Vidjet ćemo.
Ne vjerujem da će to bit u Hrvatskoj, jer ovdje je Iphone ekskluzivno za T-Mobile.
Printable View
Vidjet ćemo.
Ne vjerujem da će to bit u Hrvatskoj, jer ovdje je Iphone ekskluzivno za T-Mobile.
Gledao sam HD2 u Tele 2. Cijena je 2995 kn u tarifi 150, sa obavezim
ugovorom od 2 godine. Zanima me da li se ova cijena od 2995 kn mora platiti
u kešu ili može na nekoliko rata preko american ili neke druge kartice?
moze rate.
zaš s nemogu kući na wlan nikako spojit? krene se povezivat, i pokaže kvačicu da je spojen i odmah se prekine. na net mogu samo preko 3G :(
pomoć pls
Pitanje za vlasnike: imate li ovaj problem s kamerom (prenaglasena ruzicasta u sredini fotografije) i gdje ste i kada kupili uredjaj? Pomaze li HTC-ov fix?
Nekako mi se cini kao softversko "lijecenje" hardverske greske pa bih pricekao koji mjesec s kupovinom (a ni HTC Bravo ne izgleda lose ;))...
Prolistati temu ;D:flame:
Post 199- fix za kameru
:drink:
Ja sam isprobavao novi fix za kameru. Situacija je popravljena, ali ne do kraja.
Ne čini mi se kao hw problem, jer je efekt ponekad prisutan (loše osvjetljenje), ponekad ne (dobro osvjetljenje). Da je hw problem, pinki efekt bi vjerojatno bio prisutan stalno. Prva slika je slikana s flashom u skoro potpunom mraku, druga s vanjskim osvjetljenjem bez flasha. Slikao sam bijeli zid, odnosno cd i zid jer je na bijelim objektima efekt najizraženiji.
Ovo su slike nakon fixa. Prije je situacija bila lošija. Dok se slika vani za sunčana dana, nema problema.
http://slike.hr/slike-male/i/imag00661_cc32a.jpg
http://slike.hr/slike-male/i/imag00701_799e4.jpg
Cini se da na slici s bljeskalicom nema problema, ali na ovoj drugoj se vidi i to prilicno (ne znam kako je prije bilo ako je ovo rezultat fixa...).
Jesi se probao igrati sa saturacijom boja i manualnim namjestanjem white balancea (ako je moguce)?
Je li istina da su rubovi objektiva (onaj srebrni okvir) jako ostri? Citao sam negdje recenziju gdje to spominju kao kuriozitet.
Surfajuci nisam uspio 100% utvrditi ima li uredjaja koji nemaju problema s bojom i bez primjene fixa. Naime, HTC spominje da problem postoji kod manjeg broja uredjaja (?!)). Ako je problem na manjem broju HD2-ojki, nije mi jasno kako onda softverska greska pogadja samo neke...
ja sam imao sreće da sam dobio HD2 koji nema tih problema sa kamerom pa mi ni fix nije bio potreban dosad... nadam se da ni neće ubuduće :D
Bug sa pinky mrljom se javlja samo u uvjetima lošeg osvjetljenja. Prije fixa je bilo još
lošije.
Da li je problem hw ili sw nisam siguran. U istim uvjetima mogu napraviti dvije različite fotografije, tako da je valjda sw greška?! Mogu "namjestiti" fotke da bude sve ok.
Obrub kamere je oštar, ali ništa strašno.
