da li bih mogao debrandirati svoj v640i preko jdflashera, setool, xs+ ili nekim drugim alatom besplatnom
Printable View
da li bih mogao debrandirati svoj v640i preko jdflashera, setool, xs+ ili nekim drugim alatom besplatnom
Pozz svima. Imam problem sa k850, jednostavno mrtav je jedino sto se pojavi na njemu e da nekad zavibrira kad hocu da ga upalim kad ga spojim na PC nis se ne pojavljuje ne mogu ni da ga spojim na a2 jednostavno nis se ne desava. Neki prijedlog?
ili probati flash ili ubaci boot mog moba ali ako ti je firmware R1FA035
http://rapidshare.com/files/17368822...ootR1FA035.rar
Jesi instalirao FlashDrivere?Posto kazes kad ga spojis na a2 da nista ne reagira?
Meni se isto tako dogadjalo kad sam spajao na prednji USB port...nekad je htjelo nekad ne...Probaj priključit iza....Neznam..meni je pomoglo
Jel mi može netko ''seljački'' objasniti proces debranda?
Evo c/p sa red-gsm: U programu odaberite Add i odaberite fbn i mbn file. Sad odaberite flash i priključite se kao i kod identifikacije. Proces traje oko 15 min,
kad završi, pisat će
ssw file accepted
Elapsed: xx secs
Otpojite mobitel i isključite program, izvadite pa stavite bateriju. Sad treba napraviti finalizaciju. Pokrenite program i odaberite FileSystem tool i spojite se na isti način. Vidjet ćete listu foldera, browseajte do tpa/preset/custom i unutra ubacite fileove koji su se nalazili u Customu. Kad završi odaberite Shutdown FS manager, otpojite mobitel, stavite kartice i uključite mobitel. Prvi puta će vam se mobitel duže paliti, oko 5 min.
Nije mi jasno to u crvenoj boji... odakle mi ti fajlovi koje treba stavit u tpa/preset/custom ?
Pa isto kao i sa svakim drugim alatom. :jehon:
Fileove iz custpacka treba ubaciti na isto mjesto u mobitelu. Kojom god metodom ti drago. Tako je vec godinama, na svim SE (bar dummy)...
Jel mi može netko TKO JE RADIO sa a2uploader-om malo detaljnije objasniti taj dio koji ne kužim, može i na pm, hvala unaprijed.
Što je custom pack?
Custom pack je par .xml file-ova (i .itm fileova, ponekad), bez kojeg mobitel ne može raditi. Ako nema tih fileova, pokazivat će error. NAPOMENA: on nije u mobitelu nakon flashanja!!!
Gdje mogu naći/skinuti custom pack?
Custom pack se može skinuti s topsonya, naći na 4sharedu, ili poslati zahtjev.
Kako se ubacuje custom pack?
Kada se skine .zip/.rar file, on se treba raspakirati. Nakon toga, mobitel treba spojitit na A2 uploader, otići u FS tool-u na tpa/preset/custom, označiti raspakirane fileove, i odvući ih na A2 uploader.
E hvala, sad mi je jasnije :)
-to znači da ih ja imam u mobu, i onda ih backup-iram prije ikakvih radnji sa a2uploaderom, i ONDA krenem sa debrandiranjm i ubacivanjem novog software-a itd itd. . . i na kraju kad je gotovo vratim ih na mjesto i gotovo :)
e super, thx.
:wtf:
Kako si sad zakljucio da ih imas u mobu? :jehon:
NEMAS ih. Custpack fileovi se procesiraju kod prvog sljedeceg paljenja i onda BRISU iz moba. Iz njih u mobu nastaju drugi fileovi.
aaaaaaa, joj koja zavrzlama... OK, thx
evo odradio flash FS-a:K850_R1CA037_FS_CENTRAL-EUROPE_RED52 zbog dostupnosti hrvatskog jezika i ubacio sam costum pack ovaj:
K850i_1201-0116_R12A_GENERIC_CENTRAL-EUROPE
Sve radi bez problema jer sam radio po uputama e sad jedino mi je velicina fonta kad dobijem poruku pa je citam ili kad odem da pogledam status preevelika. Kako da to otklonim??
i koja je razlika izmedju gore navedenog costum packa, dakle izmedju
K850i_1201-0116_R12A_GENERIC_CENTRAL-EUROPE i
K850i_1201-0116_R11A_GENERIC_CENTRAL-EUROPE
???
Ne znam kakve veze ima velicina fonta sa flashanjem (ne bi smjelo imati veze), ali velicina fonta se inace moze mijenjati u layoutu, pa potrazi i pogledaj druge teme kako se to radi (prilicno stari postupak, sve je vec objasnjeno).
Sto se tice custpackova, R12A je ocigledno noviji od R11A, a koje su tocno razlike, nemam pojma...
Uglavnom je najbolje koristiti najnoviji, bez puno razmisljanja. :)
hvala na odgovoru, potrazicu to za font poslije ,sad mi se neda, pola dana iscitavam ovo za k850i pa sam premoren i jos samo da pitam dali je bolje staviti verziju R1FA035?? ili da ostavim ovu koju imam R1CA037
evo odradio sam stavio sam zadnju verziju, font mi se isto smanjio....sve ok jos samo da hoce neko pametan napraviti patch za zakljucavanje datoteka, poruka kao na k810i...to bi bilo vrhh:)
To češ se načekati.