjeseca ove(2013.)godine kupujem kod ovlaštenom Tele 2 partner dućana i uzimam ga na dvogodišnju pretplatu kako bi sebi olakšao a i poradi financijskoga stanja mi nije lagodno dati određeni iznos u komadu;idem linijom manjega otpora kako se kaže.Ne pada mi na pamet uzimanje polovnoga uređaja ili uređaja preko oglasnika upravo poradi nepovjerenja u samo "crno"tržište iako u globalu kada razmislim,uopće nema razlike.
Garancija je prilikom kupnje uredno "ovjerena",te u njoj stoji kako je službeni i ovlašteni serviser "AGRAM servis"iz Zagreba koji na sebe preuzima svu odgovornost ukoliko se telefon pravilno rukuje u slučaju tehničkih kvarova ili poteškoća...
Mislim ja u sebi;u redu...picajzlast sam i jako,ali zbilja jako pazim na stvari te neću dopustiti da mi se desi da mobitel ode na popravak osim u slučaju nužnosti;iako u mome 8 godišnjem stažiranju telefonima sa niti jednim nisam imao nikakvih problema a kamo li ih nosio na servis...
Kako za sve postoji prvi puta,tako je i meni očito došao na "naplatu"taj prvi puta...
Jedna stvar koja mi je prilikom "podizanja"telefona u Tele 2 za početak upala u oko jeste ta što je moj mobitel,točnije ovaj koji sam kupio bio očito zadnji koji je ostao u skladištu i prodavač se namučio da ga pronađe,no to je sada manje bitno,pa mi samim time i priča o ispravnosti moga telefona ne drži vodu,u startu.
Iako su ljetni mjeseci žarili,telefon se dobro držao na mome maksimumu od korištenja,osim laganoga pregrijavanja(za što sam pročitao da je normalno)i povremenoga gubitka signala nisam primjetio neki veći problem.
Početkom 10 mjeseca mi telefon sam "automatskim"updateom skida novu verziju softwarea i tu nastaju problemi....
Nakon korištenja nepunih sat vremena i igranja "malo zahtjevnije"igrice,telefon se gasi sam od sebe iako je baterija na nepunih 70% funkcionalnosti koje joj je ostalo...
Ok kažem sebi;stavljam telefon na punjač,kada ono čudno nešto...Naime,punjač puni bateriju i nakon što ja upalim telefon za sat i pol,stanje baterije je 2% i nakon par minuta mi javlja kako u telefonu ne postoji dovoljno snage za obavljanje radnje te kako će se dotični aparat zagasiti,nema upozorenja lampicom da je baterija prazna;napominjem da je telefon na punjaču...
Ok kažem sebi;puštam telefon i dalje na punjaču;dižem se ujutro palim ga,kada opet ista stvar;baterija na 2%??!?Ok,iskopčavam mobitel sa punjača,ponovno ga stavljam kada ono svjetli na moje opće čuđenje zelena lampica kako se baterija napunila-uplim telefon kada baterija na 100%..Ok kažem sebi,greška u softwareu,mobitel instalira neke zakrpe,kada ono opet...
Igram igricu i telefon se gasi,proceduru već znate;osim što je sada baterija bila na 97% i praznila se luđački,da bi za sat vremena normalnoga korištenja telefona došla do 56% i zagasila se...Mislim si baterija je otišla;no da budem siguran,radim HARD RESET sustava da nije nešto u samome sustavu.Palim telefon sa "osnovno"instaliranim programima,nadajući se najboljemu;kada ono.....opet ista stvar...
Došavši u stanje pred frustriranost,telefon šaljem na servis u ovlašteni Tele 2 dućan i lijepo napominjem do čega je problem...Nisam stručnjak ali očito jeste da je problem u bateriji...
Ono što je bitno napomenuti jeste to,da je prilikom zaprimanja telefona čovjek koji ga je zaprimio detaljno pogledao i napisao kako na njemu nema nikakvih oštećenja,a to je jedna od bitnijih stavki....Dobivam zamjensku "sirotinju"od telefona koja mi uopće ne dopušta normalan način funkcioniranja i korištenja potencija telefona takvoga kalibra,pa sam u narednih 10 dana,točnije 12 paraliziran.
Moram napomenuti kako bi ova priča možda imala i brži epilog,no nalazim se 200 km udaljen od servisnoga centra,točnije sjedišta u Zagrebu pa mi nije do lokacije doći u dvije minute,već bi mi sam put u Zagreb trenutno stvarao komplikacije,iz toga razloga prepuštam nadležnima da obave svoje...
Rekao sam nadležnima da obave svoje?
Nakon 12 dana me zovu u tele 2 dućan gdje imam što za vidjeti..Cura koja radi za pultom mi govori da pregledam telefon kada ono telefon sva sreća,po foliji sav izguljen kacavidom..No mojoj sreći tu nije bilo kraja kada sam ekran upalio i vidio crticu napravljenu po samome ekrana(nakon što sam došao doma)...rekao,**** li vam pas milu m...Kakvi imbecili rade u tome "ovlaštenome" sevisu?Pa da slonove zaposliš ne bi to napravili...Napominjem da jako pazim na stvari i ne bih si dopustio nešto poput ogrebotine na staklu ekrana dotičnoga aparata,iako je staklo u teoriji nemoguće izgrebati...
Kome da se žalim i što?Zovem ženu u Agram servis u Zagreb,javlja mi se dotična gospođica na recepciji i govori kako je mobitel već bio oštećen pri dolasku u Zagreb iako na papiru piše kako nema oštećenja;gledam što ću sada....nemam nikakav dokaz da je telefon odnešen u takvome stanju osim onoga na papiru a ovi imaju iskustva očito sa grebanjem i igranjem nogometa aparatima..(što sam kasnije skužio)..
No dobro prelazim nekako preko te crtice na ekranu i folije,palim telefon kada ono opet ista stvar!!!!!!!!!!!!!!
Telefon se na opet istim stvarima gasi,došlo mi je da plačem...Odgovorni serviser Denis Č. navodi kako je dotični kvar "uočen,te kako je napravljeno programsko ažuriranje sustava i da aplikacija koja je kupljena(batery doctor) prazni bateriju...
Toga momenta nisam znao da li da plačem ili da se smijem,no jedno sam znao,mojoj agoniji je tu tek bio početak... Dakle i neuko djete bi skužilo da je problem u bateriji a ne u nekakvome programu koji prazni bateriju,no čito je taj licencirani serviser stručan...
Mislim u sebi,mobitel je na garanciji,šaljem ga ja ponovno u servis,nema se smisla natezati,telefon mi i poradi posla i korištenja maila treba,nemogu si dopustiti paralizu...
Zovem "uljudnu"ženu koja se javlja na odjelu informacija dotičnoga servisa,kažem joj koji je problem i koliko mi je telefon bitan...Ona na to odgovara kako je najbolje da neidem u tele 2 i šaljem preko njih već da će mi ona poslati poštara koji će paket pokupitiit i HP expressom poslati u Zagreb kako bi ja svoj telefon što prije imao u roku od 4-6 dana.Zamjenski mi telefon toga momenta nije ponuđen niti je bilo govora o njemu jer će moj telefon biti riješen dok kažeš keks.
Idući dan snimam telefon iz svih kuteva i šaljem ga u kuverti Hp expressom...Ispostaviti će se kasnije da prilikom slanja radim grešku nehotično i stavljam garanciju sa računom,točnije prilažem garancijski list uz račun.
Koliko saznajem,to nisam trebao napraviti jer oni po IMEIu znaju čiji je telefon i garancija je vidljiva.
Nakon što se tjedan dana dotični iz servisa ne javljaju,zovem ja njih...Javlja mi se ista ona susretljiva ženska nadrkanoga tona glasa i bahato odgovara kako ona nezna u kakvome je stanju telefon i gdje je,no da je zaprimjljen...Rekoh sebi ok,iako sam sa živcima pri kraju-paraliziran...
Nakon nepuna dva tjedna zovem ponovo servis i na kulturan način ih po prvi puta izvrijeđam kako hoću svoj telefon ili zamjenski koji mi nisu niti ponudili jer sam palariziran.Ženska nakon određenoga vremena dok me sluša,upaljuje nekakav alarm(čuo sam bip)što očito aktivira snimanje razgovovra jer se boji vrijeđanja i na kulturan me način odj.... ,kako je moja greška što telefon nisam poslao u tele 2 poslovnicu te kako mi ona tu sa zamjenskim a niti sa mojim telefonom nemože još pomoći....
