wow
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=794314
konačno s-off na desireu!!!
nisam stigao još probat... budem večeras ako stignem.
EDIT: evo uspio... stavio sam vmware player loadao iso i to je to.. brzo i jednostavno..
Printable View
wow
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=794314
konačno s-off na desireu!!!
nisam stigao još probat... budem večeras ako stignem.
EDIT: evo uspio... stavio sam vmware player loadao iso i to je to.. brzo i jednostavno..
I sto predstavlja taj s-off? Sta dobivam s njim?
Jel' bilo toliko teško kliknuti na link koji je postan? I u prvom postu na ovaj link? Sve piše.
Obzirom da pitaš, ne dobijaš ništa osim potencijalnih problema. Okani se toga.
Oprosti, na mobitelu sam, pa nisam uspio...hvala svejedno...
HTC implemented security on their newer generation phones. This flag, called @secuflag, controls whether your phone has it's NAND or flash unlocked. Most noticeably, S-ON (security on) will read-lock your /system and /recovery partition, to name a few. Also, secuflag controls whether zip files being flashed through recovery or fastboot, are signed by HTC.
The now notorious S-OFF (security off) will disable this NAND security.
Jedino da prevedem na hrvatski :)
Ako sam dobro skuzio, ovime se npr. omogucava da se /system moze remountati read-write dok sustav radi, pa tako aplikacije tipa Metamorph odsad mogu raditi kako treba na Desire.
Jel je moguce "sakriti" ikone u app draweru?
Dakle da mi se neke ikonice tamo ne prikazuju?
Pitam zato, jel sam instalirao ROM Manager Premium, pa sada imam 2 ikonice za ROM manager, 1 koja je niskoristi, zapravo sluzi kao licence key a 2. je zapravo ROM Manager.
s-off je upravo to... sad možete pisat/brisat po system particiji bez ulaska u recovery...
znači ako recimo želiš izbrisat neki apk sa /system to sad možete napravit iz mobitela bez ulaska u recovery... (recimo koristeči root explorer ili estrong...)
još najbitnije sad možemo dodat nekih 100mb sa system part. na data part... tako da konačno imamo nešto više mjesta na mobu :D
Kako mogu mijenjati boje za notification led, na htc desire-u?
Mislim kupit ovaj mob sad sam napravio par poziva i svi koji ga prodaju imaju ga zaključanog na vip mislio sam da to nije problem posto mi je jedan od prodavača rekao da ga mogu otključat za 200 kn ali me zbunilo kad mi je odmah sljedeći kojeg sam zvao rekao da je otključavanje još uvijek nemoguće????
Jeli to istina ja sam mislio da ga čak i vip otključava?
Ima li tko kakva iskustva ili zna li tko gdje se može nabavit ne zaključan ?
Hvala
I ja sam gledao po njuškalu i ovi što su napisali da je otključan ti na prvu kad se jave reču da nije :P provjerit ću to pc ekspert a i vip a da vidim koliko oni to naplate
Hvala još jednom na brzom odgovoru
Jel mo moze netko objasnit razliku izmedu SVS i HAVS kernela?
I sto se dobije jednim, a sto drugim?
aj sad jos jedno glupo pitanje.... gledao sam malo sadrzaj mem. kartice i vidim da ima sva sila svega i svacega gore... sad bi ja to fino formatiral, mozda bi i tu ext particiju napravio da probam ap2sd... uglavnom, mogu li ja kopirati sa kartice na komp update.zip, backup folder titaniuma, zip od ROM-a i nandroid backup pa sve formatirati? a onda vratim ove fileove natrag na njihova mjesta...
Jedino eto nisam ziher gdje se nalazi nandroid backup....
Isto tako, nisam vise ziher uopce jesam li prebacivao kakve programe na karticu ili nisam... sve si mislim nakon jos malo testiranja da cu sve formatirati, dignut friski ROM i upicanit ga kako mi pase... pa tek onda nandroid i spremit kopiju na komp....
Koliko znam, sve sa kartice mozes slobodno kopirati na komp i onda kasnije vratiti nazad.
Nandroid backup se nalazi u, gle cuda nevidjenoga, folderu "nandroid". :rolleyes:
SVS - static voltage scaling
HAVS - hardware adaptive voltage scaling
SVS ima definiranu voltažu čipseta (najčešće undervoltan) i stabilniji je, ali može biti malo zahtjevniji za bateriju.
HAVS prilagođava voltažu ovisno o opterećenju procesora, štedljiviji je, ali manje responzivan i mogući su problemi sa stabilnošću.
SVS.
Sa HAVS-om je i OD imao sranja. Što je sigurno je sigurno, a ta razlika u bateriji je također dosta ovisna o sintetici.
Pitanje...
kad na "home screenu" kliknem na tipku "phone", prikaže mi se dakle brojčanik gdje kucam broj telefona, jel. E sada, kliknem dole ljevo da se makne brojčanik, te ostane kao call history i ispod toga adresar. No u tom adresaru imam sve uduplo, i kontakte sa sim kartice i kontakte sa memorije telefona. Kako maknuti kontakte sa sim kartice, dakle da nemam sve uduplo?
Kad uđem u "people", tamo uredno mogu podesiti što želim vidjeti, i tamo sam podesio da želim vidjeti samo kontakte iz memorije telefona, sim kontakte sam odznačio. I to tamo radi. Problem je baš ovaj dio kad kliknem na "phone" i kad želim baš iz tog dijela učitati broj, tamo mi je sve uduplo i ne vidim način da se to makne :(
Ima ko kakav savjet?