Imaš instalirane drivere za kabel, za virtualni COM port.
Printable View
Imaš instalirane drivere za kabel, za virtualni COM port.
dakle, prvo moras imati drivere USB-COM, a drugo je sljedece: koja ti je verzija fw-a na mobu (*#06#). Ako je bilo koja ispod v11 onda moras odabrati model M55 (bootcore bug), a ako je v11, onda trebas prvo napraviti test point ili patchirati bootcore sa x55amd java midletom, pa tek onda odabrati M55 (test point).
I kod V_Klay-a mob ti mora biti ugasen, pa kad recimo krenes flashati lagano kliknes crvenu tipku (on/off) i pazis da se mob ne upali.
TOOOO COJJEEECCCEEEE
HVALLLAAAAA NA POOOMMMOOOCCCIIIIIIII
RRRRRRAAAAAAAAAAADDDDDDDDDDDDIIIIIIIIIIIIIIIIIiii
Hej 3aTmr
kad asam pokusao staviti onaj patch za 3 mb prostora za fw10
izbacio mi je nesto dali zelim nastaviti sa patchom i ako stisnem yes da ce snimiti neostecenu verziju patcha
kada to uradim ptachiranje se nastavi ali opet se dogodi neki error i pise da nemoze izbrisati i zamjenuti neki kod
vratio sam stari fullflash koji sam bio backupo ali sada kada upalim mobitel odgodi mi se da prvi put dodje plavi ekran i mobitel se ugasi za 2 sekunde a drugi put kada ga upalim plavi ekran traje malo duze i na kraju mobitel pusti neki cudni zvuk i izgasi se
HHHHHHEEEEEEEEEEELLLLLLLLLLPPPPPPPPPPPPPP
pokreni recimo Freia-u - http://www.siemensfreaks.com/prog/Freia15Setup.rar
odaberes model telefona, namjestis postavke (com port i baudspeed i bootcore type stavis na bootcore bug).
sad odes na Unlocking functions i odaberes Unlock also saves map.
Kliknes na kucicu Update flash IMEI i kliknes OK.
Kad dobijes poruku Waiting to power on the phone, lagano klikni crvenu tipku mobitela (ista stvar kao kod patchinga.).
nakon koju sekundu kad sve bude gotovo, probaj upaliti mob...
COMM_LoadBoots : selected phone family is 15
TTY_OpenCOMPort : opening Prodigy
COMM_LoadBoots : internal loader version is 01.02
SEC_BCDIMEIToNormalIMEI : invalid decoded IMEI
COMM_LoadBoots : EEPROM IMEI (17) is corrupt
COMM_LoadBoots : original IMEI is 35202600211968 (locked)
COMM_LoadBoots : found SIEMENS M55 BOOT lgX vff (1)
COMM_LoadBoots : flash ids are 00012212 [00000000] - FFFF
COMM_LoadBoots : phone ids are 85C9C1E2 [00000000]
COMM_UpdateIMEIBlocks : update is not accepted
evo poruke koja mi se prikaze kad stavim kako si rekao
prvo na IMEI ostavim samo 00000000000000, kada odaberem update flash IMEI prikaze poruku
Please note that there is a high risk of flash IMEI corruption, wich cannot be rapaired when changing the OTP flash IMEI
nemogu nista raditi do kraja osim ucitati EEORPM
(postavio sam sve kako si rekao, pokusao sam i sa pravim i sa izmisljenim IMEI-om)
Dakle, probaj jos jednom flashati svoj mob sa backup-om (cca 14MB). Poslije toga pokreni Freia-u i povi postupak.
Nemoj stavljati neki bezveze IMEI. Inace je dovoljno oznaciti samo kucicu Update flahs IMEI, ali probaj upisati SVOJ IMEI bez zadnje znamenke.
Probaj tako,pa javi rezultate
Uradio sam sto si rekao ali mi se nece mobitel da upali nikako.
Prije ovoga sto si predlozio sam ja uradio Restore battery paramaters in phone
uzeo sam file Siemens M55 BOOT - 35302600211968 unlock
I znas li ikakav patch da mi mobitel moze pustati mp3 ili mmf (po mogućnosti da mp3 ili mmf mogu se postaviti kao zvono)
Ima li igdje skinuti backup v10 nasao sam ih puno za v11 ili imas li ikakvu stranicu sa flashevima za m55 (gledao sam ove ovdje)
FREIA - Engine build 15, Frontend build 11
Thanks goes out for the following:
Maxim, Rolis, Sergey, PapaJoe, Lead,
TheWizard, Jozso (for hardware and cable
support and of course beta testing),
Nico, Pinker, Tom, Crew
and all the others who supports ...
COMM_LoadBoots : selected phone family is 10
COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running
COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
COMM_LoadBoots : phone is powered on
COMM_LoadBoots : EEPROM IMEI is 35202600211968
COMM_LoadBoots : original IMEI is 35202600211968 (locked)
COMM_LoadBoots : found SIEMENS M55 lg6 v10 (1)
COMM_LoadBoots : flash ids are 00012212 [00000000] - 1201
COMM_LoadBoots : phone ids are 85C9C1E2 [85C9C1E2]
MAP_LoadBatteryMap : invalid blockid '0'
evo sto mi se dogodi kada pokusam uraditi batery restore
battery restore nije bitan da bi pokrenuo svoj mob.
jedino da skines negdje dobar backup i onda probas s njim...
probaj na www.gsm-free.com
VIDI sad ovo
Stavio sam fullflash neki do 14 mb
i prilikom flashiranja u V_klayu napredak je presao polovicu bez ikakve greske i onda mi je izbacilo poruku da nemoze nesto upisat file nedostaje ili nemoze dobiti access (oko prilike ovakva je bila poruka).
