možda, ja sam po tome u Africi u Zimbabweu? A znam da nisam :)
možda, ja sam po tome u Africi u Zimbabweu? A znam da nisam :)
koliko vidim i kolega MARIN je isto na t-mobajlu, moguće je da odašiljači drugih operatera ne daju info o lokaciji
Jeftini tele2 izgleda, gube se sve simpatije koje sam imao prema njihovoj jeftinoj cijeni. Previše nedostataka...
za postavke tele2 http://www.tele2.hr/podrska_korisnic..._postavke.html
To nije to. Internet šljaka nego signal koji odašilju tornjevi od Tele2 nema izgleda "dodatnih informacija" kao što bi bila trenutna lokacija
moram postaviti jedno pitanje, malo sam tražio po forumu i nisam naišao na odgovor...
Jel postoji kakav servis za HTC u Hrvatskoj?
Primjerice, danas, sutra kada bih htio zamijeniti kučište ili ne daj Bože popraviti neki kvar?
Konkretno, moj je mob kupljen u Tele 2, kada sam imao Nokiu znao sam da ako ikad nešto zaškripi idem do Mobisa, vidim da je Movens službeni distributer za Hrv, ali jel se i kod njih vrši servisiranje?
ne znam za servis ali ima besplatan broj koji se spaja nedgje vani...0800222356 htc customer service...ja zvao , žena mi sve rekla šta me zanima. ne engleskom
HTC servisni centar:
Mmm-agramservis
Žitnjak b.b.
HR-10000 Zagreb
Tel: +385 1 2456555
www.agramservis.hr ili http://www.movens.com.hr/index.php?o...&id=2&Itemid=6
ok hvala, ovo za agramservis sam čak i skužio, ali moram priznati da nisam znao za onaj besplatni broj...
Nisam znala gdje da pitam. Tmobile G2 Touch mi je pao na beton i od njega je nastao krš, radi kad se upali, čak i touchscreen funkcionira. Da li možda znate koliko bi možda zamjena stakla mogla koštat?
dva posta iznad imaš brojeve jedinog servisa u Hr :)
Planiram ga uzeti s produljenjem pretplate i sad gledam, vidim da ga imaju i u VIPu i Tele2 (imam i kod jednih i drugih pretplatu). Zna netko mozda kako stoji stvar s njima, da li su brandirani (kao npr. kod t-mobile) i mogu li se otkljucati? I da li taj eventualni branding moze stvarati probleme kod upgrade-a na verziju OS-a 2.x koja bi navodno uskoro trebala biti dostupna?
Planiram staviti unutra tele2 karticu, vidim na njhovom webu da piše da "radi s tele2 karticom", pretpostavljama da se mislilo da je zakljucan.
Ja neznam zašto onda filozofiraš? U Tele2 je sto puta jeftiniji, a treba ti na Tele2 ići.
BTW ovaj iz Tele2 je nebrandiran, a za VIP neznam. Mobitel iz Tele2 je nemoguće dekodirati, a ovaj iz VIP-a bi išao preko online servisa.
evo mene nakon nekog vremena, Hero imam u posjedu sad već nekih 2 mjeseca i sve je apsolutno savršeno (posebnu u odnosu na symbian kojim sam se do sada služio), ali imam jedan problem/pitanje...
U stanu imam Wifi zaključan putem Wep, Hero uredno njega prepoznaje i spaja se na njega, ali aktivnu vezu nemam duže od 5 minuta i za to vrijeme mogu otići na market, napravit update vremena i sl., ali većinu puta kada pokušam otići na neku stranicu neće...
probao sam upisivanjem mac adrese u postavke rutera, ali mi ni to nije nešto previše pomoglo
ima kakvih prijedloga? i ne, nisam pokušavao na nekom drugom wifi-u, pošto se nisam ni sjetio, ali i kod mene u stanu s vremena na vrijeme uredno radi...
ako išta pomaže radi se o D-link routeru
neznam, čitao sam o dosta problema sa WiFi na Hero i ako ga i ti imaš to se bar do sljedeće nadogradnje softa neda ispraviti. Jedina stvar je promjena routera koji će se bolje "slagati" sa Hero.