S wifi nemam problema.
wifi router imam. siemens gigaset sx763
probaj da nađeš na netu wifi monster i preko njega bi moralo da radi.e sad,trebala bi ti i aplikacija koja se zove no data sa kojom ćeš da blokiraš ostale konekcije(gprs,wap,3g) i da budeš siguran kada se povežeš na wifi da zaista i ideš preko njega na net a ne preko 3g-a.
no data zablokao sve, wifi monster instaliran. i dalje ništa :(
imam i ja isti router ali meni radi bez problema... bez ikakvog dodatnog namještanja, samo sam upisao šifru...
kakav ti je signal? puni ili slabi? meni recimo u sobi ima signal od samo jedne crtice i nikad mi ne puca veza...
jesi gledao možda u WiFi postavkama na HD2-u je li sve dobro namješteno (odnosno da nisi možda nešto slučajno promijenio pa da ti zato ne radi)?
pa nemam pojma nisam ništa dirao u settingsima.
imam 3-4 crtice. znači dobar-jak signal. koji ROM ti imaš?
sredio sam problem s wifiom.
za sve koji hoću imat jasniju sliku evo tweak, u registru učinite ovo:
HKLM\software\htc\camera\image\jpegquaity\superfin e\5Msize\original DWAR vrijednost promjeni na 746028
za ulazak u registar instaliraj Resco Explorer
da li netko zna da li je moguće odrediti dostupnost pozivanja za samo određene kontakte tako da me ostali brojevi ne mogu dobiti? unaprijed zahvaljujem
call blocker
Imaš puno programa za to, npr. sms call blocker. photo contact pro, itd.
Uređaj kupio u subotu, zahvaljujući Vašim info o VIP-u i cijeni!
Napomena, za gotovinu dodatnih 3%, tako da je cijena cca. 4.365KN!
Da li je netko probao novi ROM (1.48), navodno da batriju troši brže?!
ja sam utrošak baterije sredio kroz registar. sredio sam registry postavke kod drivera za utrošak energije.
ne isplati ti se prelazit na novi ROM. nije ti ništa zapanjujuće promijenjeno, ne troši više bateriju nego bezveze flešaš mob. strpi se još maloda izađe neki bolji.
ja imam 1.43 i sve mi radi kako treba!
evo mala usporedba romova 1.43 1.48 i 1.61 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=582700
ja sam sebi stavio 1.61 ;
primjetio sam da audio manager radi puno bolje...ne brejka se više, ugl. ovi na xda-u ga hvale da je puno brži od predhodnih romova... vidjet ću još... tek sam ga stavio.
e i na 1.61 nema lock buga koji je bio prisutan na 1.48 romu.
Koje si posatvke stavio u registre, i koliko ti štedi bateriju?
Evo ja sam danas testirao bateriju!
Dakle, postavke su da se na server mail spaja svakih 15 min, Up date programa radi svakih 1 sat, ekran na auto.
U toku dana sam imao cca. 3 sata razgovora i baterija mi jedva izdržala cijeli dan. Od 07:00h do 19:00h!
Napomena; ovo je bilo prvo punjenje, nadam se da će se nakon nekoliko punjenja baterija "formirati" i dobiti nekoliko %!
HKLM\Comm\AsyncMac1\Params
DisablePowerManagement=0
HKLM\Comm\PPTP1\Params
DisablePowerManagement=0
HKLM\Comm\L2TP1\Params
DisablePowerManagement=0
HKLM\Drivers\SDCARD\ClientDrivers\Class\SDMemory_C lass\High_Capacity
DisablePowerManagement=0
HKLM\Drivers\SDCARD\ClientDrivers\Class\MMC_Class\ High_Capacity
DisablePowerManagement=0
HKLM\Drivers\SDCARD\ClientDrivers\Class\SDMemory_C lass
DisablePowerManagement=0
HKLM\Drivers\SDCARD\ClientDrivers\Class\MMC_Class
DisablePowerManagement=0
napravi ovo šta ti je napisano. neće ti ništa bit.
ja sam to napravio, i primjećeno je samo manje opadanje postotaka-trošenje baterije.
Promijenuo!
Nadam se osjetnom pomaku!
evo potvrdit ću isto kao hek.
