A od kuda ti taj mobitel? Ako bi radio update stavio bi ti se iOS 5.1.1, updateao bi ti se baseband (nemas onda unlock), i nemas jailbreak. :dunno:
a jesi probao pogledati preko TinyUmbrelle?
Odavde skini Tiny Umbrella (link ti je tamo desno). Onda ju upali, spoji mobitel sa kompom (ugasi itunes), i stisni Get SHSH (ili tak neš piše). Dolje će ti se ispisati svi blobovi koje imaš. Onda ovdje napiši koje imaš :)
Stisnuo sam na "Save SHSH" i izbacio mi ovo:
iPhone3GS 3.1.3 (7E18)
iPhone3GS 4.0 (8A293)
iPhone3GS 4.0.1 (8A306)
iPhone3GS 4.0.2 (8A400)
iPhone3GS 4.1 (8B117)
iPhone3GS 4.2.1 (8C148a)
iPhone3GS 4.3 (8F190)
E, to ti znači da možeš te iOS-eve staviti na iPhone.
Dakle, trebaš staviti na način da si sačuvaš Baseband, i onda napraviš jailbreak i unlock.
Evo ti tutorijal ovdje i pročitaj si. Ako nešto nije jasno, pitaj, da ne bi nešto zeznuo i napravio ogromne probleme. ;)
U tutorialu pise iOS 4.3.1 a ovdje za moje pise da ide 4.3, jel to to ili treba drugi neki skinuti?
Pa, slobodno ti prati tutorijal, samo kaj ti skini iOS 4.3 a ne 4.3.1, i radiš sve isto.
Skineš snowbreeze, iOS, napraviš custom iOS, i restoreaš ga. :)
Kad trebam napraviti restore napravljenog ios-a javi mi error 3194. probao sam otkopcati u ukopcati mobitel ali i dalje javlja isto.
Čim kreneš pisati u google error odmah ti ponudi kao prvu opciju error 3194 ;)
http://www.omizio.com/jailbreak/greska-3194-error-3194/
Hvala!
Odmah sam ja googlao ali nije pomoglo.
Uspio sam na drugom kompu.
Koji je sad najjednostavniji nacin za jailbreak i unlock?
koja vezija firmwarea?
4.3
bb05.11.07
4.3 ide sa jailbreakme.com (najjednostavnije) ili sa redsnow
Idi na http://jailbreak-me.info/ i upisi svoj telefon i dati ce ti linkove za download
nije bitan baseband ako ces ga samo jailbreakati
A pitao sam za jailbreak i unlock.
Ako nije problem...
Jailbreak sa ovime sto jailbreakmeinfo kaze, a unlock izgleda da radi ultrasnow
http://blog.iphone-dev.org/post/1143.../pre-qualifier
Napravio sam sve, ali unlock ocito ne radi. Ne pronalazi mrezu kad stavim tele2 karticu. A kad ukljucim/iskljucim airplane mod javi invalid SIM. Probao sam s dvije sim kartice. A unlock sa i bez sim kartice i bez 3g-a ukljucenog.
Zna li netko u cemu je problem?
I meni se isto desavalo !!
Makni ultrasnow i probaj ovo
http://www.ilikemyiphone.com/2009/11...-step-by-step/
http://www.redmondpie.com/unlock-iph...ith-blacksn0w/
ali prvo sve procitaj detaljno. Ne treba ti jailbreak, samo unlock
Evo da se nadovezen sa slicnim problemom. Naime meni bi trebala pomoc znalacu tu. Imam Iphone 3gs , verzija 3.1.2 , baseband 05.11.07-6.4_M3S2. Isto kao i kod stipe mi daje SHSS
iPhone3GS 3.1.3 (7E18)
iPhone3GS 4.0 (8A293)
iPhone3GS 4.0.1 (8A306)
iPhone3GS 4.0.2 (8A400)
iPhone3GS 4.1 (8B117)
iPhone3GS 4.2.1 (8C148a)
iPhone3GS 4.3 (8F190)
E sada ono sto bi meni trebalo jest: Sacuvati sve podatke (kontakte, slike, poruke, appove ako je moguce itd.) , staviti najnoviji firmware koji mogu i da bude unlockan i jailbrake-an.
Ako bi mogao dobiti info kako to napraviti bio bih veoma zahvalan.
eii ljudi trebala bih pomoc oko Iphone 3gs.
bila sam na itunesu i kliknula gumb restore i kad sam iskljucila mobitel on me trazi konfiguraciju i ukljucim ja njega na komp opet al pokazuje on meni da nema kartice unutra i nece ga uopce prepoznat sta da radim???
Molio bih hitno pomoć u vezi iphona. Dakle 3GS 4.2.1, napravio sam jb pred puno vremena preko redsnow-a, jb je bio untether i kad se sve instaliralo ikona od cydie mi je bila blijeda pa sam našo na netu da resetiram mob, i mob zapne na logu jabuke, ne želi se bootat, i opet nađem da treba u redsnow "just boot tethered now" i upali se i sve radi.
Mob dam curi i nakon par mjeseci mi kaže da ne rade pozivi, safari, kamera i brdo stvari, i reko ok, idem napravit restore. I tu počinju problemi, neće da napravi restore, stalno errore baca, popravljam stalno errore ali ništa. Na kraju ga nemogu uopće više bootat jer zapne na logu ananasa kad ga bootam tethered.
Probao sam hard reset (15sek), probao sa tiny umbrella (nejde jer nemrem mob upalit), skinuo sam 5.0.1 softver i probao shift+restore, isto ništa. Neznam više šta da radim, molim neku pomoć. Znači htio bi vratiti tvorničke postavke, bez jb ili ičega i da bude na 5.0.1 ili na ovom zadnjem. Hvala.
EDIT: Probao sam preko tinyumbrella unijeti manualno ecid da bi izvadio blobse sa servera, i skine mi SHSH samo od 4.1 i 5.0.1 softvera, a na mobu je bio SAMO 4.2.1
Probam restore i izbaci mi 1600 error, ubacim ga u pwned dfu i onda mi baca 2005 error, probam sva 3 usb utora na laptopu i isti slučaj. Kada probam shift+restore na 4.2.1 ili 5.0.1 onda mi izbaci 1602 error. Napominjem da se mob ne može upaliti, znači ili zapne na apple logu, ili na pineapple logu ili može bit u dfu, i to je to.
Kada sam preko redsnow probao fetchat blobse izbacilo mi je da ne može i kao ipsw na mobu mi izbaci 4.2.1 8c148 umjesto 8c148a koji bi trebao bit na 3gs-u šta ne?
Probao sam i ponovno jb napravit i napravi sve i zapne mi na "activating". Znam da je ovo opširno ali fakat mi treba pomoć.