Ok. Hvala. Javim kako je prošla instalacija.
Printable View
Ok. Hvala. Javim kako je prošla instalacija.
I što kaže kolega? Dali je kasnije imao kakvih problema, sa sporim radom računala ili slično?
Instalirao sam Windows 7 Ultimate, i prezadovoljan sam! Radi brže nego XP! :respect:
..... i ja isto ;) prezadovoljan
http://slike.hr/slike-male/w/w7u_06df3.jpg :smart:
Zna li tko link za kakav dobar croatian language pack za windows 7? Tražio sam na google-u ali našao sam stotinu vrsta, pa me zanima koji je pack najbolji.
Windows update?
da preko update, te mora biti ultimate verzija sedmice. samo on podržava
druge jezike.
inače dali ima tko kakvo rješenje za printer hp psc 1215 ?
driver je instaliran automatski jer stari ne radi, ali nigdje nema u opcijama
status boje odnosno razine , te nikakve postavke za podešavanje.
hvala
To je zato što driveri i software nisu jedna te ista stvar. Driver sluzi za jedno a software za drugo. Dakle,nabavi software,kad drivere vec imas... :wave:
Bok ljudi, imam par pitanja u vezi sedmice...
Planiram uskoro preći na sedmicu, ali imam problem sa veličinama particija...
Naime do sada na xp mi je sistemska bila na 20 GB, na njoj sam instalirao i programe, a ostatak 120 GB za podatke...
A vidim da piše da im treba minimum od 20 GB za instalaciju, što mi se čini malo previše...
Stoga jel mi može netko od vas reći koliko sedmica zauzima mjesta na hardu?
Jer, neda mi se iskreno brisati particiju sa podacima ako baš nije nužno...
I šta vi mislite jer 20 GB dovoljno za sistemsku na sedmici?
Instaliraš Acronis partition magic i podjeliš hard disk po želji.Sa slobodnih 120GB prebaciš u instalacijsku particiju koliko želiš.;D
Windows 7 Loader v1.6.9 (x86-x64) - By Daz
Čuli ste za njega??
planiraj si 40-60 GB za windowse i programe (ovisi koliko programa držiš na kompu). meni nakon nešto manje od godinu dana je potrošnja na sistemskoj particiji 39 GB od 60 i tu je sad više-manje stabilno već neko vrijeme....
kolegi na poslu sam nedavno morao širiti s mislim 20 GB sistemsku particiju na 40 jer se blago zakrčilo, 40 mu je sad okej jer drži nešto manje aplikacija neg ja na kompu. umjesto acronisa da se ne zafrkavaš s crackanjem, alat koji je džabe i radi ko beba je gparted http://gparted.sourceforge.net/livecd.php
Otkrio problem.
Kada kopiram nešto na USB stick i nakon početka kopiranja stisnem Cancel- pojavi se "loading" i čekam do beskonačnosti.
Tj. zablokira se.
Ima li kakvo rješenje ili jednostavno moram iščupati USB?
...evo konačno skinuo Win 7 Enterprise x86 ...budem ga instalirao do Božića (original licenciran) pa ćemo vidjeti kako će se ponašati...
dosada sam normalno update radio sa win7 i uvijek mi je pisalo koji update skida i za sto je npr samo sam za defendera update radio,sada mi nista ne pise samo ovo:http://www.2shared.com/file/10094953/f48de9bd/Clip.html
Problem kod aktivacije Windows 7 Enterprise! Dali itko zna o čemu se radi?http://slike.hr/slike/izrezak_b9ef0.jpg.html
nisam ništa nego s windowsovim photo viewer,
imam otvoren folder sa slikama,i kliknem 2x na sliku,i ona se otvori u windows photo vieweru,ali ne iskoči onak napred nego se otvori ali iza ovog foldera sa slikama
evo u slikama kaj mislim
znači folder sa slikama otvoren,i miš na slici koju otvaram
http://www.imagesforme.com/upload/9a367662.jpg
kliknem 2x na sliku,i otvori mi se iza ovog foldera,a ne ispred
http://www.imagesforme.com/upload/92df9e72.jpg
kužiš kaj mislim,i još se to ne događa uvijek,nekad čak i otvori normalno
Jedan problem. Imam tri particije. Na sistemskoj particiji u svojstvima diska piše da mi je zauzeto 20 GB prostora, no kada otvorim disk i označim sve datoteke u disku, pa na svojstva - piše 11 GB. Na drugoj particiji u svojstvima pokazuje 60 GB zauzeto, no kada označim datoteke u disku i opalim po svojstvima piše 47 GB. Treća particija mi je potpuno prazna, no u svojstvima diska piše da je zauzeto 5 GB.
Ne vidiš skrivene datoteke. (system restore, page file itd)
Zna li tko dali mogu ažuriranja što mi windows automatski skine, pronaći na računalu i spremiti možda na USB, CD itd.. Jer sam prije par tjedana skinuo oko 1,5 GB ažuriranja, ali sam imao sranja pa sam ponovno dizao sustav, pa sad opet moram skidati ta sranja. A i treba mi za drugi komp.
Ako konfiguracije nisu iste ili ako windowsi nisu isti,ažuriranja također nisu ista. Ono šta se skine,skida se u privremeni folder sistema operativnog sustava i to se ugrađuje u sustav,tako da mislim da ti nema ništa od "spašavanja" updateova,tj. male su šanse.
Postoji na Microsoftovoj stranici download updateova, odn. sam možeš odabrati i skinuti željena ažuriranja, i spremiti ih u željeni folder, tako da sam mislio da postoji takva mogućnost i kod automatskog ažuriranja sustava. Nakon skidanja ažuriranja (kod automatske opcije) gledao sam u privremeni folder, ali u njemu se ne nalazi ništa, no u svojstvima opet pokazuje prisutnost određenih podataka, što opet nestaje nakon instalacije tih ažuriranja. Ipak ništa od svega toga. Preostaje jedino manualno naći željene datoteke na microsoftovoj stranici, te ih tako sačuvati "za kasnije".
pozz svima, imam isto sličan problem kao jedan kolega prije ... otkako sam instalirao 7-micu, isključim update da se sam obavlja, upalim net, imam Vip stik za net, i u roku 3 minute skine mi 15MB, a ustvari ja ni ne upalim internet browser i tako dalje nastavlja trošit promet, za 20 minuta stigne na 120 MB... da li netko zna možda u čemu bi bio problem , hvala svima
Nisi isključio.
čak 3 puta sam isključivao i mora biti isključeno, to sam baš provjerio
The Master List of New Windows 7 Shortcuts
http://lifehacker.com/5390086/the-ma...ws-7-shortcuts
Sretna Nova svima!!!
Vezano za Windows 7 (Enterprise, licenciran) imam problem u Windows Exploreru. Ako izbrišem folder na kojem je pokazivač (koji je selektiran) - Explorer ga izbriše, ali ne pomakne pokazivač na slijedeči folder, već javi da pokazuje na "objekt koji ne postoji", Explorer pukne, traži rješenje na Internetu - i zatvori se.
Radi lakšeg razumijevanja, radi se o lijevom dijelu prozora, dakle onom koji pokazuje foldere, pogone i slično.
Ako netko ima iskustva ili prijedlog, molim za pomoć.
Hvala u naprijed
...evo upravo "friško" instalirana 7-ica, također Enterprise, original ključ, i nemam takvih problema :dunno: ...
...:hm: zanimljivo, meni eto prije 2h uredno prošlo, trajalo je neku minutu ali je aktiviralo...kad si zadnji put probao aktivirati...stvarno ne znam u čemu bi mogla biti stvar...
Možda nekome bude zanimljivo za znati!
= Citat =:
Posted By sOliver On January 3, 2010
Have you ever wondered if there are any secret Windows 7 features? Most games have a godmode, something that will enable all cheats and features. Windows 7 too. This is going to be a brief tutorial that will allow you to enable the secret godmode in Windows 7.
http://windows7themes.net/pics/windows-7-godmode.JPG
Create a new folder (right-click and click on “New Folder”). Right-click on the folder and click on rename, copy and paste this:
GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}
http://windows7themes.net/pics/how-t...-windows-7.jpg
This folder will now be a shortcut to the Windows 7 godmode.The godmode allows you to quickly access many Windows 7 functions via a GUI.
