Jesi probao u aplikacijama naci galeriju i izbrisati podatke, to mi prvo pada na pamet?
Printable View
Jesi probao u aplikacijama naci galeriju i izbrisati podatke, to mi prvo pada na pamet?
Preporučio bih ti quickpic sa storea.. Jednostavno je puno brži od stock aplikacije..
Kolegi iz firme ispao S3 iz đepa i normalno napuknuo mu ekran. Touchscreen radi, ali je puknut ekran. Da li znate nekog majstora na potezu Koprivnica-Zagreb da je brz, dobar i da kvalitetno može napraviti zamjenu. Samo da napomenem da ne misli davati 1100 kn za originalni display jer je neispaltivo stavljati ga gore. Hvala na infu!
Neispravan display (i zamjena) u ovlaštenom servisu koštaju 887 kn.
Mislim da se ne da samo tako zamijenit samo prednje staklo (digitizer) jer je slijepljeno sa samim ekranom (postoji velika vjerojatnost da se operacija ne izvrši kako treba pa će ukupan trošak biti veći nego da se odmah zamijeni u servisu)
A 1600 kn nov u ducanu. :)
i to što kažeš (u većini dućana je ipak 1999kn)
Negdje sam ga vidio na akciji za 1600. Plavi...
Ništa od Kitkata za S3
http://cdn.mob.hr/blog/wp-content/up...ate-status.jpg
Evo službene izjave:
= Citat =:
"In order to facilitate an effective upgrade on the Google platform, various hardware performances such as the memory (RAM, ROM, etc.), multi-tasking capabilities, and display must meet certain technical expectations. The Galaxy S3 and S3 mini 3G versions come equipped with 1GB RAM, which does not allow them to effectively support the platform upgrade. As a result of the Galaxy S3 and S3 mini 3G versions’ hardware limitation, they cannot effectively support the platform upgrade while continuing to provide the best consumer experience. Samsung has decided not to roll-out the KitKat upgrade to Galaxy S3 and S3 mini 3G versions, and the KitKat upgrade will be available to the Galaxy S3 LTE version as the device’s 2GB RAM is enough to support the platform upgrade."
Koji glup razlog. Upravo Google inzistira na toj verziji Andorida za sve uređaje s 512MB ili više. ako je 4.4.2 dovoljno dobar za nekog kineza s 512MB, onda bi trebao biti dobar i za S3 s 1GB. Ako su stvarno odustali od 4.4 za S3, onda jedini rzalog može biti taj da povećaju prodaju S4 ili S5, a ne nedostatak RAM-a
Pa zar si mislio da postoji neki drugi razlog?
Naravno da je povećanje prodaje razlog. Ali umjesto ovog su mogli napisati da ne pružaju podršku za uređaje starije od 18 mjeseci i gotovo.
Ovo mi je zadnji Samsung odo ja nazad na htc zasigurno nikad vise i zbog nadogradnje a i drugih sranja sa samsungom nwfluidnosti i raznom stekanju prodajwm ga već sutra i odo na htc!!!!!
Koji rom staviti na s3 i da li kasnije mogu vratiti stock rom sa odinom. Radio sam flešanje sa odinom na s2 pretpostavljam da je isti sistem i na s3. Razmišljam da stavim cyanogenmod no ne znam kako. Vidim ima neka cyanogenmod app koja se pokrene na windowsima te sama odradi instalaciju rom-a. Jel to valja tako instalirati?
Postupak je jednak, moraš preko Odin-a flešati CWM ili twrp custom recovery i rootati, onda prekopirati ROM na telefon i instalirati ga iz recoverya, po potrebi i gapps ako to ide uz ROM, simple as that. Uvijek kasnije možeš flešati stock iz Odin-a čime gubiš root i custom recovery.
Kitkat u fušu po sistemu ma tko ste VI, nikad čuo za neki "smješsung"
http://www.sammobile.com/2014/05/13/...say-otherwise/
Neznam ništa o toj cyanogen aplikaciji. Kada flešaš stock sve se vrati tj. gubiš CWM i root.
Sa čime rootat, jel može sa cf auto root http://autoroot.chainfire.eu/
Edit: trebam root radi backupa efs i imei. Koji je najednostavniji način za root i da li ide prvo root pa onda custom recovery.
jel instalacijom cwm recovery ili twrp ili philz recovery automatski se dobije root ili je to samo instalacija custom recoverya.
sory na puno pitanja, moram neke stvari razjasniti prije nego krenem sa instalacijom.
Koliko po vama vrijedi polovni s3 sada u vrijeme kad je tu s5 i dolaze njegovi jos napredniji modeli?
Gledan kod sebe u Os-Baranjskoj zupaniji cijene su najnize oko 1300/1400kn.
Koliko po vama vrijedi?Garancija je maltene svakom istekla.
Pošto je novi 1900 ili još manje ako uzimaš na Njuški - ne više od 1300.
Skini ODAVDE datoteku za root i flešaj je sa Odin v1.85. Prvo radiš root, a onda kasnije custom recovery jer ti custom recovery ne treba za rootanje već samo kad ideš flešati custom ROM i za raditi nandroid backup te još neke sitnice.
Ne dobije se root sa custom recovery, to su 2 različite stvari.
Zanima me kad kad bi htio vratiti stock rom, koji sam već skinuo sam neta, jel to radim preko odin programa. Znači sa cynogenmod rom na stock ne moram raditi unroot ni ništa drugo, samo flešam preko odina.
Tako je
Da li je kupovao ko zamjensku bateriju? Moja je lagano dala svoje pa sam mislio naručiti anker ili zerolemon, međutim sa amazona ih ne mogu naručiti jer nema shipping za hr...
Što ima uopće u hrvatskoj u ponudi?
Zerolemon ima na ebay ali shipping ubija.. Mislim da je 12 USD a baterija 9 USD.. 2 baterije i punjač 24 USD
rootao sam s3 sa cf auto root preko odina, sve prošlo ok. sve je ostalo stock recovery i stock rom, znači nakon toga nisam flešao custom rom, sad u statusu imam:
status: custom binary download: yes (1 counts)
custom binary: custom
system status: custom
skinuo sam triangle away, napravio reset flash counter i na kraju bude sljedeće:
status: custom binary download: yes (1 counts)
custom binary: custom
system status: official
kako to sve resetirat da bude na nuli.
edit: riješenje
Instalirao sam cynogenmod 11 preko installera, sve je prošlo uredno, jedino ne uspijevam spojiti mob sa kompjuterom. Mobitel je spojen preko usb kao media device (MTP). Ono što bi htio je da u file exploreru imam copy/paste opcije prema mobitelu. Kad prebacim na Camera mode (PTP) u file exploreru imam ikonu od moba u exploreru, ali sam čita internu memoriju, ne externu sd karticu.
Ako netko nešto zna unaprijed hvala.
Pa ako ti očita kao MTP možeš prebacivati dokumente.
http://img.tapatalk.com/d/14/05/23/ajype6es.jpg
Evo ovako je u recoveryu. I šta ako to umountam bude.
Pa sad ga spoji na USB sa kablom i mora ga očitati na kompu. Šta ti nije jasno?
OK. Probam ću poslije pa javim
Edit: priključio sam na komp i ništa ne očitava. Probano sa uključenim i isključenim USB debugging.
U biti treba imati uključen USB debugging da bi mob bio vidljiv u exploreru kad se otvori my computer * http://forum.cyanogenmod.com/topic/8...ilable-in-mtp/
Da li je problem da tu opciju usb debugging ostavim stalno uključenu..
Verzija rom preko installera je 4.4.2.
Nije, to inače mora biti uključeno zbog ODINa i ne smeta ničemu.
Ok super. Žao mi samo što nema opcije da se aplikacije mogu sortirat po mapama unutar menia, jer sam to koristio na stock romu. Da bi koristio neke druge launchere baš i ne bi.