Sa živcima pred uzavrenje,zovem odjel HTC Hrvatske na telefon,gdje se javlja ljubazan mladić,sluša moj problem i i pokreće nekakvu ekskalaciju....Iako srbin pa samim time koristi nerazumjetan razgovor(slang) uspijemo se razumjeti,dečko shvača moj problem i govori kako će sve učiniti da HTC Hrvatska pomogne...
Par dana nakon malo agresivnijega postupanja prema ženi iz dotičnoga AGRAM SERVISA saznajem da je nakon 15 dana čekanja ustanovljeno da na mobitelu ne radi-točnije,da matična ploča nije u funkciji te kako je upravo u procesu čekanja nove....
Danas je 20 dan...od matične ploče i mobitela nema niti A niti B...paraliziram sam;osjećam užasnu tjeskobu jer mi je potrebna funkcionalnost jednoga jakoga smartphona...
Mobitel je drugi puta na popravku,a zadnjih 30 dana ga uopće nisam niti imao u rukama iako je nepuna 2 dana u tome periodu bio kod mene u rukama...
Iako susretljivi,dečki iz HTC HRvatske mi i nisu pretjerana pomoć,više je to nekako na priči,nego na djelu...Zvao sam ponovno servis i zaprijetio im inspektoratom i osobnim pojavljivanjem u servisu..No njih to kao da nije dirnulo,žena je rekla dođite,slobodno to učinite...osjeti se ISKUSTVO u njenome glasu,premazani su sa svim mastima,osjetim to...
Očito jeste i djetetu jastno da tu nešto ne štima.....da sam sam uzeo stvari u svoje ruke i išao kupovati preko ebaya matiču ploču i odlučio je sam zamjeniti,trebalo bi mi sa malo bržom "dostavom"matične ploče iz Taiwana 10 dana...a što rade gospoda iz dotičnoga AGRAM SERVISA? ....očito jeste da na moju garanciju sada naručuju sebi djelove za druge telefone i time pokiazuju i dokazuju još jednom njihovu netransparentnost prilikom popravka telefona i poslovnja...Ok nemogu još suditi,možda je prerano za suditi,ali sve mi smrdi na prevaru....
Mobitel se popravlja u intervalu od skoro 30 dana i ja tu nemogu ništa...
Tražio sam i novi telefon,no "ljubazna"žena sa informacija mi govori kako u zakonskoj osnovi sa HTC garantnoga lista mogu dobiti novi telefon tek nakon i ukoliko se on ne popravi nakon 45 dana otkada je predan...
Mislim u sebi krasno,45 dana ču čekati na telefon koji moža i neće biti poravljen i koji više nikada neće biti isti jer su ga veoma vjerovatno cijeloga raskopali....Kako da nakon svega negativnoga pročitanoga imam povjerenja u sam servis?
Pišem ovo ponukan tjeskobom i paralizom....neznam koji bi idući potez mogao napraviti.
..bez telefona sam i navikao na njega;teško mi je.Kako mi se čini,ovi u servisu rade sve samo da ga ne dobijem,očito jeste da se kalkulira...Sa kime god da zaprijetim u servisu imaju odgovor što me dovodi do zaključka da su premazani svim mastima..
Žalostno jeste ovakvo poslovanje,točnije funkcioniranje poslovanja na ovakvim temeljima.
Iskreno mi je žao što sam kupio HTC i uvalio se u ovakve probleme,takvo nešto netransparentno se može desiti samo u našoj državi.
Epilog cijele priče: Spremam se ukoliko mi uvijeti i vrijeme dopusti otići direktno u Zagreb u servis;te im pred klijentima očitati bukvicu...U svakome im slučaju dati negativnu reklamu...
Što mi je činiti,kakve mi opcije preostaju,kao da ih i nemam više..Imam li pravo tužiti se itkome za ove dane koje čekam kao magarac?Nemam niti zamjenski telefon,a bojim se da i ovaj trenutni ne dobijem izšaran ili u djelovima;kada ga dobijem...
Moj savjet na kraju svega jeste da dobro pregledate tko je ovlašteni serviser prije kupnje bilo kakvoga mobitela i da se klonite onih prodavača koji nude,točnije koje pokriva AGRAM SERVIS u Zagrebu....U blagu ruku mogu reći da im je pristup šarlatanski...A tu ni kriv ni dužan strada potošać-konzumer,dok si netko lijepo puni džep.
