Ja poslao zahtjev prije nekih tjedan dana, i kontam da će stići ovaj tjedan... Onda po ovome gore, mogu se samo i dalje nadati da će stići... Pa ne mogu vjerovat da im treba tolko dugo da pošalju poštom... :|
Printable View
Ja poslao zahtjev prije nekih tjedan dana, i kontam da će stići ovaj tjedan... Onda po ovome gore, mogu se samo i dalje nadati da će stići... Pa ne mogu vjerovat da im treba tolko dugo da pošalju poštom... :|
Ovako je to kod mene išlo:
Prvo sam im poštom poslao onaj online obrazac kojeg sam popunio.. Njihov odgovor sa ugovorom kojeg treba potpisat sam dobio nekih 1-2 tjedna kasnije
25.5. sam poslao taj odgovor, potpisao se na njega. (faks nije radio, morao sam poštom)
3.6. Zivkao sam ih svako tolko, ali u bazu podataka sam ušao tek oko 3.6. (podaci još nisu bili gotovi, samo su me dodali u njihovu bazu)
26.6 Opet sam ih zvao da vidim šta je s tim jer sam se u međuvremenu pomirio da ću ostat na tcom prometu. Rekli su da su podaci procesirani 19.6. i da su u tijeku slanja na moju adresu. Nekako sam ih nažicao da mi daju podatke preko telefona al dobro...
Isti dan kad su mi preko telefona dali podatke mi je doma stigla i koverta s njima (sreća ili slučajnost, neznam :)) U njoj piše datum 20.6. pa sad ti procjeni kolko im treba za sve to..
Koristim ADSL trafic i imam onaj početni paket od 2gb. E mene sad zanima da li će mi obračunati 2 paketa jer sam 30.06. 23.56h - 01.07. 00.21h skinuo 100mb s kojima sam prekoračio onih 512 mb fair usagea. Možda da preciznije kažem, imao sam 2.41gb napravljenog prometa do 23.56h i onda sam počeo skidat file od 100mb. Hoće li oni raščlaniti promet koji je napravljen u tom periodu? Mislim da nisam u te 4 minute mogao skinuti 45mb koliko bi bilo dovoljno da prekoračim paket,ne? Na korisničkim stranicama piše da mi je promet za 6 mj. 2,55 gb i tamo na ispisu spajanja piše zadnja konekcija koja je trajala do 01.07. u 00,21h
vrlo vjerovatno će ti ostati tako kako je, odnosno platit ćeš dodatni paket za lipanj, nažalost. meni je isto tako radio i t-com
A u k., mislim, nije 20 kn cijeli svijet, ali vodio sam se onom njihovom izjavom dok je bio FlatMin da se razdvaja dnevni od noćnog prometa i da sustav automatski po vremenu razdvaja promet bez da se korisnik odspaja. Ne vidim razloga da tako ne bude i u ovakvim slučajevima? Po tome obračunu da sam npr ostavio torent od 3gb da se skida cijelu noć i da je download počeo u 23.56h 30. 6. i završio u 7 ujutro 1.7. oni bi mi to sve strpali u promet za 6-ti mjesec jer je konekcija započela u 6-om mjesecu a završila u 7-om???
naravno da ne bi!
evo, baš sam gledao logove na t-comu, file 67MB, započet 23:55, svih 67MB spremljeno u taj dan, nije rasčlanjeno na drugi.
bilo je još situacija, ali se ne sjećam što i kada sam skidao, pa ne mogu provjeriti.
na optimi se radi podjela na dnevni i noćni promet, ali trenutno je još uvijek noćni promet...
Meni nije tako.
Ja sam se prosli mjesec spojio u 11:40, poceo skidat file od 350 MB, skinuo ga oko 00:30 i svih mi je 350 MB uracunalo u sljedeci mjesec, nije prekoracilo promet.
Neznam kako ti je obračunato ali sad sam zvao SZK i frajer mi je upravo potvrdio to da sustav ne razdvaja promet po mjesecima ako se započne skidati neki veći file i to skidanje pređe u drugi mjesec tj. kao što je slučaj bio kod mene. Dakle, po njihovom pojašnjenju sve se uračunava u mjesec kad je skidanje tj. konekcija započela. Ako se skida isprekidano dio po dio onda se razdvaja točno po vremenu mada mi to nije jasno kako to može biti kad sustav nije u stanju registrirati u koje vrijeme je koji file skinut? Isto tako sam ga pitao za skidanje torenta od par gigabajta, kakav bi bio obračun kad bi pokrenuo download u 23.59h zadnjeg dana u mjesecu. Odgovor je bio jednak tj. sav promet ide u mjesec kad je konekcija započela bez obzira što skoro sve je skinuto u idućem mjesecu. Eto ti filozofije.
ej, ljudovi, kod optime traffic, kada ste slali zahtjev postom, da li ste poslali i preslik osobne iskaznice? ili moze i bez toga...?
kad se salje postom mora se poslat fotokopija osobne! Ja sam morao!
Ha ha... Vidis... Zato sam ja pametan poslao bez preslika osobne na krivu adresu, s krivim podacima (malo sam zeznio adresu, greska u tipkanju), al sad idem u optima centar i tamo cu ima rucno predati sve... :D
Evo mene optima "posteno" zajebala.
Imao sam FlatMIN i cim sam cuo da se ukida stavio sam na 15 GB paket i sve bilo u redu, da bi sad za 7. mjesec dobio racun da moram platit 150 kn potrosnje + pretplata T-comu, a potrosio sam 15.3 GB od mogucih 15.5 GB.
Zovem ja Optimu i pitam zasto to, kad meni lik kaze da sam ja na osnovnom paketu 2GB = 20 kn.
Ja njemu kazem da sam ja odmah prebacio ( i to sam njih zvao da me prebace na 15 GB).
Lik kaze da mi mogu poslat obrazac za zalbu i da to ispunim on mi nemoze nista drugo ucnit...
Sad ja naravno nemogu nikako dokazat da sam trazio prebacivanje na paket od 15 GB i morat cu to platit.....
Ma svi su oni ista gamad...
ja sam prebacila na njihovim stranicama, i sve je ok...hebiga, covjek uci dok je ziv...ja sam rekla, takve stvari vise nikad necu raditi preko SZK jer sam se par puta opekla...uvijek na moju stetu...
hm...ja napravio ugovor 28.6 ...full novi broj i flat...onaj paket za 150kn....kazu mi da ce u roku 1 mj. sve spojiti...NARAWNO :)
bio prije par dana kod njih i eo problema ....postoje dvije centrale u mom kvartu i narawno da sam ja na onoj koja nije dovrsena od strane T-a i da oni nemaju pristup...tak da cu cekati jos par mjeseci...kazu moguce i do nove godine....
reko super...a kada sam potpisivao novi ugovor...zlani su reci da nema problema i da sve prolazi...
eto toliko o kvaliteti nasih operatera...samo jos jedan u nizu muljatora....
hm...kako nemas??kad odes na www.optima.hr i logiras se kao njihov korisnik, i ides tamo na adsl traffic...i kad to otvoris trebalo bi ti se pojaviti izbor...ovako:
http://img62.imageshack.us/img62/302...rd01gm6.th.jpg
i tu mozes birati koji ces promet izabrati...
koliko u Flatu MAX se smije skiniti ?znam da je ograniceno ali uvijek postoji ali
pitam jer sam skinio 180 giga u ovih 13 dana ?
flat max je flat...dakle nema ogranicenja...mozes skinuti i 1 terabajt :) just keep downloading :)
aha,,,na optimi sam vidio da nema vise od 4 mbita ,,,pa pitanjce
koji su provideri najbolji recimo za vise od 4 mbita mislim na iskoristivost da mi ne da 10 mibta pa dobijem 7 mbita?
Zanimljivo ali ja toga nemam....
Evo dokaz:
http://img265.imageshack.us/img265/7...tledew7.th.jpg
Pa za više od 4 megabita ti je najbolji Amis, pa onda i Iskon, iako nemaš puno izbora...Za Amisovih 6, dobiješ Iskonovih 5 pa sad razmisli što ti se više isplati.