Instaliraj si Nova Launcher, on sve može što ti treba.
Ne sviđa mi se. Imam kupljenu tu aplikaciju možda probam. Btw ovaj ROM fino radi nema štekanja, a to mi je najbitnije.
Pozdrav
Imam S3 sa stock 4.3 firmware-om unrooted.
Od 4.3 update-a S3 mi ostaje sa malo slobodnog RAM-a.
Razmišljam o downgrade-u na 4.1.2 verziju. Jel mislite da to ima smisla?
Također, jel može tko preporučiti dobar downgrade guide?
Prije par dana zamijenio svoj Omega rom sa SlimRom (4.4.4). Moram rec da sam se preporodio! Mobitel je ponovno korsitljiv...sve radi super brzo, nema vise laga na kontaktima, dileru i ostalim appovima, ostaje mi prosjecno 170MB free rama za razliku od inace kada je bilo nista :) Stvarno sam zadivljen....
Mislio sam kupiti neki novi mob ali sada ne vidim potrebu za tim :)
Moze li se nekako namjestiti da mi ne vibrira kad mi dođe SMS, ali da (logicno) vibrira kad je namjesen profil samo vibracija?
Trenutno kad ugasim vibraciju na SMS postavkama ne vibrira nikada, a kad je upaljena vibrira uvijek (bez obzira na profil).
Hvala
Zaslon mi na ovom mobu trosi i do 80% baterije iako je pogaseno sve moguce a ekran na automatskom.
Neki problem postoji?
da ga probam vratit na tvornicke postavke?
A koliko je screen on time i koliki je stand by?
Pa evo otkad sam ga skinio sa punjaca za on screen pola sata je oslo 14posto baterije...nekako mi se previse sve trosi..prosli lg f6 je imao tako jaku bateriju pa mi je sada ovo razocarajuce..bode me ta stvar sto ekran trosi do 80% baterije a normalno bi trebalo biti 40/50% i neznam u cemu je caka,osim da ga vratim na tvornicke?
kako ti je podesen screen brightness?
Na automatski ili skoro do kraja smanjena svjetlina...a i dosta stvari je iskljuceno,eto jedino sta mi je najpotrebnije sto je 3G ukljucen..ekran mi je uvijek najveci potrosac a neznam zasto...iduci tjedan mi stize 300mAh jaca baterija pa cu onda vidjeti kako ce se stanje pokazati...mob je star 20mjeseci pa vjerujem da je i baterija vec istrosena ali kazem vidjet cu kako ce se pokazat sa novom baterijom..ali mislim da sam slicnu situaciju imao i sa s2 kad sam ga imao...koliko vama inace izdrzi baterija on screen??
meni se to događalo kad mi je baterija bila pri kraju, zamjenom baterije se sve vratilo u normalu. ali tad mi je ionako veci problem predstavljalo nistavno trajanje baterije :)
ne kužim, kakve veze ima kakva je baterija u pitanju (veća/manja, nova/stara) s postotkom koliko ekran troši te baterije? Postotak je ono što piše koliko posto potrošnje (ukupne, do tada) otpada na npr. ekran. Stavio ti veću ili novu, postotak (potrošnje) će ti ostat isti, samo što će ti baterija dulje trajat (ili će ti postotak napunjenosti bateriji biti veći uz isti SOT i isti postotak potrošnje ekrana)
A neznam...na proslom mobu mi nije bilo takvo stanje pa mi se sad tako nagla promjena cini kao da nesto nije u redu.Danas stigla Polarcell baterija od 2400mAh pa cu vidjeti oce li biti ista bolje...
Skroz si fulao poantu. Meni je takvo očitanje stanja bilo ful čudno, jer naravno da bi trebalo biti tako kak kažeš. Osim što nije bilo tako. Kad je baterija bila pri kraju, ispadalo je da ju troši ekran. *Ne* OS i *ne* neka tamo aplikacija. Naprosto je kad je baterija bila pri kraju prijavljeni omjer trošenja baterije bio skroz nepouzdan.
Fala bogu pa taj battery info kojeg android baca i nema previše smisla za običnog usera. Ako je dobar u matematici i zna računicu kako OS izračunava postotke, onda se može izvuči neki logičan zaključak iz cijelog tog bučkuriša, ali i dalje je to besmislen pokazatelj. Radije skinete neki normalan app tipa BBS ili WLD i onda vidiš što ti (i koliko dugo) cucla bateriju ;)
Nadam se da ce ti dulje trajat
80% je 80%, nema veze koliku bateriju imas.
To sto ta statistika ne prikazuje ok pod odredjenim uvjetima samo znaci da se na nju ne mozes osloniti. Meni se znalo dogodit da se odjednom ta statistika promijenio, sama od sebe
Upravo tako
zato i kazem. meni je baterija otisla neovisno o tom pokazatelju. samo sto je ta statistika bila off the charts kad je baterija bila losa. korelacija =/= kauzacija :)
Pojavio mi se neki update firmwarea of 130 mb.Sto bi to bilo?
Evo malo stanja sa novom baterijom od 2300mAh
http://i57.tinypic.com/msdiqg_th.jpg http://i61.tinypic.com/2rmtlpl_th.jpg
Sa original od Samsunga on screen je izdrzao oko 3.30h ponekad skoro i do 4h znaci nekih 3.50h.
Sa ovom novom baterijom sam max izvukao 4.30h ali vjerujem da cu 4h u kompletu uspijet uvijek izvuci.
Sad jedno pitanje,jel normalno da se baterija puni duze od otiginalne,mislim ono jaca je baterija ali puni ju bar 4h??
I vi kojima je stigao ovaj update od 130mb,na kojoj mrezi vam je mob?
Meni jos nista nije stiglo?Jel to ide postepeno ili?
i jel vam to ponudilo preko kiesa ili preko moba?
Neo radi od juna, na 4.4.2 kitkat-u, imam problem s kamerom, čitao sam po netu i vidio da i drugi ljudi imaju ovaj problem. Htio bih ako je moguce da ga vratim na jelly bean ali ne mogu da nadjem firmware, proizveden je sa kitkatom i radi na njemu, na sam mobile i samsung updates ima samo 4.4.2, dvije verzije, obije sam probao i imam taj problem s kamerom. Ako neko zna da li je moguce i kako vratiti ga na jelly, da i to probam bio bih zahvalan na odgovoru. Kamera zablokira i pise camera failed, ne pomaze brisanje catche memorije niti podataka, mora se resetovati tel i onda radi. Pozz
I meni se danas pojavio neki update na S3 neo. Firmware je i dalje 4.4.2 tak da ne znam što je bilo ... gdje to mogu vidjeti ?
Kako vratiti s3 na fabricke postavke?
Samo mi stoji na ekranu samsung i nece da se podigne?
Možda bi pomoglo da uđeš u recovery i wipeaš cache.
Pozdrav svima,
Otišao mi je charging port na galaxy s3 odnosno jedva mi hvata punjač i najmanji pomak prekida punjenje pa me zanima gdje bi u zagrebu mogao to najjeftinije i/ili najbrže zamijeniti (nemam lemilice i puhalice a i ne da mi se čekati 3 tjedna da mi dođe port sa ebaya)
nije do prašine i prljavštine jer sam ga očisttio što iglom što komprimiranim zrakom
Ovako imam s3 mini i nakon stavljanja OFW preko odina samo stoji onaj početni logo (samsung galaxy s3 mini gt-i8190) i nemogu uopče u download mode niti recovery jer kad stavim bateriju sam od sebe se odmah upali i stoji logo.
U odinu sve prošlo bez ikakvih problema (PASS) i sad nemogu ništa
šta mi je činit?
to se i meni dogodilo sa mojim S3, odnosno tipka za paljenje se zaglavila na matičnoj ploči (iako se čuje klik prilikom pritiska) pa mobitel samo uspije doći do tih slova, također ne mogu recovery niti u download mode pa sad čekam da mi dođe zamjenska tipka pa da ga dam nekom da mi to zamijeni. možda kod tebe nije takav problem pa se tvoj može riješiti USB jigom, probaj na XDA naći tko ima USB jig blizu tebe (jer znam da je bila neka takva tema otvorena tamo)
Probaj nekako ispraznit bateriju i onda ju stavit u mob. Onda spoji punjac pa pogledaj da li se jos uvijek pali sam od sebe. To mi nekako pada jedino na pamet da bi mozda pomoglo, makar ne vjerujem, izgleda da je do gumba
Pozdrav ljudi,
s obzirom da mi je s3 na stock fw-u počeo opako laggati i gasiti aplikacije zbog premalo ram-a, zanima me je li itko isprobao dobar lollipop-based rom da ga isprobam?
Hvala!
ništa od toga, probao sam to, ali velim nije sigurno do toga budući da svi simptomi navode na zaglavljenu tipku
tipka je i dalje zaglavljena tako da se i dalje gasi i pali, tj dođe do slova i ne mogu ga ugasiti ako ne izvadim bateriju, čim je stavim natrag on se opet počne resetirat[COLOR="Silver"]
ja bi radije na tvom mjestu išao na neki KK ROM budući da LP romovi nisu još baš uglancani kako treba još su malo bugoviti. zadnje što sam imao je KK bio, ali temasek je uvijek bio dobar, a vidim da ima njegov unofficial 5.0.2 tako da ti to možda ne bi bilo loše
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2936990
Odličan ROM, probajte
Zadnji philz recovery
Imam cwm recovery zadnja verzija bil se moglo preko toga.
Trenutno je cm11 na mobu, jel moram prvo vratiti na stock pa onda tek flesat taj rom..
Već duže pratim onaj rom što si posto, a nikako da ga instaliram.
Full wipe sve, flešaj ROM, flešaj gapps, opet wipe cache i dalvik, restart
p.s. koliko sam pratio , bolje je philz recovery ili TWRP
Jel može molim te link za gapps apps koje idu za taj cm12 rom.. Nisam siguran koje su pa ne bi flashao nešto što ne ide.
Edit: riješeno http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2943900
twrp je updejtan i LP ready..
http://techerrata.com/file/twrp2/i93....5.0-i9300.tar
Uredno flešao lolipop preko twrp 2.8.5.0
Link http://forum.xda-developers.com/gala...od-12-t2936990
Nije loš rom, ali vratio sam zasad opet kk, pa ćemo vidjeti kakva će biti dalje situacija s cm12.
Kak radi cm12? Kolko traje baterija?
Kolko sam ga koristio pa evo par dana. Sve radi ko i na kitkatu fino, fluidno, u nekim stvarima čak brže. Jedino što ima malo laga kod dialera ono kad se stisne slušalica pa dođu brojevi. Baterija se troši istom brzinom kao i na kk, nisam bio čekao da se skroz isprazni, po mom mišljenju mislim da traje isto ko na kk, tri i pol do 4 sata.
Skuzio sam kad isključim/uključim aeroplane mode, a prije toga sam po isključivo one animacije, da lag kod dialera nestane. Prilikom prvog bootanja manji bugovi, tipa dva puta sam morao unositi wifi pass, ništa strašno. Eto to, inače svaka čast onome ko je to sve posložio jel ovo je zbilja fora, CyanogenMod lolipop za s3 i vjerujem da će s vremenom rom biti još bolji. Meni fale neke opcije sa KK, al šta je tu je.
Koje opcije npr? Kakva je kamera?
Naviko sam na notification bar kod kk, one kocke, šta ja znam fali kod zvukova da u par klikova namjestiš da mob samo vibrira kod dol. poziva i obrnuto, to je malo drugačije sad pa treba naviknut se. A kamera uredno radi nema štekanja, rušenja, i to je to otprilike. Nisad sad sliko pa gledo slike, al mislim da je to sve uredno kao na kk. Uglavnom sve je to sad stvar prilagodbe, navike šta već.
Twrp sam instalirao preko app rashr tool, prethodno je bio cwm na cm11...
koliko izdrži baterija u odnosu na stock rom i cm11?
žena ima s4 mini i baterija na cm11 traje 30% duže nego na stock. cm 12 nisam probao.
jel ovdje to tu negdje ili?
E nemam pojma nisam to gledao. Stock ne koristim već 8 mjeseci kako sam otkrio CyanogenMod. Mislim da je standardno oko 4 sata screen on time.. Eto budem kasnije stavio ss..
Evo SS baterije,
http://www.upslike.net/imgdb/48b5eb3b5e02e4a4.png
Ekran cijelo vrijeme bio pod punim osvjetljenjem, battery mode je bio balanced.
znači kao i stock 4.3..
super..
jucer sam na svom galaxyju s3 instalirao cyanogenmod 11 preko cyanogenmod installera i sad mi ne radi 3g internet a sve drugo radi moze li pomoc zna li itko kako to popraviti
Stavi 12
Pozdrav
Imam problem sa svojim S3. Počelo mi se događati da mi nestanu tipka "back" i "menu". Jednostavno prestanu svjetlit i ne reagiraju.
Nakon nekoliko pokušaja reboot-a pojave se i onda je sve ok do nekog trenutka.
Mob je rootan i gore je custom rom. Probao sam više njih i na svakom se ista stvar događala. Jedino se ne mogu sjetiti da li je tako bilo i na službenom software-u.
Probao sam i sljedeće:
LINK
Nakon što resetiram mob dobijem "System UI dosent work"
Ima netko sličnih problema?
Sestrična zaboravila kod mene svoj mobitel, SGH I747 tj. s3 razvijen specijalno za AT&T američkog operatera. Gledao sam na netu da radi na GSM frekvenciji, pa je li netko zna postupak kako da ga unlockam ili što već da mogu stavit domacu sms karticu? po mogućnosti sa nekim novim europskim softwareom.
Ti bi joj, prakticki, ukrao mobitel?
ma ne brate, nego kaže ona to ne vrijedi slanja u ameriku da si ga ostavim. pa eto da ga osposobim za sebe.
itko?
probaj preko Odina flashati orginalni rom... Imas na sammobile-u za skinuti i za vip i za t mobile. Budem ti kasnije postavio linkove tu sad sam preko moba
edit:
Evo ga...
Prvo...Jesi probao ubaciti karticu nekog našeg operatera,odnosno kaj ti kaže kad ubaciš?
Jesam od t mobile i kaze invalid sim i nudi mi da unesem unlock code.
I747UCUFNJ1 to mu je sadašnji firmware od at&t. smijem li samo tako puknut ovaj prvi recimo a da ne uništim bootloader ili šta već.
Koliko sam do sada čitao flashanje novog firm. ne otključava mrežu?
http://www.sammobile.com/firmwares/database/SGH-I747/
Tako je...ne otkljucava mrezu..
Ovo za bootloader ne znam iskreno...
Mozda da probas preko ebaya kupiti unlock key za pocetak
[QUOTE=n3m3s1s;1089226]Tako je...ne otkljucava mrezu..
Ovo za bootloader ne znam iskreno...
Mozda da probas preko ebaya kupiti unlock key za pocetak[/QUOTE
ostadose mi opet sve postavke i sptware prilagođen americi zar ne? nije problem platiti
---------- Post added at 22:44 ---------- Previous post was at 22:40 ----------
Ma nije bed platiti al mi ostane američki software i ostale prilagodbe i način rad za ameriku?
Da. Probaj malo proguglat da li mozes flashati recimo od t mobile-a firmware.. Dok se netko ne javi da je siguran da mozes..