sada bi ja ponovno radio fullflash ali kada connectiram mobitel ono kada trebam na sekundu pritisnuti crveni gumb , ja ga pritisnem ali nista se ne dogadja
tako isto mi se dogadja u freia-i
ajde pomagaj molim te vise
nemoj staviti neki flash, nego bas onaj koji je iste verzije kao i tvoj...
sto se sad desava kad probas upaliti mob?
probaj onda sa update-om sluzbenim - http://www.my-siemens.com/com.aperto...606_update.exe
Ako ne ide s tim, onda probaj sa nekim Winswupom iste verzije.
kad ubacis fw, onda ga ponovo probaj otkljucati...
cekaj da se jos jendom vratimo na pocetak. kad si stavia patch, kasnije nisi mogao pokreniti mob; jeli tako? Jesi nakon toga probao samo skiniti patch sa Undo funkcijom u V_Klay-u?
nisam
sada nikako nemogu upalit mob ni konektovat ga sa kompom
nisam probo undo funkciju , a sad kada si mi rekao da uradim fullflash koji sam skino sa ruckog site-a nekog pojavila se ona poruka i prekinou se postupak flashiranja i sada bih ja pokusao sa freia-om flashirati ali kada trebam ono stisnut crveni gumb nista se ne dogodi i nakon nekog vremena pise
COMM_LoadBoots : selected phone family is 10
COMM_LoadBoots : phone is not powered on
Ostao ti je mobitel u service mode. Stavi sa V-klayom fullflash. Stavit ću ja večeras svoj za v.10 na web ( poslije javim adresu). Kad te pita hoćeš li flashati i bootcore klikni YES. Kad završi izaći iz V-klay i pokušaj upaliti mobitel. ako neće izvadi bateriju, vrati je i trebao bi raditi.
Da, ali kada v_klay pocme raditi fullflash pise kratko stisnite taster on/off na mobilnom telefonu ili iskopcajte pa ukopcajte mobitel dok je izgašen
kada to dođe ja pritisnem tipku kao i kad sam prije flash radio samo sada nece da nastavi nego samo to pise i zablokira se V_klay. isto mi se dogoadja sa freia-om.
Pokusao sam i iskopcati kabel pa ga ukopcati ali ni to ne radi.
ljudi pokusavao sam sve update i sve flasheve za m55 v10
ali kada got hocu da ubacim flash ili da pkkrenem onaj proces u sluzbenom patchu program nemoze pronaci mobitel ili kaze da malo stisnem pa pustim crveni gumb ali kada i to uradim nista se ne dogadja
Ekipo sorry sto se ubacujem..Trazio sam svo ovo vrijeme pravi patch za 3.75mb za m55fw11 ali nista! :(
Jel ima netko ideju zasto mi patch ne radi?
"Sljaka" onaj koji si mi poslao isto ne radi i gotovo je isti kao i ova dva koja imam, ali svejedno hvala
Valjda cu i ja doci na zelenu granu sto se tice toga :)
Puno hvala svima, znam da vi to mozete :thumbup:
@blazzer Sve mi se čini, ovako na daljinu da si uspio obrisati kompletnu memoriju mobitela, čak i boot datoteku i da ti zato ni jedan program ne prepoznaje mobitel. Morat ćeš u servis, jer boot datoteku nije moguće upisati preko kabla. Jedino još, ako već nisi, pokušaj sa Winswup-om.
Tvoj je mobitel ispravan ali sa praznim "BIOS-om"
Nisam pokusavao sa Winswup-om, a na servisu su mi rekli da se to neisplati popravljat ali ja mislim da oni nisu ni pogledali bios i to nego samo mehinicki gledali ima li kvara
Hajde mi molim te stavi link za Winswup ali da radi jer onaj sa siemens freaks neradi
kako se upisuje boot datoteka jer ovi u Mostaru nisu bas strucni sa mobitelima
i treba li se ista nadograditi ili zamjeniti u moblitelu kada hocu novu boot datoteku
Za Winswup moram pogledati, a za "BIOS" ti ne mogu pomoći. Za to treba otvarati mob i flashati direktno chip ( nije moguće preko kabla). Oprema za to je skupa i ne isplati ju se imati za ono - nek se nađe.
da bi mogao mijenjati nesto oko bootcore-a, moras napraviti sljedece: Podesi voltažu sa T9 na 0V. U većini slučajeva to je prekidanje žićice koja ide na T9.
na siemensfreaks.com nemas winswup koji tebi treba. ono je samo program za flashanje, a Sljaka ti je rekao winswup za ubacivanje fw-a... Ali mislim da ti to nece pomoci, AKO je bootcore sj***n...
Imam pitanje: neki patch mi je izbrisao Addressbook na mobu ali imam backup foldera (svih). Pokusao sam stavit stare file-ove preko novih ali nece kaze neki error... Ima neko rijesenje za to? Mislim, nije mi tolko zao ali taman sam ga lijepo uredio po grupama i ubacio mailove.....
Hvala!
to ces najbolje rijesiti sa Smelter-om. U biti ti treba samo jedna datoteka. Ma skuziti ces sam... Imas ga za skiniti na www.siemensfreaks.com pod download/programi
Imaš jednostavniji način. Otvori sa Data Exchange Addressbook na M55 i svemu unutra preimenuj ekstenziju. Ugasi i ponovo upali mob. Sad otvori svoj addressbook koji imaš na kompu i kopiraj datoteke na mob. Ponovo ga ugasi i upali. Obriši one preimenovane datoteke i trebalo bi biti u redu. Umjesto DES možeš koristiti SiMoCo ili VisSie.= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
Evo mene opet, problem naravno!
Ubacio sam onaj patch za 3,75MB u M55, zatim sam ubacio langpack (sve za fw11): pocetna adresa 0x9C0000 a zadnja 0x00DCEE (sve kao na upustvima sa mobilmania.com)
Upalim mob - plavi ekran! Nista, idem ubacit stari fubu (napravljen na cisto s mog moba), ali nece se upalit (ne pomaze ni vadjenje baterije...). Probao sam ga opet backupirat ali nista...
E sad jeli moguce da mob nece vise proradit :(
Kad idem snimit fullflash pita me dali da pisem po bootcore-u???? Meni je svejedno jer nebi fulao, to je ipak moj fullflash pa nemogu pogrijesiti ali za svaki slucaj nisam pisao u to. Dali bi trebao??
Koristio sam V Klay 2.7 (M55 with testpoint-nema obicnu opciju "M55" kao u verziji 2.5 a ova jedina radi)
Ubaci ponovo svoj fubu i obavezno presnimi i Bootcore.
cekaj, jeli mob radi, ali samo je plavi ekran?
ako je samo to problem, skini sa http://www.siemensfreaks.com/php/programi.php Siemens Contarst Tool i rijesiti ces problem plavog ekrana (ili bijelog)...
3aTmr: Plavi ekran se javlja nako ubacivanja 3,75MB patcha. Posto nisam znao kako to sredit, preflashao sam svoj fubu (bez bootcorea) ali sad se niti ne pali...
Ok idem sad probat snimit sa bootcoreom pa javim rezultate.
Pozdrav!
plavi se ekran javlja jer si izmjenio nesto u eeprom-u, to si mogao jako jednostavno podesiti sa programom koji sam ti preporucio...(da znas za sljedeci put)
3aTmr: Znaci da bi mi mob radio sa tim patchem samo da sam ga sredio s contrast toolom?? Imam ga na kompu ali niti znam kako to radi niti mislim da ce mi u ovom sad slucaju pomoci...
Evo probao sam i sa pisanjem u bootcore ali ista stvar :( ne pali se!
Nije valjda da ga je onaj patch dokrajcio? Palo mi je napamet to da je taj patch izbrisao one foldere na A disku pa da se onda nece pokrenut mob... Ako je to uopce moguce!?
Ima netko jos neku ideju PLEASEEE! Dali mogu probat fubu + bootcore od nekog drugog M55fw11?
ako si pokvario bootcore, neces moci pokreniti mob prije nego li napravis novi boot put (mozda najbolje da prekines zicicu koja ide na T9)...
Sto se tice blue screen-a; ako je mob radio, ali je samo imao plavi ekran - onda bi to rijesio sa onim programom...
Kako onda da napravim nov boot? To moze i sa drugog M55???
ne. nikad ne sniamj bootcore datoteku s jednog moba na drugi. AKO je stvarno unisten bootcore, onda ces trebati presijeci zicu koja ide na T9 da bi T9 ostao bez napona...
Ali naravno, mozda nije unisten Bootcore jer u V_Klay-u po defaultu ne mozes dirati bootcore, osim ako to nisi promijenio...
Da vidio sam da V Klay to iskljuci, botcore je moj (iz mog fullflasha) pa sam tu opciju ukljucio.
U V Klayu kad idem na refresh buton ne nadje nista pise:
.....fwff (tako nesto s nekim tockicama) a prije je pisalo fw11 itd...
Dali bi se u ovom slucaju mogao mob vratit, sumnjam da je bootcore zeznut! Ali zasto mi onda ne prihvaca fulflash, to mi neide u glavu!
kad ubacis fullflash, onda ga probaj upaliti - ako se neda upaliti, pokreni Freia-u i Otkljucaj mob tako da odaberes Unlock also saves MAP. Tu uneses SVOJ IMEI i za svaki slucaj oznaci kucicu Update Flash IMEI.
Kliknes ok - kad dobijes poruku Waiting to power on the phone, klikni crvenu tipku (kao za patching). Kad je to gotovo, probaj upaliti mob.
p.s. postavke za Freia- bootcore type - neznam koju verziju fw-a imas...
Ili ti je mozda bolje raditi umjesto sa freia-om da koristis M55 tool. Imas ih sve skiniti na www.siemensfreaks.com/php/unlock.php
Ok imam i taj program...
1) Imam za odabrat M55 i M55 (boot). Ja sam uzeo M55.
2) IMEI je iza baterije ispod onog bar koda: pise ovako "xxxxxxxx xxxxxx x" (15 znamenki je to to? X-evi su brojevi...)
3) Sad imam opciju sa strane za odabrat: "Unlocking Functions" (pretpostavljam da na tu mislis..). Sad mi nudi dosta opcija da izaberem jednu, pitanje je koju?? Nema "also saves map"... Verzija Freie je 15. Ako mi mozes reci sta da odaberem za dalje.
4) E sad za postavke sto si spominjao: imam fw11. Pod "configurations" odaberem port kabla - COM4 (tako mi je i inace), speed - 115200, sad neznam sta je "COM port of dongle" i dali je bitno to...?? I sta da ukljucim za "boot Type": Normal, Patched bootcore ili bootcore bug - normal je po defaultu.
Ako mi mozes malo bolje objasniti kako, gdje... Puno hvala!
E sad tvoje misljenje, mislis li da je mob propao? Ako nije, dali ga ovaj postupak moze pokvarit u nekom smislu?
Puno hvala jos jednom na odgovoru!
napisao sam ti u postu iznad da odabers Unlock also saves MAP, IMEI su th 15 znamenki, samo sto se nece upisati zadnja - program ce je sam izracunati.
E sad, imas v11, to je problem, jer ce ti vjerojatno trebai test point - a mozda i nece ako si ti dizao na tu verziju...
