ma kakv crni install??? jooooooooj citaj prvu strranicu i sve ce ti bit jasno.. ev puno laksa procedura
pokreni xs spoji mob i trazit ce ti drivere.... das mu to sto si skinuo i onda ides na modanje!
ma kakv crni install??? jooooooooj citaj prvu strranicu i sve ce ti bit jasno.. ev puno laksa procedura
pokreni xs spoji mob i trazit ce ti drivere.... das mu to sto si skinuo i onda ides na modanje!
evo sad sam flasho jaranu k750@w800
sve je proslo glat, osim sto ga xs i dalje ocitava kao k750 iako ima sve foldere walkman telefona i iako ga na telefonu prepoznaje kao w800, takodje izgleda da i dalje ne podrzava flash theme... javite u cemu mozda grijesim...
AFAIK
w800 niti ne podržava flash teme, postoji jedan frimwire koji podržava al' je jako bug-ovit i nestabilan
kak mislis "niti ne podrzava"?
mislim flashovan je k750@800 i postoji onaj directorij tpa/present/system/desktop/flash u koji se ubacuje *.swf file, i kad ubacim .thm file, koji ga poziva ( dakle izmjenjen da poziva swf ) ne dogodi se nista, tema kao tema, nema flash manu-a...
napomena opet da ga XS ucitava kao model k750, a na telefonu je on kao w800...
a da. on je cid 49, i soft je isti kao ivaj u tut-u
KOLIKO PUTA TREBA PONOVITI ISTU STVAR?! :angry:
W800 NE PODRZAVA FLASH TEME. Tocka.
ok ne podrzava, a kako na pocetnoj stranici stoje flash manu-i na slikama??
Fullscreen (animirani) meni??
pod dijelom layout??
mislim, mozda se i ne zovu "flash theme" al opet odakle one slike?
ako se uopste ne mogu koristit, sto su uopste stavljene one slike na tut-u
ili sam ja mozda malo pojesao flash teme i flash manu-e zar to nije isto?
nevazno, mogu li se ili jedni ili drugi ubaciti u k750@w800??
flash teme sadrze flash menu u sebi :loco:
one slike su .gif,znaci animacija tj. imitacija flash menu-a
Sve je lijepo objasnjeno. Da si recimo skinuo neku od tih tzv. "flash tema" sa prve stranice, vidio bi da unutra nema ni traga Flashu, nego je upravo ovako kako blizzard kaze.
BTW, mislis na ovaj post?
Ja tu ne vidim da se igdje spominje Flash.
sry ak sam koga naljutio, nije mi to bila namjera :((
nego flashao sam frendu k750@w800 ponajvise zbog, recimo tih animacija....
a mozete li mi objasniti koja je razlika izmedju tih .gif animacija, i pravih flash manu-a, mislim jel isto izgledaju kad se koriste ili?
i kako se one uopste ubacuju, jel se jednostavno menu file i ikonice kopiraju u onaj folder, kao kad mjenjas obicne ikone....
opet sry, i hvala...
uredu je samo me pocinje nervirat sto malo malo ljudi dodju sa fix idejama moze flash meni il bilo koji flash shit!!!!
NE MOZE
Nije problem, samo drugi put se ipak bolje informiraj o svemu prije nego krenes raditi, da ne bi opet bilo razocarenja i glupih i/ili po tko zna koji put ponovljenih pitanja. :)
Tehnicki gledano, razlika je OGROMNA.
Google je dobar pocetak istrazivanja razlika. :google:
Ako se ogranicimo na mobitele, GIF animacije su napravljene iz originalnih Flash animacija, i to bas kao zamjena za Flash na mobitelima koji Flash inace ne podrzavaju. Buduci da im je dakle osnovni cilj "emulacija" Flasha, vizualno uglavnom nema velike razlike, jednaki su Flash meniju koliko god mogu biti obzirom na tehnicka ogranicenja samog formata.
No Flash ne sluzi samo za animacije nego podrzava punu interaktivnost (npr. zakljucavanje glavnog menija lozinkom, ispisivanje trenutnog datuma/vremena i sl.), dok su GIF obicne animirane slicice, dakle potpuno neinteraktivne (interaktivnost u GIF meniju se dobije zahvaljujuci mobitelu a ne samim GIF-ovima).
Koliko vidim, sve ima detaljno objasnjeno u 3. postu u ovoj temi, i to upravo za full-screen menije.
I sam si rekao da si upravo to citao, pa ne kuzim sto nije jasno? :jehon:
Ok, tnx, shvatio sam kako to sve radi... sry opet... al eo, jos samo jedno malo pitanje, zar nebi bilo jednostavnije prikopcat mob na xs, i u folder menu, odradit drag-drop, tj "povuci ikone, tj. te gif-ove", a ne ovako masa nekih shortcuta...
osim onoga sa mem. cardom- to je dobra idea...
Vjerojatno je, ali u vrijeme kad je pisan tutorial XS++ nije imao drag-n-drop. ;)
Lega je stavljo soft od w810 (nije znao da se ne smije):) i kad je flasho main pojaviloa se greska i sad vise nemoze upalit mob...a kad ga oce opet flashat u k750 izbaci opet gresku sta da radim?:adminrulz:
jbg, zajebao si ga, sad mora ić k serviseru i koštat će te oko 140kn tako je i meni bilo, napravio sam čak prije toga i backup, ali jbg.
ak ti je cid36 možda ima spasa, tj. možeš ga doma sam oživit, ak je cid49 onda servisaer jedino, ili ak imaš doma servisni kabel...
@darac_os,
Dobro, a zasto zbog toga otvarati novu temu?! :angry:
Da ti je bar naslov po pravilima... :jehon:
pokusaj ga fleshat sa FAR-om naravno ako je cid36, ili si nabavi neku prahistorijsku verziju XS-a mislim da ce raditi na taj nacin....
ei ljudi, jos jedan problemcic na k750@w800
ne moze da ga prepozna My Phone Explorer...
skinuo sam latest w800 Pc Suit sa Sony Ericssonove stranice, i on radi bez problema, al kad pokrenem My Phone Explorer, nista... javlja "Coul not open COM5" - mislim da je do porta, a gdje mogu vidjet preko kojeg se porta mob konektuje??
mislim My Phone Explorer, i nije neka toliko vazna stvar, al svi brojevi na njemu, a ne mogu da ih prebacim nazad na mob...
ako si flashao mob u W800i trebaju ti usb driveri za w800i... kada otvoris prog otidji tamo najprije da nadjes mob... pa onda tek da se spojis!
dali je sta od svega ovoga moguce na k530i cid 53
imas temu za k530
Ovako! Odradio sam flash k750>w800 i nisam pretjerano oduševljen. Osim walkman playera nema nekih poboljšanja pa me zanima postoji li način da se vrati na k750?
a flashaj onda k750 main i fs, i w800 je moćan tek kad staviš 20 patcheva, promijeniš ikone, menu, walkman, bateriju, signal i ostale ikone,i naravno kad staviš Elfovbe onda je mob zakon i naravno promijeniš acoustic drivere da se bolje čuje i to ti je to
isti ti je postopak kao sto si flasho u w800 tak u k750!!! prosto i jasno
Vratio sam, samo sad imam i hr menu :) Sad me zanima kako mogu poboljšati kameru, ima li koristi od ovih drivera za kameru, koji su najbolji i kako se instaliraju? Hvala
driver za kameru ti ide u folder "ifs\settings\camera" što je jasno napisano u tutorialu na prvoj stranici.a sad ja ne znam kakav driver tebi treba.ak ti treba za slikati po mraku stavi si Kriomag,a ak ti treba neki brzi,jednostavni onda si stavi Sarmad
nisu ti to jedini driveri nego,samo ovako za primjer sam ta dva uzeo koji se najvise spominju
postoji tema u ovom forumu u kojoj se raspravlja bas o driverima za cameru!
svaki put kad idem slikat me izbaci iz kamere.U čemu je problem?snimanje mu radi-iako slika nije kristalna..Probao sam stvait novi main,fs i custom,driver za kameru i display ali opet isto..dali zna neko u čemu je problem???:cry:
jesi stavljo neke drivere za kameru, patcheve , elfove....
malo informacija daj
ma prije sam sve imao patch,drivere za kameru,zvuk,display,gfx ikonice..i mislio sam da zbog toga šteka pa sam ga išao na novo fleshat..i sad nema ništa u sebi..i dalje ne valja kamera..izbaci ga iz programa..ali snima..i nije baš neka slika..neznam šta mu je..
stavi neki driver za kameru pa onda probaj
i to sam probao i opet isto.. :(
a mozda ti je kamera sj***** kad i kako ti se to pocelo dogadati?
ma nije mozda... neg je definitivno.... pravac u servis ako imas garanciju... a ako ne opet u servis pa o svom trosku popravljaj
a ako nista nemoj se uopce zamarat kamerom,rade kupi novi mob nego na propravak.
pa mozda i nije bas tako.
ja sam na svom k750 strgal display i nabavil sa jedan bez baterije kojega je samo trebalo flashati za 100 kuna i slozil sam iz dva jednoga,mislim moze se uvijek naci neki pokvareni pa si slozis
ma nema potrebe... ostario je taj telefon vec... ne vrijedi ga popravljat...
tnt tunja imas pravo,to sam i naznacio u prijasnjem postu.
je moze neko programe iz prvog posta uploadati na rapidshare...znaci trebali bi mi driveri d750/w800, xs++ i main i fs cid 49...hvala unaprijed
pozdrav
imam problema s kamerom na mom k750 koji je flashan u w800, sad me interesira kako ubacit ovaj patch koji sam nasao na netu, mob je cid49, jel mi moze neko ukratko objasnit? hvala
evo patcha, sto trebam s njim
edit, uspio ubacit patch, i sad mi se kamera upali, al ne mogu okinit sliku, zna neko rjesenje?Code:; W800 R1BC002
; © crystal
+44020000
C85CE2: 05D1 05E0
F6ECD8: 05D1 05E0
F6EF9E: 03D0 0020
F713B0: 0ED0 0EE0
izbriši patch
@sony112,
Nije bilo potrebno otvarati novu temu. :jehon:
to sve sto ti treba imas na stranicama:= Citat =:
je moze neko programe iz prvog posta uploadati na rapidshare...znaci trebali bi mi driveri d750/w800, xs++ i main i fs cid 49...hvala unaprijed
www.iprotebe.cz
www.sek750i.pl
ima i na www.topsony.com ---> ali je tu neka zasebna procedura da bi mogao skidati koju vjeruj mi ni sam ne kontam!
Pozdrav svima
Koji je najednostavniji nacin resetirati d750?
sestra je stavila jos neku dodatnu sifru pri paljenju uredjaja i sada se ne moze sjetit :)
tu sifru pita poslje pina
stavio sam si taj xs++ i spojio mob i trazi me phone lock code..pretpostavljam isti onaj sto je i na mobu.ne mogu izabrat GDFS jer je zatamljeno...
sto sada?
Ma jooj odes tam dolje na gdfs nis drugo i sam kliknes na phone lock i nebi te trebo nis trazit! Eo ovak:
http://img253.imageshack.us/img253/9...lockes6.th.jpg
I na kraju tu procitas:
http://img260.imageshack.us/img260/5...lovasd7.th.jpg
Uradio sam sve kako ste vi rekli na tim slikama,ali mi nesto nevalja ima puno gresaka i kako mogu vratit nazad u originalni software k750 molim pomoc ili linkove za fs i main
star je u tome sto se jos nisam upsio spojiti na mobitel sa xs++ sve sam radio po tutorialu sa pc eksperta instalirao onaj driver koji je bio dan tamo i opet nista..jednostavno poslje
12:58:19| Hold 'C' button on phone and connect phone NOW.
12:58:19| You have 30 seconds...
12:58:19|
se javi samo
12:58:49| Error: Cannot open phone communication port
12:58:51| Disconnected... Unplug the phone
pravilno sam drzao C na ugasenom mobu i spajao kabel
očto nisi instalirao drivere,ili ih nisi dobro instalirao
Mozete li dati link za k750(main,fs,custom),sto je trazio e-hero jer i meni trebaju
Moze s rapidshare ovdje je komplicirano naći (registracija...)
potrazi u temi sa zahtjevima ili pitaj forumaša Masvu
imas na www.iprotebe.cz treba besplatna registracija ali isplati se imas stvarno svasta za SE
a jooooj... registracija ko registracija... kako si se ovdje onda mogo registrovat???
