da ali ja gledam na to da ti to treba!kontam kad bi to savladao upisao bi fax i malo brže se školovao!to je jako korisna stvar samo je pitanje koliko je postotak uspijeha!možda neuspiju svi zadovoljit uvjete tečaja
Printable View
da ali ja gledam na to da ti to treba!kontam kad bi to savladao upisao bi fax i malo brže se školovao!to je jako korisna stvar samo je pitanje koliko je postotak uspijeha!možda neuspiju svi zadovoljit uvjete tečaja
E,bas sto si rekao dosta olaksa skolovanje,dosta toga se svodi na citanje i memoriziranje. :thumbup: Sigurno zahtjeva puno koncentracije...trebali su staviti uz clanak koliko polaznika tecaja uspije brze citati...da vidis u sta se upustas prije upisivanja ;D= Citat =:
Izvorno postao sibir
kad je caps lock uključen sva su slova velika, a ne ovak ko tvoje... ???= Citat =:
Izvorno postao the man
probaj pisati sa velikim slovima , vidjet ces kako ce ti ih preoblikovat!!!!!!
a čuj ak je tak onda si uštedi lovu, odi do frendice i nek ti ona štopa dok čitaš, a poslije nek te pita kaj piše... i tako sve dok se ne izvježbaš... se se bojim da je to prodavanje magle...= Citat =:
Izvorno postao U-NiQ
da ali da je to tako nebi postojali tečajevi!ima neka caka u tome svemu!i kod mene je isto kao TME MAN-u kad uključim caps lock!nebi reko da je to prodavanje magle,ali vjerujem da je to sva malo preuveličano pošto nisam imao proliku uvjerit se u suprotno a volio bi to!pomoglo bi mi oko daljnjeg školovanja(sad se neškolujem više od srednja jer nemam volje a ovo je savršena prilika)
Ah da ti si uvijek srao (varao) što se tiče toga, prisjetimo se pregleda za sluh...= Citat =:
Izvorno postao the man
dobro to za sluh ali nemres varat kad citas , u 4. osnovne bas se nismo sluzili varanjem!!!!
Ahh 4. razred i to osnovna!!!!!! Al jebote četvrtiiii!!!!!!!!! pa šta smo onda bili... to ti je koda ja sad kažem da sam imao sve pohval...
pa i ti imas sve pohvalnice od 1. pa sve do osmog nikad nisi imao ni jednu cetvorku!!!!!
Šta sam to napisao?!?!?!?!?!
molim sta ti je to nekakvo retoricko pitanje??? :comp:= Citat =:
Izvorno postao Nyx
Ma šta se gubiš dječko, pa šta sam to možda napisao što si ti napisao???? Jeb šta da ti nacrtam!?
ja te ne kuzim sta time zelis reci???
Ah... nemam više komentara.... ZAR NE VIDIŠ DA OPET NEPOTREBNO POSTAŠ?! NISI SHVATIO I GOTOVO TVOJ PROBLEM! i točka. :closed:
malo OFFTOPIC ljudi!
trebo bi vam sad upozorenja podjeliti zbog spamanja teme. Chill!
A ****** ja stavim nešto u obliku: dobro dosta sada...
Al njegova mora biti zadnja... :rolleyes:
Ako se smijem ubaciti, predstavnik sam škole brzog čitanja www.Ubrzano.net te bih jako rado odgovorio svim članovima foruma na pitanja vezana za ovu tehniku.
Naime, realno je da se brzina čitanja može povećati za kojih 10-tak puta, opet, ovisi o vježbanju, kompleksnosti teksta i sl. Npr. zanimljiva je činjenica da se font Arial čita brze i lakše od Times New roman Osmijeh (dobar savjet za one koji piše neke tekstove, ljudi će ih tada lakše čitati čak i bez "brzog čitanja")
Tehnika ima mnogo. Npr. čest sinonim je tzv. foto čitanje koje se bazira na tome da čovjek brzo pogledom prelazi preko teksta i samo šiba kroz knjigu. To se treba izvježbati, ali može se postići npr. stanje da mozak jednostavno zna točno koja riječ se gdje u knjizi nalazila (fotografsko pamćenje čuda čini), ALI da čovjek uopće nema razumijevanje onoga što je prošao.
S druge strane postoji S čitanje gdje se kružnim pogledima prelazi preko stranice i tako apsorbiraju veči komadi teksta odjednom. Štos je da aktivacija brzog čitanja koristi drugi dio mozga (onaj vizualni) nego li tipično čitanje. Kod tipičnog ljudi često imaju glas u glavi dok čitaju, a brzo se svodi na to da čovjek jednostavni vidi nešto i razumije to. Možete pokušati i s ovim tekstom. Nemojte "čitati" nego gledajte tekst. Imat ćete njegovo značenje u glavi. A kad se koristi vizualni dio mozga, obrada podataka je mnogo brža nego inače.
U tome je ta glavna caka - stupanj koncentracije koju čovjek ima i način obrade teksta. Ako se malo precijenite, jasno da cete izgubiti dio smisla teksta. Brzina se povecava postupno tako da zadrzavate sav smisao dok polagano ubrzavate svoje citanje... Dakle, stvar stvarno ide. Jasno, vježba je potrebna, ništa nije džabe bez truda :)
E to mi danas treba.. da procitam ovu lektiru za sutra :D
Hahaha, nadam se da je dnašanja lektira dobro prošla, tu se ipak ne može nikako pomoći :)
S druge strane, postoji prevencija da se to ne ponovi tako da sad počneš vježbati na sljedećoj lektiri ;)
Moguce je, nije prevara..
Ja ne zudim bas za tim citanjem od 2 sekunde po stranici, ali naravno da je korisno da ubrzate vrijeme citanja (ne samo vrijeme - nego i kolicinu zapamcenog). Postoji dosta knjiga na tu temu, imam ih na hard disku pa se javite ako zelite upload! Pozz
Ajd, stavi ako nije problem :)
Ja sam gledao po nekoj srpskoj, i dobro mi je išlo dok nisam došao do nekog teksta o dupinima gdje pola riječi nisam znao :notooth: