Probaj re-flashat soft. Ako neće uspjeti, nosi mobitel na servis.
Printable View
Probaj re-flashat soft. Ako neće uspjeti, nosi mobitel na servis.
Fleshovao sam ga ali opet nece....zanima me da li je neko imao slican problem sa senzorima i da li ga je uspesno resio?
Zanima me kakva je kamera u video snimanju znaci slika i zvuk, da li je u mpeg4 formatu kao sto je na v640 i zanima me jos kakav je za muziku da li je dosta glasan naspram k800, mislim da li mozda ima dva zvucnika kao sto je u n95.
Ako je slučajno promaklo, hvala unaprijed na pomoći:
- može li se kako namjestiti gledanje riječi pjesama upisanih u ID3 tagove na mobu,
- mogu li se kako ID3 tagovi editirati u pjesmama koje su na mobu, ili svaki put moram kopirati iste na disk, tamo ih izmijeniti, pa vratiti na mob?
@ctodorov,
Video je uvijek u MP4 formatu koliko znam. Za zvuk ne znam, mislim da je onako prosjecno glasan.
@Rainalkar,
Mislim da nista od navedenog nije moguce/podrzano.
@Rainalkar, ima neki program, mislim da se mini lyrics zove, može gledati riječi.
zar minilyrics postoji za mobitele? Imam ga na kompjutoru. Mislim, stvarno je blekasto da mobitel s vrha ponude SE-a ne podržava lyricse, pa i da nije W model.
Ima li kakvih najava o novom FW za K850i? Ili je napušten ovaj model? Koliko vidim za k800i se nađe svako malo noviji FW, brdo verzija... Ipak bi možda se mogao ispraviti pokoji bug - bilo bi lijepo da je malo brži, da baterija traje duže, da se ne restartira itd...slično kao što je kod K800i bio slučaj. Brat mi kaže da mu na k800i baterija traje po 5 dana (najmanje!!!)!?! Meni na K850i traje 2-3 dana, recimo 2 u prosjeku...
Kakva je baterija u K850? Da to nije razlog?
Baterija je standardna koju sam dobio uz njega. tele2 na pretplatu je kupljen prije 2mj. Neznam što mu je - počeo se često restaritrati. Ugasi se pa upali! danas 3 puta... Probat ću staviti ponovo update preko SEUSE i reset napravit. Razmišljam da ga sam flesham - mislim da se može sada to sa A2uploaderom. Gdje bih mogao naći (pouzdani izvor) FW za njega?
Kakva je stvar sa garancijom onda? Može li se onda vratiti FW preko SEUSA da je jednak tvorničkom? - tj. mogu li u servisu vidjeti da je nešto mijenjano... Ako ne uspije SEUSE update i reset i možda da izvadim M2 karticu i tako neke fore... Sto ja znam brdo je toga možda: možda je konektor baterije klimav pa tako malo radi probleme, možda m2 kartica nešto isto radi neki problem, možda je SEUSE update kriv (vidim kako spominju to ljudi), a opet neki kažu da im se i nakon servisa baš to dešava - upravo su izbjegavali SEUSE pa opet gle vraga... Možda se nešto odlemilo, pa treba zalemit... A možda je SE jednostavno zabrljao i sada nikako da izdaju jedan pošten FW koji će učiniti K850i poštenim mobitelom!!! A najprije će bit da nikad kruha od njega... Iako i s tim restartima mi je i dalje odličan mob - ljepši od C905, nešto manji,čini mi se kvalitetnija izrada... Eto, pobrisati ću sve igre, programe,...pa da vidim što će onda reć!
