Budući da mi nitko ništa ne odgovara...probao sam preko Kiesa...0 bodova...kaže da je zadnja verzija LG3 (VIP) i da to i imam na mobitelu...niš od LH1 :-/ Kak drugi sa VIPom imaju već?
Printable View
Budući da mi nitko ništa ne odgovara...probao sam preko Kiesa...0 bodova...kaže da je zadnja verzija LG3 (VIP) i da to i imam na mobitelu...niš od LH1 :-/ Kak drugi sa VIPom imaju već?
Znaci uspio sam vratit svoj serial number i pod imei mi vise nije genericki nego mi pise unknown... na pola puta do uspjeha ili se samo nadam?
xlr je popunio svoj prostor za pohranu privatnih poruka i nije u mogućnosti privati nove poruke prije nego što obriše nešto od starih poruka.
kolega aj obrisi inbox :D
Ili ga recimo nemoj gnjaviti na PM. :whistle:
Forum je tu da se problemi rješavaju javno, tako da i drugi u sličnoj situaciji znaju što napraviti.
Slažem se za ovo gnjavljenje na PM, uf što to ne volem, ali ovaj put sam ja njega gnjavio ;) Ovdje bi bili previše offtopic i sumnjam da bi bili od koristi jer eto lakog rješenja zasad nema.
da li gasite mob preko noci?
Naravno zanima me sto dulje trajanje baterije?
Osobno ne gasim nikad, čak ga često ostavim spojenog na wifi. Doduše ja imam drugi telefon koji je poznat i priznat po iznimno dugom trajanju baterije. :)
Čuo sam i od drugih da je trajanje baterije na SGSIII čista smijurija i da se tu najvjerojatnije ne da puno napravit, da je najpametnije uzet ili rezervnu bateriju ili kupit aftermarket bateriju većeg kapaciteta.
Baterija preko noci (spojen na mobilnu mrezu) uz sinkronizaciju i sve ostale gluposti (viber,whatsup,fejsbuk i sl.) u stand byu trosi 1% za sat vremena.
Mob stoji upaljen uvijek, spojen na 3g ili wlan, zavisi kako kada... imao sam htc one x prije sgs3 i mogu reci da se htc moze posramiti ! dosta slusam muziku na mobitelu i baterija na samsungu kao da je duplo jaca ( sto se reproduciranja glazbe tice ) ... najmanji problem je ubaciti punjac u ruksak/dzep i pofurat ga sa sobom...
Meni osobno je bitno da meni mobitel preživi do spavanja...svaku noć ga stavim punit kao i svaki mob prije. Uključeni su mi i wifi i gps i 3g i ekran na 70% fiksno non stop. Kad dođe do 5%...bio je bez punjenja 20h a vrijeme upaljenog displaya (znači koliko sam ga stvarno koristio je uvijek iznad 4h. Uglavnom ga koristim između 3-4h dnevno, u to je uračunato baš bilo šta...tipkanje, zvanje, surfanje, igranje... WhatsApp..viber, facebook, gmail..sve je uzključeno...wheather ažuriranje također...
Po meni je to zadovoljavajuće...jer svi prije androidi nebi izdržali niti pola. Na vrhu trajanja baterije mi je iphone4/4S, taj mobitel nikad nije pao ispod 30% na kraju dana...koliko god visio na njemu...
Sve u svemu, zadovoljan sam baterijom na S3...
Takvog sam i ja razmisljanja. Da mi izdrzi od ujutro do navecer sta god radio na njemu. Ne vrijedi mi nista da baterija traje dan i pol ili malo manje od 2 dana kad ga ionako moram punit svaku noc da budem siguran za iduci dan. Mislim da je baterija uz stock rom, stock kernel i ukljucene sve opcije koje uredaj ima odlicna. Uz odredena odricanja, neki drugi rom ili kernel bila bi jos bolja al ne toliko da bi 2 dana izdrzao.
Jel ima tko informaciju da zna da netko ima ''octopus box'' ili ''spt box 2'' ? izasao je update da moze repair imei na s3 napraviti, pa me zanima dali itko u RH ima jedan od ta dva boksa ?
Ja neznam sto vi koristite al ja na svome S3 koristim:
a) stock-rom
b) viber
c) whatup
d) skype
e) hsdpa
f) sinkronizacija gmaila i exchangea
i trosi mi 10% baterije po satu... igrajuci igrice, ne trebam ni govoriti koliko trosi...
Sve u svemu, normalnim radom bez igranja igrice izdrzi mi 14h...
Nesto ti nije u redu. Nesto gadno pije batt u pozadini...meni popije cca 1-2% po satu u standby-u.
A imam sve sinkronizacije upaljene...i stvarno ne stedim...pogotovo kad vidim kak vecina drzi osvjetljenje na 20% onda poludim...cemu naprezat se i mucit..stavim fiksno na 70 i batt i dalje ok
Apps:watssap, viber, gmail, fb, weather + pozivi, sms i cca 30min igranja po danu.. stock rom.Izdrzi mi po 20h bez punjenja
Ako skupis sat vremena viska napravi zadnji update ako nisi i napravi factory reset...instaliraj samo provjerene aplikacije pa onda vidi kakva je batt
Pod uvjetom da u pozadini stvarno nema nekih drugih gutača baterije, probaj ugasiti skype. Ove druge aplikacije nisu poznate kao potrošači.
Drugo, manje vjerojatno, ali spominjem. Možda te zeza verzija basebanda. Ako je sve po stocku i mob si kupio kod nas onda bolje da niti ne diraš jer sigurno imaš isti setup kao i ostatak korisnika. Ako si mijenjao baseband onda bi se mogao poigrati s njim. Meni je dosta utjecao na potrošnju na SGS2 (HSDPA signal).
Treće, na kojoj si verziji roma, jesi redovito sve updejtove stavljao? Nedavno je bio jedan mali update za kojeg kažu da popravlja battery drain...
Mislim da bi mogao instalirati Better battery stats i pratiti partial wakelocks statistike (to možeš i na stock romu, ne treba root). Samo instaliraš, napuniš bateriju do kraja, normalno koristiš mob i na kraju dana pogledaš statistike u aplikaciji:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1179809 (imaš apk u 2. postu)
Ne škodi pokušati.
Hmmm, meni je bas cudno da nekima mobitel trosi toliko puno u standby-u. Meni recimo za cijelu noc (cca 7h) na wifi-ju potrosi max 5%, a na 3g mi potrosi max. 3%/7h. Meni je na noteu bila zvjerska baterija i nisam ocekivao da je na s3 toliko bolja baterija. Mozda da evwntualnk nakon nadogradnje probate napravit full wipe ;)
http://i46.tinypic.com/ekhpw2_th.jpg http://i48.tinypic.com/29w8exg_th.jpg http://i45.tinypic.com/2ch2oee_th.jpg
again searching,
ali nist pametnog, stvarni je normalno da na androdiu ne radi alarm kad je ugašen?
Naravno da ne radi alarm kad je telefon ugasen.
Ni iOS ni WP to nemaju.
Evo moja baterija:
http://i49.tinypic.com/mshzz6_th.jpg http://i50.tinypic.com/t9xumx_th.jpg
Današnji pametni telefoni su prava mala računala, neki ravni laptopima od prije par godina, drugi ravni čak nekim današnjim laptopima. To je super za svakodnevno korištenje, znači da su brzi i moćni, no ja još nisam vidio nijednu aplikaciju za klasično računalo koja bi bila u stanju upaliti računalo koje je potpuno ugašeno. Na ovoj klasi mobitela vrijede ista pravila.
BTW zamolio bih članstvo da ne linkaju više ogromne screenshotove. Ili ih smanjite prije uploada ili ih linkajte kao thumbnailove. Ako Tapatalk ne podržava nijedno od toga (nisam isprobao), zamolio bih vas da pričekate dok dođete do računala pa onda to obavite kako treba.