slažem se,ali moram napomenut pametni znaju cemu služi adblock :)= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
Printable View
slažem se,ali moram napomenut pametni znaju cemu služi adblock :)= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
Ma da ne bih još za svaki sig postavljao adblock... Ja stvarno ne vidim svrhu i slikama u signature-u, za takve stvari postoji avatar...
ma jasno,potpuno se slazem,ali htio sam napomenuti kako je to korisna stvar jel neki forumi imaju slike u sig-u pa znam kako je to iritantno.
Da, super mi je to.. Slike (tj banneri cijeli) od 150x70 pixela, pa signature velik ko pol ekrana na 1600x1200 rezoluciji... Pa thread od 50 postova ima 60 stranica.
Ne, ne, bolje ovako. Tekst, i to isto limited, ne da cijeli roman možeš dolje stavit.
ma ovako je super!u pravu je blue devil!sad čemo na jednoj temi od 10pstova imat cjelu bubliju stranica zbog tih slika!
Ja nisam. Ne bih znao kam da gledam. Meni paše kak je sad.
To je bila ironija ;D
dio teme vezan uz izdvajanje postova zbog kojih se dijele kazne izdvojen u http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=9447
ja pi u forumu promijenijo sat kasni 1 h
Ja zelim da podforumi sa vise podforuma u sebi imaju to naznaceno na glavnoj stranici kao sto to imaju npr: Siemens, Operateri, M#F#O...
Prvenstveno ciljam na Racunala i Internet Cafe (iako ima samo chataonicu al eto). Kolko se sjecam nekad je toga bilo, ali je uklonjeno sto me jako razbjesnilo :mad:
Nadam se da ce netko (Zappan mozda...) nesto uciniti jer mislim da bi se time povecala preglednost i jednostavnost podforuma ;)
a) chataonica - nije dostupna neregistriranim korisnicima i zato nije navedena kao podforum
b) računala - ima previše podforuma i linkovi na njih jednostavno ne stanu u opis foruma jer nema dovoljno mjesta predviđenog za to u bazi podataka. ako stvarno smeta, pogledat ću, kad ulovim vremena za to, dizajn baze podataka i to probat posložit zahvatom na bazu...
c) ako negdje još fali podforum - javi :)
a) Nije ni MFO dostupan pa ima..
b) Ali bilo je prije ;) i svidjala mi se ta opcija.
c) Web development :) ok, cjepidlacim, znam da to nikako nemoze stati u opis foruma.
prijedlog vijeću staraca foruma....nek se ukine ono pravilo o minimalnom broju slova u postu,ako ne svugdje,barem u cafe-u i četaonici
To se mora svugdje maknuti ili nigdje, nemože se pojedinačno.
@xlr8r - m#f#o se niti sam ne vidi neregistriranima, a cafe se vidi. zato nema potpisana chataonica jer je neregistrirani klikom na taj link ne bi mogli niti otvoriti.
@niten - to smo već objasnili da se ne može. a otkad postoji to pravilo smanjio se i broj postova koji glase 'da', 'i meni', smajli i slično. tako da neka ostane kako je
Neko sam vrijeme na forumu relativno aktivan i mogu reci da nemam gotovo nikakvih pretjeranih primjedaba na izgled i rad foruma niti na rad i postupanja modova i admina!
Jedan sam od onih koji smatraju da bi kazne za nepridrzavanje pravila foruma trebale biti i stroze nego trenutno jesu, jer je ocito iz mnogo off-a i najblaze receno, neprimjerenog ponasanja nekih forumasa, da kazne i nisu toliko stroge da si navedeni ne bi tu i tamo dopustili koju glupost!
Sto se tice slobode za kojom vape neki clanovi mislim da je za to i vise nego dovoljan kafic i chataonica! (Sudjelovao i vidio forume u kojima su modovi i admini dopustali slobodnije ponasanje, pa je to po onoj poznatoj, ti das prst a ekipa uzme cijelu ruku, zavrsilo prilicno neslavno...forum izgubi i glavu i rep, a u procesu se izgube i clanovi, a na kraju se manje vise sve svede na sodomiziranje i bacanje kletvi na admine, kada konacno pokusaju zavesti red)!
Moje zamjerke:
1. Rasprave o reputacijama i (samo)kandidiranja za modove!
Mislim da pravo na komentiranje reputacija nema nitko, reputacija je privatna stvar i osobni odabir, pri dodjeli, svakoga tko sudjeluje u radu foruma! Svi bi trebali biti toliko korektni da se potpisu bilo na negativnu ili pozitivnu! Sto se kandidiranja za modove tice, mislim da bi u taj dio foruma pristup trebali imati samo modovi, supermodovi i admini, oni bi trebali biti jedini koji bi mogli kandidirati nekoga za neku funkciju na forumu i o tome pokrenuti raspravu, postojece stanje gdje svatko i sebe moze kandidirati zavrsava sa smijesnim situacijama (ako bas netko od korisnika ima neku doista konstruktivan prijedlog, moze i PM modu ili adminu)!
2. Neki dijelovi foruma nemaju smisla! Kako je netko dobro primjetio npr. cijenik! Ili bi se netko doista trtebao brinuti o njemu i barem tjedno unositi promjene, ili bi ga trebalo zatvoriti, a cijene bi se mogle davati u podforumima za pojedine brandove mobova!
3. Posto je meni dio Digitalni fotoaparati jedan od dijelova foruma koji volim otvoriti (mislim da tu mogu mozda i najvise reci i pomoci) volio bih da se malo sredi ona svastara od prvoga sticky posta u tom dijelu foruma, u kojoj ima doista svasta, a sumjam da bi netko bas nesto konkretno mogao pronaci da mu treba! (Ovo je bilo subjektivno!!!)
Eto toliko! Nadam se da ce forum jos dugo...
šta si se ti raspiso ... zvučiš ko neki političar
Čovjek ima pravo. Sve što je napisao, stoji. I to točkama, zarezima i ostalim da se sve razumije (za razliku od nekih forumaša).
Hvala na konstruktivnim kritikama, pa bio ih red i prokomentirati, ajmo redom:
1. Ne znam da li si vidio, ali o reputaciji je rasprava zabranjena što se može i pročitati u ovoj obavijesti koja se nalazi na vrhu svakog podforuma. Neke stvari su se još malo tolerirale (samo su se brisali postovi) kako se ne bi ponovila situacija sa hrpom škvadre koja misli da je cijeli svijet protiv njih i onda zbog banna rade pizdarije i otvaraju nove nickove. Što se moderiranja tiče, članovi koji su se sami kandidirali (možda ima koja iznimka) nisu ni postali moderatori.
2. S ovim se slažem, potrebno je samo ponekad i da korisnici upozore na takve stvari, većina nas je ovdje svaki dan (i više puta dnevno) pa se uglavnom forum prati sa "Prikaži nove postove" bez zagledavanja u druge dijelove foruma.
3. Primijetih tvoje nadasve korisne postove u dotičnom forumu, tako da ukoliko imaš vremena i volje dotjerati taj forum u red podržao bi te za moderatora dotičnog foruma, ali ostavit ću na zappanu da odluči o kandidaturi jer si relativno kratko na forumu.
Kad već komentiramo ;)
1. O reputacijama neću reći niti riječ. Od kazni bolji je dobar primjer i pohvala onom koji radi kako treba. Ekstremni slučajevi uvijek se mogu drastično kaznit. To smo i pokazali, zar ne? Kako moderator radi ili bi trebao za dobrobit svih na forumu to je i logično da svi daju svoje mišljenje o pojedinom prijedlogu. Samopredlaganje ne želim ni komentirati.
2. Forum je podložan promjenama, a o cjeniku smo već raspravljali.
3. Tu se slažem s gogom.
Iako mozda ovdje i nije mjesto o tome, zahvaljujem na razboritim slicno ili isto misliocima! Sto sam napisao bilo je moje misljenje i vidjenje stvari, na forumu nas ima vise, pa je tako i vise pogleda na isto, svakoga bi, ukoliko je u okviru dobroga ponasanja, trebalo uvaziti!
@gog @sljaka Hvala na povjerenju! Ne znam koliko navedenom dijelu foruma, a s obzirom na broj postova koji se tamo posta, treba mod! Ali pod uvjetom da "starijesine" ocijene kako je mod potreban voljan sam se prihvatiti toga posla! Iako, skrecem paznju na svoj relativno kratak staz na forumu (mozda ima koji stariji clan koji, takodjer, zeli moderatorsku funkciju u tome dijelu foruma, pa bi u tome slucaju i to trebalo razmotriti)!
bimbi,iz tvojih se postova moze vidjeti da je svaki tvoj odgovor dobro promisljen i prije svega na mjestu,nejdes u offtopic i ne pises bespotrebne komentare....na kraju vidi se da si ozbiljan,barem te ja kao takvog dozivljavam, stoga moju podrsku imas!
Evo, i moju.
molim... ovo nije tema o moderatorima i podrškama moderatorima. ako želite čovjeku dati podršku - slobodno otvorite prijedlog za moderatora ako smatrate da bimbi to mjesto zaslužuje.
@bimbi - što se tiče moderatora i toga što si napisao - ne želim uskraćivati slobodu nikome ovdje da sam sebe kandidira ili da ga netko kandidira. nema potrebe da to nužno budu postojeći moderatori. zajednica odlučuje o svakoj kandidaturi, ako je ona ozbiljna i član svojim postovima na ovom forumu pokazuje da za to ima potencijala.. one neozbiljne prijedloge nemam niti potrebe razmotriti, a to uglavnom i zajednica već sama jako dobro filtrira.
što se tiče cjenika, imaš negdje temu u m#f#o gdje je provedena rasprava o cjeniku i složili smo se da ćemo za sada pustiti tako pa vidjeti jel ima smisla taj forum zadržati. pogledaj please tamo što je rečeno, pa nadopuni ako što imaš za reći na tu temu.
hvala na konstruktivnim komentarima i kritikama..
Dao bih prijedlog na temelju ovoga posta:http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=159070&postcount=16 Da se nebi otvarale teme koje se smatraju završenim neka se zaključaju da nebi dolazilo do ovakvih slučajnih grešaka!
Ili je to pravilo već utvrđeno?