A mislite li da će uopće izlaziti novi soft???
Printable View
A mislite li da će uopće izlaziti novi soft???
Pa tek je friško izašao v15 koji je ispravio sve bugove od v10 tako da sumnjam da bude skoro izlašala novija verzija
Pozdrav ljudi
Symbian mi je relativno novi pojam, pa imam par pitanja:
1. sto s ovim "signing"om aplikacija, jel se mora svaka potpisati, gdje mogu procitati nesto vise o svemu tome?
2. treba mi aplikacija za N95 koja prekida vezu nakon sto se zaklopi slide... nasao sam "slidehangup.sis" ali ta nije potpisana... sto napraviti?
Znači da aplikacija nema public UID odnosno da se ne može sign-ati preko opensigned online. Zakomplicirali su to do boga i natrag
Jucer sam bio na nekom skupi i ugl iz fore frend uplai na 6120c Bt da vidim jel ima ko upaljen i nade 5-6 ljudi upali frend neki LG i nade isto to upalim ja svoju zvjer i nista... jel to do sugavog 15. softwera ili? restartam mob i isto....
ja ne znam sta je svima sa tim softom,ja ima v15 i sve je uredu i bt,i wlan i sve...nemam nijedne greske za sad..hvala Bogu nadam se da ce tako i ostati
Eto registrirah se ovdje da dobijem odgovor na jedno pitanje. Dakle, imam N95 8GB već 3-4 mjeseca i nemam nikakvih zamjerki, al zanima me koji je k... sa slikama na tom mobu ? Neki dan sam bio sa frendovima navečer vani i sad ja slikam sa svojim, a frend sa K800i. Njegova gotovo svaka slika ima od 800 kb pa naviše, dok meni jedva koja slika ide preko 700 kb. Stvarno sam osto paf, još je ta kamera 3.2 mpx, a slike su vidljivo bolje. Čuo sam da je N95 k.... što se tiće slikanja u mračnijim uvjetima, al da ga osjetno pere k800i to stvarno nisam očekivao. Može li se što god podesiti na postavkama, ili da sjedim i plačem ?
koji soft imas,ja imam n95 8gb pa mi neke slike zauzimaju po 1.3mb.. ma di mozes porediti sliq sa k800 i n95..slika na n95 je bolja i od k850 po danu dok je po noci jaci k850,ali k850 je mnogo jaci od k800
po noći K800 daje bolje slike od N95, zbog ksenon bljeskalice, koja više osvjetli, pa samim time i slike imaju više detalja i samim time su "teže" (imaju višek kb).
@Z1000: broj pixela ti i nije najvažniji za kvalitetu slike. važnija ti je optika.
no back on topick.
pogledaj malo postavke, možda ti kvaliteta slike nije postavljena na najvišu...
nekoliko je razloga zasto je K800 imao bolje slike.u zatvorenom prostoru ksenonski blic daleko je bolji od klasicne LED diode.broj piksela je potpuno nevazan u ovom slucaju.
takodjer Nokie imaju nesto osjetljiviji AF pa je potrebno malo duze ruku zadrzati prilikom okidanja da se izbjegne mutna slika.
na otvorenom sa puno svjetla tvoja N95 bi morala nadmasiti K800.
Eto ja sam prije dva dana opalio sliku sa N95 nebi vjerovali od cak 2 Mb,stvar je samo kaj slikas i u kakvim uvjetima...na N95 su odlicne slike,hrpu sam sad ispucao na autoshowu i stvarno su ko na foticu,jedina zamjerka ovo sto je Vepar reko da se nakon kad cujes onaj klik na kameri moras jos sekundu pridrzati isti miran polozaj ruke inace ti slika postane mutna....:respect:
velicina slike ovisi i o tome koliko je detalja u slici,u kojim je uvjetima slikana, a i u kojoj rezoluciji naravno.po meni je nebitna velicina slike,ako ona ispadne dobra.:respect:
evo za nas kojima v15 frimware dobre vjesti.....
više ovdje:http://www.symbian-freak.com/quides/...change_log.htm
http://www.symbian-freak.com/images/...firmwaretm.jpg
+ New firmware for N95 8GB - Change log is In Da House!!
