Renault me malo razočarao, ali bit će bolje- a Schumi i Rubens zna se... :thumbup:
Printable View
Renault me malo razočarao, ali bit će bolje- a Schumi i Rubens zna se... :thumbup:
sad buju šeici pokupovali sve ferrarije na lageru....:D
McLaren je peti sto je odlično jer ne znam od kud im toliko bodova
je fakat je za njih 5. mjesto odlicno
Suci su nakon utrke pregledali snimke iz boksova i utvrdili kako je Barrichellov mehaničar, koji diže "lizaljku" i pušta vozača iz boksa na boks liniju, to učinio u trenutku kada nisu bili ispunjeni uvjeti za sigurno uključenje bolida na taj dio staze. Točnije, to je učinjeno u trenutku kada je opasno blizu bio bolid Jarna Trullija, sudar je zamalo izbjegnut.
Zbog sudara sa Takumom Satom Ralfu Schumacheru izrečena je opomena, a u slučaju tri opomene slijedi zabrana jednog nastupa. Suci su, naime, utvrdili kako je Ralf Japanca "prisilio na izlijetanje sa staze", što je Sato izbjegao ostavši na putanji i zabivši se u bok Ralfovog Williamsa.
"Ralf je samo 'zatvorio vrata' i skrenuo na mene", kazao je Sato. Ralf je, pak, izjavio:"Mislim da je Sato bio malo preoptimističan. Mislio je da jednostavno može vratiti poziciju koju je upravo izgubio". Slučaj riješen.
Sato spada u kategoriju onih "ludjih" vozača i on se sigzrno nikome nece sklonit i zbog toga mi se svidja
U tome ima istine. I Montoya je takav. On bi se sa svakim svađao. Poznato je da se on i Ralf baš ne podnose iako su u istoj momčadi.
Ih poznato mrze se!!
Jos kad dodje u meclaren bice jos gore ja mislim
Sljedeća utrka VN San marina: Imola
http://www.formula1.sm/image2/image-autodromo01.gif
Friday 23 April
11:00-12:00 Friday Practice 1
14:00-15:00 Friday Practice 2
Saturday 24 April
09:00-09:45 Saturday Practice 1
10:15-11:00 Saturday Practice 2
13:00 Saturday Pre-Qual
14:00 Saturday Qualifying
Sunday 25 April 14:00 Race
To mi je jedna od naj dratih staza
Meni je bio stari Hockenheim, ali od kad je novi nije baš tako zanimljivo. Volio sam kad ih je pola ispalo. Onda se je vidjelo tko ima dobar motor.
Slobodnim treninzima u Imoli dominirao Ferrari
Zagreb, 23.04.2004. 18:07 (autosport)
Michael Schumacher i njegov timski kolega Rubens Barichello (ponovo) su dominirali slobodnim treninzima.
Ferrari počinje osjećati rezultate svojeg testiranja prošlog mjeseca u Imoli. Michael Schumacher i njegov timski kolega Rubens Barichello (ponovo) su dominirali slobodnim treninzima. Na današnjem je prvom slobodnom treningu Schumacher postavio najbrže vrijeme sa odvoženih 11 krugova i najboljim vremenom 1:20.084, ostavivši pritom Barichella za više od sekundu, a trećeplasiranog Ralfa Schumachera za više od dvije. Četvrto mjesto na prvom današnjem slobodnom treningu osvojio je BAR-ov iznimno talentirani mladi test vozač Anthony Davidson. Jedino izlijetanje bilo je ono Jordanovog test vozača Timo Glocka koji je sudarivši se s barijerom izgubio dio svojeg stražnjeg kraja i skoro oštetio sliku preminulog Ayrtona Senne koju ponosno nosi na svojem bolidu.
Drugi je današnji trening mnogim momčadima služio za isprobavanje pojedinih postavki na bolidima, te su stoga postignuta vremena vrlo oprečna jutarnjima. Nakon sto je u prvom treningu postavio najbolje vrijeme dana, Michael Schumacher (u drugom treningu treći s rezultatom 1:21.164) odvozio je samo par krugova pritom isprobavajući promjene na kočnicama. Nastavno na svoje dosadašnje dobre rezultate najbrže vrijeme postavio je BAR-ov Jenson Button, no ono je skoro sekundu sporije od Schumacherovog najboljeg vremena danas. Drugo i trećeplasirani s prvog treninga - Barichello i Ralf Schumacher odvozili su svaki po 3 kruga, te zauzeli 10. i 11. mjesto.