Možda je i problem u tome što ti se nakon nekog vremena WiFi isključi jer je neko vrijeme bio neaktivan (npr. nakon što se ugasi ekran isključi se i WiFi). Ako je ovo problem instaliraj si sa Marketa "KeepWiFi" program koji drži WiFi stalno upaljenim.
ok hvala, nekako sam i pretpostavio da bi mogao dobiti ovakav odgovor, probati ću ako ništa drugo s tim programom, ali promjena routera ipak ne dolazi u obzir :)
navodno je izašao raspored kada će tko dobiti update za hero...
mi sa nebrandiranim uređajima smo ova 1. skupina jel?
http://www.htcheroblog.com/2010/03/1...hedule-leaked/
nadam se da je istina ovo. Jedva čekam home screen pinch zoom funciju !
jel imate i vi problema sa spajanjem heroa na komp? ja sam ga jednom spojio radilo sve sad opet nece prepoznat. masovno citam po netu da ima s tim problema? kako vi stojite sa time?
Meni sve normalno radi. Skini, ako već nemaš zadnji HTC Sync, mislim da je version: 2.0.18
jesam da jesi ti na win 7?
ne, imam XP
pad a bili su problemi sa win 7 valjda novi update nes rijesi
pozdrav forumasima..
evo ovako me zanima, posto mi je u planu kupit Hero, tj, Tmobile G2 Touch.. koja je razlika izmedju njega i originala, osim sto ima logo od Tmobile-a na masci i bootanje.. dali ima jos nesto? kolika je razlika u cijeni, i dali se normalo updatea kod istog ?
Puno hvala unaprijed na odgovorima.
LP
ola ljudi popizdit ću sa mms postavkama za VIP.odem fino na APN i tamo mi je vec postavljen data.vip.hr jer sam na pretplati, i ispunjena su mi polja name dakle vip data,
pa APN : data.vip.hr
proxy prazan
port prazan
username i pass 38591
e sad server prazan???
mmsc :http://mms.vipnet.hr/servlets/mms
mms proxy : 212.91.99.91
mms port prazan?? probao i sa 8080
mms protocol 2.0
mcc 219
mnc 10
apn type prazan
gdje griješim? na netu normalno surfam preko ovog data.vip.hr ali mms nemrem primit :(
imam g2 touch i napravio sma update rom-a na 2.73.405.38. problem je u tome da se ne spaja na 3g odnosno spojen je ali u browseru ne otvara nijednu stranicu dok recimo mail mogu normalno slati i primati i koristiti gtalk. u postavke apn-a pisem:
apn:(u sluzbi za korisnike vele www.htgprs.hr meni se tako uopce ne spoji na 3g) umjesto toga ja pisem web.htgprs
proxy: 010.012.000.003
port:8080
ostatak je difoltan
jel netko imao vec taj problem? btw. koristio sam goldcard metodu...
KOd mene ti je za mms ovak:
apn: mms.vipnet.hr
proxy i port nista
user i pass 38591
server: nista
mmsc: http://mms.vipnet.hr/servlets/mms
mms proxy: 212.91.99.91
mms port: 8080
mms protocol 2.0
mcc 219
mnc 10
apn type: mms
i ja kad saljem mms-ove mobile network mi mora biti isklucen
hvala ,u međuvremenu sam skužio ali svejedno thanks :)
ok, nemojte mi zamjeriti što pitam ali eto iam namjeru nabaviti ovaj mobitel (odnosno na pola puta je već) u T-Mobile izdanju (G2 Touch) pa sam vas htio pitati bi li se dalo njega malo srediti (noviji softver koji nije t-mobileovitd) da to sve bolje radi, a opet da bi se mogao recoverati ukoliko bi bilo nužno da ide na servis
ili jedini način kako bi se to moglo izvesti je potpisati smrtnu presudu jamstvenom listu?
ovako malo što sam pročitao 1.5 i nije bog zna kakav odnosno upgradeovi donose zbilja primjetna poboljšanja. upgrade sa 1.5 na 2.1 (2.2) u T-mobile-u nije moguć? odnosno ukoliko bi se išta u budućnosti htjelo po njemu u kućnoj radinosti sređivati trebalo bi ga prvo rootat (what ever that means...to ću tek kasnije pročitat) pa onda tek upgradeat?
nemojte se ljutiti ali eto čisto pitam da u budućnosti nebi nešto zeznuo a i da čujem komentare korisnika isplati li se uopće prčkati po ROM-u odnosno zafrkavati se s rootanjem, dizanjem na neći skuhani xda developers ROM i onda još zafrkavati s OC-anjem proc-a?
malo je od mene glupo to bi htio sjediti na dvije stolice (i jamstvo i skuhani ROM) ali ako bi se moglo preko nekog recovery moda ili backupiranja svega i svačega , zašto ne :D
Rootati i stavljati custom ROM se uvijek isplati, sve je bolje od defaultnog ROM-a (o brandiranima da i ne pricam).
G2 se moze i rootati i mogu se stavljat drugi ROM-ovi, sve ide bez problema. Vjerujem da ima uputa za to u drugim temama, pa pogledaj.
Ne znam za restore/garanciju, ali ni to ne bi trebao biti problem...
Daj molim te reci mi, hoce li mi to rootanje i stavljanje custom ROM-a ista ubrzati telefon?
Imam G2 touch i debrandirao sam ga onom jednostavnom procedurom. Medjutim nisam zadovoljan brzinom, primjerice otvaranja SMS-a, imenika, aplikacija. Da li rootanje ista pomaze u tom pogledu?
Hvala.
samo rootanje ne, ali ima drugih ROM-ova (znači, flashanje) koji rade brže i možeš dignuti procesor na 691 MHz. neki mogu i više ali ne treba forsirati
E da i možda jedno glupo pitanje (ne možda nego je)...kako maknuti android widgete s home screen-a...konkretno music player bi odje*ao...vidim samo gdje je add a nigdje remove ?
Uf, moram se sloziti, bogme vrlo pocetnicko pitanje... :jehon:
Stisni i dugo drzi widget, onda ga odvuci na kantu za smece koja se pojavi.
Prilicno sam siguran da je ovo dio onog pocetnog tutoriala koji se pokrene kad se napravi master reset.
Ali zasto bi jel odvojili malo vremena pa to prosli, samo klik na Skip i ajmo dalje... :rolleyes: :belj:
A što ćeš kad je to bila stara navika od svih prethodnih mobitela. Sve us vemu hvala na objašnjenju :) I samo da vas još pitam za OS 1.5 i Hero-a koju bi navigaciju preporučili a da ima mape hrvatske (i da su koliko toliko detaljnje)
e i još samo jedno malo pitanjce ako nebi bio problem :D : kako napisati mms bez slike...dakle recimo da želim poslati XY osobi teks od recimo 800 znakova a neželim to slati sms-om : kako onda uključiti da mi to šalje mms-om (imam opciju poruke aktiviranu pa mi je isplativije slati 120 mms-a nego sms-a)
koliko sam skužio jedini način bi bio da nakeljim sliku neku bezveze i onda uvatim pitati romane ispod nje.
Da, direktno ne ide. Automatski prebacuje u MMS ako se prikači neka multimedija (logički :D) i to je to
Samo kad otkriješ ljepote google maila, zaboravit ćeš na MMS :cthumbup:
Ima alternativnih aplikacija koje to mogu i bez slike, npr Handcent SMS (on po defaultu cak sam predje na MMS kad duzina poruke prijedje 3 SMS-a).
