Pozdrav, jel moze neko da napravi Balkan img file (bivsa YU, Albaniju i Grcku). hvala unapred.
Printable View
Pozdrav, jel moze neko da napravi Balkan img file (bivsa YU, Albaniju i Grcku). hvala unapred.
http://redir.netcentrum.cz/?noaudit&...2Fgmapsupp.img
http://www.mediafire.com/download/wo...06.2016%5D.png
kad skineš reci jer ću onda izbrisat....
Na nuvi 2495 LM na samm uredjaju imam ovu kartu, dok na SD karici od 2GB imam Adria Rute. Pitanje jest vezano za oslobadjanje prostora na samom uredjaju jer imam samo jos oko 200MB slobodno na njemu. Kako mogu osloboditi malo prostora bez nekog utjecaja na navigaciju?
tomojure = hvala puno, sve radi. testirano na nuvi 40. pozdrav.
postoji li negdje samo mapa balkana sa dodatnim fajlovima,da ne skidam sve,mala mi brzina neta :(
Pozdrav, prijatelj mi ima Garmin ZUMO 660 i htio bi nove mape jer su njegove zastarjele, skidam one mape iz prvog posta . Sada pitanje kako da mu stavim nove mape na uređaj ,dali trebam sve san prvog posta prekopirati na karticu i to je to ili neki drugi način postoji. Hvala vam puno na odgovoru. Nebi mu htio nešto zeznuti jer sutra ide na put u Škotsku motorom i treba mu navigacija. Hvala!
Ako je to Garmin Zumo 660LM , onda bi trebao imati Lifetime upgrade (doživotna besplatna nadogradnja karata) , Zūmo 660LM Updates & Downloads , dali spada u novije Garmin uređaje s dodatnom zaštitom nisam siguran , mislim da će biti problem s "otključanim" kartama s interneta , nije to uređaj samo Copy&Paste kako smo nekad radili na starijim modelima ... Ja osobno nisam imao prilike raditi (instalirati karte) na ovim novijim uređajima . Više puta sam pisao o tome na Forumu .
tako je , stima to sto je kolega walter66 napisao .
a ovo su uredjaji na kojima se nemoze manipulirati (krekati mape)
Neuer Kopierschutz in neuen Garmin Geräten und Karten ab Markteinführung in 2014
Auf diesen Geräten (Markteinführung ab 2014) laufen keine unlocked und keine unicode Karten
nüvi 5x (50,55,56,57,58)
nüvi 6x (60,65,66,67.68)
Drive Serie
nüvi 2xx9
nüvi 2xx8 (nur HWID 2077 (C4), HWID 1582 = Geräte von 2013 nicht betroffen)
nüvi 2xx7 (nur HWID 2077 (C4), HWID 1582 = Geräte von 2013 nicht betroffen)
GPSMap 64
Edge 1000 Serie
Edge 820 Serie
Montana 610, 680(T)
Oregon 7x0(T)
Epix
eTrex Touch
eTrex 20x/30x
Zumo 39x 59x
Pozdrav svima ja sam novi. Kupio sam jučer novu garminušu NUVI 67 LM free lifetime maps na njoj su na internoj memoriji karte CN EUROPE NTU 2017.10 Foursquare/ i CN Europe NTU 2017.10 Central region. Htio bi još balkan Bih i Srbiju,C.Goru,Makedoniju. Zanima me link za neku od karata i način kako instalirat a da ne pokvarim nešto. Pokušao sam kopirat Adriarutu sa starog garmina na Micro SD ali javlja da nemože otključat kartu.
@ekstenzor
Pročitaj post #34 iznad tvoga i sve će Ti biti jasno ! Za sad nije to tako jednostavno !
Postoji "medicina" i za Tvoj uređaj s kojom se mogu otključati karte , za sad nije još u primjeni za nas obične korisnike ...
Zadrži staru "Garminušu" , možda Ti još posluži . Imam starog nuvija 1390 i nebih ga mjenjao za taj
novi koji si neki dan kupio , samo radi instalacije novih karata . Događa se isto i kod novijih telefona
s Androidom 4.4x , 5.xx , 6.xx , također imaju problema s instalacijom navigacija na exsternu ,
odnosno SD karticu , dodatna memorija služi samo za multimediju ...
Ovako ja sam skinuo karte sa prvog posta i napravio mapu Garmin u rootu sd kartice te je preimenovao sa gmapprom.img u gmapsupp.img i onda tu kartu prebacio u taj folder Garmin. Sve funkcionira na taj način. Jedino što se nisam zezao sa 3d objektima. Nakon toga uređaj očita te karte i prepoznaje kartu 2017 i 2012 koja je bila prije instalirana.
Ovako ja iskreno ne znam dali je uređaj 660 LM ali znam da je onaj koji ide orginalno u BMW motor jer ga on na njemu i ima. Hvala na odgovorima.
3D objekti nisu bitni za navigaciju , možda Tvoj uređaj na BMW_u to i ne podržava , vjerojatno imaš BMW Motorrad Navigator V (NAV5) , onaj s fizičkim dugmićima sa strane , ili neki stariji model (NAV4) ili Zumo starije generacije . Radi toga nisi imao problema kod instalacije otključanih karata s prvog posta . Za pogledati koji je Garmin možeš potražiti u opcijama navigatora negdje piše model , a zna se i po tipu motorkotača BMW_a i godištu proizvodnje koji su uređaj ugradili .
skini otkljucanu adriarutu 4.40 ili 4,30 radi na ovim garmin uredjajima.napravi folder garmin na sd i u njega ubaci ovo http://www11.zippyshare.com/v/QVYhB9D7/file.html
uradi restart garmina i radi adria routa.ubacio sam na vise modela garmina.
Pročitaj malo postove iznad , vidjet ćeš da nisi u pravu !
Garmin Zumo 660 nema mogućnost instaliranja karata na način koji si opisao .
Tako smo radili na starijim uređajima , Garmin nuvi koji su gore na spisku posta #34
dodatno su zaštićeni od instalacije otključanih karata ili s MapSource otključavanjem i
prijenosom na uređaj ili SD karticu . Napisao sam to na više Tema i postova , mislim
da nisi baš pažljivo čitao (šta ću čitati kad znam kako instalirati karte) .
Na nuvi 50;55;56;65;66licno sam ubacio tu mapu sto sam postavio I radi bez problema cak I sam imam nuvi 56 I na njemu se nalazi ta mapa.
Citao sam to I na predhodnim postovima sam postavio adria4.30 koju su uspesno ostali clanovi foruma pokrenuli.http://cafe.mobil.hr/threads/80313-G...highlight=nuvi
@VLADAN NIKOLIC
Ok ! Slažem se s tobom neka bude tako , kako si napisao !
Nije mi bila namjera umanjiti tvoje znanje o navigacijama , trudiš se na Forumu , a i Pravi si Forumaš kako kaže tekst ispod Tvog imena !
nisam ja to prijatelju tako ni svatio.samo sam napisao i podelio adria routu da se i drigi ne muce koliko ja.na pocetku nisam mogao 4.40 da pokrenem tu mi je pomogao mirkeljc uz njegovu pomoc to radi.nadam se da smo mi zajedno pomogli nekome
Potrebna mi je mala/velika pomoć:
Naime imam Garmin nuvi 1200 sa "CE mapom 2011.10"
Skinuo sam torrent sa prvog posta i prebacio mapu i preimenovao je kako ste napisali na 16gb sd karticu u folder "Garmin"
Ali nažalost kad odem u Garminove postavke on tu mapu ne vidi?
Zanimame da li sam preskočio koji korak ili nešto? Img sam prebacio iz mape pod imenom "Locked IMG".
Totalni sam početnik u ovom tako da je svaka pomoć dobro došla.
Hvala unaprijed.
ps. također kod pokretanja uređaja piše "Ne mogu otključati karte"
Ne može ni vidjeti mapu , jer si stavio mape iz Foldera "Locked IMG" , ako to prevedeš s engleskog na hrvatski
onda su mape zaključane i ne vide se u postavkama , zato kod pokretanja imaš poruku " Ne mogu otključati karte ".
Skini mape (karte) s 3 i 4 Posta , imaš u Linkovima i Torrentu
Linkovi:
http://cafe.mobil.hr/threads/81145-G...=1#post1092745
Torrent
http://cafe.mobil.hr/threads/81145-G...=1#post1092758
Hvala puno na pomoći :)
Samo još jedno:
DA li moram kopirati sve na karticu, ili samo onaj Gmap.img?
Na kartici moraš imati folder Garmin i u njemu otključanu mapu pod imenom gmapsupp.img , drugo Ti ništa ne treba .
gmap3d.img nemoj stavljat jer to ne podržava Tvoj uređaj .
Garmin\gmapsupp.img
Kad staviš ovu kartu na SD , dobro bi pobrisati staru kartu na uređaju ( "2011.10" ) .
Originalna mapa se nalazi u nevidljivom Folderu .System\gmapprom.img
Pozdrav!
Može tko napraviti kartu u 2 dijela?