Skystar2 500 i nesto sitno kn.
Printable View
Skystar2 500 i nesto sitno kn.
Pa koliko taj lnb košta?
Evo oglas sa www.bug.hr
Prodajem dig. satelitsku TV karticu TechniSat SkyStar2 PCI staru 8 mjeseci (još pod garan.), malo korištenu za 300 kn. 098/554-008.
za 2 lnb-a treba kupit diseq switcher (50ak kn) u njega se sjedne strane spoje lnb-i a sdruge strane kabel koji vodi do receivera
@sile i ja sam rucno namjestavao i sve mi je radilo ok, onda mi je frajer namjesti precizno sa aparatom i odjednom sam dobio stotinjkak program vise :D
Ne postoji analogni i digitalni LNB. LNB je pretvarač frekvencije sa GHz na MHz, jer GHz se ne mogu prenositi kabelom i potpuno mu je svejedno kakvu vrstu signala prenosi. Mogu se razlikovati jedino po frekvencijskom opsegu na kojem rade. Ovo analogni i digitalni čisti je marketinški izraz.
No najzad neko ko kuzi problematiku.
"Mogu se razlikovati jedino po frekvencijskom opsegu na kojem rade."
Upravo sam ja to napisao negdje ispred i zato sam uzo drugi noviji. A vi ljudi kupujte nove "digitalne" meni moj jeftini za 80Kn radi ko zmija s rucno nastelanom antenom.
Jos jedna potvrda:
http://img1.imageuploader.net/183/FEscr(2).jpg
Da ne otvaram novu temu nastavit ću na ovu. Ovako tek sam sada kupio TV karticu (terratec cinergy 400) i satelitsku TechniSat SkyStar2 PCI. Umetnute su jedna pored druge i pitanje je u vezi temperature. Dali je normalno da je ta satelitska jako vruća. Na kučištu imam senzore koji su izmjerili da je kartici, znači izvana oko 50 stupnjeva. TV kartica je isto dosta vruća (oko 10 stupnjeva manje) ali nju se može primiti rukom, ali ovu satelitsku se nemože držati rukom više od 5 sekundi. Nemam baš iskustva sa ovakvim hardware-om pa vas molim za pomoć.
A ne znam jel normalno al znam da se moja eksterna ugrije tak da se jaja bez problema mogu ispeći na njoj :)
A onda dobro već sam se zabrinuo ali nisam jedini. Lijepo je to čuti.
Brijem da je to do dekodiranja. Koliko znam, to se hardverski rješava (dekodiranje/dekriptiranje programa) tak da se fest grije. Ja imam, još uvijek, neku sto i lijevu TV karticu o valjda 20kn, i grije se više od AMD procesora bez coolera ;D. Tak da mislim i ja da je to normalno.
moja tv kartica se tako grijala da je stavljam u komp samo kad mi treba :) (da, przila se dok nije radila!) vec smisljam da stavim gore neki pasivni ili nes..
nakraju ispada da se Trayche-jeva kartica najmanje grije.
Ma ja sam je odvojio na drugi kraj od svih ostalih kartica, i još sam stavio jedan vent (onaj veliki za kučište) koji mi je bio višak iz starog kućišta. I sad je to nekak normalno, al mi fino diže temp kućišta kad radi...
Nekak si mislim da će iduća bit vanjska, sa dobrim debelim hlađenjem...
i jel ti radi sad to sve sto si slozio?
Izmjerih ja ponovno karticu i ono 60 stupnjeva na njoj pa reko kad će kraj. Pa nemogu vjerovati da je tak vruće i onda sam stavio jedan kuler za kućište i o tada hladno ko led. Sad je super.