Samo treba potraziti malo...
jel netko imao iskustva sa Universal Androot-om?
Navodno je root prejednostavan...
link: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=747598
Ja sam rootao s time. Medjutim ne mogu uci u Recovery Mode...
hmm...
jesi probao skinuti rom manager sa marketa i pomoču njega flashao njihov custom recovery image?
Ovak,uzel sam u T-Mobileu G2 ilivam Hero te sam oduševljen s mobom(nakon prelaska s WM u svim varijacijama). Osim neki problema s trajanjem wireless konekcije nemam nekih vecih zamjerki..... samo upit il dva,za početak:
zaš mi nece delivery reporti raditi? uredno su kvacice popikane al nish o isporuci ne dolazi
gore je verzija androida 1.5(bar mislim da sam tak vidil)....koja verziju je najbezbolnije spicit tj koja je aktualna? :)
Unaprijed hvala
za delivery report nemam pojma jer mi ne treba...
je.. gore je 1.5 jer t-mobile jos nije izbacio update (a kad ce ne zna se)..
najbezbolnije ti je (ako ne zelis i ne planiras rootati mob), napraviti golcard i staviti original HTC Hero 2.1 android gore... to ti je aktualna verzija za Hero...
postupak traje 10-15 minuta ili manje...
bas sam ga jucer prosla, s tim da sam ja stavljala custom ROM pa nisam isla na 2.1 orig. rom, nego na 1.5, a onda dizala custom fw gore... sad sam na custom FroydVillain 1.2.2 (aka android 2.2)
ak trebas tutoriale, dojavi pa cu nest kratko sloziti...
Ako misliš na standardno izvješće koje se oglasi kao na Nokiama i SEu, toga nema(možda neka aplikacija, ne znam). Ako hoćeš provjerit jel poruka stigla uđeš u poruke, spremnik te osobe, dugo držiš na poslanoj poruci i klikneš View Report.
Za novije verzije Androida moraš rootat uređaj.
v1.5 nema delivery report, odnosno ne izviješćuje dok update (službeni) v2.1 ima iodnosno spomenuta funkcija radi
najbolje ti je sve preskočit i instalirat odma FroydVillain 1.3.0
odlično radi, osjeti se poboljšanje naspram 2.1 i uz instaliranje par aplikacija i dobrog dialera je više nego alternativa 2.1ici
one more question vezano uz pravljenje goldcarda.....jel potreban eksterni čitać kartica ili ne? Dosta tutoriala nije jasno po tom pitanju
ne
evo ti najjednostavniji način dobivanja goldcarda
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=714855
za rootanje koristim Universal Androot
i onda preko Rom managera instaliram ROM
Pozdrav!
Evo ovako, u kratkim crtama, planiram prelazak na android i možda bi uzeo G2 Touch, ali pošto se tek upoznavam s androidom imam par pitanja da vidim dal sam sve dobro razumio...
1. Ovim postupkom http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=714855 bi G2 Touch postao Hero i imao bi 2.1 android?
2. Samim time dobivam opciju slanja i primanja podataka putem bluetootha, stabilniji software i ostale blagodati?
3. Gore navedenim postupkom ne gubim garanciju?
4. Mogu li ikad iz bilo kojeg razloga napraviti obrnuti postupak (znaci vratiti na 1.5 i klasični G2 software)?
5. Ako ga rootam gubim garanciju nepovratno ili je moguć povratak na klasični ROM bez vidljivih tragova bilo kakvih "ne dozvoljenih" radnji?
1) G2 Touch nikad nece postati Hero jer on Hero zapravo i je.....i da,imace Android
2) Neznam za bluzub,radio mi je i prije,o stabilnosti rađe nebi a blagodati bi imao,da
ostalo nek odgovore iskusniji :)
1.) ja sam od G2 Touch-a dobio Hero-a...dakle najnormalnije može osim što na prednjem ekranu i dalje gledaš T-Mobile reklamu i nemaš garancije više
2.) Da. Možeš slati i primati bluetoothom. Nije baš nešto stabilniji softver.meni je bio stabilniji na 1.5 t-mobile smeću nego na visokohvaljenom 2.1 villainrom 12.0.0. Osim stabilnosti koja se tu i tamo zbrejka, prednosti su da možeš instalirati i novije programe
3.) Gubiš...osim ako ti ne izgori matična ploča i memorijski čipovi pa neskuže što si radio po njemu :D iako teoretski nebi trebao izgubiti garanciju, ali to je već za diskusije i polemike drugdje
4.) Možeš
5.) Da.Gubiš garanciju. Za sad koliko sam skužio nema povratka nazad
BTW uzmi si g2 touch/Hero jer je super mobitel :)
Hvala na odgovorima ali slobodno se još netko nadoveže...
Ne znam, mislio sam uzet G2 Touch, ali nekako me odbija sad taj gubitak garancije, a ostati na 1.5 androidu i čekati t-mobileov update kojeg ni neće biti mi nema smisla...
ja sam ga mjesec dana koristio da se uvjerim da je sve uredu s njim, kad sam se to uvjerio nadam se da ako mi krepa da će pregoriti matična ploča pa da se neće moći skužiti da je softverski prčkano po njemu :D
ostatak na android 1.5 verziji je glupost jer verzija (za t-mobileovu govorim jer sam jedino nju imao) iako stabilna (barem meni) nudi ograničavajuće faktore kao : beskorisnost bluetooth-a (osim za h-free), malo "zaostali" softver, nema delivery (i read za mms) reporta...ma jednostavno ako kupiš G2 Touch nećeš požaliti ako ga digneš na 2.1 odnosno 2.2 android...
ja sam trenutno na 2.1 VillainRom 12.0.0. jer sam navikao na HTC Sense i nekako mi više paše od verzije 2.2.koja nema HTC Sense nego LauncherPro ili tako nekako iako kažu da je ta "uradi sam" tj. cooked verzija 2.2 brža i stabilnija od 2.1
Ako se pitaš što je HTC Sense : to ti je UI odnosno korisničko sučelje :)
Što se tiče mobilne telefonije odsad idem u jednom jedinom smjeru : HTC i android...za mene WIN WIN situacija nakon mnogo godina korištenja dummy-ja, WM-a, Symbiana i raznoraznih proizvođača od Alcatela do Sony (Ericssona)
Hvala ti... Znam što je HTC Sense, proučio sam vec sve oko njega... Evo vidjet ću još malo pa ili ću ubost G2 ili Legend mada sumnjam da će njega dobit u T-mobu... Ubiti ubo bi ga bez razmišljanja da naš T-mobile izdaje update kao i ostatak svijeta, odnosno da ne moram izgubit garanciju...
Sutra dobivam T-mobile G2 Touch, pa me zanima sta bi bilo najbolje da prvo napravim s njim? Instaliram 2.1? Rootam ga? (prije sam imao Pulse tako da sam dosta upoznat s Androidom)
I ako netko ima neke korisne informacije u vezi tog moba...
ocu, ocu... i onda prvo instaliram HTC Hero 2.1 Update, pa tek custom ROM-ove (i koje?)?
Sluzbeni 2.1 za T-mobile G2 Touch je izasao preko OTA, samo odite na system softvare updates i check now, meni se pojavio 2.1 i sad ga upravo skidam....
Zasto su mi izbrisani postovi? Mucim se da napisem dojmove i sljedeci dan mi nestane post, ma super...
Onoo najvaznije ja mislim je da imam Flash u browseru, upravo igram flash igrice na njemu
Da, flash, i ja sam bio u soku, mislio sam da to dolazi "u paketu" s 2.2 ali da mogu pokretat samo jaci procesori (1GHz).