Ma pravac servis - što ću se tu zamarati glupostima! Kupio ga prije 2 mj, dao pare, pretplata 2god... Ima da i dobijem onda nešto za te svoje novce!
imao i ja brod na svom k850 i bio u servisu
poslije toga napravljen update SEUSom na R1FA035 i modam ga koliko možem,main je flešan nekoliko puta(generic i orange)i jednom mi se zblokirao u zadnjih 6 mjeseci tak da je dosta stabilan zadnji firmware(ne velim da nemože još bolje)
dosta ih je razočarano ovim mobom ali ja sam zadovoljan
Ja nisam razočaran...Razočarao sam se zato što se resetira.. :( A još bi se više razočarao da me primora na kupovinu novoga - jer mi je odličan mob! Napravio sam SEUSE update jučer i resetirao ga, počistio sve sa m2 kartice i ostavio samo najnužnije stvari ( par slika, 2-3 programa, koja pjesma za ton zvona, teme samo originalne sa SE službene stranice). Pa ću vidjeti kako se ponaša. Zasad je ok. 24 sata radi bez greške, čak je i brži malo (valjda mu se sviđa osvježenje...) Nadam se da će SE izdati novi FW za njega...pa za boga miloga taj mob im je do prije neznam 3 mjeseca bio tamo na službenim stranicama kao top-model, najbolji, razvaljiva, jede malu djecu, pere veš, samo što ne bere kukuruze po polju... A sada izbace C902, C905 i vjerujem kako će izdati uskoro i neke novije i onda ko vas šiša što ste kupili K850i, nema podrške za vas...Sada nam je C905 najbolji, sad on jede malu djecu, pere veš....
EDIT:
Jedam mali osvrt na kameru kod K850i: čini mi se kako su slike sasvim ok sa originalnim Cam driverima! Malo sam isprobavao ove što se daju naći okolo: jupita,strong...itd, ali mi boje budu prejake, crvena precrvena, plava bude nešto bolja npr. Onda na drugom previše šuma itd... Tako da kada stavim originalne crvena mi je crvena zadovoljavajuće, plava je plava...Sve skupa mi izgleda Ok za jednu kameru na mobitelu. Neprirodne mi budu slike sa tim raznim driverima. Isto tako i za zvuk, kada stavim na 8 (maximalno) za glasnoću tona kada me netko zove toliko je preglasno da moram utišati - na 6 držim! S time da na 8 čujem da je to previše za zvučnik - počinje lagano krčat... Tako da ne vidim baš neke VELIKE dobrobiti od tih raznih drivera - ili se varam!? Evo ako netko ima neke stvarno odlične drivere za Cam,zvuk neka posta, pa i ja bih da imam bolje...ali nisam dosada našao...
dali tko zna možda gdje bih mogao kupiti samo xenon flash
za k850i ? i dali možda odgovara od k800i ?
jer je moj krepao flash.
hvala
Dobro, a po cemu ovo spada u "tutoriale za rastavljanje"? :angry:
Mislim da ne bi, K850 ima 3 ledice pored flasha, a K800 jednu, i to crvenu.
moze netko reci kakav je taj mob, koje su mane, a koje vrline?
hvala
:wtf:
Padobranac...
Pa postoji cijela tema posvecena reviewu ovog mobitela. Drugi put prvo potrazi malo!
Evo par stvari koje su meni (možda) pomogle spriječiti restartiranje...Pa isprobajte i javite jel pali - nešto kao testiranje na većem uzorku mobitela... Neke sam stvari sam iskušavao i smišljao, a neke sam našao po stranim forumima, neke i ovdje na cafe.mobil - uglavnom, vjerujem da ima tu i dosta gluposti, ali nadam se kako će se iskristalizirati PRAVE upute za spriječavanje restartiranja K850i. Dakle, ovo sam ja isprobavao i koristim:
1. Napraviti flash mobitela - ovo je već poznato, može i sami a2uploaderom a moja preporuka je servis ako ima garancija (ni oni nisu bogom dani, ali eto...) Meni su stavili novi FW i skriptu. Neznam što je skripta, ali već mjesec dana nemam restarta..
