Brisanjem nepotrebnih stvari iz roma, bio sam prije pisao o tome. Računaj da ti preflash file bude 45 do max 50MB + još i gapps koji traži nekih 3MB, kada se sve ekstraktira na particiju dođe na 75-85MB.
Printable View
Od puno ljudi sam cuo da je GingerVillain jako dobar rom - veoma brz i jako stabilan. Probajte s tim. Ja bih rootao mobitel samo radi mjesta na internoj, ali mi sve to izgleda jako komplicirano i nemam volje za to.
Zašto pobogu dev null pored mnoštva stabilnih i finijih GB romova. Anyway, 50MB će ti stati gore, ali svakako se nađe ponešto za izbaciti.
Za moje potrebe ide na 35 MB, lol :)
Možda bolje da probaš na Oxygenu, ovaj dev null ima neke odex fajlove za koje ni sam neznam kako se ponašaju.
upravo rootao svoj desire pa me zanima koji rom preporučate? Da ima htc sense...
Problemcic..
Isao sam instalirati StarBurst ROM, piknuo sam onu 1.3.3.5 verziju, napravim wipe i pratim uputstva, tj nakon flasha podesim postavke, rebootam u recovery i flasham Data2SDInstaller1.3.zip. To je proslo bez problema, no kada sam pritisnuo reboot system, mobitel "zapne" na onom bijelom ekranu sa zelenim HTC slovima.
Malo sam cacka i skuzio da mi ne zeli niti u recoverry niti bootati OS.
E sada, kada se izvadi SD kartica (bilo koja, probao sam 3 razlicite i koju god stavim, mobitel se zblesira) mobitel najnormalnije radi.
Kako nemam SD kartice u mobitelu, ne mogu koristiti ROM manager, niti staviti neki ROM na mobitel pa ga preflashati.
Recovery normalno radi.
Sto da sada radim??
Pretpostavljam da mi je jedini spas flashaje RUU ROMa?
Odi u Bootloader i odaberi 'Fastboot'. Spoji mob preko usba na komp i pričekaj natpis 'Fastboot USB'.
Sad ti treba ADB. Odi u konzolu na kompu i pripremi si ADB. Ukucaj "fastboot devices" da vidiš jel sve štima. Trebao bi dobiti listu uređaja spojenih preko fastboota (ista stvar kao i sa "adb devices" samo što adb komande u ovom slučaju ne rade).
Ako je sve to u redu, ukucaj "fastboot oem boot" i tu će ti se ispisati dosta teksta, a mob će se rebootati.
Output s mog moba, možeš usporediti sa svojim:
Provjeri ovu podebljanu liniju da ti slučajno nije podešeno na 1 (enable). U tom slučaju bi imao USB brick problem, a fix bi trebao biti ovdje:Code:INFOTAG:Ramdisk OK
INFOTAG:smi ok, size = 0
INFOTAG:hwid 0x0
INFOTAG:skuid 0x21F04
INFOTAG:hero panel = 0x0
INFOTAG:engineerid = 0x0
INFOMCP dual-die
INFOMCP dual-die
INFOTAG:mono-die = 0x0
INFODevice CID is not super CID
INFOCID is HTC__032
INFOsetting->cid::HTC__032
INFOserial number: HT06JPL07232
INFOcommandline from head: no_console_suspend=1 msmsdcc_sdioirq=
INFO1 wire.search_count=5
INFOcommand line length =466
INFOactive commandline: board_bravo.disable_uart3=0 board_bravo.
INFOusb_h2w_sw=0 board_bravo.disable_sdcard=0 diag.enabled=0 boa
INFOrd_bravo.debug_uart=0 smisize=0 userdata_sel=0 androidboot.e
INFOmmc=false androidboot.baseband=5.14.05.17 androidboot.cid=H
INFOTC__032 androidboot.carrier=HTC-EastEurope androidboot.mid=P
INFOB9920000 androidboot.keycaps=qwerty androidboot.mode=normal
INFOandroidboot.serialno=HT06JPL07232 androidboot.bootloader=0.9
INFO3.0001 no_console_suspend=1 msmsdcc_sdioirq=1 wire.search_co
INFOunt=5
INFOaARM_Partion[0].name=misc
INFOaARM_Partion[1].name=recovery
INFOaARM_Partion[2].name=boot
INFOaARM_Partion[3].name=system
INFOaARM_Partion[4].name=cache
INFOaARM_Partion[5].name=userdata
INFOpartition number=6
INFOValid partition num=6
INFOjump_to_kernel: machine_id(2457), tags_addr(0x20000100), ker
INFOnel_addr(0x20008000)
INFO-------------------hboot boot time:148842 msec
FAILED (status read failed (Too many links))
finished. total time: 13.248s
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=691187
Sve spojim, odaberem fastboot i pojavi se fastboot usb i sada kada upisem fastboot devices u CMD izbaci ovo:
'fastboot' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.
Isto izbaci i kada imam SD karticu unutra i kada je izvadim.
Moraš srediti ADB na kompu, jesi ga koristio kada?
Sve sam pratio kako pise u tutorialu (iako je dosta star) ali mi i dalje javlja istu "gresku" kada stavim mobitel u fastboot i upisem fastboot devices
U CMDu se pozicioniraj u folder gdje si instalirao SDK, npr C:\android-sdk\tools. Bitno je da budeš u ovom tools folderu. E sada će ti prihvaćati ADB i Fastboot naredbe.
Stavio sam cm7. Kad pokusam sa titanium backup-om obrisati neku aplikaciju koja dolazi s romom dobijem poruku da je uspjesno obrisano ali ta aplikacija je i dalje tu...
U cemu je problem? Zasto nemogu obrisati nijednu aplikaciju koja je dosla s romom? mogu samo one koje sam ja naknadno instalirao
Isto tako nemogu skidati s marketa...piše "download will start immediately" ali ostavim ga 3h i nista se ne dešava
A tesko je pogledati stranicu ili par stranica unazad
Isto pitanje je vec postavljeno i dan je odgovor na njega, samo trebas malo citati
Samo da kazem nekaj u vezi StarBurst ROMa...
Klonite ga se, sranje je.
Na neku foru sam uspio spasiti mobitel.
Stavio sam, kao sto sam gore napisao 1.3.3.5 verziju i autor je napomenuo da se treba instalirati dodatni zip (za Data2SD) sto sam i ucinio i time sj*bao mobitel.
Mob mi se uopce nije mogao bootati dok je neka SD kartica bila u njemu.
Pokusao sam 3 SD kartice, na svima mi je javljao error.
Nakon nekog vremena, kemijanja i wipeanja sam uspio nekako pokrenuti recovery sa starom SD karticom i vratio backup..
Vise nikada nejdem na taj ROM ili slicne sa Data2SD funkcijom..
Izgleda da cu morat cekati GingerSense ROMove..
Koristim D2SD romove od kada su se pojavili i nikad nisam imao takav problem. Moguće da je autor nešto zeznuo ili ako si jedini sa tim problemom onda je problem sa tvojim particioniranjem/postupkom flashanja.
Jel znas koju skriptu koristis?
Znam da ih ima vise..pa zato pitam
Prije svakog prelaska na drugi ROM radim factory reset, cache wipe i dalvik wipe..
@Ico: Koristis ovaj ROM?
Pitanje: Koje su bitne razlike izmedu AmonRa i Clockwork Mod recoverya?