Imaš na marketu galaxy charging current app. Probaj stari kabel i neki drugi. Mora bit 1000, ako ti je na oba kabla manje onda ti je punjač otisel.
Printable View
Imaš na marketu galaxy charging current app. Probaj stari kabel i neki drugi. Mora bit 1000, ako ti je na oba kabla manje onda ti je punjač otisel.
preko ota jer preko kiesa traje 600 godina
Novi sam na forumu, zanima me dali je netko skinuo novi update 4.3, jel radi sve ok s obzirom da je prošli bio koma?!
Hvala na odgovoru, pričekat ću još do sutra pa onda šta bude bude!!!
JB 4.3 radi ok.
Curi prekjučer došao update,sve radi odlično (čak i sa uključenom štednjom baterije radi brzo) te je sad to totalno drugi telefon..
je samo da dobijemo jos svi update i bit ce super na kojoj si ti mrezi ??? tj. cura ti...
---------- Post added at 16:20 ---------- Previous post was at 16:18 ----------
ja sam na Tele 2 a oni su po svemu zadnji i nigdje se i ne spominje kad ce za tele 2??
Evo odradio update, sve radi Ok za sad!
Usput ja sam na tele2 i dobio update prije dva dana!!!
ne znam sta je sa mojim onda i ja sam na bonu na tele 2 ali nista nisam jos dobio???
Ja sam na tele2 isto i jos nista...ali mislim da meni treba cro-tra verzija koja mozda jos nije stigla
imam priliku mjenjat svoj iphone 4s za s3, zanima me kakva je situacija kod s3 sa baterijom, jeste li zadovoljni?
dali će s3 dobiti kitkat?
i dali ste zadovoljni sa izborom i funkcijom custom romova na xda?
Imam iPhone 4s i Samsung GS3. Kaj se tiče baterije, na i4s baterija i nije nekaj, čak mi na S3 dulje traje (iako je mobitel stariji 1 godinu, a samim tim i baterija je već oslabila)
Pozdrav ljudi,
zanima me ima li itko informaciju o cijeni original zamjenske baterije za S3 u Europatradeu ili tako negdje? Barem okvirno?
ima netko preporuku za neki dobar task(planner) widget posto su makli ovaj samsungov u 4.3 ? ili kako dobiti taj samsungov nazad ?
Tele2 prodaje i mobitele sa SEE regijom (takav sam dobio ja, otključan)..
http://samsung-updates.com/device/?id=GT-I9300
Update za SEE je izašao, MK6, pa je možda u tome stvar..kažem možda jer vrtim custom rom pa ne mogu potvrditi..
Ma ima tu svašta ,više ne znaš tko tu koga i zašto zaključava .Imam vip na koji uredno stigla nadogradnja i sve 5, postavke mreže kažu zaključan na sve osim vipa.
Tele tina ništa od dogradnje no najčudnije mi je to što je uređaj otvoren za t-mobil i tele2 a zaključan na vip ,očito neki dil s tecom verzijom jer ni oni po samsungovim stranicama nemjau nadogradnju .Ma tko više može kontrolirati tu bandu
http://www.sammobile.com/2013/12/05/...-iii-gt-i9300/
Dakle da ponovimo gradivo (po ne znam koji puta) :)
VIP i Tele2 prodaju dvije verzije S3-a (ne postoji nikakva razlika u izradi,kvaliteti uređaja, već samo firmwareu). Prvi je SEE, koji je tvornički otključan,nije brandiran i slično... Drugi, odnosno druga dva su VIP i TWO - po skraćenicama vjerujem da znate što znače. VIP-ov je uglavnom brendiran na vodafone,ima podosta bloatwarea te je u većini slučajeva i zaključan na isti. TWO je identičan firmware kao SEE,razlika je samo u tome kodu, nije zaključan niti ima ikakav bloatware,ali ponekad podosta kasni za SEE (totalno nelogično)
Sa 4.1.2 se nekad mogao preko play storea skinuti CSC changer preko kojega ste elegantno promijenili taj kod i recimo odmah dobili update (u gore spomenutom slučaju,ako ste imali verziju TWO, instalirate csc changer, na listi kodova nađete SEE i nakon restarta vam je nudio update na 4.3.)
Verzija CSC koda se može vidjeti kada spojite mobitel na Kies, te vam on izbaci verziju firmwarea koju trenutno imate i na kraju u zagradi tri slova..
Na početnim stranicama ove teme (negdje 6.ili 7.) sam napravio popis csc kodova koji ima taj iz Tele2 (SEE)..
CSC changer i dalje postoji i radi na 4.3, provjereno.
Sad sam probao (doduše na S4-na njemu ne radi) i kaže u opisu aplikacije da S3 mora biti rootan?Baš ću probat na curinom navečer..
Da, mora biti root. Ja sam ga baš nedavno koristila da se prebacim na BTU, trebao mi je OTA MK6 bugfix update za 4.3 :)
Radi bez problema, samo prethodno treba napraviti backup jer izmjena CSC-a podrazumijeva i factory reset.
op op eto doso sluzbeni i za t-mobile....bar prema http://www.sammobile.com/firmwares/1...e=CRO#firmware
Stavio sam stock 4.3 i primjetio sam neko ko titranje ekrana pri dnu, samo u menu-i, znači tamo gdje su aplikacije poredane, na onak svjetlijim wallpaperima pri full brightnessu.
Googlo sam to je nešto tipa screen flickering, nema puno, transparentno je skroz mora se baš zagledati da bi primjetio pri dnu, malo je izraženije kad se nešto skida s interneta u pozadini.
No ima fora kad se u developer options označi Disable hardware overlays sve bude ok, s tim da je taj opcija po defaultu odznačena.
Sad ne kužim jel to softverski ili hardverski problem.
Napravio sam reset androida sve isto bude.
Ako netko ima kakav savjet unaprijed hvala.
Meni se nije dalo cekat update pa sam preko odina stavio neki njemacki i sve proslo dobro...moze neko stavit neku listu programa i procesa koje mogu iskljucit?dakle nesto sto 90% ljudi ne koristi.neke sam iskljucio ali svaki savjet je dobrodosao.hvala
Kako je bolje raditi up date sa Kies prog ili preko wi fi ??
wifi. kiesom nikad, kies je zbilja smeće.
Koliko vidim,jutros je krenuo update za Tele2 S3 (TWO)...
Da trebalo im je mjesec dana , nije mi jasna ta politika i u ćemu je caka . Up date ok sad samo da se vidi ima li koristi od njega.
Jedino mi nije jasno -Telemreža i t-com dostupne a vip kaže zabranjena ???? a za TWO tvrde da su slobodni uređaji ,ili je potrebno uvaliti Vip karticu da bi
proradila mreža.
Doslo mi je da postavim sktualizaciju softvera.To ne zelim jer necu iati obicnu tipkovnicu na novom.Ali ne mogu da odbijem da i ne stoji obavjest s lijeve strane.Sta daradim da to ukinem
kako to mislis, neces imati obicnu tipkovnicu?
@ZdenkoS - stavi u mobitel nečiju drugu karticu s druge mreže i odmah ćeš saznati
Mislim na standardnu tipkovnicu 3 u 1 a ne ove sada kao kompjuterske
Mislim da nemaš Samsungovu tipkovnicu. Koliko znam ona nema mogućnost prikaza 3u1 (kako si ga ti nazvala) izgleda. Znači imaš neku aplikaciju za tipkovnicu, a to ti se neće maknuti ažuriranjem. Stavljanjem nove verzije Androida, tipkovnica će ti ostati ista. Ne znam odkud ti da se izgled tipkovnice mijenja, nije točno.
Tako mi je bilo na htc i jos mi je neko ko ima Samsung rekao isto
Daklem, priča ide ovako:
na mom Galaxy S3 je otišao HOME button, tj. ne čuje se više onaj "klik" već se ne zna da li je pritisnuta tipka ili ne (poznati problem kod Galaxy S3 uređaja). Uređaj mi je i dalje pod garancijom te ga dajem u Mobis servis da mi zamjene dotični gumb pod garancijom. Dobivam informaciju iz servisa da mi je kućište oštećeno, a to nema veze s dotičnim gumbom te da Samsung ima nalog da promijeni ili sve ili ništa, tj. nema djelomičnih popravaka. Drugim riječima, ja bih trebao platiti dodatnih 1.000,00kn za zamjenu kućišta jer to garancija ne pokriva da bi mi zamijenili neispravni HOME button u garanciji.
Daklem, tko je tu lopov? Samsung ili Mobis? Kako uopće popraviti HOME button pod garancijom ako imaš malu udubinu u kućištu na sasvim suprotnoj strani uređaja? Nije li to lopovluk te nemogućnost da iskoristim garanciju na valjani način, pogotovo za ovako skup uređaj?
Svaki savjet je dobrodošao.
Ne mogu ti dati neki pametan savjet,samo da se klonis Mobisa.
Koji je servis za Samsung najmanje zlo, ako se već mora ići nekamo?
Tesko da ce ti netko zamijeniti home button. Treba odlijepiti LCD od srednjeg nosaca da bi se izvadio flat od home buttona a to ti nece nitko raditi jer se ekran mora jako grijati da bi se odlijepio i velika je mogucnost da crkne. Zato su ti ponudili zamjenu ekrana jer oni ne mogu odlijepiti ekran bez rizika.
OK, ali ako je Samsung tako složio uređaj da se mora mijenjati kompletan ekran radi HOME buttona koji je "riknuo" unutar garancijskog roka, neka onda sve promijene što trebaju pod garancijom. A ne da ja moram nešto plaćati unutar garantnog roka.
Pozdrav, pročitala sam skoro cijelu temu, ali nije mi pomoglo. Večinu riječi i skračenica ne razumijem. Imam novi S3 i najbitniji su mi mailovi. Gmail mi radi normalno ali na poslovni mail mi dodju mailovi ali ni jedan se ne sačuva. Sve sam instalirala i K9, i aquamail, maildroid, i na svima dodju ali se obrisu. na i phonu nisam imala tj problem. Ima li načina da se mailovi zadrže??
Hvala puno
Objasni što točno znači "obrišu se"? :confused:
Obrišu se, nema ih nakon nekog vremena.
Ne znam kako da objasnim.
Nestanu zato što otvoris mail na kompjuteru. Bar se tako meni desava. Imam mail od bneta. Kad primim mail dok sam vani, imam ga u mobitelu, ali kad upalim doma laptop i otvorim mail, u mobitelu ih više nema. I mene zanima kako sačuvati mailove u mobitelu.
Po ovome što ste rekli rekao bi da na računalu (programu za email) imate postavku da nakon skidanja sa servera obriše poruku (na serveru), a na mobitelu samo gleda poruke koje su na serveru. Mislim da su to i default postavke. Znači dok su na serveru ti je uredno vidiš, čim se logiraš sa računala, raćunalo je skine i pobriše na serveru te je više ne vidiš na mobitelu. A poruke mora neko brisati se servera inače se prepuni inbox na serveru.
možda misli da ih više tamo nema za ponovno pregledavanje.
Npr, meni dođe mail na mob pročitam ga, sve OK, kad otvorim s kompom outlook, ti isti mailovi koje sam već pročitao na mobitelu mi opet dolaze na komp i nestaju iz mail kljenta na mobitelu.
Meni se to isto događa i na S4. Pročitam mail na mobitelu i nakon što ga otvorim na kompjuteru nestane sa mobitela. Mislim da postoji opcija u postavkama maila na kompu da ne briše mailove nego da ih ostavlja na serveru . Prije godinu dana mi se tako napunio inbox jer su mailovi ostajali na serveru pa sam morao podesiti na kompjuteru u e mailu da ih briše. Sada mi mailovi ostanu samo na kompu, treba vidjeti da li postoji mogućnost da ostanu i na mobitelu.
Bas cudno..ja koristim gmail od samog pocetka i na njemu imam mailove godinama, sync mob, pc i tablet...uvijek sve dostupno svagdje i nista ne nestaje...
Da, to je do postavki glavnog maila, potrebno je podesiti da cuva na serveru, takva postavka ima i u gmail, onda nebi trebao brisati bez obzira s kojim programom otvoris
Gmail je webmail, sve poruke su cijelo vrijeme na googlovim serverima i poruke se ne spremaju lokalno. Sa kojeg got uređaja se spojili, vidite sve poruke. Takav je i yahoo mail, net mail,... T-com mail nije web mail, drugačiji je princip rada. To su mailovi koje skidate nekom mail aplikacijom (outlook, thunderbird) i defaultna postavka tih aplikacija je da se poruka nakon skidanja sa pop servera briše. Inače se prepuni inbox na pop serveru (inboxi pop servera su puno manji nego recimo inbox gmaila). Kada bi stavili da mobitel briše poruke, onda ih nebi imali na računalu.
Jedno od riješenja je mogućnost postavke gmail aplikacije da skida i pop mailove (t-comove), i onda su vam mailovi uvijek na google računu. Pronjuškajte malo kako se u gmail dodaje pop račun.
Potpuno pogrešno. Ne širi dezinformacije. Gmailu i sličnima se po defaultu pristupa preko web sučelja, ali to ni izbliza nije jedini način pristupa. Ako omogućiš te zatim koristiš IMAP pristup, ponaša se kao i svaki drugi mail account, uključujući T-Com.
Pukla mi je leća iza na kameri pa bih naručio novi dio putem eBaya.
Jel to taj cjeli komplet:
http://www.ebay.com/itm/111114569021...%3AMEBIDX%3AIT
?
Možda glupo pitanje, ali da li gore navedeni proizvod uz taj okvir sadrži i samu leću? Pitam iz razloga jer u pojedinim proizvodima prodavači su naveli u opisu "frame+glass", a ovdje je samo cover. Ako je sve uključeno, htio bih upravo taj proizvod jer dolazi iz Amerike pa da bi brže stigne iako je skuplje.
Hvala.
Pozdrav ljudstvo....imam pitanje, bio sam na CM rom-u, ali sad moram slati tel na garanciju pa sam stavio stock rom, ponistio counter unrootao ga i sve je po ps-u...osim buni me jedna stvar CSC code....
recimo skinio sa sammobile-a I9300XXUGMK6_I9300VFGGMK4_VIP ovaj rom, ali CSC je VD2...isto tako sam bio stavio jos neki official za hr koji bi trebao biti TRA, ali mi je onda CSC bio ALB ?!
A nekako si kontam da bi mi zbog toga mogli odbiti garanciju....Ima netko ideju? Najlakse bi mi bilo upucati novi rom....ili cu morat opet rootat, pa csc changer pa opet unroot?
vjerojatno je najbolja ova zadnja opcija ako si bas paranoican sto se toga tice. makar, meni su u europatradeu stavili vd2, po tome ispada da bi ja zbog njih trebala gubiti garanciju. lol.
Pozdrav,
Krepao mi jack za slusalice, tj olabavio se kontakt neki pa sad svira samo lijevi kanal umjesto oba. Samo kad nekako cudno pritisnem u stranu onu bananu od slusalica onda se tek cuje na obje. E sad ono što me zanima, budući da mi je mobitel još pod garancijom htio bi promjeniti taj dio tako što bi ga dao pod garanciju nakon što sve ikad vratim na tvorničke postavke.
Problem je što je kupljen u ljubljani u si.Mobilu kao otključan i na tom garancijskom listu piše: "Ta garancija velja na območju republike Slovenije"
E budući da smo u EU, znači li to da mogu u RH odradit servis pod garancijom ili baš moram u ljubljanu?
Jer ako baš moram onda bi radije naručio cijeli taj dio sa eBaya i sam zamjenio (koliko sam shvatio to je ovo: http://www.ebay.com/itm/Samsung-Gala...455b3#shpCntId)
Prije nekih dva mjeseca sam pisala o svojim mukama s brzim praznjenjem baterije pa da napravim update :)
Prije mjesec dana zamijenjena baterija i otad nikakvih problema, do navecer mi ostane i po 30-40% bez ikakvih problema. Dakle, bila je u pitanju dotrajala baterija. Ono što mi je zanimljivo je da je sa starom baterijom android pokazivao kao glavnog potrošača ekran - na njega je odlazilo 50% baterije, a nekad i više, dok je sad s novom baterijom ta stavka na nekih 30%.
Evo ga u E-kupi za 1900 kuna
http://www.ekupi.hr/MOB-Samsung-Gala...ter_2014_03_28
Dobra cijena nema šta, pogtovo s obzirom da nije jos toliko zastario. :)
da vas pitam... kako i cime mogu napravit da mi kamera otvara blendu po mjestu gdje fokusiram? Npr scena je pol mracna pol jako svjetla, ako mi je fokus na tamni dio hocu da mi se vise otvori blenda a ako je na svjetlom za se vise zatvori. Ono sto se sad događa je da mob sam odredi svjetlinu prema cijeloj sceni. Mislim 80poto mobova tako funkcionira ali samsung naravno ne... bas me to smeta... a da ne pricam da bi bilo super da mogu imat 2fokua tocke 1 za fokus 2 za svjetlinu!
ima kao nekih apps kaj tako rade ali nisam nista pametno nasao...
@hakiaj - pokušaj se igrati s opcijama meteringa, nije ono što tražiš ali možda pomogne da slike ispadnu bolje.
Jutros je došao update za VIP/Tmobile...provjerite si... :)
Ja sam na customu, dali mi netko može dat podatak koji je modem ugrađen u tom novom updateu? (T-Mobile)
Postavke..o telefonu...osnovna verzija=?
Hvala !
Kakav update? 4.3 ili 4.4 :)
4.3 je odavno vani za S3, ovo je valjda zakrpa... 4.4 neće službeno doć za I9300.
Tako je, samo zakrpa, frend dobio na VIP-u, nekih 100injak mb...nisam googlao changelog...
Pa sta nisu rekli da ce dobit 4.4? Negdje sam to procitao...cca.krajem 4.mjeseca.
Je zadnja vješt je bila da ipak dobiva ...
