slike u potpisu nikako...:gun:
Printable View
...ovako - u pravilu sam protiv šarenila foruma jer iako svi govore o ADSL-u hrpa ljudi je još na modemima ili na manje propusnim vezama - sad zamisli 10 avatara od 100kB na stranici - promet na serveru - tvoj promet - ukupni dojam...
Po meni maheri na kompu sa sadašnjim mjerilima mogu ćuda napraviti i za to im skidam kapu...
Uglavnom protiv sam povećanja sadašnjeg stanja...
Gifove ili animacije u potpisima u potpunosti ne podrzavam. To nema svrhe osim da forum ucini nepreglednijim, sarenijim i nefunkcionalnijim.
Sto se velicine avatara tice, razumijem da je 65x65 na monitorima visoke rezolucije vrlo, vrlo minijaturno, mozda bi se i moglo razgovarati o nekome povecanju rezolucije, ali "tezina" avatara bi pri tome mogla biti povecana samo razmjerno. Sto znaci da ako sa 65x65 dopustimo 100x100 to je povecanje od cca 50%, pa se shodno tome i "tezina" doticnoga avatara povecava 50% na sada dopustenu (dakle 5 kb + 50%).
Uz opasku da prije bilo kakvih zahvata na ovome definitivno svoje misljenje trebaju dati ljudi koji znaju u kakvim se uvjetima na serveru forum vrti (dakle joker i zappan).
Osobno, ne bih dirao niti jedno niti drugo, ali nisam jedini ovdje.
...he, he - to ti je povečanje za 136% (sa 65x65 na 100x100) - računaj... ;)
Ja sam ZA da velicina avatara bude vece ali nikako da bude slika u potpisu,pogledajte dotsis.com našta to liči koda si došao na party povodom Uskrsa...
Evo ovako... što se tiče funkcioniranja foruma i prioriteta učitavanja.
korisnik koji pregledava forum, prvo na forumu učita sve postove i sve tekstove. Slike poput avatara se uvijek posljednje učitavaju, osim ako su spremljene na računalu u cacheu.
oni koji koriste GPRS imaju opciju da ugase primanje slika, a imaju i opciju na forumu u control panelu da ugase slike i pojednostave izgled foruma, tako da za njih ne bi trebao biti problem.
forum ako poveća sa 65x65 na 100x100 neće uopće narušiti izgled, ni na jednoj rezoluciji. Ta kockica od 100x100 lijepo stane u profile table.
Dalje, što se tiče bandwitha. Na forumu možete ostaviti 5KB max, ali onda stavite mogućnost linkanja na druge slike do nekih 20 KB
tako ne trošite svoj bandwith i prostor.
evo pitanje problem sve riješeno i šta se čeka? :)
edit:
osim toga bih molio da maknete sve one stare defaultne avatare od strane foruma za nove korisnike i dodate neke nove avatare...
mislim da je vrijeme starih eriksona, aladina i pikačua sa bulbasourom odavno prošlo...
a na netu se mogu naći lijepi paketi avatara koje je lako dodat
slazem se skrompirkom.
ljepse je vidjeti vece avatare i forum bi izgledao ljepse i suvremenije..
a radi se ipak o neznatnoj kolicini kb-a koja nece nikom ispraznit dzep kad im dodje dsl racun.
mislim da je ipak bitnije da i ovaj nas forum prati 'trendove' i da bude na razini (ostane) :)
i to što kažeš, moj trenutni avatar je 1,9KB
da ga hoću mogu ga smanjit na 1Kb
ovo je faktor kompresije 8, a defaultni za jpg je 20
Kako sam vec i rekao...u nacelu se slazemo.
Sve ovo bi moglo ici u paketu sa promjenama izgleda foruma (o cemu se keko dobro moderator znaju vec raspravlja u skrivenome dijelu foruma). Moj je prijedlog da doticne promjene obuhvate i smajlije (po tome pitanju je nesto vec ucinjeno ali to treba finalizirati) i defaultne avatare, i eventualno dopustenu velicinu avatara i nadam se skin foruma, a ako bode volje i vremena mozda jos i reklamu za sam forum u njegovu zaglavlju.
Ipak, kako sam i rekao...nista se od ovoga nece uciniti odmah i naprecac. Ovo su izmjene za koje treba provesti raspravu (koja je kako rekoh vec otvorena u mod podforumu) i svoje misljenje i prijedloge trebaju dati svi mjerodavni, pogotovo joker i zappan.
ok, mislim da je ovim zadnjim postom Bimbia ova tema oko avatara zatvorena, sada je na njima da odluče i sprovedu neke promjene ;)
Očekujemo neke rezultate bar unutar mjesec-dva :D ;)
Ja bi da promijenite skin foruma npr. kao onog ogame foruma
Potpun odgovor na ovo sam ostao duzan...
Session sam po novome podesio da traje 20 minuta.
Mislim da je navedeno vrijeme trajanja optimalno, jer bi sve duze od navedenoga bilo neproduktivno i potencijalno bi uzrokovalo zbrku (jer ne zaboravimo da session timeout opcije ne utjecu samo na markiranje postova procitanima, vec i na vrijeme neaktivnosti nakon kojega se korisnik brise iz Who is online bara u dnu foruma).
ja bi eto dozvolio slike u potpisima i vece avate, naravno ako to pase serveru ,
ja recimo na nekim forumima gdje su dozvoljene slike u potpisima drziv opciju ne prikazivanja potpisa,
svi koji nevolite sarenilo iskljucite i avate i potpise u postavkama i mirna bosna.
ja sam protiv povecavanja dimenzija avatara i slika u potpisima
na rezoluciji koju sad koristim od cca 900x900 px visinu vecine postova odredjuje lijevi dio infoa o forumasu, kad bi se to sad jos povecalo za 35px dobili bi jednu praznu stranicu, nepotrebno.
prvenstveno sam protiv zbog preglednosti foruma, postovi sami po sebi rjedje prelaze 800tinjak znakova, u ovoj temi do sada od dvadesetak postova mozda 5 ih prelazi tu brojku.
iskljucivanje slika forumasima koji idu preko dial-upa je moguce ali u praksi to nitko nebi radio jer se nemogu u browseru iskljucit samo odredjene slike nego sve a to onda ruzno izgleda (mozda ima opcija u vb- za to)
na forumu je vazno doci do informacija i za to nisu potrebni avatari, oni sluze kao lakse raspoznavanje korisnika, ako netko zeli veliku sliku neka stavi link na svoju stranicu i tamo stavlja slika koliko hoce :)
Zašto se svaki dmi-jev post prikazuje kao da je editiran? Evo primjera:
http://www.imput.net/slike/ZDB03311.jpg
..i još k tome, "editiran" je uvijek u 02:02 / 25.5.'07
zato jer mu je to - potpis ;D
Đizs, sad sam siguran da mi je ono sunce jutros naškodilo :rolleyes:
Dal se da preurediti naćin prikaza infa o korisniku s lijeve strane? Npr da se u postavkama može, osim avatara, ugasiti cijeli info. Ili samo dio, da se prikaže nick, titula i "online/offline lampa" (:rolleyes:).
nije moguce