evo i cijena video poziva u Tarifi UMTS 1000.
mislim da su povoljnije nego što smo svi očekivali 2,44 kn (naravno unutar mreže).
e sad treba izdvojit pare i za telefon 3.291,00 kn.
Printable View
evo i cijena video poziva u Tarifi UMTS 1000.
mislim da su povoljnije nego što smo svi očekivali 2,44 kn (naravno unutar mreže).
e sad treba izdvojit pare i za telefon 3.291,00 kn.
koji telefon?
pa motorolu E1000
ma vidio sam sad.. ili nokiu 6680, ne... ali kaj nemreš uzeti tarifu bez da kod njih i mob kupiš (kod vipa)? Mislim jel možeš ti uzet tarifu i imati recimo jetini Z1010?
obavezna je kupovina jednog od ta dva telefona za taj tarifni model.
Ali ako sam dobro razumio, bilo koji pretplatnik ima mogućnost videotelefonije.
nije bed za telefon izdvojit, al tarifa je pre skupa.
Ma ludnica. Video telefonja. Kome to treba? Koja je svrha videotelefonije, osim što je svrha sama sebi. Videotelefonija već odavno postoji preko ISDN-a i ne poznam nikoga tko ju je koristio. Pizdarija.
a štaćeš. ali svaki proizvod nađe svoju mušteriju. Čemu služi ekran u boi i polifone melodije ? al se ljudi time služe.
Tarifa je skupa sada ali kada prođe ovo promo razdoblje vjerojatno će se ponuditi i ostalim pretplatnicima. jer ipak je to koller app UMTSa
Ostali pretplatnici vec sad mogu koristiti videotelefoniju isto besplatno!= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
Ma najveca prednost 3g mreze jest brzina prijenosa podataka. Koji video razgovori?? Pa pogledajte vani i vidjeti cete da se reklamiraju sve usluge osim famoznog video razgovora. Reklamira se download muzike, tv na mobu i sl.
A i moram primjetiti da od 1.4. imam problema sa mobitelom. Sada jeli to do toga sto 6630 podrzava 3g pa mi mob ima problema (??) ili vip ima problema?? Ulavnom prekida mi skoro svaki odlazni/dolazni poziv.
A i malo puno je za E1000 dati 3.200kn + 12*500kn=> skoro deset tisuca kn je previse da bi se nesto nazvalo promotivnom cijenom ma koliko god besplatnih minuta dobili. Slovenci su prije skoro 6 mjeseci imali puno povoljniju promociju 3g mreze. Uz malo jeftiniju pretplatu od ove sa vise ukljucenih minuta i sl. uz ugovor od 12 mjeseci je besplatno dolazio 3g uredaj. To jest promotivno.
što se tiće nokije stavi si net monitor pa u njemu forsaj GSM a izostavi UMTS. nokija ima takvih problema. kad god vidi 3G signal kaći se na njega iako je slab. Sa drugim telefonima ide ko podmazano.
što se tiće cijena, one će se najvjerovatnije iskristalizirati za nekoliko mjeseci, jer je tek sada počelo.
Meni se ista stvar događala s 6630 i stavio sam net monitor i sve riješeno.
Ima jedna stvar koja mi nije jasna. Zašto je ta jebena videotelefonija fura samo preko UMTS-a kad je i običan GPRS dovoljan. Recimo 64 kbps, a da ne govorim EDGE.
I još nešto glede "brzine" UMTS-a. Vip-ova je 384 (downlink) i 64 (uplink). A isto tako Vip-ov EDGE ima 220 up i 110 down. Tako da je za slanje mailova bolje koriastit EDGE nego UMTS.
vjerojatno si zamjenio edge brzine. najvjerojatnije EDGE ima loš ping odnosno radi tehničke mogučnosti EGPRS-a odnosno EDGE mreže. kada s GPRS-om vršiš upload tada je download gotovo nemoguć odnosno ne postoji pravi full duplex koji bi mogao zadovoljiti zahtjeve video poziva. u video pozivu sugovornik cijelo vrijeme tebe vidi a i ti njega jer oboje imaju konstantno 64 kbps dl-a i ul-a. postoji još i problem energije GPRS odnosno EDGE bi na frekvenciji od 900 Mhz zaklali bateriju taj čas. Ipak na duplo manjoj valnoj duljini je potrebno manje energije da bi se postigao isti učinak.
i ljudi jel netko probo. jel vi useri 6630 koristite ogledalce :)
Koje ogledalce???
Saznao sam da je problem sa 6630 u starom softweru a neda mi se slat u zagreb mob samo zbog toga. Uglavnom test ( žohar ) rjesava taj problem.
Ma to sa ogledalom je šala. To bi tek bila debilana. Samo zamislite... :klap:
ogledalce koje ti je potrebno za videopoziv na n6630 ;D= Citat =:
Izvorno postao konj
btw. i mene je zohar spasio:-))
Evo i novih cijena
Video pozivi (0 - 24 h)
Pozivi unutar Hrvatske
Pozivi unutar VIP mreže 1,91 kn/min
Pozivi prema drugim mobilnim mrežama 3,91 kn/min
Međunarodni pozivi 13,91 kn/min
pa nije preskupo
...de nemoj zezat... bome niske cijene...= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
Nije loše, iako je moglo još jedno vrijeme ostati besplatno :D
ma di si ovaj stari thread izvukao, sad sam morao čitat sve od početka :notooth:
Ma super cijene, samo nemam pojma koga da zovem. :notooth: :notooth:
I jel to opet samo za pretplatnike :creep: ili i za pre-paid?
...pretplata...= Citat =:
I jel to opet samo za pretplatnike ili i za pre-paid?
Baš me zanima od kuda info za prepaid video poziv i dali je istinita. Ko zna koliko ce to ljudi uopce koristiti.= Citat =:
Izvorno postao web