a cust pack za K750/d750/w700/w800 uopste nije potreban jer se nalazi koliko ja znam u samom FW ili u XS-u...!
pozdrav svima, imam nekoliko pitanja...
pokusao sam modati svoj SE k750i u w800
napravio sam sve korake prema "Upotreba FAR managera sa CID49 mobitelima" (pdf tutorial) sa teme
"Flešanje i modanje K750i, W800i i ostalih CID49 mobitela za početnike "
no zapeo sam kada je u far menageru trebalo otvoriti
c:\db2010cid49_3_3[1].rar\rest
tj. u njemu naci rest_K750_R1DA003 KOJEG NEEMA!!!
sto naravno nisam pretpostavio ranije....:suicide:
kakav je to rest file i gdje da ga nadem (na sek750i.pl ga nema - ne za taj firmware)
a topsony ih nema uopce ili ja neznam kakva je to vrsta file-a (TJ. neznam sigurno)
pa ako moze neki savjet... sto da radim... (ne mislim probati paliti telefon)
neznam da li ce sada uopce bitimoguce ista raditi po telefonu jer sam ga sa phone XS 2 flashao sa main firmware: "k750w800_r2e_dcu.49r.ssw"
dali mozda da potrazim R1DA003 main firmware pa ga sa XS 2 flasham ponovo???
gdfs sam backupirao prije....
THX
evo meni se opet vratio isti problem, tipka 3 ne radi, njezina funkcija je premještena na tipku za isključivanje/uključivanje koja obavlja i svoju funkciju
da nije to možda hardwarski problem?
Zvuci kao da jest hardverski. Kao da imas neki kratki spoj.
Ne znam koliko se isplati, ali po meni najbolje bi bilo da to u servisu pregledaju.
ma ne, servis nikako, ne dam ja svoj mob njima, bolje ću to sam pogledati
stavio sam backup gdfs-a, malo je radilo normalno, pa opet isto, pa opet normalno, i dalje radi normalno. sad je sve ok
ljudi imam jedan problem a to jest da mi je mob uzasno spor... stopa na sve strane!!! neznam sta mu je... mislio sam da je do elfova... ali nije upuco sam mu novi software... ali nista opet isto!
eh ja imam problem sa svojim k750 setool mi javlja uvijek isto evo log:
Open COM port OK
ChipID:8040,EMP protocol:0301
PHONE IS RED RETAIL PRODUCT
FLASH CID detected:49
Speed:921600
Flash ID check:890D
Flash props sent ok
OTP LOCKED:1 CID:36 PAF:1 IMEI:35682800875930 CERT:RED
FLASH CID:49 COLOR:RED
Model:W800i
Brand:Generic
MAPP CXC article: R1N035 prgCXC1250092_EU_1_CA
MAPP CXC version: R1N035
Language Package:EUROPE_2
CDA article: CDA102430/10
CDA version: R2A
Default article: cxc1250093
Default version: R1N035
Operator: 000-00
USERCODE:0000
RESTORATION FILE NOT PRESENT
"R1N035_CXC1250092_EU_1_CA"
YOU MUST PERFORM FULL FLASHING FOR PATCH UNLOCK
Elapsed:3 secs.
ja sam vec odradio flash main i FS i custom
Ovako,imam FS R1BC002 i Main R1L002...kad imam main od R1bc002 onda imam hrvatski jezik,a kad stavim main od R1l002 onda imam samo engleski jezik......E sad pomoc...kako mogu imati hrvatski a da imam R1L002???
Znam da se o sličnim temama raspravljalo ali nista nije pomoglo,zato otvaram novi Thread..
Hvala!!!
Probaj naći za taj firmware FS SEEurope, on ti sadrži hr.
chura sve ti pise,zar je tesko procitiat lol...
i koji si to fw fleso?R1N035?
flesaj r1db001
Nemogu to nigdje pronaći!!! Help!!!
Probaj pitati u zahtjevima za firmware,samo moraš reći i koji cid,mada nisam nigdje pronašao FS za našu regiju,a na TOP SONY-u svi su brown pa mislim da će ti biti najbolje ostati na R1BC002
tak je i meni bilo,a imao sam emea2 fs,ocito da na r1l002 ne radi hrv. jezik,a usto ima i jako puno bugova
ako neko zna kako se ubacuju fontovi jel to isto kao i za menu
mozda ima i vec napisano pa ako neko zna gdje da postavi ako nije problem
Pozdrav!