Brzina opcenito je odlicna, browser je nesto sporiji, pretpostavljam zbog flasha, ali se moze ugasiti, malo je "ulickan" sense, nova verzija officea, interface od kamere je drugciji i ima vise postavki, nazalost nema Live Wallpapere, market steka za pop*zdit, neznam sto mu je, mao skida normalno, ponekad traje 2 sata da skine app od 1mb, pa onda se zaustavi i kaze instalation unseccesfull...
To je to sto sam sad vidio, mobitel imam ustvari tek 2 dana, cim sam dobio mob mi se pojavila mogucnost updata 2.1, tako da ni nisam bio puno vremena na 1.5...
Ako vas nesto zanima slobodno pitajte ;)
To ovisi iskljucivo o OS-u/ROM-u.
jel mi moze netko reci, pod pretpostavkom da sam ''stari'' G2 Touch apdejtao na 2.1 verziju, dali je moguce vratiti na ''staru'' 1.6 verziju?
dakle gore navedenim postupkom bi se ja teoretski mogao s villainrom-a vatiti na T-mobile 1.6 verziju i time "vratiti" garanciju?
Imam problem,nekad kad pokrenem Dolphin HD i ocu nes utipkat unutra jednostavno nakon prvog dodira po slovu tastatura nestane i nemrem niš upisat pod milim bogom..... ima li ko sličan slućaj? HTC Hero & 2.1 official
Nisam bio u prilici instalirati update onog trenutka kad sam dobio obavijest da je upgrade ("System Upgrade 3.36.116.3 (78.92MB) ....") dostupan, a sada kada odem na gore spomenuti ekran (Settings -> About phone -> Sytem software updates) nakon klika na "Check now" kaze mi "No updates available. Your phone is up to date." (!!!???). Vrlo cudno posto imam defaultni 1.5 i nisam imao nikakve pokusaje upgrade-a do sada.
Da li netko zna o cemu je rijec - da li je Android 2.1 upgrade trenutno nedostupan ili nesto drugo??
Napominjem da sam prethodno uspjesno instalirao "pripremni" OTA update (inace ne bi niti imao ovaj novi ekran za SW updates).
Hvala unaprijed na svakoj informaciji,
Goran
Samo da pitam : imam villainrom 12 i sad sam gleda i froyo 2.2 na benchmarcima je brži kojih 33% odnosno gdje villainrom 12 (2.1) dohvati jedva 400 froydvillain dohvati preko 600
I naravno da mi je palo napamet da instaliram 2.2 android ALI htio sam vas pitati koliko je LauncherPRO bolji/lošiji od HTC Sense-a...jer Sense mi je super iskreno i pretpsotavljam da će mi faliti ako bi prešao na froyo :(
dakle eto ako bi netko mogao ukratko opisati razliku između sense-a i launcherpro-a- Hvala :)
To ti je sve do osobnog dojma. Meni osobno je LauncherPro(čak i ADW) bolji i nema šanse da se vratim na Sense. Uostalom možeš instalirat s marketa LauncherPro i probat jel ti odgovara.
Inače, jučer je na XDA izašao Sense mod za ADW, pa ako ti zafali Sense eto nešto barem.
sad prvo da se sjetim kako rootanog hero-a dignuti na froyd odnosno što sve trebam napraviti prije upgradea pa ćemo dalje :)
inače thnx na info-u...definitivno idem na froyd pa kud puklo da puklo s neimaštinom sense-a :)
p.s. znam da bi ovo trebalo biti u drugoj temi ali svejedno da pitam ovdje : što bi ovi kerneli trebali biti? ispod froydvillain-a su 8-10 kernela. e pa je bi ja trebao nešto s njima raditi ili ?
p.p.s. :D je se netko zabavljao bio s radio-om? ako netko ima iskustva ako određeni radio radi bolje os stock radia na hero-u iz t-mobile neka slobodno javi :)
Ajde daj javi dojmove kad isprobas. Narocito baterija i GPS me zanimaju, vidim da su tu dosta imali problema. Meni Villain 12 predobro radi da bi ga mijenjao ako je mala promjena. A u benchmark performanse ne vjerujem, to ti je ko i na PC-u, benchmark je jedno, a real-life iskustvo drugo.
