Da, kamera obavezno, bar testić od dvije slike.
Jesu li tipkovnicu kada pišeš SMS/mail/fejs napokon stavili T9 na hrvatskom? To me na WP doslovno izluđivalo, što možeš utipkati bilo što :)
Printable View
Da, kamera obavezno, bar testić od dvije slike.
Jesu li tipkovnicu kada pišeš SMS/mail/fejs napokon stavili T9 na hrvatskom? To me na WP doslovno izluđivalo, što možeš utipkati bilo što :)
nano sim oba dva slota, što se tiče HR izbacuje prijedloge sa našim znakovima Š i tako to, fb ne koristim, preko whatsapp isto sve naša tipkovnica kao i kod sms maila i ostale komunikacije uredno funkcionira...tipkovnica je sada pomična i može se smanjivati u lijevu stranu ili desnu valjda zbog veličine ekrana, i isto tako se može odvojiti skroz i pomicati gore dole po ekranu samo treba zadržati prst na space tipki i onda se pomakne gdje želimo a i ovaj sustav za "šaranje" prstom po tipkovnici odlično funkcionira sam ubacuje šđčćž...
Evo sav backup sto je bio na one driveu se konačno prebacio na mob do zadnje sms poruke...
Lumia 950XL DS demo
Kakvi ste za neko iskutijejavanje? :)
U Vipnetovu ponudu stižu Microsoft Lumia 950 i Microsoft Lumia 950 XL
link
http://mobile-place.info/u-vipnetovu...-lumia-950-xl/
Pretpostavljam da nemas continuum box za koristenje moba kao PC? Mislim da samo u Americi dolazi bundled uz mob. Nisam niti siguran da je kod nas ima u ponudi.
Mislim da bi moglo ici i bez tog boxa ako imas miracast tv i bluetooth tipkovnicu i mis. Ako stignes probati, pliz javi.
Ima Continuum za kupit odvojeno od uređaja, košta 800 kn.. Uglavnom, kombiniram već 4 dana da ga nabavim, ili da nađem bluetooth tipkovnicu i miš pa da spojim to s TV-om. Ukoliko nađem, sigurno da ću prenijet dojmove jer i mene baš zanima.
Jel zna tko kada Lumia 950 i 950XL dolaze u VIP za redovnu ponudu?
Nasao sam link: http://www.ictbusiness.info/gadgeti/...a-u-vip-ponudi koji kaze od danas, ali jos ih nema...
Poslao mail VIP-u, ali naravno nitko ne odgovara još :) Treba čekati 3 dana na odgovor...
Čak pišu i neke cijene po kojima će se prodavati: http://mobile-place.info/u-vipnetovu...-lumia-950-xl/ ali nigdje datumi
Ima netko već sada informaciju da je upoznat?
U recenzijama u USA odusevljeni kamerom i zaslonom,mada ima slabiju osvjetljenost od recimo S6,no najvise zamjeraju nedostatak aplikacija za win 10 mobile,jer aplikacije rađene za 8.1 ne rade na 10. Ako nastave sa tom praksom da se za svaku verziju windowsa mora raditi nova aplikacija,developeri će odustati i nikada neće dostići ni približan nivo da bi ugrozio android.
Zamjeraju i nedostatak čitača otiska prsta,umjesto toga imaju čitač oka,koji ponekad ne radi savršeno.
Uglavnom,ako ste ovisnik o aplikacijama trebat će te pričekat pola godine ili više da se store napuni,no za to vrijeme će se pojaviti noviji,bolji i povoljniji konkurentski mobiteli.
I na bencmark testovima nije prosao bajno,navodno zato što za razliku od androida Lumia 950 u testu koristi Direct3D a ne OpenGl
.
Test ovdje:
http://arstechnica.com/gadgets/2015/...l-anyone-care/
ćito sam na ostalim forumima da čitač oka u slaboj osvetljenosti zna zaštekat pa treba proči 15 min da mozeš ponovit radnju
DELETE
Evo počeli isporučivati mobitele preko vip partnera, fibis mobile isporučuje modele s jednim sim slotom...jedina razlika je oznaka modela i to što nema dva utora za sim karticu
Znači, zaslon, kamera su odlični? Kakva se baterija pokazala pošto su Win10 žderači?
Za sve koje zanima ova Lumia, evo i njene najopširnije domaće recenzije :)
sinoć nakratko isprobao 950XL.kolega mijenjao za iPhone 6 :facepalm:
prvo sam upalio kameru...jednostavno fenomenalno,čak i u polumračnoj sobi slike su strava.nisam neki ekspert dapače,ali uopće nema zrnatosti kad zumiram sliku.nisam isprobao vani jer je bilo mračno i maglovito,ali ovo što sam vidio unutra je stvarno dojmljivo.
ostalo sam nakratko prošvrljao i onako čisto solidno.kolega kaže da se ruše neke aplikacije i da se dnevno bar dva puta reboota...baterija mu ne drži ni pola dana,ali sad visi na njemu pa će možda bit malo bolje kad se slegnu dojmovi.
Nakon druženja od cca 2 mjeseca sa Lumiom 640 i upgradeom na win 10 i samim time vidljivim poboljšanjima odlučio sam piknuti 950 xl .
Prvi dan užas lagano kajanje ,naime problemi kod nadogradnje win 10 . Nikaj nije valjalo, ajde ja tvorničke postavke itd i ponovo update i nakon par sati ,gle 950 xl totalno drugi mob . Musik player radi fenomenalno ,filmove možeš gledati dodati prijevod,equalizer dosta postavki. Knock buđenje zaslona itd itd . Jedini minus spram 640 nešto tisi zvučnik mikrofon i slušalica ok . Ekran je melem za moje oci . Same dimenzije mobitela nisu uopće velike s obzirom na veličinu ekrana . Ugodno iznenađenje sa punjačem i konektorom . Toplo se nadam da ce to biti dalje standard .
@Vepar mogu reci da problemi koje si naveo su bili sa Firmwareom zadnji update kako na 640 ili na 950 xl potvrđuje to.
950XL sam i ja gledao piknuti. Ti Win telefoni su mi, nažalost služili jedino kao pomoćni. Nemam pouzdanja da bi me mogao služiti poput Androida.
Ali, 950XL mi se sviđa, unatoč ekstremno lošim kritikama na YT i po recenzijama.
HT daje sada (nekakav tjedan popusta) između ostaloga i XL.
BTW, slažem se da je L640 možda njihov najbolji proizvod do sada, nakon 920.
Evo da dodam na lumiu xl ,software je definitivno u pitanju.Sa zadnjim updateom su puno stvari pobooljsali od musik playera ,equalizer i puno toga ali su zeznuli par stvari. Npr ako primim poziv ili uspostavim poziv ekran se momentalno gasi i onda da dalje mozete raditi mora se dva puta stisnuti tipka power da ekran opet svjetli radi. Nema u stand by one ljepe vurice, ne moze se vise probuditi kucajuci dvaput po ekranu. Skoro da se kajem kaj sam prodal lumiu 640 ako ovo uskoro ne rijese .
Neznam dali sam vec ovu moju kritiku ispravio u nekoj drugoj temi za lumiu 950 xl uglavnom uopce nije bilo do softwarea vec zastitno staklo koje sam bio stavio na ekran. Isto je ocito na neki nacin zatvorilo senzor i mobitel je reagirao u tom slucaju kao da je u torbici isl.Stavio sam samo zastitnu foliju drugi put.:big smile2:
Ekipa draga,
Evo da dignem malo temu iz mrtvih a da nebi otvara novu.
U razmatranju sam kupnje preko produzenja u.o. preko vip-a.
Pa me zanima jeli i dalje pati od kasnjenje whats app poruka kao u pocetku?
Kakva je kamera?
Ali stvarno.
Unaprijed se zahvaljujem a odgovorima.
Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk