moram li k750 sa t-mobil mreze prvo dekodirati (cid 49, red) ili ga samo flesujem sa novim softverom i automatski mi bude otkljucan sa originalnim menijem?
moram li k750 sa t-mobil mreze prvo dekodirati (cid 49, red) ili ga samo flesujem sa novim softverom i automatski mi bude otkljucan sa originalnim menijem?
imam problem sa k750 cid36 red!!!
htio bi ga dignut na cid 49.
xs 3.1 darwin nece ga flashat stane na 1 posto i nece dalje!
jd flasher noviji koji ima podrsku i za cid 53 isto nece baca error!
setool2 lite 1.11 nece jer ne podrzava cid 36!
mozda neka starija verzija xs sta mi predlazete?
da i koji patch da ubacim na k750 jer mi stalno pokazuje da mi je poklopac zatvoren
vjerovatno je strgan ili tako nesto da mi proradi kamera
EDIT flashao sam ga sa cid 36 firmwareom!
sad neznam cime patchirat!
EDIT2 ubacio sam patch sa prastarim sefpom
ignored closed latch za r1ca021
sad mi je crna slika kad zelim slikati i snimati
nema vise poruke za poklopac od kamere!
ima jos koji patch za kameru ili neki driveri?
EDIT3 rezime svega je kamera ne radi unatoc svim mogucim patchevima i firmwareima!
kad okinem sliku prikazuje crni ekran cuje se zvuk i kad je hocu pregledat nema isto slike?
jedna napomena kuciste je neko nedavno mijenjao i to jako nestrucno!!!
sto se tice firmware i patcheva flashaj sa obicnim k750i cid49 softom to ce ti rijesiti problem oko patcheva... a sto se tice kamere pokusaj ili ubaciti nove cam drivere ili pogledaj negdje taj driver ponovo,toliko o tome! ako kazes da je nestrucno radjeno moguce je da je kamera ostecena,ali to je ipak zadnja opcija! pozz
možeš ga i patchirati i kao cid 36 sa Gflash-om
decki..posto sam ja totalni laik i nov u svjetu modanja i flashanja mobova...da sad ne citam svih 105 stranica..ako bi mi mogli u kratkim crtama napisat sto bi ja sve mogao strpat na svoj k750@w800 zato sto mi ga nije zao...tnx unaprijed..
E, zalim, nema bas kratkih crta. Da bi to saznao, ipak ces morat bar prelistat cijelu temu (a mozda i jos koju), jer to ces ionako morat napravit da bi se upoznao sa alatima za moddanje i njihovim koristenjem (iskreno, ne znam kako kao laik i pocetnik mislis "u kratkim crtama" sve naucit).
pa ukoliko zelis samo flashati onda i ne moras cijelu temu,ali da bi pronasao neke pojedinosti onda kao sto ravilov kaze i vise!
uglavnom najbitnije ti se nalazi na prvoj stranici u prvim postovima!
Kako da riješim problem?= Citat =:
Hold 'C' button on phone and connect phone NOW.
10:51:29| You have 30 seconds...
10:51:29|
10:51:35| Baseband ID: 8040
10:51:35| Protocol Version: 3.1
10:51:35|
10:51:35| Sending db2010_cid00_prodid_p3l.bin...
10:51:35| Applet ID: 061113 1250 ALUCXC125872_COMPACTPRODUCTION_ID_LOADER P3L
10:51:35| This is a PRODUCTION_ID loader
10:51:35| Activating GDFS...
10:51:35| Warning: IMEI name does not match GDFS name (IMEI:K750 GDFS:W800)
10:51:35| ...using IMEI name
10:51:35|
10:51:35| Profiling SEMC phone...
10:51:35| Platform: DB2010
10:51:35| OTP CID: 49
10:51:35| EROM CID: 49
10:51:35| EROM Color: Red
10:51:35| IMEI: 35340601xxxxxx
10:51:35| Phone ID: K750
10:51:35| Region: EMEA_2
10:51:35| CDA: CDA102430/2 R2A
10:51:35| Firmware Version: R1BC002
10:51:35| EROM: n/a
10:51:35| Ready for operation!
Išao sam K750 s Vodafone softverom prebacit u w800 i otkodirat....
Javlja mi se ovaj gore problem i nemogu staviti unlock patch.
Kako da to riješim?
Ako pokušavaš otkodirati mobitel XS++-om, neće ti uspjeti. XS++ ne podržava patchanje. BTW, ona poruka je normalna za svaki flashirani mobitel.
a setoollite? Mogu stavit patch s njim?
S njim možeš.
Jao, pa koliko je vec puta jasno i glasno receno da XS++ ne podrzava patchanje...
Ne mogu vjerovati da to jos nekome nije jasno. :(
napravio sam flash i sve to...al me zanima sto sve mogu stavit na njega....
Mozes patcheve, FS customizacije (druge menu ikonice, drugi driveri), ELFpack+elfovi...
Citaj ovu temu (plus jos pokoju, npr. ELFpack ima svoju temu) i sve ce ti postat jasno. ;)
procitaj uglavnom prve postove ove teme...tu je vecina stvari!!!
kada slikam nakon zvuka okidaca izbaci me na pocetni meni i cuje se neko kao skljocanje u leci dok kod snimanja videa sve ide glatko snimanje i memorisanje te reprodukcija snimljenog sadrzaja. Nemam memory stick duo sve ide na memoriju telefona ima i dovoljno slobodne memorije...
nabacio sam i nove drivere za cam Kriomag 21.91 i isto se desava :hm: sta mislite jel ipak hardware kvar??
Vidim da si novi na forumu, ali OBAVEZNO procitaj pravila foruma. Takodjer prije otvaranja novih tema koristi pretrazivanje, moguce da slicna tema vec postoji. Osim toga, ovo je strogo tematski i strukturirani telefon, a ova tema NIKAKO ne spada pod "Programi # Java # Melodije # Slike # Teme", pa drugi put pazi i na to. Da ne bi bilo brisanja...
Ovo tvoje mi zapravo zvuci i kao hardverski i kao softverski problem, no nekako mi se cini da je primarno hardverski (zveckanje u kameri i to).
deff hardverski,desvalo se i meni iii mnogim drugim forumasima!!!
Najpre da pozdravim citavu ekipu koja se bas potrudila...
Sve je poprilicno dobro objasnjeno i nakon malo mucenja uspeo sam skoro sve da odradim...
Dakle uspeo sam ovaj k750 nekako u w800 odraditi,onda je bilo malo mucenja oko prebacivanja novih ikona,ali sam i to uspeo odraditi...
E,sad da objasnim gde sam zaglavio..
Par puta sam pokusao ubaciti ovaj patch ignore_closed_latch_w800_r1bc002.VKP
I mob bi mi zablokirao..
Kontao sam da nesto lose radim,trazio druga objasnjenja za ubacivanje patcha,ali sve je bilo UZALUD..Sinoc ni sam ne znam otkud i ideja da probam ubaciti neki drugi patch i sve prodje normalno,a mob radi...
Skinuo sam kasnije noviji GSLIDE i on mi je kod ubacivanja ovog patcha za kameru javljao stalno neki eror...Ocito je patch lose uradjen...
E,sad me zanima dali neko slucajno ima taj patch koji funkcionise???
Trazio sam po forumu i video da je i clan Blizard trazio ovaj ispravan patch,ali koliko sam video nije dobio odgovor...Iskreno najvise sam se sa svim ovim zezao da bi otklonio tu zezanciju oko kamere i sad od toga nema nista...
Pa ako neko moze pomoci...
Pozzz
probaj ovaj patch
ovako ubaci patch s setoolliteCode:;W800 SW-R1BC002
;Игнорировать закрытую шторку при включении камеры
;To ignore the closed latch at inclusion of the camera
;Корректно работает с CID 49
;Correctly works with CID 49
;Ver 3.1
;© mobilefree.ru, SiNgle
;(p)Crystal
+44020000
C85CE2: 05D1 05E0 ;При видео
F6ECD8: 05D1 05E0 ;При фото
F6EF9E: 03D0 0020 ;Cid49Fix
F713B0: 0ED0 0EE0 ;Выбрано высокое качество видео
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=632873&postcount=98
slazem se sa ovim sto je MASVA rekao,a ja bi ti jos dodao da pogledas kako se ubacuju patchevi preko FAR-a!!!
Druze zamolio bih te ako imas ovaj patch negde vec gotov,da mi das link jer mi se ne znam kako dogodi jedna ludost kad ovo sacuvam kao txt dokument...
Evo vidi sta se desi nakon sto sacuvam i onda opet otvorim
;W800 SW-R1BC002
;???????????? ???????? ?????? ??? ????????? ??????
;To ignore the closed latch at inclusion of the camera
;????????? ???????? ? CID 49
;Correctly works with CID 49
;Ver 3.1
;© mobilefree.ru, SiNgle
;(p)Crystal
+44020000
C85CE2: 05D1 05E0 ;??? ?????
F6ECD8: 05D1 05E0 ;??? ????
F6EF9E: 03D0 0020 ;Cid49Fix
F713B0: 0ED0 0EE0 ;??????? ??????? ???????? ?????
Pretpostavljam da nemam na kompu odgovarajuci font???
Ili je nesto drugo u pitanju???
Pa sto ima veze? Komentari su ionako nebitni...
Pokusao sam sa GSLIDE da ovaj patch ubacim ali prosto ne ide...
Isti problem kao i sa onim koje sam pre nasao...
Evo greske koju mi izbacuje
Reading BABE header...
Header seems valid.
Analyzing header...
Extracting raw content...
Extraction complete.
Extracted 18597211 bytes raw data.
Creating patch-array...
Dakle to prikazuje u gslideu,a onda izbaci gresku
$ is not valid integer value...
Nisam radio sa FAR-om pa da sad trazim kako se radi zbog jednog jedinog patcha nema smisla...
EDIT
Nasao sam kasnije ovaj patch
;W800 SW-R1BC002
;To ignore the latch closed at inclusion of the camera
;Ver 3.2 +44020000 C85CE2
: 05D1 05E0 F6ECD8
: 05D1 05E0 F713B0
: 0ED0 0EE0
Njega provucem kroz gslide,ubacim kasnije u mob,ali nema efekta...
Ocito ovaj NE RADI...
Jos kad bi neko znao zasto,tj gde je greska u patchu???
http://www.iprotebe.cz/download-W800...file11408.html
ovaj radi! a ima i version2 taj meni nije radio.
Uzalud druze...I ovaj kad probam provuci kroz GSLIDE javlja mi gresku....
Zaista ne kontam u cemu je stvar....Probao sam 10 ovih patcheva sto sam nasao na netu i na svakom mi GSLIDE javlja gresku...
A sa ostalim patcevima koje sam zeleo da ubacim sve prodje ok...
Od 50 razlicitih meni treba samo jedan i taj jedan jedini nece da radi....
BAKSUZ...
Pa ako patch ima gresku zar nije svejedno cime ga pokusajem ubaciti???
Mislim logicno mi je ako mi GSLIDE izbacuje gresku u pathu,ako takav patch i uspijem ubaciti nekim drugim programom da cu samo shebati mob,zar ne???
Ustvari sad cu pokusati sa setooliteom da ubacim jer mi se cini da je objasnjenje koje si dao krajnje jednostavno...
A sto se Far-a tice sa tim se iskreno ne mogu zezati jer koliko sam procitao na ovih sto i kusur stranica poprilicno je komplikovano..
Ekipa uspeo sam sa setoolite da ubacim patch i vidite sta se desilo...
Udjem u kameru i nema vise onog upozorenja da je poklopac zatvoren,ali mi je u kameri crn ekran tj ne vidim ono sto zelim slikati....
Kontao sam da je kamera shebana i pomirio se sa tim,medjutim,iz ciste radoznalosti pokusam snimati i za divno cudo uspeva???
Dakle bez obzira sto je meni crn ekran i sto ne vidim ono sto zelim slikati na ekranu on normalno snimi video zapis,sliku....
Jeli to inace tako kad se stavi ovaj patc ili???
Nije to inace tako. Ne bih znao zasto tebi jest.
pogledaj malo unatrag moj problem sa kamerom!
ista stvar,hardwareski problem koji do dan danas nisam rjesio.
Video sam druze,ali dobro eto bar u nekoj meri funkcionise kamera...
Malo je ludo sto ne mozes videti ono sto slikas,ali haj bar moze posluziti...
Hvala svima na pomoci...
Pozzz
EDIT
Druze sada vidim da je kod tebe bio malo drugaciji problem..
Jer kod mene bez obzira sto je crn ekran napravi sliku ili video...
Cim zavrsim sa snimanjem mogu da ih pogledam...
Malo sasavo zvuci,ali...Sta mislite dali bih nesto dobio da eventualno probam promeniti drajvere od kamere???
Ma pokusacu,nista me ne kosta...
ja imam 2 jedan ne slika a drugi ima tvoje simptome slika i snima samo nema slike na ekranu dok snimas i slikas!
Da ne otvaram novu temu zbog jednog malog pitanja...
Imam mali problem sa mobom...U toku razgovora me ljudi losije cuju u zadnjih par dana..
Fakticki moram se bas derati da bi me onaj sa druge strane normalno cuo...
Pa me zanima gde se uopste na ovom cudu nalazi mikrofon??? Da probam da ga malo ocistim ili nesto slicno....
Ili mozda,ali samo mozda da ovo nema veze sa novoinstaliranim sound drajverima???
I na kraju da napomenem da instaliranje drugih drajvera za kameru nije resilo prethodni problem...
Pa eto slikam,pa posle vidim sta sam slikao :)
EDIT
Da napomenem da sam kod testiranja usluga testirao mikrofon i da je po tom testu zvuk FENOMENALAN...
Onda sam naravno mislio da me ljudi loze pa sam dao sestri mob,uzeo njen i nazvao...
Nisu me lozili...Uzasno se lose cuje...
EDIT
Do malopre se lose cuo...Sad se ne cuje nikako...Sad cak ni na testiranju mikrofona ne ide...Samo se cuje neko krcanje i nista vise...
POMAZITE LJUDI...
Zna neko gde se nalazi mikrofon u ovom cudu???
EDIT:
Ekipa rastavio sam ga do najsitnijeg detalja,ali iskreno ne kuzim gde je ovde mikrofon??
Jel ima neko sliku kakvu sa kojom bi mi mogao pomoci???
Bio bih mu ZAHVALAN
EDIT
Rastavio,sastavio,znaci bez ikakvih posebnih intervencija osim ciscenja prasina(koje se bas bilo nagomilalo) i sad RADI???
MASVA druze hvala na pomoci,mada iskreno receno nakon svega ja idalje ne kontam gde mu je mikrofon...Na kraju krajeva zar je vazno???
Vazno je da RADI
sumnjam da je mikrofon zajedno sa zvucnikom!
ja mislim da je mic na maticnoj ploci!
rastavio sam ga bar 10 puta.
Ovo rastavljanje i sastavljanje je nabacilo jos jedan problem...
Izgleda da sam kod sastavljanja moba malo shebao stvar pa mi ova tipka za slikanje ne radi...
ZNAM da sam negde na forumu video patch koji funkciju te tipke dodjeljuje nekoj drugoj,ali gdje??I sto je najgore ne znam kako se zvao patch....
Trazim uzalud vec par sati,pa ako neko ima dati patch zamolio bih ga da ga postavi....
Uf...
Tebi ce se mobitel na kraju sastojati vise od softvera (patcheva) nego od hardvera... :jehon:
Pogledaj ovo:
http://www.myforum.lasyk.net/showthread.php?t=45738
Dakle - ELFpack.
(Inace sam to pronasao Googleom, nije da nisi i sam to mogao... :rolleyes:)
@dejo33,
Citaj pazljivije - mic je proradio.
@Ravilov
Nasao sam u ovoj temi http://www.forum.hr/showthread.php?p=22978797
da je MASVA postavio patch za ovo sto meni treba,ali osim toga taj patch i numerickim tipkama daje funkcije joystika,a to mi fakat ne treba...
Jel bih mogao kako preurediti taj patch,tj da izbacim taj dodatak???
A sto se tice komentara da ce mi se mob sastojati vise od softvera nego od hardvera???Pa sve dok neki softver moze zameniti hardver dobro je:klap:
Samo ce biti problem ako dodjem dotle da imam desetak funkcija na jednom tasteru:lmao:
EDIT
Probao sam da ubacim citav ovaj MASVIN patch pomocu setool-a,ali ne ide....
Kad prikljucim mob da mi sledece
welcome to setool2 lite edition v 1.08
supported DB2010/DB2012 CID49/50/51/52, DB2020 CID49/51/52
Loaded 51 flash descriptors
Going to execute VKP script....
ChipID:8040,EMP protocol:0301
PHONE IS RED RETAIL PRODUCT
FLASH CID detected:49
Speed:115200
OTP LOCKED:1 CID:49 PAF:1 IMEI:35570601289323 CERT:RED
LDR:060718 0842 LIE_DB2010_FLASHLOADER_R2A003_CXC1326738
Flash ID check:200D
Flash props sent ok
unsupported combination.
Elapsed:40 secs.
Nepodrzana kombinacija???
Ne kontam
EDIT
Ubio sam se trazeci neki drugi patch,ali nema sanse...
A ovaj sam probao i sa gslideom prebaciti u mob,ali ni od toga nema nista jer mi gslide izbaci gresku u patchu...
ubaci ga preko fara!!!
@nisterlo,
Ne kuzim se dovoljno u patcheve da bi to znao napraviti, sorry. :dunno:
A za ovo unsupported combination, jesi siguran da si gore odabrao K750?
Ako jesi a ipak ne radi, onda nista, morat ces sa Far+jdflasher.
Odabrao sam w800i,valjda tako treba???Kod ubacivanja patcha za poklopac kamere sam isto tako birao w800i proslo je sve ok...
Radio sam po tutorijalu koji mi je MASVA ostavio na prethodnoj strani...
A FAR???
Iskreno izgleda mi suvise komplikovano...Ma radije cu zaboraviti kameru ili ponovo rastvoriti mob pa srediti onu tipku za slikanje...
Mada kad se setim kako je bilo sa shebanim mikrofonom ipak necu taj poduhvat praviti...
Stavio sam ovaj patch (da bi mogao koristit 9 i * umjesto tipke za kameru)
Patch se pokrece tipkom play/pause, medjutim pritiskom na tu tipku mob se automatski ugasi. Da li neko zna u cemu je problem, ili ako neko ima slican patch koji radi neka ga uploada?Code:;W800 R1BD001
;Using numeric keyboard instead of joystick: numbers 2-4-5-6-8,
;and camera button: focus: 9, shot: # (focus + shot must be pressed together)
;Switching between joy and keys - music button
;Regime, when keys carry out the function of joystick, is identified by icon in tray
;(c) Hussein
;(P,E) Adow
;v.1.2 (added camera buttons)
+44020000
;In the case of use "Replace graphics" patch, comment these 4 lines
aa9060: 90 D0
aa8f48: 90 D0
aa8fd0: 90 D0
aa92c0: 90 D0
;------------
e6391a: 0BF09FFE0BF0 0000004B1847
e63920: C1FE002E 01102145
11f1000: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF 7EF42CFB7EF44EFB17490978202D0FD1
11f1010: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF 2C22A25C002A0BD101225140124A1170
11f1020: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF 484D09B511484EF6EFFE09BC04BC9646
11f1030: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF 012915D10A21182D11D00621122D0ED0
11f1040: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF 0C21142D0BD00821162D08D02221192D
11f1050: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF 05D023211B2D02D10521152D00D10D1C
11f1060: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF 002E034B18470000C4B0044C51E80000
11f1070: FFFFFFFF 2539E844
@GrofC,
Drugi put pazi kud postas, da ne bi bilo brisanja. Ovo nikako ne spada pod Zahtjeve.
ja ti mogu jos jednom dat savjet,ak vec nezz koristit FAR procitaj,a patchanje se svodi na copy-paste!!!
@GrofC druze na ovom linku imas taj patch koji je MASVA postavio,vidim da je njegov drugaciji u odnosu na ovaj koji si ti postavio,a s obzirom na staz koji covek ima nema ti druge nego da verujes u ono sto postavi...
http://www.forum.hr/showthread.php?p=22978797
Ja sa tim patchom bas nemam srece...Nema sanse da ga ubacim u mob...
Doduse meni treba za R1BC002 firmware...
EDIT
MASVA druze ako znas gde gresim sa ovim patchom javi...
Probao sam sve i svasta,trazio po netu slican patch,ali sam nalazio ISTE i naravno imam problem u setool-u iz par postova pre...
Znaci bilo koji drugi patch prodje,ali ova NEMA SANSE...
EDIT
Metodom MNOGO POKUSAJA uspeo sam da ubacim patch,ali sad...
Pa nema efekta do njega ukratko receno...Bas nikakvog...
Mislim ako je istina da se patch aktivira ovom play/pause tipkom???
Ili se ne aktivira na taj nacin ili je patch los(sumnjam da je to u pitanju...)
EDIT
Evo ekipa otkrio sam da se patch aktivira na vol+,ali radi samo ovo da se numerickim tipkama da funkcija joystika...samo sad mi nije jasno u kameru kad udjem kojom tipkom slikam???U patchu stoji:
;22-photo - focus
;23-photo - shot
E,sad...
da ja ovo u patchu prepravim na recimo 9 i 0 jel bi to onda funkcionisalo??
ili da mi neko objasni koje su to tipke 22 i 23???
Pa jasno ti pise u tom komentaru... :jehon:
22 - photo-focus - foto tipka stisnuta do pola
23 - photo-shot - foto tipka stisnuta do kraja
Ne funkcionise to druze...
Probao sam haj da ne preteram 100 puta i nema reultata...:hm:
EDIT
Ma cekaj druze sekundu...Ti gledas patch sa prethodne strane??
Tu je greska...Ubacio sam patch koji si ti ovde postavio
http://www.forum.hr/showthread.php?p=22978797
Ufff....
Iskreno, nisam siguran da bi netko tko ne razumije sto su keycode-ovi trebao uopce prckati po firmwareu... :hm:
To mi nekako dodje ko da netko ide pojacavati i prepravljati motor auta, a ne zna ni gdje se ulje stavlja.
Bez uvrede, to je samo moje misljenje. Patchevi se rade za ljude koji ZNAJU sto rade.
Nema uvrede...Sta ti pada na pamet???Isto tako nemoj ni ti da se uvredis sto cu te citirati....
Valjda ti znas nesto o patchevima???Koliko se meni cini ni ti nisi shvatio da taj patch nije za kameru vec samo za joystik...
I naravno bez uvrede...:belj:
EDIT
Nekih 90% sam siguran da nigde na netu ne postoji ovaj patch za
W800 SW-R1BC002...Nekad se mora i odustati...
Sve u svemu ekipa zasluzujete POHVALE...Pre par dana apsolutno NISTA nisam znao o ovom zezanju oko moba,a uz pomoc ove teme sam od moba svasta radio i sto je zanimljivo nakon svog tog igranja on idalje RADI..Sto znaci da ste obavili dobar posao,jer ipak sam ja TOTALNI laik za ovo podrucje...
Mislim skoro radi...Jbg,pa na kraju krajeva ovo je ipak mob,sta ce mi kamera na njemu.
Ma nemas beda, ne vrijedjam se ja tako lako. :)
Da, mozda je samo za joystick, ali ovo su keycode-ovi za tu foto tipku.
Poanta je da joystick ako bas zelis mozes zamijeniti i tom tipkom, koristeci te kodove.
E sad, to sto je patch samo za joystick a ne i za kameru, to je skroz druga stvar. :)
Nakon par mjeseci trazenja skoro da samo odustao (al usput sam naucio moddat mob do nevidjenih granica, ponajvise zahvaljujuci ovom forumu), ali evo danas sam naletio slucajno na patch koji vidim treba jos mnogima. Napokon imam potpuno funkcionalan k750@w800.
Samo jedna napomena: kod mene se ovaj patch pali tako sto pritisnem i zadrzim tipku za smanjivanje glasnoce (volume) i onda kratko pritisnem play/pause (a na isti nacin se i gasi). Naime kod mene se iz nekog nepoznatog razloga mob automatski poceo gasiti ukoliko bi pritisnuo samo dugme play/pause, a u patchu je naglaseno da se tako pali. Nadam se da sam uspio pomoci barem nekom. I btw. ako pachate setools-om, on ce prijaviti ''saome patch values differ'' slobodno kliknite na yes. Pozdrav svima!Code:;W800 R1BC002
;Using numeric keyboard instead of photo button
;Activation key: music button, focus: 9, shot: # (focus + shot must be pressed together)
;Do NOT use together with joystick on keyboard patch
;(c)Hussein
;(P)Adow
+44020000
;In the case of use "Replace graphics" patch, comment these 4 lines
ABC298: C0 D0
ABC320: C0 D0
ABC3B0: C0 D0
ABC610: C0 D0
;------------
+44020000
e6399a: 0BF09FFE0BF0 0000004B1847
e639a0: C1FE002E 01102145
11f1000: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF 7EF46CFB7EF48EFB10490978202D0FD1
11f1010: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF 2C22A25C002A0BD1012251400B4A1170
11f1020: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF 484D09B50A484EF62FFF09BC04BC9646
11f1030: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF 012906D12221192D02D023211B2D00D1
11f1040: FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF 0D1C002E034B18470000FFFFC4B0044C
11f1050: FFFFFFFFFFFFFFFF 51E80000A539E844
Ja to radim tako sto cim pritisnem volume odmah pritisnem i play/pause (znaci prije nego se pojavi ono voice controll not activated ili kako vec) i pustim obadvije tipke. Potrebno je malo prakse da bi se uslo u stos. Javi da li si uspio. pozdrav
Probao sam na taj nacin druze nekih pa da ne preteram 50-tak puta,ali stalno se gasio mob,ali uspeo sam da ga nadmudrim....Kad ukljucujem mob,drzim pritisnutu tipku play i patch se aktivira,a mob se ne gasi:thumbup:
Napokon sve na njemu funkcionise :bigjump:
Hvala ti za ovaj patch,ja sam se ubio trazeci i nigde nisam uspeo da ga nadjem...
Ima samo jedna stvar kod ovog patcha koja me strasno iritira,a to je da mi se kod instaliranja bilo koje java aplikacije,kad se instaliranje zavrsi i nakon sto dobijem poruku koristiti odmah? mob sam restartuje....
Ali i ovako je SASVIM OK
Jos jednom HVALA druze
Pozdrav, nadam se da će mi netko znati pomoći.Naime vlasnik sam navedenog mobitela,star je, radi super, jedino zeza kamera,problem nije mehanički nego nešto u programu.Jednostavno kad otvorim poklopac kamere prikaže mi se mod za slikanje ali stalno mi je efekat solarizacije i to nemogu isključit a kad prisisnem gumb ili tipku za slikanje napravi mi autofokus i izoštri ali slikanu fotografiju ne sprema nigdje...Sad pitam vas koji se u to razumijete,da pokušam sa firewarom ili nekim programom za update tog mobitela...Hvala vam na pomoći!
Jedno pitanje, da li bilo bolje da stavim R1BD001 FW na mob i onda neki camera driver (konkretno trenutno koristim sarmad 5.8 sa R1BC002 FW) tj. da li bi imalo efekta na kvalitetu slika, jer sam citao da je R1BD001 ipak najbolji za fotografisanje, ili je nebitno koji je FW jer ne koristim njegov originalni camera driver?
Mislim da camera driver nema toliko veze sa verzijom firmwarea.
Imam K750 i kada ga povezem na XS++ ovo mi izbaci u cemu je problem i kako to da resim!????????
Zelim ga flesat a ne konektuje mi se da bih video cid!
00:27:00| XS++ v3.1 (Darwin) Ready !
00:27:00| Executed on Microsoft Windows XP
00:27:05|
00:27:05| Attempting to open the interface...
00:27:05| TURN OFF PHONE!
00:27:05| Hold 'C' button on phone and connect phone NOW.
00:27:05| You have 30 seconds...
00:27:15| Baseband ID: 8040
00:27:15| Protocol Version: 3.1
00:27:15|
00:27:15| Sending db2010_cid00_prodid_p3l.bin...
00:27:15| Applet ID: 061113 1250 ALUCXC125872_COMPACTPRODUCTION_ID_LOADER P3L
00:27:15| This is a PRODUCTION_ID loader
00:27:15| Activating GDFS...
00:27:16| Phone name detected!
00:27:16| Restarting phone - please wait...
00:27:16|
00:27:16| Disconnect phone from USB-port and wait for
00:27:16| further instructions.
00:27:16| You have 10 seconds.
00:27:16|
00:27:26| Open the battery-cover and reinsert the battery.
00:27:26| Hold C Button on phone and connect phone again.
00:27:26| You have 30 seconds.
00:27:26|
A zasto si ovo postao pod K800, kad K750 lijepo ima svoju vlastitu temu? :jehon:
Pazi kud postas, da ne bude brisanja...
Druga stvar, ja ovdje ne vidim nikakav problem... Sto je po tebi problem?
Znam i nije fer da mi brises post a da nedas objasnenje, naime znam gde su driveri ali probao sam sto puta da ih ubacim i nece da krene xs normalno da radi!!! i ne znam sto je off ako je tema Tutorial: Flashovanje K800 (i ostalih modela), ubacivanje acoustic drajvera i ikonica
Inace ovo mi izbaci za k510i
You have 30 seconds...
02:03:41|
02:03:45| Baseband ID: 8040
02:03:45| Protocol Version: 3.1
02:03:45|
02:03:45| Sending db2010_cid00_prodid_p3l.bin...
02:03:45| Applet ID: 061113 1250 ALUCXC125872_COMPACTPRODUCTION_ID_LOADER P3L
02:03:45| This is a PRODUCTION_ID loader
02:03:45| Activating GDFS...
02:03:46| Phone name detected!
02:03:46|
02:03:46| Profiling SEMC phone...
02:03:46| Platform: DB2010
02:03:46| OTP CID: 49
02:03:46| EROM CID: 49
02:03:46| EROM Color: Red
02:03:46| IMEI: 35434301xxxxxx
02:03:46| Phone ID: K510
02:03:46| Region: S_E_EUROPE
02:03:46| CDA: CDA102460/139 R2A
02:03:46| Firmware Version: R4EA031
02:03:46| EROM: n/a
02:03:46| Ready for operation!
a za k750i
02:06:26| Hold 'C' button on phone and connect phone NOW.
02:06:26| You have 30 seconds...
02:06:26|
02:06:31| Baseband ID: 8040
02:06:31| Protocol Version: 3.1
02:06:31|
02:06:31| Sending db2010_cid00_prodid_p3l.bin...
02:06:31| Applet ID: 061113 1250 ALUCXC125872_COMPACTPRODUCTION_ID_LOADER P3L
02:06:31| This is a PRODUCTION_ID loader
02:06:31| Activating GDFS...
02:06:31| Phone name detected!
02:06:31| Restarting phone - please wait...
02:06:31| Disconnect phone from USB-port and wait for
02:06:31| further instructions.
02:06:31| You have 10 seconds.
02:06:42| Open the battery-cover and reinsert the battery.
02:06:42| Hold C Button on phone and connect phone again.
02:06:42| You have 30 seconds.
02:06:42|
Stvarno neznam u cemu je problem pre nekog dana flesovao sam k610 i sve je bilo ok ali sad ovaj k750 stvarno pravi problem koji ne znam gde je
Kao prvo, ne znam odakle ti da sam ista brisao, samo sam prebacio post u pripadajucu temu, a to je prilicna razlika. A i da sam brisao, to bi onda ucinio jer je to bilo potrebno, i naravno da ne bi nikoga obavjestavao. Taman posla, pa kud bi stigao.
Kao drugo, "i ostalih modela" znaci ostalih SLICNIH modela (DB2020), i to samo onih koji nemaju vec svoju vlastitu temu. Nekako se cini logicno, nisam znao da su potrebna dodatna pojasnjenja, dosad je svima bilo jasno...
OK, cini se da s tim tvojim K750 nesto ipak ne stima, ali davno sam se bavio s tim, vise se ne sjecam. Pricekaj da ti se netko drugi javi.
hej raja.....
Imam jedno pitanje :
Zašto kada flasham mob sa ovim CID 36 firmware-om nema u File Manageru na vrhu ono za biranje prikaza samo onoga sto je na kartici, samo onoga što je na mobu i oboje.
EDIT:
hej, pozdrav svima koje ovo čitaju.....
E ovako, imam problem....
Skinuo sam sa interneta jedan patch i neznam ga instalirat. Nije kako ostali pachtevi koje sam do sad skinuo pa evo imate link pa pogledajte sami.
http://forums.se-nse.net/topic/42656...uiq-interface/
E evo šta dođe kada se ovaj Interface-Patch skine na komp. (stablo mapa) :
>Card > Config > AnalogClock.bcfg
>Card > Config > StandbyClock.bcfg
>Card >Deamons > Standby Mode.elf
>GFX > e7c9; e8b4; .... (.png)
>MENU > icon1_selected; icon1_unselected; ..... (.png.)
>Phone Memory > Config > AnalogClock > clock.png
>Phone Memory > Config > Standby.bcf
>Phone Memory > zBin > Conifg > Graph.png
>Phone Memory > zBin > Stanbydock_eng_0_9.elf
>Theme > dr. dna on BlueStar . SonyEricsson Theme file
Ja stvarno neznam šta da radim sa ovim, a tako je dobro urađeno
Na forumu na kojem sam skinuo se niko ne javlja da odg. da mi kaže pa sa nadam da ćete vi znati.
Hvala vam Puno na pomoći !
Nova tema nije nikako bila potrebna kad vec postoji ova. Ne kuzim bas logiku...
Hm, gle, kao sto rekoh, prvo trebas staviti elfpack i sysgfx, a svaki od njih ima vec svoje teme (elfpack sigurno, o sysgfx znam da se puno pricalo, vjerojatno bas u ovoj temi). Transformation packovi NIKAKO nisu za pocetnike, ako ne kuzis cijeli postupak bolje nista ne diraj, a buduci da je svaki dio tog trans-packa vec objasnjavan (kako staviti patcheve, kako promijeniti ikone u meniju, blah...), meni se iskreno ne da sve ponovno ovdje pisati, sorry.
Tamo na forumu ti se nitko ne javlja vjerojatno iz identicnih razloga: kao prvo, to nije za pocetnike (tesko da itko "napredniji" ima zivaca objasnjavati pocetniku osnovne stvari kao npr. kako se mijenjaju ikone u meniju), kao drugo, sve je vec odavno opisano (ipak je K750/W800 prilicno star telefon)
ovo ide na karticu u folder other-razno, znaci u tom folderu napravis foldere "Config" i "Daemons"
obrati pozornost na 2 podebljana slova, neki se cesto zeznu u tome
od ovih ikona moras napraviti gfx patch! njega radis sa SE image toolom.
da sad ne objasnjavam: http://akapu.wordpress.com/2008/01/2...20-image-tool/
sadrzaj ovog foldera stavis na lokaciju: tpa/preset/system/menu
ovo ide u memoriju telefona u folder other-razno, znaci u tom folderu napravis foldere "Config" i "zBin"
a temu stavis gdje god ti srce pozeli :)
toliko sam znao (gdje šta ide) ali što neznam je (tj. što me zbunilo je) što mi je neko rekao da mi firmware mora biti R1BD001 da bi mogao instalirati elf-patch.
