ODG. Milsav-zd
Takodjer koliko i ja znam, za X10 jos nije obezbijedjen hrvatski jezik za glasovno biranje.
Moze bit da postoji jos neka andorid aplikacija, budem pogledao jos dal ima rjesenje.
Bok
Printable View
ODG. Milsav-zd
Takodjer koliko i ja znam, za X10 jos nije obezbijedjen hrvatski jezik za glasovno biranje.
Moze bit da postoji jos neka andorid aplikacija, budem pogledao jos dal ima rjesenje.
Bok
docekasmo i nasljednika se x10
http://www.youtube.com/watch?v=iFldM...layer_embedded
Sony Ericssona Xperia arc
Meni javlja novu nadogradnju softvera, isto se preko PC-a napravi update..nadam se da ce mob jos bolje radit..btw to je za 2.1 verziju
EDIT: sada sam nadogradio software, al nemogu se sjetit koja je prije bila verzija osnovnog pojasa i broj međuverzije al sad je ovakav:
Verzija firmvera:
2.1-update1
Verzija osnovnog pojasa:
2.0.49
Verzija jezgre:
2.6.29
SEMCUser@SEMCHost#1
Broj međuverzije:
2.0.2.A.0.24
onda si imao 1.6
1.6 nemam vec 2mj otkad je izasao 2.1
evo vec drugi put u 15 dana mob mi se ugasio i nema teorije da ga ponovo upalim na tipku.jedino skidanje poklopca i baterije pa ponovo paljenje onda je ok(bater 70%)..imal ko slicnih problema ..da napomenem između ova dva puta sam napravio ponovnu nadogradnju da vidim hoce li to rjesit problem ali nista ..opet se danas ponovilo
meni je mob bio rootan i sve je bilo super..do prekjucer...pisalo mi da je naso update..i ja odem i azuriram ga i odjednom vise nije rootan..nemogu ga ni rootat opet ni sa z4root ni sa superOnecLick..sad mi je spor i baterija se brzo trosi..nekad usteka pa ga moram restartat...nekuzim uopce kakav je to update bio i zasto ga nemogu rootat opet
ODG. kicosivrlok
Mozda bi mogao pokusat vratit na tvornicke postavke/podesavanja.
Tako ce ti ostat 2.1.
Pokusaj ovako napravit.
Bok
zato je potrebno prije update provjeriti dal ima mogućnost root-a
Uskoro multitouch za X10..
to se i meni isto događa sad nakon ove gore zadnje nadogradnje..znači imao sam već 2.1 i sad nemam pojma kakva je to bila nadogradnja ali napravio sam je i nakon toga mi video i youtube trza, zvuk ide ali video steka i trza, onda mi mediascape nije htio otvorit i jos poneku aplikaciju,morao ga je prisilno zatvarat onda mi je neka aplikacija bila ostala u pozadini preko noći što mi je ispraznilo bateriju i diglo temp baterije na 40° , danas vratim sve na tvorničke postavke i opet mi trza video sto me uzasno zivcira,a sad prije nekoliko minuta ekran mi nije reagirao i bio je dosta spor pa mi je iskočio onaj prozor žao nam je zaslon ne reagira, tako nešto i kad scrollam "zaglavi se" i ide dok ne taknem ekran..kad ugasim pa upalim mob radi sve ok ali onda nakon nekog vremena opet sve isto..da li je moguće da je zbog te nadogradnje jer me ovo zivcira i takve stvari me odmah tjeraju da promijenim mob...
nakon sto sam 4 puta otiso na repair softwera probao sam i tvornicke postavke..nije uspjelo...ja sam od prije imao 2.1..rootan je bio i na njemu Eminence costum rom..nekuzim jednu stvar..kakva je to bila nadogradnja da mi je sje.. cijeli mob.. Dark smiley...imamo identicne probleme...probao sam sa svim verzijama z4root i Super One Click da ga rootam..ali nikako neuspjeva..dode mi da ga prodam i kupim desire HD ..jer imam xperiu samo zato sto cekam da rjese 2.2.1 froyo costum rom da mu rjese kameru i video...ako neko moze pomoci i rec mi kako da ga rootam ? nemam vise ideja..
jel iko pokusao dobit kakve inf od nazovi se hrvatska o ovom updateu a i o ostalim problemima ...ak neko zna link na face od njih pa da ja popricam s njima ,onako ljudski mada nebi trebalo
jer mi je pun kujac ove komedije s se x10 ponajprije s baterijom(s taskom jedva dan da izgura) bez njega i s malo price jos i manje...komedija
Sada me bacate u bedaru jer sam mislio nabaviti x10 kao vjerni SE-ovac :( Izgleda da će galaxy S igrat ulogu.
u mene je soft 2.1-update1
kod mene nema nikakvih problema o kakvima pricate i baterija sa task killerom drzi i do 3 dana.
edit:
mozda je kod vas problem u nekom programu koji radi u pozadini ili vam task killer ubije neki od sistemskih programa.
Advanced Task
Documents to go
Color note
Extreme Call Blocker
Handcent sms (moded)
Ndrive
Motonav
Rock player
Vignette
jetVD
Vrijeme
evo popisa aplikacija koje koristim
sto se tice taska kazem razlike su minimalne,3 dana sam imao prije ove nadogradnje na 2.1 od tada tesko
ja skinem mob s punjaca ujutro..odem radit..do 12h je vec na 70% a nisam ga ni tako skoro..imam task killer i nerade mi programi u pozadini koji bi mogli posisat bateriju...mob je dobar.nemos rec da nije.ali ja se nazivciram oko tih stekanja...kad je bio costum room na njemu bio je predobar..s ovim updateom su sve sj...ja cu prec ili na desire HD ili na neki mob sa windows mobile..mozda lg optimus 7 ..neda mi se vise bedirat oko ovakvih gluposti..
Jesi li ikad pomislio da je upravo task killer onaj koji bi ti mogao unistavati bateriju? :jehon:
Postoje cijele teme i litanije oko toga, prelistaj malo teme u Android podforumu, nema smisla opet sve ponavljati.
Jos uvijek ne kuzim zasto ljudi toliko inzistiraju na tim task killerima kad se svi slazu da samo rade stetu cijelom sustavu... :rolleyes:
meni bez task killera baterija jedva izdrzi dan.ovako mi traje i do 3 dana.(sad dok pisem baterija mi je na 50% zadnje punjenje prije 2d22h1min,23s,ne gasim ga preko noci)
ono sto sam ja uradio je u postavkama iskljucio automatsku sinkronizaciju i pozadinske podatke,svjetlina zaslona na najnize,wifi i bluetooth iskljuceni,program task manager(free na marketu),ubijem samo one procese koje rjetko koristim (primjer kako je kod mene:kad upalim mob u task manageru su vidljivi ovi procesi:3g watchdog,arhiviranje i obnavljanje,color note,fancy widget,folder organizer, gmail,kalendar,maps,market,mixzing,poruke, preglednik,tapatalk,timescape,traffic counter,vodič za postavljanje,winamp,xperia flashlight - ovo su samo programi koji se pokrenu pri paljenju telefona,osta li se ne pokrecu sa sistemom) samo klikam na procese koje zelim ugasiti i onda to izgleda ovako:3gwatchdog,arhiviranje(radi mi svaki dan arhivu),fancy widget,imenik,poruke,traffic counter.i tako baterija nepretjeranim koristenjem izgura 4 dana,sve sta se od programa naknadno otvara vidi se u task manageru i potrebno ih je nakon koristenja gasit (npr.pokrenem neku igru kad zavrsim igrat ostane radit u pozadini i potrebno ju je gasit da ne cuca bateriju)uz surfanje,slusanje mjuze koji video,snimanje izgura 2 dana,sto je po meni sasvim dovoljno.
eto nadam se da ce nekome ovo pomoc...
gledaj...imam task killer ali samo widgets na zaslonu..kad mi treba sam stisnem i on mi pogasi..nemoguce da on vuce bateriju kad pise da trosi 2% ...
eo vec sam napravio kompenzaciju...mjenjam xperiu za laptop i dajem nesto para..i za koji dan uzimam htc desire hd ...neda mi se vise natezat oko xperie da cekam kad ce bit update za multitouch i ostalo..ali hvala na savjetima :)
ODG.
Uopce nisam primetio vezu Baterija - Task Killer.
Moze pomoc oko upravljanja programima, te da se oni brze zatvore, ali od toga nece biti toliko dulje koriscenje baterije.
Mozda bi pak ti programi mogli napravit i problem mobitelu. Treba bit oprezan.
Bok