01 April 2008
New firmware update for N95 8GB is on the way
and brings Automatic Screen Rotation (ASR)
As always, I just got a tip from the very trusted source that new firmware version for the Nokia N95 8GB is on the way and brings Automatic Screen Rotation (ASR) and Support for new combo memory added.
Beside the mentioned new features, firmware 20.0.016 should improve the overall performance as well as fix known bugs and problems from previous versions. New firmware version for Nokia N95 8GB will be available progressively at the official Nokia Points and Nokia Service Points in the next few days and should be available soon on the NSU as well.
That’s all for know; better read the full change log (protected this time) that comes from the first hand and very reliable source!
Changes/improvements made from MCU SW 15.0.015 to version 20.0.016
New features:
* Automatic Screen Rotation (ASR)
* Support for new combo memory added
Browser:
* Improvement when creating a voice call from WAP page.
* Improvements to embedded video functionality in browser.
* Sending email via browser flash plugin improvements.
Messaging:
* Mail in HTML format handling from Gmail IMAP server improved.
Connectivity:
* WLAN connection stability improvements
* BT connection stability improvements with certain BT headsets
* USB connection stability improvements
Telephony:
* Voice call handling improvements after certain type U.S.S.D message receiving.
* Stability improvements to gallery for case when there’s lot of content in Gallery
* Improvements to switch application
* Voicemail icon handling improvements
Localization corrections:
*Deletion of all contacts now possible even more than 6000 contacts in phonebook
*Startup functionality improvements
Zanimljivo.. Najviše mi se sviđa ASR. Više nema potrebe za rotateme i sličnim aplikacijama
ma jedva cekam a koliko skužih kroz par dana ce biti na NSU ..jedva cekam... a i ovaj ce rotate biti valjda puno bolji :P a najviše me veseli sve pod Connectivity samo da bude sve tako kao što piše
najvise mi se svidja to automatsko rotiranje slike,ja mislim da ce da bude mnooogo bolje nego rotateME ,jaooooo jedva chekam...sad ce to valjda jos malo :D :))
E nesto me zanima kod nadogradnje softvera na N95 8GB. Kad ga ja nadogradujem, jel onda gubim sve sto sam imao, znaci sve instalirane aplikacije, slike, filmove, glazbu, igre....
dosad bi gubio,a za ovaj nisam siguran jer izasao je firmware za n82 kod kog se ne brise nista prilikom istalacije novog firmwarea,i ja mislim da se ne brise sve sa mass memory kod n85 8gb...a za ovaj novi ne znam,mada ja posle ugradea softvera uvek uradim format mass memorije tako da mi je svejedno :D
mali off...kakva je situacija s softvareom za n95 "obicnu",dali bi mogao ovaj soft stavit na tu "obicnu" ili moram cekat ?
Pa za običnu n95 je software izašao prije par dana v21. Samo što on nema ASR
a i nikako nemoj pokušavati staviti soft od 8gb na običnu ;)
2 n1ck1 - do sada se gubilo sve s "C" particije njegovih 150mb (ili 111) a aplikacije instaliravam na C a tako i svi u to sam uvjeren :D
a i kao što z1000 kaže nakon instaliravanja sfota formaz mass memory ;) najbolje
Ne može ni probati kad mu NSU neće ni ponuditi takav update
Ma necu se zafrkavat ni ja...
gle na stranici piše:Nokia N95 and N95 8GB product codes.
Please note, you should not use a N95 product code on a N95 8GB (and vise versa) unless you REALLY know what you're doing and are prepared to kill your handset.
http://www.mobilecastle.biz/mobiles/...uct-codes.html
izasao je novi FW jel instalirao neko??