Ja sam samo jednom dizao verziju radia, kad sam stavljao MCR3.1, sa stock radiom (hero iz tele2) na tom ROMu mi je konstantno gubio mrezu. Nista neobicnog niti boljeg nisam primijetio i drzim da ako radi, ne diram :-)= Citat =:
p.p.s. :D je se netko zabavljao bio s radio-om? ako netko ima iskustva ako određeni radio radi bolje os stock radia na hero-u iz t-mobile neka slobodno javi :)
evo instalirao sam froydvillain ali trenutno nemam vremena zabavljati se s njime pa ću tek poslije javiti iskustva, što valja, što nevalja i ostalo :)
@yager : a kako kernel instalirati/promijeniti? što to samo da skinem i što onda ?
najprije instaliraj rom i onda bez reboota instaliraš kernel i nakon toga ide reboot
preoručujem ti kernel na cca 650, jer se preko toga, barem mni zna malo ugrijat
meni osobno je launcher pro puno draži od sensea, u početku nije bilotako ali kad se navikneš ne želiš više nazad
i svakako bi svakome preporučio prelazak na froyo, bolje radi samo šta moraš skinit sebi neki dobar dialer jer je bez njega malo glupo
A je se može kernel naknadno instalirati? jer sam bio instalirao froya s 576MHz limitom i tek onda eto pitao za te kernele. pretpostavljam da kernel instaliram isto kao i ROM
Ukratko : prva zamjerka Froyu je da ni advanced task killer ni taskiller nemogu pogasiti sve procese nego se oni samoinicijativno pale. Malo čudno ali njih dvojica nemogu ni sami sebe ugasiti...i track ball mi svjetli na random sam od sebe...
sve mi se čini da se vraćam na villainrom ili kimeiru
iskreno ja ne koristim nijedan task killer i ni ne vidim zašto bi, sve i radi tip top ovako
trackball, meni se to zna desit svaka 3-4 dana da mi počne svijetlit random, ugasim , upalim i opet sam miran par dana
iskreno neznam jeli možeš naknadno kernel instalirat, mislim da nemožš, koristi set cpu ili neki sličan program
ako se misliš vratit probaj elelinuxov rom
meni osobno čak i bolji od villaina
Svi Android developeri i svi ljudi koji se kuze u to ionako kazu da koristenje task killera uopce nije preporucljivo i da ga treba izbjegavati, a u Froyo su navodno nesto preuredili u tom dijelu tako da 3rd-party aplikacije niti ne mogu ubiti podosta tih procesa koje su prije mogle.
Ukupni dojam nakon 1 dana korištenja FroydVillain-a 1.5 (Android OS 2.2)
- Nakon cjelodnevnog natezanja uspio sam iskemijati da FroydVillain radi bolje od VillainRom 12.0.0
Požitivne stvari :
+ radi brže
+ sve je više eyecandy
+ rade mi neke aplikacije koje nisu radile na 2.1
+ Launcherpad pro plus kad se namjesti radi bolje od sense-a iako sense daleko daleko bolje izgleda (subjektivno)
+ milijardu i jedna opcija za podesiti
+ jesam spomenuo brzina :D
Negativno :
- treba cijeli dan da se podese stvari
- fali pošteni dialer
- fali htc-ov sat sa weatherom (zamijenio s fancy widgetom)
- milijardu i jedna opcija za podesiti (i neg i poz jer stvarno postoji podosta opcija a svaka čini neku razliku)
Sve u svemu moje subjektivno mišljenje nakon svega je da ako imate vremena i volje zafrkavati se s mobitelom pređite na FroydVillain (uvodna animacija je preje*ena) jer će vam se isplatiti...ali ako nemate cijeli dan da ga izgubite na podešavanje i uštelavanje mobitela nećete ništa revolucionarno propustiti.