1.61 ROM je napravio dosta stvari. sms fix je u njemu i nema više problema s porukama koje se samo pošalju, a primatelj ih ne dobije :D
osjetno je bolja brzina uređaja. radi ko zvijer sada!
kako i gdje nadogradim software 1.61 za htc hd2? hvala unaprijed
evo svima koje zanima
kako promijeniti rom (radi samo za oficialne romove)
treba ti serijski broj sd kartice.
skini ovaj program http://rapidshare.com/files/313485815/getsdsn1_leo.exe i stavi svoju karticu u hd2, sinkronizirajte ga sa PCom i pokrenite .exe file, nakon toga u istom folderu će ti se pojaviti myid.txt. u njemu je tvoj serijski broj kojem prve dvije znamenke trebaš zamijenit sa 00 (znači ako ti je broj bio 8974238749237... novi je 0074238749237...) i unjet na ovu stranicu http://revskills.de/pages/leogoldcard.html ,
ugl. trebaš unjet svoj mail i taj serijski broj i onda na mail dobivaš goldcard image!!!
skini hex editor http://download.cnet.com/HxD-Hex-Edi...-10891068.html i slijedi ove upute:
-a Instaliraj hex editor i pokreni ga. (Win 7 & Vista moraš - run as Administrator)
-b: spoji hd2 sa kompom i selektiraj da ga želiš koristit kao "hard drive" naravno sa sd karticom u njemu
-c: otvori hex editor i idi na "Extra" > Open Disk. ispod Physical disk, selektiraj Removable Disk i skini kvačicu sa “Open as Read only, klikni OK.
-d: otvori Extra ponovo, Open Disk Image, i otvori goldcard.img koju si dobio na mail (nemoj je zaboravit odzipat ) Sad imaš dva taba jedan je removable disk a drugi je goldcard image. stisni "ok" ako te pita “Sector Size” 512 (Hard disks/Floppy disks).
--e:klikni na goldcard.img tab. Edit tab > Select All, edit tab> copy. (jednostavno selektiraš sve i kopiraš)
--f:klikni na “removable disk” tab. Selektiraj offset from 00000000 to offset 00000170 (uključujući 00000170 liniju), klikni Edit tab i onda Paste Write.
--g:sad sejvaj File > Save.
zatvori program
sad samo restartaš uređaj sa tom karticom u njemu spojiš preko activesynca sa kompom i pokreneš .exe fajl koji si skinuo s neta (rom koji si odabrao)
i to je to!
na xda-u ima ovaj tutorial http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=591314
ugl umjesto prvih 5 točaka objašnjenih na xda možete samo napraviti kako je gore napisano (koristiti programčić getsdsn1_leo) ostatak je isti!
nadovezat ću se. ako nakon preslikavanja goldcarda na microSD bude mob htio da formatira karticu, učini sljedeće:
1. Format SD card sa HTCa(preko mobitela)
2. ekstraktiraj htchd2ROM.exe u neki folder i RUU_signed.nbh preimenuj u LEOIMG.nbh , te onda LEOIMG.NBH kopiraj na SD card
3. Očitaj Serial SDkartice sa QMAT
4. Zatraži GoldCard.img with CID
5. Write the goldcard to the SD, by having ActiveSync active, and "Write Image" in QMAT.
6. Reboot to bootloader
i onda sve po postupku točke 6 na ovome linku: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=591314
meni je tako kako sam napisao sam uspio napravit update. nikako drugačije.
na htc support ima upgrade ali ne kuzim, piđe samo nekaj o 1.48 verziji za upgrade. da li mogu napraviti upgrade ako imam instaliran 1.43?
molim da netko to prouči na http://www.htc.com/uk/SupportViewNew...04&news_id=401
i šta s tim. to je 1.48 WWE verzija.
ja sam s 1.43 na 1.61 ošo. neznam zašto i ti nebi mogao drugačije.
