Meni kod njih totalni promasaj regulacija zvuka na prednjem desnom satelitu... Inace su sasvim solidna zamjena za z640
Printable View
Meni kod njih totalni promasaj regulacija zvuka na prednjem desnom satelitu... Inace su sasvim solidna zamjena za z640
mene isto...nemre biti onda identičan zvuk u obje kutije kad u jednoj ima još par deka elektronike i sl... ma ima ponešto zamjeraka logitechu što se zvučnika tiče koliko sam reviewe čitao...
To je bilo zbog susjeda, ne zbog zvučnika ;D= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
malo jesu iza mene...
nisu kak treba...(gubi se smisao riječi 'surrorund')...
daj sad stvarno pretjeruješ pa tko ima doslovce složene
zvučnike 5.1 baš onako kako treba? meni je ono kod njega ok
bitno je da zvuk putuje po cijeloj prostoriji....
gle damgol ne pretjerujem, smisao 5.1 je upravo surround, ja si ga i nisam kupio upravo zato što sam znao da taj efekt u svojoj sobi ne mogu postići... to je moj stav na koji imam pravo, ne treba mi nešto što ne mogu iskoristiti u punom potencijalu...
slazem se u surroundu je vrlo bitno kako su zvucnici pozicionirani,dok za sub i nije toliko bitno
Imam ja :) ali vise imam srece sto se tice pozicije stola od kompa... Tesko za objasniti rijecima.= Citat =:
Izvorno postao damgol
Inace neznam kakav je "zvuk" u slucajevima kao kod npr gog-a, ali najbitnije je postici efekat da NEznas odakle dolazi zvuk. To radis od oka, zatvoris oci i okreces se i slusas di ti najjace dopire zvuk. Taj satelit malo stisas i tako dalje. Naravno u pozadini vrtis neku pjesmu ili slicno sa kolko tolko "jednakim" kanalima.
Edit: dodatak
Zvuk nebi smio putovati po cijeloj prostoriji nego od satelita do (najbolje) centra gdje bi se u idealnom slucaju trebao nalaziti slusatelj. Stvar je u tome da se zvuk satelita u sredini ponistava. Zato je malo teze i postaviti zvucnike jer se trazi usmjerenost prema slusatelju pa dosta rjesenja montiranja ne ispadne dobro (npr usmjerenost tweetera je jako bitna kao sto polozaj basa "uopce" nije bitan - iako i kod basa ima nekih ogranicenja kao sto su distanca od zidova, uglovi soba...).
za bas je dobro da je u uglu sobe jel se moze dobiti dojam da je box u kojem je drajver puno veci nego sto doista jest
Bas u kutu sobe nema isti ucinak kao u npr sredini sobe. Kolko sam informiran treba mu min. 20cm od zida na samo jednoj strani znaci druge tri bi trebale biti poprilicno slobodne.
sub se nikad ne postavlja u sredinu...moze stajat napred ili sastrane...a ako ga postavis u kut sobe naravno udalje od stranica zidova mozes dobiti osjetno na snazi samog basa
ma kad sam trazio zvucnike. nasao sam jednu japansku kompaniju koja radi fakat odlicne zvucnike, em je dizajjn em je cijena odlicna 350+400kn. pogledajte na http://www.nabava.net/katalog/trazil...ra%9Ei&od=&do=
Al ovo za kutove mi je sumnjivo. Moguce je da dobijes jaci bas ali ne potpun, nego vise kick, neznam kako da ga nazovem. Uglavnom se gubi na onom osjecaju "uuu uuu" (kuzis sta ti ocu reci nadam se :) )...= Citat =:
Izvorno postao sodom
Mozda ti se cuje jace, tako sam i ja stavljao zvucnik ispod stola - sve bi lijepo vibriralo i zujalo ali opet to nije bilo to.
Vratim se sutra opet ;)
to nisam ja izmislio nego sam cuo od ljudi koji se razumiju u to,a i sam sam premjesto zvucnike po sobi i uvjerio se...kod malih pc speakera to se nemoze primjetit,za njih je bitno jedino da su pravilno rasporedeni...kod floorstandera je sasvim druga prica,bitno je da je bas refleks rupa dovoljno odmaknuta od zida ako se nalazi na poledini zvucnika jer inace se bas prigusi
Ne gubi se, sheme o pozicioniranju zvučnika koje sam ja vidio ne stavljaju zvučnik točno iza slušatelja (tako nije niti u kinu), nego iza njegove "ravnine", a tako je i kod mene...= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Ne kažem ja da je kod mene idealno, ali da se surround osjeti, osjeti se... Kada sam igrao igrice, okretanje oko moje osi dok netko nešto priča uzrokovalo je putovanje zvuka u krug oko mene...
Ja sam si isto bio u dilemi oko 2.1 i 5.1, na kraju je ipak došlo do toga da su 5.1 dosta skuplji, a ionako ne gledam DVD-ova na kompu pa od toga nikakve koristi. Na kraju je odluka pala na logitech X220, za 300 kn jako su dobri! Sada je izašla noa verzija x230, slična cijena i zvuk s drugačijim dizajnom, ali su mi ipak ljepši ovi moji, sateliti su manji i nekako više pašu pored monitora.
postoje propisi kako se zvucnici postavljaju a rear surround sigurno nije u iza "njegove ravnine" kako ti kazes...zvucnici moraju bit ravnomjerno udaljeni iza slusatelja dok visokotonci moraju biti u visini slusateljevih usiju...dakako da postoje i drugi opisi kako bi se trebali postavljat, pa neki spominju da straznji trebaju biti na visini od 90 cm sto je puno previse ako se gleda da slusatelj sjedi u fotelji,stolici...no za to sluze zvucnicki stalci ....treba zamislit veliki krug i tocno po njegovoj crti treba postavit zvucnike,rijetko tko ima prostora za takvo sto,pogotovo kod pc ozvucenja pa je najbolje nac sto bolji kompromis.= Citat =:
Izvorno postao gog
Ima raznih šema za postavljanje 5.1 sustava... ovo kaj gog veli je isto donekle ok po nekima, no najbolje je da su zvučnici malo iza i svi jedanko udaljeni od slušaoca (za sub to nije bitno jer ljudsko uho teško determinira izvor zvuka niskih frekvencija)...
http://www.taelektroakustik.de/eng/t..._1_upgrade.htm
http://www.genelec.com/support/faq/faq30.php
http://www.fosgateaudionics.com/hometheater/index.asp
http://www4.tomshardware.com/consume..._sound-01.html
@sodom: Volio bi to i probati ali nemam tu mogucnost :( tako da cu ti vjerovati..
@whiteboy: Inace je glavna stvar ako se ne varam da su zvucnici jednako udaljeni od slusaoca, bas kao sto si rekao i da su tweeteri usmjereni (ako ih ima). Uglavnom ove slike na stranicama sve pokazuju.
a jeste perfekcionisti svaka čast.....
@whiteboy, pa tako je i kod mene ;D
@damgol, kaže se picajzle ;D
@gog: pa reko sam da je kod tebe donekle ok... ;)
...i kaže se audiofil, a ne picajzla... ;D
audiofili ne koriste zvucnike o kojima mi pricamo...
bolje se izrazit moderno osviješteni ljudi,da to smo mi...
Malo OFF al necu novu temu otvarat za sitnicu:
kolko steti kompu to sto je sub smjesten 5cm od kucista? Kad pojacam mjuzu, sub to dobro zatrese da mi je kuciste zujalo dok ga nisam stegnuo.. Stavio sam nesto mekano ispod kucista ali opet se trese.
Zvucnik je oklopljen - nema problema sto se tice magneta ali vibracije..
pa zar ti stavrno sub mora biti tako blizu kučištu?
stavi ga bilo gdje da ti najmanje smetabilo kojem uređaju...