...problem - naime događa se sljedeće, ukoliko računalo pošaljem u sleep mode, tokom noći se samo upali , ne znam zasto niti kako jer ništa nisam dirao po postavkama...i još nešto - nekada se zna dogoditi da kad ga idem gasiti, kliknem Ugasi računalo, ono odradi svoje, ugasi monitor ali ono ostane raditi...ostaje mi onda samo reset i ponovni pokušaj gašenja... Win je Enterprise x86 verzija...
nijedan problem koji si naveo nisam imao od 10. mj. od kad koristim Win7 Ultimate
Jel imas sve najnovije drivere? Ne sa updatea, nego sa stranica proizvodaca?
...imam...idem još probati updateat Bios pa ćemo vidjet...
----------------
edit: evo upgradean bios, nanovo instalirani driveri za chipset ali ista stvar (s gašenjem računala) ... :angry: :wall: ...
...stvar sa spavanjem riješena - isključena automatska provjera ažuriranja...
...ali ostaje problem gašenja računala - znači uredno pozatvara programe, pokaže prozor odjavljivanja, poruka - isključivanje računala - ugasi se monitor i diskovi i sada kad se treba skroz ugasiti - jednostavno matična, napajanje i hladnjak procesora ostaju raditi i moram ga "na silu" ugasiti (preko tipke) ...
NAPOMINJEM - računalo se uredno gasi u XP i Vista OS-u ...
zato sto na windows updateu kasne malo pa sam zato mislio mozda nema najnovije. Uvijek skinem sve drivere prvo sa proizv. stranica, pa tek kasnije onda idem update probati jel ima sta
dakle instalirao windows 7 ultimate. sve pet, sve drajvere nabacio, ali igre su katastrofa. sve igre koje su se na xp-u vrtile na 1280x1024 full high, sada na medium detaljima strasno laggaju.
instalirao nvidia physics, driveri su up to date, ali ne ide.
graficka je nvidia 8800gt superclocked edition sa 512 ddra. procesor je dovoljno jak e7400 @2,8ghz, 2 gige rama... ali jednostavno igre ne klize kao na xpu, jel trebam neke specijalne drivere ili je windows 7 zahtjevniji od xpa, pa zato igre laggajU???
I kod mene je isto tako, na XPu mi je PES savršeno radio, a sad kad imam 7icu više ga uopće ne igram jer je totalno neigriv :cry:
NA mojoj mašini razlika je za 2-3 fps-a u odnosu na xp.
Sedmicu imam i na kanti od kompa (P4 2.0A, 1gb ddr266, radeon 9600) i radi začuđujuće brzo.
decko na 7ici igra i pes 2010cod4 (valjda),nba 2010 i sve igre rade bezproblema... jedino nije htio pokrenuti nfs...
Samo da zaokružim "svoju podtemu" - možda posluži kao ideja. Naime, problem mi je prestao (ili privremeno nestao?). Razlika od stanja prije je da sam promjenio DISK - drugi, ne sistemski. Naime Seagate je vrisnu, imao bad sectora. Izvadio ga, zamijenio za novi. Od tada, je li slučajno ili ne, nemam više problem da mi Windows explorer puca ako brišem neki folder - sada se prebacuje na root folder. Ovo se i prije dešavalo na primarnom disku, ali eto...
ne da mi se pretrazivat sve str pa pitam
zasto se ne vide velicine instaliranih programa?
samo na nekima imam informacije o velicini ostalo ne mogu ni nagadati....
jel se to moze di promijeniti?
Instalirao sam win7 koji sam skinuo sa torrenta. Na prvi pogled sve izgleda jako lijepo uz jedan nedostatak; NEMAM ZVUK! Imam Gigabyte-ovu MB sa integrisanim Realtek zvukom i ne mogu da neđem driver koji bi mi rješio problem. Napominjem da sam na ovom kompu koristio XP i zvuk je radio tako da pretpostavljam da se radi o nekompatibilnosti drivera. Ako neko ima ideju šta da radim.... bio bih mu jako zahvalan.
mozda da napises tacan model maticne???
meni sedmica prepoznala automatski sav hardware i sve drivere instalirala, nista nisam morao dodatno instalirati. tu spadaju zvuk,lan,grafika, etc.
Prijatelju također nije radio samo zvuk.
Ali, skineš Realtek driver kompatibilan sa Windows 7 i radi.
instalirao sam Windows 7,ali nemam tona na compu,
MB gIGABYTE ga-EP41-UD3L iNTEL p41 pCI_EXPRESS 16X GLAN
ULTRADURABLE 3
INTEL CORE 2 DUO e7500 BOX 2X2:93 1066mHZ
ddR II 2 2GB 800MHZ
VGA LEADTEK nVIDIA GF9500GT 512MB DDR3 ja sam instalirao samo dva cd drajvera koja su mi dosla uz comp
Spoji kompa na net, updejtaj windowse (pogledaj popis "important windows updates"), restartaj. Ak ni onda ne radi, onda potraži drivere na netu (ak neznaš kak, onda si prvo instaliraj everesta i tam ti sve piše)... možda ti budu radili i driveri namjenjeni za vistu ili xp
Imam problem. Windows 7 mi se ne može podignuti kako treba. Kada upalim laptop, izaberem Windows 7, podigne se kako treba do trenutka kada trebam upisati lozinku, a kada upišem lozinku, samo učitava jedno vrijeme, okreće onaj kružić, i odjednom se zacrni ekran, i to je to. Na tom crnom ekranu vidim strelicu miša, i normalno mičem njom, ali to je to.
U Safe modu mogu pokrenuti Windows, u kojem sam skenirao c: particiju na kojoj mi je windows, kako bih vidio dali ima bad sectora ili kakvih pogrešaka, ali sve je uredu. Na laptopu imam i Ubuntu 9.10, koji se normalno pokreće. I Windows je se normalno pokrenuo u petak, kada sam ga zadnji puta i pokretao.
Pokušaj popravak sa Windows 7 DVD-om.
Ovo se vjerojatno događa jer sam instalirao Sun Virtualbox, pa je vjerojatno on nešto poremetio sustav, jer je sve bilo uredu prije njegove instalacije.
Pokušao sam popraviti Windows. Stvar je u tome što uopće nema opcije za reistaliranje sustava. Ima opcija za Upgrade i za Clean install. Imaju i opcije za oporavak sustava, što sam ja i odabrao. Ono mi je kao skeniralo sustav, popravilo i ponovno pokrenulo ali ništa. Nemogu sada pokrenuti niti u Safe modu. Krene mi učitavati drivere, i stane kod jednog i tako stoji sat vremena.
Pa sam ja preko Win7 DVD-a vratio sustav u raniju točku, prije instalacije Virtualbox-a. Pokrenio Windows, upisao lozinku, i opet mi je stojao na crnom zaslonu. Utipkao sam CTRL+ALT+DELETE, što mi je na tom crnom zaslonu otvorilo Task manager, u kojem se vidjelo da je aktivno samo 5 procesa. Ja sam tako samo ostavio, kad su se u slijedećih desetak minuta pokrenuli svi ostali procesi te se i sasvim pokrenuo Windows. I tako je svaki put kad pokrenem Windows.
Sada kada pokrenem Windows, ne radi Avast Antivirus, piše: "Your Avast antivirus has stopped, please turn on your Virus protection." A kada ga želim upaliti javlja: "File system shield not found." Ostalo sve radi bez problema, sustav je i dalje brz, i ne zastajkuje nimalo. Samo je problem što mu kod pokretanja treba previše vremena da pokrene sve potrebne procese i pokaže desktop.
Neznam kako to riješiti. Pokušao sam preko Tune Up Utilities-a nešto srediti, pogasio sam sve nepotrebne procese koji se pokreću kod podizanja (iako ih i nije bilo puno dosad), još sam nešto pokušavao preko Windows alata ali ništa nije uspjelo. Zadnja mi je opcija ponovna instalacija cijelog sustava, tako da prihvaćam sve ostale prijedloge.:respect:
Riješio sam problem. U Upravljačkoj ploči>Administrativni Alati>System Configuration>Boot>Advanced Options, stavio sam da pri podizanju koristi obje jezgre procesora, umjesto jedne kao dosad, i da koristi svu RAM memoriju.
Raspisali ste se o W7 i izgleda da je jako dobar, pa je vrijeme da probam.
Zanima me koju verziju da stavim pošto mi računalo/laptop nije neka paklena mašina.
Radi se o acer aspire 5670
Ako budem zadovoljan nadogradio bi ram.
I naravno trenutno sam na XP
Radilo bi dobro samo što bi grafička i RAM predstavljali problem.
Nadogranjdom RAM-a uvelike bi ubrzao rad kompa a s tom grafičkom bi i Aero radio bez problema.
Verzija? Hmmm, ne znam, koju "kupiš" ili kupiš. ;)
Home Premium mislim da je OK.
Ma radit će ti i Ultimate bez problema. Ja sam nedavno stavio Windows 7 Ultimate, na jedan Lenovo (AMD 1.6 GHz CPU, 1GB RAM DDR2, nVidia grafulja sa 512 MB, 160 GB HDD...) i radi bez problema s Aerom. Istina, na tom Lenovu je grafička kartica kvalitetnija nego na tvom Aceru, no ja na svom Aceru (Intel CPU 2.1 GHz, 2 GB RAM DDR2) imam također dosta slabu grafulju od 128 MB, na kojem koristim Windows 7 Enterprise, s Aerom. Ako želiš, možeš staviti još 1 GB RAM, i to bi bilo super.
I mislim da se ni za procesor ne moraš brinuti. Evo zašto: Na tom Lenovu, prije nego što sam stavio Sedmicu, bio je XP. Procesor se redovito toliko grijao, da si mogao ispeći jaje na njemu. Temperatura procesora je uglavnom bila oko 65 C, i to pri normalnom radu. Bio je par dana kod mene, prije nego što sam ga vratio vlasniku. Stavio sam sedmicu, sve sredio, i laptop kao da se preporodio. Temperatura procesora (na 80%), je bila 49 C.
hm...kad nesto idem skinut,operu koristim,klik na save i kaze mi da nemam dozvolu jer nisam admin,ponovo klik na save onda pita da li zelim prekopirati na vec postojeci file koji mi nije dao skinuti klik na overwrite i skida normalno,od 10 downloada 5 ih bude sa ovakvim bedastocama,update radim stalno,sve radi relativno dobro,osim sto mi je prije tjedan dana nestala jedna cijela particija,jedan hard i cd-rom,naravno restore point i sve opet radi...nezz sta da kazem...sa xp-om nisam nikad imao problema i neke igre su se bolje vrtile na xp-u...
Jasno da su se igre vrtile bolje jer Xp koristi manje resursa pa je računalu lakše radit. Ovo s operom mi je čudno jer se meni na sedmici to nije dešavalo. Jel ista stvar sa drugim preglednicima?
Ako mi moze tko pomoci oko problema sa Desktopom.
Naime instalirao sam Win 7 na Laptop i nakon instalacije ne mogu nikako aktivirati nikakvu pozadinu isl na Desktopu.
Laptop Acer Aspire 5315 sa 3 gb Rama.
Imao sam vec na kompu sedmicu i sve je bilo ok.
Pretpostavljam da ima veze jer nisam upisao nikakvu lozinku pri instalaciji.
Ako ima tko kakvo rijesenje da ne instaliram sve ponovno.
Tako se ponašaju windowsi koji nisu registrirani ili originalni.
Smuchac i WildBoy hvala na pomoci.
Skuzil sam u cemu je bila stvar imal sam Beta verziju kojoj je rok istekao,probal koje kaj sad sam skinul novu veziju i instaliral sve je ok.
No eto ipak jedno pitanje navodno da nakon 60 ili najkasnije 180 dana Microsoft skuzi koja je to verzija.
Kaj uciniti za tako nekaj Windowsi su aktivirani i update uredno radi.
Isključi automatic updates i vodi računa da alate vezane za windows instaliraš bez veze s internetom jer neki alati za instalaciju uključuju automatic updates koji su u vecini slucajeva "veza" s njihovim skrivenim kvakama koje provjeravaju tvoje windowse, i onesposobljavaju ih ukoliko su piratski,neoriginalni i sl...
Dakle,automatic updates na OFF i miran si. Ukoliko si prije toga skidao bilo koji update,moguće je da je u njemu genuine validation programcic koji bi ti mogao stvarat probleme. Za njega također postoji alat koji ga skida,al o tom potom...
Smuchac hvala na pomoci, ovo sa Update znam osjetio sam to na prijasnjim Windowsima .
Mislil sam da postoji kakva caka a da neznam da se sa Updateom zaobidje Genuine program.
Na zalost Microsoft nece da shvati da su mu programi preskupi. Osobno da licenca ne kosta vise od 500 kn bi ju kupil,tak imam Xp Njemacku verziju original. A Englesku sam moral zeni nabavit drugim kanalima.