Vremenske prognoze za sutrašnji dan su vrlo različite, no ostane li suho kao što je bilo i danas, očekuje nas žustra borba između Ferrarija i BAR-a za pozicije na startu utrke koju su najavili već danas. Williams i Toyota za sada stoje po strani, no sigurni smo da i oni imaju što za pokazati. Imola koja tradicionalno naginje Ferrariju, sigurno će im biti veliki poticaj.
'Autodromo Enzo e Dino Ferrari' domaćin je prve ovogodišnje europske utrke bolida Formule 1.
Ova 4,9 km dugačka staza oduvijek je za vozače predstavljala veliko iskušenje.Imola je uz brazilski Interlagos jedina čiji je smjer vožnje suprotan kretanju kazaljke na satu. Bolidi će u ovoj utrci biti podvrgnuti pravoj torturi. Kombinacija mnogih brzih zavoja i zahtjevnih šikana traži savršeni setup, a česta nagla kočenja i vrlo izdržljive kočnice. Primjerice, pri ulasku u kombinacije zavoja Acque Minerale ili Variante Bassa bolidi koče sa preko 300 km/h na nešto manje od 100 km/h. Pri tome se njihove kočnice prekomjerno zagrijavaju i ubrzano troše, a njihova se učinkovitost smanjuje. U nedjeljnoj utrci biti će odvožena 62 kruga, a teamovi predviđaju 2 redovita zaustavljanja u boksu.
Pista u Imoli izuzetno je zahtjevna i za gume. Najviše će problema vozačima predstavljati različita kvaliteta podloge koja je na nekim mjestima vrlo loša i klizava, dok je na drugima potpuno nova. Upravo stoga, svaki krug znači za vozača i bolid drugačije uvjete na stazi, zbog čega će biti iznimno teško savršeno postaviti bolid. Na taj je problem upozoreno još davne 1981. godine, kada je na ovoj stazi vožena prva službena Velika nagrada San Marina. Prema sadašnjim najavama, oba će treninga jednako kao i nedjeljnu utrku, pratiti kiša. Spremajući se za ove uvjete, Michelin je na stazi u Estorilu testirao svoju novu 'kišnu' mješavinu. S druge strane Ferrari (ohrabren dosadašnjim uspjesima) na testiranju u Fioranu izjavljuje - 'Očekujemo izvrsne rezultate !'. Budimo iskreni, pokaže li se Ferrari nadmoćnim i izdržljivim kao i do sada u sezoni, te dokaže li se Michael Schumacher ponovo kao najbrži vozač u kišnim uvjetima, ponovo nas nažalost očekuje nezanimljiva utrka. Ostaje nam nada da ćemo ove nedjelje vidjeti bar koje izravno pretjecanje na stazi.
Od svojih davnih početaka u 40.-ima pa do sada, staza u Imoli pretrpjela je mnoge promjene. Krajem 1995. godine izvršene su zadnje velike izmjene na konfiguraciji staze, a od tada se ona svake godine obnavlja po potrebi te povećava svoj kapacitet prihvata posjetitelja. Ove se nedjelje očekuje od 100 000 - 130 000 posjetitelja, ovisno o vremenskim prilikama, no sigurno je da 'Ferraristi' neće propustiti priliku da prvi puta ove godine bodre svoje ljubimce na 'domaćem terenu'. Smještaj na tribinama uz stazu navijači će platiti od 25 do 50 eura, dok su mjesta na startno-ciljnoj ravnini daleko skuplja, te već odavno rasprodana.
Ova najava nikako ne bi bila potpuna da se ne prisjetimo jednog od velikana svjetskog automobilizma. Prije nepunih 10 godina, 01.svibnja 1994. godine, upravo na stazi u Imoli nakon teške nesreće preminuo je Ayrton da Silva, poznatiji pod majčinim prezimenom Senna, jedan od najvećih vozača u povijesti auto utrka i jedan od najkarizmatičnijih sportaša kraja dvadesetog stoljeća uopće. Obljetnica tog tragičnog vikenda, u kojemu je život uz Sennu izgubio i mladi vozač Roland Ratzenberger biti će obilježena od strane vozača i pratećih ekipa.
Konačno sumi vise nije prvi:lol: :D
papčino jedna,vidjet ćemo ko će se sutra smijeati
Zavisi kako kome bude sta smjesno...meni ce biti smjesno gledat shumahera na 2-oj ili 3-oj poziciji a mozda i nize:klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :klap: :jump:
a dobro, sigurni smo da ga na tim pozicijama neces dugo gledati
24.04.2004. u 14:44 h, datum i vrijeme koje će Jenson Button sigurno dugo pamtiti, točno tada osvojio je svoj prvi pole position u karijeri. Da slast prvog "polea" za ovog mladog Britanca bude još veća, ostvario ga je ispred nedodirljivog vozača Ferrarija, svjetskog prvaka Michaela Schumachera! Vrijeme 1:19.753 rekordno je vrijeme ovog vikenda te je s njime Button jedini vozač koji je uspio probiti granicu 1:19. Juan Pablo Montoya (vodeći nakon prvih kvalifikacija) ostvario je treće najbolje vrijeme 0,2 sekunde iza Schumachera. Svoj će startni red Montoya dijeliti s Barichellom ispred Ralfa Schumachera i Alonsa. Drugi BAR-ov bolid Takume Sato-a nalazi se na sedmom mjestu ispred Marka Webbera koji je napravio ogroman korak u odnosu na dosadašnje kvalifikacije.