EDIT: evo s 1.61 ROM mi baterija već 2 dana drži, ipak su nešto napravili ovi iz HTCa
@387ena-vidiš da ipak djeluje tweak :)
oficijalni.
promjeni osvjetljenje. postotak stavi na 40% vidi se jako dobro, a štediš 60%
ja sam prosli tjedan postao vlasnik ovog uredjaja i jako sam zadovoljan. prvi mi je tog tipa pa se jos mucim sa nekim stvarima; kako ubaciti svoj ton alarma??? po nekim uputama na netu kaze da treba ubaciti xxx.wma u windows folder. pitanje je kako?? naime, u mobitelu uredno vidim Windows folder dok kad ga spojim na PC ima SVE osim Windows foldera.
zna neko kako to osposobiti??
hvala
prebaci si zvuk na memorijsku. i pomoću file explorera kopiraj u windows.
simple as that.
vidis vidis, o tom nisam razmisljao... :)
jos samo jedno pitanje, direkt u folder Windows ili neki podfolder?
hvala na brzom odgovoru!
(ali me se jos nisi rijesio, svako malo se sjetim neceg za pitati!)
kopiraj i ovdije zaljepi:
windows->rings
sad sam ja provjerio i to je to :)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=598935 evo link. tu ti je tema od 1.61 roma.
ugasi auto. i stavi da ti stalno bude 40%. ja ga evo sada na punjaču držim. 3 dana nisam morao punit.
ne ide! ton je vidljiv i za pozive i za poruke ali za alarm (budilicu) ga nema!
kako nema? meni ima...ja kopirao najobičniji .mp3 i šljaka. gore na vrhu mi.
prelistaj polako...jedan po jedan. MORA bit tu negdje!
ne znam, kod mene nema... probao i wma i mp3. nisam jos probao ROM upgrade, mozda je to problem?
nebih ti znao reć.
ja nikakvih problema nemam otkako sam na 1.61.
imaš PP. pa mi se javi.
Jesam u pravu ako ražem da bez SDloadera (goldcard) mogu instalirati novi ROM?
Dakle preko PC-a!
Ljudi, jel vam problem veličina, glomaznost Lea? Gdje ga nosite? Jel stane u džep od hlača?
Izašla mala aplikacija koja omogućava da tipke svijetle kad je ekran "upaljen"
Na 29. postu teme nalazi se aplikacija
bok, kako tu aplikaciju za svjetleće tipke ubacim u telefon? unaprijed zahvaljujem
Nakon što skineš aplikaciju samo ju kopiraš(kopiraš cijeli .cab file) na uređaj.
Za one koji nisu registrirani na xda evo na rs-u aplikacija
http://rapidshare.com/files/32525749..._v0.3.cab.html
instalirao sam program photo contacts pro 5.11 no kod podesenja odbijanja poziva (reject) nazalost ne odbija pozive već samo zvoni u silent verziji. može li mi netko objasniti u čemu je kvaka ili eventualno preporučiti neki drugi program za ograničavanje poziva, unaprijed zahvaljujem
ne radi mi ni dalje. 5 puta sam ga instalirao i dezinstalirao. ima li neki drugi program?
Probaj pocket call bouncer, black baller, MagiCall, sve ima na "poznatom" forumu.
HTH
@Žiks da li ti se dešava da se ne možeš spojiti na Marketplace ili Windows server!
Kod mene sa mob kartice super radi, ali preko WiFi nikako, stalno upozorenje da provjerim konekciju?!
BTW internet radi dobro!
Kako da dođem do ovih registar koje ovdje navodiš?
Zadnji put sam usio, ali sad nemam ideju kojim putem:tomato:
Odradio sam Rom 1.61, ali i dalje nema značajnih pomaka sa baterijom.
resco registry editor. s tim ideš u registre.
evo ti link;
http://www.resco.net/downloads/pocke...ryen_p.arm.cab
skini, instaliraj i piči!
marketplace mi radi savršeno...
uredno ga instalira ali ga nece pokrenuti!
http://postavi.com/hosted/32952b01bb...2b12053f4e.png
probao sam instalirati i na karticu i na uredjaj, ne radi...
Konačno se i ja odlučio i nabavio ovaj uređaj. Impresioniran sam i izgubljen totalno. Mislim da ce mi trebati dani i tjedni da pohvatam sve živo. Nisam uspio ni trecinu aplikacija isprobat koliko se uspijem zaokupiti s pojedinom. Necu se jos odlucivati na nikakvr promjene(flashanje, tweakanje) neko vrijeme, jer mi je ovo prvi WM uređaj i zelim se prvo s njim upoznati pa onda kad shvatim kako funkcionira, podesavat cu si po volji.
Baterija je stvarno koma, ali vjerojatno postoje nacini kako da se optimizira vijek pa se time ne zabrinjavam toliko.
Imam samo pitanje, može li se kako pojačati wifi signal? Kakva su vam iskustva s wifijem?
Recimo, u mom slucaju, ruter mi se nalazi u kuci na trecem katu, a kad odem u prizemlje kuce jedva ga lovim. S laptopom mi je puno jači signal u istoj situaciji pa me zanima, jel to normalno s Leom ili se može kako ''pojacati'' signal.
Probaj sljedeće;
Settings/Wireless control/WI-FI/Advanced/Power Mode/
U tom tabu imaš da biraš između; Best performance/Best battery.
Tvornički je na sredini!
Probaj pa vidi!
Ja sam stavio na Best performance i @Žiks gle čuda Market place leti (doslovno) kod Opere osjetno povećanje brzine.
Bateija bi trebala postati nešto bolja nakon nekoliko ciklusa punjenja, ali ne značajno.
Najveći pomaci u vremenu trajana se dobivaju updateom roma (radio), ali nije ni to svemoguće.
Što se tiče wifija, ja nisam uspio ništa značajno postići stavljnjem na best performance niti na jednom wm uređaju.
Preporučam da instaliraš program wifi monster, ima točan pokazatelj jačine signala u dBm, pa testiraj. Ja nisam uspio poboljšati prijem. Malo tješi, ali i svi ostali wm i ne wm uređaji su imali slično loš signal (iznimka je bila nokia e 51).
Ps:
Koji ruter imaš?
Ja imam zyxel i šrot je kakvog nema. Ruter je u prizemlju, laptopom slabo lovim signal na katu (na hd-u mi signal varira oko 80 dBm). Otišao do frenda koji ima se 555 i bilo je puno bolje.
Imam thompson speedtouch..i ne kazem ja da mi je signal los..samo me zanim dali se moze kako pojacati..probat cu s tim programo, a i potrazit cu jos malo...
sto se baterije tice..navodno bi prvi nekoliko punjenja trebalo bateriju praznit do kraja i ostavit preko noci da se puni bar 8 sati...
Evo ovo što je još davno pisao ce3hel
danas se donekle i obistinih, izvor na twitter
HTC Confirms that HD2 Gets Windows Mobile 7 on Twitter
HTC Russia ... on Twitter ... says HD2 is getting Windows Mobile 7
i meni je ovo prvi WM uređaj. al sam odma preflešao rom s 1.43 na 1.61 jer je tvornički sranje, bilo kuda bugovi su svuda.
ima tweakova za još veću brzinu opere :D= Citat =:
@Žiks gle čuda Market place leti (doslovno) kod Opere osjetno povećanje brzine.
Zanima me, što je točno ono pored zvučnika s prednje strane..izgleda kao dvije ledice..ali nikada mi još to nije zasvjetlilo or smth..?? Postoji ledica točno unutar zvučnika s lijeve strane i ona obično zasvijetli zeleno prilikom poruka, poziva..ali postoje sa strane još kao neke dvije ledice..al nemrem nikak skuzit sto je to i koju funkciju ima..:)
..palo mi na pamet da nije to mozda senzor da se gasi ekran kad se priblizi uhu?