2. Ugasiti i upaliti mobitel ponekad - kako bi se na neki način napravio reset jedne vrste, očistila heap memorija koja je možda uzrok restarta...napuni se, pa restart. A napuni se korištenjem multimedije, slikanjem, programima...Možda je predznak restarta treperenje u camera modu kada slikate. Kretanjem kroz meni treperi prijelaz, nije glatko...ili dok snimate video, treperi status linija koliko je preostalo snimanja, onaj tajmer...Dakle, ako ste danas puno koristili multimediju, pjesme, slike...ugasite i upalite mob.
3. Izvaditi memorijsku karticu - možda je ona uzrok restarta. Pa ju onda samo po potrebi stavljati u mob. A ako je već neophodna onda ju što manje koristiti. Znači melodije, tema koja se koristi, programi koje često koristite - prebacite na memoriju mobitela! Slike isto snimati na mob pa kasnije prebacivati na karticu. Mob ima oko 36 mb prostora. To je 25 slika. U svakom slučaju imati što manje na kartici stvari. Možda npr jednu karticu imati praznu pa na nju prebacivati slike itd, može i stalno biti u mobu, a druga - možda microSD da stoji u džepu (ja držim svoju M2 u novčaniku) i na njoj brdo pjesama koje možete slušati na putu, po potrebi ju ubaciti... Vađenjem kartice ćete i dobiti na trajanju baterije. M2 Standby - 1mA; pisanje-brisanje 100mA. A u svakom slučaju ako snimate slike na karticu, imate ringtone melodiju na njoj, temu, ...kartici se češće pristupa, pa to troši struju. A i slikat ćete češće,slušati pjesme.. Bez kartice mi je vrijeme trajanja baterije 4 dana (normalno korištenje), sa karticom 2 dana. Ali kad je kartica unutra daleko sam više slikao,gledao video...itd.
4. Spajati mobitel na kompjuter putem bluetootha - možda je praznovjerje, ali ne spajam mobitel kablom na kompjuter. Možda mu je to uzrokovalo restarte...neznam zbog čega. Ali svakako kad spajam kablom na komp, onda i a2uploaderom počnem čačkati po njemu...a možda čačkanje a2uploaderom "potakne" restarte... Imate adapter za m2 karticu pa začas prebacite što vam treba na karticu. Adapter je gratis u M2 karticu kad se kupi.
5. Ne koristiti flash teme - koriste više memorije, troše više bateriju...možda pad napona uzrokuje restart ili kakva oscilacija u vezi baterije. Dakle neku jednostavnu temu izabarati, što manju. Crysta tema koristi accelrometar, tj. wallpaper koristi. Tako da ako ju koristite, stavite neku sliku drugu za pozadinu.
6. Koristiti statičnu sliku za wallpaper - manje memorije troši
7. Isključiti akelerometar, tj. ne koristiti ga - možda je on uzrok restarta, zapravo velika je vjerovatnost! Zato u multimedia meniju, u postavkama izaberite portret ili pejzaž. Isto tako i u kamera modu u postavkama za slike, automatsko zakretanje -isključiti. Stavite postavku koju koristite i to je to. Ionako ne radi baš perfektno točno.
8. Isprazniti mobitel od gluposti - Netreba vam 50 tema, istovremeno nemogu se koristiti dvije teme. Izaberite jednu i samo nju na mob. Kad dosadi, promijenite ju. Netreba Vam 50 slika za pozadinu. Izaberite jednu. Isto tako melodija zvona. Napravite si 45 sec neke mp3-ice i ona zauzme 200-300 kb, i eto. Što će vam stotine poruka unutra...prenesite ih na komp. Programi: stavite Operu mini i eventualno program-dva koje koristite. Isto tako i igre - što će vam 50 igara. Ja nikad ne igram igre. U početku sam. Sad imam jednu-dvije kad me baš dosada uhvati. Igre troše bateriju osim toga :)
9. Ne koristiti SEUSE update - zna zafrknuti mobitel, možda se počne restartirati...Ako sve radi ok, ne dirajte, tj. ne popravljaj ako nije pokidano.