Odaberes Bootcore type - Bootcore bug
Sad ga probaj otkljucati. Ako ti je Freia prekomplicirana, onda to napravi sa M55 tool-om - on je dosta jednostavniji i samo je za M55...
Ne mozes nista pokvariti sa ovim postupkom..
Posto prvi put hocu da ubacim flash, moze li mi neko detaljno objasniti kako to da uradim?! Jel moze sa Freia 15... sa V_Klay 2.7.1...??? Treba mi DETALJAN opis! Hvala!
Bukvalno, hocu da ubacim ovaj flash:
Et...= Citat =:
Prvi patch za slanje FlashSMS-a imate već objavljen, a ovo je drugi koji je jednostavniji za korištenje.
; M55V10: Flash SMS via Ponsel
; © RizaPN, KoTsK - 06/09/2004
; Give a possibility to send a Flash SMS directly from the phone.
; Add a space in the beginning of the message to send it as a flash SMS,
; otherwise it will send as a normal ones.
; !!! plz uninstall the prev. "flash sms sender" patch !!!
0x9995D8: E6FC7E10 DA505271
0x307152: FFFFFFFF E6F2F05F
0x307156: FFFFFFFF D7505D00
0x30715A: FFFFFFFF F3F2D10F
0x30715E: FFFFFFFF F3F3D20F
0x307162: FFFFFFFF 61252D02
0x307166: FFFFFFFF 61353D04
0x30716A: FFFFFFFF D7405D00
0x30716E: FFFFFFFF F7F4C30F
0x307172: FFFFFFFF E6FC7E10
0x307176: FFFF DB00
Aaa orry nasao sam... Ovako izgleda:= Citat =:
Izvorno postao 3aTmr
Lock to provider - disable
Autolock to provider - disable
IMEI izgleda ovako xxxxxx-xx-xxxxxx nema 15. znamenke to je ok.
Update flash IMEI - disable (dali da ovo ukljucim kaze da postoji "HIGH RISK of flash IMEI corruption")
Ono sam ostavio iskljuceno. Ispod imam butone "Use original IMEI" i "Use EEPROM IMEI" ja sam isao na Original, ali kaze sljedece:
COMM_LoadBoots : original IMEI is 35318000107117 (locked)
COMM_LoadBoots : found SIEMENS M55 lgX vff (1) - ???????
COMM_LoadBoots : phone ids are 13BB6503 [00000000]
..I tu stane (0%)... U cemu sam fulao, ili jednostavno to nece ic tako ako imam tvornicki fw11?
Ne, ti jesi pristupio telefonu, ali tebi javlja da je greska u eeprom imei-u
Skini ovaj program - http://www.siemensfreaks.com/prog/M55.zip
Sve postavke ostavi kako jesu. UPISI SVOJ IMEI u najdonju kucicu i onda klikni Change IMEI. Postupak isti kao kod patching-a (stisak na crvenu tipku kad zatrazi). Kad promijenis IMEI, probaj upaliti mob - ako ne radi, onda ga istim programom OTKLJUCAJ.
p.s. Uvijek oznaci u Freia-i Update flash IMEI - i to sam ti napisao u prijasnjem postu ;)
@FLASHY
za pocetak - to nije flash nego patch ili flash patch. Flash je nesto drugo.
Evo postupak imas ovdje (opisan za SL45i, ali je isti za sve mobitele) - http://www.siemensfreaks.com/php/ubacivanje.php
Jedino moras odabrati pravi model mobitela u V_Klay-u (imas jedno 8 vrsta M55 za izabrati u V_Klay-u). To ovisi o verziji fw-a koju imas u mobu. A nju provjeris sa ovim kodom *#06#
Ajjde sad malo prouci sve, pa pitaj ako ti jos nesto nije jasno ;)
Skinuo sam taj program - Kad zavrsi kaze "the phone is destroyed-write good eeprom first"
Probao sam i sa Freiom sa ukljucenim "Update flash imei" i idem na "use original imei" ali nista:
COMM_LoadBoots : found SIEMENS M55 lgX vff (1)
MISC_CheckFileName : 'Siemens M55 - 35318000107117 unlock.MAP' already exists, new filename is 'Siemens M55 - 35318000107117 unlock-2004.11.01-14.24.26.MAP'
Znas mozda zasto ne nalazi verziju fw-a? Dali mozda zato ne prihvaca to sa imei-om?
@XLR8R sam program ti kaže da moraš prvo upisati novi flash u EEPROM. Možeš isto sa V-klayom. Imaš u Flash dijelu V-klaya padajući meni kod onog from address, pa odabereš EEPROM. A za sadržaj EEPROM-a javi mail (na privat) pa ću ti ga poslat.
tako je, prvo ubaci dobar eeprom, pa onda idemo dalje... korak po korak ;)
srediti cemo taj mob...
@Sljaka a kako je eeprom zeznut ako znas? Imao sam neke patcheve na mobu, onda sam stavio 3,75MB patch, pa plavi ekran - nisam znao sta cu i ubacim fulflash. Od tada se mob ne pali! Da napomenem: V klay 2.7 mi je uvijek ispisivao verziju fw-a kad bi isao na "refresh" dok nisam prvi put probao ubacit fullflash. Znaci za vrijeme plavog ekrana je lijepo prikazivao fw11, a nakon fullflasha ispisuje neke tockice i "fwff" ako se dobro sjecam. Eto mozda jos jedna korisna informacija.
