South East Europe :)
i da...to je isti firmware kao i TWO (tele2).
edit: bpodnar bio brži :D
Ma ne brine me, nego me bunilo...
sad je sve jasno ;-)
Ma i ja predpostavljam da su isti osim zvukova i pozadina, to mi je ionako najmanji problem. SEE po Sammobielu ima nešto noviji build date, valjda on prvi dobiva nadogradnje.
SEE je među prvima dobio novu 4.4.2 zakrpu..nekakav sitni update od 20mb...tako da si ti vjerojatno flešnuo odmah najnoviji :)
Meni se čini da mi se baterija za nijansu brže prazni sa prelaskom na 4.4.2!?
Praznit će se brže dok ne dođe uskoro 4.4.3 .
Meni puno bolje traje, jedino prvih 10% ode brže, možda nekih 2% na sat, ali ja zadovoljan. U početku kad sam testirao pa sam uspio 38h korištenja od toga preko 4h upaljen ekran, 3h razgovora, sync stalno, wi-fi i 3g upaljeni.
---------- Post added at 09:58 ---------- Previous post was at 09:42 ----------
Neki dan sam bio sa poznanikom na kavi, čovjek ima S4 kojeg je kupio u VIP - u, novog. Pogledam mu firmware, a ono 4.3 gore. Probam pokrenuti aktualizaciju no uređaj javi da je modificiran i da ne može se nadograditi. Pogledam u app drawer i vidim ikonu Super usera. Pogledam u Odin mode i vidim binary custom i knox na 0x1. Kako je to moguće? Čovjek se nimalo ne razumije u root i nadogradnje firmwarea, čak ni u službenu nadogradnju, apsolutno nezna ništa, koristi uređaj oko 2 mjeseca. Jede mu bateriju opako, uz 20 minuta ekrana i 25 minuta razgovora za 8h mu je pojeo 58%
---------- Post added at 10:52 ---------- Previous post was at 09:58 ----------
Malo sam gledao na Sammobile, taj SEE firmware je zapravo od Black edition uređaja, ima na kraju imena NC4, a i piše u zagradi Black edition, pogledaj. Zato je sve crno na njemu. Inače, postoji S4 Black edition i ima ga na Amazonu i dalje za kupiti. Švicarska i još neke zemlje imaju taj Black edition firmware.
Model: GT-I9505
Model name: GALAXY S4 LTE
Country: South East Europe (Black Edition)
Version: Android 4.4.2
Changelist: 481100
Build date: Fri, 07 Mar 2014 15:34:05 +0000
Product Code: SEE
PDA: I9505XXUFNC4
Ma jok, on samo koristi telefon, nitko drugi. Ja kad sam mu rekao da treba nadograditi firmware na 4.4.2 on mi kaže da mu pokažem kako se to zove pa da skine sa PlayStorea :D. Stvarno čovjek nema apsolutno pojma o ničemu, a pitao sam ga jel nekome davao uređaj da mu ga modificira ili nešto čačka i kaže da nije jer mu super sve radi samo ta baterija slabo traje. Kažem ti, totalno čudna situacija. Nek mu se nešto dogodi sa uređajem, ona gamad će ga odjebat za garanciju jer se vidi da je netko stavljao custom ROM i rootao ga, a čovjek ni kriv ni dužan.
---------- Post added at 11:32 ---------- Previous post was at 11:30 ----------
Možda je taj uređaj vraćen u dućan kad ga je neko zbriko, a ovi su ga upakirali i podvalili prvoj žrtvi.
To je moguće. Ili da ga je netko čačkao bez njegovog znanja (zato sam pitao za familiju, djeca i to). Sljedeća ideja bi mi bila ako ga nije kupio novog nego od nekog, ali kažeš da nije.
Ako mene pitaš, trebao bi se što prije javiti tamo gdje ga je kupio i raščistiti situaciju. Bit će kasno kad/ako dođe vrijeme za koristiti garanciju, a ne čini mi se baš pametno razmišljati "a valjda mi neće trebat".
Pa to sam mu i ja rekao, nek ide tamo u taj dućan i traži novi uređaj. Još mi kaže da godinama kupuje uvijek u tom dućanu jer pozna trgovca. Čak je taj trgovac i nekakav mobitelski "meštar". Ja glavu dajem da je majstor dobio od drugog poznanika zbrikani telefon nazad u dućan, popravio ga i ovoj neznalici onda podvalio. Negdje sam pročitao o nekom sličnom slučaju da je čovjek kupio novi iPhone 5 i kad se smrdo odnio ga u Agram na servis i ovi mu nisu priznali garanciju jer su otvaranjem uređaja utvrdili da ima neke oznake/naljepnice koje tamo nebi trebale biti i da je neko neovlašteno već otvarao i popravljao uređaj. Strahota!
Da to za iphone sam ja napisao...isto kupljen u Vipu...novi...zapakiran a pokazalo se otvaran i Agram ne prizna garanciju...baš ću ga pitat točno o kojem dućanu Vipa se radi.
Ovo je dućan u Virovitici, tako da vjerojatno nema neke poveznice s tim slučajem.
Imam plan nabaviti ovo http://www.ebay.com/itm/251495936573...84.m1423.l2649
Onda će biti pravi blek edišn. Za sad sam samo stavio blek firmware.
Dali se za ono bežično napajanje od Galaxya mora skidati case cover?
Za S4 treba imati poseban cover i taj dock za punjenje. Dolaze u kompletu uvijek, cover+dock.
ok...iako case nisam primjetio , npr.
http://www.ebay.com/itm/Qi-Wireless-...item3cd5e5f440
ili
http://www.ebay.com/itm/Wireless-Qi-...item2a3994899f
pa zato pitam.
To su sve kineski punjači koji se prodavaju općenito za bilo koji mob koji ima tu mogućnost
http://www.androidcentral.com/offici...s-charging-kit
Moj uređaj je kupljen u vipu i dobio sam davnih dana sluzbenu nadohradnju na 4.4.2. Verzija mi je I9505XXUFNB8. Postoji li neka novija ili da preflesham da izgubim one vipovove aplikacije?
Flešaj ovaj SEE black edition ili od Tele2 koji je čist
Aplikacije može maknuti bez flešanja ali VIP logo i melodije (ako ga ima) ne može, a usput ima fini tutorial za flešanje ;)