10. Ne mijenjati drivere ni za što - Nemam ništa protiv drivera, rado bih isprobao one za zvuk, pa za kameru da slike budu bolje...ali u biti, sumnjam da imaju neki stvarno odlični driveri za zvuk pa da ih stavim. Nije drastična razlika... Isto tako i za slike - nema velike razlike. Jedni driveri poboljšaju slike vani, ali su unutra lošije i obratno. Sličice u meniju, indikator baterije, signala...sasvim ok saznam status baterije i sa standardnim slikama. U svakom slučaju radije imam ispravan mob bez restarta, nego da se svako malo restarta ali su mi najlješe sličice indikatora baterije od sve djece... Razumijete me? Ili da "razvaljiva" zvuk na zvučniku - ali između restarta. Tako da predlažem ne riskirati mijenjanjem drivera. Iako možda netko čačka a2 uploaderom sve u 16 pa nema ni jednog restarta...
11. Ne koristite magnetske futrole - moguće da magnet šteti mobitelu. Ja sam ju koristio i kad bi me netko nazvao, dok sam vadio mob, nekako je magnet stisnuo tipku za na razglas. tj, uđe u meni onaj, pa se ja vratim prebacim na telefon zvuk i stisnem zeleno da se javim - i odbije mi se poziv... Otkad ne koristim magnetnu futrolu ne dešava mi se to.
12. Master reset - Da ili Ne - netko spominje kako mu se mob nemože upaliti nakon master reseta...naznam. Ja ga ne koristim. Ako mi se ponovno počne restartirati, napraviti ću master reset, pa ćemo vidjeti. Zasad nije pokidano pa neću popravljati :)
13. Presvijetle slike - Uslikate lice, blic je prejak,spali sliku... Uzmite čačkalicu i malo vate i pažljivo očistite onu rupicu ispod blica...
14. Isključite dodirne opcije - neznam zašto, isključite ih, ak ništa vjerujem da troše bateriju...
SAŽETAK: Nakon intenzivnije uporabe mobitela (multimedija,java...) ugasite i upalite mob. Sve što mob koristi držite u memoriji telfona: igru, program, temu, melodija zvona. Nepotrebne stvari maknite. Ispraznite memorijsku karticu. Koristite jednostavnu temu, jednostavnu pozadinu. Ugasite akceleromatar. Nečačkajte previše a2uploaderom po njemu, tj. ne popravljajte ako nije pokidano.
Evo, konstruktivne kritike su dobro došle! Naravno i iskustva oko restarta... :)
i kaj bi ja trebao procitati temu od 34 stranice?
sta je tolki problem napisat par rijeci?