---------- Post added at 13:39 ---------- Previous post was at 13:38 ----------
Sta su SAD nadodali,4.3 je usporio fon totalno...užas mrtva cigla!!!
I ja sam dobio prekjucer na tele2 ali je nisam potvrdio još stoji i ovako mi je spor još s tim i mogu ga bacit u zid,ne znam koliko je težak ali svejedno mislim da cu na htc taj fon dok sam imao je letio u odnosu na S3 i ima 1G rama???
Navodno ce doci ovaj mjesec ili sljedeci
http://au.ibtimes.com/articles/54724...-android-4.htm
To ti je isto nisu specificirali ide full za S3...
Jel tko ubacivao neke druge romove u fon i kakva su iskustva da radi glatko i da ne steka...sta mislite o MIUI ROM bi to išlo i da li bi bio fluidnini u radu u odnosu na zadnji update 4.3 jer je ovo užas !!!
OK probat cu
http://img.tapatalk.com/d/14/04/14/suha5yga.jpg
Inače ovaj ROM omogućava cca 15 satno korištenje uz 5 sati ekrana!
Može kakve vizualne slike tog Roma meni i sl....
Evo dečki moji... to je trenutno stanje, nije baš u prosjeku jer fali bar pol sata telefoniranja i pol sata TV-a ali mislim da vam i to nešto govori,inače da sinkronizacije imam uvijek ručne osim meteo i taptalka a ekran je na auto.
I molim vas lijepo da mi netko tko je na zadnjem ažuriranom T-mob. ROMu pošalje posljednju verziju modema (br.osnov verzije)
http://img.tapatalk.com/d/14/04/15/7ydegady.jpg
P.S.
Orig. Bat 2100 stara god.i pol !
Na tom romu imam cca 4:35 sot u cca 20 h bot..
Sync on.. Auto brightness..
Zadnji modem je koliko znam NB1 ..
Krivo sam ga imenovao, ignoriraj
https://www.dropbox.com/s/a5cv609jsv...M_I9300NB3.zip
Što se tiče izgleda ,to je recimo Aosp rom, podržava teme pa je teško reći kako izgleda
;)
Najveći minus temasek je što update izlazi non stop.. :p
Inače otkad je riješen ovaj after call drain bug više manje svi Aosp romovi imaju dobro trajanje baterije.
Inače, na svima koristim boeffla kernel..
Pozdrav, imam jedan problem. Naime napravio sam update na 4.3. (samsung s3) i sa tim sa dobio jedan problem. Kad zakljucam mob i dode mi SMS poruka, vidim je na lock screen-u, znaci vidim broj od koga je poruka dosla i sadrzaj poruke. Isto tako i propusteni poziv. Zanima me dali se to moze iskljucit? P.S. Ako san treba otvorit posebnu temu ili negdje drugo postat, ispricavam se. Hvala
Ipak ide update za full s3. 4 2 2KitKat uskoro...sad ćemo vidjeti koliko ce s tim dobit na lakoći rada i fluidnosti ili ce bit opet zaj.. i stekanj do zla boga
Da, navodno bi kroz mjesec dana trebalo krenuti za sve verzije.
Vizualno isto :D
U korištenju, tko zna :)
Ako ti se ne da stavljati custom rom preporučam ti da barem napraviš root..
Nakon toga s Titanium backup napravi freeze svih sistemskih aplikacija koje ne koristiš..
Stavi i greenify, označi sve aplikacije osim onih tipa Viber, whatsapp itd.
Ovo je najjednostavnije moguće.. Trebalo bi pomoći..
Što se tiče količine slobodnog rama, iako ne treba previše brinuti oko toga, za kakav takav multitasking je ipak potrebno da imaš više slobodno..
Lag ti pak dolazi od nečeg drugog vjerojatno.
Tw skin je inače stvarno težak i koristi previše resursa. Ali..
Dobar custom rom rješava sve. Pritom ne mislim na one fancy Rom s hrpom opcija koje se ne koriste već na one optimizirane..
Ako se ikad budeš upustio u to ,moje preporuke su ti :
4.3 stock :
Neatrom 7.5 i archidroid 1.7.15
4.4 Aosp :
Aospneat, archidroid 2.4.3 , temasek zadnja verzija..
I ja sam jedva stavio prvi (nije mi se dalo ) ali sad kad usporedim kako radi službeni ROM i moj, to su dva različita mobitela..
Mogao bih ovo i ljepše napisati ali..
Previše teksta za tipkati na mobitelu :p:cool:
Ima neko problem da ne moze otvoriti galeriju ?
Pise da je memorija puna, a nema ni 10% zauzete memorije
I kako rijesiti problem ? Hvala