Stvarno ovi 2.1 Sense ROMovi su bogom dani što je da je jer da bi ste Froyo-a natjerali da radi sve kao Out-Of-Box kod 2.1 Sense ROMova morate se poprilično namučiti i vremena potrošiti
za dialer probaj dialer one, odličan je a za vrijeme uzmi snowstorm
je sve sam ja to već bio sredio...dakle rezime prelaska na froydvillain 1.5 odnosno na android 2.2 je da trebate utrošiti cijeli dan na "fine tuning" da bi ste imali uređaj 20-30% brži (i 10-20%bolji) od onog što imate Out-Of-Box odnosno odmah prilikom instalacije jednog od boljih 2.1 kuhanih ROMova
ovo su vam screenshotovi s mog hero-a uzeti prije par minuta :
info/settings/lock screen
http://slike.hr/slike-male/s/snap201...2217_0f636.png http://slike.hr/slike-male/s/snap201...2156_c20f6.png http://slike.hr/slike-male/s/snap201...2225_0d7cf.png
lijevi screen/home screen/desni screen
http://slike.hr/slike-male/s/snap201...2120_aa97c.png http://slike.hr/slike-male/s/snap201...2114_a6071.png http://slike.hr/slike-male/s/snap201...2123_8bb52.png
kako to izgleda kad se zarotira/tipkanje sms-a/dialer one
http://slike.hr/slike-male/s/snap201...2527_96997.png http://slike.hr/slike-male/s/snap201...2309_e9b35.png http://slike.hr/slike-male/s/snap201...2425_1199f.png
fancy widget u landscapeu neradi dobro svoj posao/ostatak radi dobro svoj posao/kamera
http://slike.hr/slike-male/s/snap201...2515_c2f64.png http://slike.hr/slike-male/s/snap201...2527_6de2a.png http://slike.hr/slike-male/s/snap201...2254_9ce26.png
eto...to vam je trenutno izgled mog mobitela...ja sam zadovoljan, ali stvarno treba se poprilično pomučiti za nešto ovakvo :( pogotovo ako prije niste radili s novim programima (pronalaženje idealne aplikacije itd), a trebate ih instalirati par
Ja sam isprobao sve ove zastupljenije custom ROM-ove, medjutim je HERO prespor, ocito za moj ukus. Mislim da cu preci na Desire, kazu da je puno brzi :)
@picika : hahaha...da ono...1GHz ili 528MHz...i 512 rama ili duplo manje...baš se pitam što je bolje :D jbga...hero je spor ali svejedno se da lijepo s njim izići na kraj :) samo da se da malo truda...
i još kad mu se digne takt na 691MHz opet se to malo poboljša...kamen po kamen kućica :) isto tako i s hero-om...malo po malo pa se na kraju dođe do nečeg :)
a i još uvijek sam zadovoljan jer mi baterija traje 4 dana :D što mi je dosad neviđeno na smartphoneima a koristim ih od 2004-e (izuzetak su bili p990 i p1...iako ne veliki izuzetak pošto su im baterije bile ~3 dana izgurale nekako)
neznam jesi ikad ima oba u ruci
Osnovne radnje, imenik i SMS. Katastrofa sporost.
Primjerice, da bi dosao do kontakta "Ivan Horvat", upisem recimo prva tri slova "Iva", i onda cekam 10-ak sekundi da mi izbaci rezultate. Nekima je mozda cudno, ali za mene koji sam presao s Blackberry-a je to neprihvatljivo.
Takodjer upravljanje listom zadnjih poziva, browsanje SMS-ova, sve radnje se izvode s osjetnom zadrskom...
prijatelju moj tebi onda tu nšto nevalja
meni momentalno pokazuje kontakte kako tipkam , nema čekanja ni najmanje
Mozda je stvar u velicini imenika, ne znam...
Bio sam na stocku, sad sam na customu, isprobao sam sve custom romove kao sto sam vec i napisao.