Za moj još ništa
lik je na ip martu nešto rekao da za njegovu regiju izlazi danaas.. pa promjenimo p. code da isprobamo to
http://www.ipmart-forum.com/showpost...1&postcount=18
on ima v20 soft...i navodno euro 2 regija... :p
ili ne.... :S
ja sam prije par dana neukom prijatelju instalirao soft V15 (balkan kod, hrvatski) a inace mozete ukucat u trazilicu product code for nokia n95 8gb i pronaci koji odgovara
Kad se radi back-up sa nokia content copierom (radim back-up memorije telefona) Jeli to uključuje i unose u imeniku i sve poruke koje su spremljene na memoriji telefona?
Evo cjeli dan proveden sa novim v20
ASR- sarvsen
WLAN- napokon hvata normalno
KAMERA - kolko mi se cini nema promjena, i dalje sve radi normalno
BRZINA - meni je i stari v15 bio brz pa ne primjecujem neke znacajnije promjene
mene jedino pati sad imam u mp3 playeru 700 pjesama i kad dodam nove pjesme i idem stisnut osvježi i zbloka se mob razlog?nakon što sam stavio novi soft formatiorao sma mass memory i dalje mi to radi
Evo danas sam postao ponosni vlasnik N95 8GB :crazy: pa imam već par pitanja ...
1.) ima li koji noviji software, ili update kojeg moram napraviti?
2.) koji je najbolji software za GPS?
3.) koji je najbolji web preglednik da ga skinem?
4.) jel i dalje dotsis najbolja stranica za krekirane programe?
hvaaaaaaaaalaaaaaaaaaaa ;D
1. Upisi *#0000# i vidjet ces koji soft imas,najnoviji je V20
2. Najbolji je naravno Garmin,imas temu ovdje malo nize:hm:
3. Po meni Opera mini
4. Mislim da je ali si i pogledaj aplikacije od Pbreakera ovdje:http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=54078
ljudi pomazite molim vas,kad god upalim telefon izbacuje mi poruku,untrusted aplication found on mass memory.to install it go to app manager.???sta da radiiiiim :( aaaaaaa help meeee... i imam u tools>settings>general>security>certif managment> tu je sad bilo dosta mekih ne znam cega i obrisao sam sta sam mogao ove ostale nemogu :(
a gle...probaj formatirat mass memory i ponovno reinstaliraj soft
Nasao sam resenje na nokia forumu,teme ne treba instalirati na mass memoriju
ljudi iz foldera tools>settings>general>security>certif. managment> obrisao sam sve sto se moze obrisati i neki su ostali...npr,MIDP2 nokia content..,s60 nokia online. itd itd,cemu to sluzi i jel moze biti opasno posto sam ih pola pobrisao..kad pokusavam da se ulogujem na msn,i on kaze da sajt salje untrusted certifikate,ja idem na continue..jel moze to da bude opasno?
E imam jedan problem. Imam na N95 8GB soft V10. I l od kako sam sazno da je izaso V20 soft stalno gledam kad ce bit moguce da updateam svoj soft. Al kad kod upisem product code od svog moba stalno mi pise da je najnovija verzija V15. Jel mozd neko zna kad bi to moglo bit.
ovisi koji product code imas, opcija je promijeniti product code
Ljudi HITNO mi treba jedna informacija,jesu li N95 8Gb iz vipa kodirane na vip ili su otvorene???
Ja sam kupio običan n95 u vipu i nije bio kodiran. Vjerojatno nije ni 8gb
Svi skupi mobiteli u vip-ovoj ponudi nisu kodirani.
Puno hvala,posto sam u procesu uzimanja N95 8Gb iz vipa to mi je bilo krucijalno...:respect:
Evo nabavih si i ja N95 8Gb,bez brige nije iz vipa neg je preg oglasa:hrv: ,4mj koristena 3200kn...e sad vec imam problem,na njoj imam V15 soft i kaze mi da nemogu updatat na V20,kao da je ovo najnoviji soft za moj mob,a ne zelim mijenjati PC jer imam vipovu garanciju,jel zna ko kad ce V20 za moj mobac???:respect:
Hm,jos jedno pitanje + jos nisam dobio odgovor na prethodno,moze li se ikako pokriti,zapuniti necime one mikroskopske crtice na ekranu i na masci,stvarno su male al me zivciraju...:wall:
EDIT:Jel ko vec "popravljao" slide na N95 8GB u kucnoj radinosti?Jel ima kakav filmic kak se to radi?Jel kaj drukcije od na obicnoj?
firmware v20 je worst shit koje sam imao na telefonu !! strashno nista ne valja,2 puta je zapucao,i kad mi stigne poruka dok gledam video prekine mi video zapis i pise unable to play pa moram sve ispocetka !! >:\ ..jel se jos nekom to desavalo?!
Ovo će biti pomalo off topic pa se ispričavam, ali je vezano uz Nokiu N95 8GB. Sada sam t mobile pretplatnik i koristim Nokiu N73 koju sam uzeo kada sam potpisivao ugovor, ali me zanima dali mogu kupiti Nokiu N95 8GB preko oglasnika i koristiti ga u t mobile pretplati umjesto sadašnje N73?
Hvala
Naravno da možeš. Pretplata nije vezana uz mobitel nego uz broj odnosno karticu
OK.Hvala puno na odgovoru, to sam i mislio, ali sam se htio još uvjeriti prije kupnje.Hvala.
pozz svima, neznam dal ima, ja nisam naso...jedno pitanje u vezi sa GPS-om
kako to iskreno radi...jel to sta losije od ostalih uredaja bas namjenjenima tome...???
E zanima me moram li ja ima soft V15 da bi updateao na soft V20, jer trenutacno imam V10 soft na mobu.
Pa normalno da je losije,ipak je to "samo" mobitel,nije mu primarna funkcija GPS kao sto je to kod GPS uredaja koji sluze iskljucivo toj svrsi...ekran je manji,GPS chip je puno slabiji,stabilnost je losija,ali mozes li na GPSu telefonirat,gledat videe i sve ostale mogucnosti N95ica...:respect:
pa dobro za sta si ti to dao 3200 kn, jel ima nesta na njemu sta nije osteceno? :crazy: i ja sam prije davao masne novce za mobitele ali nakon samo mejsec dva mi bude zao, radje pricekat malo da to pojeftini i onda kupis rabljeni ako vec tako nabavljas, jer kolko god je mocan n95...nemoj se ljutit ali ipak
edit: al ajd kad vec jesi nabavio te crtice se mogu "popravit" sa kremom za motoristicke kacige, ali to racunaj da ces svakih tjedan dana ponovo morat mazat :-)
Da bas,kao sto rekoh mikroskopske su,a inace se krecu cijene do 3800 tak da...a i neki dan sam imao 3 N95 8GB u rukama i moj slide je bio najbolji od te tri,a ove su bile novije od moje,tako da sam cisto zadovoljan svojom...
a dobro, samo kazem da si mogao i bolje proc, moj n80 je bio star preko godinu dana kad sam ga kupio pa nema ni mikroskopske. nije skuplje uvijek nuzno u obljem stanju. dobro, n80 se ne moze s nicim osim displejem mjerit sa n95 ali upravo zato sam i uzeo njega a ne n95
HEEEEEEEEEEEELP
Jedno :crazy: pitanje.. Budući da imam N95 8GB tek tjedan dana, jučer sam primjetio u tišini da kada otvorim slide gdje je tipkovnica, prije nego se u potpunosti otvori, stanoviti KLIK :adminrulz:
E sada mene zanima, jel ja to nisam primječivao do sada, ili se KLIK pojavio naknadno heheheh..