@3aTmr vjeruj mi da necu tako lako odustat od M55ice :)
Decki stvarno ste legende!
kako sam ti vec prije napisao, cim ti je bio problem plavog ekrana -to znaci da si nesto zeznuo u eepromu i to si mogao lako rijesiti s onim programom kojim sam ti preporucio, ali sad, sto je, tu je.
naci cemo negdje eeprom za tvoju verziju fw-a i srediti cemo ga ;D
Može biti patch, može biti greška kod flashanja, tko zna. Za sada nemam EEPROMA za v.11 poslat ću ti za v.10.
A smijem ja onda ubacit taj za fw10 ako imam fw11???
Dali mogu uzeti EEPROM od drugog M55 koji je fw11 - isti ko moj?
E da vas jos nesto pitam cisto informativno: ako mogu upisivati bootcore s v klayem i upisem krivi, zasto ga poslije nebi mogao vratit na defaultni (ako vec mogu zapisivat po bootcoreu)?
Staro pitanje jos vrijedi : dali mogu zapisati u svoj M55fw11 EEPROM koji je od nekog drugog M55fw11? Mislim da bi mogao ali eto da vas pitam, dosta mi je problema vise samo da jos rijesio ovo... ;)
Ljudi neznam gdje ste ali nesto sam probao (nisam vise mogao cekat). Uzeo sam neki M55fw11 i v klayem spremio njegov EEPROM. Probao sam ga ubacit u svoj mob ali sam se nasao u dilemi:
U prozoru "from address" mi napise fullflash a size je od EEPROMa
E sad onaj eeprom koji mi je Sljaka poslao za fw10 kad ga loadiram pise:
From address - EEPROM, size - EEPROM
Dali da i na svom promjenim From size ili da pustim kako v klay napise???
Ljudi pomagajte!
Mijenjaj obavezno, jer ćeš inače upisat podatke za EEPROM na krivo mjesto.
Obavezno promijeni sam u EEprom, jer kad bi upisao eeprom kao fullflash, tad bi ti se prvo izbrisao sav flash i na njegovo mjesto bi bio samo eeprom bez flasha...
Evo stavio sam opet fullflash i EEPROM (manualno sam odredio adrese za eeprom). Onda sam otisao u Freiu na Unlock also save maps - ukljucio sam
"Update flash IMEI" idem na "use original imei" i sad napise ovo:
COMM_LoadBoots : EEPROM IMEI is 35318000107356
COMM_LoadBoots : found SIEMENS M55 lgX vff (1)
MISC_CheckFileName : 'Siemens M55 - 35318000107117 unlock.MAP' already
exists, new filename is 'Siemens M55 - 35318000107117
unlock-2004.11.06-13.27.15.MAP'
COMM_UpdateIMEIBlocks : original IMEI is locked
O.K.
Mob se i dalje nece upalit :( Dali bi trebao izabrati "use eeprom imei"?
Probao sam i sa onim drugim programom "M55 Tool by pgsm" upisem IMEI i idem na change imei. Evo sto napise:
Waiting for power - ok
Booting phone - ok
Loading applications - ok
XOR MASK BYTE d2
-----
Bootloader can't detect security
Using normal method
-----
Reading phone info ...
Siemens ...
Language ...
sw version FF
sw release ...
Hardware imei (moj imei)
Phone ID 13BB6503
sw flash ID FF
-----
Transmission error
-----
Sad stvarno neznam sto bi :-/
3aTmr je spomenuo da probam ici na Unlock u ovom drugom programu, je to sigurno? I zasto jos uvijek ne poazuje verziju fw-a?
Imao sam jednom takvu situaciju, može se to riješiti,samo se ja u ovom trenutku ne mogu sjetiti. Malo ću pretražiti stare zapise, pa ako se nitko prije ne sjeti, naći ću već nešto.
Sljaka ako nadjes ista, puno hvala!! Neznam dali bi bilo ok probati ono sa unlockom, samo sto neznam kako to radi i dali je sigurno. Ako nista drugo pricekat cu da potrazis, a mozda ga i dam na servis nakon svega, pa ako ga pihvate... :-/
ma sa unlockom neces nista zenznuti, ali tvoju situaciju neces ni rijesiti jer ti je IMEI sj***n...
Pokušaj opet isto, ali nemoj uključiti update flash IMEI.Stavi samo use orginal IMEI. Mislim da je greška u tome da si pokušao mijenjati IMEI, nema veze što je isti broj, a IMEI je zaključan i nije ga moguće mijenjati.= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
Evo probao sam kako si rekao:
COMM_LoadBoots : EEPROM IMEI is 35318000107117
COMM_LoadBoots : found SIEMENS M55 lgX vff (1) - Zasto ne prepoznaje verziju
O.K.
Kolko je to u redu?
I kakvi su rezultati?
...Hmm rezultata nema :( mislim sve je jos uvijek isto, ne pali se i NE pokazuje se verzija fw-a u vklayu npr.
Trebao bi ga ovih dana nosit na servis, dali bi ga oni mogli sredit? I ako nemogu, sta bi rekli mojim starcima kao uzrok, dali ce oni znat tocno sta sam radio s njima ili ce rec nesto tipa - "mali je unistio fw mobitela tako da mi tu nemozemo nista."
Ako imas jos neku ideju uvijek dobrodosla... Sta je za onaj sluca sto si pricao da imas u spisima?
Puno hvala!!
ja sam gotovo siguran da si nesto preskocio, jesi probao ovako - http://www.siemensfreaks.com/php/m55p.php s tim sa gsm-multifund vise ne funkcionira, ali ako ti treba dobar fubu javi se pa cu ti nesto naci ;)
Imam ja dobar FUBU,jedino je problem veličina od 14M. Nemam ga gdje staviti, a za slanje mailom svakom pojedinačno kad zatreba, malo je prevelik.
Fubu imam (napravio sam ga kad sam se tek uhodavao u ovo i cist je od patcheva). Imam jos jedan M55fw11 (kao moj) i od njega sam probao fubu... Sad mi je sumnjivo da je to problem...
Multifoud ne radi vec dugo..
3aTmr dobro si sredio site! Svaka cast!! :klap:
Neznam, evo skinut cu veceras fubu s tog sajta (samo da se registriram :) ) pa probam.
Kakvi su simptomi ako je bootcore pokvaren? Btw on se nemoze popravit ili...?
da, to je problem kad imas 56k modem kako sto nas vecina ima...
jedino da ga komprimiras i razbijes na vise manjih...
bootcore mozes jedino ispraviti tako da "skines" napon sa T9...
Al kad vec mogu pisat po bootcoreu, kako da ga nemogu vratit na svoj?
Ako nadjes fubu za fw11 posalji link da probam ponovo.
Puno hvala decki!
Nis decki izgleda da cu odustat od M55ice...
Puno hvala na svim savjetima, samo tako dalje!! Valjda ce netko drugi imat vise srece..
Pozdrav!
kaj od ovoga moram ubaciti,kopirati u v_klay da mi 3,75mb patch radi?!
i ako bi mi neko poslo engleski i hrvatski lan pack da poslije ubacim!
stvarno ne kužim to copiranje u v_klay!
; Icreasing disk A up to 3.75 mb (REMOVES T9, decreases disk B down to 64 kb)
; (c)kay, AlexSid (first version)
; M55v11
; special thanx: SiNgle, chaos, avkiev, Baloo
; 1. Copy all data from filesistem (A and (or) B)
; 2. Turn off phone
; 3. Make backup
; 4. Install patch
; 5. Upload this file to phone http://forum.allsiemens.com/download.php?id=1553
; Address: 0x9C0000 , Size: 0x10000
; It's LangPack with ONE language (russian).
; You can upload any langpack with ONE language,
; but its size must be smaller 0x10000 bytes (64 kb)!
; 6. Turn on phone
; Enjoy!
; New blocks table of Disk A
4269B4: 0x0020,0000,0x0001,0x28F4,0x0189 0x0020,0000,0x0002,0x1200,0x027C
; EEFS size
427856: 03 01
; Blocks of new EEFS
42789A: 0x00BC0000,0x0040 0x00550000,0x0040
; Disk B size
426A40: 0x0007 0x0001
; Blocks of new disk B
4269EC: 0x00A80000,0x0040 0x00FF0000,0x0040
#pragma enable old_equal_ff ;
7F1000: 0x00D00000,0x0040
7F1006: 0x00D10000,0x0040
7F100C: 0x00D20000,0x0040
7F1012: 0x00D30000,0x0040
7F1018: 0x00D40000,0x0040
7F101E: 0x00D50000,0x0040
7F1024: 0x00D60000,0x0040
7F102A: 0x00D70000,0x0040
7F1030: 0x00D80000,0x0040
7F1036: 0x00D90000,0x0040
7F103C: 0x00DA0000,0x0040
7F1042: 0x00DB0000,0x0040
7F1048: 0x00DC0000,0x0040
7F104E: 0x00DD0000,0x0040
7F1054: 0x00DE0000,0x0040
7F105A: 0x00DF0000,0x0040
7F1060: 0x00E00000,0x0040
7F1066: 0x00E10000,0x0040
7F106C: 0x00E20000,0x0040
7F1072: 0x00E30000,0x0040
7F1078: 0x00E40000,0x0040
7F107E: 0x00E50000,0x0040
7F1084: 0x00E60000,0x0040
7F108A: 0x00E70000,0x0040
7F1090: 0x00E80000,0x0040
7F1096: 0x00E90000,0x0040
7F109C: 0x00EA0000,0x0040
7F10A2: 0x00EB0000,0x0040
7F10A8: 0x00EC0000,0x0040
7F10AE: 0x00ED0000,0x0040
7F10B4: 0x00EE0000,0x0040
7F10BA: 0x00EF0000,0x0040
7F10C0: 0x00510000,0x0040
7F10C6: 0x00520000,0x0040
7F10CC: 0x00530000,0x0040
7F10D2: 0x00540000,0x0040
7F10D8: 0x00760000,0x0040
7F10DE: 0x00770000,0x0040
7F10E4: 0x00780000,0x0040
7F10EA: 0x00790000,0x0040
7F10F0: 0x007A0000,0x0040
7F10F6: 0x007B0000,0x0040
7F10FC: 0x007C0000,0x0040
7F1102: 0x007D0000,0x0040
7F1108: 0x007E0000,0x0040
7F110E: 0x007F0000,0x0040
7F1114: 0x00880000,0x0040
7F111A: 0x00890000,0x0040
7F1120: 0x008A0000,0x0040
7F1126: 0x008B0000,0x0040
7F112C: 0x00A70000,0x0040
7F1132: 0x00A80000,0x0040
7F1138: 0x00A90000,0x0040
7F113E: 0x00AA0000,0x0040
7F1144: 0x00AB0000,0x0040
7F114A: 0x00AC0000,0x0040
7F1150: 0x00AD0000,0x0040
7F1156: 0x00AE0000,0x0040
7F115C: 0x00BD0000,0x0040
7F1162: 0x00BE0000,0x0040
7F1168: 0x00F80000,0x0040
7F116E: 0x00F90000,0x0040
7F1174: 0x00FA0000,0x0040
7F117A: 0x00FB0000,0x0040
7F1200: 020000107C02
7F1206: 02000C107C02
7F120C: 020018107C02
7F1212: 020024107C02
7F1218: 020030107C02
7F121E: 02003C107C02
7F1224: 020048107C02
7F122A: 020054107C02
7F1230: 020060107C02
7F1236: 02006C107C02
7F123C: 020078107C02
7F1242: 020084107C02
7F1248: 020090107C02
7F124E: 02009C107C02
7F1254: 0200A8107C02
7F125A: 0200B4107C02
7F1260: 0200C0107C02
7F1266: 0200CC107C02
7F126C: 0200D8107C02
7F1272: 0200E4107C02
7F1278: 0200F0107C02
7F127E: 0200FC107C02
7F1284: 020008117C02
7F128A: 020014117C02
7F1290: 020020117C02
7F1296: 02002C117C02
7F129C: 020038117C02
7F12A2: 020044117C02
7F12A8: 020050117C02
7F12AE: 02005C117C02
7F12B4: 020068117C02
7F12BA: 020074117C02
#pragma disable old_equal_ff
#pragma disable warn_no_old_on_apply
B00080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
B10080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
B20080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
B30080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
B40080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
B50080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
B60080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
B70080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
B80080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
B90080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
BA0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
BB0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
BC0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
BD0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
BE0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
BF0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C00080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C10080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C20080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C30080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C40080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C50080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C60080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C70080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C80080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
C90080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
CA0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
CB0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
CC0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
CD0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
CE0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
CF0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
310080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
320080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
330080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
340080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
560080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
570080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
580080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
590080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
5A0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
5B0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
5C0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
5D0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
5E0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
5F0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
680080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
690080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
6A0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
6B0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
870080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
880080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
890080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
8A0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
8B0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
8C0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
8D0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
8E0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
9D0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
9E0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
D80080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
D90080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
DA0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
DB0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
350080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
DF0080: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
#pragma enable warn_no_old_on_apply
;Move langpack from 5A0000 (7A0000) to old EEFS 9C0000 (BC0000)
A3E7EA: E801 F002
A3E802: E801 F002
A3F652: E801 F002
A3F662: E801 F002
A3F672: E801 F002
A3F6C0: E801 F002
A3F6C8: E801 F002
A3F6F4: E801 F002
A3F704: E801 F002
A3F70C: E801 F002
A3F71E: E801 F002
A3F722: E801 F002
A3F756: E801 F002
A3F77C: E801 F002
A3F784: E801 F002
A3F7DC: E801 F002
A3F956: E801 F002
A3F964: E801 F002
A3F9B2: E801 F002
jednostavno kopiras cijeli patch u V_Klay i to je to...
imas tutorial ovdje - http://www.siemensfreaks.com/php/ubacivanje.php
za lang pack nek ti se javi netko drugi, ja ga nemam na zalost - osim hrvatski za v11...
napiše mi kad stavim apply patch:
Line 18:The number or symbols in old(new) data filed must me even
@klec ne stavljaj taj patch dok nisi nabavio langpack. Mogu ti poslati za engleski, samo javi mail. Hrvatski nažalost nemam.
Bolje ti je za početak staviti druge dok ne skužiš kako stvari hodaju jer kod ovog moraš biti pažljiv da ne zezneš stvar.
imam neke lang patcheve!
upravo stavljam opet verziju 10 jer sam mijenjal one ikone u mobitelu (uzel sam od set610) pa mislim da to zajebava!
trebalo bi biti lako al neznam zake neće pokrenut patch kak spada!
stavil sam opet verziju 10 i ikone su ok! al neće pokrenut patch!!
stvarno hoću taj patch ..
Pozdrav
Jel' postoji ovaj patch za 10. verziju ?
; deletes the softkeys from mainscreen
; Author: SiNgle, ACiD [mrp]
; Phone: M55v11
; Loader: V-Klay 2.4+ / M55
0D5824: 3D05 CC00
0D5746: 2D04 0D04
; press right_key to start the menu
Daj piši točan naziv patcha jer ima više verzija takvih stvari, a ponekad su i dva patcha vezana jedan uz drugi i moraš staviti oba da bi radilo.= Citat =:
Izvorno postao klec
Postoji. Stavit ću ga među patcheve.= Citat =:
Izvorno postao Dwarf8
Hvala Šljaka
Kako se ovo prevodi sa jedne verzije na drugu, jel' postoji neka skripta po kome svako slovo ili broj ima neko svoje znčenje po kojem se raspoznaju ovi blokovi ili tako nešto? Npr. jeli moguće prevesti hr. jezik sa v11 na v10 i ako je moguće je li neko to već uradio?
Može li mi neko reći kakvi su efekti ovih patcheva, pošto nisam siguran šta oni rade pa da bezze ne upisujem:
*
; Disable Java Class Verification
; Firmware: M55v10
; Author : SiNgle & Chaos
; Loader: V-Klay 2.4+ / M55
7577BE: 3D 0D
*
; SlowLightUp Patch
; (c) SiNgle
; 28.11.03
; ver 1.0
; FW M55v10
80C734: DAA0E8C6DA5540B0;Keyb,sms ; ...
35b040: FFFFFFFFFFFFFFFF E6FE0004DAA0E8C6 ; Patch
35b048: FFFF db00
80C81E: DA9EEEF3 DA5540B0 ; After Phone ON
*
;OpenBFB (c) ACiD
;M55v10
7E5AB4: 0A5B F45A
I ima li negdje ona Matrix waiting tema sa S55 za M55 fw10
Prvi ukida provjeru klase za Java aplikacije i na taj način ubrzava pokretanje Java aplikacija.Iskreno, nisam primjetio razliku prije i poslije tog patcha. Slobodno ga preskoči.
Drugi bi trebao polako paliti osvjetljenje, nisam ga stavljao, meni je nepotreban.
Treći ne znam.
