jebga, još malo bi i zaratili...:lmao: :lol: :lmao:
jebga, još malo bi i zaratili...:lmao: :lol: :lmao:
evo, danas su dva K750i Red-CID36 pala u W800i.:beer:
softver je -R1K001.
pa sta nisi ubacio soft r1bc002 jer za njega je izdano najvise patcheva
ej, majstori, sad mi mob više nije RED-CID36, nego BROWN-CID36.
hehe, jučer sam se zaje.., al danas nisam;D . i mi smo, kad smo skužili, mislili da neće primit. kad smo skidali nismo znali koji skidamo pa smo skinuli brownW800. radili smo "SE toolom", jeb, trajalo je dobar sat vremena. evo fakat mobovi za sad solidno rade. e, a šta su im te boje??
se tool,znaci nisi radio preko dcu-60 (servisni kabel ili box ? )
cid je zaštita,a boja ->
RED: The certificate RED is for end user. This one is the normal color that we will find on any telephone. This color is for software and it does not have any meaning of the hardware. The certificate colors do not have any relation with possible errors of software on the telephone
BROWN: The certificate Brown is for development. If we want to release, to flashear, to repair or to touch in any thing in software the certificate must be BROWN. Exactly why all the programs the tools first turn the telephone for Brown and after completing the operation for Network again. The certificates Brown only work with cables on watch, so it is impossible to update a moving body with certificate Brown in SEUS (Sony Ericsson Update Service).
BLUE: Certificate BLUE is used for telephones that do not have a complete software or that are developing. The telephone is a test version or is in exhibition somewhere, is really difficult to find this type of telephones.
thx. :jehon: sad malo više kužim boje;D
probali smo ubrzat cijeli proces preko dcu-60, al nije dao, jer u tom slučaju prima samo red-CID49 mobove.:mega:
znaci ti si fleso preko crusera 5 in1 a ne dcu-60?
@ speedy jos nisam vidio niti jedan mob sa blue color,jako rijetki
a tako znaci
posto je imatic zakljucao onu temu, dal bi mi mogao tko poslat
main FW datoteka= W800_R1BC002_MAIN_EU_EMEA.rar
i
FS FW datoteka=W800_R1VC002_FS_EMEA2.rar
na mail funkdaworld@gmail.com
i ako nije bed GSlide 1.4 :)
*rjesen problem*
uspio sam flashat mob, ali sad kad udem u menij pise mi 'error occur the menu.ml file. this may render the menu unusable'
kliknem ok i sve radi, imam ikone od w800, ali svaki put kad udem u menij pojavi mi se taj error.
i nemam hrvatski jezik, kako ga stavit?
pa jesi fleso cijeli mob i FS i MAIN ili samo Main??
da, prvo sam flesao main, pa zatim fs, pa mi se mob nije htjeo upalit, pa sam ond alistao stare posteove i skuzio nekako da treba opet flashat main jer fs preko njega ide. i onda mi se upali mob, ali eto taj error javlja, i ono kad stisnem +, pise mi k750i, a trebalo bi w800?
ali trebas cijeli taj proces odjednom napravit;bez da palis mob prije zavrsetka svih postupaka.znaci main,FS,pa opet main i onda customisation.
napravio sam kao sto je blizzard rekao, flashao sam opet, customize i radi bez problema. sve 5. ;)
Imam jedan problem.. Kada sam sve konvertirao ono kako ide na pocetku i sada kada trebam na mob uploadovat te fileove mainCID49.bin i fsCID49.bin i ondaj treci isao sam redom jedan po jedan. Medjutim, tu se problem javlja sto meni to nekako predugo traje neznam sto skinuo sam neke usb drivere ali dali su dobri to ne znam i dali je uopce problem u njima.. Moze li mi tko kako pomoci
http://img258.imageshack.us/img258/7465/slikacv8.jpg <<-- to je moj problem
to ti je zato sto ti je mob Brown a ne red.
A zna li tko kako da prebacim brown u red??? Jel stvarno neznam skoro nista o tim stvarima.,.
Imali tko savjet za ovo: Dakle, kupio sam mob u t-mobile-u k750i imam ga vec 6-7 mjeseci. Sada htjeo sam da prebacim nove menu icone ali sam nesto izgleda za****. Kada stavim karticu i pokrenem mob udjem u njega i pokaze mi koja je mreza odnosno operater, zelim zatim otvorit izbornik on meni kaze ovo: Konfiguracijska greška: Javite se svojem mrežnom operateru ili centru usluga.. Ja popizd**. Cito sam po forumu i radio svasta kako bi promijenio softwer ali uzalud. sve skinem i napravim u xs++ ali kada krene da uploaduje file stane mi na 1/290 flashblock i dalje nikako nece.. Mob mi je brown, a kako da stavim da bude red?? Ili imali tko kakvo drugo rijesenje osim da ga ne nosim na servis.. ako je to moguce...Ljudi molim vas pomozite jer mi mob strasno treba. Hvala
mob ti je brown a oni se ne mogu flashat preko dcu-60,moras odnest unlockeru da ti ga pretvori u red,dotle nista od moddanja
btw. mozes ga sam pretvorit u red,samo trebas flashat erom sa red erom-om ALI za to ti treba servisni kabel koji je jako skup
Ok hvala na savjetu... Znaci za ovo nista nema ono "svojom rukom" napravit..Neznam samo znas li mozda koliko ce to kostati da on meni prebaci u red??
nisan cita postove....a tek san sad sinja da se brownk750 ne moze preraditi u w800...a ja san to proba...glupan...i kad flasha san ga s xs++...al mi sad u far izbacuje -ka da nemoze procitat cid-....jel mogu kako vratit mob u zivot...
pozdrav, meni neda da skinem firmware za w800 i s700i, kao moram bit regan mjesec dana i moram imat min 20 postova, jel bi nekome ko je taj uvjet vec ispunio, bio problem da skine sve sta treba za w800 i za s700i,odnosno s710 bolje. Ako nije problem pliz hitno je, placam pizzu kad se vidimo. e da,i send it to raf180@net.hr please
Malo OT, samo za informaciju:
Kupio K750i u T-Crap centru na Cvjetnom trgu u Zagrebu prije 2 tjedna i dobio CID49 RED, mozda neki zaostali model koji im je trunuo u skladistu (a ja imao opake srece naletit na njega) ili opet dilaju crvene verzije :D
Mogu stavit log XS++ za nevjerne Tome :)
ja mislim da brown mobiteli nece na seus samo red.
jel zna da li je isti postupak i za SE z530i? znaci da flasham z530i u w530i.
ma de brown su glupost ziva nis nemos s njima....ja ga imam i patim se ko isus imam najstariji software (most wanted potvrdio)dobro radi al..di se updejta soft preko neta?
na sony original stranici?
sve detaljno objasnjeno
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=23407
Da li se flashanjem K750 > W800 brisu navedene stvari:
-SMS poruke u mobu
-telefonski brojevi u mobu
-java igre+programi (i saveovi od igara)
-teme (snimljene u mob)
-fotke
-postavke moba
Ili sve nestaje? :cry: Jel flashanje kao format C: /u ?
malo prije sam flasao phone od frenda i sve je cool, engo kad ga idem connectat na komp prepoznaje ga, udem u file maneger>k750i i pise mi unable to connect. :S zasto?
hitno je trebam mob sutra vratit.
*problem solved*
nego imam jos jedno pitanje.
kad flasham mob na w800i, trazi mi gprs postavke da podesim tj za internet, gdje mogu naci kako podesit?
ako imas vip ovako
http://www.vipnet.hr/cw/show?idc=9135361
iako imas w800,moras odabrat k750
Evo jos jedan koji je uspjesno flashao MAIN i FS i modao SE K750i... konacno vise nemam T-Crap zvukove, download menije, boot screenove, zvuk kod kamere i delivery reporta...
Malo sam se preznojio i sparanoizirao, al vrijedilo je :D
Sutra kupujem jack za slusalice i 1 GB karticu i mogu prestat mucit MP3 player koji mi je na samrti! :drink: :drink: :drink:
:jump:
Pitanje za znalce ;D
Kako flashnuti mob preko SE stranica ako javlja da je zadnja verzija gore?
prije par mjeseci kad sam to radio bila je mogucnost "upgrade anyway" ali sada dobijem samo "ne postoji mogucnost nadogradnje - zadnja verzija sw"...
Ima netko ideju kako to zaobici ili eventualno neku stariju verziju za SE update service?