MOže li si u krajnosti jedan "ovlašteni servis"dopustiti ovako lošu reputaciju?
Imam osjećaj kao da sam telefon poslao u cirkus a ne na popravak stručnim ljudima..
LP i do skorog čitanja.
anion_4Princ
decko je isto pred ljeto kupio htc one (preko njuskala) i nakon mora je zavrsio u agramu, isto ovo sto ti nabrajas, popravak rijesen u cca tjedan dana - dobiven novi uredaj...
nadam se da ce se i tvoj problem brzo rijesiti i da ces dobiti novi uredaj...
Nekako mi je "fikcijski"vjerovati da će se tvoj slučaj ponoviti i kod mene..
Živi bili i vidjeli,ja svoj telefon čekam 3 puta duže od tvoga dečka. :smile:
Moj htc se pokvario. Odnesen na servis kazu oni maticna i ok nakon 2 tjedna maticna promijenjena, trazim novu garanciju odnosno 24 mjeseca i oni kazu da to ne ide tako. Isti dan mobitel opet ne radi kako bi trebao. Danas odnesen i dobiven novi mobitel(samo mobitel bez ostale opreme ali je folija na njemu). Opet ista prica, garancija ne tece ispocetka. Dali su u pravu, ako nisu sto da radim?
Za novu matičnu ne znam, ali novi uređaj bi trebao doći sa novom garancijom.
Ni moj dečko nije dobio novu garanciju :/
To je klasika, nisam dobio ni ja kada su na galaxy tabu zamjenili matičnu. Isto i kod zamnjene ekrana na Samsung televizoru. Inače, u ZOO-u stoji da kod zamjene bitnog djela (matična to svakako jest) garancija teče ispočetka a kod zamjene ostalih djelova se garantni rok produžuje za vrijeme provedeno na servisu. MIslim da sam negdje u ovoj temi napisao cijeli članak iz navedenog zakona. Ako dobiješ nov uređaj onda nema nikakve sumnje u to da garancija teče iznova.
E sad; ako se nekom da zezati s njima može inzistirati na tome, prijavljivati ih i sl. Iskreno, meni se nije dalo.
U tome i je kvaka. Oni to rade tako jer se ljudima ne da gnjaviti. Oni će to nastaviti raditi tako sve dok se dovoljno ljudi ne pobuni. Ovce se šišaju dok to dopuštaju.
Hvala na lijepim riječima, baš mi je to lijepo čuti, kao otvaratelju teme i ovci koja se nije zauzela za sebe :D
Da nastavim u ozbiljnijem tonu, slažem se da se treba izboriti. Regulativa postoji, samo treba biti uporan i inzistirati.
Po meni dovoljno je da dobijete papire, specifikaciju popravka. Na vama je dali ćete odmah tražiti produljenje/novu garanciju ili čekati da se kvar možda opet dogodi pa onda tražiti prava iz garancije.
Za početak ja bi ti preporučio da im pošalješ mail s detaljnim opisom događaja, prouči ovu temu, navedi im zakonske članke. Ako se ne jave ili negativno odgovore kreni po inspekciji, društvo za zaštitu potrošača itd.
Trebam informaciju...
Zna li netko je li u jamstvenom listu za Sony Ericsson specificiran "razumni rok" unutar kojega uređaj mora biti popravljen ili slijedi zamjena novim? Ako jeste, koliki je: 15, 30, 45 dana...?
Jamstvo vrijedi od proljeća ove godine (znači, 7-8 mjeseci, a to naglašavam za slučaj da je jamstveni list naknadno mijenjan od strane Sonya, uvoznika ili koga već...). Ako se nekom da, može i fotografija jamstvenog lista, da pokušam skužiti jesam li takvog imao prije negoli sam ga predao u servis zajedno s mobitelom...
Zahvaljujem!
Slao na servis bonbon huawei internet stik.
gubi signal,nece naci mrezu nece se spojiti i veza se prekida.
doso sa servisa pise popravljen
stavim u komp ista situacija nista tu nije popravljeno.
zar se njima mora vise puta slat nesto na servis da bi oni uredaj popravili ili zamjenili novim?
razocaran sam
Priznaju li u ovom servisu jamstvo iz Slovenije? Mislim, ipak smo sada EU.