EDIT - pronasao :D
''Just above the screen you find a grille behind which you have the front speaker and for example the charging LED. On the left of this grille you find two sensors just below the glass surface. At first the proximity sensor and second the back light sensor''
pozdrav svima !
kao i svima ovde napet je i meni ovaj mob...jedno pitanje za ekipu sta ga vec ima...zanima me task manager, da li postoji neka tipka koja pruza direktan ulazak gdje se vide sve aplikacije koje se trenutno vode i gdje se s lakocom mozes prebacit iz aplikacije na aplikaciju? pristup koji sam vidio je predug i besmislen.. i phone tu mogucnost uopce nema i zato ga nikad i ne bih kupio..
da da..evo nasao, mislim da bi ovo moglo bit rijesenje, evo ako nekom zatreba...
Add Task Manager to Home Screen Quick Links
Copy the hidden TaskMgr.exe file from your Windows folder to your Start Menu/Programs folder. Now it's possible to place a shortcut on your Manila today and you can open/close running programs with ease.
jos samo da nabavim ovu masinu i to je to.. LoL
Sto se tice baterije i njenog zivota.
Iako nemam HD2 preporucujem smanjenje osvjetljenja display-a na cca 70% i da se ugasi vibrate feedback (kod dodira ekrana da ne zavibrira).
Ako niti to ne pomaze...kruze price da HTC planira izbaciti Extended battery za HD2 oko 2200 mAh koja će malo strsat van linija mobitela...ali služit će svrsi...dvostruko produzit vijek trajanja.
http://www.freepressreleases.co.uk/i...2009121497297/
nebi ti ju ja stavio. isuste. iovako je tažak. s tim će imat oko 300g :D
bolje bi bilo da naprave neki punjac s kojim ces moci puniti bateriju bez moba, pa onda mozes imati dvije normalne baterije. napunis ih obadvije i kad ti se jedna potrosi, stavis drugu. tako ima nokia 8800
nakon nekoliko dana koristenja sa stock romom 1.48 nemam nikakvih problema osim sto se baterija jako brzo prazni..nisam radio nikakve tweakowe vec obicinim podesenjima u settingsma, ali bez uspjeha. najvise me muci kako mi se baterija preko noci pojede uvijek za min. 20%, a mob je u standbyu- zgasio sam wifi i sve data connections, iskljucio local service, internet sync time, mrezu staavio na gsm only, update vremena svakih 6 sati, ali usprkos svemu baterija prekonoci ode za 20% a da ga ne taknem...jel ima tko kakvu ideju ili rjesenje kako svesti potrosnju preko noci na nekoliko postotaka sto sam vidio da je moguce, ali bez prckanja po registryu...:)
Evo da podjelim iskustva sa HD2, imam isti problem sa baterijom, preko noci izgubi i do 50%, a da je iskljucen WiFi, svaki auto update, postavljen na GSM i e-mail je na manual kao i weather update. Jucer sam fleshao ROM na 1.61 i sa istim postavkama kao na proslom ROM-u 1.43 izdrzao noc sa padom baterije od 6%. Znaci nesto su ipak napravili u ROM-u ali i dalje je baterija slabog kapaciteta za dnevnu normalnu upotrebu. Sa prijasnjim HD (Blackstone) i cooked ROM (XTROM Leo 2.3) baterija izdrzi 3 dana uz maximalno osvjetljenje, 2-3 sata surfanja, 1 sad telefoniranja i desetak mailova
Moj savjet je fleshanje ROM-a na 1.61 dok se ne pojavi baterija veceg kapaciteta sa dodatnim cover-om. Ipak je na HD2 baterija za 100mA/h manja nego na HD-u
Čitam po forumima i vidim da je rom 1.61 donio poboljšanje, ali isto tako ima dosta ljudi koji sa 1.43 i 1.48 uspjevaju napraviti da im baterija preko noci padne za 2-4% bez ikakvih tweakova/flashanja. Ne razumijem kako baterija može otici preko 20%, a da je mobitel u standbyu sa svim mogucim iskljucenim potrošačima :S
btw : sto znaci slovo ''G'' pokraj signala..jel to obicna 2g mreza ili gprs ili nesto trece?
