Upravo tako.
Printable View
Upravo tako.
Prijavio sam problem sa padom signala na određenom području i nakon nekih 2 tjedna su me kontaktirali ... rekli su da će pratit par dana signal pa će se javit kad nešto naprave. Inače na tom području svi operateri imaju loš signal jer je takvo područje ali u zadnje vrijeme tele2 signal je jednostavno oslabio ...
Da li je nešto Tele2 poboljšao pokrivenost ili se to meni čini?
Ako ti je lokacija Zadar još uvijek, ne čini ti se. Hvale se da im je mreža u Zadru duplo bolja.
Da ali volio bih to vidjeti na karti pokrivenosti!? Da li sta rade u ostalim djelovima Hrvatske?
Raditi ce na podrucju cijele RH,negdje pisalo u novinama jer im istice ugovor sa T-mobile
Tele2 je kod mene najnestabilnija mreža. U većini slučajeva imam stabilan jedino EDGE. HSDPA ako se i pojavi zna jako varirati, gotovo iz sekunde u sekundu.
A glasovni pozivi su katastrofa. Kod većine sugovornika imam osjećaj kao da pričam s nekim radnikom na gradilištu. Nekakvi neidentificirani zvukovi. Također mene se čuje također na prekide. Nije vezano uz mobitel, puno sam ih promijenio da bi bila greška samog uređaja.
Svi se žale na kvalitetu TELE2 mreze i to ne za internet već i za glasovne poziv. Čim se izađe iz većih mjesta signala više nema. Oni imaju problem da su dobili takve frekvencije koje imaju slabiju penetraciju nego 2 ostala operatara.
Pa u kome je konkretno problem? U davatelju usluga ili državi?
Mislim da je problem u davatelju usluga jer se nisu htjeli javiti na natjecaj z frekvencije. Cijelo vrijeme se nećkaju da li ce pojačati - proširiti pokrivenost ili sve prodati nekome.
Tragikomično je vidjeti reklame Tele2 gdje pokazuju smartfone zadnje generacije, a još štekaju s običnim GSM (2G) standardom.
Nerijetko mi Xperia zna izbaciti u notification crti znak uskličnika-Neuspio pokušaj roaminga. Znači da dosta često nestane Tele2 signala, a kako je meni roaming isključen, ne može uhvatiti HT mrežu.
Onda kasnije neka ne kukaju što su zakinuti kad se nisu javili za digitalnu dividendu od 800MHz za 4G. Sami su si krivi. Mogu oni koristiti i 1800MHz za 4G, ali znamo da je domet kraći.
Ako ima neko iz dalmacije da podijeli dojmove o tele 2. Signal mreže i internet brzine, jel barem duplo brži?
Na potezu od Biograda pa do Šibenika je dobar signal mreže,mi je radio sasvim korektno.
Bar je moje iskustvo takvo.
Ne znam što im znači izjava da su završili s pokrivanjem Jadrana, i da sada kreću na ostale dijelove Hrvatske. Čak i ako se oslanjamo na njihovu kartu, pokrivenost Jadrana je još uvijek nedovoljna, postoje rupe, a i raširenost signala nije onakva kakvu imaju VIP i T-Mobile.
To bi im ovo značilo :)
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=80412
Da napišem koju:
ovo što se je pisalo, kako Tele2 ima bolju pokrivenost Rijeke i Kvarnera signalom... mislim da je i gore no što je bilo. Prije mi je jednom, do dva put mjesečno došla poruka o propuštenom pozivu, (kako nisam bio dostupan), dok sad to dolazi i 4 do 5 puta tjedno. Kretanje isto Rijeka i okolica.
Što se tiče data prometa, tu isto mislim da su lošiji, brzina pada. Net radi dobro, kao i prije no što su nadogradili brzinu, s time da surfaš i odjednom ili izgubiš signal ili ti brzina padne. To se prije nije dešavalo
ja sam primijetio da u posljednih 7 dana nešto su radili oko signala jer jedan cijeli dan signal za data promet nije prelazio Edge.....ž
e sada što su radili tko zna...
dok inače signal je barem tu gdje sam ja super. možda rade na tom dugo očekivanom poboljšanju.
Koji si dio Hr-a?
Jučer sam uočio u Osijeku i Slavonskom Brodu ikonu H+ pa pretpostavljam da su novu opremu i tamo instalirali.
Tele2 ima 18 posto tržišta, a pokrivenost im je bila slaba. Što će tek biti sada... Vipnetu i HT-u tresu se gaće!
Ne isplati se svadjati sa takvima kao ti. Imaš dva VRHUNSKA operater po tvom ukusu ali ipak imaš potrebu kritizirati one koji koriste Tele2.
Evo Vodice-Srima, prošlih godina surfao bez problema. Sada dobio sms o jačem i kvalitetnijem signalu kad ono katastrofa! Signala kad i ima ping visok, nikako otvoriti stranice. Danas kupio bonbon broj i sada surfam bez problema! Nešta tu ne štima!?
Jučer sam se penjao do Sljemena Leustekovom stazom i mora se priznati da je sada, koliko sam primijetio, sve pokriveno HSDPA signalom. Samo na jednom mjestu sam primijetio 2G. Zadnji put kad sam bio postojale su rupe bez ikakvog signala.
Ja sam prosli tjedan vidio da stavljaju novu Huawei opremu na jednu zgradu u Osijeku pa bi i ovdje uskoro mogao biti primjetan bolji signal.