Treba vidjeti, pitati... Naime, za neke proizvode u EU postoji EU jamstvo pokriveno u svim zemljama unije. To prvenstveno ovisi o proizvodjacu sto ce kao jamstvo dati. Servis treba pitati. Nemam nekakovog konkretnog primjera. Ovo sam cuo medju ljudima.
Nema sta pitati servis ukoliko na garanciji pise EU garancija u svim zemljama EU.Ja sam imao nedavno dobro iskustvo sa jednim servisom u RH a proizvod je kupljen u Italiji.Sve je proslo OK
Možda ti ovo pomogne :)
Please note that Sony Mobile products bought after July 1st 2013 will be possible to repair in warranty in all EU countries that also have the same model of Sony Xperia in the market.
Namely, Sony Mobile authorized service in Croatia will accept all phones bought in EU after July 1st 2013 if this model is intended to be sold in Coratia as well, providing you present the warranty card for your device.
Poslao sam svoju Xperiju na popravak.
Na netu piše-Status jamstva-EXW. To znači da mi ne priznaju jamstvo naših sjevernih susjeda ili? Na netu ne mogu naći informaciju, sve baca na Extended warranty, ali sumnjam da je ovdje riječ o nekom proširenom jamstvu.
Sumnjam da bi ijedna ozbiljna firma neku poslovnu regiju zvala "ex-nešto".
Expired Warranty
Možda istekla garancija?
Koliko ti je star mobitel?
Od 27.5.2013. Ali je slovenska garancija.
Nazovi ih i provjeri.
Ovako, Xperia Z s problemom na kameri-fotka s crnim mrljama. Jamstvo slovensko.
Stajao je u Agramservisu 9 dana i tek danas se status u roku pola sata promijenio od Čeka na servis na Servis završen s napomenom-Uređaj nije za hrvatsko tržište. Obratite se slovenskom servisu, problem nije otklonjen.
Uglavnom, jako, jako loše iskustvo imam s ovim servisom. Mobiteli koji jesu pod njihovim jamstvom su mi vraćeni "popravljeni", a u biti s istim problemom. Neljubazni, jako spori... Žao mi je što su jedini ovlašteni za masu Androida u RH jer sam izgubio bilo kakvo povjerenje u njih. Znači, da sve štima za pet i da je mobitel kupljen kod nas, to apsolutno ne znači da ćete dobiti popravljen mobitel.
evo, uclanio sam se na ovaj forum samo da bi komentirao na ovu temu.
25.7 u SAD-u kupujem mobitel HTC One, otkljucani, svjestan toga da nemam garanciju u Europi, ali kako kupujem trenutno najbolji mobitel na svijetu, ajd, bas me briga za te dvije godine koliko cu ga koristiti.
Cim sam ga dobio, idem isprobavati sta sve ima, i fotke su super, idem prebaciti na snimanje, kad zasteka.
Gasim-palim. Nista. Povratak na tvornicke postavke. Nista.
Zovem customer service. Ili mogu poslat mobitel u servis u Houston ili saljem stari pa cu dobiti novi. A ja odlazim u Hrvatsku za 13 dana.
Odlucujem se poslat ovaj da dobijem novi. Dobivam ga dva dana prije nego sto odlazim prema Cro.
I do srijede, 18.12, koristio ga bez problema. Malo sam navecer bio na Chrome-u, i pokaze mi se "Battery, 9%"
Ja rekoh ajde, jos minutu dvije, pa ga stavim puniti, ionako idem spavat.
Nakon 15 sekundi, napise mi "Battery 0%" i crkne.
Mater mu, ajde, sta ima veze. Ukopcam ga u struju, i odem spati.
Ujutro me mama budi, budilica na HTC-u se nije ukljucila. Cudno.
Dodjem ja do posla, nece mobitel uopce upaliti. Trazim na internetu u Zagrebu servis, vidim Smartson, rekoh super, vjerojatno ce oni znati.
U medjuvremenu razgovaram sa 50 ljudi, svi kazu da je vjerojatno pao napon u bateriji i da ju treba shokirati, ili eventualno zamijeniti bateriju.
Dolazim u Smartson, naravno, odmah "moguce da je i maticna ploca"
O Boze, zar bi i maticna vrisnula.