Slovo G oznacava 2g mrezu, pise u user manualu.
Nije normalno da baterija preko noci padne za 20 i vise %. Meni pada oko 2-5 %.
Prije spavanja najbolje je napraviti soft reset i za svaki slucaj uci u tsk manager i pogasiti sve programe. Ako i dalje trosi bateriju, napravite hard reset, nemojte instalirati nijedan program, pa onda testirajte.
Uredno pogasim sve aplikacije prije spavanja, al jedino ne radim soft reset i nisam napravio ni hard jos nijednom. Ako bude ove noci isti slucaj, onda cu hard napravit pa ako opet ne bude pomaka, stavit novi rom.
Nego...nešto sam čitao da i SD memorijska kartica može utjecati na potrošnju..jel ima istine u tome i na koji način ju vuče? Ja imam od 16gb, ali od toga sam samo stavio gigu muzike dok je ostalo prazno.
meni uključen data connection, da mi update-a vremensku prognozu.
preko noći isto tako 2-5%. 1.61rom
hmm, pa vama je baterija puno bolja od moje... ja moram obavezno stavit mob na punjenje preko noći. tako sam morao i s asusom p750 i sa htc hd-om i sam sa hd2.
meni se baterija isprazni na nekih 20~35% do navećer s ukljućemim activesyncom, i aktivnim korištenjem moba...
ugl. po meni je svaki mob ok koji izdrži do kraja radnog dana.. ionako ga preko noći stavim na punjenje bio on na 20 ili 60% , jer jednostavno želim bit siguran da će idući dan izdržat do navećer , a ne krepat oko 18h
p.s. jel ko probao neki skuhan rom sa xda, ja osobno nemam neku potrebu mijenjat išta jer sam prilično zadovoljan sa 1.61 romom naravno nakon određenih tweakova
Ima, SD kartica trosi bateriju pogotovo ako imas na njoj instalirane programe. Ako jos imas i koji systemski program koji radi u pozadini dok je uredjaj na stby onda pogotovo imas konstantnu potrosnju. Moj savjet je da sve systemske programe prebacis u glavnu memoriju telefona, a mp3 i ostale programe ostavis na SD-u.
Takodjer imas program imena Advanced Configuration Tool u verziji 3.3.0.0. kojim mozes prilicno precizno izregulirat postavke potrosnje (i za SD takodjer)
Usporedjujuci potrosnju baterije na HD2 i na HD-u, dosao sam do zanimljivih podataka. Upravo sam sa PowerGuard programom stavio usporedni test sa logom potrosnje kojeg cu uplodat kad zavrsi. Potrosnja na HD2 dok je ekran ugasen je oko 5-6 mA dok je na HD-u i do 20 mA. Kad je ekran upaljen sa AUTO osvjetljenjem na HD2 potrosnja je 90mA, a na HD-u 185 mA.
Samo da potsjetim da su isti programi instalirani na jednom i drugom i niti jedan program se tokom testa ne izvrsava osim systemskih u pozadini.
Sad najzanimljivije, na HD2, svakih 2-3 minuta dok je ekran upaljen padne za jedan % baterija dok na HD-u svakih 15-20 minuta padne 1 %.
Iz ovoga jedino mogu zakljuciti da je kapacitet baterije pre slab za HD2 uredjaj, a koja i jest manja za 120 mA/h. Na HD2 kapacitet = 1230 mA/h dok je na HD-u kapacitet = 1350 mA/h
Pokusat cu kontaktirat Movens i iznijet im ove cinjenice da vidim sto ce mi reci. (Pretpostavljam da ce me otkacit)
zanimljivo....javi sto ce ti reci..evo meni opet preko noci u standbyu pala 24%..:angry:
Nisam nikada flasaho pa se ne usudim to raditi s onom goldcard metodom. Bojim se da nešto ne zeznem:respect:
Nadam se da ce uskoro osvanut na HTC-ovim stranicama službeni update tog roma. Koliko vidim, vec je odavno leakao 2.02 rom tako da vjerujem da ce brzo biti sluzbeni 1.61:-/
@moresinje
jesi li radio još kakve tweakove za bateriju nakon što si stavio 1.61 ili ti je samo stock rom gore?
Sa Advanced Configuration Tool u verziji 3.3.0.0. sam postimao postavke pod Power Management. Sve sam stavke ukljucio.
1.61 ROM je takodjer sluzbeni, nije kuhani ROM. Nakon flashanja imas mogucnost odabira jezika, Turski ili Engleski. Na XDA imas step by step proceduru. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=591314
Maloprije zvao Movens i dobio odgovor da oni jos nemaju HD2 u ponudi i da nisu odgovorni za njega. Nakon toga sam poslao mail na ovlasteni servis koji je naznacen u garantnom listu (kupljen je kod VIP-a), a to je MMM Agram servis - cekam odgovor
baš me zanima šta će reć.
al nema od toga ništa, al eto, baš da vidimo šta će se reć. ja ću baš sad taj tool instalirat da vidim šta je to. iako sam ja to sve kroz registar rješio manualno :D
Pronasao na net-u bateriju veceg kapaciteta 2200 mA/h sa dodatnim poklopcem posto je veca od originala
http://www.easydevices.co.uk/product...TCHD2EX&model=
Da li je netko narucivao ista sa ove stranice???
ak to uzmem :D ništa od mobitela u đepu. rađe bi ga svaki dan punio nego imao krme u džepu. morao bi remen stavljat da mi hlače ne spadnu.
Što se tiče baterije, isto punim svaki dan, rijetko mi izdrži i 20%. HD2 ima malo lošiju bateriju od hd-a. Nekoliko puta ga nisam punio preko noći i nikada mi postotak bat. nije pao za više od 5%.
Pogledaj kako je star taj program koji koristiš. Jel ti se čine točni ti podaci? Misliš da program podržava QSD8250?? Da je toliko manja potrošnja na hd2 (do četiri puta)?? Kako to da onda, kako sam kažeš, hd2 troši jedan % na 2-3 min, a hd jedan % na 15-20 min??? Mislim da ti ni ti podaci nisu točni. Prema rezultatima Powerguarda hd2 je po potrošnji daleko superiorniji (nije), a prema tvojim mjerenjima (pad jednog % poena) hd je bitno bolji (a nije). Baterije hd-a i hd2 su tu negdje. HD2 je malo lošiji, ništa značajno. Imao sam istovremeno oba, pa znam.
Isprobao sam dosta romova, moji favoriti su kwbr i dutty. 6.5.3. romovi koje sam isprobao su bili nestabilni, ne bi ih preporučio.
bok, od prvog dana imam problem da kad razgovaram nastaju prekidi u komunikaciji, odnosno sugovornik me ne čuje povremeno. primjetio sam da kod razgovora prilikom približavanju uhu ekran se gasi i u tom razdoblju nastaju problemi. da li netko zna kako se isključuju ti senzori te u čemu je problem, unaprijed hvala
Meni se dogadalo da mi cura kaze da me ne cuje dobro. Problem je bio sto sam zaklanjao mikrofon rukom. Probaj premjestiti tel na drugu stranu, pa vidi da li je to.
Senzori nemaju veze s tim, oni samo gase ekran da se ne bi nesto slucajno pritisnulo.
je to je to!!! ja sam ljevak i uvijek mi se mali prst nalazi kraj rupice od mikrofona. da popizdis