Ti tvrdiš da mobitel koji je na Tele 2 mreži nema signala od T-coma a odmah pored mobitel koji je na T-comu ima signal?
Svašta!Bedastoća na kvadrat!
Printable View
opet lazi...mob bez problema prebacuje sa t2 na t-mobil....i to odmah...ako tko nevjeruje neka ide od primostena prema trogiru..ima puno puno rupa gdje nema signala t2...ali bez problema se prebacis na t-com.....narazumjem zasto ljudi ovdje samo pisu gluposti i lazi...
To nisu laži. Kod mene na vikendici je tele2 signal jako slab (skoro da ga i nema) i mobitel se često ne prebaci na T-mobile mrežu, već kad me netko zove javlja da sam nedostupan. To vjerovatno ovisi o mobitelu, ali moja nokija e65 dok prima bilo kakav tele2 signal, pa maka i vrlo slab i neupotrebljiv, neće se prebaciti na T-mobile.
@hrc777
Pa zar ne pomaze u tom slucaju rucno prebacivanje na t-mobile signal.
Meni se zna desiti u Slav.Brodu uz Savu da mi uhvati BiH mrezu pa onda rucno idem prebaciti na t-mobile i onda je ok.
gluposti i lazi ili osobno misljenje? ako ja napisem da meni gubi signal i ne prebaci odmah to nije niti glupost niti laz. moze biti stvar mobitela, stvar mreze ili mjesecevih mijena, ali dogadja se. Recimo drzi ti ga na tele2 dok u potpunosti ne izgubi signal i tek onda se prebacuje na tm ili prebacuje na tm kada jacina signala padne na jednu crticu. Sada mozda pricam gluposti, ali brzina prebacivanja se razlikuje od mobitela do mobitela i vise puta mi se dogodilo da mi prekine razgovor, ne zeli poslat poruku itd dok se prebaci ta tele2 na tm i obrnuto.
Npr odes u rijeci u tower centar i onda kada si na 5. katu imas super tele2 signal, a kada se spustis na prvi i odes malo u unutrasnjost signal se pocne gubiti. I konstantno prebacuje mi tm/tele2 i vise imam osjecaj da nema signala nego da ga ima.
Naravno, moguce da imam smece od mobitela (Nokia 5320), ali mi se desava da ti od jednog do drugog kraja ducana jedno 3x promijeni mrezu.
stvar mobitela i to je to, ne vidim sto se pjenite. meni u lici preko ljeta na 6300 je prebacivao bez problema ikakvih, na kraju sam ipak stavio rucno trazenje i odabrao t-mobile da mi se baterija toliko ne trosi i sve pet. ne vidim gdje je problem staviti na t-mobile cim si izvan veceg grada i nemas problema, bokte operacija od 30 sekundi.
za vas ljencuge je Vip i t-mobile, tako i tako su na tim mrezama sve samo ljencuge kojima se ne da prebaciti na jeftinije i bolje (tele2) pa ce te imati ekipu za zajednicko ljencarenje. :P
Evo da se i ja uključim u raspravu...
Na curinom mobu svaki put kad se ulazi u Zg, dakle odma poslije ivanje reke, nestane tele2 signala skroz, bilo na automatskom biranju bilo na ručnom pa da se prebacuje na t-mobile mrežu. I tako s 2-3 razl. aparata, nije samo do njenog 1 moba. Signal dođe tek negdje oko križanja s radničkom cestom, ili prije uz višestruko gašenje i paljenje moba. Katastrofa...
meni nesto nije jasno. jel na tim istim mjestima nema t-mobile mreze? ako je ima, neka stavi na nju i gotova prica. ako je nema, onda stvarno nemam rijeci.
Zasto je problem kad se ide u Zagreb? Sta u Zagrebu nema T-Mobileovog signala? :)
Pa dobro ljudi prebacite ručno na t-mobile i tak vam je svejedno na kojoj ste mreži. Kolko sam ja skužil kad uđeš u ZG mob će se automatski prebaciti na tele2 makar on bio i ručno podešen na t-mobile. Znači ručno si postavite mrežu na t-mobile i nemate problema.
@project037
Ti to krivo tumacis!
Kad namjestis rucno onda je uvijek na toj mrezi (u ovom slucaju t-mobile) i kad nestane signala on ce cijelo vrijeme traziti taj i samo taj signal.
A suprotno tome je automatsko trazenje koje kad nestane jednog signala (recimo Tele2) onda trazi sljedeci dostupni. I jos jedna sitnica kod automatskog ti isto mozes namjestiti t-mobile signal ali ce on cim uvidi da je Tele2 signal jaci prebaciti se na Tele2 signal ;)
Ma to je OK kaj ti pričaš ali t-mobile ima signal bilo gdje i definitivno je najbolja mreža što se signala tiče. Tako da ako si u zagrebu imaš tele2, al čim ideš van Zagreba prebaci ručno na t-mobile i nemaš nikakvih problema. Nema smisla tražiti po Hrvatskoj gdje tele2 ima a gdje nema signala kad t-mobile ima bilo gdje, a plaćaš tele2.
@project037
Mislim da je ovdje bila prica o osobi koja cesto putuje u Zg iz nekog mjesta gdje nema Tele2 signal pa je vjerovatno zamorno svaki put kad se udje u Zg (treba i znati gdje prestaje t-mobile roaming u Zg tocno) prebacivati na Tele2, ali to se ne moze bolje rjesiti.
Ne znam ništa o crnim rupama, barem ne ovim telekomskim, ali mogu posvjedočiti da postoji situacija tipa: dva moba ,jedan Tele2, drugi T-mobile, oba ručno naštimana na T-mobile. T-mobile pun signal, Tele2 nema signala, i kad ga nazoveš, javlja da je nedostupan, to zna potrajat desetak minuta do pola sata.
E sad , jel to T-debil "ne da" roaming ili mu je Tele2 među preorao, nemam pojma, ali ovakve situacije postoje, vjerojatno im dijele prioritete, pa je po logici stvari Tele2 manji prioritet.
Sve je već napisano, samo treba čitat...
Na ulazu u zg sa naplatnih kućica ivanja reka, čim se malo odmakne od istih, i na obilaznici, malo prije ranžirnog. Nisam tuntlek, imam mob od 92.god. dok je lovljenje signala 099 bio svakodnevni sport, ali ova sr... sa t2 i roamingom nepostojećim tj neostvarivim baš u zg su prežalosna...
Netko se smijao što sam napisao crne rupe, pa ajde kreativac nazovi ti to drukčije... Glupa je situacija i jedino što mi pada na pamet vezano s tim je crna rupa...
Koliko ja znam, kod Ivanje Reke ima kakvog-takvog Tele2 signala (kad krenes prema ZG onda se pojacava), a na obilaznici je sasvim dobar, a vecinom cak i 3G, pa stoga ne vidim razloga za koristenje T-Mobilea na tim mjestima.
Navedena područja računaju se već pod ZG i normalno je da tu ne radi T-Mobile roaming. Roaming je omogućen svugdje izvan ZG, pa putovao sam po cijeloj HR i svugdje je gdje nema Tele2 radio T-Mobile, čak i na najzabitijim mjestima.