betmenko neznam ak si ali nisi vidio al imas jednu moju privatnu poruku..................
Printable View
betmenko neznam ak si ali nisi vidio al imas jednu moju privatnu poruku..................
ili even... :)
nisam videl :P
Je. 128 recimo ne bi bilo loše.= Citat =:
Izvorno postao Skyward
Inače, imaš firmu preko Bare kojoj pošalješ uređaj i oni ti ga vrate sa 128MB nadograđenog.
Na Expansysu možeš kupiti i JAM koji je već nadograđen na taj način.
ma jednostavnije kupit MDA PRO :P e odlican pocket..ludo zgleda a i jaki je dosta..
preko Bare? sta znaci? O_o kolko kosta?
To je to. PPC Techs. Samo što nije baš jeftino. Je da je 1GB SD fina stvar, no ne bi bilo loše imati i 128MB RAMa. Često se dogodi da je aplikacija 500kb - 1MB i za optimalnu iskoristivost traži da bude u RAMu, a ne na kartici koja se isključuje na 10% powera. A takvih aplikacija sam već sreo... Osim toga i dio Progam memorije se duljom uporabom popne na preko 15MB (meni je sad 18). 16 mi je usano Storagea, dakle ostaje mi sve zajedno free oko 23 (na pola-pola odabiru to je 12 za storage i 11 za programe). S dodatnih 64 mB to bi značilo 46 slobodnog još za storage i 43 za programe. E sad, znam da kad bih imao još 64 da bih svašta gurao u RAM iz jednostavnog razloga što mogu pa bi nakon nekog vremena opet došao na 15 - 15 slobodnog :) Ma dobro je i ovako. Počistit ću gluposti (imam spremljeno preko 3000 SMS poruka). Mogao bih to i obrisati napokon :-)= Citat =:
Izvorno postao Xzibit
da mach1
a... preko Bare? sta znaci?... ne kuzim:wstupid: :wstupid:
Preko Atlantika, u Americi :)= Citat =:
Izvorno postao Xzibit
aha lol :D ...ma, mach1, od kud si? di stanujes? (sam za info pitam...)
ZG= Citat =:
Izvorno postao Xzibit
Pozdrav
imal iko code za igricu Gangsta race ili citavu verziju...i skyforce
hvala!!!
jaaaaaaaaaaaaaa nemam :D
gansgta race je najidiotskija igra koja postoji:P a mislimd a je i ova druga..:P probal sam ih tolko da se vise ne sjecam koja je koja..
izgleda sve isto... I-mate Jam sa 128mb RAM... bu...:dunno: :throw: :creep:
Da ali zašto je onda cijena drugačija?????????:confused:
Nemam pojma. Mozda su dvije razlicite trgovine kao sto imas na Kelkoo. Probaj pitati, posalji mail. ...al pazi, ono su funte, ne euro :D<
:confused:
Dobio sam dosta upita o tome gdje je jeftinije kupiti Compacta - preko Expansysa, negdje vani ili u T-mobile centru.
Evo da odgovorim na to pitanje i pomognem budućim kupcima u toj dvojbi.
1. Kupnja preko Expansysa nije jeftina: uređaj bez poreza dođe oko oko 300 funti - oko 3300kn. Na tu cijenu treba dodati oko 800kn za carinu i špediciju, oko 300kn za poštarinu i oko 400kn (toliko uzima Zaba) ako se mob plaća bank transferom.
2. Cijena mob u GER je od 380€ naviše. Bez poreza to je oko 2400kn naviše. U AT je preračunato oko 2500kn naviše.
Ali tu treba paziti na nekoliko stvari:
a) OS je za takve uređaje većinom na njemačkom. Dakle trebalo bi promijeniti ROM. Opis se može vidjeti na ovoj temi na prethodnoj stranici.
b) Uređaj je lockan na T-mobile. Trebalo bi unlockati mob. Dodatno oko 130kn. Pogledati post Pobudali na ovoj temi.
c) Dodati troškove puta (osim ako nam netko ne će mob donijeti bez poreza ili ako van ne idemo samo zbog kupnje mobitela).
3. Cijena u T-mobile dućanu varira od 3300kn (cijena samo uređaja), 2800kn s Tarifom 60 pa sve do 2100kn s tarifom 700 (cijene vrijede za jednokratno plaćanje).
Ali treba još napomenuti i da T-mobile besplatno radi unlock mobitela. Pogledati post Pocitosa.
Zaključak: Kupovina u T-mobile centru nije puno skuplja nego kupovina vani, a dosta je jeftinija nego kupovina preko Expansysa. S obzirom da se dobije unlockan mobitel s ENG OSom - isplati se.
A T-mobile sheme se lako mogu promijeniti kako sam to već opisao na temi MDA Compact/I-mate JAM tips&tricks: http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=10965.
Nadam se da sam nekome pomogao.
Ako imate priliku ga kupiti preko frenda sto ima recimo Slovensku putovnicu (ili ako imate vi neku drugu putovnicu, da nije Hrvatska) dajte da vam naprave fakturu. Pecatirate je na Hrvatskoj granci na izlazku. Svercate ga u Sloveniju i se vratite nazad; lmorate pazit da vas ne uhvate.
Ako stanujete negdje blizu granice i ako imate vezu na carini vam se isplati.
Cjena samog uredaja u T-Centru je 3298,00 kn. Oduzmete li 22% PDV-a, ga placate 2572,44 kn.
Nije sve skroz legalno al mislim da jeftinije ne moze.
I jos, kao sto je napisao Mach1, T-Mobile vam salje kodu za deblokiranje ako im posaljete scan racuna.
Ja sam htio kupiti u Njemackoj O2 XDA Mini za 350/360/380 eura. Al onda mi je bilo problematicno jamstvo. I ako su mi neki prodavaci garantirali da OS je na engleskom jeziku (nema potrebe mjenjanja rom-a) odustao sam od kupovine bas zbog jamstva.
U Italiji ne morate niti gledati. Njihovi Qtek S100 i I-Mate Jam imaju OS na talijanskom jeziku sto meni nije problem, al cjena za maloprodaj im je cak od 560 eura na gore (799 eura za Qtek S100/I-Mate Jam + GPS sustav).
Zakljucak:
Kupiti MDA Compact u T-centru je, po mojem misljenju, najpovoljnija solucija. Al oprez, nije sve skroz legalno... :deal:
--
Sorry mach1, morao sam nadodati... :thumbup:
Ma nema problema, zato služi ovaj forum :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Xzibit
ej mach, daj mi posalji screenshot svog today screen-a... please :)
Pogledaj ovu sliku: http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=160814= Citat =:
Izvorno postao Xzibit
Otprilike i sad tako izgleda.
Ok, fala! :)
VAZNO!= Citat =:
Izvorno postao Xzibit
Informirao sam se. Hrvatski su carinici u obvezi slati fakturu carini druge granice! I ako imate vezu nece se moci nista napraviti... Steta.
:closed:
Evo kako mi zapravo trenutno izgleda Today screen.= Citat =:
Izvorno postao Xzibit
http://img352.imageshack.us/img352/6147/img28407oh.jpg
Dok neki "bježe" od T-mobile sheme - ja sam si baš stavio :-)
Doduše, glavni wallpaper mi je dosadio pa sam stavio ovaj od SPB PocketPlusa, ali mi je T-mobile Launch, za sad još, fora.
Predzadnji item je SPB PocketWeather. Zgodan plug in za today screen koji pokazuje trenutne meteorološke podatke i prognozu vremena.
Update se može podesiti automatski ili ručno (kako sam si ja stavio- da skidam tri-četiri puta dnevno). Može se podesiti i skidanje informacija o raznim gradovima. U HR su to Zagreb, Dubrovnik, Karlovac, Osijek, Split i Rijeka. Skidanje jednog updatea je oko 1-2 kb.
Klikom na Weather bar dobiju se još detaljnje trenutne informacije, prognoza za do tjedan dana unaprijed i pregled mjesečevih mijena.
ljepo :D ljepo..a kolko ti to zeme penezi..?
dok preg grpsa dobis 2 kb :D
60lp 10kb. Obračunska jedinica je 10kb.= Citat =:
Izvorno postao Betmenko
Računaju ti se i sent i received kilobajti.
dnevno 60 lipa!?!? :P jeee no ..pa to se nakupi :P tak i tak mogu videti vani kakvo je vreme :P
HEHE :) Evo me konacno. Joj ovdje u Trstu (u stanu) mi fali internet... :( moram doci ovdje na faks... :(
Kupio sam u subotu Compact i poslao odmah navecer mail T-Mobileu da mi posalju kod za odkodiranje i do danas NISTA! :rifle: :rifle: :rifle:
Stvarno ej... Njihov odnost prodavac-kupac je ubi boze, katastrofa. sami minusi na zalost!
@ mach1 Dobar today. Ja sam si vec skinuo SPB Pocket Plus 3 i WisBar Advance al mi se cini da su u konfliktu; ne rade dobro zajedno... zato sam uninstalirao WisBar i pustio SPB PP3... Temu sam stavio istu kao sto imas ti mach... prvu blue od SPB... Prekrasna je :)
Inace ova igracka je really really really zvjerka... :D
Kad me mama zvala je rekla da me tiho cula... Nemam pojma zasto, moram malo provjeriti kad budem doma...
Jel se nekome isto to desava/desilo? :dunno:
Kod prebacivanja file-ova preko My computera (copy - paste) mi radi jako sporo... Prebacio sam na MMC nesto MP3-a al je bas sporo kopiralo... dunno why... :dunno:
SBDY HAS THE ANSWERS?
Čestitam na Compactu! I dobar ti je signature :) No nemoj toliko kuditi T-mobile. Već i sama činjenica da će ti otkodirati mob besplatno je hvalevrijedna. Btw, druge mobitele ne otkodiravaju besplatno, ako se ne varaju :-)
Ali ti nju čuješ bez problema. Meni se to događa vrlo rijetko. Nisam još otkrio razlog. Postoji u T-mobile extROMu jedan cab naziva AudioPatch. Probat ću kod sljedećeg hard reseta probati vidjeti kakav je zvuk bez njega i s njim. Inače, RadioROM je sad već prešao 1.12 pa ni to ne bi bilo loše jednom isprobati jer kažu da su fiksali i neke audio nedostatke GSM unita.= Citat =:
Izvorno postao Xzibit
Mogao bi netko tko ima 1.11 ili 1.12 reći je li iskusio situaciju da ga sugovornik čuje tiše.
Je, istina. 700MB film prebacuje predugo za moje pojmove. Ne radim to svaki dan, ali svejedno. Dok za instaliranje uobičajenih programa brzina pisanja na SD card ispada zadovoljavajuća. Pisao sam već o tome. Iako kartica može biti ultra/super/brza/speed 1000x čitanje i pisanje je u rangu nekoliko stotina Kb/s.= Citat =:
Izvorno postao Xzibit
Nisam ga probao na kompu s USB 2.0 (ne znam jel bi to imalo ikakvog utjecaja).
Imao sam prije bivšeg Ipaqa 1915 Ipaq 3630 - e taj je imao samo serijsku vezu s PCjem - a to je bilo sporo :-)
Svejedno, čekati nekoliko minuta za 200-300MB novih MP3a nije baš fora...
Hvala, bas sam se mucio da napravim dobar signature :)= Citat =:
Izvorno postao mach1
Ovi iz T-Mobile-a jos mi nisu odgovorili... Mah... Ako ne budu do cetvrtka/petka cu ih nazvati... Ok, fair je to da ga deblokiraju free of charge, ali da ne odgovore na mail u 3 dana... mislim... moh..
I jos sto su mi bili pisali, zahtjevali su IMEI (u prvom mailu sam im bio poslao samo scan racuna zaboravivsi IMEI). Posaljem ja njima svoj IMEI i od tada nista od njih, nikakvog odgovora... (a to je bilo u nedjelju)
Ja ne bi htio nista probati... Te "eksperimente" mi nebi pokrilo jamstvo na zalost... No, moram jos probati da vidim dal se to desava svaki put ili svako tolko... I'll let you know...= Citat =:
Izvorno postao mach1
Do sad sam prebacio oko 150mb MP3a, je*iga, dok se kopiralo na storage card, sam gledao TV... :)= Citat =:
Izvorno postao mach1
Evo, tolko sam se mucio da napravim dobar sign i na kraju su mi ga izbrisali... losers... :(
I meni je sign preuređen na dva retka - prije je bio nešto slično kao tvoj. Možda zato što je sign zauzimao dosta mjesta.= Citat =:
Izvorno postao Xzibit
pozdrav svima na forumu! i unaprijed se ispričavam, ako je koje pitanje glupo, jer nemam pojma o pda uređajima...
već duže vrijeme pratim rasprave o mda compactu i vrlo sam blizu odlasku u tmobile, pa da i ja uživam u compactu, ali me muči nekoliko stvari:
-budući da nikad nisam imao pda, neznam kako je to kuckati po ekranu, tj. može li se prstima ili se mora baš uvijek nabadati stylusom, te koliko je vama, ponosnim compactovcima kompliciranije napisati poruku na compactu nego na običnom mobitelu.
-razgovor - vidio sam da se neki žale na glanoću(zapravo tišinu) zvuka prilikom razgovora? možete li mi reći da li je to uvijek izraženo ili samo ponekad? znači li to da se npr. ne čuje sugovornika/sugovornik vas ne čuje ako razgovarate vani na ulici?
-igre- ako imate koju sliku kako igre izgledaju na compactu, te koliko se vi igrate? isto tako sam pročitao da baš nije pogodan za igre(ne sjećam se baš, ali bilo je riječi o tipkama nekim... ), pa me zanimaju vaša iskustva, jer dosta putujrm svakodnevno busom, pa se već vidim kako rasturam neku gamad na compactu :-)
zahvaljujem na odgovorima!
Hmmm onda, kuckati po ekranu prstima nije bas idealno al ipak ide. Posto imam Compact-a od niti tjedan dana, malo me boli srce prljati ekran prstima tako da sve radim stylusom. Zvat mozes bez problema i sa prstima, virtualne tipke sa brojevima su dovoljno velike. Inace poruke pisem sa stylusom na qwerty tipkovnici.= Citat =:
Izvorno postao dok11
Danas sam instalirao SPB FullScreen Keyboard. Nisam je jos isprobao u pisanju poruka. No tipkovnice izgledaju ovako:
http://i2.photobucket.com/albums/y3/...c_capture1.jpg Qwerty keyboard
http://i2.photobucket.com/albums/y3/...c_capture2.jpg SPB FullScreen Keyboard
http://i2.photobucket.com/albums/y3/...c_capture3.jpg PhonePad
Isprobano, problema nema. Jednom sam zvao mamu i mi je rekla da me cuje tiho (ja sam ju sasvim dobro cuo). Jucer smo probali opet i je radilo sve dobro. Ja sam je cuo glasno, a i ona mene. Dakle nema problema sa verzijom firmware-a 1.06 (ROM) koju ces ti dobiti ako ga kupis u T-Mobile-u. I zvucnik odostraga je jak, uopce nema problema pri slusanju mjuze u mp3 formatu.= Citat =:
Izvorno postao dok11
Ja imam samo dve igre koje dolaze original na telefonu a to su Jawbreaker i Solitaire. Moram ti reci da su oba dvije jako zanimiljive i igrive. Zarazne su. Bar meni. Igram ih sa stylusom, prstima je tesko.= Citat =:
Izvorno postao dok11
Evo ti i dve slike...
http://i2.photobucket.com/albums/y3/...c_capture4.jpg Jawbreaker
http://i2.photobucket.com/albums/y3/...c_capture5.jpg Solitaire
Evo ti jos tri slike kako izgleda RESCO keyboard PRO version 4.33
http://i2.photobucket.com/albums/y3/...c_capture7.jpg http://i2.photobucket.com/albums/y3/...c_capture8.jpg http://i2.photobucket.com/albums/y3/...c_capture9.jpg
:closed:
hvala! sad samo treba pričekati par dana da plaća legne i compact je moj!!!!!!!!
Sav software za PPC (a ima ga nekoliko desetaka tisuća sveukupno - od toga nekoliko tisuća igara) može se vrtiti i na Compactu.
Mislim da nema zgorega da se to ponovi jer ima dosta ljudi koji se kako vidim zanimaju za Compacta, a ne znaju da je to zapravo PocketPC uređaj koji je i telefon u isto vrijeme.
Pogledati temu SLIKE IGRICA kako to izgleda...
Evo danas išao si kupit Compact napokon. Dođem ja tamo kažu mi da ima raspoloživih uređaja(ja si mislim super), kažem da ću kupit i pitam ih dali mi oni mogu potvrdit ono za otključavanje uređaja. E tu nastaju problemi, tip mi je rekao da nije čuo za to tj da su bili samo određeni slučajevi kod navodno skupljih uređaja(kao da 3300kn nije skupo) te da se pisala molba a kodovi da su ljudima stizali tek za mjesec ili dva. Uglavno tip je počeo zvati neke tamo svoje preko telefona i nitko mu ništa nije znao reći(moram priznati da tip koji me usluživao je bio više nego susretljiv), ja sam rekao da mi da pristup kompu da mu pokažem e-mail, ali tip mi je rekao da to nebi imalo nažalost nikakav utjecaj.
Uglavno nakon što sam tim pitanjem podigao veliku frku(u centru i službi za korisnike), tražili su me broj telefona, i rezervirali mi uređaj na 5 dana te su mi rekli da će me netko u tih 5 dana kontaktirati i znati odgovor.
Ako nebudu mi mogli otključat uređaj onda će stari zaposlit frenda koji radi u t-mobileu, pa ćemo vidjeti dali on može otključati uređaj a da ne gubim garanciju.
@mach1 E vidiš ako je to tako kako to da onda su meni srali. Jeli imaš nekog frenda ili poznanika pa to znaš ili si sam nekaj načuo. Možda je moguće da taj koji radi u službi za korisnike to radi na svoju ruku da sj*** t-mobile:D .= Citat =:
Izvorno postao mach1
meni se jos nisu javili... i niti nece... valjda je moj stari poslao papire u zg... ako ne cemo ih zvati opet u cetvrtak i tako dalje dok mi ne posalju kod... i poslat ce mi ga jer cu im tolko razbijati jaja da ce popi*dit!!!!!!!!!!!! nemaju pojma oni s kim imaju posla... :D
Vidiš meni zbilja više nikaj nije jasno, naravno imam frenda koji mi ga unlockat ali mi se baš i ne gubi garancija, tako da sada i ja moram čekat, nadam se da će mene nazvati ako su obećali ali čudno mi je da to preko mailova tvrde a kada im dođeš tam onda nitko nema pojma. Jasno mi je da nisu to isti ljudi ali ti ljudi koji su zaduženi za slanje mailova očito odnekud dobivaju informacije
Meni su isto rekli da ce me zvati "tehnicka sluzba" al nije... ni mailom a kamo li telefonom... sramota... da bi mi bar rekli stvari kako stoje: "izvinjvamo se ali vam ne mozemo poslati kod za dekodiranje uredaja..." (ili nesto slicno). ne, bas nista...
E fakat mi dođe da si ga kupim preko expansysa, možda bi ga platio soma više ali bi mi se isplatilo, pogotovo nakon ovog je**nja sa t-mobileom
ma neeeee kupi ga kod t-mobile-a. ja vjerujem da ce tebi poslati kod posto kupujes sam uredaj... mene su posteno zeznuli...
Dobro vidjet ćemo kaj će reći(nadam se da si pročitao onaj moj post kaj mi se danas dogodilo). Nadam se da će se u ovih pet dana javit kako su obećali
P.S. našao sam SPB Pocket Plus 3.0 tako da mi ga netrebaš slati aki hvala ti svejedno:thumbup:
procitao sam... javit cu i ja ako meni odgovore...
za spb nema frke, ako trebas bilo sta, sam pitaj... idem ja polako. pozdrav & luku noc! :)
tooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo dobiooooooooo sam koduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuu
jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
mail od t-mobile-a u novom threadu... skyward slobodno kupi mda compact u t-mobile-u!
Sory sto nisam bas u toku, ali ima li ovaj MDA comact tipkovnicu ili se ono pritisce na ekranu, pa koje su njegove prednosti i na kraju kada kupite u T-centru ne znam sto ikako deblokirate na Compactu???
Nemojte mi se smijati, smatram ovaj uredjaj iznimno lijepim, pa evo malo da se informiram :D
Bez brige nitko ti se neće smijati, samo čitaj ovaj thread od početka i sve će ti biti jasno:thumbup:
MDA Compact nema hardware-sku tipkovnicu. To znaci da moras tipkati po virtualnoj tipkovnici na ekranu.
U T-Mobile-u ti odkodiraju Compact-a samo ako ga kupis bez ikakvih pretplata (to znaci po cjeni od 3298kn). Moj je izniman slucaj. Lijepo sam im objasnio moju situaciju i poslije dva tjedna sto sam ih davio i davio su odustali i mi poslali kod! :D
je li tko pokusao dekodirati compacta sa
http://forum.xda-developers.com/view...er=asc&start=0
Evo malo sam razumi sto je ovaj MDA, pa se sad pitam, da li da zamjenem SX1 za ovaj MDA compact, jer cini mi se da koristi Windows OS, a nekako mi je symbian sigurniji (isprobao sam ga pa zato)???? Ima li puno igrica za ovaj MDA i koji OS vise podrzava prosirivanje Windows ili Symbian, negdje sam cuo da Windows podrzava vise aplikacija, ali nema bas puno crackiranih aplikacija za njega ;) I na kraju kolko kosta ovaj MDA ali bez ikakvih pretplata, tj. kolko bih ga ja mogao nabaviti u običnom dućanu???
Sam uređaj ti dođe 3300kn, mislim da više proširivanje podržava Win, dok programe možeš naći na eMule-u, mIRC-u te DC++-u. Igrica ima bezbroj tako da se za to nemoraš brinut:thumbup:
Dobro, bi li ga vi mijenjali za SX1, malo mi je trenutno skup, SX1 sam nabaio za krizmu u 5. mijesecu, a jel se po njemu mora tipkati onom olovcicom ili moze i prstom????
Pliz nemojte se smijati priglupim pitanjima :( nisam nikad ovo razmatrao pa pitam svasta :D
I još mi problem predstavlja kamera, bvilo je negdje i pisanja o problemima s Bluetoothom, pa kakvi su ti BT problemi????
I jel postoji stogod da se poboljsa kamera???
Evo i ja sam malo gledao ovaj MDA, pa nadjoh jedan cijenik ovamo u BiH od IT computersa, i u njemu piše neki model Qtek S100, a slika je ista kao u MDA compacta, jel to MDA compact??? Inače ovaj urdjaj kosta 1126 KM
Qtek s100, Imate Jam, MDA Compact, XDA IImini sve su to isti uređaji samo pod drugim nazivima i malo po izgledu variraju.
Može se tipkati prstom ili olovčicom kako se želi iako je preciznije olovčicom.
Pročitaj te ovaj thread odpočetka i sve će vam biti jasno u vezi tog uređaja
Napravio sam hard reset na mobu, prilikom upgradea Radio roma, nisam znao da radi hard reset i otislo mi sve u nepovrat ali nista strasno malo sam rasteretio mob i sad radi ko nov.
Ali nije htjeo da uradi restore podataka sa X-Backupom, i to kako je pokazivao potrebnog prostora je trebalo vise nego sto ima raspolozivog. Neznam kako.
Ali sta je tu je i ja sad iz pocetka, sreca je da sam nekad sacuvao posebno kontakte pa je to ostalo. i radio je sada 1.13.00, u biti isto, neznam na sto da obratim paznju.
Možda još više poboljšano držanje signala. Ali vjerojano nećeš ni osjetiti neku razliku kod razgovora. Tako je barem bilo s prethodnim radio ROMom...= Citat =:
Izvorno postao pobudali
ponavljam: 1.06 meni radi sasvim dobro (bar meni se tako cini). nikakvih problema. za one koje zanima compact, ko sto je rekao skyward, nek si procitaju thread-ove. saznat ce vise toga neg da ovdje pitaju pa dobe odgovor na kratko...:thumbup:
Koliko vama u prosijeku traje baterija znam da je mach1 pisao da mu traje oko cca 2 dana ali sam čitao na xda-developers forumu da je Li-Ion baterije kod Compacta preporučljivo punit što češće i što si u mogučnosti više.
Koliko vama traje baterije u prosijeku.
Ovisno o tome koliko drkam po njemu ali u prosjeku 2-3 dana, moram napomenuti da sam se u početku suzdržavao 3-4 puta sam čekao da se isprazni do kraja pa ga onda punio kako bih što bolje formirao bateriju....
I ja sam isto to pročitao. No, nisam siguran koliko ima stvarne potrebe za takvim odnosom prem Compactovoj Li-Ion bateriji. Ta ipak se radi o Li-Ion.
S druge strane, podržavao ja ili ne podržavao spomenuto punjenje svaki dan, u posljednje vrijeme ispada da mob i tako punim svaki dan jer ga priključujem radi sinkronizacije na PC pa on sam automatski počne srkati sok.
Dakle, u posljednje vrijeme 30-60% (ovisno o tome koliko se igram) kapaciteta baterije mi ode u jednom danu i onda ga nadopunjujem.
puno drkam po njemu al ipak izdrzi skoro pa dva dana... :)
skyward si rijesio mms? ja sam dobio jednog al ne uspijem downloadati attachment (sliku)... :-/
i kod mene bude uglavnom 2 dana,
@xzibit
probaj promijeniti port setings u mms setings- servers, kod mene je 9201.
mene je to zezalo par dana dok nisam poceo da mijenjam jedno po jedno na BiH gsm. trazio od njih postavke ali oni nista ne poslase evo vec 2 mjeseca.
radilo je dok nisam napravio hard reset, sad i ne pravim dok mi ne zatreba,
@xzibit još nisam probao sa mms-om ali kada probam definitivno ti javim(i svima ostalima)
Mene evo samo zanima jedna stvar(možda je malo glupo pitanje ali neka) kako doći do poruka koje su mi ostale na SIM kartici. Recimo kada ubacim u drugi mob karticu vidljive su a na Compactu ih nigdje nemogu naći.Zašto????
Pitanje je zapravo jako zanimljivo! Kad sam stavljao prvi put SIM u Compacta, obrisao sam sve poruke s nje tako da mi nikad nije palo to pitanje na pamet. Moja bivša Nokia 7250 spremala je poruke na SIM dok se ne napuni, a onda počela spremati u memoriju mobitela. Moglo bi se recimo malo eksperimentirati s dodatnim mobitelom. Ako prvi provjeriš ili saznaš kako radi Compact u tom slučaju samo javi.= Citat =:
Izvorno postao Skyward
da da, dobro pitanje :)
ispričavam se jer možda je malo off al jako me zainteresirao ovaj uređaj i zanima me kolika mu je cijena na crno. tražio sam po netu al sve su neki zastarjeli oglasi a na plavom oglasniku nema ni jedan tako da me zanima kolika bi mu bila cijena polovnom otprilike??
još jednom se ispričavam na OT-u!:chef:
U T-mobileu MDA Compact s maksimalnim popustom dođe 1499kn za gotovinu (tarifa 1500). No, nema baš puno ljudi koji će s takvom pretplatom uzimati novi mobitel. Uz tarifu 60 uređaj dođe 2799kn za gotovinu. Cijena uređaja s ostalim tarifama pozicionirana je između te dvije granice.= Citat =:
Izvorno postao zvijerka
http://www.t-mobile.hr/40/40-30-10-30-00.asp
Za pregled ponude u Oglasniku zgodno je otići na http://www.oglasnik.hr prije no što se kupi tiskano izdanje (a ima i oglasa kojih nema u tiskanom izdanju nego samo na webu).
Kao primjer: danas (25.10.2005.) se može naći ovakav oglas:
MDA Compact, star 2 mj., bez ogrebotine, komplet oprema
Cijena: 2300 Kn
Računaj da je cijena rabljenog MDA Compacta negdje oko 2100, 2300kn...
Evo našao na jednom forumu da se do poruka koje su na SIM kartici nemože doći preko SIM Managera a još nažalost nema softwarea koji ima pristup tim porukama
da li ima koji gps uređaj za MDA III, možete li mi dati neki link ili nešto
Namjeravam kupiti ovaj uređaj...(vi ste me napalili..;D ), pa me zanima u slučaju da ne dobijem kod za otključavanje da li je netko probao s ovom forom sa xda:
http://forum.xda-developers.com/view...=135736#135736
Treba ti SD GPS kartica i neki software tipa Tom-Tom ili sličan. Kartica ti dođe oko 250 €. Pogledaj recimo u GER ili AT.= Citat =:
Izvorno postao Frane
Vidim da si VIP korisnik. Po iskustvu s dosadašnjim VIP korisnicima najvjerojatnije se ne moraš brinuti jer ćeš dobiti od T-mobilea kod.= Citat =:
Izvorno postao particle
Software koji spominješ nisam probao, no zvuči zanimljivo. Čak bih te zamolio da isprobaš otključavanje MDA Compacta na taj način, testa radi, da znamo.
U svakom slučaju, ako ne bude radilo ostaje ti kod koji ćeš dobiti od T-mobilea.
imali možda negdje u hrvatskoj da se nabavi ta SD gps kartica i TomTom recimo 5. verzija
Da li je moguće upaliti compact a da nije umetnuta sim kartica?
Ja nisam našao SD GPS ili Tom-Tom u HR. Ako netko je molim neka napiše gdje.= Citat =:
Izvorno postao Frane
Naravno! Bez sim kartice (odnosno s isključenim Radio dijelom) mobitel se ponaša kao kad se izabere Fly mode (o kojem sam pričao). U tom slučaju mobitel je i dalje potpuno funkcionalan PocketPC uređaj! Jedina razlika je, naravno, što se ne mogu slati i primati SMS poruke ili telefonski pozivi.= Citat =:
Izvorno postao particle
odlično;D . Moći ću petljati po njemu dok ne stigne kod...
Jučer sam kupio MDA_compact.....:spin: Stvar je zver....Prvo sam bio u t centru u Vukovarskoj i nakon 45 min čekanja su mi rekli da ih više nema...grr.
Kažem da zovu na Cvjetni i.......imaju.....;D ...trk odnosno voz tamo i žena mi veli da je to zadnji da ih više nemaju, da su ih naručili ali kad će doći neznaju...
I sad ja doma prčakm po njemu i nemam mira te odlučio ga ja unlockati pomoću fore s XDa. Ko će čekati i natezati se s T-mobilom.. Skinem fajlove i slijedim upute i................................................. ....................OTKLJUČANOOOOOOOOOO..:spin: .
he he. Dakle stvar radi...Danas kupujem karticu i bacam se na programe...;D
To je jako dobra vijest! Čestitam na otljučavanju Compacta.= Citat =:
Izvorno postao particle
Pozdrav
evo malo žicam...Mach1 možeš mi molim te poslati cab installer i plavizub fix.....
Hvala... Ako se malo zbrukam glede programa ne se ljutiti još sam novi.....
Sorry mach1, zanam da te svi novi gnjave...trudit ću se svesti to na minimum;D
Cestitam na kupnji Compacta! :D Upozorenje: vjerojatno gubis jamstvo ako ga sam otkljucas... Ako ga nisi jos otkljucao, kontaktiraj T-Mobile da ti posalju kod! ;)
Jos jednom cestitke. Ako treba nes, mozes slobodno gnjavit i mene! :D
Hvala...:thumbup: .Dakle imas možda cab installer...ak imaš pliz pošalji;D= Citat =:
Izvorno postao Xzibit
imam da, al ne ovdje. sam na faksu. u cetvrtak ti mogu poslati. uostalom mislim da ce ti ga prije mach1 (ili drugi) poslati... :)
Mach ga nema....kad stigneš pošalji..thx..;D= Citat =:
Izvorno postao Xzibit
zovem ja njih danas na 0981550 i slažem da mi taj mob (MDA III) treba jer idem u australiju (što i idem) i da tamo imam australsku SIM karticu (laž) i da mi sad treba kod za mob,ali dežurni glupan kaže "Nemogu vam pomoč"! Kako ste ih vi pitali?
evo sad sam ga otključao sa onim programom, ali još nisam probao vip karticu
evo log file
= Citat =:
xdadev_all_unlock started
device=PH20B
key found
ril ioctl 0xc2: 00000000
simlock answer: %SIMLOCK= 01
0
current lock status: 01
security answer:
000
security answer2:
at%LISTNETWORKCODE answer: %NetworkCode: 21901F%NetworkCode: 00101F0
at%LISTNETSUBCODE answer: 0
at%LISTSPCODE answer: 0
at%LISTCORPORATECODE answer: 0
at%LISTSIMCODE answer: 0
at%LISTIMSIRANGECODE answer: 0
at%CLEARNETWORKCODE answer:
at%CLEARNETSUBCODE answer:
at%CLEARSPCODE answer:
at%CLEARCORPORATECODE answer:
at%CLEARSIMCODE answer:
at%CLEARIMSIRANGECODE answer:
removing lock 01
htclock answer:
simlock answer:
invalid sim lock answer
xdadev_all_unlock done
ril ioctl 0xc2: 00000000
ril ioctl 0xc6: 00000000
odkodidirani compact radi na vipove kartice
jediino sto ponekad nece ukljuciti plavizub jer je kao ukljucen flight mode - sto nije
@ particle
na koju mail adresu da ti posaljem?
Na MDA III sa VIP karticom sve radi
Daj malo točnije mi pojasni kako do spojit. Kada ja spojim MDA sa kompom i stisnem start(Activesync je ugašen) ništa se ne događa; sve lampice su mi crne??= Citat =:
Izvorno postao mach1
evo nekidan mi otišo ekren, pao sa stola direkt na ekran, popravak 1100kn
odma sam ga pomaknul s ruba cim sam procital hehehe= Citat =:
Izvorno postao Frane
Kao prvo, Frane, žao mi je što ti se takva nezgoda morala dogoditi. I što te toliko koštao taj pad. Nekada se zna dogoditi da uređaj padne na kauč i ode mu ekran (i to sam vidio), a nekad se zna dogoditi da padne na beton i sve radi kako treba (to nisam vidio, ali mi sestra prepričava dogodovštine sa svojim mobitelom). Meni se redovito na prijašnjem PPCju znalo događati da nekako zagrebem ekran, olovka, vilica, nož (dobro, ne ću više, svašta će se pomisliti... :)). Što se toga tiče, torbica za nošenje i pripaziti kad je vani.
Skyward, čim se vratim s godišnjeg, postat ću podrobnije informacije.
Pozdrav!
evo samo da nešto pitam jer nisam sve mogao pročitati.....
znači kad se MDA kupi u tmobileu onda ima neku roza "temu" koja se može zamjeniti i kučište je kakve boje?
još nešto jer se može nabaviti još negdje compact osim tmobilea?