Za prevođenje moraš dobro poznavati programiranje, raspored memorije mobitela i niz drugih stvari. Većina nas koristi gotove patcheve jer ima dosta ljudi kojima te stvari idu od ruke. Zašto ponovo otkrivati Ameriku, zar ne?
Hrvatski jezik od v.11 ne može se staviti ni prilagoditi za v.10. Sadržajno nisu isti i ne nalaze se na istom mjestu u memoriji.
skripta? ne ne ide to tako. ovo su ti blokovi u heksadecimalnom zapisu. Prvo moras naci tzv entry pointse, tj. tocke gdje se nalazi određena funkcija i onda je mozes zamijeniti s nekom drugom.
Disable...- preskace verifikaciju java midleta i samim time ubrzava pokretanje nekih midleta.
slow...-polagano paljenje svjetla 8za razliku od klasicnog) - kao kad se gasi
OpenBFB...-ovaj ce ti patch trebati za neke programe koji zahtjevaju da je bfb otvoren...
Hrvatski je lako izvuci iz flasha moba, pa sam prevodis sto te volja...
ako te vise zanima patchig i alati s kojim mozes sam praviti svoje patcheve, posjeti http://www.siemensfreaks.com/php/patching.php
Waiting teme jako lako sam napravis. Recimo uzmi slike iz te za S55 i uz pomoc SPC2 ih prebaci u patch za M55...
konkretno na toj stranici imas program SFE kojim ti je najlakse i vjerojatno je to najbolji alat za pisanje vlastiih patcheva...
Evo dobio sam jednu korisnu informaciju vezano uz LangEditor i M55. Dakle, koliko se sjecam, LangEditor nije prepoznavao flash M55 neke verzije (10 ili 11).
Ubacite ovu liniju u ini datoteku LangEditora i trebalo bi raditi:
PhoneType M55, 5A0000, 60000,6,8,a,c,e,10,12,16,2a,3c,43,0
Radi sa verzijom 1.4, sa nižima ne. Očekujte uskoro hrvatski za 3.75 MB patch za v.10.
tako je. zaboravio sam napisati da je za v1.4 ;)
Nema veze. Lang pack je izvađen, još samo da izdvojim hrvatski i to je to.
Hrvatski je prevelik za 3.75 MB patch. Morat će se nekako skratiti. Ima nekih dijelova koji bi se mogli izbaciti, pa ćemo vidjeti.
Dobro, sad LangEditor radi sa M55, ALI dobro je znati sljedece: nova verzija Smeltera (koji fakat podrzava sirok raspon modela ukljucujuci i x65 seriju) omogucuje da cijeli langpack iz flasha izvuce i spremi na HDD kao .lgp datoteka. Nju je naravno jednostavno editirati i onda se kasnije uz pomoc Lang Editora samo konvertira u bin ili lng...
zadnju verziju mozete skiniti na www.siemensfreaks.com/php/programi.php
sljaka , sljaka!! sljaka , sljaka!! you can do it!!
Malo ćete pričekati, negdje sam nešto zabrljal i dobil lang pack od 5MB :) , a treba biti max. 64 kB.
:)= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
A jel ti to 'rucno' pravis prevod za 3.75MB...?
Ma ne, izdvojio sam hrvatski iz kompletnog lang pack-a , ali sam tu nešto zeznul i kad ga kompajliram natrag u flash dobijem preveliku bin datoteku. Kao da mi kompajlira kompletan lang pack.
@Sljaka
to se i meni znalo desavati kod jezika za SL45i
Probaj jednostavno iskopirati cijeli sadrzaj u drugu datoteku (praznu) i onda ga kompajlirati...
Probao sam i to, ali opet isto. Problem je u tome da su počeli "ludi dani" pa količina pive i inih sličnih tekućina eksponencijalno raste i teško je paziti na sitnice.:D
upravo mi je opet crko mob!SAM OD SEBE!! plavi ekran, kratki zvuk i NIŠTA!! unbeliveble....a samo sam pogledal jedan broj u adresaru
dali se mob ugasi nakon plavog ekrana i zvuka ili ostane upaljen, ali samo bude plavi ekran?
ako se mob ugasi, pokusaj sa ovom solucijom - http://www.siemensfreaks.com/php/m55p.php ( s tim da mozes ubaciti svoj FUBU, ako imas backup, a ako nemas, javi pa cemo ga negdje naci).
A ako ti ostaje plavi ekran i mob upaljen, onda ti samo treba x55 contrast tool - http://www.siemensfreaks.com/prog/contrast.zip
daj mi reci jesi isključil uvodnu i završnu animaciju? Ako nisi, isključi. Za ovaj patch to ne smije biti uključeno. Mislim da to čak i piše gore negdje u temi, a ako ne piše sada. ;).= Citat =:
Izvorno postao klec
@3aTmr Ima FUBU sa već stavljenim patchevima.
stavil sam opet sljakinu fubu ili fullflash neznam kaj je to (onih 5 ili 6mB) , ali ovaj put sam izbriso samo onaj windows menu patch, drugo nisam ništa prčkao! inaće mob mi je krepo nakon , neznam, oko 8.9 dana! prčkao sam po addres book-u i samo mi je došo plavi ekran i isključio se mob! nema bijelog ili plavog (tj. nije bilo jer mi sad mob radi) ekrana da ga podesim! SLJAKA - START and END animation nemam uključeno samo mi se na početku pokaže onaj LOADING DESKTOP (prije pina) i na kraju animacija WWW.MY-SIEMENS.COM! znaš o čem govorim jer i ti to imaš, ne?! PONAVLJAM u mobu nemam podešenu start i end animaciju! kaj je s hrvatskim jezikom za v10?
Hrvatski za sad stvara probleme, kad ih riješim bit ćete obaviješteni.