ne pali to sa smanjivanjem. to mu je onda početna razina glasnoće, od koje se pojačava do kraja. i melodija je moja, zapravo mp3 pjesma, zato me i živcira jer nema šanse da odslušam cijelu.
Printable View
Farba ni ne može otpast jer je nema. Crn je jer je napravljen od crne plastike. Ak se zgrebe ostat će crn, al se neće sjajit jer će se zgrebat lak. Jedna ogrebotina se uopće ne primijeti na udaljenosti većoj od 15 centima. Nemate valjda džepove od šmirgl-papira :b Nije preporučljivo ni previše otvarat i zatvarat poklopac baterije jerbo će se rasklimat pa će škripit kad ga se pritisne, al to je stvar kod većine mobitela sa plastičnim poklopcima.
evo, pokušavam updateat firmware, ali nikako ne uspjevam. namjestio sam na usb punjenje, i stavio sam ono na diagnose. skinio firmware sa one češke stranice i ugašen je manager. svaki put mi kaže da moj mobitel nije pronađen ili da nije podržan...
pomoć please?
Isključi punjenje i reci je si li kratko stisnuo crvenu tipku na mobitelu?
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa, evo sad je krenio neš bio, a nisam ništa mjenjao i stane na 22%.... užas :wall: :wall:
lolčina, nemogu vjerovat, sad se više neće ni upalit... šta sad da radim
servis? :D
ja osobno imam c81 i mislim da je to tesko smece. promašaj ako si ga želite kupit. mobitel je tolko spaljen. sam mijenja melodije. ja stavim jednu a on vrati na standard melodiju :lol: a o igricama da i ne govorim 80 % java igrica ne podržava a ono sto podrzava slika felša u desno. pa dode mi da ga roknem u zid kad to vidim
moze li mi itko dat link za download firmware da ne trazim po onim sugavim njemackom stranicama
Tu ti još jedino pomaže winswup i stavljanje onda novog softa,mapiranje i novi FFS.
Ako imaš odgovarajuči kabel...
Ako ne odnesi ga u servis i reci da se neda upaliti.... :)
di mogu kupit usb kabel ya benq siemens c81
Meni totalno ista situacija, mislim da je cak takodjer bilo na bas 22%. Jedan majstor od mobitela mi je rekao da cak postoji neki bilten Benq-Siemensa u kojem se spominje ta greska kod nekih mobitela pri updateu. Uglavnom, on mi ga nije htio popravljati jer bih tako izgubio garanciju. Zato sam ga odnio u ducan, nisam spominjao update, nego sam rekao da je stao sam od sebe i oni ga poslali u servis, gdje su sve rijesili, bez ikakvih pitanja i problema. Jos sam napomenuo da je prije toga stalno blokirao pa su mi stavili i novi software i sad sam super zadovoljan s mobitelom.
Da sad ne otvaram novu temu, a i veća je šansa da ću ovdje dobiti odgovor -
Može li se C81 podesiti da ga PC prepoznaje kao USB drive, bez instalacije MPM-a?
Ne, za sada još ne. Eventualno ako se pojavi kakav patch, ali još nisam takav vidio. U svakom slučaju dobra ideja.
Zanima me da li se mogu prebacivati fileovi preko bluetooth drivera?
ono kao file transfer.
Na SE-ovima i samsungu to radi. vjerujem da i na ovome.
Uskoro će biti moj pa da pitam ;D
Takav način prebacivanja radi odavno na Siemensima, tako da nema razloga da ne radi na C81.
Ma i pretpostavljao sam jer nemoguce da to na njima ne radi.
znaci ako ima i karticu to se vidi odvojeno memorija telefona i kartica?
evo za one kojima komp kaže da neprepozna mobitel kad ga ukopčaju preko kabela
http://benq.co.uk/support/downloads/...m?product=1052
s ovime prepozna, al svejedno se nekad čudno ponaša
pozdrav
dali netko zna, dali se moze promijeniti ikonice od baterije i signala, promijenio sam menu ikonice, ali ove nikako ne mogu nac? hvala
Možeš promjenit i te ikone ali samo patchiranjem. Ove od menija mozes promjeniti prebacivanjem novih fileova u memoriju -skoro isto kao i teme
Link ne radi.
Usput, jel ima jos negdje link za firmware 51 za c81? Ne mogu se registrirat na onoj ceskoj stranici, a na sluzbenim stranicama ga naravno nema?
Ili ako ima neka dobra dusa i stavi ga na neki od download servisa? Pliiiz?
jedno pitanjce za vlasnike c81.nikako u "dodacima"ne mogu otvoriti kalkulator,preracunavanje jedinica i stopericu.kad kliknem stalno pokazuje "molim pricekajte".da li je softverski problem ili....?
Ovo sa kalkulatorom, stopricom i preracunavanjem, vjerojatno neki bug.
E sad imam 2 pitanja u vezi c81:
1. Da li je moguce raditi upgrade softwera preko mreze tzv ota, jer sam vidio u opcijama menanger mobitela i tamo ima opcija nadogradnja softwera ali se spaja na neku cudnu stranicu i napise da nema nove verzije, a ja imam v 38, pa vjerojatno ima negdje drugdje novija verzija ali ne znam na kojoj stranici.
Isplatilo bi mi se preko mreze jer pretpostavljam da je to par mb, a simpa ima web n walk pa bi ispalo jeftinije nego ici u servis.
2. Da li se moze programirati ona tipka sto se direktno ulazi u media player, tj ja bih htio da s tom tipkom idem u operu pa da je mogu minimizirati kao i player...
Evo kupio ga. Sve je prilično dobro jedino je fw v.38.
Vidim ovdje se priča o v.51. jel bi mi tu verziju ubacili kada bih ga odneo u servis?
Ljudi nigdje nema na netu novi firmware za bs c81.Mislim da je zadnja verzija v51
Molim Vas dajte neki link.
Ili na gsm.binaries
NAJLJEPSE MOLIM.:spin:
Ili na mail: nekic_marin@yahoo.com
Ne. Ne dobiješ kabal s njime. Onda ne bi ni pitao na koju bi mi verziju nadogradili u servisu nego bi ga sam nadogradio.
Nisam ga morao čekati. Isao po 24h karticu i nije ih bilo pa reko da pitam dal sad mogu produžit ugovor i uzeti ga za 1kn (jer mi nije stiglo ono pismo) i kad ona kaže da mogu i da li ga želim odmah. Pa naravno da da. imao sam toliko novaca u dzepu ;)
Neka dobra dusa je postala na binse i news-grupu evo linka za firmware: http://rapidshare.com/files/24623572...pdate.exe.html
Legendo, tko god da si puno hvala!!!!
E sad je jos ostalo otkodirati ga da mogu koristiti EDGE i ja sam najsretniji na svijetu.
Imao sam ugovor koji mi istjece za nekih 1mj. Nisam platio zadnji racun.
Mislim da je na newsima netko rekao da moras biti pretplatnik 16mj i da nisi na tarifi 0 i to ti je to. Ne moraš biti pod ugovorom.Otiđi do teleta pa nek ti provjere. Moraš imati JMBG i osobnu.
Jel netko pokušao ubaciti karticu od 1GB (predpostavljam da se fizički može ubacit)
Zanima me dal radi pošto u uputama piše max. 1GB?
Za Panasonic mi je pisalo max.128MB pa je radio bez problema s 256.
dajte mi savjet...kupio sam benq-siemens c81 i spor jr i kad slušam muziku hocu je promijenit i zasteka pa moram vadit bateriju....pliz recite mi kaj da radim...vec su mi ka zamjenili al vise nezele i opet steka i spor je...:confused: poludit cu!!!!!!!!!!!1:headbang:
fakat neznam kaj da radim
nema ti to veze kaj pise,,, moj frend si je kupio karticu od 1gb i radi mu samo kaj i njemu steka ko i meni:sheriff:
cujte mob c81 mi ponekad steka kad slusam muziku pa mi zablokira i s videom isto...nekad mi se sam ugasi.....jel neko mozda nes zna kaj da radim???
Niš,sjedi i plači.....;D
Nego koju verziju SW imaš?
@geni11 s obzirom da si iz ZG, navrati u servis da ti nadograde softver. Pod garancijom bi trebalo biti besplatno i to bi trebalo riješiti tvoje probleme.
Za one koji imaju data kabel a neda im se ići do servisa,skinite Update na verziju 51,stavite ju i problemi će bit riješeni.
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=565303#post565303
vec sam zamjenio server...al vise nije pod garancijom...
A zna li netko da li mogu namjestiti da mi se slika koju sam pridjelio kontaktu pojavljuje u preko cijelog ekrana kada me taj kontakt zove, a ne samo ona mala sličica?
Nije moguće.
S kojim programom bih mogao surfati po netu s BS C81?
Ima onaj neki browser "mini opera" ili kako se već zove?
Malo pomoći molim....
Da, mozes sa mini operom. Upravo sada surfam preko moba. Imas na getjar.com. Jos ak imas simpu imas web n walk i aktiviras 5 mb za 15 kn i uzivaj u surfanju na mobu...
Jel postoji mogucnost da c81 umrezim na nacin da je u mrezi sa nekim kompom koji ima izlaz na Internet ?:five:
Ono surfam a koristim od tog kompa izlaz na Net ?:drink:
Vidim da prog Bluesoleil ima ikonicu za personal area networking odnosno za lan access service i to sve preko BT-a ?
Di skinuti m-router radi spajanja moba sa MPM preko BT-a jer mi nece da se poveze preko Bt-a ?:smart:
Pozdrav.
Držite se teme. Offtopic nije dozvoljen.
A koje windowse imaš. Trebao bi imati XP SP2 da ti bluetooth bude podržan direktno u windowsima. MPM za SX1 ima u svom sastavu i m-Router. Ovaj za C81 ima BT podršku integriranu u sam program. Ako prvo instaliraš MPM za SX1 nakon njegove deinstalacije ostat će ti m-Router.
A možeš ga potražiti i na web stranicama koje se bave Nokia-om.
Nisam isprobavao s C81, ali na SX1 moguće je napraviti konekciju preko BT kao nosioca, a komp ti služi kao proxy. Da li je ista stvar moguća i sa C81 trebalo bi isprobavati. Pokušaj pokrenuti server na kompu, pa se preko BT spojiti s C81.
m-router treba samo za symbian-e
Ovo je dosta komplicirano za napravit i na symbianu, a na c81 mislim da se ne može.
ispravite me slobodno ako griješim.
jel ima netko mobyexplorer za c81? koji god sa neta skinem nece instalirat...
bok svima.
ispričavam se, nisam čitao sve postove. ako je netko spomenuo gdje ima data kabel u zg za c81 kupiti molim neka ponovi.thnx
btw. mob kupljen za 1 kn u shopu u Novoj cesti.
Hey :) Imam jedan problemcic... Fon je odlican, ali keyboard ne radi. Tj, radi nekoliko sekundi, i onda prestane raditi... I tako svakih 10 min, pa ako iko zna kako se to rijesava, neka javi :)
Danas nabavio C81 bez ikakve opreme,samo mob,za 100 Kn,otključo ga i u njemu mi je Tomato,softver verzija 51
Pokušaj ponovo postaviti pitanje, ali bez prostačenja
Dugo već na forumu postoje upute kako otključati C81, treba ih samo malo potražiti.
Znaći da ponovim.
Bluetooth mi ne radi
,kad ga idem paliti piše mi: Interna Bluetooth greška!
Dal se to da riješiti flashanjem ili je to hardverska greška?
Nisam naišao na takvu grešku, ali nekako sumnjam da se radi o hardverskoj grešci. U svakom slučaju flashanje neće naškoditi a saznat ćemo nešto više.
Koliko sam skužio on već ima v51 (ako si mislio na to da ga nadogradi).
jedino ako ima backup FUBU-a pa da njega upuca ponovo. Kao sto si i rekao nista ga ne kosta pokusati.
To i ja sumnjam,jerbo sam prenosio neku pjesmu,dok mi je mob bio na punjaču,odo ja kavu napraviti,vratim se kad ono prekinuto,ajd dobro.
Nego idem ja upaliti ponovno BT a kad ono greška.
Ajd reko možda mi reset pomogne ali,ne.
Počne resetirat a kad ono opet izbaci BT grešku,pa reko valjda do hardvera.
Kaj ćeš....
Naravno da sam sam otključao kad imam kabel.
15 minuta posla.
Ne treba TP!