Nasao sam neko priopcenje od Samsunga, S2 bi ugrubo trebao pojeftiniti 10%.
Printable View
Dva noob pitanja:
- može li se SGS2 updejtan na službeni ICS rootati i normalno flešati kao i onaj na GB ili ima nekih ograničenja?
- radi li unlock još uvijek preko kodova i ako radi, postoje li neki naši operateri koji se nedaju otključati na ovaj način? Ako da, koja je alternativa?
Nisam baš u Samsung sceni pa...
Sgs2 na službenom ics-u se može rootati. KOliko ja znam nema ograničenja. Na samsungu je to puno elegantnije riješeno nego na htc-u.
Ja sam svoj sgs2 kodiran na vip meržu raskodirao bez problema. Treba se napraviti root i instalira se program koji izbaci kod koji upišeš i to je to. Prog. je besplatan. Za druge mreže ne znam.
Kakvu kombinaciju koristite za što bolji zvuk u in ear sluškama? Kao što znamo S2 ima jako loš zvučni čip naspram onog od S1.
Jel itko slagao kakvu kombinaciju između PowerAMP-a i DSP Managera?
..evo, mogu rec da sam izvrsil svojevrsno testiranje zadnjih par punjena, i ustvrdil sam slijedeci problem...
Trenutno vrtim WanamLite ROM 12.0 /pda:LPG, phone: DXLP9/, Siyah 3.3.1, znaci zadnja verzija, upaljen je battery profil u CWM-u, u Extweaksu postavljen defaultni pegasus i noop, malo undervoltani 5 step cpu..
Betterbatterystats kaze, da uz jedno punjenje izmedu 2.5-3 sata screen on, ja obavezno imam duplo ili vise keep awake...
:diploma: Evo dio rijesio... cca 40-50% keep awake radio mi je battery monitor pro.. i to nisam stavio widget vec se app vrtio u pozadini i skupljal podatke... jos uvijek je keep awake nesto veci od screen on, ali minimalno... sto se odma primijetilo i na bateriji...
Detaljnije u betterbatterystats kad gledam partial wakelocks od zadnjeg punjenja, s opcijom da prikaze samo one kad ekran iskljucen, na vrhu mi AudioOut_1, nekad mu blizu Alarmmanager...
Sto se tice aplikacija koje koriste aktivnu vezu, koristim viber, whatsapp, face messenger, nacelno su to jedine aplikacije koje aktivno stalno nesto rade u pozadini, cak sam recimo i u play store-u iskljucil notifikacije..
Dakle, moje pitanje iskusnijima... iako sam vec citam o tim wakelockocima.. kak smanjit taj keep awake... jer tu gotovo sigurno izgubim 15-20% po punjenu..
Evo nocas napravil test, iskljucil i wifi i data, i izgubil 7%, gotovo isto kada i ostavim wifi i data da radi... :(
/*Jos sam jednu sitnicu primijetil, da u systemskom battery usage, ne vidi se vise Android Os, u kojem sam takoder mogao vidjet keep awake vrijeme... Dal je to do ROM-a il siyaha?*/ - Do Siyaha je bilo... stavil sam Phenomenal 5.5 Medium... slovi za naj battery friendly.. modificirana undervoltana verzija SpeedModa...
I da, ovaj trenutni phone/modem se nije pokazao previse dobrim, vidio par postova di useri takoder nisu bas pa su se vratili na 11.9, mozda cu i ja.. anyway... nemogu gotovo nigdje dobit full signal... sto je lagano razocaravajuce..
Dali mi moze neko raznjasnit sve ove varijante ovog mobitela?Neki su sa NFC-om,neki bez,neki imaju jacu bateriju,drugi pak imaju bolji ekran pa opet postoji varijanta sa boljim procesorom itd. Takoder me zanima koje su verzije dostupne kod nas?
Hvala
Kod nasih operatera je zastupljena internacionalna varijanta, znaci I9100. On nema NFC i ima 1.2 GHz CPU.
Posedujem ovaj telefon već mesec dana i kada ga uporedim sa nokijom n82 zapažanja su sledeća
1. Wireless gde se sa n82 konektujem sa S2 je nemoguće.
2. Kamera. Kod n82 nije potrebno da mi ruka bude sasvim mirna da bi slika bila čista dali je to zbog carl zaiss optike kod nokije neznam. Sve u svemu za telefon koji sam platio u telekomu preko 500€ deluje mi razocaravajuce. Ovo najbolji telefon kakvi li su ostali.
1. Vjerojatno problem sa DHCPom.na routeru (APu)
2. Instaliraj neku drugu aplikaciju za kameru, poput Camera Zoom i ukljuci stable shot (pretpostavljam da si AF ukljucio)
Naravno da sam uključio stabilicaciju za wireless neznam šta ti to znači.
Povezujem se na svoj wireless ali S2 mora da je mnogo bliži ruteru nego n82.
Koju IP adresu ti dodjeljuje router pri spajanju?
Postoji li mozda na routeru MAC filtering?
Ma vidis da je napisao da se telefon spaja, da ima MAC filtering ne bi mogao.
kako da mobitel vratim na orginal postavke ? prodajem ga pa bi trebao sve maknuti sa njega!
hvala..
Factory reset: Settings-Backup&reset-Factory data reset. Ako imaš CWm, možeš iz konsole napraviti factory reset.
Factory reset: Settings-Backup&reset-Factory data reset. Dali se na ovaj način sve briše kao kada je telefon uzet iz prodavnice. Mislim na instalacije podatke i sve što je nekad bilo ubaceno u telefonu.
Da...možeš dodatno i formatirati internu/eksternu memoriju i miran si.
Nemogu iz ES File Explorera instalirati .apk. Javlja da nema dovoljno memorije te da obrisem neke aplikacije. To je nemoguce jer imam 1.5 GB slobodno. Citao sam negdje o ovome problemu ali nisam u mogucnosti trenutno to potraziti. Probao sam sa app cache cleaner i isti problem.
kakav vam je GPS fix ICS-u jel se što popravilo od starijih verzija androida, ili GS2 još uvijek ima katastrofalni GPS?
ovdje ciljam na GPS bez Wifi ili GSM uključenog, znači čisti prijem
Sad kad si spomenuo katastrofalan prijem odlucio sam to i testirati. I stvarno je katastrofalan :)
Koristim custom 4.0.4 rom i editiran gps.conf sa hr postavkama koliko god to pomagalo. Nisam dirao sirf.conf, budem jednom prilikom.
Obrisan agps data, ugaseni interneti... 5min cekam fiks i nema ga, odustao sam. 2 satelita je nasao.
Upalio sam data net, skinuo agps data, ugasio net i pokusao opet. Sada je nasao fiks za 1min.
Ako je upaljen data net ili wifi, fiks nadje za 5 sekundi...
Dok je izasao, SGSII je imao najlosiji GPS prijem od svih tada dostipnih high end telefona. Nista nisu mijenjali ni kasnijim revizijama, aituaciju malo popravljaju custom ROMovi...