Ima i serijskih brojeva na internetu koji nevjerojatno rade i Automatic updates se uredno vrti. Takvi serijski brojevi mogu trajat gotovo stalno,a mogu te prokuzit i nakon 2 dana ili nakon mjesec dana. Sve ovisi kada ce tvoj serijski broj uletit na blacklistu serijskih brojeva koji se onesposobljavaju putem genuine validation provjera koje ti podvaljuju putem update-a s njihovih službenih stranica. Zato ja gasim AU i miran sam. Update-i koji nude nisu nešto spektakularni i meni kao normalnom korisniku,ništa drastično ne nedostaju kada ih nemam. Najvjerojatnije imam dobru instalaciju s bugovima koji nisu toliko opasni za mene i za ono sto radim s racunalom.
Kod mene je uvijek upaljen Automatic Update, i redovno skidam sve zakrpe. Nedavno sam skinuo neku zakrpu koja mi je "skužila" da mi je Windows nelegalan, ali sam to riješio u roku od 5 minuta. Imam već na računalu nekoliko vrsta crackova, i bar jedan riješi stvar kako treba..
No kao što je Smuchac rekao:
tako da i ugasim Update, vjerojatno ne bih imao nikakvih problema.= Citat =:
Update-i koji nude nisu nešto spektakularni i meni kao normalnom korisniku,ništa drastično ne nedostaju kada ih nemam. Najvjerojatnije imam dobru instalaciju s bugovima koji nisu toliko opasni za mene i za ono sto radim s racunalom.
Koristim oko mjesec dana Windows 7 Ultimate i javio se problem:
Crni desktop, dole desno piše
Windows 7
Build 7601
This copy of Windows is not genuine
Odem desni klik na My Computer -> Properties, pod Windows Activation piše: You must activate today. Activate Windows now.
Znam da kad sam instalirao Windows da sam ga i aktivirao, te je pod Windows Activation (u Propertiesima od My Computera) pisalo Windows is activated i sad najednom ova poruka :confused new:
Pokušavao sam sa svakakvim aktivatorima ali uzalud.
Šta da radim ni sam neznam :angry:
Instalirao si KBxx1033 update.
Izbriši taj update i ponovno aktiviraj Windowse.
Izbrisao sam taj update, probao s loaderom koji mi je na PM poslao imaticx (tnx) ali i dalje je problem isti :(
Fico mi je poslao neki loader ali mi AVG javlja da ima trojanca.
To ti se je desilo jer je 7 povukao update koje ja obično isključim čak i prije aktivacije. Zato mi se nikad nije desilo da mi je takva poruka izletila. Nisam siguran,ali sad te ne košta ništa u system restore se vratiti koji dan ranije i pokušat opet.
Najranije što se mogu vratiti jest jučer oko 11h. Napravio sam system restore, i desktop se vratio, onaj tekst u doljnjem desnom kutu je nestao, ali pod properties kompjutera piše da danas aktiviram, što sam opet i probao, no čim sam ga upalio, odmah isti problem..
Ništa, rušit ću windows pa onda odmah na početku isključiti automatski update i s tim loaderom aktivirat 7-icu, ako bude opet problem kao ovaj vraćam se na XP, barem znam da na njemu nikakvih problema što se toga tiče neću imati.
Hvala svima na pomoći :)
Mozes sve updateove instalirati, osim onog sto zavrsa na KBxx1033. To u opcijama namjestis "Check for updates but let me choose whether to download and install them"
I ako staviš taj KBxx1033 na hide nakon nekog vremena će ti se ponovno pojaviti pa pazi i na to ;)
Ima procedura za "odcrnjivanje" ekrana ovdje.
Rješio sam problem još jučer pomoću programa removeWAT, hvala članu V3rt!g(o)
Zasad sve radi super, isključio sam update-ove, tako da se nadam da više neće biti problema :)
imam pitanje,win 7 mi izbacuje u donjem desnom uglu obavestenje
windows 7 build 7601
this copy of windows is not genuine
ali sistem uredno radi i azurira ali to ostaje u donjem desnom uglu
smeta me samo vizualno---- kako to maknuti ?? sto god stavio kao pozadinu to ostaje a makina radi bez problema ????
treba aktivirat windowse
evo jedan od rješenja http://www.youtube.com/watch?v=i9Ai8...feature=fvwrel