Imajte razumijevanja, obožavam svoj mobitel, ne želim da mu se išta dogodi :respect:
Dakle, može li netko testirati čuje li se klik. Hvala
Meni se klik čuje kad otvorim i zatvorim mob. I to je normalno i tako treba biti
ma da, taj klik kada dođe slide do kraja je uredu, ali kada slide prođe razinu na tipkovnici gdje su 4,5,6 čuje mi se neki tihi klik.
probija me :cry:
To se ne čuje. Bar ne kod mene
bemu miša.... :cry:
hvala....
Klik na slideu se mora cuti inace nije dobro,pogotovo kad ga otvaras prema gore ili prema dolje,kad ga zatvaras nije toliko izrazen ali je ipak tu...
da, ali ne mislim na onaj klik kada dođe slide do samog kraja, nego kada slide pređe red tipki 4 5 6, čuje se neki klik kojeg sam primjetio jučer, možda je i prije bio tu al nisam obračao pažnju.
Ma postao sam lud za makinom, i još mi je nov, pa me smetaju takve sitnice ukoliko nisu uobičajene :crazy:
Pa ak čuje još netko to, da mi olakšate hahahhaha
Eto ja nemam taj klik preko 4,5,6 nego samo kad ga otvorim...
oukeeej... znači do mog je moba šmrc :cry:
Da se javim i prenesem svoj dojam kao "friški" vlasnik N95 8GB.
Nakon puno troumljenja između N95, k850i te Iphonea, pa čak i LG viewity-a uzeo sam N95. Nisam požalio ni sekunde. Mobitel me oduševio. Istina da je velik i izrada je mogla biti bolja,možda pokoji piksel više, ali kao cjelina.. jako dobro.
Mogućnosti koje pruža, spajanje preko wlana, gps, radio, video player...
Meni baterija traje cca 2 - 2,5 dana uz intenzivno korištenje.
Jedini problem na kojeg sam naišao je nemogućnost smještanja nokie u odgovarajuću torbicu, to bi sutra trebalo biti riješeno.
Postoji li kakva mogućnost proširenja memorije? Nisam primjetio utor za karticu..
Proširenja memorije???
Pa mobitel ima 8gb memorije šta će ti više na mobitelu :D
I ne nije moguće proširiti memoriju. A što se tiče torbice postoji original nokia torbica i košta 80-ak kn u koju n95 savršeno paše
našao sam torbicu, platio je 100kn, nije nokia :(
nije da mi treba još memorije, ali bilo bi lijepo imati karticu od 2GB pa da na nju stavljam svakakve podatke koje mogu bez bojazni brisati, format..
Onda si izabrao krivi mobitel :)
Trebao si uzeti klasični n95 koji ima utor za karticu
Ovaj je ljepši. Veći display, bolaj baterija, 8gb memorija. Osim toga bio je na tele2 pretplati pa nije ni tako skup.
Sve su svemu, krasan stroj.
e u kojem si ga dućanu kupio na pretplati idem sutra ujutro ga kupit odmah aj pliz javi
ae jel se nekom desava da kad spusti slajd na dole(da se otvori multimedialna tastatura) ekran se ne okrece?meni je to nesto zezalo sa fw-om v10 ,sa v15 firmwareom ekran se okretao tek posle JEDNOG MINUTA,a sa v20 mi se ekran uopste ne okrece kad spustim slajd na drugu stranu?
Na v15 mi se okretao uredno, na v20 se ne okreće. Ne koristim to nikad pa mi ni ne smeta :)
ne smeta ni meni toliko,al aj da pitam jel i ostalima tako :) thanks na odgovoru
Ti jako puno propuštaš :D
Update-aj firmware na v20
Promjeni product code i budeš mogao. Gdje si ga kupio?
Kupio sam ga u Vip-u.
Da,ja imam isti problem kao i ti,moj je takodjer iz vipa,ja vec imam V15 software ali ni ja ne mogu updatat na V20...ali pazi sad ovo,nasi mobiteli nisu kodirani,sto je ok,ALI zato jesu brendirani makar oni neimali nikakve vodafonove(vipove) oznake u samome softwareu,s vremenom ce izaci V20 za nase PCove ali kljucna rijec je s vremenom,dok to Vodafone sve isproba i potvrdi...:cry: :wall: :thumbdown
A, onda valja cekat.
imam jedno pitanje u vezi sa GPS-om....
meni to neradi najbolje... vani sam fino na otvorenom, mobitel je takoder otvoren, znaci tipkovnica je vidljiva i nista, a u zg-u sam probavo, spojio mi se par puta li vise ne, posto sam ga kupio na crno imo je samo karte austrije i švicarske, no sa map loaderom sam si stavio i krvatsku, i to mi poprilicno lose radi, a frend ima isti mob i sljaka svo najnormalnije, cak i kad je u kuci, na faksu i sl. znaci pod krovom, a meni nikako....pojma nemam u cem je problem...a posto jos nisam dobio cert. nisam si slago garmina, neznam dal bi se s njim problem rijesio...
svakak sam to napiso nadam se da ste shvatili... :D
Za garmin ti ne treba certifikat, a ako ti ne radi gps sa nokijinom aplikacijom neće raditi ni sa garminom. Očito je problem u mobitelu
ma nisam bas previse poceo stavljat na mob dok ne dobijem cert. pa tako ni garmina....
pojma nemam sto je to tako, jutros oko 9 kad sam se vozio u tramvaju po vukovarskoj radilo je normalno, a poslje podne kad je bilo oblacno i lose vrijeme nije bas radilo najbolje, jel ima to kakve veze sa fw, imam v15...
neznam jel postoji kakvo rijesenje da se provijeri dali je sve ok sa mobom tj. GPS-om, jel kak to moguce??
Pa moguće je. Ako ti garmin ne hvata kako treba, a on ima sve fino grafički prikazano onda definitivno ne valja nešto s mobitelom. Probaj ubaciti garmina
Evo,na žalost problemi.
Ovo je 3 telefon (2 nokia) koju uzimam preko Tele2 i overall 3 neispravan mobitel, dakle drže respektabilnih 100% neispravnih mobitela. Valjda uzimaju smeće i neispravne uređaje sa dampinškom cijenom.
Uglavnom, mobitel mi u prosjeku svaki drugi razgovor prekine. Jednostavno, pričam, pričam..i odjednom tuli..dakle onaj "zvučni signal" kao kada nema mreže.. I na ekranu piše "razgovor prekinut" Taj natpis "razg. prekinut" ne niti ne može ukloniti stiskanjem bilo koje tipke već samo "kliznim zatvaranjem mobitela". Danas ga nosim u tele2 na reklamaciju, ali nemam ni najmanje iluzije da će ga popraviti. Zadnju nokiu sam davao 4 puta na servis, sveukupno je bila 2X15 dana 1X30 dana i 1Xviše od 30 dana. Pravilnike ako ne poprave u 15 dana daju novi zaboravite. Smijali su mi se u facu. Nakon što su mi ga 4 put vratili a da uopće više nije radio otišao sam u državni inspektorat i onda sam dobio "novi uređaj". Taj novi uređaj je bio u gorem stanju od staroga. Neispravan opet. Uglavnom, zadnja nokia je svaki put dolazila sve pokvarenija, uopće ne vidim načina da "mobis majstori" poprave n95.
Konkretno, da li da brišem Garmin iz mobitela prije nego ga šaljem? Da se ne bi izvlačili na "ilegalan software.."?
POMOĆ!! Preporuke?
Ma nije ASR u pitanju,nego rotiranje ekrana samo uz pomoc slajda,nije radilo ni sa v15 kako treba?