Joj hvala puno :) to je sve za Op-art kolko sam uspjela vidjet jel? Ne stignem sve otvarat sad jer sam na poslu..
Printable View
yo, da se obratim ovdje, treba mi essay, ili samo grubi kostur na temu iz knjige Milk in my Coffee, esej se zasniva na razvoju glavnog lika Jordana Greena kroz knjigu, i utjecaji drugih likova na njegov... tesko da ce neko moci pomoci, ali vrijedi pitati :)
My breathing was as thick as aunt Jemima syrup... :)
...toga se sjecam...pa zasto, pobogu to uopce citas, i tko je dovoljno uskogrudan da trazi esej na temu razvoja glavnoga lika?
Autora su nakon izlaska knjige opisivali u najmanju ruku kao "zagorjeloga" Joyce - a, a knjiga je toliko povrsna u svim segmentima da je na granici da uvrijedi inteligenciju onoga koji ju pokusa procitati.
Vjerujem da ono sto trazis neces naci...moga bi ja napisati, ali to i ti mozes zar ne? ;)
Tražim tablicu hibridnih parametara (ono osnovni spojevi pojačala- hi,hf,hr,ho)- tj. karakterističnih veličina h parametara.
Ja imam samo za hie i hoe, ali profesorica traži sve- naravno, ona nam ih nikada nije rekla, a sada niti gdje bi to mogli potražiti...
ey Bimb, ma knjiga je totalno predeskriptivna po meni, i pretjeruje dosta u nekim segmentima, ne znam u koji zanr bi je svrstao...
izvini sto kasnim sa odgovorom. napisao sam, nesto... pokusaj necega. citao si knjigu pa i sam znas da je nelogicna tema. Jordan je jedini lik na kojeg je knjiga kako treba fokusirana, i on se i ne mijenja nesto Bog zna kroz knjigu, bez obzira na okolinu... ali eto... bitno je smarati ljude sa esejima.
ako te interesuje da ti uploadam uradak? ne znam jos sta cu dobiti, nadam se bar 8, glupa je tema...
eto Bimb otislo na pm, ima par gresaka jer je to second draft, gotovi proizvod mi je negdje na sticku ali ne razlikuje se ni po cemu, gotovi proizvod od toga sto sam ti poslao, samo ima naslov i ispravljenih par gramatickih greskica.
a ne nisam, iz BiH sam, studiram Engleski jezik i knjizevnost... a kod nas je ljestvica ocjena od 5 do 10, (naravno pet nije prolazna)
Trebao bi neke izvore koji govore o Atilinom blagu (Bič Božji) i nesto o njegovoj smrti (jel je to dvoje zajedno povezano)
Dali ima netko mozda neki papiric, kao memento za hrvatski u vezi pisanja eseja za drzavnu maturu?
Trebam napisati seminarski rad od najmanje 10 stranica o BIOS- u.
Mogao bih napisati par, ali nemam pojma kako 10...
Pa, možete li mi dati neke natuknice o čemu da uopće pišem?
I, ako imate neki dobar link ili ebook gdje bi mogao nešto naći.
http://windows.microsoft.com/hr-HR/w...sked-questions mozda ovo nekak pomogne..
Ili ovo http://www.sonal.co.uk/y2k10120.htm
:D
Imam maturalni rad s temom udaljene administracije računala (nisam imao neki izbor :D).
Ali, nemam pojma odakle da počnem...
Teze su mi: osnovni principi, tehnološka rješenja, sigurnosna rješenja i problemi i budućnost udaljene administracije računala.
Jedino što ja znam o udaljenoj administraciji je TeamViewer i LogMeIn :notooth:
Pa, ako se netko razumije pa mi može pomoći gdje naći neku literaturu od koje bih počeo... :)
Ljuddddiiiii.
Kad ce da naprave neki pametni program koji ce sve ove navedene radove da napise umjesto nas???????
Jako me zanima gdije bi se to moglo pronaci, ne pitam koliko kosta...
Za sutra trebam napisat rad od 10 hiljada karaktera.
:SSSSSSSSSSS
Trebao bih pomoć u vezi referata iz geografije.
Moram napraviti referat o automobilskoj industriji.
Problem je što nemogu naći neke informacije iz povijesti, recimo kao kako je i gdje započela neka veća tvornica automobila, kakve su bile cijene automobila, kako se razvijala ta industrija automobila da bi došla gdje je danas.
Googlao sam, ali nemogu pronaći ništa konkretno što mi treba.
Započeo sam referat s time da je Benz prvi napravio i konstruirao auto, te nešto informacija o motorima s unutarnjim izgaranjem.
Ja bih mogao taj referat napraviti sam bez interneta ili nečije pomoći, ali evo trebaju mi neki podaci kakva je industrija automobila u prošlosti. Primjer za podatke, koliko su u tvornici proizvodili automobila godišnje, koliko zaposlenih, kolika plaća, gdje je najveća tvornica itd.
Netreba mi ništa previše, samo neki osvnovni podaci tek toliko, ono što bi trebalo biti bitno.
Referat planiram završiti s elektro i hibridnim automobilima.
Nemoj zaboraviti Henry Forda koji je ja mislim prvi uveo u produkciju automobila pokretnu traku..
PS: Jesi pogledao mozda ovaj clanak na wikipediji??
Nisam, gledao sam samo stranice na hrvatskom.
Pomalo sam razočaran jer nemogu baš pronaći općenito za automobilsku industriju neke informacije.
Nepiše ništa recimo o Japanskoj, Europskoj i Američkoj auto industriji.
Trebao bih neke podatke u smislu tog njihovog natjecanja za što bolji uspjeh na tržištu, razvijanja itd.
P.S. Imam točno tjedan dana za napravit referat, tako da mi nije hitno, ali evo htio sam malo po malo dok imam vremena da to napravim.
Wikipedia je prepuna clanaka o automobilskoj industriji.
Mozda nema tocno ono sto trazis, ali nadje se nesto.
Ja sam imao slican referat, ali sam mogao birati izmedju proizvodjaca i izabrati jednog (izabrao sam Forda).
Mozda ako nadjem negdje na kompu ili isprintan taj referat ti ga posaljem :).
Da al svi linkovi koje ti daješ su na engleskom.
Neželim se zamarati prijevodom, jer taj referat nije vrijedan tolikog truda.
I netrebam informacije o motorima, kako su ih unaprijeđivali, itd., već od auto industriji, znači kako se razvijala, probijala na tržište, kako su auti postali svima dostupni, nešto malo o proizvođačima gume i nafti i bok.
Neidem za auto mehaničara pa da mi trebaju informacije o motorima (a to nikog ni nezanima u mojoj šk).
Znači samo osnovne stvari su mi potrebne o razvoju automobilske industrije.
Pa dovoljno ti je da procitas jednom taj tekst na engleskom i znat ces one bitne elemente izvuc.
Dodas jos pokoji graf ili sliku i eto ti zagarantirane petice.
Trebam napisati esej o svjetski poznatoj osobi iz podrucja pop glazbe ili filma, esej mora biti sociolosko-psiholoski profil. Imate kakvih ideja o kome da pisem, trebam nekog o kome ima dosta materijala na netu. I kako da pobogu napisem soc.psih. profil osobe? Imam ih par na umu, al eto svaka pomoc i linkovi su dobrodosli :)
majkl đekson, britni spirs.. pa tona njih su ludjaci teze vrste. socio - psiholoski profil im slozis na temelju tri reda iz zute stampe. na temelju wikipedije mo's komotno i magistrirat na nekome od njih.
Tom Cruise i njegova uvjerenja mi se cine tema za psiholosku obradu. Nedavno sam gledao emisiju o scijentologiji mogu reci da san se zgrazavao!!!
Cak sam citao da je napravio podzemni bunker opremljen za prezivljavanje u slucaju nekakvih "problema"
A gledao sam da sijentologija vjeruje u invazemaljce, no to mogu samo oni koji imaju jako puno novaca da bi dosli do tog stupnja i dosli do te informacije.
Hm koga dalje? Pa recimo prikaza kao Marlyn Manson je sasvim zanimljiv primjer za psiholosku obradu.
A po meni cak i najvise Amy winehouse najzanimljivija. Cini mi se da njezina devijatna ponasanja imaju duboki psihicki problem.
Fali mi još neki članak o auto industriji u SAD-u.
Znao bih svojim riječima napisati da je to najveća industrija u svijetu i to, ali trebao bih neki stručni mali članak...
Nemogu ništa konkretno pronaći.
