Da baš...ja ne znam za neki Symbian telefon, a da je mali...
Printable View
Da baš...ja ne znam za neki Symbian telefon, a da je mali...
ima ih,ali ne gledaj nokijine modele panasonic je poceo s prodajom svojih preklopnjaka baziranih na symbianu,samsung ima takoder...ja nisam opterecen s velicinom ipak mi je najvaznije da su specifikacije impresivne
ne , nebi se slozio da smanjivanjem mobitela mora i ekran biti manji. fora je u tome da ekran bude preko cjelog mobitela, a nema tipkovnice (ili se ona izvlaci) tako da bude nesto kao recimo p900 samo malo manje i tanje
ja nisam ni rekao da ih ima jos. tj ima ona nokia... ja se fokusiram na BUDUCNOST! e da... buducnost stari moj.= Citat =:
Izvorno postao PhytoSculpt
tocno sam ja to reko u drugoj temi,citamo si misli,a ovo sto si reko za p900 :klap: :klap: :klap: my point exactly!= Citat =:
Izvorno postao flOorKilla
Ja mislim da su najbolje rješenje preklopni telefon...kad su zaklopljeni, su prilično mali i ekonomični za držanje u džepu i sl., ali kad se otvore, mogu biti pravi strojevi...
je samo sto imaju mali (manji ekran) nepogodan za symbian. no zato ce uvijek biti i takvih i onakvih i svakakvih pa ljudi nek biraju sta im pase :)
Ne mora biti...pogledaj LG L5100, pa ćeš vidjeti da je ekran stvarno veliki (makar je mob smeće)...stvar je u tome kaj ekran zauzima samo dio poklopca, a da ga stave preko cijeloga, mogao bi biti itekako veliki...
kakve su to gluposti? naravno da mi treba symbian i mob opcenito.
7610 je mal telfon, a sad amobovi teze velikim ekranima a sto veci ekran vec i mob, i ugodniji, mene briga za male mobitele, kad se smijem ljudima koji ih imaju (ne u negativnom smislu) jer su im ekrani super mali.
vidjet cete vi kad za par godina izade mobitel ko kutija od šibica s jednim gumbom na sebi kojeg nosiš oko vrata, a kad ga upalis pojavi ti se pred nosom transparentni hologramski ekran promjera kojih meter-metar i pol i onda tipkas na pravoj virtualnoj tipkovnici sms!
ja symbian OBOŽAVAM! ne patim za tim da mi je mob mali i slatki... mislim da to dokazuje moj 3650 koji je cigla. ali meni je dobar. ima symbian, mmc kartice i kameru. symbian mi je baš zakonski jer ima zakonskih igrica i programa za njega... eto
da baš kupim Symbian telefon, 3650 bi zadnju kupio jer je najružnija od svih njih...
a dobro ima cudnu tipkovnicu, al sta sad.
Ma cijeli je čudan...Symbian koji je bio vrlo atraktivan kad je izašao, bila je Nokia 7650 (bio je to i prvi Symbian ak se ne varam)...3650 je po meni najveći promašaj...
nemoj tako pa to je legendaran telefon,prvi svoje vrste koji je ljude uveo u symbian= Citat =:
a sto se 7650 tice to se sjecam da se reklamiro u "minority report-u" s tomom crusom
Nije prvi symbian. Prvi symbian telefon (mobitel) bio je onaj stari Ericcson kojemu se preklapala tipkovnica kao na P800/P900/P910. Nokia 7650 je prvi series 60 mobitel= Citat =:
EDIT: Evo da budem precizniji. Ericsson R380. Tad se symbian još nije tak zvao ali to je to.
http://212.213.255.72/keepthls/pics/.../err380_01.jpg
Da sjećam se toga ericcsona!!nije imao zaslon u boji i mislim da ga je koristio james bond u filmu!!!
i da je velik pola metra meni je dobar... dobro ajde baš pol metra ali... ma nema veze... bit je da ja nisam šminker i da me izgled uopće ne privlači... npr. nikad si ne bi kupil samsung e800. ima ga moj frend i mobitel je koma. košta užasno puno, a nema symbian. meni su samsungi jedni od najgorih mobitela jer koštaju ko u priči
Pa nisu baš ni Symbiani jeftini, ak smo kod toga...ovaj tvoj je jeftin jer je već star...gle, i Symbian i Samsung nude određene stvari za određenu cijenu...samo što se jedni baziraju na funkcionalnosti, a neki na dizajnu...
tocno to....cijene su vrlo slice,mogucnosti su na nokijinoj strani pogledaj samo cijenu nove n7610 i novod d500...podjednaki su,a sad usporedi performanse,i one su podjednake samo sto nokia rana symbian. + mmc proširiva
ito dobrano povecava cjelokupnu mogucbnost telefona.
Osim toga, ima mobitela koji nisu Symbiani, pa možeš na njima raditi isto kaj hoćeš...slaganje foldera, mijenjanje tema, slušanje muzike i dr. nije više samo odlika Symbian telefona...prednost Symbiana je u tome kaj ga većina ljudi pozna, pa im ga je lakše koristiti nego neko drugo sučelje...
Aha... A drugi OS-evi imaju mogucnost instaliranja novih aplikacija, pisanja aplikacija za taj OS, gledanja filmova, igranja full 3D igara, kopanja po sistemskim folderima, moddanja, itd?
Čovjek se zaletio. Symbian se svojim "osobinama" ne uspoređuje sa regular telefonima, jer jednostavno ne mogu ni približno iste stvari.
Meni jedino frustrira kod symbiana sto ima neka glupa ogranicenja koja obicni modeli nemaju. Npr. ni 6600 ni 6630 mi nedaju da posaljem midi ili jar datoteku. Onda debilno mi je sto nemaju automatsko zakljucavanje vec u svom softweru. A takoder trose struju da je to krasno. Ipak 6600 je razlog sto sada imam 6630 a ne D500 ili nesto slicno. A dok nije bilo u oglasima 6630 cak sam se mislio uzeti D500 bar nakratko. Da sam to ucinio sada bih lupao glavnom u nosivi zid.
A sto se tice potrebe mislim da je hemingway ili neki slicni drogeras izjavio nesto u stilu : potreba je sama sebi svrha. Mislim htio je reci da izmisljamo potrebe da bi imali sto raditi. Inace kome treba TV?? A auto?? Setaj zdravije je. Sve sto nam treba je hrana i voda. Mozda malo medinicine. Sve ostalo je luksuz. Dakle kad mi netko kaze da je glupo uzimati symbian jer je to nepotrebno, tako je nekome mobitel opcenito glupo uzimati jer mu je nepotreban.
Ipak smatram da tehnologija vise opravdava cijenu nego dizajn. Puno veci trosak je napraviti tehnoloski napredan mob nego ljep mob. I tehnologija je ono zasto danas imamo ekrane u boji , kamere i slicno u mobitelima a ne dizajn.
Bas me zanima dali ce ikada samsung izdati neki smartphone. Mozda jednostavno nisu sposobni sloziti tehnoloski napredan mob?? Ali jako bih volio vidjeti na sto bi to licilo. :thumbup: