Vrati original menu.ml :)
Vrati original menu.ml :)
stavio sam, ista poruka, kad stisnem menu na mobitelu pokaze mi se config. error...
iako ga kopiram kod iduceg spajanja sa farom nema fajla MENU.ml u direktoriju MENU??
ne moze se k800 cid53 crossflashati u k810 jer ekran samo blinka ko lud nakon flashanja i ne mozes niti pin upisati,probao sam pa valjda ja znam bolje onda.probao sam sa dosta main-ova i fs-a i nikako nije radilo,navodno zbog display drivera koji se nalazi u main-u kako kazu ovi sa se-nse
Cudno..evo sad ga mozes flashat... ;)
ehej ljudi moji,
molim vas za malu pomoć, čitala sam i čitala ovaj topic, ali mi još uvijek jedna stvar nije jasna, početnik sam u ovome pa se nemojte ljutit ako su pitanja glupa.
imala sam problem s jar aplikacijama, nisam ih mogla instalirati na mobitel ni instalirane pokrenuti pa mi je jedan forumaš savjetovao da ga flasham.znači napravila sam prve korake, instalirala xs++ i on mi je promjenio automatski CID49 u 52, a verzija R1ED001
je ostala ista. koji linki za flashanje sada trebam skinuti? i da li flashanje znači da u mob k800i stavljam softwear drugog mobitela?
naime, u jednom trenutku korištenja mobitela mi se dogodilo da više nisam mogla pokretati java aplikacije ni instalirati ih pa mi je savjetovano da flasham mobitel.
molim vas pomozite
Trebas skinuti full firmware pack (znaci MAIN, FS i custpack). Linkovi su u prvom postu u ovoj temi.
Flash ne znaci nuzno stavljanje softvera sa drugog mobitela (to se inace zove crossflashing). Za rjesenje tvog problema ti nije ni potreban "tudji" softver, samo stavi obican K800 softver.
Samo pazi, ako ti je telefon prije bio zakljucan a sad je otkljucan, vjerojatno je otkljucan patchem. Full flashem ce se obrisati taj patch, pa ce telefon opet biti zakljucan. To se lako rijesi ponovnim stavljanjem patcha. Cisto da znas. :)
Jos jedna napomena: ako slucajno imas CID53, zasad mozes flashati jedino jdflasherom, i ne mozes ga (jos) patchati, znaci ni otkljucati...
hvala, to me i zanima koji od svih linkova nabrojenih da skinem....
pokušala sam
K800i CID49, verzija R1ED001, ukljucen srpski, madjarski, engleski...
Fs http://rapidshare.com/files/50667653...OPE_RED49.fbn/
Main http://rapidshare.com/files/50673688..._WI_RED49.mbn/
Custom http://rapidshare.com/files/50932318...S_E_EUROPE.zip
ali mi se na samom početku flashanja pojavio eror i nije moglo nastaviti.
a što se tiče zaključavanja, mobitel mi je sada otključan, ali takvog sam ga kupila, nije mi bio u servisu,l da li to znači da će mi se nakon flashanja zaključati i što će se točno zaključati?
sorry zbog toliko puno pitanja, ali sam tek otkrila ovu stranu mobitela :)))) i nitko sretniji od mene :)
Evo, ja sam ti sa foruma.hr- onaj koji ti je savjetovao da flashas. :)
Neće ti ovaj firmware zato što sad imaš (kao što si sama rekla) cid52.
Znači treba ti cid52 firmware.
Link na najnoviji cid52 k800 firmware imaš ovdje na prvoj stranici. (k800 r8bf003).
Ako si mobitel kupila u slobodnoj prodaji (znači, ne kod tcoma, vipa ili tele2), onda se ne moraš brinuti oko zaključavanja.
A ako jesi, i otključala si ga kod servisera (znam da si rekla da nisi, ali čisto informativno:)), onda će ti se mobitel zaključati na jednu mrežu (ne možeš koristiti bilo koju sim karticu)- i trebati će ga patchati, što nije nikakav problem.
hvala puno.mislila sam da je jednostavnije pitati na ovome forumu kad si već dao link nego tamo gnajviti(da ne ispadne da ti nisam vjerovala!) :)
kupila sam ga kod t-mobila, a dobro ako se zaključa znam gdje ću tražiti pomoć :)
e a da se pohvalim, sada više mi ni ne očitava slike sa memorijske kartice u folderu foto album (dok ostale dijelove čita)
hvala, i javim se kad zapne
Imam problem sa k800i cid53 r8bb001 htio bih ga flashati ali nemogu javlja "can't build loaders chain" i flashanje stane,čitao sam da je moguče ga flashat preko jadflashera i skinuo sam sve šta je potrebno main,fs i custpack naravno cid53 ali javlja grešku,uglavnom mobitel radi ,dali se može šta napravit ili ne,hvala unaprijed
Prema kojem si tutorialu radio- ovom?
Brzo se javi ovdje, da si spustiš na cid52, imaš vremena do ponoći (za ozbiljno- potrči :)).
pomozite, flashirala sam mobitel (k800i) i bila ponosan na sebe jer mi je uspjelo i rješila sam problem nemogućnosti instaliranja java aplkacija, ali mi se sada pojavljuje drugi problem. svaki put nakon što osdspojim mobitelk sa usb-a ili kada ugasim mobitel pa ga upalim , javlja mi se opcija da formatiram memorijsku karticu. formatirala sam je preko kompjutera, ali opet mi se isto događa. a kada je pokušam formatirati direktno iz mobitela, onda me traži kod zaključavnja mobitela za koji nema pojma koji je. molim vas pomozite
To ti je novost u novom firmwareu. Znaci da kartica, iako radi, zapravo nije dobro formatirana.
Rjesenje je: kopirati sve sa kartice na komp, formatirati karticu u kompu (ako imas card reader, ako ne, preskoci ovo), onda formatirati karticu u mobitelu, i onda vratiti sve nazad na karticu.
problem rješen...ipak hvala na pomoći. naime, ja jesam bila formatirala karticu u kompjuteru, ali mi se svejedno javljao balončić sa tekstom da je formatiram, a u mobitelu je nisma mogla formatirati jer nisam znala kod telefona, ali metodom pokušaja i pogrešaka sam utipkala 0000 i pogodila :) juppy....
e sada da pitam mogu li sada u mobitel ubacivati drivere za zvuk, kameru itd od drugih mobitela iako mi je mobitel k800i?
Mozes, zasto ne? :)
Samo pazi da su driveri prilagodjeni ili barem kompatibilni sa K800.
BTW cestitam na 0000. ;)
još jedno pitanjce, a kako ću znati jesu li kompatibilini? nemoj se ljutit što možda postavljam nebulozna pitanja.... :( ali tek polako ulazim u svijet iza ekrana mobitela :)
i baš sma sretna što sam uspjela rješit problembez odnošenja mobitela na servis...
Sto se tice acoustic drivera, svi u ZAPF formatu bi trebali biti kompatibilni (znat ces po tome da se fileovi drivera zovu *.zapf, a ne *.apf).
Sto se tice kamere, provjeri na mjestu odakle skidas driver da je predvidjen i za K800.
U najgorem slucaju, nece ti raditi zvuk i/ili kamera, te ces morati vratiti originalne drivere, ili probati neke druge. :)
hvala za pomoč,car si največi,uspio sam smanjiti na cid52,:respect:
Malo pitaje: koji su po vama najbolji acoustic driveri za DB2020 od origigi Sony Ericssonovih? I u kojem su formatu oni s W950/W960 (ako ih uopće igdje ima)?
Od db2020 mobova mozda od w880....neam pojma...a w950 i w960 su smartphonovi...pa ni nemres nikak to napravit....
pozdrav ljudi,svaka čast kaj radite s tim mobačima. ja sam tek se zagrijal za to sve. dok sam sve pročital skužil sam da mi je najbitnije imat cid do najviše 52. a ja imam cid 53. i pošto je ponoć prošla, :) , kak da ga sad smanjim na 52? k800 kupljen u t-mobileu,zaključan,jedino sam stavio novi softvare,R8BF003. mislim da bas zbog tog mojeg updatanja i ima cid 53 i zbog toga krivim sebe. al nisam siguran. uglavnom,kaj mogu napravit da omogučim flashanje na x++? i da,meni ne bi smetalo i da ostane zaključan,samo da mu stavim bolje drajvere za kameru,izgled menija, itd., kaj se moze. thx!
p.s. nakon stavljanja novog softwarea,tipke na vrhu moba su izgubile funkciju pomicanja gore-dolje po slikama,sad im je funkcija pokazati samo prvu ili zadnju slikanu sliku,a također prije sam mogao i pomicati "kursor" moba gore-dolje po stvarima u datotekama. antena radija me također živcira,jer na k250i(!) radio lovi više stanica od mojeg k800i,a na istom su mjestu... čak bi rekao i da je video (još) lošiji.
Dobrodošao :welcome:
Ne možeš (besplatno) spustiti cid.
Sa cid53 možeš raditi sve isto kao i sa cid52- samo ne možeš patchati (patchevi služe za dekodiranje i još puno dobrih stvari- tipa prebacivanja pjesmi sa tipkom za javljanje na slušalicama, mogućnost "minimizanja" prozora slanja preko bluetootha.....).
Znači, možeš promijeniti drivere, meni i slično.
Samo je caka što to ne radiš sa xs++, već sa jdflasherom.
Ovdje imaš tutorial za flashanje i mijenjanje drivera, menija i ostalog.
Iako su neki rekli da im mob šteka od kad su ga "prebacili" na k810 cid53.
Ali, ne znam.
Možeš probati, pa vratiti firmware od k800, ako nešto zbrejka.
Ovo sa problemima na novom softu stvarno čudno zvuči, ali nema veze- nadajmo se da će se to sad riještiti.
Sretno!
Javi ako nešto zapne. :)
@georgy, K800 koji je kupljen CID53 se ne može flashati, ekran onda blinka ko lud
@bonjovi, koji model je K250i ? :D
probat cu sam stavit bolji cam.driver za pocetak,a nije K250i SORRY moja greška,nego - T250i http://www.e-xcessories.com/estore/i...t250-White.jpg
Ne mogu nista sa xs++ jer mi kaze da mob nije podržan. A s JDF-om mi se nekako ne eksperimentira, za xs++ sam bar imal hrabrosti, a i videl sam neku korist, a ovako, softver od k810 mi se cini nepotreban na k800, posto ima i nekih problemcica, citao sam.:hm: