-
Evo nakon mjesec dana korištenja mobitela mogu reći da sam općenito zadovoljan s njime Dvije stvari me smetaju, baterija koja izdrži u najboljem slučaju dva dana i radio koji nema rds funkciju. To nisam mogao vjerovati, svaki SE koji sam imao do sada je imao rds a satio ga nema.
-
Sta se baterije tice mislim da je sasvim normalno, meni takodjer traje od 1,5-2 dana a ako izgasim 3g onda 2dana i nesto sitno....sve ovisi koliko surfam (zna ponekad potrajati i dan kod extremnog koristenja li niti jedan drugi nebi takodjer izdrzao vise). Meni je najveca mana sta nisu preglednik interneta malo bolje napravili tj kad moram na neku sredinu pojedine str ili nedaj Boze na kraj onda moram ka manijak vrtit prstom. Skyfire je po tom pitanju bia puno bolji. Opcenito nakon jedno 8mj upotrebe sam zadovoljan. Sve sta mi treba ima. I da....da ne zaboravim onaj famozni SE port me pocea lagano zafrkavat kod punjenja tj ponekad moram malo ''lomiti'' onaj priklljucak da uvati ali necu se previse buniti oko toga jer sam unaprijed znao sta me ceka. Kad sam ga kupovao prvenstveno sam tia neki smart phone sa xenon flashom obavezno, vidim da ni sada nakon tih 8mj nema drugog izbora tako sta se toga tice nisam zazalio sigurno. Da mi taj blic nije primaran dalo bi se uzet bolji, brzi ali posto je - Satio mi je jedini izbor.
-
Jel netko stavljao Sygic navigaciju na satio? Htjeo bi je staviti ali nisam siguran u postupak instalacije pa ako netko zna neka stavi upute.
-
-
Probao sam po tome raditi ali nikako ne ide. Ne znam da li postoji neka razlika između instalacije na Nokiu i SE.
-
sony ericsson Satio
Imam sony ericsson Satio (nije da se hvalim kazem cinjenicu) Kupijo sam ga skoro,sve je dobro i telefon je mrak.Imam jedan mali problem s njim,čaćkao sam ga neki dan i sada mi je namjesteno kod dolazecih poziva da mi je displey iskljucen (mrak je na njemu)i nevdim ko me zove i nemogu preko tacha displeya da prihvatim poziv.Samo kada prekinem upalise i onda vidim .Hvala
-
Procitaj pravila foruma, ne otvaraj nove teme bezveze, a kad otvaras, barem otvori u pravom podforumu.
-
Pozz,
imam problem sa satiom, nekad mi se desi da na ekranu pritisnem 3 on otkuca 1 ili 8 a on 7...
Radio sam update al nakon nekog vremena mi se opet isto desi...popravi se samo nakon nekoliko minuta. Mobitel je stalno u onoj njegovoj originalnoj futroli...zna li iko sta bi moglo biti?
Hvala.
-
@ mr mirva. ako ekran ne funkcionira dobro nakon updatea, servis moze pomoci
-
Citam po forumima i sluzbenoj stranici...navodno moze biti da se ekran isprlja (nema zastitnu foliju) i da se taj problem rijesi ciscenjem...po meni smijesno al ko ce mu ga znati...
I sta sam jos primjetio....na nekim se satio ima ikona (prva) PlayNow a kod mene je jukebox...da li je to isto ili se to moze promjeniti ili sta...
-
možes promijeniti ikona sa MenuEditor
-
Odlučio sam se za Satio. Kupujem ga sljedeći tjedan. prelistao sam sve o njemu, ali posebno me zanima navigacija na moru, karte i sl. Dali se može instalirati na satio, na taj način bi uštedio puno jer nebi kupovao gps za brod.
Nisam vidio nigdje temu o tome. Imate li kakva saznanja.
-
Jesi li pogledao u S60 podforum? Vjerujem da ces tamo naci sve sto te zanima.
-
meni je ovaj mob crkao nakon dva mjeseca koristenja.. bez obzira sto mi garancija jos uvijek traje, reklamacija mi nije prihvacena jer je bio ogreban na par mjesta i u servisu tvrde da je uzrok pad telefona..
jeli iko imao ovakvih problema i da li je zaista moguce da se ovaj mob pokvari nakon par bezazlenih padova.. meni je sve to previse sumnjivo jer su me mjesec i po vukli za nos i nalazili razne izgovore zasto tel nije jos popravljen da bi na kraju ispalo da je nemoguce nabaviti novi dio koji treba da se zamijeni..
-
Dobra večer,
da se i ja javim u temi, nakon 2 mjeseca druženja s ovim mobitelom.
Počet ću odmah s ovim da više nikad neću kupiti SE. Za Satio su izdali 3 firmware-a, od čega samo 1 vrijedi nečemu, i zadnji firmware je prije više od pola godine. SE više neće pružati podršku za ovaj model.
Što smo mi dobili s tim koji smo taj poluproizvod platili masne pare? Nije to low end telefon, pa bih već razumio, već je to bio flagship model do nedavno, a sad imam mob koji je toliko zbagiran i svaki dan me frustira nanovo.
Ajmo prvo pozitivne stvari:
Kamera - ovo je jedan od rijetkih pozitivnih, ako ne i jedina pozitivna stvar na mobu. Kamera daje fantastične fotgrafije i odličan video (makar meni pretih) a xenon+led je ogromni plus.
a sad negativne,
tipka za unlock je užasno traljava i treba je odlučno potegnut za unlock. A onda čekate sekundu pa i dvije da ekran osvjetli, i dok tako čekate niste sigurni jeste li dobro tipku potegli, pa je potegnete opet i onda se mob opet zaključa.