@mlesic: mislim sve je to ok, korisni su savjeti, ali iskreno, šta će ti mobitel kojeg moraš paziti i maziti kao da imaš dijete ili kućnog ljubimca :rolleyes:
@DomagojR: moja preporuka je da zaobiđeš ovaj mob, to ti govorim iz iskustva, ja sam ga imao par mjeseci i totalno me razočarao :-/
Mobitel je odličan. Dizajn možeš vidjeti sam po slikama, ali ga moraš uzeti u ruku za potpuni dojam. Kamerija je 5mp i odlična je, slike su sasvim zadovoljavajuće. Naravno nemogu se ni usporediti sa nekim sony aparatom od 8-10 mp i optičkim zoomom od 3-4, ali za iz džepa nešto uslikati su dušu dale. Ako imaš potrebu slikati više, npr rođendane često, fešte neke itd - kupi neki sony za 1000-1200 kn. Iako i ove slike s mobitela kad staviš na komp ti netko tko sa strane gleda neće znati da su sa mobitela. Spominjem malo više kameru jer je stvaro dobra kamera. Malo zafrkava što moraš obrisati zaštitno staklo od kamere, umulja se od prstiju. Ali se i lagano obriše. Bolje mi je to nego izbočina kao kod k800i (stvar ukusa). Nekada slike budu spaljene - to je jer zna prašina zapast u rupicu, tj. senznor za svjeto. Pa kad se to desi, čačkalicom i vatom to počistiš i miran si neko vrijeme. Dalje, što se tiče menija i okruženja -standardno za sony ericsson - kao i kod k800i. nema velike razlike. Naprednije je zeru nego k800. Npr u mulitimedija meniju pristupaš slikama,glazbi,video. Sve na jednom mjestu. Kada hoćeš zvati nekoga, npr mamu - stisneš 6 i 2 i izlista ti u imeniku pod M tko ti je...tj. nemoraš ulaziti u kontakte nego kao da biraš broj nečiji...po t9 principu odbiraš broj ili dva da dobiješ željeno ime. Jako zgodno i praktično. 828 - i zoveš Tatu. Kad se navikneš odlično je. Jedina mana mu je relativno loš softwer. zna se restartirati i zna se desiti BROD. Nemožeš ga upaliti. Ali ga odneseš na servis i nakon toga ti možda radi godinu dana odlično bez problema. Možeš i sam napraviti si novi soft na njega. Ima program. Ja sam ga kupio, radio mi mjeseca dana odlično i nekako kada sam počeo čačkati po njemu, flash teme, driveri ovi, driveri oni - počeli su restarti - i po 2-3 na dan. Pa BROD. Odneo ga na servis, i sada radi bezprijekorno već neko vrijeme. Prezadovoljan sam. Dizajn mi je odličan. Sviđa mi se jer nema grbu nazad, malo je deblji, ali to mi je ok, nevolim JAAKO tanke mobitele. Recimo c905 mi se baš nesviđa...nekako je prevelik mi -bar imam takav osjećaj. A nema neke velike razlike- osim u cijeni. 5 ili 8 megapiksela - sasvim svejedno. Nema optički zum, to je i dalje mobitel. Ima GPS koji ne koristim, ima wifi koji mi netreba. I eto, to je to. Samo je malo ružniji i klizni je. Ali nekom se možda to baš sviđa. Meni se baš sviđa k850i. i to je to. Pitaj ako te zanima nešto specifično.
Slažem se s tobom. Brat mi je imao k800i koji mu je ispadao na sve strane, propne se na motoru a on mu iz džepa ispade od trenerke. klizi po cesti, po ekranu, ćoškovi mu pootpadali - doslovno...i nikada se nije ugasio, baterija mu nije ispala, ma ništa... i prodao ga takvog za nekih 600 kn prije 3-4 mj. i kupio novi za 900kn. Tako da se on meni smije kad ja svoga pazim, mazim. Ali kad sam zapeo sada s njime - potpisao pretplatu i eto. Da sam znao da je toliko razmažen ne bih ga uzimao...Ali opet, sviđa mi se, dobar mi je...Kad radi, odličan je. Nije baš da ga mazim i pazim nešto ekstra, to sada isprobavam da vidim šta bi mu moglo biti uzrok restarta. Svaki mob pazim donekle, dok brat moj šuta okolo mobitele... Da sada uzimam mob, možda bih C905 uzeo, ali mislim da i on ima svojih mušica, zar ne...Kada sam kupovao, trebao sam izdvojiti još 700 kn razlike da bih uzeo c905. Tako da sam odlučio k850i za 800kn tele2. Nijedan mob nije savršen. Ja bih preporučio k800i - to je stvarno mobitel na mobitelima - veteran! Stvarno nemam primjedbu na taj mob...kakav c905 i k850...K800 je klasika!
A jbg... Da ja razmisljam o mobitelu, upravo bi tako napravio - procitao sve sto nadjem o njemu.