Vozači McLaren Mercedesa (ponovo) su razočarali. David Coulthard upisao je tek 11. vrijeme, zaostavši za Buttonom više od 1.5 sekunde. Njegov timski kolega Kimmi Raikonnen koji ove sezone nije završio niti jednu utrku, morao je odustati zbog problema s motorom te nije završio niti jedan kvalifikacijski krug i startat će iz zadnjeg reda.
Ove su kvalifikacije pokazale kako Ferrari nije uspio zadržati mjesto favorita, ali i obećavaju vrlo uzbudljivu sutrašnju utrku. "Fantastično. Bolid je odličan cijelog vikenda, napravili smo odličan posao te s pravom očekujemo odličan rezultat", rekao je Button nakon osvojenog "polea". Ferrari nije davao komentare, povukao se u svoj boks, spremajući taktiku za sutra. Sve u svemu, Velika nagrada San Marina obećava mnogo te bi mogla vratiti izgubljeni interes publike za Formulu 1.
Rezultati kvalifikacija za VN San Marina
1. J. Button (VB/BAR-Honda) - 1:19.753
2. M. Schumacher (Njem/Ferrari) - 1:20.011
3. J. P. Montoya (Kol/Williams-BMW) - 1:20.212
4. R. Barrichello (Bra/Ferrari) - 1:20.451
5. R. Schumacher (Njem/Williams-BMW) - 1:20.538
6. F. Alonso (Špa/Renault) - 1:20.895
7. T. Sato (Jap/BAR-Honda) - 1:20.913
8. M. Webber (Aus/Jaguar) - 1:20.921
9. J. Trulli (Ita/Renault) - 1:21.034
10. C. Da Matta (Bra/Toyota) - 1:21.087
11. D. Coulthard (VB/McLaren-Mercedes) - 1:21.091
12. F. Massa (Bra/Sauber-Petronas) - 1:21.532
13. O. Panis (Fra/Toyota) - 1:21.558
14. C. Klien (Aut/Jaguar) - 1:21.949
15. G. Pantano (Ita/Jordan-Ford) - 1:23.352
16. N. Heidfeld (Njem/Jordan-Ford) - 1:23.488
17. G. Bruni (Ita/Minardi-Cosworth) - 1:26.899
18. Z.Baumgartner (Mađ/Minardi-Cosworth)-1:46.299
19. K. Raikkonen (Fin/McLaren-Mercedes)
20. G. Fisichella (Ita/Sauber-Petronas)
Ne volim McLaren, ali sam ih već počeo žaliti. Što se tiče Montoye, preporučao bi mu da ostane i sljedeću sezonu u Williamsu. Što se tiće Ferrarija, ne bi rekao da je slućajno nego mislim da imaju punije spremnike s gorivom nego BAR što je po meni bolja taktika ;)
Ma imao je samo loš dan. Sutra je sigurno prvi! :thumbup:
Prije bih rekao taktika. Sigurno ne bi dva puta vozio i nijednom ne imao najbolje vrijeme. Spremnik mu je sigurno barem 20L puniji nego Buttonu, a sigurno i više, jer 10L goriva više je zaostatak od 0,2s po krugu.
booky se ziher ugušio od silnog smijanja
Nema veze pobjediće opet....nije njemu nista bilo punije to je se vidjelo na utrci jer je odmah krug nakon buttona usao u box...zauzeo je drugo mjesto jer je pogrjesio
1. M. Schumacher
2. Button
3. Montoya
4. Alonso
5. Trulli
6. Barichello
7. R. Schumacher
8. Raikkonen
@booky boy: Moja sućut, nadam se da si uživao u utrci.
Svjetski prvak Michael Schumacher svojom je 59. pobjedom u karijeri nastavio niz od 4 uzastopne pobjede u sezoni.
Tim se rezultatom približio rekordu slavnog britanca Nigela Mansella od 5 uzastopnih pobjeda. BAR-ov vozač Jenson Button svojom je odličnom vožnjom na drugim kvalifikacijama "zaradio" prvu startnu poziciju te nagovijestio zanimljivu borbu s nadmoćnim Ferrarijem F2004 Michaela Schumachera.
Tako je (bar do 11. kruga) i bilo. Button koji je svojim prvim poleom karijere ugodno iznenadio, odlično je započeo utrku te ubrzo stvorio malu prednost pred Nijemcem. Schumacher je do kraja petog kruga vodio žustru borbu s Montoyjom, no tada je počeo postavljati najbolja vremena na stazi, da bi ubrzo zatim odmakao pratitelju te se približio Buttonu. Krajem 9-og kruga Button je morao u boks, te je to za Ferrarijevog vozača značilo slobodan put prema pobjedi. Nakon što je postavio dva najbrža kruga dana, Schumacher se zaustavlja u boksu, obavlja najbržu promjenu guma i dolijevanje goriva, te se vraća na stazu ispred Buttona i ostatka vozača, gdje je i ostao do kraja utrke. Sve su momčadi preuzele strategiju 3 zaustavljanja u boksu, a najpreciznija se i najbrža pokazala momčad Rossa Brawna.
Barichello i Schumacher sa sigurnošću su ulazili i izlazili u boks, bez gubitka i jedne jedine sekunde. U 25. krugu vodeća je trojka (Michael Schumacher, Button i Montoya) obavila svoje drugo zaustavljanje u boksu te neometano vozila do kraja utrke. Već u krugu broj 35 Button se nalazio 16 sekundi Schumachera, a skoro 20 sekundi ispred kolumbijca. U drugoj polovici utrke prva je trojka polagano povećavala svoju prednost, dok se iza njih vodila prava bitka za bodove. Fernando Alonso potvrdio je svoj status vrlo agresivnog vozača, te nakon što je "izmješao" pozicije 4-7, u zadnjim je krugovima neuspješno pokušao napasti i Montoyu. Renaultovi vozači ponovo su obavili odličan posao, te završili na 4. i 5. mjestu. Uz Ferrari, Renault je jedina momčad koja ima oba vozača među bodovima na svim utrkama. Danas nenadahnuti Barichello u drugom Ferrariju završio je na 6. mjestu, a Kimmi Raikonnen spasio je ugled McLarena osvojivši 1 bod. Usprkos novim pravilima o korištenju jednog motora za cijeli vikend, ova je utrka nastavila niz vrlo malog broja odustajanja.
Rezultati utrke
1 Michael Schumacher Ferrari 1:26:19.670
2 Jenson Button BAR Honda 9.7
3 Juan Pablo Montoya Williams-BMW 21.6
4 Fernando Alonso Renault 23.6
5 Jarno Trulli Renault 36.2
6 Rubens Barrichello Ferrari 36.6
7 Ralf Schumacher Williams-BMW 58.1
8 Kimi Räikkönen McLaren Mercedes 1 krug
9 Giancarlo Fisichella Sauber Petronas 1 krug
10 Felipe Massa Sauber Petronas 1 krug
11 Olivier Panis Toyota 1 krug
12 David Coulthard McLaren Mercedes 1 krug
13 Mark Webber Jaguar 1 krug
14 Gianmaria Bruni Minardi Cosworth 1 krug
15 Christian Klien Jaguar 2 kruga
16 Zsolt Baumgartner Minardi Cosworth 4 kruga
17 Takuma Sato BAR Honda nije završio
18 Nick Heidfeld Jordan Ford nije završio
19 Cristiano Da Matta Toyota nije završio
20 Giorgio Pantano Jordan Ford nije završio
ovo je već prestrašno, prestajem gledati F1...
pa pokazuje se ko je najbolji
mislim da je formula na gubitku bojkotom tako vjernog obožavatelja formule- whiteboya-,ali mislim da će preživjeti...
Nije važno što je Shumi uvijek prvi. Formula nije dosadna zboz BAR-a na primjer
Tako je glavno da je Schumi UVIJEK prvi! :D
Izgleda da se mi dva slažemo u tome :D
tri...
cetri
pet
prijatelja
:lol: :lol: :lol: Ti ne?
I sta recimo shumaher na pola sezone osvoji titulu sta ce onda bit vi ce te i dalje gledat do kraja sezone???????
naravno...ma daleko je još od naslova,nikad se ne znam..jel...
= Citat =:
Poslao: booky_boy
I sta recimo shumaher na pola sezone osvoji titulu sta ce onda bit vi ce te i dalje gledat do kraja sezone???????
To ti je prava bezrezervna ljubav i podrška sportu! :D
Tako je :lol: podržavam :D
...ma BAR i Renault se dokazuju ove sezone...dok Mercedes totalno propada...
...Button i Alonso su pravi vozači,nema šta...
Button mijenja Schumachera u Ferrariju?
Zagreb, 28.04.2004. 18:22 (autosport)
24-godišnji Britanac Jenson Button, drugoplasirani na Velikoj nagradi San Marina, zamijeniti će Schumachera kada on odluči napustiti svijet Formule 1.
Mladi vozač ima šansu stati na mjesto šesterostrukog svjetskog prvaka i zasigurno neće imati laku ulogu. Ovu je vijest objavio Ferrarijev tehnički direktor Ross Brawn na današnjoj press konferenciji. "Button je otkriće sezone, završio je na pobjedničkom podiju na zadnje tri utrke i trenutačno je treći u poretku vozača. Na svakom treningu i u svakoj utrci pokazuje svoj izniman talent, i kada dodje vrijeme da se Michael odmori te ode u zasluženu "mirovinu", Button je vozač kojeg bismo željeli imati u ekipi" - izjavio je Brawn.
Jenson Button konačno je dobio priliku da pokaže svu svoju nadarenost koja mu je 2000. godine i priskrbila mjesto u Williamsu. Nakon Williamsa prelazi u Benneton, no tamo ga loša aerodinamika, slab motor i puno pretežak bolid drže dalje od prvih 5 mjesta. Ove sezone raspolaže vrlo kvalitetnim, brzim te najvažnije pouzdanim i dugotrajnim bolidom, što mu daje šansu da pokaže što zna i može. Ferrari trenutačno nudi više.
Mislim da po mjestima koje u zadnje vrijeme zauzima zaslužio dobiti takvu priliku. Istaina da uloga mijenjanja (za sada :) ) šesterostrukoga svjetskoga prvaka neće biti laka.
ma meni je smijesno sko shumi stalno pobijeduje !! ni negledam vishe f1 osim starta .. napanjim zvucnike i uzivam .... (barem prvih 5 minuta :) )
Mislim da to većina radi. Meni je cijela utrka zanimljiva. Volim gledati kako Schumi pobjeđuje ;) :D
...od ove sezone gledam samo početak i kraj...prvih 5-10 i zadnjih 5-10 krugova...sasvim dovoljno...
na početku svake utrke trebla bi pisati obavijest,da to nije za sve koji lako zaspe...
Ma to su gluposti prati svaku sezonu od 97 i ova mi je jedna od naj glupljih:(
Sljedeća utrka VN Španjolske
Friday 7 May
11.00-12.00 Friday Practice 1
14.00-15.00 Friday Practice 2
Saturday 8 May
09.00-09.45 Saturday Practice 1
10.15-11.00 Saturday Practice 2
13.00 Saturday Pre-Qual
14.00 Saturday Qualifying
Sunday 9 May
14.00 Race
http://www.worldwideticketing.com/im...pain_small.gif
Današnji treninzi za VN Španjolske najavili žustru borbu ove nedjelje.
Prvi je današnji slobodni trening za Ferrarijeve vozače bio standardno dobro odrađen posao. Vozači momčadi s propetim konjićem zauzeli su prvo i drugo mjesto. Schumacher je odvozio 1:15.568, te postavio novi rekord staze, dok je Barichello bio 0.75 sekundi iza njega. No, opravdavši očekivanja svojih navijača, Jenson Button je u svojem bolidu momčadi BAR Honda dao odlučan odgovor Ferrariju u drugom slobodnom treningu. On je na drugom treningu deklasirao sve ostale vozače, no njegovo je vrijeme ipak bilo nešto lošije od aktualnog svjetskog prvaka.
Ferrari je drugi današnji trening iskoristio kako bi isprobao "setting" automobila s više goriva, te je s isprobanim i više nego zadovoljan. Vodeći dvojac s prvog treninga, tako je na drugom postigao šesto i sedmo mjesto. McLarenovu problematičnu sezonu nastavlja Kimmi Raikonnen koji nije uspio završiti niti prvih 15 minuta prvog današnjeg treninga. Momčad McLarena sumnja na već odavno problematičnu mjenjačku kutiju. Jedino današnje izletanje ono je Christiana Kleina koji je već u četvrtoj minuti drugog treninga odveo svoj Jaguar u "šetnju" pješčanom zaprekom.
Sigurni smo da će nam sutrašnji službeni treninzi pokazati nešto više o pravom odnosu snaga, ali dosadašnji tijek VN Španjolske daje nam naslutiti ponovnu borbu trenutačno najvećih suparnika - Ferraria i BAR Honde. Očekuje li nas to još jedna zanimljiva utrka? Ostaje nam da se nadamo do nedjelje.
Schumacheru pole u Španjolskoj
Zagreb, 08.05.2004. 18:12 (autosport)
Michael Schumacher je na današnjim službenim kvalifikacijama ostvario 59. pole karijere.
Aktualni svjetski prvak nije krio iznenađenje rezultatima današnjih kvalifikacija za VN Španjolske. Svi su njegovi konkurenti znatno podbacili ostvarivši vrlo loša vremena te mu tako omogućili lak put do prvog mjesta na startu nedjeljne utrke. Odlično vrijeme 1:15.022 odvoženo na najmekšoj Bridgestoneovoj mješavini priskrbilo je Njemcu četvrti ovogodišnji pole te peti uzastopni pole na VN Španjolske. Drugoplasirani Juan Pablo Montoya nije mogao parirati Schumacheru, ali je odradio odličan posao plasirajući se na drugo mjesto u prvom startnom redu. Njegov momčadski kolega, mlađi brat Schumacher izgledao je vrlo nezainteresirano za bolji plasman, te je osvojio tek šesto mjesto.
Treće mjesto na sutrašnjem startu imat će Takuma Sato, BAR-ov vozač koji je ove sezone nepravedno pao u sjenu mlade zvijezde Formule 1 - Jensona Buttona. Mladi je Britanac «izgorio» u želji da ponovi svoj uspjeh iz San Marina gdje je osvojio svoj prvi pole karijere. Odlično je započeo svoj kvalifikacijski krug, bio najbrži u prvom sektoru, ali je pri ulasku u desni zavoj Campsa izgubio kontrolu nad svojom BAR-Hondom. Ta ga je pogreška koštala puno vremena te je stoga kvalifikacije uspio završiti tek na vrlo lošem 14. mjestu i sutra ga čeka dug put i žestoka borba za pobjedničko postolje. Jarno Truli je u Renaultu odvozio odličan krug te se plasirao na četvrto mjesto, odmah ispred drugog Ferraria Rubensa Barichella. Olivier Panis, trenutačno najstariji vozač u Formuli 1, postavio je svoju Toyotu na odlično sedmo mjesto i čak sekundu ispred drugog Toyotinog vozača Christiana da Matte koji će sutra startati kao 11. Coulthard i Raikonnen plasirali su se kao deseti i trinaesti, te se ponovo požalili na nedostatak brzine i nepouzdan mjenjač.
Jenson Button, jedini koji je u dosadašnjem dijelu sezone pružao otpor Michaelu Schumacheru, startat će sutrašnju utrku kao 14. Tko osim njega ima šanse zaustaviti Schumachera na putu prema petoj pobjedi za redom?
Rezultati kvalifikacija za VN Španjolske:
1 Michael Schumacher Ferrari 1:15.022
2 Juan Pablo Montoya Williams-BMW 1:15.639
3 Takuma Sato BAR Honda 1:15.809
4 Jarno Trulli Renault 1:16.144
5 Rubens Barrichello Ferrari 1:16.272
6 Ralf Schumacher Williams-BMW 1:16.293
7 Olivier Panis Toyota 1:16.313
8 Fernando Alonso Renault 1:16.422
9 Mark Webber Jaguar 1:16.514
10 David Coulthard McLaren Mercedes 1:16.636
11 Cristiano Da Matta Toyota 1:17.038
12 Giancarlo Fisichella Sauber Petronas 1:17.444
13 Kimi Räikkönen McLaren Mercedes 1:17.445
14 Jenson Button BAR Honda 1:17.575
15 Nick Heidfeld Jordan Ford 1:17.802
16 Christian Klien Jaguar 1:17.812
17 Felipe Massa Sauber Petronas 1:17.866
18 Gianmaria Bruni Minardi Cosworth 1:19.817
19 Giorgio Pantano Jordan Ford 1:20.607
20 Zsolt Baumgartner Minardi Cosworth 1:21.470
bit će zanimljivo, al mislim da će montoya na startu sje*** schumija :mega:
Ja mislim da neće.
nema šanse, šumi je bolji
Sato mi je iznenađenje, Alonso me je malo razočarao, a Schumi kao i obično oduševio.
ajmo oklade tko će nakon prvog kruga biti prvi!
Ja dajem svoj glas montoyi
ja mislim da će biti gusto na startu ali da će schumi ipak dobit prvi krug :mega:
hehe, prevario si se
Dobar start Trullia ali ipak:
1. M. Schumacher
2. Barchello
3. Trulli
4. Alonso
5. Sato
6. R. Schumacher...
13. Coulthard
14. Raikkonen
al ipak je schumi pobijedio :mega:
ko bi reko
ceo srpski svet
Ja se ne čudim baš ovoj pobjedi. To mi je već prešlo u normali da je svaki put prvi.
btw. Od 3 do zadnjeg mjesta je bilo zanimljivo jer se je stalno nešto dešavalo.
Villeneuve ponovo u Williamsu?
Zagreb, 11.05.2004. 15:09 (autosport)
Prema nepotvrđenim izvješćima Svjetski prvak iz 1997. godine testirao je Williamsov bolid na stazi Paul Ricard.
Momčad se nada da će do kolovoza kompletirati vozačku postavu za sljedeću godinu, no najave o povratku Villeneuvea odbačene su. Glasnogovornik Williamsa odbacio je tvrdnje da je Villeneuve stigao na stazu na poziv te momčadi. Dodao je kako je prioritet momčadi poboljšati performanse ovogodišnjeg bolida, nakon čega će se posvetiti vozačkoj postavi.
To mi je naj mrzi vozac BTW ova sezona je totalno sranje
Villeneuve i Schumi se zbilja "vole"...
Kad bi se oni opet našli na stazi bilo bi svega(i izvan staze). :D
= Citat =:
Poslao: booky_boy
ova sezona je totalno sranje
i ja mislim da je sranje, uopće više nije zanimljiva, schumiu još trebaju 2-3 pobjede i riješio je prvenstvo, neće ga više stić nitko :mega:
I sada će ga još netko teško, a o konstruktorima da ne govorimo.
Da čujemo po trenutnom stanju prognozu pobjednika sezone (i poredak ostalih) vozača i konstruktora.
Moje mišljenje:
1. M. Schumacher
2. Barichello
3. Button
4. Trulli
5. Sato
6. Alonso
7. Montoya...
Konstruktori:
1. Ferrari
2. Renault
3. BAR Honda
4. BMW Williams...
Sljedeća utrka VN Monaka: Monte Carlo
http://www.mobilni.svijet.web1000.com/monaco.gif
Thursday 20 May
11.00-12.00 Thursday Practice 1
14.00-15.00 Thursday Practice 2
Saturday 22 May
09.00-09.45 Saturday Practice 1
10.15-11.00 Saturday Practice 2
13.00 Saturday Pre-Qual
14.00 Saturday Qualifying
Sunday 23 May
14.00 Race
ajmo sad ko će biti prvi na pole position :mega:
99% je sigurno da shumi kako mu je ove sezone krenulo.
U to nisam bas siguran jer je ovo jedna od jedinih staza koja ne stavlja preformanse bolida na prvo mjesto neznam al ja mislim da i drugi imaju sanse
Ali ako se sjetiš da on dobro vozi i da je dosta pobjeđivao u Monaku...
ma sta me briga i tako mi je vise svejedno ko ce pobjedit..
BTW neki dan sam gledao Senin zadnji čitav krug sve do onog zida u koi je udario
U konačni ishod utrke ne sumnjam!
Trulli i Alonso bi mogli završiti na 3. i 4. mjestu.
Za drugo bi se mogla voditi ozbiljinija borba, ma uostalom vidjet ćemo uskoro!
Talijanski vozač Jarno Trulli u Renaultu starta će kao prvi na sutrašnjoj Velikoj nagradi Monaca, šeste utrke Svjetskog prvenstva Formule 1.
Trulli je zabilježio najbrže vrijeme u kvalifikacijama, a društvo će mu u prvom redu praviti ponovo vrlo brzi Englez Jenson Button u BAR-Hondi. Treći je bio Španjolac Fernando Alonso (Renault), a tek četvrti Svjetski prvak i vodeći u ukupnom poretku Michael Schumacher u Ferrariju. Govori li Schumacherov zaostatak od više od pola sekunde nešto o taktikama za sutrašnju utrku, vidjet ćemo. Samo 8 stotinki iza Michaela peto je mjesto dohvatio Kimi Raikkonen.
rezultati kvalifikacija
1. Jarno Trulli 1:13.985
2. Jenson Button 1:14.396
3. Fernando Alonso 1:14.408
4. Michael Schumacher 1:14.516
5. Kimi Raikkonen 1:14.592
6. Rubens Barrichello 1:14.716
7. Takuma Sato 1:14.827
8. David Coulthard 1:14.951
9. Juan Pablo Montoya 1:15.039
10. Giancarlo Fisichella 1:15.352
11. Mark Webber 1:15.725
12. Ralf Schumacher 1:14.345
13. Olivier Panis 1:15.859
14. Christian Klien 1:15.919
15. Cristiano Da Matta 1:16.169
16. Felipe Massa 1:16.248
17. Nick Heidfeld 1:16.488
18. Giorgio Pantano 1:17.443
19. Zsolt Baumgartner 1:20.060
20. Gianmaria Bruni 1:20.115
Možda ste primjetili da Ralf Schumacher ima drugo vrijeme, a ipak je 12. To je zbog toga što mu je u četvrtak riknuo motor i morali su mu staviti novog, a ako se mijenja motor tjekom vikenda u kojem je utrka, vozač se automatski pomiče deset mjesta unazad u startnoj poziciji
schumi me malo iznenadio, a montoya još više zbog toga što je on ipak odrastao uz tu stazu...
schumi sutra postavlja rekord ili neće utrku završiti...
ja mislim da ce bit 1
podere ih 2 na startu i 2 prek boksa i prvi je :D
jeste vidli kako je montoya roknuo šumaherov bolid...
Neko je izgleda prorok :)= Citat =:
Poslao: smogovac
schumi sutra postavlja rekord ili neće utrku završiti...
da je bilo jos par krugova onda bi bilo do jaja, bas bi se przili!
ma bilo je ok, ali bas me zanima kako se pod safetijem uspio skrsit
ovo je bila najuzbudljivia utrka do sada
Bas je sranje u ono, tunelu imaju samo dvije kamere i nnismo uspjeli vidit dva udesa
nemaju para za jos kamera
super utrka ali na žalost nisam sve mogao gledati. kaj je bilo s alonsom kad se zaletio u zd tunela, zakaj je pizdio (osim zato kaj se skucao, naravno ;) ), neš je pokazivao ovom kojeg je pretekao. To sam vidio na kraju kad su puštali reprizu tog udesa, pa ne znam detalje.
Ma preticao Ralfa za čitav krug u onom tunelu i uzid udario i to ti je to bilo je mračno pa se nista nije ni vidilo
Dobra je scena bila....dok je se jos okretao u bolidu prjetio je Ralfu
nije prvi put da sam znao....
fakat??? daj mi prgnoziraj s kojim ću uspjehom proć ove godine :mega:= Citat =:
Poslao: smogovac
nije prvi put da sam znao....
Talijan Jarno Trulli (Renault) pobjednik je utrke za Veliku nagradu Monaca, dok je M. Schumacher odustao nakon sudara u tunelu.
Drugo mjesto je osvojio Britanac Jenson Button (BAR Honda), dok je treći bio Brazilac Rubens Barrichello (Ferrari). Vodeći u ukupnom poretku svjetskog prvenstva Nijemac Michael Schumacher (Ferrari) je odustao. Schumacher u ukupnom poretku vodi sa 50 bodova, drugi je Barrichello (38), a treći Button (32). U poretku konstruktora vodi Ferrari sa 88 bodova.
Trulli je utrku završio s prednošću od samo 0,7 sekundi u odnosu na Buttona, a čast Ferrarija obranio je Barrichello na trećoj poziciji. Michael Schumacher i Fernando Alonso doživjeli su bizarne nezgode, prvo se u tunelu razlupao Alonso, da bi zatim Schumacher krivo procijenio svoje kočenje iza Safety cara, pogodio Montoyjin automobil i iz tunela izašao s oštećenjima koja su ga izbacila iz nastavka utrke.
rezultati utrke
1. Jarno Trulli 0:00.000
2. Jenson Button +0.7
3. Rubens Barrichello +71.8
4. Juan Pablo Montoya 1 krug
5. Cristiano Da Matta 1 krug
6. Felipe Massa 1 krug
7. Nick Heidfeld 2 kruga
8. Olivier Panis 2 kruga
9. Zsolt Baumgartner 2 kruga
Šteta što je Schumacher odustao. Bilo bi još zanimljivije da nije.
...koja šteta za Alonsa...malo mu je falilo da se izvuče,samo da je prije skrenuo i uspio bi...koji peh...al makar je Trulli prvi,konačno nije Šumaher...a ni Button se nije dao,svaka čast...
s 4= Citat =:
Poslao: kinfa
fakat??? daj mi prgnoziraj s kojim ću uspjehom proć ove godine :mega:
ako želiš točnije,pošalji mi pm,ali če te to i koštat
a ja tebi mogu prognozirat s kim ces ic van sljedecu subotu.
A ja vama mogu prognozirati hlađenje od foruma.
šteta što je Schumacher odustao,baš su ga i mogli pustit da obori taj rekord!
...pa stalno ga puštaju, nisu morali baš i danas. Danas su pustili trulog, uostalom i schumi je truli, bar se tak smije...;)
:lol: stalno ga puštaju :lol:
Moje je mišljenje di bi bilo zanimljivije da nije odustao, pa čak i ako ne bi bio prvi.
Ma dobro tjesi se bice bolje.......:)
Ne tješim se ja, nego govorim kako je moglo biti zanimljivije. Tu bi još bilo dvoboja Trulli vs. Schumaher ;)
Ovo mi je definitivno bila najzanimljivija utrka sezone!
Renault mi je bio najbolji, a Schumi... nema veze događa se i najboljima. ;)