Hehe hvala puno na savjetima, super ste! ;)
Evo odlučila sam se za Toma Cruisea, gledala sam po netu wikipedija i to, al nekak mi se čini malo informacija?? Ako netko nađe kakav zanimljiv link sa podacima o njemu bila bih zahvalna :)
EDIT: sad sam saznala da nesmije biti živuća osoba, znači Tom Cruise otpada aaaaa damn it
Razmišljam o James Deanu...imate kakve linkove? svaka info je dobrodošla...
da li je neko procitao: The Laugh of the Medusa od Helen Cixous.
Treba mi essay od 750 rijeci koji je osvrt na to djelo. Ja jednostavno ne razumijem poentu ovoga sto citam, i ne mogu da shvatim u cemu je finta.
ako neko moze pomoci nekako bio bi vrlo zhavaln, da me barem uputi o cemu da pisem, text sam po sebi je extremno komplikovan i dubok. Strasno tezak za citanje...
hvala.
Molim te ako mi mozes to poslat ja isto radim o tome ingdje nemogu naci molim te posalje na davor.cod4@gmail.com
hvala
Na ispitu iz kolegija X 25 studenata dobila je negativnu ocjenu, a 45 studenata pozitivnu ocjenu. Kolika je vjerojatnost da odaberemo studenta koji je položio ispit?
Ponuđeni odgovori: 0,36 ili 1,55 ili 0,64 ili 0,25?
Neznam kako se to točno zove (imao sam vis pred dvije godine, a od onda nisam trebao), no rješenje bi trebalo biti ovo: http://www.wolframalpha.com/input/?i...l%2815%2C+3%29
Da, moja greška. * ide.
0,64 ili 64% nije da se mjesam al je logiično...
Sent from my GT-I9100
hvala ljudi, meni jednostavno mozak više nije bio u funkciji u dva ujutro...
Metodom slučajnog uzorka ispitano je 100 studenata o količini vremena koju oni utroše na put do fakulteta. Rezultati ispitivanja pokazali su da prosječno potroške 60 minuta pri prosječnom odstupanju od 15 minuta. S 95% pouzdanosti izračunajte prosječno vrijeme koje studenti utroše na put do fakulteta. Na fakultetu je upisano 5000 studenata. Napišite zaključak.
A) 55, 22; 55,96
B) 57,06; 62,94
C) 67.50; 70,02
D) 63,45; 64,20
Zamolio bi vas za jednu malu pomoc. Naime dugo vremena sam izvan mobilnog svijeta pa tako i ovog foruma. Trebao bi neke recenzije, odnosno opis rada Androida (Ice Cream Sandwich) te Windows Phone 7.5. Polako ludim jer ne mogu naci neke portale kod nas vezano uz ovo, a u stisci sam s vremenom :(
Svaka pomoc je dobrodosla, hvala unaprijed!
P.S Ako sam fulao podforum, isprika!
Kao temu za seminarski rad imam temu iz ekologije, zagadjenje podzemnih voda. Kao konkretan primjer sam uzeo rijeku "Smrdljivku" u koju je Pliva otpustala zagadjenu vodu bez prethodnog filtriranja.
Bio bi jako zahvalan ako bi mi netko mogao pomoc oko materijala. Profesor mi je rekao da je o tome cuo na Otvorenome, ali nije tocno siguran. Pretrazio sam youtube i tamo nema nista, a na googleu isto nisam nasao pretjerano korisne informacije osim Izvjestaj instituta Rudjera Boskovica o kakvoci vode.
Nadam se da sam pogodio temu :)
Uglavnom, trebam pomoć oko odabira teme za seminarski rad. Predmet je "Strukture podataka" i moramo sami pronaći temu koja nas zanima.
Do sad što sam vidio da su odabirali drugi, to su bili nekakvi algoritmi, najčešće oko sortiranja, kompresije i slično ili binarna stabla, vezane liste, fat32, ntfs, itd..
Do sada sam već pitao profesora za 10-ak različitih algoritama, Dijkstra's algorithm (pronalaženje najkraćeg puta), Bresenham's line algorithm (iscrtavanje linija između dvije točke), kriptologiju, sakrivanje podataka i par kompresija i uglavnom su ili zauzeti ili mu nisu odgovarali, ali eto da imate primjere kakve su teme..
Za sljedeći put sam našao RNG (random number generator), Radix sort i defragmentaciju (iako je vjerojatno zauzeto), pa se nadam da ću dobiti još kakvu ideju od vas :)
Hvala unaprijed :)