Ja sam spojio mob sa FAR-om... Imam k750i cid49 . Izlista mi dva foldera: FLASH i FS . Kada hocu otvorit neki folder, mob mi se upali... Ima li tko kakvo rjesenje?
Ne, hoću probati doći do jedne slike u mobitelu koju sam slučajno obrisao. Prije toga sam ju postavio kao pozadinu.
thx na iscpnom how-to'u!!!!
Slozio sam flash,meni, kameru, i acusic driver by blackice...super zvuk!
Puno hvala!!
Da pojasnim, vise detalja o navedenom problemu ima u ovoj temi.
kao što sam već napisao imam se w800i i na njemu walkman player 1.0 zanima mogu li ga upgradeati na 2.0 ili 3.0
Nemožeš...razlika je velika, možeš samo stavit skin na svoj walkman 1.0...
a kako da stavim taj skin
a sta mislis da se to moze da ne bi svi forumasi vlasnici istog telefona to vec uradili???
imas u ovoj temi.. prvu stranicu... prvi nekoliko postova ti o tome prica!!!
zar je toliko tesko malo pogledati???
Malo sutra.. Radi sve! Ovaj blizzardov ac. pack mi je predobar..
Da? Ajd dobro...
Ne znam kako, ali ako kazes da radi, onda valjda radi. ;)
Neznam dali je u redu ali Xs++ mi prepoznaje mob kao k750,setool kao w800,a u samom mobu stoji da je w800 (jeli sve OK ili sam nekaj sprčkal)
Tražio sam po ovoj temi,ali nisam našao odgovor (moram priznati da nisam pročitao baš svih 80 i kusur stranica)
XS ga svima prepoznaje kao K750.ako malo bolje pogledas vidjet ces da ti nest tak pise: "GDFS:W800 IMEI:K750 ,using IMEI name" tako nekako pise,ne znam napamet,uglavnom nista ti nije pogresno s mobom
OK i hvala
molim vas nabrzaka dva linka k750i fs main na hr nemam vremena.plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
vjerojatno pitanje na koje se je odgovaralo vise puta...ali...postoji neki tutorial za dekodiranje moba (k750>w800 - po postupku iz 1. stranice) za sve mreze....ako postoji vec odgovor-recite na kojoj strani ili od prilike di da potrazin...hvala...
Postoji patch, a nisi ni rekao koji firmaware...
R1BC002 CID49 ako te je to interesiralo....kako se to petcha postoji neka uputa negdije...i kako znam koji petc meni odgovara? sorry neman bas iskustva pa postavljan mozda vama expertima glupa pitanja....
@Ferrari evo ti unlock patch koji si tražio
;W800 SW-R1BC002
;Remove SIM-Lock
;(c) IronMaster
;(p) simox SIM_lock_remover patch generator v2.1
+44020000
B51224: 70B5041C23F2D2F800230022011C1C20 F0B505213A22D1F7EFFE0020F0BDC046
@Ferrari,
Pitanja nisu glupa, ali su vec prilicno puta odgovorena, pa si mogao prvo pretraziti postojece teme.
Ima tema o patch unlockanju, pogledaj tamo, a ima i dosta tema sa uputama kako se patchevi stavljaju.
Hvala....sorry ravilov znan da ima puno takvih tema i pitanja....problem je ca ih ima toliko puno da bi mi trebalo tjedan dana da porođen svih 2198 postova samo u toj temi..a kamoli i ostale....hvala jos jedanput
Dosao mi je u ruke k750i zakljucan na t-mobile. Odlucio sam ga flashnuti na w800i. Ako sam dobro razumio prvo bih trebao flashati w800i main i fs (i paziti na CID), zatim generirati patch za firmware kojim sam flashao, stavit na mobitel i to je to.
E sad glupo pitanje, ali jel to znači da ako bih npr trebao ponovno zaključati mobitel zbog garancije, nazad samo flasham backupirani main i fs u kojem nema patcha i to je to, mobitel je nazad zaključan?
:wstupid: :ban: :)