Objasnjavam im da sam svjestan da nemam Europsku garanciju, ali sam spreman PLATITI POPRAVAK. Tvrdi mi gospodin da ili je baterija, i da popravak kosta 900 kuna, ili dobivam novi mobitel za 1230 kuna. Ajde, nadam se da je baterija u pitanju.
Iduci dan gledam radni nalog, a pise ovo:
"Navedeni kvar uocen. Uredaj nije za nase trziste (SAD) i nije u jamstvu te nemamo ovlasti mijenjati takav uredaj. Vracamo uredaj bez popravka"
Zovem korisnicku sluzbu. Kazem im da ja samo zelim da to oni poprave o mom trosku, i ne trazim zamjenu takvog uredjaja.
Zenskica mi kaze "Ne, HTC One se iskljucivo vraca proizvodjacu, te vi dobite novi"
U ovom slucaju, slali bi u Poljsku (!) da imate garanciju.
Ja popi*dio.
Kazem okej, sta da radim. Zenska mi kaze, odnesite ga u neovlasteni servis.
MOLIM?!!?
Ja zovem neki servis mobitela u Draskovicevoj. Covjek, skroz dobar, kaze "Jep, u bateriji je stvar. Dofurajte mob popodne, probat cemo puniti sa jacim punjacem. Ako nije to, onda cemo zamijeniti bateriju"
Idem u Smartson iza 16. Ludim. Smisljam pricu.
Uletavam unutra, i gledam ljude koji kupuju mobitele tamo. Najradje bi svakom dao 100 kuna da NE kupe tamo mob.
Dolazim na blagajnu, i trazim svoj uredaj nazad.
Zenskica mi ga vraca i kaze "Eto, nazalost nismo mogli popraviti vas uredjaj"
Ja odgovaram "Sva sreca sto nisam kupio Volkswagen Passat u SAD-u"
Ona me gleda o tele i onako bahato kaze: "Vas uredjaj nema garanciju"
"Gospodjo, meni garancija nije ni bitna. Bio sam spreman platiti popravak ovog mobitela"
"Gospodine, ne razumijete. Vas mobitel nema garanciju te ga mi nemozemo popraviti"
"Cuj, ja cu sad odnjet mobitel u neki neovlasteni servis gdje ce mi zamijeniti bateriju za 300 jebenih kuna, a vi istu niste mogli zamijeniti za 900 kuna. Bezobrazni ste, varate, i lazete. Izmisljate gluposti samo da biste izbjegli trosak. Hvala vam lijepa."
Odlazim u neovlasteni servis, covjek ce mi zamijeniti bateriju do ponedjeljka.
I onda guglam AGRAMSERVIS. I vidim ovu temu i nemogu vjerovati sta sve ljudima rade. Gade mi se iz dna duse. Necu ih prijaviti ni ista slicno. Na poslu imam kopirku, te cu u jedno 500 primjeraka isprintati iskustva drugih forumasa iz ove teme. Pobrinut cu se da ne dobiju nijednog kupca, barem jedan dan.
Dakle vidite koliko su pohlepni i odvratni. Odbili su sigurne novce, jer me nebi mogli toliko prevariti koliko su prevarili druge ljude. Nabijem im servis i maticnu plocu u guzicu.
Eto, hvala vam sto ste procitali :)
Uf mogu misliti sto mene ceka hehe...
HTC One Dual SIM sam kupio u Vijetnamu. Garancija PROVJERENO vrijedi samo u Kini, ali mi je Agramservis rekao da ga moze zaprimiti na servis i proslijediti u Poljsku... (sve skupa nema baš logike).
Cekam vec 15 dana :D
Evo mene HTC ugodno iznenadio i posredstvom Agramservisa uređaj je poslan u Poljsku i popravljen. Iako nije trebao biti (garancija nevazeca na ovim prostorima, i uredjaj nedostupan na ovim trzistima).
Zamijenjena je maticna ploca, zvucnik i kamera. Mogu li ocekivati novo jamstvo ili?
Ja sam prije 2 godine imao zavrzlamu sa Agram s(jeb)ervisom. Naime, kupio sam HTC one x u T-mobile koji je imao poznatih problema sa "razljevanjem" ekrana na sasvim lagani pritisak. 20 dana nakon kupnje odnosim telefon u lokalni t-centar i reklamiram taj ekran. Čovjek ga preuzme, konstatira da je bez vidljivih oštećenja i proslijedi ga dalje na servis. Nakon 3 tjedna zovu me iz t-centra da je mob stigao nazad i da je folija na njemu što bi značilo da sam dobio novi uređaj. Kad sam došao preuzeti uređaj primjećujem da nije novi već su samo nalijepili neki celofan preko ekrana, a kućište je staro (bilo je malih znakova trošenja plastike od silikonske navlake pa sam po tome znao). Na radnom nalogu pisalo je da je zamijenjen lcd. Još primjećujem sa strane da je netko sa nekakvim alatom oštetio plastiku kućišta uz sami ekran jer je nešto nagurao između što je ostavilo ružnu uočljivu rupu. U nazočnosti djelatnika t-centra uređaj upalim i pritisnem ekran i on se opet naravno razljeva. Odbijam primiti uređaj i ostavljam ga da se ponovno vrati na servis uz konstataciju da je oštećen i da tražim novi. Prolazi opet 2 tjedna, nitko me ne zove i ja onda zovem t-centar. Tamo mi govore da oni ne znaju ništa već samo šalju u Mobis na servis. Zovem Mobis, ni oni ne znaju ništa jer oni nisu ovlašteni servis za HTC nego sve uređaje šalju u Agram. Zovem Agram, ni oni ne znaju gdje je moj uređaj i govore mi da zovem Mobis da oni moraju odobriti zamjenu. Usput mi u Agramu spominju nekog šefa u Mobisu koji odobrava zamjene. Opet zovem Mobis, ali oni me uporno upućuju na Agram i taj šef koga sam tražio nije trenutno tu. Pošto mi je prepizdilo, jer sam skoro 2mj. bez telefona, složim jedan mail gdje konkretno govorim po imenu i prezimenu tko mi je što i kada rekao i obećao i usput sam naveo udrugu Potrošača, državni inspektorat i nezaobilazan folklor u medijima. Nakon svega toga zovu me iz Agrama i to drugi dan ujutro i govore da im pošaljem kutiju sa pratećim stvarima te da ću dobiti novi telefon što se na kraju i dogodilo 5 dana kasnije. Dakle, ako nisi uporan pa malo i bezobrazan teško da će ti Agram izaći u susret.
Čitajući ove postove , a pogotovo ovih nekoliko zadnjih , prepao sam se i "ukakio" od straha . Nažalost moram slati telefon na popravak u isti ovaj servis koji je jedini kod nas . Kupio sam telefon HTC One X prošle godine krajem četvrtog mjeseca , inače sam "fan" ovog brenda i to mi je već peti telefon iste marke . Do sada nisam imao nikakvih problema , a i ovaj radi besprijekorno .
Imam problem s žutom mrljom u lijevom dijelu ekrana dužine oko 15-20 mm i širine 4-6 mm , to je vidljivo samo na bijeloj pozadini . O tome sam pisao ovdje prije nekih mjesec dana . Razgovarao sam s HTC predstavništvom za EU na besplatni broj i nakon opisivanja greške predložili su zamjenu ekrana , u za to ovlaštenom servisu "MMM Agramservis Zagreb" .
Napominjem da mi telefon i sada radi besprijekorno , a nakon ovih nezadovoljstava koje opisuju korisnici na forumu , neznam što napraviti i razmišljam već neko vrijeme , dali slati ili ne slati na servis i razmišljati hoće li se "žutilo proširiti na veću površinu ekrana ili će nešto "crknuti" po isteku jamstva ... Na telefonu nisam radio nikakve preinake , sve je na "Stocku" , tako dobro radi da za "čačkanje" po Software_u nisam imao potrebe .
Poslao sam e-mail servisu i dobio odgovor ;
"Poštovani , zahvaljujemo na Vašem upitu. Ljubazno Vas molimo da dostavite uređaj u naš servisni centar kako bi ga tehničar pregledao i utvrdio u čemu je problem .Popravak traje 2-3 dana, molimo Vas da uz uređaj priložite jamstveni list ili račun, opis kvara, te Vaš kontakt . S poštovanjem ... "
Pitanje : Slati na servis i čekati negativne rezulte ili držati HOX_a ovako kako je sada stanje 10-10 .