P.S.
i ja na svom mobu već odavno imam SYSGFX patch i naisam baš toliki početnik
i još trebaš elfpack i elflib patch te DYN_CONST.bin
http://forums.se-nse.net/topic/20238-elfpack/
e pa hebiga, drugi put bolje smisli pitanje! procitaj svoj upit pa vidi sto bi neko shvatio iz tvog upita!
mogo si samo pitati vezano za elf patch.
a sto se tice doticnoga, da nema elf patcha za sve verzije fw.. nije bas jednostavno portati to(patch i lib) za hrpu verzija..
kao sto i ne postoje patchevi za sve verzije fw, neke su rasprostranjenije, neke nisu.
pa sad osoba treba procjeniti zeli li zadnju verziju fw, ili zeli verziju za koju moze naci vise patcheva ili uz koju moze koristiti elf-ove.
malko smo zasli u OT..
pa dobro onda samo još ako neko može uplodat (stvit link) za ELF-patch za ovaj R1BC002 (ako nemora biti R1BD001)
ja koristim windows 7 i imam ovaj problem, kak to riješiti?
ovo je moj problem
http://slike.hr/slike/disd_618f7.jpg.html
imam i ja Windows 7 Ultimate i radi sve bez problema
meni je sve bilo normalno pri instalaciji, pa sad neznam ni ja.....
Probaj druge drajvere
P.S.
I ja koristim ove iz superthreada.
a gdje da nađem te drivere iz superthreada
ajd dobro :o
evo ti putanja
Cafe Mobil -> Mobilna telefonija -> Sony Ericsson -> [Sony Ericsson] Firmware # Firmware mods # Unlock
i tamo ces naci thread koji se zove Firmware/modding SUPERTHREAD, utvoris ga i u njemu ces naci dio Modding softver a u tom djelu imas link na USB Flash driveri
nadam se da si nasao :)
uspio sam flashirati ali kad upalim mob pojavi mi se ova poruka:
Configuration error. please contack yuor network poerator or servise centre
šta da radim
Za pocetak, probaj koristiti search. :jehon:
Vec se bezbroj puta pricalo o ovome. Stavi custpack.
kaj ti to znaci custpack
Nisam li ti upravo rekao da koristis search? :jehon:
Custom pack. Stvarno je vec JAKO puno puta objasnjeno...
a kak da ubacim taj custom pack
:wtf:
Majstore, sve je vec opisano vise puta, i to detaljno. Ovo sto ti sad radis je najociglednije spammanje. :jehon:
Umjesto toga, stvarno kreni koristiti pretrazivanje. Da ne bi bilo...
(Da ne spominjem da je opis U OVOJ ISTOJ TEMI.)
E ovako.....
Ja sam imao W800 R1BC002 sa SYSGFX patchom, pa sam instalirao na njega R1BD001 firmware, a nakon toga i ovaj patch koji sam koristio i za R1BC002 (vjerovarno je u tome problem ali nisam siguran pa mislim da je bolje da pitam...), a nako toga svaki put kada pokušam da upalim mob. pojavi se SE logo, a ona bude cijela slika bijela i mob. se ugasi. :notworking:
U slučaju da je do patcha, moram li ponovo instlirati firmware ili mogu skinuti patch (ako može kako), i ako može neko staviti link za sysgfx patch za R1BD001. :hm::confused:
Teoretski, mozes samo maknuti patch.
Kako? Jesi li primijetio da te SETool2Lite pita "Press NO to apply, YES to remove"? A i jdflasher ima opciju "apply" i "remove", ili tako nekako...
dobro, a samo još ako me neko stavit link sa SYSGFX patchom za R1BD001
Kak da riješim ovaj problem sa menu-om:
Dynamic menu error
errors occur
in the menu.ml file this may render the menu unusable
ja sam radio po ovim uputama za layout in kad sam završio postupak i pokrenuo mob, pritisnuo sam tiku izbornik i pojavila mi se ova poruka:
Dynamic menu error
errors occur
in the menu.ml file this may render the menu unusable
šta da radim
kak da modam menu
a šta sad da ja radim da riješim taj problem
Ili extractaj iz firmwarea (postoji tema sa opisom kako) ili nadji na netu originalni MENU.ML za K750, pa ga probaj staviti u mobitel (takodjer postoji tema - OVA).
Ako to ne uspije, probaj full flash (opet, upute postoje). Prije toga ako je ikako moguce spremi sve korisno sa mobitela, jer full flash brise sve podatke.
još uvijek ne znam kak da riješim ovaj problem
A kazes tesko malo potraziti,malo procitati..
Ravilov ti je rekao sve opcije!
Skini sa neta firmware za svoj mob.
I iz njega izvuci menu.ml fajl.
U ovom podforumu imas sticky temu SUPERTHREAD i u njemu imas link na temu Sami extractajte stvari iz FS-a.
U prvom postu imas putanju di ces staviti taj fajl-menu.ml
a i di ces ga naci u extractanom fw