Ako imate malo uži džep na hlačama potrebna je posebna koncetracija da se mob ugura u džep a da se slider od kamere ne otvori. Čak ni u kožnu futrolu koja dođe s mobom ne možete ugurat mob nego treba posebno pazit. Ako se slider otvori samo pola cm i zatvori, aplikacija od kamere ostane upaljena uz poruku "open camera slider" i tako stoji mob u džepu...
Auto rotate je pola mjeseca radio ok a onda je full usporio i sad nakon 2 mjeseca sam isključio u potpunosti auto rotate funkciju jer bi u svim pozama ili imalo bržim pokretima ekran rotirao na sve strane.
Baterija je živi užas. Kad je već pola moba debelo od slidera od kamere, mogli su ga cijelog učinit debelog pa da ima jaču bateriju. Ovako ako imalo koristite mob nema šanse da izdrži više od jedan dan. Obavezno kad idete na spavanje mora i mob na punjenje jer nema šanse da 2 dana izdrži i uz najmanje korištenje. Ako idem van i znam da ću se vratit tek ujutro, moram prije izlaska dopunit mob, nevjerojatno.
itd, itd, neću uopće nabrajat sitnice koje također iritiraju pri radu. Mogu zaključit samo da je Satio jedan jako skupi poluproizvod i veeeeeeliki minus za SE
-
Ma da...i frend mi ima satio pa ga isto soft muči jer ga zeza nekada... skupi je proizvod ali u nas. U njemačkoj ga u dućanima mobilnim ima po 300 eura novih a po pretplatama ga za euro daju i to je ok za taj mobitel. Ovo u nas ove cijene su prenapunpane i niko od operatera malo da ga jeftinije ponudi ispod 1000 kn već sad uz ugovor na 24 mj. Skupo. a i minus mu je taj symbian sad. A baterija banana. Ja na svojoj nokiji5230 koliko da drmam po njemu solidna 3 dana izdrži i pohvalno. Satio je definitivno trebao bolju bateriju za takav stroj!
-
Satio
Zdravo.Ja posjedujem Satio i dosada sam prolazio bez neki teski problema,ali sada cini mi se imam jedan ozbiljan problep.Na displeyu mi pise, A critical error occured crvenim slovima.Mozeli mi iko pomoci oko ovoga molim vas.
-
Procitaj pravila foruma, pogotovo ona o naslovima tema.
Sad vidim da sam te vec upozorio... Ajde pripazi malo, da ne bi bilo nezeljenih sankcija.
-
Pozdrav svima,
imam par pitanja vezano za mob...
dali postoji nova jača baterija za Satia? (spominjalo se u topicu da će izaći...)
jeli zadnji firmware od 18.02.2010. ili ima koji novi? (nigdje ne mogu naći...)
Eto toliko zasad... Hvala
-
Čitajući malo temu sve više vidim da taj SE ima debeli minus developerima. Posjedujem jedan Satio i mogu reć nekoliko stvari... Što se hardvera tiče mobitel je stvarno super, ali oni developersi ništa ne rade. Pa nemoš prestat davat podršku za mobitel koji je vrh perjanice što se tiče cybershoot modela. Stvarno mi je nejasno. Da nađem kupca za neku normalnu cijenu odmah bi ga prodao... Treba svakom developeru na korištenje dati striktno jedan mobitel iz perjanice i neka ga slože kako spada. Baš me zanima što studeni nosi od novosti. Bilo bi vrijeme da SE da neki odgovor na Galaxy S...
-
Nadam se i ja da ce izbacit koji normalan android mob po mogucnosti sa xenonom a sta se Satia tice mislim da nista od bilokakve daljnje nadogradnje posto je SE odustao od Symbiana, sta je tu je.
-
Odustao ne odustao njihova obveza bi bila da tu i tamo daju podršku softversku ili da barem isprave ako ima bug-ova, znaći da radi stvarno kako spada pošto je to još vrh cybershota, a ne da se ponavlja scenarij k850! I ja sam nestrpljiv da vidim što novo nude jer već skoro 5 mjeseci ništa novo nisu najavili a sve što imaju im je u prodaji!
-
Pa to što su odustali od symbiana nema veze s vezom. Jednostavno moraju ispraviti greške u softveru, to je njihov posao... Taj symbian mi se nikad nije sviđao, ne znam stvarno zašto je SE uzeo uopće symbian... Danas sam baš prvi put napravio update na Satiu i kamera je tako spora da je to za nepovjerovat...
-
Ma ja imam taj symbian na nokiji 5230 i jako sam zadovoljan...sms pisati je užitak. Samo nema nekih aplikacija i ništa ne razvijaju previše... Satio sam mislio nabaviti, još mi ga frend za 200 eura nudi ali sam odustao... Njemu radi više manje ok ali nekad kamera zašteka ili cijeli zabloka... a već to bi mi išlo na živce a skinuo je najnoviji update itd... stvarno te iz SE developere ne kužim. Najsporije izbacuju modele od svih ovih vodećih pa bar ovo što izbace neka održavaju jer bit će ljudi što će i za godinu-dvije kupiti satio ako je povoljniji u dućanu...ne mislim sad tu na intelkom i njihove cijene od 4.499 kn...lud onaj ko kupi tamo a čim drže cijene valjda i ima takvih!
-
Sony ericsson u1 satio
Pozdrav, sad za sat vremena mi dolazi čovjek prodati Satio.
Ima li kopija ovih mobitela, moram li obratiti pažnju na nešto? Hvala !