Thnx ;D
Back on topic -
11:51:44| DBID: db2010
11:51:44| OTP CID: 36
11:51:44| EROM CID: 36
11:51:44| EROM color: Red
11:51:44| IMEI: 35655300xxxxxx
11:51:44| Phone: K750
11:51:44| Operator: EMEA_2
11:51:44| CDA: R6A
11:51:44| Firmware: R1N035
11:51:44| EROM: n/a
Dakle u mom slucaju preskacem korak za mjenjanje CIDa kod flasha na w800?
I ako netko ima slijedece stvari da mi maila na rise000@gmail.com (ne mogu skidati sa rapidsharea)
- w800 main firmware
- w800 fs firmware
Puno hvala :jump:
always ready 2 help...;););)...
Moze li mi netko poslati prebaceni w800i cid49 main i fs file na adresu josip.sucic@yahoo.com Hvala unaprijed
mislis cid prebacen iz 39 u 49? ako da imam ti ja.
ok, ocekuj mail za par min ipak ima vise od 10mb.
Hvala Mario
YES... uspio sam staviti soft od w800i na svoj moj... sada me samo zanima dali na njega mogu preko xs++ promijeniti ikone.. i moze li mi neko objasnit u par crta kako to ide...Josip
ne možeš. šalim se, ne možeš preko tog nego preko FAR managera.
http://forums.se-nse.net/index.php?showtopic=3749&hl=
evo hvataj link. al baš ikonice ćeš malo teže nać neke super, najbolje su na topsony, zapravo sve su na topsony a tamo moraš bit registriran za skidanje i to mjesec dana ili 20 smislenih postova. Moguće je nać i neke "sa strane" al s tim ćeš se morat pozabavit sam
Ali taj tu govori za cid 36 mobitele.. na tom tutorialu... mogu li ja to koristiti i za cid 49???
http://sek750i.pl/component/option,c...id,58/lang,en/
Tu se moze skidat bez cekanja mjesec dana ili slanja 20 postova.
@ pvc u pravu si odatle i ja skidam..
@ most wanted pokusao sam s xs++ ali mi nije islo.. onaj tvoj tut sto si napisao i objasnio.. sve sam tako napravio.. ali kad udjem u mob nista mi se ne promijeni.. neznam zasto.. danas sam prebacio svoj k750i u w800i.. pa mi jos samo ostaju ikone.. Mozes li kako objasnit???
Promijeni soft a nemogu ikone.. Isuse..E vako... U XS++-u uradim ovo: Skinem ikone te koje cu da stavim na mob i njih raspakujem i stavim u folder kada otvorim xs++ pa idem files_to_upload/menu/tpa/preset/system/menu i u ovaj zadnji folder stavim sve slike i menu.ml file neki. Zatim otvorim xs++ i spojim mob,a kada se on spoji izaberem dole pod kruzic odnosno u polju CONFIGURATION (FSXtm).. Kada mi se to otvori kliknem samo na Start FSX i slijedim daljne upute.. a kada to zavrsi.. iskopcam usb kabal s mobitela izvadim bateriju upalim ga.. i vidi cuda NEMA TI NOVI IKONA.. U CEMU GRIJESIM????? I ZASTO MI TE IKONE NE STOJE????
@josip_su
zašto ne mijenjaš ikone Far-om?
puno brže nego XS
KRIVO SI NAPRAVIO path,ovo je pravilno
files to upload/tpa/preset/system/menu
ako želiš ikone i menu za k750/w800,ovo nije moje nego s drugog foruma,93MB
http://momupload.com/files/32218/Men...ShaRa.exe.html
A znas li mozda kako da napravim za media player.. kako ide path..
istina da se može sa xs, ali s farom je brže za CID36, sori al nisam vidio da je mob CID 49, u tom slučaju je lakše sa xs, a šta se tiče media playera postupak ti piše u svakom skinu kojeg skineš ali ne preporučam to radit jer će ti u tom slučaju mob postat nestabilan. dogodit će ti se ovo i to svaki put: prvo će ti nestat skin u plaayeru, zatim kad ideš slikat s kamerom će ti uslikat ali ne i spremit sliku već samo izać u standby a ako i nakon tog koristiš mob nećeš moć gledat ni već uslikane slike. to se sve popravi svaki put kad restartaš mob al po meni ne isplati se s obzirmo da bi to u prosjeku morao radit svakih pol sata-sat. samo upozoravam
Ok.. hvala...
pozdrav,
pošto nemogu sa topsony-ja skinit fileove za stavit software od w800i, jel može netko bit tolko dobar da mi to pošalje, inaće imam trenutno vodafone software,
mail je ctwinvest@gmail.com
zahvaljujem
moj mob je CID49 i radim s far-om bez ikakvih problema
far i xs++ podržavaju CID39 i 49 a 51 i 52 mislim da još ne
ako griješim ispravite me
e to bi baš htio vidjet, kolko ja znam sa FARom ne možeš uć u flash telefona već samo u FS na CID 49 telefonima.
koji je CID 36 a koji 49
kako to mislis? uzmi xs++ pa provjeri. :)
sad ne znam dal postoji odredeno npr da je cid39 brown ili red, mislim da su to sve varijacije...
maa,
jel mi može netko najjednostanije objasnit što sve trebam napravit,kako i koje programe skinit za stavit software, ja sam amaterčina a čini mi se da samo komplicirate sve to
De reci .. koji mobitel imas jer za njega se moraju nabavit flash driveri?? iako ja mislim da flash driveri mogu za bilo koji.. al nisam siguran
http://www.flash-file.com/XS++/download.php <<<--- XS++ download
Flash driveri --->>>http://www.freewebs.com/tranced1/k750stuffs/Drivers.rar<<<---- k750i
OPET POGRESNO!!
k750/W800/D750 CID49 --Moze se uci u folder FLASH.
Pa tako ja ubacivam patcheve u mob.
A ne se peglat tamo u GSlide-u i potrosit nekih 15 min
ma na koju foru sa CID 49
pa sa onim postupkom sto je napravio den_po na forumu se-nse.otidi tamo pa ces vidit ima 5 mjeseci da je izislo.
@blizzard
to majstore:rotfl:
ae mozd je postalo zamorno al treba mi zadnji main i fs za w800i pa ak bi neko bio najs da ga uploada. thx :D
edit : frend ima problem :
(to mi je on reko)
''skinuo sam xs++ i drivere, koje neznam gdje ih staviti tj prebaciti.
kad mi xs++ ide očitati mob(K750i vodafone) napiše mi ovo:
20:49:40| XS++ v1.0 Ready !
20:50:31| Attempting to open the interface...
20:50:31| ++++++++++++++++++++++++++++++++++
20:50:31| Turn off phone
20:50:31| Hold C Button on phone and connect phone.
20:50:31| You have 30 seconds.
20:50:31| ++++++++++++++++++++++++++++++++++
20:51:07| Error: Cannot open phone communication port
20:51:42| Disconnected... Unplug the phone
neznam šta da radim?!'' e sad sta da radi?
Pa nisu flash driveri instalani?
e sad aj nek ak bi htio bit dobar pa mi uploadat najnoviji main i fs od w800 ili
onaj R1BC002 main i fs? thx
@orara
otidi na sek750.pl
@masva
:rotfl:
On bi htjeo da k750i flashat u w800i??? Mora prvo znat koji mu je CID.. ako je slucajno CID49 onda ce morat te main i FS fileove prebacit u CID49.. posto w800i podrzava samo cid36 i manje..
pozdrav,
mučim se danima sa driverima pa me zanima ima li tko rješenje
skinuo sam x++ i drivere extracta ih te kada spojim mob windowsi mi traže drivere u onom prozoru.
ja satavim advance nađem gdje su driveri ali...ništa on ih ne prepoznaje.
spržim ih na cd...stavim da ih nađe...opet ništa.
stvarno neznam više...
evo promjenio mi lik brown u red. isad satvio mi na njega software R1BA013!!!!!!! jel moze neko reci sta je to jel u kad ga krenem u xsu flashat stane na 2/ i stoji tak .. a seus kaze da je to najnovija inacica softa???
HMM... Malo mi je cudno.. kazes stane na 2???Mislim da je nemoguce da bude do softwera jer on nemoze samo radit na brown mobitelima.. sto se tice CID-a tu mogu i CID49 mobiteli..A sada ako imas XS pokusaj s zadnjom verzijom i skini s interneta ako vec nemas XS++ jer on te stvari radi savrseno (po meni)
da stane na 2/344 i nece dalje! al nikad nisam cuo za tu verziju softa???
može netko poslat adresu za skinit flash drivere za K750i kako bi mi mogao radit u xs++